World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ami fontos, hogy, ha egérkézel, akkor véletlenül se vedd komolyan, mert bár nagy a móka faktora, de a varriancia miatt olyan is lesz, hogy 7-8 találatot kapsz csak be és az már elég ahhoz, hogy megpunnyadjon. Meg lesz a másik oldal, hogy minden lepattan, nálam a rekord az 118 bekapott találat.

Ha teheted, akkor mindig valamilyen szögben állj be az ellenfélnek, mert úgy egész magas a lepattanó % (ha szembõl lõnek testen, akkor nincs lepattanó, szinte mind bemegy). Jelenleg egy ügyes játékos t4-tõl üti szembõl, szóval ez elég kellemetlen (ma fogjuk tesztelni) mert 100mm a páncélzata a leggyengébb ponton a testen. Az ágyúja a szokott gyengusz, a többiek kedvéért:

T30 PEN: 276 DPS: 2730
IS7 PEN: 260 DPS: 2450
Egér PEN: 246 DPS: 2171 (sovjet tier 6,5 mednek felel meg)

A sebessége vicces, szinte minden csatában ellövik az áyút, arra készülj

Egyszerûen annyira szerencsétlen tank, hogy pont ezért lehet nagyon szeretni, és igen, szinte mindenki rád fog lõni, mert jól tudnak belõled pénzt farmolni.

Ami fontos: t-44, t-54 ha melléd áll közvetlenül, akkor véged, mert akkora a magasság különbség, hogy nem tudod lõni!

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Már én is 90/90 fokban fésülködöm....hi
szabii98
Nem, csak sok a kocka 😄

I met God. She's black

No jó, de eddig a MAUS tulajdonosok még nem írtak semmit, ennyire szar lenne ez a járgány?
A 8000 csata 2010 júniusától értendõ, szeptember 2. óta csak 4913, ami lehet, hogy nem kevés, úgy,hogy 3 napot dolgozom 12 órában, és három napot itthon vagyok.
Lehet, hogy igazad van, 50 évesen megmérgezett ez a játék, egyébként is sokat játszom 6 éve mióta netem van, COD2, COD4, COD5, COD6, Öregbaka néven megtalálhatsz.
Ezek a közösségek nagyon jók,naponta szerzek új barátokat-van min röhögni, és nincs szükségem kocsmára, drogokra csak a barátokra és a játék örömére.
Igen valamilyen szinten függõnek kell lenni, de még mindig jobb mintha bûnözõ lennék.
Élvezzétek a játékot , mert ettõl maradtok fiatalok, a játék örök és a fiatalság záloga, ne hadjátok abba soha.
Ez eszméletlen. Hogy a francba bírod lol?

8000 csata?

Tanács: irány az orvos, hátha kikezelik a függõséget..😉
Met
Nekem nincs és nem is lesz 😊
De arra készülj fel, hogy mindenki téged fog lõni.

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Sziasztok!

Tanácsot szeretnék kérni a Maus tulajdonosoktól.

Már két hónapja megvehetném, de az IS7 tapasztalatai alapján nem igazán merem.
8000 csatán vagyok túl és kérnélek benneteket akinek van Maus tapasztalata adjon tanácsot, elõször is élvezetes-e vele játszani, van-e különleges taktika, tudom egyedül nem lehet nyerni, mert ez nagyon is csapat munka, de ha nem platonozom magányos farkas vagyok. Mindenkinek a véleménye érdekel, hiszen ebbõl tanulhatok.
Köszi elõre is.
zalkad
Onnan lehet tudni, hogy Paul WoT-ozik, hogy csámcsogást hallani a szobából 😄

\"I like it on the Pz Kpfw VI Tiger I\"

a.carkey
Kipróbáltam. Kicsit sokat vesz ki a látótérbõl. Visszaraktam a régit.

A medve nem játék.

a.carkey
Most látom, hogy ez más fájl. Akkor félreértettem. Nem néztem meg a fájlt, mert a szerverválasztó ablakot dobta fel, és azt hittem valami hülyeség a link, mert semmi sem jelent meg elsõre. (ScopeShadow.swf)

A medve nem játék.

a.carkey
Tudom, leegyszerûsítettem a lényeget, ugyanis az eddig letöltött német és orosz "célkereszt" közül a tök jól kinézõ német pl. bugos volt. (Legalábbis amit anno én letöltöttem ...)

