World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Apropó amerikai tankok - T23 teszt.

Tegnap hirtelen felindulásból Szakesszel elkövettünk egy összehasonlító tesztet T23 vs Panther I között, mivel kijelentettem hogy a T23 a leggyengébb Tier8as med.

Az eredmények:
- mobilitás: egyértelmû T23 fölény, sokkal jobban kanyarodik és jobban is gyorsul mint a panther. A pantherral nem szabad fordulóharcba kezdeni egy T23 ellen, esélytelen.

- fegyverzet: nagyjából azonos, ha csak simán állva lõttük egymást az nyert, aki elõbb lõtt. Ilyen helyzetben szemtõl szembe egyik tanknál sem volt lepattanó. Ha a T23 rohangált, akkor a Pantherrõl több lövése is lepattant.

Páncélzat: ha egymás ellen harcolnak, akkor egyiknek sincs elõnye a másikkal szemben, mivel a T23 alapvetõen átüti a Panthert szembõl is bárhol, a Panther pedig nem kérdéses hogy átüti a T23 üvegtankot.
Itt a Panthernak akkor jö(het) ki némi elõny, ha figyelembe vesszük hogy a csaták többségében lehet(nek) kisebb tankok, akik a Panthert nehezebben ütik át mint a T23-at. Statisztikailag nem látok releváns különbséget az adataikban, de gyakorlatban a Pantherben nincs meg az "engem minden átüt" érzés mint a T23-ban (együtt gyúrom mindkettõt).

Összességében revideálnom kell az álláspontomat, a T23 körülbelül a Panther szintjén van, a kicsit jobb mobilitás szerintem bõven kiegyensúlyozza a páncélzat kapcsán esetleg érzékelhetõ lehelletnyi hátrányt.

"Megbízhatóak" - arra gondolsz hogy az USA medeken még a pocokfingtól ((c) Ratbag) is el megy egy-két modul majd minden bekapott találat után? 😊

Személyes kedvenceim az USA tankok. Megbízhatóak, mozgékonyak, viszonylag nagyot sebeznek, pontosan és gyorsan. Már alapon is fun velük a játék, csiki csuki harcra kiválóak és persze a legtöbben alábecsülik õket..., vesztükre. <#taps>

Német oldalon eddig a járgányok több, mint felét nem próbáltam még ki, de eddig mindegyikben találtam valami szerethetõt, kivéve a PzIII Ausf. A-ban, azt minden porcikájában utáltam.

Érdekes, én a 3001P-t is szerettem. Ezek szerint lehet egy kicsit mazochista vagyok. <#beka2>

Ha csak az lenne hogy a Tier9+ tankok tudnák sebezni, nem is lenne gond.
A baj az, hogy már tier7esek is tudják...

a.carkey
A P2 esetében - mivel T-54 közé basz be, vagy Pershing mellé - nagy a sansz purcanni.

A medve nem játék.

Tier9-es tank javítása mindíg költséges, ha meg vesztetek az ugye -50% credit, gondolom ha még lövöldözöl vele, a lõszer sem olcsó.

Persze nyilván sok múlik az emberen is, de a Tier8 fölötti tankokat direkte úgy csinálták hogy ne nagyon lehessen velük keresni. Azok már fun tankok 😊

atom ágyú nélkül szegény nem ér semmit, mindenképpen kell rá.
prémium + ügyes játékos bármivel pluszban van.
Volt egy hét amikr csak p2-vel, meg egérkével mentem, akkor is csordogált a pénz. Úgy emlékszem, hogy egy hét alatt szedtem össze annyit mint farmer tankkal (t5-6) egy nap alatt.

Ha még van mit megvenni, akkor mindenképpen kell legalább 1 farmer tank a gyors pénznövekedés érdekében.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Sziasztok !

Kérdésem hogy a Panther ll.-vel kapcsolatban mi a véleményetek, deficites-e vagy lehet vele pénzt keresni akkor is ha vesztünk és kilõnek, költséges-e a javítása? Megéri kifejleszteni, a fullos ágyú sebzi a nagy heavy tankokat?
Ma megint utál a játék, 6 csata, 6 vereség, egy tankot lõttem ki összesen. Tegnap fordítva volt, volt hogy zsinórban 8-szor nyertem, most meg. :-(((

erdos
Nem olyan rossz azért szerintem. Eléggé gyors és jó rajta az ágyú, amolyan üss és fuss tank. Elõl van a tornya, jól lehet vele csikicsukizni.

