World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Csak megjegyzem, hogy olyan jól lelettem ugatva, hogy márpedig hogy képzelem, hogy az artykra rosszat mondtam.

Csak zárójelben: És arra miért nem ugrott mindegyik szent arty védõ, amikor valakik azt csinálták, hogy kilõtték kapásból a saját csapatukból az arty-kat?

Megértem persze, ez nem olyan nagy ügy, mint hogy leírom hogy az arty-ksták húzzanak a sunyiba. Ez súlyossabb mint a teamkiller lennék.

Bár persze nem bánnám ha minden csatában megtörténne, és kilõnék az arty-kat fél percen belül...Na mindegy.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Sziasztok!

Nem sokat szoktam publikálni, de gondoltam ezt a párbeszédet leírom nektek. Játékos nevet nem írok, nem akarok pellengére állítani senkit, de remélem, Ti is jót mulattok majd rajta. Nekem sikerült feledtetni a 15:4-es vereséget.

Adva van Abbey pálya, Tier 10-es csata. Én GWTYpe-E vel vagyok, lemegyek a kezdõ bázisról, a hegy alá, és várok. Látom, hogy egy jóképességá Francia Heavy behozta magával akoska ...(itt számok állnának) felhasználót egy Wolverinal, aki a bázison campel a bokorban.

Párbeszéd:

Én: Remek hogy behoztad a Wolverin-et 10-es csatába, köszönet.
akoska: Én többet érek mint te, mert én meg tudom védeni a bázist, te nem.
Én: rendben Ákoska, védjed, sok sikert.
akoska: Különben is, nagyobb ágyúm van, mint neked, nagyobb az átütése, néztem, így simán kicsinállak...
Én: Ha így akarod Ákoska, de azért hagyj életben, hátha lõhetek egy jót
akoska: Nekem még a páncélom is nagyobb mint a tiéd.
Én: Erre ne kössél fogadást......
Jagdtiger(szintén magyar): Maradj már csöndben Ákoska, legalább gyere elém, jó leszel fedezéknek.

akoska: Nem is Ákosnak hívnak.....

Ezért kell úgy menni, hogy villantod az artykat, és már spurizol is vissza az erdõbe. Viszont sokszor magányosak, és olyankor szépen 80anként le lehet tunkolni õket dörgölõzéssel. Aztán ilyen a magára hagyott TD is. Igazi csemege.
Ha túléled a mapot és végig világítasz, akkor esik a granatált 1000xp. Szívesen küldök replayeket, de gondolom te sem ma kezdted, és ügyesen spottolsz te is.
Igen nem mindig sikerül, néha kiszednek. Benne van.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Persze. Azonnal. Mert ha megállsz elõttük a bokorban hogy várj egy kicsit amíg szétoszlik a túloldalon a tömeg, máris jön a núbozás.

Koridor
Már figyelnek a scoutokra.
Egy többször látok olyat a chaten hogy: def arty, kill scout vagy 2min def base meg hasonlok.

Hát írják azok a noobok, hogy mikor menjél? <#idiota>

Nekem is ez jött le: az értékelés legnagyobb része arról szólt, hogy szegénynek milyen "nehéz" eltalálni a célpontot.

Én is tudnék ekkora terjedelemben és ilyen aprólékosan elemezni,bármely a játékban fellelhetõ jármûvet,kivesézve annak minden hátrányát.
Ám ettõl a lényeg még ugyan az marad.
Az egyetlen dolog amitõl az SPG-nek félnie kell,hogy a csapattársai(akik természetesen mind õérte vannak)nem tudják elfogni az érte jövõ ellenséges tankokat.
Nem kell nyolc felé figyelniük,hogy honnan fogják bekeríteni,vagy hogy harc közben melyik sarka lóg ki a fedezékbõl.
Az esetek nagyrészében az a legnagyobb problémájuk,hogy milyen gyorsan töltenek be vagy milyen gyorsan szûkül a célkör.
Ez azért nem akkora idegfeszültség,valljuk be.
Jah és még 1. Kihagytam a counter artyt.A valóban menõ artysták,akiket még szeretni is szoktam érte(ezt most nagyon halkan mondtam)azok azt mûvelik.😊

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Mint irtam, felvillantással semmit nem érsz. Nyer a csapatod, te meg elrakod a 300 XPt.

Azok csak szerencsések.

Egyszerûen nincs az az isten, hogy te 5-bõl 5x megcsinálod hogy berongyolsz az ellenhez, és amikor 10+ tank próbál eltalálni ne fogjanak meg. Cikázhatsz ahogy akarsz, esélytelen.

