World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jó kis videó...😉
Na még egyszer!
http://www.youtube.com/watch?v=C1Yqq9dt8so
<#worship>#worship>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
<#worship>#worship>
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
90 mm AP T33 0 fok 0-1000 méter: 219-189 mm, ezek szerint egy késõbbi kiadásban újragondolták. Alakul azért.
Viszont ez konzisztens a jugoszláv teszt-adatokkal, viszont nem az átütési táblázattal, amit valószínûleg õk is átmásoltak gyáriból.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Hunnicutt (RIP) valószínûleg megcserélte az M82 tesztnél a Panther homloklemezét az orral. Úgy minden stimmelne, tesztadat is, grafikonok is. Csak ez a nyamvadt "csoda-AP". Ennek a lövedéknek elvileg keményebb az orra, nincs külön kamrája robbanó harci részhez, ami szintén gyengíti a szerkezetet, és AP ugyanakkora sebességnél elvileg több homogén páncélt üt át, mint egy APCBC. Nekem ezért hihetetlen a 30/0 fokos adat grafikonon és könyvben is. Hacsak nem volt valami más gond.
Viszont ugyanez az ürge (Bojan) WOT fórumra felrakott egy halom kalkulált adatot azon tesztek alapján, amik kivételesen ugyanarra a célpontra, ugyanolyan kritériumok alapján mentek (50 % siker, teljesen átmegy).
30 fokos adatoknak tûnnek
"Yes, here are all recalculated data I could get from tests:
88/71:
PzGr.39 AP: 180mm@600m, 160mm@1250m
M54 HVAP: 180mm@800m, 160mm@1750m
100mm:
BR-412B AP: 180mm@500m, 160mm@1000m
For older BR-412 in game lose ~5% of penetration vs vertical armor.
90mm M3:
T33 AP (late version): 160mm@250m, 115mm@750m
M304 HVAP: 180mm@600m, 160mm@1500m
90mm M36 gun (should be close to T15E1/E2): <- ez a 3000 fps-es Patton ágyúk egyike
T33 AP (late version): 180mm@350m, 160mm@850m
M304 HVAP: 180mm@750m, 160mm@2000m
75mm L/48:
PzGr.39 AP: 115mm@100m, 90mm@1000m
PzGr.40 HVAP: 115mm@300m, 90mm@1250m
85mm ZiS-S-53: 115mm@150m, 90mm@1000m
BR-365 AP: 115mm@350m, 90mm@1500m,
76mm M1:
M79 AP: 90mm@900m, 75mm@1500m
M53 HVAP: 90mm@1500m
76mm ZiS-3 (Vs Sherman, which had softer 230 BHN cast armor on turret, so reduce penetration by 5-10%):
BR-350B AP: 90mm@350m, 64mm@1000m
BR-350P HVAP: 90mm@1000m, 64mm@1250m
57mm ZiS-2:
BR-271 AP: 90mm@600m (T-34/85 turret front) or 90mm@9000m (shermans's turret front)
BR-271P HVAP: 90mm@1000m (T-34/85) or @1100m (Sherman)
57mm M1 ATG (same as 6pdr in game):
AP: 100mm@250m, 90mm@320m (T-34/85) or @400m (Sherman)
So, lets make suggestions for game (rounded up to closest 5mm):
57mm ZiS-2: 110mm/150mm
6pdr: 105mm/unknown
76mm ZiS-3: 90mm/120mm
76mm M1: 115/155mm
75/48: 120mm/150mm
85mm ZiS-S-53: 120mm/155mm
88/71: 200/240mm
100mm D-10: 180mm/unknown
90mm M3: 160mm/200mm
90mm M36: 175mm/235mm
De hogy a 1945-ös, 3200 fps-es mit tudott volna valójában, az rejtély.
Zoltang, a te verziód a Livingstone könyvbõl újabb, mint az enyém, van ebbõl webes verzió? Nekem hibajegyzék nélküli van. Ezt a másikat is átrágom hétvégén.
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Valószínûleg ez lesz az. Ez a Face Hardened a felületkezelt acél lesz.
Az lemez egyik oldalát velamilyen eljárással keményítik. Csak kis vastagságú lemezeknél alkalmazták, kb 50 mm-ig. Gondolom mert valamilyen hõkezelés volt és nehéz volt vastagabb anyagnál egyenletesen hûteni. A németek a háború végére megoldották ezt a problémát indukciós edzéssel. Nem hiszem, hogy gyakori lehetett. A németek az indukciós edzés bevezetése után talán gyakrabban alkalmazhatták, evvel némileg ellensúlyozhatták az ötvözõ hiányos acéljaikat.