\"nemérted az anarhia annyira komplex h kellegy ember aki irányitja\"

Stockban majdnem minden járgány szar, szerintem a P van kb. egy szinten a többi nemzet Tier 6-os medjével, de azoknál semmiképp sem gyengébb, a H az igen. A H is egyébként jó lenne, ha még Tier 5-nek számítana, mert tényleg csak annyival több a PzIV-nél, hogy gyorsabb picivel és megy rá 88-as ágyú, de a páncélja viszont szarabb. A fegyverzetét leszámítva igazából egy combos PzIII-nak tûnik.

Szerintem is jó. 1 hónapja megvettem mert azzal még nem játszottam mert anno wipenál DBig kifejlesztettem a med ágat. Alap nagyon nagy szenvedés mert kell lánctalp meg torony jobb ágyúhoz, de fullon nagyon jó, pénz hozásra használtam és közben 50k xpt szedtem vele össze amit még mindig nem sikerült átváltanom freebe. ( kevés a gold )

WoT: Nishizumi77

jo neked <#fejvakaras>

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

AirborneRanger
Fura, én szerettem a p-t, nincsenek vele kapcsolatban negatív élményeim.

Rangers lead the way!!!! Mess with the best, die like the rest. - U.S. Marines

OFF:

T-43 lõszertõl az az érték nagyon sok. A 20 fontos APDS!!-el ~100 mm-es 30°-os páncélt ütött át 1000 yardról.
Legalább két helyen is olvastam a 90 mm T15E2 ágyú T-43 jelû lõszerének páncélátütését, (lövedék tömeg és sebesség is meg volt adva) : 500 yardon 132 mm, 1000 yardon 127 mm, 1500 yardon 124 mm, 2000 yardon 122 mm 60°-os páncél esetén. (Godolom vízszintestõl. Csak annyi volt megadva, hogy 30°, az nem hogy honnan 30°.) Ha ez a valós érték, akkor egyszerûen csak szar.
Azért azt hozzáteszem, hogy számomra se valami meggyõzõek ezek az értékek. Maguk az értékek kicsik egy L/70-es ágyúhoz. De ami jobban elbizonytalanít, hogy a csökkenés is kicsi.
A T95 közepes harckocsihoz volt egy jó 90 mm-es ágyú, de azt hiszem az APFSDS lõszerrel is fel volt szerelve. Talán elsõként ehhez volt ilyen lõszer.

Az amerikaiak a 105 mm-es ágyúkkal nem foglalkoztak sokat. Gondolom gyengék voltak. A T54, meg talán a T53 jelû prototípúsokon volt valamilyen 105 mm-es, de az ágyúkról semmit nem tudok.
A 120 mm-est viszont fejlesztettek, amíg meg nem jelent a brit 105 mm L7-es. A T43 nehéz harckocsiba is szerepelt a 120 mm-es, majd a M103 egy újabb verziót kapott. Ezek egész jó páncélátütéssel rendelkeztek APCBC lõszerekkel is.

Ha éjjelente van idõm és energiám, akkor egy excel táblázaton szoktam dolgozni. Amiben a nagy kaliberû ágyúk páncélátütését próbálom meg összeállítani. Mostanában nem tudtam elõre haladni, több forrást már nem nagyon tudok felhajtani? (Jelenleg 77 mm-tõl 152 mm-ig tart a táblázat, a szovjet 85, 100 mm-es ágyúk egyenlõre nem szerepelnek benne.) Vannak jó internetes forrásid?
egy szakaszban vannak

config:Corsair Carbide Air 540,Corsair Hydro H105 cooler,Intel I7 4770k,32gb Corsair Vengeance 2400 GTX 980ti OC, ,2x Samsung EVO 840 SSD RAID-0,EVGA Supernova 1300W 80+Gold PSU

A csata betöltõ képernyõn az emberek neve melletti pajzs meg a szám mit jelent?
90mm t15e2 AP T43-al teszten 7-800 yardon 4 inch (102mm) homogén páncélt ütött át 35 fokban a vízszintestõl. 90 mm m3-tól felfelé csak kalkulált adatokkal lehet szakirodalomban találkozni, a lõszereket 105-östõl felfelé a háború vége miatt ki sem fejlesztették.

Ez jóval több, amit hasonló helyzetben a 8,8 cm Kwk43 csinált volna, mert az amerikai ágyú AP-je jobban kivédte a döntött páncél hatását. Függõleges páncél ellen némileg erõsebb volt a német.

