World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugyan, holnaptól az lesz az új magyarázkodás, hogy a jó játékosok mentek el és az agyhalottak maradtak 😊

patchaou
Ebben van minden reményem 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Nézzétek a jó oldalát - jön a Diabló 3, a sok agyhalott úgyis arra fog ráugrani 😄

No pedig ezt érzem ki a hozzászólásaidból, de biztos csak paranoid vagyok<#whatever>

Hát ha 10 emberbõl egy sem tudja leküzdeni a rohangáló scoutot vagy medet akkor az a csapat 100% bukta már az elejétõl. Ott csinálhatsz bármit így is úgy is veszteni fognak.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Nem skatulyáztam be én senki, a fejlõdésre mindig van lehetõség.
Én csak leírom a tapasztalataimat. 😊

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Randomban az ember artyval is magára van utalva. Hogy taktikailag kinek mit kellene csinálni az egy fasza elmélet. A csapat dolga lenne az is, hogy egy light/medium ne rongyolhasson át a komplett védelmen és rohanja le, vagy spotolja az artyt. Mellesleg ha sok heavy közül kilövik a scoutot, akkor "megvakulnak" és szabad prédák.
És a másik egy randomban ne várd el hogy megvédjenek az nem úgy mûködik. Ahogy a heavyk sem várják el hogy támogasd õket minden esetben, mindig az adott helyzethez kell alkalmazkodni akármi is legyen az.

Remélem sosem kerülök veled egy csapatba, inkább lennék a másik oldalon. Aztán meg majd csodálkozol ha azt veszed észre hogy az ellen tankjai áttörtek mindenhol mert te a lightokat lövöldözted.

Most beskatulyáztál magadban noobnak, azért mert kifejtettem az én stílusomat?
Mert akkor inkább hagyjuk abba, vitatkozni nem szeretnék(illetve úgy vitatkozni, hogy nem fogadod el a másik véleményét).

Ezt szoktam megmacskásodásnak hívni. Amikor azt lövik-támadják, minden másról megfeletkezve, akit elõször meglátnak. Fél oldalon üresen a stratégiai helyek, de 4db 9-es heavy középen abuzál egy domboldalt, mert megláttak mögötte egy 7-es medet. 😊

Hát persze ezek a legjobb lövések artyval. T-50-es jött lefelé full gázzal dombról és eltünt. M7 Priest-tel odalõttem a domb aljába és már csak a füstölgõ ronccsa tûnt elõ. 😊))) De a pálya másik végére nem fogok 40-60-al száguldozó tankokra tüzelni mert esélytelen eltalálni õket.
Pluskast
Azért az egészhez tegyük hozzá, hogy azt a nyomorék tier rendszert már mióta ígérik, hogy átalakítják? Csesznek rá. Azért az mégsem normális, hogy hetes szintû hk bent von olyan csatában ahol oldalanként van 5 tízes 7 kilences és 3 7-es vagy 8-as arty. Esélye sincs a szerencsétlennek, hogy hozzá tegyen valamit a gyõzelemhez...

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

"Igen, szerintem is az artynak a legnagyobbakat kell csapnia, mert ez a csapatérdek."

A csapatérdek a kulcsszó.
De én így fogalmaznék: a legnagyobbat_kellene_kiszednie... de mivel a randomban nincs csapatérdek (sõt sokszor alap taktikai ismeretek is hiányoznak) az arty, mint a legsebezhetõbb, hogy xp-t és kreditet gyûjtsön, elõször saját magának megvédésére kell gondolnia. Minden más csak utána jön. Ez csapatérdek is, lévén a döglött arty már nem tud az ellennek semmiféle sebzést bevinni...
Ha látod hogy az egyik oldalon betörnek ott a W nevezetû gomb. Hasznos artiknak is bármilyen csigák is 😄
Nem egyszer mentettem meg mára helyzetet egy jól idõzített pozícióváltással még ha beletelt egy kis idõbe is késõbb bevédve a bázist.

