World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Más kérdés hogy az adott idõszakban tán nem is használtak ilyen lõszert.
Ez kb olyan lenne, mintha a navyfieldben lévõ IOWA osztályú BB-kre, ágyúk helyett rakétákat tennénk rá, mert hát volt egy olyan terv hogy a Kentucky-t átépítik ilyen platformra.
És ha jönnének az emberek hogy de hát ez nem ér, ez nem fér bele a timeframe-be, akkor legyintéssel elérnénk hogy az IOWA az 2.vhs, mit pattogtok? 😊
(ui: tudom ezt már körbejártuk, most jön a zöld tank / piros tank rész 😊 )
CSak hogy tudjam ha egy platoonban vagyunk úgy védjelek e mint Hellgirlt ha velem van...
(azt hogy ez mennyire jó csak õ tudná megmondani <#zavart1>#zavart1> )
a kérdésidet pedig már megválaszoltam, ahogy azt is, hogy hogyan tudod leellenõrizni, ha szeretnéd.
és igen, magamra vettem, amit egy késõbbi posztodban megerõsítettél.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Azt, hogy a tank adott kapcsolódó statja (sebesség, reload, fordulási sebesség, rádió hatótávja, látótáv) milyen százalékban mûködik.
Tehát: ha ki van irva a T-54-re hogy 100-al megy, az csak 100%-os driverre értendõ. Egy 75%-os driverrel az op tank csak a max sebesség 75%-ával fog menni.
Loader az ágyú töltõdési sebességét, rádiós a rádió hatótávját, commander a látótávolságot, gunner pedig az ágyú pontosságát befolyásolja.
ha trollkodásnak számít az, hogy nem fogadom el a rinyálást, akkor vállalom ezt a szerepet. kb. pont nem érdekel, ha õmagasságossága le se sajnál (ettõl még nem leszek kevesebb, max az õ szemében. az ismerõseimnek szóltam, hogy olvassák a fórumot, azóta kapom az sms-eket, hogy rajta röhögnek 😄 ), de ha többen mondunk neki valamit, ami nem egyezik a véleményével, akkor abban már lehet valami. nem? csak nem hajlandó belátni pl. Jeff igazát sem, mert akkor sérül az õ általa kialakított vélemény. na ez a kemény a dologban, nem a latin blabla. 😛
Valóban egy kis csúsztatás a WoT-os érétkeknél. Mint már régebben írtam, én csak egyszerûen átírnám a lõszer típusát, nem a páncélátütési értéket csökkenteném. Ez a legegyszerûbb, csak egy betût kell a lõszer típúsa után írni. 😊
OFF
Kiváncsi vagyok lesz-e módosított orosz tank fa. Találtam egy érdekes gépet: Object 600. 😊 Ezt is szívesen látnám a WoT-ban. Kicsit fiatal gép, de ha lesz M103, AMX-50-120, akkor ez is belefér. 😄
Azt hittem már nem is olvasod a fórumot. Nagyon eltûntél Zoltang-vel együtt. 😞
Ezen kívül jönnek 100% után a másodlagos skillek (rejtõzés, javítás, tûzoltás), ami megint csak jól jön.
Gyakorlatban én némely járgánynál szignifikánsan érzem a különbséget, ha alap legénységgel és fejlesztett legénységgel megyek. Más gépeknél meg szinte egyáltalán nem.
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
Egyébként várom a belinkelt kérdésemre a választ.
1 azaz egy ember vette eddig a fáradtságot sg-rõl, hogy itt privátban jelezze nekem a hibát amit talált. Kérdem én ez a nagy magyar community így jelentitek a játékban lévõ bugokat is? Nincs ezzel semmi gond csak akkor nem kell itt a melleteket verni, hogy ezt meg azt miért nem javítottak.
Többes számban tettem fel a kérdést mégis magadra vetted holott írtam kinek nem inge... ezek szerint terád vonatkozik. Munkásság szó külön tetszett.
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Ha vádolsz valakit a teljesség igényével tedd, ne csak kiragadott sorokkal egy párbeszédbõl, mert azzal magadat hozod kellemetlen helyzetbe (ahogy én hoztam magam azzal, hogy reagáltam a trollkodásra).