Az orosz ágyúk gyengébbek FH acél ellen, mint a normál RHA ellen. A nyugati ágyúk APCBC lõszerei ellen már kevésbé ér többet az FH, sõt némelyiknél már egyenesen hátrány.
Találtam egy olyan oldalt, ahol idõintervallumra lebontva táblázatosan ábrázolják a páncélok keménységét. RHA, FH és öntvények is szerepelnek a táblázatban. Úgy néz ki rosszul tudtam és alul értékeltem a keménység szerepét. Elég jelentõs.
Ezek szerint akkor valakit félreinformáltam, elnézést.
Illetve a páncélvastagság/lövedékátmérõ viszonyához képest milyen szorzót kell alkalmazni a páncélzatra.
Az oldal: Guns vs Armour
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
obj-t egyszer tudtam face2face kiszedni egérrel, a maradék pár tucat alkalommal porrá lõt (állítólag rá kell állni, de sajnos kevés a hülye obj pilóta és nem nagyon hagyják)
t30: nos az olyan kis aranyos :-)
Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,
Én T 32 - ellen Is 4. Mindketten 100 %. Persze mikor rárontottam lelõtt belõlem 1 jó adagot az IS7 ágyújával. Közelre már nem tudom sebezni rajtam. Csak lõtte a tornyot. Én HE-vel lebontottam szépen apránként. Mázlim volt hogy nem jött neki segítség. Sõt ! A saját HE lövedéke saját magát sebezte, rólam pedig visszapattant. Kisebb HP veszteséggel megúsztam , Õ elfüstölt ahogy kellett. Szeressük a T32-õt.
A korábbi 1550 hp az a T32 jaja. Csak elqrtam az írást. 😉
Egyébként már nagyon várom azokat az idõket, amikor beindul az OP-ozás (jogosan) az egérre, én meg majd ártatlanul, áááh nem is, buffolni kéne :-)
Ami viszont biztosan mókás lesz, ha egy csata végén marad egy egér, meg az a 4patás hernyó (t28), és az egér elkezdi "körbeszaladni" meg kimozogni, micsoda epikus harc lesz az :-)
viszont fura, hogy még mindig van olyan ember, aki össze-vissza lövi, ahelyett, hogy a kartonpapírokat lõne.
de a még meglepõbb, hogy olyanok is vannak, akik korrekten a lánctalpak között lövi.
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
A Francia-Angol koalíciós hadseregek is rendeztek pár hadgyakorlatot,a II világháború elején.Mind fényes gyõzelemmel zárult persze.
Aztán jött a"nagy festõ"és 3 hét alatt összepocsékolta õket,hogy csak tankolni álltak meg.😄
Amit sehogy sem lehetett áttlõni, az a T32 segge volt, ha seggel támadott. Ott nem találtam rajta semmilyen fogást 😄
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Kétségkívül az átütés-lõtáv grafikonok a leghasznosabbak az átütéses táblázatok, képek esetén. A lövedéksebesség-átütés inkább érdekes. Mindenesetre ezeket is lementettem.
A WWII Ballisticban szereplõ FH-s lõszerek milyenek? Mit jelöl az FH? Valamelyik ágyúnál a normál, valamelyiknél az FH verziós lövedék a jobb. A németeknél nincsenek ilyen lõszerek, a többi nemzetnél igen.
Jut eszembe, amikor az eszkábált Super Perschingrõl volt szó (jó régen), akkor kérdezted, hogy nem terhelte-e le a plusz páncélzat. 80 mm vastag lemezekkel számoltam, akkor olyan 2,5 tonna körül jött ki a plusz tömeg. Ez elég sok, biztosan rontotta a mozgékonyságát, gyorsulását.
Hétvégén hazajutok és végre megszerzem a 122 mm BL-9S ágyút az ISU-ra. Kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb az ISU ezzel az ágyúval. Ezek a fejlesztett 122 mm-esek elég érdekesek. Szinte csak annyit lehet róluk tudni, hogy léteztek. 😊 Többnyire csak kaliberhossz és csõtorkolati sebesség van megadva.
Az Orosz tankok lövegét nem lehet olyan alacsony szögre állítani,hogy lõni tudná közvetlen közelrõl,az egyébként is lapos T32-õt.A T32 viszont vígan lövöldözheti bárhol.
Ugyan ez a helyzet a VK-val is,mert az meg a magassága miatt nem tud olyan alacsonyra lõni.
A t32 tornyához szembõl meg mindkettõ kevés mint árvaházban a szülõi értekezlet.