"De amikor a lista alján vagyok (és nem scout), és jó eséllyel még az arty is magasabb szintû nálam, akkor ne keressen már szándékosan, csak azért, hogy egy lövésbõl kiszedjen, inkább segítsen a top heavyk/td-k gyengítésében, szerintem. "
Igen ezt kéne csinálniuk de bírom mikor pershingel spotoltatom magam azok az idióták meg azzal vannak elfoglalva hogy engem lövöldözzenek miközben a heavyk szépen nyomulnak elõre 😄

Köszi, már kezdtem azt hinni, hogy én vagyok fordítva bekötve ahogy olvasgatom a fórumot.

wot nick: PsychoTrooper

Ez 22-es csapdája ám.
Én az arty-val csak randomba megyek. Mivel az arty közutálatnak örvend, ezért nem védik, igenis kénytelen megpróbálni a kicsit lõni, mert arty nélkül úgyis bukta van.
Érzed a körforgást ebben?
Sajnos a randomban nem tudod válogatni a csapatot így sok a hülye, aláírom, de azt tudod ugye, hogy vannak pályák, ahol már akkor spotolnak, mikor próbálsz stratégiailag fontos helyre érni heavy-vel.

Én eddig nem éreztem úgy, hogy rosszul játszanék heavy-vel, de ha te mondod átgondolom a taktikámat.

Egyébként meg én is jobban örülök az olyan csatáknak, ahol nincs arty 😊

Pluskast
Igen persze meg lehetne csinálni, csak éppen sosem fogják, mert nem akarják, meg úgy általában dilettánsok bármi nemû változtatáshoz ami egy kicsit is olyan irányba vinné az egész játékot ami a felhasználók 85%-nak megfelelne.

Megértem, amikor top tier vagyok és minden arty kb engem céloz, persze az sem kellemes. De amikor a lista alján vagyok (és nem scout), és jó eséllyel még az arty is magasabb szintû nálam, akkor ne keressen már szándékosan, csak azért, hogy egy lövésbõl kiszedjen, inkább segítsen a top heavyk/td-k gyengítésében, szerintem.
Ugyanez, amikor egyszerre többen is vagyunk és az adott esetben 10-es szintû heavy ellenfél elõször engem céloz kis szintûként, pedig lõhetné a nálam veszélyesebb célpontokat is.
Nem tudom, nekem ez nem logikus, amikor top tierként szembekerülök két ellenféllel, akkor azonnal a nagyobbat próbálom meg kilõnni, mert õ jelent nagyobb veszélyt..

\"A pessimist sees the difficulty in every opportunity; an optimist sees the opportunity in every difficulty.\" \\Sir Winston Churchill\\

Ahhoz képest annyi eszed nincs hogy mit kéne tenni egy artival.

Speciel amiket felsoroltam, anélkül is mûködne ez a class, csak nem lennének ilyen noob lvl1 könnyítések hozzájuk.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Pluskast
Azért ez sem igaz. E50-et arty szedte már ki menet közben úgy, hogy én kb 60al zúgtam lefele a dombról.

"Amúgy nem "reply"-t akartál írni "replay" helyett, artista nyelvész zsenikém?"

Próbáld elképzelni, hogy két diplomával és 20 éves informatikai múlttal le tudom írni. Hallottál már olyat, hogy helyesírási hiba?
Fel sem tûnik, hogy minden megnyilvánulásoddal sajátmagadról állítod ki a bizonyítványt? És (rajtad kívül) bárki számára nyilvánvaló, hogy ez milyen silány. Sokkal silányabb, mint aminek te tartod az artystákat.
Amióta 300HP leverése egy KVról pontosan annyi XPt és creditet ér mint 300HP leverése egy IS4-rõl, azóta féreg módon én is azt lövöm amit a legkönnyebb sebezni.

Pluskast
Jó hát ha már itt tartunk, akkor benne se kellene hagyni az artykat a játékban, mert milyen dolog már, hogy madártávlatból lövöldöznek? Ilyen jellegû arty hadviselés soha nem létezett ami a játékban van (ha meg csak szigorúan a 2.vh-t veszem akkor ilyen meg aztán végképp nem volt).

Felesleges megint ezt a vitát elkezdeni mert az artyk tetszik vagy sem bent maradnak kivenni nem fogják õket.

