World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Jó lenne ha ilyen "közösen vonulunk a mezõn" csata létezne a játékban, talán 2x ha találkoztam ilyennel...😞
Jó kis videó...😉
hopp!bocsánat!<#zavart1>

Na még egyszer!

http://www.youtube.com/watch?v=C1Yqq9dt8so

<#worship>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

http://www.youtube.com...p;feature=player_embedded

<#worship>

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Nekem még ilyen régebbi van.
90 mm AP T33 0 fok 0-1000 méter: 219-189 mm, ezek szerint egy késõbbi kiadásban újragondolták. Alakul azért.

Viszont ez konzisztens a jugoszláv teszt-adatokkal, viszont nem az átütési táblázattal, amit valószínûleg õk is átmásoltak gyáriból.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

A jugoszláv tesztet nincsenek sehol publikálva, egy múzeumi kurátor találta a padláson, és beszkennelte. Annyi érhetõ el belõle, amennyit felrakott a netre.

Hunnicutt (RIP) valószínûleg megcserélte az M82 tesztnél a Panther homloklemezét az orral. Úgy minden stimmelne, tesztadat is, grafikonok is. Csak ez a nyamvadt "csoda-AP". Ennek a lövedéknek elvileg keményebb az orra, nincs külön kamrája robbanó harci részhez, ami szintén gyengíti a szerkezetet, és AP ugyanakkora sebességnél elvileg több homogén páncélt üt át, mint egy APCBC. Nekem ezért hihetetlen a 30/0 fokos adat grafikonon és könyvben is. Hacsak nem volt valami más gond.

Viszont ugyanez az ürge (Bojan) WOT fórumra felrakott egy halom kalkulált adatot azon tesztek alapján, amik kivételesen ugyanarra a célpontra, ugyanolyan kritériumok alapján mentek (50 % siker, teljesen átmegy).

30 fokos adatoknak tûnnek

"Yes, here are all recalculated data I could get from tests:

88/71:
PzGr.39 AP: 180mm@600m, 160mm@1250m
M54 HVAP: 180mm@800m, 160mm@1750m

100mm:
BR-412B AP: 180mm@500m, 160mm@1000m
For older BR-412 in game lose ~5% of penetration vs vertical armor.

90mm M3:
T33 AP (late version): 160mm@250m, 115mm@750m
M304 HVAP: 180mm@600m, 160mm@1500m

90mm M36 gun (should be close to T15E1/E2): <- ez a 3000 fps-es Patton ágyúk egyike
T33 AP (late version): 180mm@350m, 160mm@850m
M304 HVAP: 180mm@750m, 160mm@2000m

75mm L/48:
PzGr.39 AP: 115mm@100m, 90mm@1000m
PzGr.40 HVAP: 115mm@300m, 90mm@1250m

85mm ZiS-S-53: 115mm@150m, 90mm@1000m
BR-365 AP: 115mm@350m, 90mm@1500m,

76mm M1:
M79 AP: 90mm@900m, 75mm@1500m
M53 HVAP: 90mm@1500m

76mm ZiS-3 (Vs Sherman, which had softer 230 BHN cast armor on turret, so reduce penetration by 5-10%):
BR-350B AP: 90mm@350m, 64mm@1000m
BR-350P HVAP: 90mm@1000m, 64mm@1250m

57mm ZiS-2:
BR-271 AP: 90mm@600m (T-34/85 turret front) or 90mm@9000m (shermans's turret front)
BR-271P HVAP: 90mm@1000m (T-34/85) or @1100m (Sherman)

57mm M1 ATG (same as 6pdr in game):
AP: 100mm@250m, 90mm@320m (T-34/85) or @400m (Sherman)

So, lets make suggestions for game (rounded up to closest 5mm):

57mm ZiS-2: 110mm/150mm
6pdr: 105mm/unknown
76mm ZiS-3: 90mm/120mm
76mm M1: 115/155mm
75/48: 120mm/150mm
85mm ZiS-S-53: 120mm/155mm
88/71: 200/240mm
100mm D-10: 180mm/unknown
90mm M3: 160mm/200mm
90mm M36: 175mm/235mm

De hogy a 1945-ös, 3200 fps-es mit tudott volna valójában, az rejtély.

