World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A spotting rendszer jelenleg abszolút nem working as intended, konkrétan a szeptemberi nagy patch idején amikor megjavitották a távolban teleportáló tankokat romlott el. Akkor jelentek meg a halálbokrok 😊
Akkor elmagyarázták, hogy igen, nagyon szép a design ahogy elkészitették, viszont iszonyatosan le kellett butítani, mert ahogy eredetileg számolt nem volt fenntartható a warpfix után - írták is a devek, borította a szervereket a teljes kapacitással mûködõ láthatósági rendszer.
Az egész azon bukik, hogy elvben nagyon gyorsan kéne a rendszernek folyamatosan újraszámolnia hogy egy tank egy másik tank számára látható e (afféle ray-tracign rendszerben, lásd a Cifu féle guideot). Ez viszont nem megy, a patch notes alapján ezért két dolgot csináltak:
- lecsökkentették drasztikusan azt, hány pontot vizsgál a rendszer
- azt is lecsökkentették, hogy milyen gyakran (most valami 10 secenként frissül).
Legtipikusabb példája, hogy a lövés például NEM fedi fel a bokorban rejtõzõ célpontot. Érthetõ miért: a lövés uán csak néhány másodpercig volt szept elõtt látható a rejtõzõ célpont. Most, mivel a frissités ennél jóval tovább tart, a célpont nem jelenik meg egy rövid idõre sem.
Ennek ellentéte viszont érdekes - a patch elõtt ugyanis ha egy tank megállt, kb 5 másodperc után vált láthatatlanná - ez jelen pillanatban AZONNAL megtörténik (pl ha egy döngetõ tankról a pusztában lelõjük a lánctalpat).
A patch notesból látszik, próbálnak vmiféle egyensúlyt találni, hogy gyakrabban frissitenek és több ponton vizsgálják a láthatóságot de ettõl még ne omoljanak össze a szerverek 😊 Tehát a design jó lenne, ha lenne végtelen erõsségû rendszer. Viszont ugye ilyen nincs, ergo a design nem megfelelõ 😊
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
német nehéz felderítõ tank, avagy, haz az egér a scout

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
másodlagos ágyút meg igazán kihozhatnák már, kiváncsi vagyok milyen lesz a célkereszt, ha ügyesek-okosak, két nem egyforma sugarú kör, ami úgy fog kinézni mint egy halmaz
A medve nem játék.
Jelen pillanatban mi a helyzet????? Mert jelen pillanatban igenis részre hajló a játék! Majd kiderül mi fog történni a jövõben.
# Fixed hit boxes for several tanks.
# Reworked gun mantlets for Tiger II, VK4502, Ferdinand, Jagdtiger.
1. Fixed hit-box for Maus (example)
* Fixed issue with lower front hull armor plate and "mudguards" (see "armor-schielding" below)
* 8 additional armor groups for gun and mantlet that can be assigned with separate parameters.
* Added "armor-shielding" mechanics for mantlet and possibly front hull. "Armor-shielding" decreases actual penetration power of the shell, allowing shell to go further with reduced penetration ability.
* Reworked mantled to reflect non-homogenous armor, gun hole in the mantlet and areas where mantlet armor overlaps with front turret armor.
* ETA - v.0.6.4.x update
Note! Tiger II, VK4502, Ferdinand, Jagdtiger might be reworked in the same way, when the performance of "fixed" Maus is assessed.
2. Reconsidered and systematized visibility values for tanks and especially TDs.
ETA - v.0.6.4.x update
3. Adjustments to max speed values of Tiger and Tiger II are under consideration.
Aki keres az talál.
Oké, hogy kell light tank is, na de azért akkor azok legalább jól manõverezzenek, ne úgy, mint a Panzer II és III. Németeknek egy normális light-ja van, ahogy elnéztem a Leopard prototípus, meg a Luchs se rossz, sokkal jobb páncélja van, mint a Panzer III Ausf.A-nak.
Vagy még azt is elképzelhetõnek tartanám, hogy picit átdolgozzák a tech tree-t, több átjárást biztosítanának és beraknának valamilyen Tiger prototípust is Panzer III magasságában, hogy a németeknek is lehessen heavy-je a normál Tiger elõtt, ahogy mondjuk létezik amerikai T1 Heavy.