1. NEM is métlem NEM az arti dolga azokkal foglalkozni
2 ha támogatnád a heavyt nem flankelne mert az elõtte lévõ heavy célpontot semmi perc alatt kivégeznéd ahelyett hogy a fürgékkel pöcsölsz
mert az a helyzet ha az ellen artija ezt csinálja pár perc alatt nem lesz heavytek ami tudod hova vezet
3. ha a saját tankok hülyék hogy kimennek a nyílt terepre spottoltatni magukat fedezet nélkül meg is érdemlik, meg nem lenne nagy baj a spottolás ha a legtöbb artista képes lenne counterelni.... 😊

4.jó heavys lehetsz ha nekiállod a megmagköpködõket kergetni ahelyett hogy azzal foglalkoznál ami a dolgod

Leginkább azt lövöm artyval aki nem mozog és még él te ennek tökéletesen megfeleltél ezért elsõrendû célpont voltál.
Három dolgot azonnali hatállyal ki kéne szedni, hogy ne inzultáljam minden alkalommal vágólapról a high tie SPG-ket.

1. Menetbõl tüzelés - agyrém, sose volt, a csõ ledobná magát a lövegtalpról

2. Másodpercekig látják a spotter halála után is az ellen mozgását - ez mi a véreres lóf@sz, telepátia?

3. Fedett tüzelés, ilyen van, de övön aluli. Látod az ellenfelet, de nem tudsz rálõni, õ büntetlenül oszt a lanka mögül. Nem elég hogy addig a pály másik végérõl gyötört.

Nem, nem korrekt, sose volt az.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Igen, szerintem is az artynak a legnagyobbakat kell csapnia, mert ez a csapatérdek.
De ha neked csak 1% életed van attól még ugyanúgy tudsz lõni egy szép nagyot bárkibe, így azzal hogy kilõ az arty azt is eléri, hogy "egy gonddal kevesebb" és nem feltétlen fraghajhászat megy. Így biztos elkerüli azt, hogy az 1%os életeddel kilövöd a valamelyik medium/light csapattársát még utolsó leheletbõl. 😊
Gondolom Te is csettintettél már egy jót amikor egy 1-2%-os ellenfél nyírt ki. Akkor szerintem örültél volna valakinek aki kiszedi tüzelés elõtt, nem? 😊

Egyébként, ha én arty-val játszom a napi duplázómat, általában ugyanígy a kicsiket(low hp) igyekszem kiszedni. Hogy miért?
1. low hp-n hátrahúzódik, majd késõbb átszökik a fronton és megöl, ahogy írták is itt korábban
2. tökéletes arra, hogy amíg a saját nagy heavy a másik gyepálja, mögé kerüljön és sorozza
3. szépen tudja mutatni a saját tankokat egy bokorban ülve, míg mi nem látjuk

Én heavy-ben is így vagyok. Ha ketten vannak ellenem, igyekszem a kicsit kinyírni, hogy ne kelljen kétfelé figyelnem, vagy ne kerüljön mögém. Kivéve akkor, ha a nagyobb már low hp-n van.

Szerintem egy értelmesebb játékosnál ez nem a kill-rõl szól.

Sippie
amíg élsz addig lõdözöd a csapattársait. Teljesen logikus hogy a kis HP-jút kiszedik, annyival kevesebb ellenfél marad aki tüzel rájuk. Ezen mit csodálkozol?
Mennyél dolgozni vagy isibe. Az segít 😊

Igen, elszaladt velem is a ló, nem vitatom.

Az biztos hogy kár volt ma reggel bekapcsolni a WoTot.

Naná 2x egymás után kigyullad a Kv-4 ugyan annak az M103-nak a lövésétõl,na ja..."véletlen",ezt dobta a "random"!

Hmm, pedig gondolom nem a kiosztott tömérdek sebzés tartja magasan 😄
Érdekes dolgokat tud produkálni ez a kalkulátor is...

Figyelj: elhiszem, hogy utálod az artykat, de ne használj efféle kijelentéseket. Unalmas, így 1-2 év után is a mocskolódásodat olvasni. Pláne úgy, hogy ha valaki más ír kicsit erõsebbet, máris felszólítod a nyugodtabb hangvételre...gyakorolj önmérsékletet te is akkor.