"semmi baj kis tacskó, majd felnõsz és a szüleid büszkék lesznek rád, látom a szöveg értés sem az erõsséged, semmi baj haver, ez fejlett világ, a butuskák is tudnak érvényesülni, mint te 😉"
"te már annyira buta vagy, hogy érvelni sem tudok ellened, menj olvasgasd egy kicsit a retorika alapjait, olvasd át amit írtál és gondol át"
Ezekbõl a mondatokból hol maradt a "szofisztikáltabb" kifejezésmódod elvitte a kiscica vagy akkor leesett a latin szótár az asztalról?
Ne járasd le magad még jobban...
ennek a feltételezése volt bántó, de IGAZAD VAN, ez nem egyenértékû azzal, hogy hazugnak nevezel, egyszerûen csak ignoráltad a munkásságomat és azokét, akik amellett, hogy puffognak, érdemben is cselekedtek.
Én voltam, aki azt állította, hogy a T-54-esen nem volt a 100 mm D-54 típúsú ágyú, csak az Object 430-ason. De amint találtam róla ínformációt egy pdf-ben azonnal javítottam is, hogy a bizonyos ágyú fel volt szerelve T-54-re. Pontos dátumot nem találtam, de 1951 a legvalószínûbb. Ez a gép volt a T-54M.
Más, a legénység % os képzése mennyire és mit befolyásol?
A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.
de csak neked, csak most, hátha okosabb leszel:
"Tehát azért nem jelented a bugokat mert egyeseket azért büntettek mert beleturkáltak a játék fájlokba és megsértették az EULA-t. Logikus"
itt post hoc ergo propter hoc-al vádolja meg Ninjut holott ez csak egy egy egyszerû ad logicam.
"Áruld már el ki használt ilyen szavakat..." ez meg itt egy ad personam
azért használom a latint, hogy könnyebb legyen megtalálni a neten és akit érdekel a retorika, az beleáshassa magát.
Amit mi csimnálunk, az szimpla argumentum ad hominem (te és én).
Látod, látod, mennyivel szofisztikáltabb ez mint a "leszarom, troll vagyok" 😉
Kit neveztem én hazugnak ill. bocsánat kiket? Rákerestem erre a szóra, hogy "hazu" 6oldalra visszamenõleg de 1et sem talált az én hszeimben de linkeld már be azt ahol én ezt tettem mert nem emlékszem rá. Ha meg ez is egy ilyen mondvacsinált dolog akkor várom a bocsánatkérést mert ismételten valótlant állítottál.
El kellene dönteni végre, hogy mit akarsz vitázni vagy sértegetni...
nincs semmi baj az érvelésével, csak szándékosan nem akarod megérteni. de ez nem az õ hibája. 😛
elõször egy kérdés: benne van-e az eulában, hogy a játékkal kapcsoatos adatokat nem lehet kiposzolni? teszem azt xml file tartalma (ugye ez egy bonyolult f3 gomb), prt scr ahol látszik bármilyen stat (ez a kettõ egy és ugyanaz).
link tróger: árnyalt kifejezés arra, hogy hazugnak nevezzel olyan embereket akit tesztelték a játékot
megint csak szerintem: jó ember lehetsz és lelkiismeretes, de rém rossz vagy szó csatában, az érvek vs ellenérvek vita az eddigi leírtak alapján nem a te asztalod.
Áruld már el ki használt ilyen szavakat "link tróger semmit sem csináló bétateszterek" érdekelne nagyon? Linkeld már be plz azokat a hszeket ahol ezt mondták a béta teszteterekre it az sg-n? Kíváncsian várom? Vagy ezt is csak te találtad ki?
Annak ellenére, hogy mi vagyunk a link tróger semmit sem csináló bétateszterek egyesek szerint, azért vegyük már számításba a fejlesztõk hozzáállását is.
Mikor Cifu belinkelte a susmákot a láthatósági rendszerrel, akkor az volt a reakció, hogy nekünk nem az a feladatunk, hogy ilyen hibákat keressünk. Mi csak játszunk és élvezzük a játékot.
Na mikor ez elhangzott (ha majd lesz rendes netem, akkor belinkelem a konkrét hozzászólást), én akkor döntöttem el, hogy felesleges beírni bármit is a hivatalos fórumba, mert nem foglalkoznak vele.
Szóval nem biztos, h nem azért nem írok a hivatalos fórumba és nem jelentem a hibákat mert nem szeretném, hogy jobbá tegyék a játékot.
Hanem mert úgysem azzal foglalkoznak, ami szerintünk hibás. (pl: láthatóság)
És mit ad isten, pont annak a pen adatai azonosak a 7.5-ös németével.