Zoltang, a te verziód a Livingstone könyvbõl újabb, mint az enyém, van ebbõl webes verzió? Nekem hibajegyzék nélküli van. Ezt a másikat is átrágom hétvégén.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

OFF

Valószínûleg ez lesz az. Ez a Face Hardened a felületkezelt acél lesz.
Az lemez egyik oldalát velamilyen eljárással keményítik. Csak kis vastagságú lemezeknél alkalmazták, kb 50 mm-ig. Gondolom mert valamilyen hõkezelés volt és nehéz volt vastagabb anyagnál egyenletesen hûteni. A németek a háború végére megoldották ezt a problémát indukciós edzéssel. Nem hiszem, hogy gyakori lehetett. A németek az indukciós edzés bevezetése után talán gyakrabban alkalmazhatták, evvel némileg ellensúlyozhatták az ötvözõ hiányos acéljaikat.

Az orosz ágyúk gyengébbek FH acél ellen, mint a normál RHA ellen. A nyugati ágyúk APCBC lõszerei ellen már kevésbé ér többet az FH, sõt némelyiknél már egyenesen hátrány.

Találtam egy olyan oldalt, ahol idõintervallumra lebontva táblázatosan ábrázolják a páncélok keménységét. RHA, FH és öntvények is szerepelnek a táblázatban. Úgy néz ki rosszul tudtam és alul értékeltem a keménység szerepét. Elég jelentõs.
Ezek szerint akkor valakit félreinformáltam, elnézést.
Illetve a páncélvastagság/lövedékátmérõ viszonyához képest milyen szorzót kell alkalmazni a páncélzatra.
Az oldal: Guns vs Armour
valaki rámköszönt, de már jól nem tudtam visszaköszönni :-(

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

viszont ami érdekes:

obj-t egyszer tudtam face2face kiszedni egérrel, a maradék pár tucat alkalommal porrá lõt (állítólag rá kell állni, de sajnos kevés a hülye obj pilóta és nem nagyon hagyják)

t30: nos az olyan kis aranyos :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Achmed927
Pont az egyik nap ,,alkottam" ilyet.

Én T 32 - ellen Is 4. Mindketten 100 %. Persze mikor rárontottam lelõtt belõlem 1 jó adagot az IS7 ágyújával. Közelre már nem tudom sebezni rajtam. Csak lõtte a tornyot. Én HE-vel lebontottam szépen apránként. Mázlim volt hogy nem jött neki segítség. Sõt ! A saját HE lövedéke saját magát sebezte, rólam pedig visszapattant. Kisebb HP veszteséggel megúsztam , Õ elfüstölt ahogy kellett. Szeressük a T32-õt.

A korábbi 1550 hp az a T32 jaja. Csak elqrtam az írást. 😉

Face Hardened Armour ha minden igaz (nem tudok angolul, csak egy keveset, a könyvben meg nincs ennél jelmagyarázat). 😊
szó se róla tud róla pattogni, ugye ezekkel jó eséllyel úgy futsz össze, hogy szembe találkoztok és pánikszerûen fordítod ki a testet és tolatsz, ha sikerül 1 "négyzet" távolságról harcolni, akkor már jók az esélyeid, mert ott már bejöhet a nem ott talál el, vagy a szög miatti magas efektív páncélvastagság. Viszont ha van a közelükben egy tigris (vagy egyébb pontos jószág) akkor az úgy 5-6*200-at kioszt rá percenként, mert a 100milis részeket kényelmesen becélozva tudja bontani.