T29+105mm gun,premier plánban elõttem 1 Lee.Gondoltam oldalba lövöm mi bajom lehet.Lett belõle rikosé+leesõ lánctalp+nulla HP veszteség.Ez magas volt nekem,mint kacsának a ping-pong asztal.
Ami viszont számomra megdöbbentõ, hogy az arctámadó módban rohamozó T32-k még mindig megszívatják a VK45 és IS4 pilótákat.
Én legalább is ezt tenném.
Bár igaz ami igazm marha bosszantó a testét eldugó T29, de azért vk45-ben ülve nem igazán jelentenek gondot. Az IS4 meg erõsebb a vk45-nél ,szóval...
Domb van? 😊
Alap esetben, a T29 nem bír el az IS4-el. Alapeset alatt pedig azt értem, hogy szemtõl-szemben, 100%-on, nem teljesen sügér játékosokkal.
annyit bánok h jönnek a t8-s artyk, meg nem foglalkoztam még annyira a témával, de ilyen airstrike meg ilyesmi féle?! 😄 ... azokat nem várom, nem cod4 ez 😄 h uav-t hívj és airstrike-t tolj😊
végén még jönnek majd a p51-s, il-2-s meg stuka gépek? 😄D a bf109-esek? 😄D
Én csak a HP vs 105damage összehasonlításából következtettem ki,hogy 80%alatt lehetséges a dolog.Ámbár lehet,hogy rosszul számoltam.
Ettõl függetlenül,marha furfangos versenyzõnek kell lennie annak aki 100%-ról kilõ egy IS-4-et T29-el.
youtube-search-t29 vs is-4😊
lehet nézni a 105-s csodáit 😊 ill. is-4 gyengeségeit😊 de sztem ezeket alapból ismertétek, csak 105-sel nem mertétek lõni😊
is-7-t is sebzi szembõl😊
meg azért nehéz h ha mellette még páran lõnek, olyankor tudom bontogatni rendesen, mikor arctámadót játszok😊 igazán elõnyös akkor😊
én ha lehet azt ajánlom, gunslinger
igaz pz4 is sebzi a hull-t, de vmit vmiért😊, ha vki tudja hol kell lõni tornyot, elég egyszerû kinyírni, de azért tud meglepetéseket okozni😊
ettõl függetlenül lehet még neki igaza😊 csak nem minden dologban😊
amúgy nehogy félreértés legyen, a német ág húz a szívemhez igazán, rajongok a német tankokért, csak néha sokan túlzásokba esnek és szapulják az orosz oldalt, és én úgy érzem nem mindig az orosz tankok a hibásak😊
Ezen a fórumon ha vki Hell-el vagy velem nem ért egyet az nagyobb bûn mint az Istenkáromlás 😊
De el kell ismernem, ha te mindkettõben sokat toltad, akkor valószínû objektívebb a véleményed.
nem szokásom vesszõt, mondatvégi írásjelet használni, elég összefüggéstelen volt a mondanom, elsõ részt neked szántam, a "h tudsz véleményt..." részt pedig a másik srácnak😊
lammaer:
én aláírom h mérvadó a véleménye, csak azt nem veszi figyelembe h nem ült még object-ba, nincs akkora összehasonlítási tapasztalata mint nekem, igaz én JT-ben kb csak 400 csatát toltam le, object-el is kb annyit. és én ez alapján írtam, míg õ túl egyoldalúan nézi ezt az egészet.
amúgy nem vonom kétségbe amit mond, csak nem értek egyet vele mindenben😊 ez nem bûn😊 ez van! 😄
írtam h majd ha 1x összefutunk a csatában, akk majd elválik😊
na mind1😊
JTben is letolt 750 csatát, szóval nem hiszem hogy ne lehetne egész mérvadó véleménye arról a járgányról... 😄 Már ha neki szántad a mondandód.
teljesen úgy van ahogy lammaer írta 😊.
Heavy tanknál nem igazán számít a mozgékonyság, persze a Maus az extrém lassú, de nem hiszem hogy azon állna vagy bukna egy IS vs T29 csata, hogy melyik a gyorsabb.
Az IS az egy átlagos Tier7-es heavy, a T29 viszont a hull down módban T8 vagy akár T9 tankokkal szemben is képes ellenállást kifejteni, amire az IS tökéletesen alkalmatlan.
Egy csomó pályán remek dolgokat lehet a T29-el mûvelni.
Szóval, márcsak az egyedi és különleges játékstílus is miatt ajánlnám a T29 kipróbálását. Nagyon másképp kell használni mint a Tigrist vagy az IS-t, de ha ráérzel brutál.