De tegyük fel szerencsés vagy: megspottolod az artit, tán még meg is ölöd mielõtt meghalsz: lófüttyöt se kapsz, max a tudat hogy megöltél vkit. Mert a berohangálós lehet hogy megvilágítja mind a 14 piros tankot azalatt a 10 sec alatt amíg beér, tán még meg is kapja a scout medált, de a jutalom a sebzésért jár, és az elején - campirovka kivételével - csak a "gyorstüzelõ artikra számíthatsz.

Lammaer Enszk-en vagy Westfielden mégis mitõl nehéz átrohanni T-50-2vel a heavy fronton?

Alig száz meccsem van a T-50/T-50-2 párossal, mégis az esetek harmadában átjutok az artykhoz. Ha kilõni nem is tudom õket, de majd minden második meccsen fel tudom villantani.

De Sand Riveren, Ruinbergen, Live Oakson, Murovankán, Karélián, Erlenbergen, Steppesen, Prokhorovkán, Malinkován, El Halloufon, Fishermans Bayen is hótegyszerû átrongyolni. Meg ami még nem jut eszembe. Csak meg kell várni amíg a lemming heavyvonat bezakatol a városba, vagy a félreesõ heavy frontra, és már lehet is futni.

Igen van olyan map is ahol nem lehet átfutni (jó eséllyel) a heavy vonalon, de ezek száma elenyészõ.

Szemem a pályán, odateszem a vasat, nem szarozok, tudok lőni... Mégis mindig szétbasz az arty...

Szerintem a csata elején száguldozó kis mókusok ha ügyesek sokszor a csatát is eldöntik. Volt hogy csapattársam lõttem ki véletlenül egy ilyen kis szutyok miatt, arról nem beszélve hogy lemaradtam arról a helyrõl ahova igyekeztem volna. Persze itt is van az, ha nem követnek a csapat társak felesleges a nagy produkció. Olyan is volt 2-3 percig világított szinte a teljes ellen, nálunk semmi, és nem volt eredménye. simán kikaptunk.
Egyszerûen a rizikó hiányzik.
A countert könnyû megoldani, hiszen csak mozogni kell. Az hogy ettõl szétmegy a kör.. hát istenem, van 20-30 másodperce hogy célozzon.

Koridor
Neked reszeltek <#bdead>
Ezért az hozzászolásér szétszednek <#bdead>

Én artyzom (is), nyilván nem is vagyok ez elvakult arty-gyûlölõk oldalán és minden egyes állításod igaz, a konklúzió kivételével. Azért összességében én még mindig hátradõlõs élménynek élem meg az artyt, minden nehézségével együtt is valamivel könnyebb, mint a játék többi módja.
Úgy látom senki nem válaszol neked, írom hát én:
Lássuk mivel szopik egy SPG.

-Egy rakat mapon egészen egyszerûen használhatatlan az arty. És itt nem csak arra a pár városi pályára gondolok. Az egyéb "closed" mapok is igen komoly kihívás elé állítják az egyszeri artistát. Mondok egy példát, Mountain Pass. Igen limitált helyre tudsz csak lõni, mind beállni, nagy szerencse és noobok kellenek ahhoz, hogy többezer hp sebzést ki tudj osztani ott.

- A pályák nagy részén igen kicsi az a terület ahova be lehet állni. Illetve menni sokfelé lehet, csak onnan meg nem sok mindent lehet lõni.

-Ha van countery arty, akkor folymatosan mozogni kell, ami a célzógömbnek kurvára nem tesz jót, és az álcázásnak sem. Ha meg több ellenséges arty is figyel akkor még mozgás mellett is nagyon sok esetben ellõnek egy-egy lövés után, hiába vagyok ügyes artys.

-Lassú zoomolás. Kész rémálom amire egy kereszt összeszûkül rendesen. Ha meg nem vagyunk türelmesek akkor ellõjjük hamarabb, azt vagy beadja vagy nem, általában nem. Nagyon sok artynál elég kicsi a mozgathatóság, ha meg mozdul a test is, akkor meg akkora lesz a célzógömb mint a monitor, ez is agyfasz.

-Lassú töltés. Kurva szar 25-30mpt várni, hogy aztán egy elhibázott lövés után újra ennyit lehessen fikát gyúrni. Ha talál, akkor is szar várni.

-Mozgó tankok célzása. Bizony nagyon gyakran nincs álló/kempelõ tank amit lehet lõni, a jófej társak mindössze pár mozgó célpontot spotolnak. Ilyenkor vagtába kell elélõni, számolva a lövedék sebességével, aztán vagy sikerül a manõver, vagy nem, általában nem.