Egyébként már nagyon várom azokat az idõket, amikor beindul az OP-ozás (jogosan) az egérre, én meg majd ártatlanul, áááh nem is, buffolni kéne :-)

Ami viszont biztosan mókás lesz, ha egy csata végén marad egy egér, meg az a 4patás hernyó (t28), és az egér elkezdi "körbeszaladni" meg kimozogni, micsoda epikus harc lesz az :-)

Azért az Object 704 és a T30 így is pattog róla...😊

minden nagyon szép, minden nagyon jó

Tuvok
117 új üzi, hírlevélt plííz !

na, megint mentem pár kört egérkével, ej de jó tank lesz ez, ha végre páncél is lesz rajta, sõt ha igaz, pontosabb lesz az ágyúja, akkor messzebbrõl puffogtathat mint most, akkor már egy szinten lesz a többivel, és ha még a + ágyút is megkapja, akkor akár még legjobb is lehet :-)

viszont fura, hogy még mindig van olyan ember, aki össze-vissza lövi, ahelyett, hogy a kartonpapírokat lõne.

de a még meglepõbb, hogy olyanok is vannak, akik korrekten a lánctalpak között lövi.

De a testet is átkéne! 200 méterrõl egy lazán odavetett lövés a testre, és a lövedék átmegy a T32-õn, közvetlen közelrõl meg lepattan? Ezért mondom, ez valami bug lehet.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Egyébként meg soha nem szabad összehasonlítani az éles helyzetet,a tesztkörülményekkel.
A Francia-Angol koalíciós hadseregek is rendeztek pár hadgyakorlatot,a II világháború elején.Mind fényes gyõzelemmel zárult persze.
Aztán jött a"nagy festõ"és 3 hét alatt összepocsékolta õket,hogy csak tankolni álltak meg.😄

A fronton lévõ kukucskálókat kell lõni, azt jelzi zöldnek és megbizhatóan átlövi T8 is. Elég magasan van a test frontján hogy lõhetõ legyen.

Amit sehogy sem lehetett áttlõni, az a T32 segge volt, ha seggel támadott. Ott nem találtam rajta semmilyen fogást 😄

Mi is teszteltük, és a testét közelrõl nem lehetett átlõni. HE lövedék se ért semmit. Szerintem valami bug.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Jó grafikonok, majd átnézem õket alaposan.
Kétségkívül az átütés-lõtáv grafikonok a leghasznosabbak az átütéses táblázatok, képek esetén. A lövedéksebesség-átütés inkább érdekes. Mindenesetre ezeket is lementettem.

A WWII Ballisticban szereplõ FH-s lõszerek milyenek? Mit jelöl az FH? Valamelyik ágyúnál a normál, valamelyiknél az FH verziós lövedék a jobb. A németeknél nincsenek ilyen lõszerek, a többi nemzetnél igen.

Jut eszembe, amikor az eszkábált Super Perschingrõl volt szó (jó régen), akkor kérdezted, hogy nem terhelte-e le a plusz páncélzat. 80 mm vastag lemezekkel számoltam, akkor olyan 2,5 tonna körül jött ki a plusz tömeg. Ez elég sok, biztosan rontotta a mozgékonyságát, gyorsulását.

Hétvégén hazajutok és végre megszerzem a 122 mm BL-9S ágyút az ISU-ra. Kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb az ISU ezzel az ágyúval. Ezek a fejlesztett 122 mm-esek elég érdekesek. Szinte csak annyit lehet róluk tudni, hogy léteztek. 😊 Többnyire csak kaliberhossz és csõtorkolati sebesség van megadva.
Há rajtad próbáltuk ki 😄

Akkor lehet.Viszont valamiért csak nem szokott sikerülni.😄

Megerõsítve.

Lehet, IS4/IS3-al kipróbálva 😊

Lehet, teszteltük, csak oda kell lõni ahol zöldnek mutatja az ágyú. Mégis, még Tier9es tankok is sokkot kapnak ilyenkor és lövik a tornyot.

Igen errõl már írtam korábban.
Az Orosz tankok lövegét nem lehet olyan alacsony szögre állítani,hogy lõni tudná közvetlen közelrõl,az egyébként is lapos T32-õt.A T32 viszont vígan lövöldözheti bárhol.
Ugyan ez a helyzet a VK-val is,mert az meg a magassága miatt nem tud olyan alacsonyra lõni.
A t32 tornyához szembõl meg mindkettõ kevés mint árvaházban a szülõi értekezlet.