Jeges: jaja, bennem is érik a gondolat, hogy szintre lesz ez hozva, már csak üzletpolitikai megfontolásból is
De mivel a többségnek mindenbõl van minden, talán mát alkothat véleményt....
T-54 kilövése sohasem okoz gondot ezután még könnyebb lesz kilõni mivel magasabb lesz ha kilövöm a láncát lassabban teszi fel. Manõverezni amúgy is a Pershing tud jobban.
Túl sok volt már a sírás miattuk.Sok az ígérgetés velük kapcsolatban.Az EU szerveren óriási tábora van a Német gépeknek.Elképzelhetõnek tartom,hogy piszkálnak rajtuk valamit.
Olyan nagyon nagy dolgokat nem is kellene rajtuk változtatni egyébként.
A TD-iknek pl csak egy normális álcázhatóság kellene és máris lényegesen jobbak lennének.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
-fenttartás
-lánctalp
-top ágyúval kevésbé lesz láthatatlan
-picit magasabb lesz
ettõl még egy gyors, "sebezhetetlen", atomágyús dög marad
A scout tankok igazi értéke akkor jön meg, ha álcaháló 100-as skill + álcázás skill, ülsz a bokorban, nem lõsz és spottolod a népet (dõl a pénz és xp), addig sajnos halál, pláne úgy, hogy sok más scout már bír a felsorolt képeségekkel. PzIV jobb lesz, mert ott már normális csatákba fogsz kerülni, de nagyon fontos megjegyezni, hogy a stock tank bizony rosszabb, mint az elõzõ maxos. Szóval általánosságban igaz, hogy egy adott tankkal az elsõ x csata szenvedés, az utolsó x pedig móka
1, elmegy a kedvem az egésztõl
2, a végén már minden más harckocsival is így fogok játszani, hogy becampelek egy bokorba, mert csak így tudok majd játszani. Az SPG way nagyon hidegen hagy, a TD-ken gondolkoztam egy ideig, de megint vissza kéne mennem kb. a nullára vele. Már bánom, hogy a németekkel kezdtem, nem néztem meg a tech tree-t mikor belevágtam, valszeg átigazolok a végleges verzióban az oroszokhoz, ott korábban el lehet indulni a Heavy és Medium vonalon, sokkal korábban, de az amcsiknál is, de az õ járgányaik nem jönnek be. Érdekes, hogy TD-jük sincs, pedig simán behazudhattak volna oda is valamit a dev-ek, hiszen németeknél is annyi nem létezõ harckocsi van, amik rajzasztalig jutottak maximum, jó esetben pár protóig, közepes tankjaik fele ilyen.
(az betegség, hogy szeretem a PzIIIat és a leet?)
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Viszont ennyi ember között akad webprogramozó, céges (céges szeró jeje), szóval minden csak motiváció kérdése, már ha komolyan akarjátok csinálni. :-)
Az meg sajnos elkerülhetetlen (kivéve, ha annyira komoly, hogy lepapírozzátok), hogy lesznek páran, akik ilyen-olyan megfontolásból szivárogtatnak.
Na de gl-hf, éljen a Magyar klánok konzorciuma :-)
A medve nem játék.
Ég veled, jó volt a végbeled! Antichrist-Premium Quality \"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség!\" by Matyashun
Hiába op a T-54 ha neked pont nem jön be a"NAGYARCCAL ROHANGÁLOK MERT ÉN VAGYOK A ZSÍRKIRÁLY" stílus.(pl én tökéletesen tehetségtelen vagyok a gyors gépekhez)
Az elején még van idõd kisérletezgetni.Lassan úgy is HW.Addig megtalálod a neked való típust.
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
Forget Khaak and Xenon, the wife is the biggest threat to my Empire! Rank: Conqueror / Mogul Capt. Yacht: Teladi Hawk (ISN Katalin)
3 napja kezdtem el játszani ezzel a játékkal, nagyon bejön, csak ne lenne ennyire arcade meg random. Sajnos még nagyon az elején tartok, Panzer III-as a legjobb masinám, az utóbbi idõben nagyon nehezen ment az XP és pénz szerzés. Ehhez kapcsolódna néhány kérdésem.