A medve nem játék.

Tuvok
"épp csirkecombot ettem"

Fontos részlet, mely elveszik az állandó evészet sûrejében . <#hehe>

Ez nem célkereszt, csak ha zoomolsz, akkor jelenik meg a fekete kör helyett😛

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

a.carkey
Lehet, de mindenhol vannak tékázók, marhák, tahók. Ez az eset egy zsíros tahót takart. Igazából leszartam volna, de lequrvanyázott. Sajnos jelenteni a már leírtak kapcsán nem tudtam.

A medve nem játék.

a.carkey
Remélhetõleg nem bugos, mint egy korábbi hasonló, amely mindenhol zöldre jelezte az átütést!

A medve nem játék.

szabii98
Am a lengyelek nem olyan MMO balfékek mint az oroszok(lásd NFS:W)

I met God. She's black

Egész jó:

link

\"Magyarnak születtem, magyarként végzem... Még mélyen alszik, de majd felkel a népem!\"

a.carkey
Ugyanolyan, mintha szarfaszú magyart írna az ember hasonló szituért. Van ilyen szitu elég. Tök mindegy ki csinálja, de ezt pont egy szemét lengyel csinálta, majd neki állt feljebb, és még õ kurva anyázott engem, úgyhogy engedtessék már meg, hogy ennyit minimum leírjak róla. Hidd el, semmi bajom a lengyelekkel, de ezt egy gedvás lengyel volt. Remélem megérted!

A medve nem játék.

szabii98
Polska Powaa?😄D

I met God. She's black

LSSAHPAUL
Nekimentem, azaz ezt vitatom, nem tudom hogy õt mekkora felelõség terheli az ütközésnél mert én épp csirkecombot ettem és semmiképp nem akartam hozzányúlni az egérhez így belõttem az írányt, "R" betü a nézet persze teljesen másfelé volt szal vakon mentem majd csatanás megállok, hõsünk meg belém lõ, a többi már történelem 😊

Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.

a.carkey
Nyugi. Ha veled történik, ugyanezt teszed. De tény, náluk van a legtöbb tahó ingame. Különösen a PL végzõdésû embereknél látni mindezt. (Megj. a nagypapám lengyel volt ...)

A medve nem játék.

Me0w
A gedvás lengyel mennyivel lightosabb?

Together we'll fly someday...

😊 de Top Gunnal ez sem huha😄

most pl. KT-val Himmelsdorf 259 xp!!!! prémiumon😄 úgy hogy nyertünk.... hmm azért ez érdekes..

Met
Nekem ez most jó volt 😊

Victory!
Battle: Pagorki 2011. január 21. 14:12:06
Vehicle: PzKpfw IV
Received Experience: 3 282 (doubled for the first battle each day), credits: 34 069
Battle Achievements: Top Gun

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Komolyan mondom mintha 0.5x lenne az XP-n, olyan érzésem van😄

TVelvet
Szerintem mindenkinek a maga véleménye, de ez kicsit erõs volt.
azért tiszta vicces, hogy ha jön szembe egy maus és tudom lõni a bugos részét, akkor minden lövés átmegy és sebez, nincs lepattanó, így azért nagyon gyorsan elfogy, hiába az a 3200 HP, IS7-est meg csak akkor lehet lepattaó nélkül ütni, ha nem pontosan szemben áll.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

a.carkey
Köszi. A T29 skin mellett elsiklottam. Ezt nem ismertem, mert vsz nem mutatott képet, továbbléptem. A Jpantherest anno néztem, és tök jó lenne, ha nem eröltetik rá a számot és a felségjelzést. 😞 De azért meglesem.

A medve nem játék.

a.carkey
JPZIV és Hetzer. Büdös életbe nem szúrod ki õket ha skilles a camo, nem lõnek rád és nem vagy ligth tank. Különösen erdõs terepen és ahol a körben egy kis bokor van. Röhejes, de így van.