A T15 az a háborúban (egyetlen példányban) bevetett legerõsebb harckocsiágyú, pontosabban ágyú/lõszer kombó, mert ágyúk magukban hasonló ûrméretnél nagyjából egyenértékûek voltak. Német lõpor viszont hatékonyabb volt.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

azzal szenvedek ,nemet med agon probalok eljutni a db-ig... nagyon gaz <#csodalk>
az elobb a westfield-en hegymenetben elhuzott melletem egy Ferdi es integetett a sofor hogy huzodjak le a lassu szarommal (stock motor)
a tobbit gondold hozza<#falbav>

A 3001P is hasonlóan gyenge mint a H, alig vártam hogy átérjek rajta, ráadásul bûn ronda is, hányingerem volt mikor csak ránéztem.
nemtom, nem volt 3001P-m, de csatákban 9 hónap intenziv játék után semmilyen nyomot nem hagyott bennem. Kb mintha nem is létezne a játékban (lehet nagyon kevés is van elõle, de ha van is, semmi extrát nem láttam tõle).

Ha néha elõveszem a T29-est, akkor én is a 90 mm M3 ágyút használom. Mivel elkölthetetlen mennyiségû aranyam van, ezért APCR lõszerrel használom. Ha van felesleges aranyad, akkor ennél az ágyúnál mindenképp próbáld ki az APCR lõszereket. Olyan páncélátütése lesz, mint a gyengébb tier 10-es ágyúknak.

Az alap AP lõszere nem valami erõs.
Ez a lõszere a valóságban is felejthetõ volt. 100 méteren kb 140 mm-ert üthetett át (vízszintestõl számított 60°-os páncél esetén). Ez az érték alig jobb, mint a német 7,5 cm L/70 vagy az angol 17 fontos ágyúk APCBC lõszereinek átütése. A hosszabb 90 mm-es a T15E2 se volt sokkal jobb, az is csak kb 150 mm-eres páncélt (a fent már említett döntöttségût) üthetett át. Sõt a 105 mm T5E1 se volt jó. Az is körülbelül hasonló teljesítményû lehetett. Az ûrméret alatti lõszereik viszont jók voltak. Az egyetlen olyan amerikai ágyú, ami valóban erõs volt APCBC lõszerekkel is az csak a 120 mm T53 ágyú volt. Ez 100 méteren olyan 210-220 mm-ernyi páncélt üthetett át APCBC és több mint 400 mm-ert HVAP-vel (APCR).
Az orosz ágyúk se voltak jobbak a 100 mm és a 122 mm-es ágyúk is csak 140-160 mm-ert ütöttek át.
Összességében 76 mm-tõl a 122 mm-es ágyúkig nem igazán volt olyan, ami APCBC (vagy más AP lõszerrel) tényleg erõs lett volna, egyet kivéve: 8,8 cm Kwk43 L/71. Így a WoT-ban a nagyobb kaliberek nem mindig annyira erõsek, mint ahogy elvárnánk. Még a ballance miatt a valódinál jóval nagyobb páncélátütési értékkel se.
Úgy legyen 😊
Hadd kérdezzelek meg, ajánlod a 3001(P)-t, vagy ugorjam át?

DBt ebbõl a szempontból mennyországnak fogod érezni...

Húúúú ez tényleg papír tank. (3001H)
Ma kaptam 2 olyan találatot (persze szembõl), hogy mindegyiknél kigyulladtam, és 5! modul ment a levesbe. Szánalmas ez a gép. A 3001P-s is ilyen?
Remélem a DB már kinõtt ezekbõl a betegségekbõl..

Sztem ezzel nincs semmi különösebb gond...

Mostanában nem adja rendesen a creditet nem? Ez prémiumos fiókkal készült. Az elõtte lévõ csatában ISU-val 5 kill, 3 lesebzett, 5 felderített, gyõzelem és 30K kredit...

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

lammaer
igaz 😊

Adjunktus
wazz,tényleg 😄

Halkan jegyzem meg,hogy a 105-ös löveghez sem kötelezõ a füles torony.

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Nézted a monitorod hátlapját?Lehet,h ott találod a lövésed kimeneti nyílását. <#idiota>

A gyorstüzelõ ágyúknak megvan a maguk varázsa - például remekül lehet velük faházakat rombolni, az ember mindenre ész nélkül csipõnõl tüzelhet, és az ár is általában jóval kellemesebb...

Nem HE volt betárazva.

A T29en a 90mmGun van fenn.Karcolgatok én is,de úgy vagyok vele,h nem teszem fel a 105öst/pedig megvan/.Több okból is:negyed annyiba kerül a malac,majdnem 2x jobb a ROF,nem kell hozzá a füles torony.
Mivel gyorsabban tüzelek,több célpontot meg tudok sebezni,ami ugyebár több xp és credit.Pláne,ha magasabb tiert tudsz sebezni.
átlagos csata

Átérzem, sajnos a T32 az fejlesztett torony nélkül egyértelmûen használhatatlan, hiszen az EGYETLEN dolog ami használhatóvá teszi az US heavyket hiányzik addig (a brutál torony frontpáncél).
Mondjuk én annó free XPbõl vettem meg a tornyot, elõre készültem amikor megnéztem mi jön T29 után....