Mert az arctámadó T32 teste valamiért ilyenkor sebezhetetlen. Nem értem miért, de ilyenkor nem lehet sebezi. Fura

Ehhh <#guluszem1>
T29+105mm gun,premier plánban elõttem 1 Lee.Gondoltam oldalba lövöm mi bajom lehet.Lett belõle rikosé+leesõ lánctalp+nulla HP veszteség.Ez magas volt nekem,mint kacsának a ping-pong asztal.

Van benne vmi.

Ami viszont számomra megdöbbentõ, hogy az arctámadó módban rohamozó T32-k még mindig megszívatják a VK45 és IS4 pilótákat.

Ha domb van,akkor feltételezem az egyik az egyik oldalán a másik meg a másik oldalán áll.Viszont ha mindkettõ hull down pozícióban van,akkor a T29 nem fogja átlõni a IS tornyát,még a IS a füleknél elkapja.
Én legalább is ezt tenném.

Mert? Domb mögül lazán ki lehet szedni a T29-et, azért nem olyan atombiztos az a torony se, annak is vannak gyenge részei, és hiába takarja a T29 testét fedezék ,nem takarhatja örökké. Minden tankot kilehet ugrasztani a legjobbnak tûnõ fedezékbõl.

Bár igaz ami igazm marha bosszantó a testét eldugó T29, de azért vk45-ben ülve nem igazán jelentenek gondot. Az IS4 meg erõsebb a vk45-nél ,szóval...

"szemtõl-szemben"

Domb van? 😊

Vagy marha bénának kell lennie az IS4 pilótájának. Én is lõttem ki DB-vel IS7-etet, Panzer IV-el Tigriseket, de ezek csak a szerencsének voltak köszönhetõek, és ilyen történetei mindenkinek vannak.

Alap esetben, a T29 nem bír el az IS4-el. Alapeset alatt pedig azt értem, hogy szemtõl-szemben, 100%-on, nem teljesen sügér játékosokkal.

zárásul, h azért volt mikor panzerjager kigyújtott full hp-rõl szóval, ezért szeretem a játékot, mert sok a meglepetés benne😊
annyit bánok h jönnek a t8-s artyk, meg nem foglalkoztam még annyira a témával, de ilyen airstrike meg ilyesmi féle?! 😄 ... azokat nem várom, nem cod4 ez 😄 h uav-t hívj és airstrike-t tolj😊
végén még jönnek majd a p51-s, il-2-s meg stuka gépek? 😄D a bf109-esek? 😄D
volt rá példa😊 de azért természetesen nagyobb %-ban õ nyer 😄D tudtam meglepetéseket okozni vele, mert lebecsülnek😊
Az IS-4-et szembõl közelrõl sok minden átviszi,ha belõsz a vezetõ kémlelõnyílásán.
Én csak a HP vs 105damage összehasonlításából következtettem ki,hogy 80%alatt lehetséges a dolog.Ámbár lehet,hogy rosszul számoltam.
Ettõl függetlenül,marha furfangos versenyzõnek kell lennie annak aki 100%-ról kilõ egy IS-4-et T29-el.

adjunktus:
youtube-search-t29 vs is-4😊
lehet nézni a 105-s csodáit 😊 ill. is-4 gyengeségeit😊 de sztem ezeket alapból ismertétek, csak 105-sel nem mertétek lõni😊
is-7-t is sebzi szembõl😊
#27962-re valami idevágót? 😊

sokat😊 az a baj h nem tudok linkelgetni videót, de szembõl simán bontható😊 annyi a gond, h nem mindig találom el, néha eltûnnek amit lövök😊
meg azért nehéz h ha mellette még páran lõnek, olyankor tudom bontogatni rendesen, mikor arctámadót játszok😊 igazán elõnyös akkor😊
Hát sokat!Feltéve ha már 80% alatt vannak!😄