A sztori röviden: A németekkel kezdtem három napja, nagyon jól ment a játék a Leichttraktor-al, gyakorlatilag már a második csatámban három tankot is kilõttem és akkor még nem igazán olvastam utána a játéknak, azóta elolvastam az itteni FAQ-ot, angol nyelvû segédletet és Cifu írásait is. Szal a lényeg, hogy pár óra alatt elértem a fejlesztésekben és pénzben, hogy meg tudjam venni a PzKpfw 35(t) harckocsit, ezzel is baromi jól ment a játék és már sikerült kiismernem a pályákat is, gyakorlatilag egész nap három különbözõ pálya között variálgatott, de igen ám, észrevettem, hogy a Tech Tree-ben ezzel a harckocsival nemigazán arrafelé tudok haladni, amerre szeretnék, ahhoz PzKpfw II-es kéne, vagyis azzal kéne a Research-hez pontokat szerezni, mert elég drága, az arannyal free XP váltás.
De itt kezdõdtek a problémák, a PzKpfw II-es annyira nem feküdt a 20mm-es játékköpködõjével, hogy alig lõttem ki valakit, gyakorlatilag 3-4 meccsenként jó ha egyet, eszméletlenül nem feküdt nekem az a harckocsi és a játék mégis rákényszerít, hogy használjam egy darabig.
Szerencsére többnyire nyertes csapatba kerültem, így röpke 10 meccs után tovább léphettem a PzKpfw III Ausf.A harckocsira, aminek volt már normális fegyvere, gyors is volt, bár a páncélja papírvékony, de gondoltam majd kompenzálom a sebességgel. Nah itt jött a hidegzuhany. Korábban, mikor még csak a PzKpfw 35(t) harckocsit vezettem elég gyakran kerültem bele olyan csatába, hogy a top harckocsikat a PzKpfw III Ausf.A és a PzKpfw II Luchs jelentették. A korábban említett harckocsimmal remekül fel tudtam velük venni a harcot, gyakran lenyomtam õket, de amikor megvettem a PzKpfw III Ausf.A-t, akkor gyakorlatilag 22 csatából összesen egyszer(!!!) rakott be ilyen csatába a gép, a többi kivétel nélkül olyan volt, hogy T-34-ek, KV-k, T1 Heavy-k, M4 Shermanok, PzKpfw IV és azonos Tierbe tartozó páncélvadászok, SPG-k ellen kellett mennem, a lista legutolsó 2-3 hely valamelyike jutott nekem rendszerint. Egyszer még egy Leichttraktor-t is láttam, hogy beraktak egy ilyen csatába, hát nem élt sokat szegényke, az még lassú is, egy nehéz harckocsi gyorsabb nála, totál nem értem ezt az egészet.
A PzKpfw III Ausf.A ugyan gyors, de nagyon rossz a forduló képessége így igazán light tankként sem tudtam segíteni a csapatomat, mert hiába mentem elõre felderítõset játszani és bújtam el, az orosz light tankok ha felderítettek, akkor többnyire lenyomtak, egyéb nehéz masinákról nem is szólva. Volt olyan kör, hogy egy Panzer IV-es, egy lövéssel legalább 500 méterrõl kiszedett pedig nem is láthatott volna és esélyem sincs ilyenkor visszalõni. Szal gyakorlatilag light tankként bujkáltam együtt a TD-kel a bokrokban, tiszta szánalmas, egyszerûen nem tudtam beleszólni sehogy a harcok menetébe, csak azért voltam ott, hogy meglegyen a létszám, meg néha volt velem hasonló PzKpfw III Ausf.A is, hasonló sikert könyveltünk el. Az még rátett egy lapáttal, hogy valamiért a játék a korábban általam ismert pályák közül gyakorlatilag alig rakott be, az esetek legalább 80%-ban totál ismeretlen terepen kellett (volna) harcolnom.