Bocs ha megsértettem az önérzeted artista, de a fajtátokra az említett jelzõk bizony teljesen megállják a helyüket. Még enyhén is fogalmaztam.

Amúgy nem "reply"-t akartál írni "replay" helyett, artista nyelvész zsenikém?

Még mindig logikus, pláne, ha nem mozogtál. Ha késõbb felhígul a csata, átszaladhatsz artyvadászatra. Ezt próbálta megakadályozni.

erõsen 8 db tankot spottoltam vele 49 csata alatt
emiatt érdekes a szitu

Kilõtte a kis aljadékot, nagyon helyes 😊
Semmiféle veszélyt nem jelentettem az artyra, olyan volt a helyzet. A görögös új pálya volt, ellenség részérõl mindenhol T10-T9 heavyk szétterülve jöttek felénk. Egyetlen lövés lettem volna bármelyiknek. Telejsen esélytelen volt hogy átmenjek rajtuk és ártsak az artynak.

Legalább hat magas tierû heavyre lõtt volna, de rám lött, aki a pálya túlsó végén még mindig azon gondolkoztam hogy mit csináljak én T6 lightként a kemény 140-es penemmel egy olyan harcban, ahol az ellenséges csapat fele T10-T9.

Mert spotolsz...
Pont ezt fejtegettük tegnap, hogy a spot és a cap mennyire túl van hangsúlyozva az eff számításakor.

A jó scout persze hasznos, aki folyamatosan bespotolva tartja az ellenséges tankokat. De az eff mérõ ezt nem tudja figyelembe venni, csak a spotok számát, ami az öngyilkos rusholástól lesz magas, szóval fals eredményeket mutat a rendszer.

Ugyanez a foglalással.
Ha top tank vagy, és mondjuk kiosztasz 4k sebzést, kevesebbet nõ az effed tõle, mintha harmadmagaddal beállsz a körbe foglalni.
Pedig talán nem az utóbbihoz szükségeltetik magasabb skill.

M3 Stuart 3327 😊
érdekes hisz általában 1 perc alatt kihaltam mint a dínók

Vagy azért lövi a light tankot, mert tudja, senki sem teszi meg helyette. Az életét védi. Aztán ráér a cammogó bunkereket kilõni.

Engem jobban zavar, amikor egy 1%-os heavyben vagyok az alsó harmadban, közelemben csupa fényes, karcmentes csoda. És akkor direkt telibever a GWPanther. Mert kõ a kill!

\"Az élet egy nagy szarosszendvics és minden nap egy újabb harapás...\" -ismeretlen gerilla feljegyzése-

MINDEN másodlagos célpont és csak a sáska, scout, vagy rusholó med irtása után következik! Ha nem egy sötét paraszt lennél (replay to 'retardált cigány') akkor már rég magtanulhattad volna...

És emlékezz vissza hogy osztottad az észt másoknak amikor te ilyen stílusban szólaltál meg! Neked ugye lehet?
Milyen jó winrátája van(csak volt!<#idiota>)a mardernak!

Nekem is most kellet megfutnom a kis nyomi tankocskámmal(aki ismeri tudja mire elég a Tier 2-es gun rajta<#nevetes1>) az eddigi rekord 4 killes duplás körömet szegény marderral,és csapatával szemben...

Hát akkor mi teljesen másképp játszunk....
Német tankokat mindig gond nélkül szedem ki... már már röhögve, ellentétben az orosszal ami mindig benyel vagy lepattan róla pár skuló 😄
Német tankok csak távolra jók, közelharcban 1 ft-ot nem érnek....
AMX 13 90el bele eresztek 6ot abból tuti 2× gyullad ki a KT meg E75 😄
Oroszba beleeresztek 6ot abból 2 meg tuti lepattan vagy 0 sebzés aztán mehetek újratárazni xDDD
Woa, most nézem, JgT-vel 1703.4 az eff ratingem...

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

FÉl hogy lerohanod és kinyírod, naná hogy téged öl. 😊
Szerintem ne várjátok annyira, a saját érdeketekben. Komolyan.