Azért kíváncsi lennék hány IS4-et bontasz le, 100%-ról 4-5 lövéssel...

amúgy t29-el nagyon lehet menni, tápos jószág, fõleg akkor néznek mikor is-4-t lebontom 5 lövéssel 😊 (105-s ágyú)
én ha lehet azt ajánlom, gunslinger
igaz pz4 is sebzi a hull-t, de vmit vmiért😊, ha vki tudja hol kell lõni tornyot, elég egyszerû kinyírni, de azért tud meglepetéseket okozni😊
Érdekes,érdekes!<#taps>

hát relatíve sokat😊 van aki sokkal sokkal többet tolta nálam mind JT-ben, mind object-ben, csak belelátok 1-2 dologba😊
ettõl függetlenül lehet még neki igaza😊 csak nem minden dologban😊
amúgy nehogy félreértés legyen, a német ág húz a szívemhez igazán, rajongok a német tankokért, csak néha sokan túlzásokba esnek és szapulják az orosz oldalt, és én úgy érzem nem mindig az orosz tankok a hibásak😊
"ez nem bûn😊"

Ezen a fórumon ha vki Hell-el vagy velem nem ért egyet az nagyobb bûn mint az Istenkáromlás 😊

De el kell ismernem, ha te mindkettõben sokat toltad, akkor valószínû objektívebb a véleményed.

bocs gunslinger 😊
nem szokásom vesszõt, mondatvégi írásjelet használni, elég összefüggéstelen volt a mondanom, elsõ részt neked szántam, a "h tudsz véleményt..." részt pedig a másik srácnak😊
lammaer:
én aláírom h mérvadó a véleménye, csak azt nem veszi figyelembe h nem ült még object-ba, nincs akkora összehasonlítási tapasztalata mint nekem, igaz én JT-ben kb csak 400 csatát toltam le, object-el is kb annyit. és én ez alapján írtam, míg õ túl egyoldalúan nézi ezt az egészet.
amúgy nem vonom kétségbe amit mond, csak nem értek egyet vele mindenben😊 ez nem bûn😊 ez van! 😄
írtam h majd ha 1x összefutunk a csatában, akk majd elválik😊
na mind1😊
A T29 HP-ját sztem csak benézte hell, mivel most épp a T32-t tolja éjjel nappal (miután becsülettel kigrindelte a T29-et), sztem azért rögzõdött az 1550 HP.

JTben is letolt 750 csatát, szóval nem hiszem hogy ne lehetne egész mérvadó véleménye arról a járgányról... 😄 Már ha neki szántad a mondandód.

Mármint miben nem ültem, Tigerben? Mert akkor muhaha neked, csak tegnapig olvass vissza, épp akkor sirattam el, hogy sikerült kimaxolnom és így is nagyon fos vagyok vele. Visszaültem a PzIV-be és VK3601-be a német med vonalat erõltetni és free XP-bõl átugrani a gyengusz VK-kat. Szörnyû rossz a Tiger.

+1 😊
teljesen úgy van ahogy lammaer írta 😊.
Hát, sztem meg a T29 a nyerõ - azzal a brutál toronnyal csudijó dolgokat lehet mûvelni.

Heavy tanknál nem igazán számít a mozgékonyság, persze a Maus az extrém lassú, de nem hiszem hogy azon állna vagy bukna egy IS vs T29 csata, hogy melyik a gyorsabb.

Az IS az egy átlagos Tier7-es heavy, a T29 viszont a hull down módban T8 vagy akár T9 tankokkal szemben is képes ellenállást kifejteni, amire az IS tökéletesen alkalmatlan.
Egy csomó pályán remek dolgokat lehet a T29-el mûvelni.

Szóval, márcsak az egyedi és különleges játékstílus is miatt ajánlnám a T29 kipróbálását. Nagyon másképp kell használni mint a Tigrist vagy az IS-t, de ha ráérzel brutál.