Szokás szerint az utolsó voltam a listán és mivel támadó szemléletû játékos vagyok én a TD-kel is megyek supportolni a nagyobb tankokat. Szépen beálltam Két Tigris közé, mögé és lövöm az enemyt. Aztán persze bosszankodom, hogy ejnye, de nem viszi. Eltelt pár perc mire feleszméltem, hogy mi van. Na akkor kezdõdött scout mission. Ezóta mindig várok egy kicsit a felderítés megkezdésével, mert bejött. <#smile>#smile>
Aki legy?zte Mátyáshunt, de döntetlen lett. Hivatalos Hippi arc. WOT Account: tarka_szarka
Mondjuk ettõl független a WOT-ban a német csúnyán alul van írva.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
kb. 10. csatám KV-val, messze nem volt maxos, hozott is egy top gunt + snipert, szóval ja, vicces tank, a sebessége még ahhoz is elég, hogy arty vadász legyen.

Vannak gépek,amik a saját kategóriájukban kimagaslóak.Ez tény nem vélemény!
Az,hogy ezekbõl több a Szovjet típus,hát istenem!(minden szentnek maga felé hajlik a keze,ugyebár.)pl a T-54 ilyen.És ha 36ezerszer próbáltok meggyõzni az ellenkezõjérõl,az puszta idõpocsékolás lesz ujjbegyre nõtt fölöslegesen kialakult tyúkszemmel.
Az Orosz piacon ez miatt lesz nagyobb bevétel.Az EU piacon meg majd barkácsolnak valamit.Gondolom én!
Én úgy fogom fel,hogy ha ellenséges T-54-est látok,akkor kilövöm és gonoszul vihogok közben.(Feltéve ha ki tudom.)
Álcázás,lyukas páncél,eltûnõ lövés stb stb.Mostanra megtanultam ezekkel együtt élni.Egyébként is,a bugos láthatósági rendszer(a pusztába eltûnõ tankok,halál bokrok,orrod elõtt hirtelen felbukkanó addig láthatatlan tankok)oda-vissza mûködik,nem csak mindig ellenünk.
Ez persze nem jelenti azt,hogy ez így jól is van!Szerintem ezek a játék alapjaihoz tartoznak és jóval fontosabb dolgok,mint mondjuk a Francia fa.
Más.
Érdekes,hogy az egyik hsz-ban leszólják azt,aki valamit történelmi tényekkel,vagy az életbõl vett valós adatokkal próbál alátámasztani.-
"ez csak egy játék!és a kiegyensúlyozottság miatt ne várjuk el tõle,hogy mindenben kövesse a valós adatokat!"
-Addig a másik hsz-ban pont ilyenekre hivatkoznak.
pl.Hogy a IS-4 olajzöld és különben is laposabb!
Ilyen alapon a Mini maus-nak meg már a térkép végébõl látnia kellene a a placcon grasszáló IS-4-et,és ugyan abból a távolságból szét is kéne kapnia mint a szart.(Német optika+128-as löveg.)
A statisztika meg érdekes dolog.Nekem pl a Német gépekkel sokkal jobb a win/lose arányom mint a Ruszkikkal.Kivéve az ISU-t meg az Object-et.
Valószínûleg,amikor Német gépbe ülök,akkor rögtön riaszt a tudatalattim(vigyázz!ezt egybõl meglátják és a páncélod is lyukacsos!)és ezért alapból óvatosabban állok hozzá a fight-hoz.
Lényeg az,hogy a játékon még van kalapálni való,a jelenlegi formáját tekintve.Bízzunk benne,hogy jó irányba kalapálnak.Önmagában nagyon fajin game ez.Ha nem torzítják el teljesen,akkor nagyon népszerû lehet,még a Német fan-ok táborában is.
U.I.:Ha valaki valamilyen okból kifolyólag reagálni szeretne a bejegyzésemre,akkor kérem,hogy kultúrált keretek között tegye.
Ellenkezõ esetben,titkosszolgálati eszközökkel felkutatom és keresztbe verem az állkapcsát.
Köszönöm!
Az utolsó mondatot csak azért írtam,hogy én lehessek a legnagyobb fórum fighter!<#boxer>#boxer><#hamm>#hamm>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Pár hete mikor elkezdtem játszani, akkor a német nehéz ágat választottam ki, merthogy német tank fan vagyok. De végül most már tier 5 alatt szinte mindenbe belekóstoltam. Leginkább a KV és most pár napja a KV-3 jön be legjobban.