Szóval elnézést a hosszú írásért, az lenne a kérdésem, hogy ez mi a búbánatért van, hogy egy ilyen gyenge hk-val (ami mellesleg nem volt egybõl fullra fejlesztve, csak késõbb tudtam fejleszteni hozzá 50mm-es ágyút, stb.) ilyen csapatba pakol, holott mikor egy Tierrel korábban voltam rengetegszer láttam ilyen hk-kat harcolni velem, engem meg most nem igazán rakott be olyan csatába, pedig úgy lenne fair, hogy egy ilyen, egy olyan, hogy azért szokjam a törõdést, de sikerélmény is érjen, hogy egy drágáért megvett vassal néha a jobbak közt szerepeljek, de ezt a hk-t gyakorlatilag a tech tree miatt kellett erõltetnem és csak szívatásban volt részem. Roppant bosszantó volt, majdnem feladtam a játékot, de aztán éjjel 2-kor meglett az XP és némi aranyváltás után kifejleszthettem és megvettem egybõl a PzKpfw III-at, ami a németek legkisebb közepes hk-ja, aztán elhúztam aludni, még egy métert sem próbáltam ki, az majd ma sorra kerül. De ha ezzel is így járok, hogy most már Tigrisekkel meg 100mm-es ágyús szörnyekkel rak szembe, akkor tuti megy az uninstall.
Másik kérdésem, hogy meddig tart a béta idõszak Európa ezen felén, amíg van ingyen aranyesõ?
Vannak páran mint pl Jeff és Cifu akik elfelejtik ezt, és komolyabb témákat várnának, de nem az õ hibájuk, mert nincs hova menjenek ahol "komolyan" lehetne beszélni a játékról, pl hogy lesz a klánharc, (ugye úgynéz ki hogy pár magyar klán egyesülni fog hogy elérjék a 100 fõs létszámot) ki kívánna valamilyen pozíciót betölteni, milyen pozicióra kéne ember, milyen weboldal kellene, stb szal sok kérdés van amit tudjuk hogy választ vár, és nincs hol ezeket kitárgyalni, itt nem lehet sõt nem is szabad mert azért oks hogy magyar fórum de ha valakinek sérelme lesz nincs kizárva hogy majd adatokat ad ki csak bosszúból (lásd travian).
Szal mindenképpen kellene egy fórum ahol ezeket kilehetne tárgyalni.
Ha a támadás feltűnően jól halad, csapdába sétáltok.
Gondolom a Tigris célkeresztjére gondoltál, amit akkor látott a lövész ha belenézett. Hát az tényleg f*sza. Én is ezt és az orosz/amerikai változatokat hiányolom és persze az ehhez tartozó célzást. Amúgy a régi Panzer Elitben ilyen volt a német célkereszt, az usákoknál természetesen a sajátjuk volt. A németeknél szinte azonnal egyértelmû volt hogyan is kell célozni és mi a lényeg. Míg az amerikainál jó 10 percig nézegettem hogy most mi is van, mert elég kuszán néz ki. Nagyon megdobta a játék hangulatát a különbözõ célzás.
Végül orosznál maradtam. Chaten a T54et ajánlották hogy arra érdemes fejleszteni kezdõként.(USSR kezdõ, USA közép, GER haladó)
Némi tipródás után, két jószándékú érv jut csak eszembe
azért nem osztod meg velünk a véleményed, mert:
neked valamilyen kellemetlenséged származhat abból
az imidzsed része a titokzatosság
Kb 1 hónapja nem játszottam a játékkal,tegnap mentem pár kört.
Valamit tényleg beleturkálhattak szerintem is.Iszonyú sok lepattanó,és célt vesztett lövés.Nem emlékszem,h ennyire gáz lett vna.
bolsevikot pusztít a fekete halál...
Természesen nem kizárt, hogy meghamisítjuk a teszt eredményeket, hova tovább fegyvert fogtunk néhány dev fejéhez, hogy hivatalos fórumra kiírják: bizonyos jármûvek szándékosan erõsebbek mint a tier társai
Az, hogy ezen adatokra nem mindenki tud kúltúráltan reagálni (pl én) az egy dolog, na de ez semmit nem változtat azok tényszerûségén.
Egy kis retorika: a 23234-es postod maga a flém keltés, ráadásul a huncutabbik fajtából, mert tények nélküli általánosítás keretében vádolod meg az itt lebzselõ társaság egy részét
<#wave>#wave>