418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Plata
    Tény és való régebben lazán lehetett 8-9 killes köröket menni,akár úgy is hogy egy helyben dekkoltál.
    Random csatában 12 killt T7 td-vel sosem hoztam volna össze ha nem lett volna totál agyhalott mindenki.
    Meg annó mikor még idióta M4-et be tette T8 csatába és abban is lehetett vele nyerni.
  • Sherman0070
    Sokkal könnyebb volt jó meccseket menni.
  • Sherman0070
    Régről arra emlékszem, hogy még hülyébb volt a játékosállomány. Pár replayt megnéztem régebbről, mintha bot lett volna az összes.
  • Plata
    Mindenkinek aki béta alatt játszott annak 2011.04.12-t ír ki.Mivel az nap ért véget a béta és lett éles a játék.
    Még nekem is ezt írja pedig valamikor 2010 szeptemberben kaptam zárt bétára meghívót.
  • diegho™
    Nem szarhatják le a játékosokat. Mivel borzasztó többségben vannak a gyengébbek és ha megnézed, akkor ők költenek a játékra igazán, emiatt nem tud lépni a WG. Az egyetlen igazán nagy baromság, amit a WG csinált, az a gold lőszer kreditért akció volt. Ez az egy lépés az, amit ki tudnék emelni és elősegítette a szakadék tagulását. Korábban amikor a jobb játékos volt a T8 meddel és a gyengébb a T10 heavy-vel, akkor nem volt mese, ha nem tudta folyamatosan trackelve körbetáncolni a med, akkor esélye sem volt. Most viszont 300m-ről simán beveri golddal. Régen a rosszabb játékosok mentőangyala a páncélzat volt, mivel nem tudnak olyan gyorsan reagálni a történésekre, ezért sok lövést szedtek be, de ezek közül rengeteg lepattanó volt. Most viszont van kettes gomb és a gyengébb játékosok által irányított lassú, páncélozott tankokat simán szét tudják kapni szemből. Meg lehet nézni 5-6 éve milyenek voltak a csaták. A top játékosok elöl mentek, vitték a tűzerőt, forgatták a tankot, nyomultak, most nem tehetik meg ők sem, hogy az első vonalban menjenek, mivel ha csak 2 gold spammer van az ellenfélnél, akkor bizony benne van a gyors halál és ha a top játékosok elhullanak 3-4 perc után, akkor a csaták többségében nincs már megfelelő kvalitás a csapatban, hogy lehozza a meccset. Most sokkal nehezebb megtalálni azt a balanszot, amivel nem tart a csapatod kemper gyökérnek és mégsem csökkented a csapatod nyerési esélyét egy gyors halállal.
  • mordawn
    Nekem 2011.04.12.-t ír, és ma kaptam meg a kupont. Szerintem ma vagy holnap neked is küldik.
    Ha a játékban valamiért nem vetted észre az értesítést, itt bejelentkezés után látszik: https://eu.wargaming.net/shop/coupons/
  • Sherman0070
    Ja meg még valami:
    Light nerf deeee mi van a prémium lightokkal?
    Type 64-et próbáltam, amin szerintem nem nagyon változtattak.
  • Sherman0070
    Megoldás: WG-nek le kell szarnia a community-t. Akik ott dolgoznak tudniuk kéne érzésből mi a jó és rossz balance.
  • Plata
    Nekem most volt egy olyan hogy két csapattárs annyira megakarta ölni az utolsó ellenséget,aki véletlen magyar volt,hogy rárontottak szerencsétlenre de nem figyeltek oda és mind a ketten összetörtek.