Érveim:
- nagyok között nem lõnek ki egybõl (lehet, hogy a második lövéstõl kampó, de addig hátha lövök még egyet), PZIV-el jobban lövök, de sajnos egybõl halok bárki belém puskázik
- arty sem lõ ki egybõl
- vadállat ágyúk mennek rá 107-sel megyek még a KV-3-on is, amíg nem lesz meg a jobb
-lebecsülnek és mire te kerülsz sorra, addigra odapörkölhetsz 2-3-at, sokszor már ez besegít a csapatnak eldönteni a játékot (ez nagy tieres küzdelmekre igaz)
- ha bekerülsz a kicsik közé, akkor aratás van. Mindenki fél, próbálkozik kilõni, te meg egyik céltól fordulsz a másikig és bumm. Persze vannak nagyobb tudású ellenfelek, akikkel meg kell küzdeni, de ilyen kis tieren még sokan kisebb tudásúak, mint én.
Kedvenc storym: Ruinberg vagy mi a map neve. 4 arty volt az ellennél, ezért a házak közé manõvereztem. Második, vagy harmadik voltam a sorban KV-3-mal úgyhogy reménykedtem egy-két jó találatban. Kiértem egy térre, arty lövés leesett a lánctalp. Persze rögtön meg is jelent az ellen kis tank csapata. Megálltak és lövöldöztek rám. Közben mivel amúgy sem tudtam mást csinálni unottan visszalövögettem, de közben már terveztem, hogy melyik tankkal lesz a következõ menet. Aztán elfogytak, de én csak nem tudtam elmenni a térrõl, mert mire felraktam a lánctalpat jött újra az áldás az égbõl. Vagy hét-nyolc percig árultam hotdogot a téren mire kilõttek. A vége: 49 bekapott találat steel wall. 5 kill és még öt jármûvet sebeztem. Tehát az artykon kívül szinte mindenkibe belepuskáztam. 3db lõszer maradt. <#violent>#violent>
Jó kis gépek ezek. Ezek után már megnézem az IS szériát is. <#smile>#smile>
Régebben +-30% volt, ez csökkentették le 25-re.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Ha T30-al meglövöm akkor mindig marad neki 10-15% HP-ja. Egy lövésbõl még soha nem lõttem ki egyet sem.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
ezzel nagyon egyetértek, tuti, hogy túl komolyan vesszük páran.
Amit nem értünk, hogy tényleg, hogy lehet szembe menni a tényekkel és azokat nem meglátni, az ember, még ha kõ hülye is elõvesz egy "kockás papírt" csinál két felsorolást, majd levonja a konklúziót. Na, de Lammaer kollega jól összefoglalta a spártai (...300) hozzászólásában.
Az a jó az ilyen buglist-ekben, meg ígérgetésekben, hogy a hülyék (Devek) leírták, nyoma van, nem igazán lehet félremagyarázni.
Renegade: a sebzési tartomány szükebbre vétele azt jelenti, hogy ennek az egy ágyúnak az esetében nem +-20% a damage?
A stock KV3 - 840 HP (toronnyal nemtom), papir szerint a BL10 pedig 600 - 900 közt sebez (750+- 20%)
Innentõl kezdve legrosszabb esetben egy KV3-nak 600/840*100 = ~71% sebzést is okozhatsz, tehát akár 29%-on is életben maradhat.
Ezt szerintem a fejlesztett torony tovább rontja.
A oneshot esélye tehát valójában nem is olyan magas, cirka 1 az 5höz, hiszen minimum +12%-os damage tartományba kell essél a -20% -> +20% tartományban
----
Renegade: a sebzési tartomány szükebbre vétele azt jelenti, hogy ennek az egy ágyúnak az esetében nem +-20% a damage
Mert eddig a KV3 oneshot volt most meg mindíg marad 3-5% élete😞 (tudom,tudom :nem elég op az a puska?)
Ráadásul az átgondoljuk akár még lehet negativ irány is 😊
A legtöbb német tankbuzinak ez az egy, ami fájó. Nehéz feltételezni hogy nem szándékosan van az orosz irányba eltolva az egyensúly, amikor konkrét adatok támasztják alá hogy:
- direkt igy van beállítva a láthatóság (az nem bug ha direkt ilyen adatok vannak megadva)
- egyes orosz tankok páncélzat értékeinél (lásd IS4 sofõrablak) játszhatósági okból buffolnak, mig másoknál (KT) történelmi adatokra hivatkozva nem, holott az is nyilvánvaló játszhatósági probléma. Vagy JT esetén még a történelmi adatokat is sutbadobva modellezték a frontpáncélt beleértve az ágyúnál mindennel átlõhetõséget is.