Engem egy IS7 szorított 1x úgy be, hogy nem tudtam se tõle, se a törmeléktõl kijönni a p2vel. 😄

A medve nem játék.

Me0w
Nem szeretnem, ha a lengyeleket ilyen szavakkal illetned, mert esetleg szajbabaszlak.

Together we'll fly someday...

a.carkey
Engem egy gedvás lengyel egyszer direkte seggbelõtt egy T29el, és 97%ról égtem ki 3%, majd azonnal elintézett egy ellen. DBvel voltam. És mindezt miért?

Mert a vasuti töltéses pályán mikor végigvertük balról az összes kempelõ bokrot és ágyút, mivel öten voltunk, 4 lassú hv és én a Dbvel, beírtam, hogy foglaljatok - az ellen megmaradt két tankja közül egy már foglalt és 24%on volt, mi meg csak éppen a kör felé vánszorogtunk -, én meg megyek, és HEvel szépen seggbelövöm a foglalót, hogy ne tudjon foglalni. A barom meg belémlõtt. Majdnem kiégtem és egy szaros marder II intézett el. Én anyáztam, de nem tudtam jelenteni, MERT amikor kilõtt, a chaten az ÖSSZES modul meghibásodását szépen kiírta, is kiütötte azt az üzit, ami kiírta a vadbarmot, hogy meglõtt, a végén meg ráadásul engem is kilõttek, nem pedig a tûzbe haltam bele. Mert ha ebbe halok bele, akkor egyértelmû, és le tudom menteni. Na szóval ennyit a mocskos tékázókról. De legközelebb - ban ide vagy oda - én tuti letékázom ezt a mocskos lengyelt ha még egyszer meglátom.

A medve nem játék.

Azt vettem észre, ha besunnyogok t-34-el az enemy base környékére, szépen szedegetem õket, (leguccsó menet 4 kill)abban a pillanatban mind megfordul és engem lõ. Az az idegesítõ hogy nem tudnának megölni ha nem a lánctalpamat lõnék ki egyfolytában, erre van valami megoldás? vagy ez magasabb tierben nem lesz ennyire zavaró? Minden második hit leszedi a lánctalpat, és nem is magasabb tierû enemy lövi szét hanem t3-t4.

a.carkey
Aha, a Hetzer meg ugye mehet továbbra is a Minimaus ellen ... Fájn!

A medve nem játék.

"Van 1-2 trükk amivel egy bátrabb csávó ki tud szedni, ezt majd kitapasztalod. "

Igazából arra kell figyelni,hogy le szoktak menni a szerpentin legnyugatibb végére a hajtû kanyarhoz és ott a szikláról lelógva lõhetnek.
Legalább is én azt szoktam tenni.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

f24sg
Én úgy tudom, hogy high explosive lövedékek ellen is jó, ahogy davidbog írta, mert a robbanófej a fõpáncél elõtt sül el.

De mindegy is, rájöttem, hogy az ex-T-55 pilóta a spall linerre gondolhatott, én meg azt hittem, hogy kb. valami "laminated armor"-ra gondol, ami késõbb jött be.
922 nobodyattis
1284 47% 680 1422 3016 3246 3818962 4708 4370 2227 2051386
felkerültem az 1000 es listára 922 ik vagyok😊)))))
igen ez mindennapos hogy engem használnak védõ páncélnak 3-4 en beállnak mögém mellém és persze minden találat mégha nem is engem lõ akkor is rajtam csattan ez a Maus átka meg ha elém bejönnek ott nem 3-4 % ot kapok le hanem tier 6 alatt az 100% é
amúgy mi igaz abból hogy a kövi pathsnél megkapja a Maus a 75mm ágyút a 128mm mellé??
tenkenorman
ugyan így voltam énis tegnap. ott cammogott elõttem a hídon aztán amikor megelõztem rámhúzott és elszakadt a lánctalpam. pipa lettem és mellé lõttem egyet a földre, mire õ seggbedurrantott 😞 xd... pipa voltam mert akkor vettem meg az új cuccokat a tankomra és kipróbáltam volna

http://www.tenke.hu

BoneDragon
Hát igen, mindent megtesznek egy kis killért vagy találatért. Imádom mikor ilyen t5 akarja kilõni a t9-est és gyorsan bevág elém. Ilyenkor sajnos õt kapom hátba véletlenül. Meg leszedem ilyen 5-10% körüli nagy nehezen és jön valami kis csóringer tank és kiszedi.. Na akkor én is megõrülök 😊

Sziasztok!