Köszi a kioktatást.Vettem az adást. Mérges vagyok, mert mióta megvan egy csatát sem nyertem.Ilyen nincs. Ez el van átkozva.Kiváncsi leszek milyen lesz a nagy toronnyal.A T29 tornyáról minden pattogott, itt meg mindent benyel.Talán majd a nagy torony kihúz a pácból.

mijki
Az milyen bug már, rálövök KV-3-ra, D10-el, 20méterrõl, telibe lövöm, látom a lövésem csíkját, eltalálta és semmi, nem robbant, 1% hp-ja se ment le...a lövész se mondott semmit

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Met
lehet már HW van?<#zavart1>

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Inkább a supportnak küldj egy screenshotot, azzal mindenki többet érne.

Annak a gyikfing (90mmT15e2) ágyúnak a penje csak 5 mm-el kisebb az ÜBER orosz stock 122-esnél, a DPM-je pedig 20%-aé nagyobb 240*9=2160, mint az orosz ágyúé (390*4.65 = 1813).

Crossy, ha nem te lennél kapnál néhány NAGYON szarkasztikus megjegyzést, ezt most válogasd össze magadnak az eddigi fórumtermésembõl... 😛

Csata után ezt írta ki pirossal.
 Hiba:
Nem sikerült pótolni a lõszereket a Sturmpanzer II jármûvön. Nincs elég kredited.
De nekem 256536 kreditem van.
15 darab lõszer fér bele,és 160 kredit darabja.

Basszus,megint találkoztam egy gyökér állattal,3 csapattársat kinyírt,Wapo1999.Vigyázzatok vele mert egy barom.

hat azert az is3 on az a 122-es a szimpla is 122-ese ,ami a is3ba nem nagyon eleg<#ejnye1>
szoptam is vele eleget a bl9-ig , felre ne ertd nem vedem az oroszokat ,de a stock tank minden agon rettenetes szivas.

jah elírtam, a 88as löveg van rajta 😄

Amerikai ágon még csak T29 van meg nekem,de én szeretem,igaz az M6 is nagyon tetszett,na megtetszik is mert meghagytam.De orosz és német ágat is húzok,a német a kedvencem,abból van minden tank,td,spg.Orosz ágon csak Kv3 van,amivel nagyon vegyes tapasztalataim vannak.Távolabbra az ágyúja szerintem piszkosul pontatlan,nem az alap van meg hanem a 107-es.Az elõzõn,KV-n a 107-es nagyon op volt.Viszont közelharcban nagyon jó,épp most volt egy jó csatám,ENSK pályán a vasúti pályaudvar fallal elkerített részén mentem,egyedül többiek a városi részen mentek,belesétáltam a tutiba,elõször csak 3 tank közé mentem be de jött 2 td is ráadásnak.Azt hittem kampec,de nem adtam fel.Ez lett a vége.Kb 20% hp-m maradt.

3601 eddigi legjobb tankom, bár csak a német vonallal dolgoztam még, L70es löveggel mocskosul lehet vele aratni, viszont ha az ellenfél tele van heavykkel, ott sok esély nincs vele sajnos, általában szopó a vége.

Met
A 3601 nekem is bejött még mindig meg van, a PzIV is.
Viszont a Tigrist én is eladtam hamar

\"If in doubt, flat out!\" Colin McRae

Faszkalap oroszok szándékosan szivatják azt aki nem fostalicska orosz szarral akar menni? Mi a fasznak kell t32-nél gyikfing ágyúval kezdeni? Persze is3-nál 122-es az alap.Rohadjanak meg.Szar 90-essel csak karcolni lehet, addig meg hiába van kifejlesztve a nagy ágyú, nem engedi feltenni amig nincs lánctalp.Az xp meg alig jön mert szart sem sebez.

Hát köszönöm elõre is, bár még lehet kapok még válaszokat.
Ferdim volt már 2x is, meg ISU-152-m is, de eladtam õket, mert mire ráfordulok vmire, vagy mellettem terem egy med, vagy lelövik a lánctalpamat és kilõnek oldalról. Ezt meguntam, most med. ill. heavy tankokat tartok csak. Volt 3601-em, elõször nem tetszett, majd pár hónapra rá visszavettem, hogy eljussak a Tigrishez. Egész jó kis masina. A Tigris már nem tetszett annyira.. Õ sem maradt meg.

De mindegy, mindenkinek más a jó.. 😊

Még várnék válaszokat a 3001(H) és (P) összehasonlításra. Elõre is köszi.