  • diegho™
    A T8 lightok abszolút nem erősek, mivel 80%-ban T10 csatákban vannak, emiatt minimum T9 tankokhoz kell őket hasonlítani. Nagyon jó dolog a camo menet közben, de mit ér ez, ha nincs olyan pálya, ahol ki tudod használni? Jelenleg simán benne van, hogy 30 csatánként kapsz olyan pályát, ahol ér valamit a camo. A spotolás is teljesen jó dolog, csak kinek? A játékosok 70%-a képtelen arra, hogy eldöntse mikor mit kell lőni. Bőven benne van az, hogy amikor véletlenül Malinovka/Prokhorovka/Redshire hármasból kapsz, nem lesz olyan csapattársad, aki tud sebezni. A sebzés alatt pedig nem azt értem, hogy hú sebeztem 3k-t T10 tankkal, király vagyok, mert az bizony baromi kevés. Jelenleg az is eléggé egyértelmű, hogy honnan lehet jól spotolni, legyen csak 1 értelmes arty az ellenfélnél és kiszed vakon. A light tankoknak a fun factor miatt van létjogosultsága jelenleg, mivel gyorsak és lehet a gyengébbeket szivatni velük.
    A 10-esek a nerf előtti verzióban sem voltak túl erősek, viszont a sebességük miatt a jobb játékosok nagyon jól tudtak alkalmazkodni a megnövekedett tűzerő és hp pool-hoz. Emiatt jött a nerf.
    A fő probléma továbbra is az a játékban, hogy a játékosállomány alja és teteje között felfoghatatlanul nagy a különbség, igazából meg sem lehet fogalmazni mekkora és bizony nem a felső réteg jár a fórumokra és nem a felső réteg sír állandóan minden miatt. Ők játszanak és alkalmazkodnak az adott helyzethez. Megoldás erre nincsen, mivel az alja meg van győződve róla, hogy a teteje csak azért van ott, mert jobb rng-t kap, csal, jobb mm-et kap, jobb a gépe, jobb a netkapcsolata stb. Amíg az alja nem érti meg, hogy a teteje miért van ennyivel előrébb és nem kezdi el képezni magát a felzárkózás érdekében, addig ilyen hatalmas ellentmondások lesznek a játékban. Lásd itt volt a Leo1 kérdés tegnapról. Megkérdezve a tetejét mindenki nagyon jó tanknak tartja, mert gyors és baromi jó a löveg rajta, megkérdezve az alját mindenki rossznak tartja, mert nincs páncélzata és gyorsan öngyilkos lehetsz vele. Amíg ez a szakadék nem szűkül, addig nem lesz balansz és erről abszolút nem a WG tehet. Hozhatnak bármilyen MM-t, RNG változást bármit. Az alja hiába top tank képtelen lesz megoldani, ha a teteje kiszedni egyel kisebb tankkal is. Hiába lesz csak 10% RNG, az a tetejére sokkal nagyobb pozitív hatással lesz, mint az aljára és még tovább bővül a szakadék. A skill based MM szintén nem jó megoldás, nem is értem ki gondolja azt, hogy az bármit is hozna. Az alja mivel nem tud alkalmazkodni, oda ragadna, ahol van, mivel nem látna jobbakat, akiktől tanulni lehet, a teteje viszont folyamatosan a saját szintjén játszana és fejlődne, alkalmazkodna, mint eddig is, ezzel még hatalmasabb lenne a szakadék. Ezt csak a játékosok tudnák megoldani, de sírni mindig könnyebb.
  • asolyom
    Ez megint a no comment kategória.
  • Plata
    Nézd meg a játékban kaptál-e.
    Én nem áprilisban regisztráltam hanem kb félévvel korábban zárt béta idején.
    Nekem itt volt.

Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.04.14. 11:52:42
  • Sunsetjoy
    Aki ilyentájt regisztrált annak idején (élesítés), az mindenki kapott olyan pluszkedvezményt? Mert a rendszer szerint 2011.04.13-án regisztráltam, annak pedig tegnap volt a 6 éves évfordulója...
  • Kryon
    Szerintem nem a light-ok lettek túl gyengék a nerf után, egyszerűen a medek túl erősek. Egységesen nerfelni kéne az összes t10 medet a játékban. Mondjuk az igaz, hogy a nerf után nincs értelme t10 LT kifejlesztésének, mert a 9-esek kb. ugyanazt tudják.