Már régóta figyelem a fórumot és gondoltam én is szóvá teszek pár dolgot.
TD-s vagyok azokkal szeretek menni ,de elõszerettel rohamozok vele mert JT, Ferdi igen csak szívós állat ,de campelni is szoktam. Idáig "csak" saját tankot lõttem ki ( Pz V) mert folyamatosan elõttem táncikált és sikeresen telibe kaptam. Nagyon sokszor vettem észre ,hogy szabályosan egymást tapossák 1-1 free kill-nek számító agyon lyuggatott enemyért ,sõt volt hogy egymásba bele is lõttek mert kilõtték elõle a tankot. Már sokat harcoltam Maus oldalán ,de szerencsére nem tapasztaltam azt ,hogy lõnék a csapattársak. Tapasztalom viszont azt ,hogy beálnak elé és onnan lövik az ellent, ezáltal rákényszeritek 1 biztonságos pozíció elhagyására. Sajnos sokszor tapasztalom ,hogy ész nélkül rohannak elõre a biztos halálba. Kedvencem mikor 4 T-54es lekaszaboltatta magát mert azt hitték ,hogy kilõhetetlenek, pedig úgy nézet ki ,hogy mi nyerünk.

A Jagdpanther témához meg annyiba szólok hozzá ,hogy én nagyon szerettem, nem is adtam el. Jó kezekben halálos szerintem. A Ferdinánd meg nevetségesen messzirõl észrevehetõ.
HEAT lövedékek ellen is védett. De a WoT-ban HEAT lövedéket nem nagyon használnak, mert általában premium lövedék és kevés ágyúhoz van. AP ellen nem sokat ér. Esetleg lepattan róla, ha nagyon lapos szögben találja el, de ha azon gellert kap valószínûleg a toronyról is lepattanna a lövedék. A WoT-ban valóban csak optikai hatása lenne.
"Amúgy van valami különleges taktika hogy meddel ne dögöljön meg az ember egy olyan mapon( nevét nem tudom) ahol 2 dombon kezdenek, és középen van 1 baromi nagy nyílt terep".

El hulluf vagy mi a rák az. Ahogy irta más is, ha nem mész északra supportálni a nagyokat a csikicsukiban, a legjobb amit tehetsz hogy azonnal, teljes gõzzel átdöngetsz délen az ellenséges domb aljába. Mindkét oldalon vannak sziklák, ahol jó helyezkedéssel nem tudnak könnyen kiszedni, viszont te spottolod az összes ellenséges dombtetõs kempert, amiket igy a te dombtetõs kempereid kinyirnak 😊

Egy dolog a fontos: ne akarj te is ölni, csak spottolj, mert abban a pillanatban ha kigurulsz a takarásból egy lövés erejéig, izzé porrá lõnek az eddigre már idegbeteg ellenséges kemperek.
A spottolásért jó kis reward jár, én múltkor egy stock Pantherrel mûveltem ezt, mivel az ágyúja abban a csatában semmit sem ért. Cirka 1500 XP lett belõle, mivel megmutattam mindent ami ott volt (KT-k, Jagdtiger, néhány egyéb medium), és mivel a csapat ripityára lõtte, a reward megvolt 😊 Én tán nem is lõttem, max 3%ot vettem le egy KTról 😊

Van 1-2 trükk amivel egy bátrabb csávó ki tud szedni, ezt majd kitapasztalod.

Amúgy ebbõl a szempontból a nyugati oldalról jönni kedvezõbb, jobb a sziklák elrendezése a kelet hegy lábánál + ha nagyon gyors vagy, biztonságos spottolásért megpróbálhatsz feldöngetni egyenesen a hegy déli részén (ott takarásba kerülsz).