- az ágyúk átütési adataival mahinálnak (pl a JPZ IV és a SU100nál, ahol egyértelmûen kimutatható volt hogy az egyiknél a döntött (kisebb) a másiknál a merõleges páncélátütést (nagyobb) rakták a játékba, igy lett erõsebb a SU100 ágyúja ami pedig történelmileg is bizonyitható hogy nem volt az 😊 )
- hogy egyes orosz tankoknak beraknak rajtuk sohasem létezett ágyút (vki itt kinyomozta hogy a T54 top ágyúja azon a tankon sosem létezett)
- hogy elkúrják nem kicsit de nagyon a méretarányt (T54 kisebb volt mint valójában, a Panther II meg hogy hogy nem jóval nagyobb)
Nem a bugok miatt hörögnek az embere, mert a bugok azok léteznek mindenhol, max azért hogy vhogy a német bugok mindig hátul vannak a listán (meg egye kutya, a fél éve elkefélt láthatósági rendszer azért tényleg túlzás 😊 ).
Inkább azért, mert mind hozzáállásban mint designban valahogy a vörös csillagos tankokat favorizálják de nagyon a fejlesztõk, bár mindig a történelmi adatokkal próbálják magyarázni hogy mit miért.
Még1x, én tele vagyok orosz tankokkal.... 😄
Mi anno a MOW-ban vívtunk hasonló csatákat (bann is volt) ott megedzõdtem ilyen téren és beláttam nincs értelme.
Számomra többet ér az ha kitalálok a mapra egy olyan stratégiát és olyan tank setupot ami verhetetlen mintsem, hogy pontról pontra megpróbáljam megfejteni mi, hogyan mûködik részleteiben a játékban és a top csapatok sem azért nyernek mert tudják hogyan kell bujkálni a bokorban hanem mert van egy olyan ütõs stratégiájuk ill. olyan skillesen vezetik jármûveiket mûködnek együtt a csapattársaikkal amit az ellenség nem tud. Persze nem vagyunk egyformák kinek mi számít.
De azért ne feledjük el, hogy ezt is emberek csinálják, s aki ismer egy-két számítógépes szakembert,programozót tudja, hogy nem nagyon szaggatják magukat agyon a melóban, mert senki nem tudja, ahogy mit is csinálnak igazán. S ha még nem is legjobb embereket sikerült összeszedni, akkor bizony akadhatnak gondok. A számítógép minden nap fejlõdik,s a programok is, tehát érdemes a fejlesztõknek igyekezni, mert a világ elmegy mellettük, s lehet, hogy holnap egy ilyen, de ennél jobb játék kerül a piacra, s nekik akkor lõttek.
S persze nem szabad elfelejteni, hogy ezt a játékot nem olyan profiknak csinálják, mint itt sokan, hanem egyszerû "fakezû hülye gyerekeknek" -ahogy túlmûvelt kollégánk fogalmazott - is készül, s talán fõleg nekik. Tehát a profizmus csak késõbb jön, de ez egy olyan világ, ahol a profizmust meg lehet venni, mint az életben mindent.
Tehát azt javaslom hátrább az agarakkal, mondja el mindenki a véleményét, akár százszor is, engem nem zavar. Ha valaki erõsnek tart egy tankot, hát legyen, ha gyengének hát legyen. De ennek semmi köze a másik játékbeli tudásának, vagy esetleg észbeli képességének. Azonban a hozzászólások színvonala sok mindent elárul egy emberrõl,s annak jellemérõl. Nem véletlen, hogy volt itt már olyan, aki kérdezett valamit, de levegõnek nézték,mert már annyira utálták a stílusa miatt. S most nem mondok konkrétumot,mert egyrészt nem akarom megsérteni az illetõt, másrészt nem is lényeges. Maga a szerepkör az,ami számít. S valóban nem azzal változtatunk a játékon, hogy egymást anyázzuk.
Szóval élvezzük ezt a játékot amíg lehet, mert már nem sok van hátra, s bármennyire is sajnálni fogjuk bizony elõbb-utóbb vége, s mindenki döntésre kényszerül: fizet, vagy szenved.
Jó játékot!