  • robogo81 #390217
    Néztem a tanks gg-n,meg az játékbeli összehasonlításban,de bárhogy állítom,a g-nek hajszállal mindig jobb az álcája(bia,háló mindkettőn,a simán festés,igaz az eltérés pár tized csak,pedig elgondolkodtam ,hátha a gyári festéssel jobb,de lehet valamit nem számoltam bele.
  • Angelus1991ster
    Changes to parameters:
    WZ-132-1:
    – Ammo capacity of 105mm L7A3C changed from 32 to 36;
    T-100 LT:
    – Ammo capacity of 100mm T-100 changed from 33 to 38;
    M551 Sheridan:
    – Ammo capacity of 105mm Lightweight Gun changed from 32 to 37;
    – Ammo capacity of 152mm Gun-Launcher XM81 changed from 25 to 28;
    AMX 13 90:
    – Ammo capacity of 90mm F3M changed from 36 to 40;
    AMX 13 105:
    – Ammo capacity of 105mm D.1504 changed from 24 to 30;

Jajj de érdekes, hogy itt már tudnak variálni a lőszerkapacitással.
  • Lokker
    jah jól írtad Ő nem pedig mindenki.
  • joe662
    Ha esetleg a hangulatjelek nem tették volna egyértelművé,poénnak szántam,amit Ö pl megértett
    Utoljára szerkesztette: joe662, 2017.04.14. 08:51:58
  • Lokker
    Muszáj ezt előröl kezdeni? Lassan zárható lesz a topik mert csak a flamelés megy semmi más.
  • Sherman0070
  • realcsabi

• joe662
    Egy picivel több goldlöszerrel?
  • Sherman0070
    Valaki tud adni pár tanácsot AMX 50 100-hoz?
    93%-on van a gun mark és nem igazán tudom, hogyan hozzam ki a legjobb meccseket.
  • R3nton
    Igen, nehéz kérdés ez a light téma. Azt ne felejtsük el, hogy hiába nerfelték most a látótávot és van mondjuk valamelyiknek 390 a pattonak meg mondjuk 420. A light előbb kiszúrja a pattont, mert annak irdatlanul szar camoja van, illetve a lightnak konstans camoja van ha mozog, ha áll. Ez nagy előny. Én sem gondolom, hogy egy lightnak 5-6000-t kell sebeznie, viszont az se jó, ami most lesz, hogy játszhatatlan szarok. Az a baj, hogy szarok a mapok, sokkal több nyitottabb kéne, ahol tudnak érvényesülni a lightok és a TD-k is. Mondjuk ha a mostani állapoton kicsit buffolnak, hozzádnak egy kis dpmet, akkor sztem még jók lesznek. 430-as látótávot nem szabad nekik adni az imba vlt egyértelműen.
  • Sir Charles
    Szerintem meg pont hogy azért nincs létjogosultsága a Tier 10 lightok-nak, amiért már a tier 8-aknak sem volt. Egyszerűen túl erősek (értsd túl nagy tűzerővel rendelkeznek) már a tier 7-8 lightok is. Az egész azért van, mert 100 emberből 1 ha szereti azt a fajta játékot, amit a light tankokkal "kellene" játszani vagyis hogy beülsz egy bokorba és spottolsz, és hát valljuk be, elég unalmas is ez. Erre találta ki a WG azt, hogy na bevezetjük tier 6-7-8-ba a lightokat és medeket meghazudtoló tűzerejű kis gépeket prezentáltak a népnek, amik gyorsabbak mindenkinél és messzebbre is látnak és még a camójuk is jobb mindennél.
    Volt olyan, hogy SPIC-vel tier 9 meccsen top gun-t lőttem meg high calibert 3000 sebzéssel, vagy ma pont láttam, hogy egy Bulldog egy tárból kifilézett egy tier 7 medet meg egy tier 5 light tankot közelharcban, a Plata féle T49-ről meg nem is beszélek inkább.
    Na most ezt fejelték meg azzal ,hogy a tier 10 lightokat is kitalálták, utána meg csodálkoznak, hogy 4-5000 dmg-es köröket mennek a játékosok ezekkel a kis dögökkel.