Fritz Von...
Én a sok fasz önbíráskódó idiótát bírom. Meccs start, ellenséges TK. Utána még egy, majd még egy, és egy negyedik is.

Ez úgy megy, hogy valaki direkt / véletlenül / faszságból kilõ egy sajátot, majd a csapatben megjelenik a nagytestvér, aki eldönti, hogy téged kilõ, mert te kilõtted. Aztán jön a harmadik is, aki meg kilövi azt, mert kilõtte ezt. És így tovább... Nagy az isten állatkertje... 😄

Alea Iacta Est - Gaius Julius Caesar

Múltkor én is bele lõttem egy csapattársba. Megyek a VK45-el, erre a nyomi Ferdi-s oldalba lõ. Közelrõl. Persze, véletlenül, nem látta hogy elõtte megy két méterre a baszott nagy vk45 mi...anyád. Õ is kapott egyet, le is ment 50% alá, után elkezdte írni, hogy sorry...hát öcsém, céltáblának néztél vagy mi a fene?

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

DummyBoy
T-54-eshez ... én is voltam olyan balpénisz, hogy mindent kifejlesztettem a legnagyobb ágyún kívül, majd elmentem aludni ... most meg szopás van ...

T-54 sajnos csak akkor OP, ha fullos és okosan használják ... Az esetek nagy részében, mikor 4-5 T-54-esünk van, akkor tuti a bukó ... Mikor mindenki megy ezer felé akkor leshetünk ... Ha viszont összedolgoznak okosan, és ki tudják használni a mozgékonyságukat, akkor instant win.

Arról nem is beszélve, hogy ha egyik oldalon T-54 van, másikon meg minimaus meg is4, akkor is leshet az ember ...

A T-54 lõhetõ kisebb fegyverekkel is, de a T9-es heavyk nem igazán ...

A T-54 legnagyobb baja az hogy golyómágnes 😞 Múltkor mentünk páran együtt, T-44 - T23 és T-54. Minden csata végére az volt a minimum hogy ronggyá lõttek, vagy kilõttek, a többieket meg alig vagy el sem találták ... 5x-ös szorzónál nem érdekelt, de most már fáj a repair költség 😞

Arról nem is beszélve, hogy mostanában érdekes anomáliákat tapasztalok ... Valami még nagyobb gáz van a láthatósággal ...

Nem csak T-54, de valami van, mert múltkor robogok a bázisunk mellett az erdõben campinovkán, enemy fent a malomnál ... senki sem láthat, messze vagyok ... majd fél másodpercre rá 5 !!! lövést kaptam be egymásután valahonnan ... mivel a csapat jóval elõttünk volt és spotoltak mindenkit, így tuti, hogy nem lehetett a környéken enemy tank ... nemhogy 5!

És ez nem egyszer fordult elõ ...

Vagy amikor Komarinon védjük a bázist, sunnyogok ISU-val a körünk mellett közvetlen egy bokorban (binocular fentvan) erre elkezdi valami foglalni a zászlót ... és be is foglalta ... egy jpz4 volt (Onnan tudom hogy chaten mindenki elkezdett anyázni, hogy ezt most hogyan? 4 tank védte a zászlót ... És csak onnan derült ki hogy ki volt, hogy Invader lett ...) ... de hogy mikor és HOGYAN került oda ... az jó kérdés.

És a személyes kedvenc: Cliff-en T44 és T54-el pörgünk egy T29 körül ... kilõtte a T-44-et éééés eltûnt! Állt egy bokorban majd eltûnt ...

Erre valaki este írta, hogy a láthatósági rendszer jó, csak mi vagyunk a bénák ... persze ...

Friendly fire: Egyre jobban félek tõle ... ISU-val nem egyszer eljátsszák, hogy beállok valahova, lövöm az enemyt, erre valami idióta berobog elém és megáll kempelni ... SU152-es 122-essel nem egyszer lõttem picsán véletlenül vagy félvéletlenül egy két idiótát ...

Na de BL10-el?

\"A - A - woodhorse - A - woodhorse sheep ...\"