-Ide, oda szpotolás. Igazi agyfasz, felvillan egy piros A1ben, utána A9ben, mindezt felváltva, amire odaérek, mehetek vissza. A nyomorék scoutolásnál az artik tehetetlenek.

-Med, light tankok. A light tankokat is sokszor átengedik, a medek pedig nagyon nagy többségben átjutnak. Fõleg akkor, ha a heavyk messze harcolnak a mapon, pl ensk vagy westfield. Olyankor folyamatosan menekülni kell az artyval, ami meg minden csak nem élvezetes.
Ha A20 vagy Leopárd jön akkor akár ki is lõhetõ, de amikor bejön a full HPs Type, vagy AMX platoon a med uton, akkor sneki se mondja nekem, hogy nehéz az artikhoz férni. Épp elég meccset letoltam velük, hogy tudjam, randomban minden harmadik meccsen kell menekülni. Vagy jó elõre megérezni hol lesz a gyenge pontunk.

Mindent összevetve: Artyzni akkor élmény, ha nincs se med, se light, se counter arty. Ezen esetek mennyisége viszont erõsen konvergál a 0 hoz.
Csak akkor jó, ha sikerül pl a counter arty, és nincs kis tank se. Olyankor igen, paradicsom vadászni mozgás nélkül a heavyk között. De még akkor mindig ott van a szétugró kereszt, a lassú töltési, és zoomolási idõ.

Szóval artyzni se sokkal könnyebb, mint a frontvonalon szopni, és olyanok nekem ne állítsák az ellenkezõjét, akik nem húztak ki egy komplett arty ágat.

Igen azért lett a játékba rakva, hogy a nyomik is boldoguljanak, de JÓL ARTIZNI is kizárólag akkora rutinnal és ügyességgel lehet csak, mind heavyben ülve leütni két három hasonló tierû tankot.
A noobja heavy top tierben jó esetben ki fog kapni egy hasonló tanktól is, és az egyszer noob artysta se fog kiosztani 800dmgnál többet egy meccsben se, higgyétek el.

Igen néha összefutni balfaszokkal is, de balfaszok meg light-med-heavy tankokban is ülnek. Néha még nagyobbak.
Csók.

Aaaa, csodálkoztam is, hogy vajh miért van ez így, de mondom biztos megvannak az okai. 😊
Nekem még 23k xp az ST-1-ig. Pár napja írtam róla, akkor 100, most 300 csatám van a vele. Azóta több szerencsém volt és jobban tudom használni, jelentõsen nõtt vele a gyõzelmi arányom.
A fejlesztett motor se dob rajta sokat. Alig észrevehetõ a változás. A 107 mm ZiS-24 legalább már átütésben és tûzgyorsaságban jó.

A fedezék mögül kitolatós módszerrel jól használható. Arra kell ügyelni, hogy lövés után annyira kell elõre menni, hogy a torony elejét ne tudják lõni. A 175-180 mm átütésû lövegektõl még viszonylag biztoságban van, távolságfüggõen olyan 25-40% eséllyel ütik át.
Az újabb 200 csata alatt már gyulladt ki a harckocsi szembõl érkezõ találattól. A fejlesztett torony 45 mm-es kicsi tornya a gyengeségén kívül még egy plusz hátránnyal rendelkezik: ott is van töltõ ember. Jól meg is szokott halni.
Ha az oldalába 50 méternél küzelebb kerül egy medium harckocsi akkor vége. Csak a csapattársakban lehet bízni, hogy kilövik, mielõtt végez velünk.
Egyetlen apró dolog van, amit semmilyen más tier 8-as heavy nem tud, sõt szerintem semmilyen más harckocsi, de a KV-4 igen: a középen szétlõtt csûr összes ablakain át tud lõni úgy, hogy az épület mellett áll. Olyan magasan van a löveg, hogy a kicsi ablakokat is feléri, nem muszáj be állni a kilõtt részbe. Ez Komarinon jön jól, esetleg Malinovkán.
sanya01
Lehet, hogy nem sokat de többet mint a semmi.
Nekem be szokott jönni 9-10-es járgánnyal is,
pláne ha többen is nyomolunk együtt.
Ha látja az istenadta, hogy van mellettem kiszámíthatóbb célpont is, akkor õt lövi. No persze egyedül nincs sok sansz, végképp bukta ha ketten is kiszemeltek...<#wave>

Ezért utálom azokat akik rögtön beírják az elején hogy T50-2, go kill the arty...