    Ennek a egész light tankosztálynak akkor lenne értelme, ha az összes másmilyen tank ,TD, arty látótávját maxolnák mondjuk 400 méteren és csak a lightok mennének e fölé, cserébe a lightok is annyi Hp-t kapnának mint az artyk vagy kicsivel többet. Akkor nyilván mindenki a camóra ,meg a látótávra gyúrna, nem a tűzerőre.
    Félreértés ne essék, én is imádok a light tankokkal játszani, nekem is ott a Bulldog a garázsban meg a Ru 251.
    Csak az látszik, hogy a WG mennyire nem gondolkodik, mielőtt cselekszik.
    Mit gondoltak, ha egy tier 8 light tankkal egy jobb játékos tier 10-ben is 2-3-akár 4000 DMG-t is tud lőni, akkor ennek a tanknak a felturbózott változatával mi fog tudni csinálni??
    Aztán persze lenerfelik a használhatatlanságig vagy legalábbis addig, amíg értelmetlenné válik a tank.
    Grat WG!
  • Sherman0070
    Skorpion G-re is jöhetne már.
  • joe662
    Sikerült végre
  • Plata
    És ha már ki van fejlesztve?
    Amcsi nekem minden ágon ki van,na de most kicsit offolok mert mithyc raid közben ha fórumozok akkor kinyírnak.
  • Rammsch31n
    de igen, mert már megvan a t57 ága is. >DDD
  • Angelus1991ster
    Changes to tech trees:
    USA:
    – Added possibility to research T54E1 from M41 Bulldog;
    nem megy kárba a 141 ezer xp a T49-en.
  • Plata
    Ha van hozzá kedved keresd vissza.Nekem nincs,mivel már tököm se tudja mikor volt.
  • joe662
  • WR104
    Egyre jobb sztorikat irsz ide. Eskuszom mar kezdelek megkedvelni miattuk. Az egyik kollegam volt ilyen es o is elhitte amiket osszehordott. Csak o csajokrol fantazialt
  • Plata
    M41-el a legjobb kör az volt mikor három bat-el harcoltam a saját bázisukon,végül már az ellenséges csapatból könyörögtek hogy lőjem már ki a harmadik balfaszt is.
    Jah az is igaz hogy valamelyik arty mondta ezt,ugyanis westfielden berobogtam a bázisra és spotoltam az artykat,akik behisztiztek hogy ki lettek lőve,mikor jött a bat platoon hogy elkapjon és már kettőt kilőttem,akkor visítva követelték hogy a harmadikat is öljem meg.De kilőtték ha jól emlékszem,keress vissza a fórumon pár évet,pontosan nem tudom mikor jött ki az m41 de az után volt nem sokkal,még fotót is raktam be annak idején,de régi képek már nincsenek meg.
    Tavaly újra lett rakva a winfos,és csak azok a képek vannak meg amiket nem felejtettem el kimenteni.
    Utoljára szerkesztette: Plata, 2017.04.13. 21:06:25
  • diegho™
    Én loltraktorral is belövöm a Maust szemből, szóval ne nekem...
  • Sunsetjoy
    Én barakknak használom őket. Garázshely nekem pl. nem kell, mert a mélygarázs projekt óta soha nem volt helyhiányom (pláne, hogy nem tartogatok tankokat amúgy porfogónak, amiből pénz jöhet, ugyanakkor később visszavehetem).
    De hogy barakkleárazást rohadt ritkán adnak be, muszáj ezeket az aszfaltpattanásokat használnom barraknak :)
  • Sherman0070
    Megnyugodtam. Azt hittem azt akarod mondani, hogy erősek voltak... :D
    Ha jól értem, akkor ugyanúgy arra gondolsz, hogy használhatatlanok a lightok.
  • Lokker
    Ha afk biztos. :D
  • TiborTamas
    Lőszer nélkül, kikapcsolt monitorral.
  • Plata
    Csak ne felejtsd hogy a bat már T7 light tankkal leverhető egyedül.