Mi vagyok én teleportáló ninja?

Hát a csata elején max Tet offenzívát indíthatsz, az tuti. Talán keltesz egy kis zavart az erõben, de neked véged, mint botnak.

Természetesen igy szoktam, de sajnos ez csak a közép/végjátékban lehetséges, de nem az elején. Az átrohanó scout max szerencsés lehet - fõleg aki a legelején megy át, amikor még 14 tank várja, ráadásul mind betöltve.

Arty ellen az arty van, nem a scout.

Tier 9 felett nem sokat ér, túl ormótlanok a heavyk. Csak megvárod míg lõnie kell és máris telibekapod egy szeretetcsomaggal.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

pointer4
Jó, hát a városi pályák jobban fekszenek neki 😊
Nem mindig lehet átvergõdni, de ha számolod, hol hány ellenfelet láttok, akkor ki tudod számolni, hogy pl középen valószínûleg van egy TD, de lehet, hogy még az is a bal oldalon van és hogy mennyi esélyed van átrohanni.

sanya01
Sokan leírták már, logikus is de mégis elfelejtkezik a heavy tulajok többsége a "védetlen helyeken" kötelezõen alkalmazandó, kiszámíthatatlan mozgásról.
No már amennyire ez lehetséges. Mióta tudatosan rászoktattam magam, felére esett vissza az artyktól bekapott találatok száma. Elég csak meg-meg torpanni, kicsit jobbra-balra bemozdulni.

Vergõdjél át egy lighttal a kialakult heavy fronton....

És attól nyomorék a light mert átvergõdés közben elhullik?

..igen, mar kiokositottak! koszonom!
Jah, akkor félreérthetõ, mert vagy ötlövéses, vagy hétlövéses pattanós módszerrel dolgozunk, akkor valami mást írok oda.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Bounce: 5-bõl 5-ször nem vitte át egymás után

.. en elhiszem! biztos vannak jo mausos tankosok, de en nagyon kevessel talalkoztam. es hiaba jo benne valaki, de mausnal nagyobb artymagnest en meg nem lattam a jatekban. konnyu celpont, vonzo celpont. ha kiesik nagy elony a masik csapatnak. szerintem. de ettol meg nem biztos h igazam van.
jah! elneztem ! kosz!!
7-bõl 5-ször pattant.
pointer4
Hé, én szoktam MAUS-al menni randomba, mentem már fel Malinovka dombjára is (hamarabb felér mint a löwe), és emiatt nyertünk is. (mondjuk a platoon társ MAUS maradt védeni) És nincs velem semmi baj, asszem 😊
..lehet en nem ertem, de az elso sorban a nulla fokos lovesnel a 50% eselyel vitte at a 162mmes atutesu agyu kalkulatan viszont mellette a tesztben a 144es pen 7bol 5x atvitte? az hogy lehet?
Legyen, jól kiolvasható belõle ami kell.
sziasztok
olyan kérdésem lenne, hogy nem tudtok-e olyan német szinkront, ami kompatibilis a 7.3-as patch-el, mert ami most van ott a szinkron megy, de az összes többi hang eltûnt.
válaszotokat elõre is köszi...

[img]http://1stcav.net/sig2@501770191@eu@1@1@11111111111111@1100110111110@00101@[email protected][/img]

Mondjuk a tankok nagy része, egy-két kivételtõl eltekintve elég fos, amíg nem fullos.

Legyen ilyen a cikkekben?

Kék: kalkulált

Zöld: tesztelt

.. en mintha olyasmit olvastam volna legutobb, h makkor meg nem dolt el a raketaloszer miatt h td vagy spg lesz-e..
Lehet, de nem értem mi az összefüggés a két hsz között.
flashpointer
Volt egy írásban hogy terveznek német ágra egy sturmtigert vagy hasonlót aoe dmg-el, azt vajon majd spg ágon lehet kifejleszteni? Kezdjem el velük a napi duplát? 😊

Emancipate yourself from mental slavement!

Végre meg lett a KV4. Éles elõtt természetesen elvittem gyakorlóba, hogy kipróbáljam párszor. Gyakorló elkeserített, de nem baj, kipróbáljuk élesben. Ami már ki volt fejlesztve az a rádijó és a lövegek. 3 éles kört mentem vele, de letettem ,mert nem szopatom vele a csapattársaimat. A páncélzata erõsen érzõdik a súlyán és a sebességén. Sajnos a lövések felfogásában már nem. Mindenki átlõtt akivel találkoztam. De mondom ez van sebaj. A gond az ágyúnál kezdõdik. A d-25t nem épp a legjobb rajta. Sajnos ezzel már bedob simán a top tierek közé, ahol nem sokat ér az az ágyú, mert hiába sebezne normálisat, ha nem üt át soha. És ez még nem is az alap ágyú, hanem már rögtön a második amit fel lehet rá rakni. Ez azért fáj. És a top ágyúig még ott van a torony, de szerintem a lánc is(még nem számoltam ki). És még a motort se árt kifejleszteni, mert ahogy néztem a 2. torony elég nehéz és így se egy gyors valami. Hozzáteszem a top löveggel se lesz egy OP cucc az biztos. Nagyon érzõdik rajta, hogy xp-s konvertálós, arany vevõs tankra csinálták, mert a csoporttársaik alap szinten odaverik mindenben.
Összefoglalva a tank alap szinten egy lassú és gyengén sebzõ harci szerkezet, aminek a lövege a csaták 70%-ban nem nagyon használható. Cserébe minden szembejövõ átlõ. Ez lenne a véleményem eme csodás tankról.
Efficiency érték csökkentésére megfelelõ cucc. Abban viszont kiemelkedõ. Hopp mégis van valami pozitívuma :-)
Na eltûnt a hozzászólásom, tehát újra:

Szerintem nem lenne nagy gond az SPG-vel, csak rossz a koncepció. Ez a jelenlegi dupla, vagy semmi módszer egyik félnek sem jó. Ha olyanja van, akkor nem talál, de még splash damaget sem, ha olyanja van egymás után két 3 tierrel nagyobb heavyt oneshotol. Ehelyett el tudnék képzelni pontosabb, gyorsabban tüzelõ, de lényegesen kisebbet sebzõ és kisebb robbanótávolságú spg-ket. Így, ha eltalálnak, akkor van idõ észbekapni, hogy mozogni kellene, nem lenne ennyi modulsérülés sem. A tier III-as Su26 ilyesmi (bár az elég vad a maga szintjén), talán a francia spgk is ilyenek lesznek, ha igazak a hírek.
Ja és kifelejtettem, sokszor városi pályára tesz ami tök cumi.
Ha kiszedik az artykat az elején az ellentõl az csak téged nem zavar a másik oldalon a heavy buzgón káromkodik és lapul.
Nagyon örülök ha nincs arty és én heavy-vel vagyok de ugyan ez eléggé elszomorít light-tal.
Egy light tank,aki tudja a dolgát a csatában,az elindul scout-olni.Ha tökösebb,megpróbál elmenni az artykért.Eközben végig kell jutnia a mapon.Ahhoz hogy eljusson az artykig,kell az ellenfél béna helyezkedése,rossz lövései és egy nagy adag mák.Ha eljut a területre ahol sejtése szerint az enemy artyk tartózkodnak,akkor még túl kellene élnie azok lövéseit is.Márpedig ha azok lövései csak mellette csapódnak be,többnyire az is elég.Ha leesik a lánc már keksz van.Az is biztos,hogy az artyk fogják elõbb kiszúrni,mert ebben a játékban a legnagyobb böhöm szar spg is képes elbújni egy szál pitypang mögött.És még ha sikerrel is jár,biztos hogy a végén belepusztul.
Kockázatot vállalt!
A heavy tank elindul tenni a dolgát.Harcol az ellen tankjaival,közben figyelje az artymentes területeket stb.
Kockázatot vállal!
A TD,med teszi a dolgát nem írom le külön.
Kockázatot vállalnak!
Kérdés.
Milyen kockázatot vállal egy SPG.?

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

.. en azt szeretem igazan amikor scouttal ugy tesz be h egyetlen arty sincs. nem egyszer- nem ketszer.. ezt megint lehet a wg-nek koszonni..
..nem, csoppet sem, de ezt irtam is. csak nem figyelsz. de nincs mirol veled eszmet valtani, mert velemenyed szerint tier8tol kezdve minden tank halott is3tol kezdve a t32ig, mert kb ugy manovereznek mint egy maus. minden arty egyloveses terminator. mindezt ugy h kb soha nem jatszottal egyel sem. velemenyed markans es mar dacbol sem akarsz minimalis kopromisszumra hajlani. nem nagyon van mirol beszelgetnunk. hozzateszem en meg a francba sem kuldtelek el haromszor 😊
Nem figyeltél, én már absolute nem arty-zom. Két lehetõsége van az artynak vagy idegesítõ a sok felderítõ miatt, vagy unalmas.