World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

f átlótól délre védett az már, ott vannak olyan dombok ahová nem lõnek be, meg 1es soron azért lehet bõvel támadni oda nem szokott lõni az arty én mindig ott zúztam heavyvel. Mediummal meg spotolni kell d6ból és megfellõ pillantaban berohanni artykért, illetve védeni a d6os domb déli részét nehogy berohanjon valami könnyû tank. Én szeretem snad rivert, mondjuk lehet azért is, mert a CW-k 90%-t ezen játszottuk és minden egyes csücskét ismerem 😄
Több arty kellene! Ha mindenki artyval lenne megszûnne a sírás hogy kilõtte a hevymet a köcsög mert nem lenne heavy. 😊)))
Kellene rendezni idõnként arty napot amikor mindenki artyval menne. A fórumokon reklámozni lehetne. Meglátnánk hogy tetszene a Serbnek az oldalankénti 10-12 arty.
Forolto
Sajnos ezen a pályán sok hely nincs,max a házak között.Nagyon fontos azt is látni,hogy milyen artyk ellen mentek,ha orosz,az nagyobb íven lõ,tehát jobban be tud lõni a dombok közé,a német pontosabb,az amcsi meg oneshootol. 😊

Azért tettem csak egy kicsi kéket oda. Ne nekem érvelj, én megmondtam hogy sandriveren oldalanként max 1 jó hely van ahova bújni lehet úgy ahogy.

Fú, itt mindig nagyon szenvedek med-el, ha a I-bõl kezdek, mert átrohanok a domb árnyékába D6-7 környékén, aztán soha nem tudok lõni semmire és egy marha nagy camp-be fullad az egész. A minap átrohantam az úton C5-6 találkozásánál és az is arty biztos, bár elég közel kell húzódni a dombhoz.
Elõnye, hogy sokszor megtorpannak a felfelé igyekvõk, illetve mostanában elõszeretettel jönnek le az arty-k A3-ba és onnan már lehet spottolni õket.
Hátránya, hogy csak top meddel érdemes.
mijki
Nem azokra szóltam be. Hanem a mûanyag makettekre. Olyat bárki bármikor összerak nem nagy kunszt. Viszont fából, papírból készíteni egy tankot nem semmi.

Pl.:

Ez a tank simán felkerülhetett volna a listára.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Persze ez sem 100%, mert például:
- jön egy kis köcsög (például én a Chaffeem-mal) és folyamatosan lövi a böhöm nagy tank láncát és nyomkodja a T-betût és vigyorog ha jön az arty lövés

Forolto
SU-8 a kakukktojás,oda lehet az se.😊

Mondok egy konkrét esetet. Legutóbbi csata. El-Halluf. Na. Ügye ott van a sarokban egy domb. Rajta vagyunk KV4-el én, +T44, +ISU+E75, ellenséges tankok támadnak felfelé. Lövök kettõt,a támadókba, és már kapom is az áldást. Mínusz 1000 hp, mínusz 2 legénység, mínusz 3 modul, plusz persze leszedte mind két lánctaplat. Jó, hátra tolatok, teljesen rá a szikla fal fedezékbe, hátha oda nem lõ be.

Csapattársak közben elhullanak, támadók jönnek tovább, felbukkan egy T34, rálövök, és már húzódok is vissza, mert hátha oda pörköl az arty, de hát sérült, egyébként és is lassú vacakban vagyok és vége. Arty másodszor is megtalált.

M40-es arty volt azt hiszem.

Hát ennyit errõl.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

Forolto
K9-ból ugy szétlõlek artyval,ahogy az kell.😊 Mármint a kéket.😄

Az. 😊

Amúgy egyszer mehetnénk már platoonban, megnéznélek live 😊

Alakul alakul, legalább konstruktívan fórumozunk 😊

Ezt én igy foglanám össze: ne jelenj meg elõször az ellenségnek, mert az artyk elõször arra mennek.

Sajnos miután az elsõ lövésváltások lezajlottak, már nem tudom ezt a szabályt alkalmazni, mivel a franc se tudja épp ki merre néz, ki látszik éppen és ki nem.

Ja, van még egy másik aranyszabályom: ha megöltél valakit és nem látsz mást, várj 8 másodpercet mielõtt kijösz a fedezékbõl 😄

Plusz ugye azonkívül hogy minden idegszálammal összpontosítok az artyk kijátszására, azért akad ott 10+ másik tank akikre szintén gondolni kéne.

Szájbarágós módszer. 😊

Ha pont nem látod a tracert, akkor itt egy példa a lehetõségek közül arra, hogyan idõzíts.

A felderített tankok alapján megállapítható, hogy az ellenség hogyan helyezkedett, és egy kis tapasztalattal az is egyértelmûvé válik, hogy onnan mely tankokat detektálhatják a csapatodból azokból a pozíciókból. Mivel figyelsz a spottokra, ezért lehetõség szerint akkor rontasz ki a fedezék mögül és kezdesz akciózni, amikor az artyk már valószínûleg más célpontokra figyelnek. Ez a mezei artyknál beválik, mert ha eltûnik a célzott tank, viszont valahol máshol felvillan egy másik, akkor rögtön elrántják a célkeresztet, ami nyilván szétesik emiatt.
Ha mégis ráeszmélnének furmányos terved végrehajtása közben, hogy a map azon részén valami nem stimmel, akkor a hosszas célzási idejük miatt aligha lesz lehetõségük eltalálni, mert addigra már fedezékbe értél.

Persze ez sem 100%, mert például:

- A random miatt a hatalmas célzókör ellenére is eltalálhat.
- Ha eltalálhat, akkor egy lövéssel még mindig a másvilágra küldhet.
- Ha a fedezék egy ellenséges tank, és az ellenséges arty pont olyan beállítottságú, akkor még a sajátjára is rálõ - persze csak akkor, ha a saját artytok nem tette meg a másik helyett ezt a szívességet.

Szóval nekem ez sandriver arty szempontból:

A Piros az I-es csapatnak
A kék meg a II-es csapatnak arty fedezék.

Ez a T-29, ez nem semmi. Nagyon állat...

Akár rajzolgathanánk is...

Nekem pl sandriver meg steppes kedvenc pályáim, hiába nyitottak nagyon jó arty árnyékok vannak.
Mostanában az bassza fel az agyamat, hogy a sok prémiumtankos kis buzeráns, bot-ot használ, és baszik játszani, csak áll a bázison. Prém tankkal simán keres vele még így is elég sok lóvét... Most is egy ilyen Churchilles buzi miatt veszítünk... az ideg szétvág...Asszem 1 nap szünet ebbõl a fosból rám fér 😄

Gigabyte GA-X99-UD3 | Corsair Rm750W | Intel Core i7 5930K | Zalman CNPS9900DF | Gigabyte GTX 980 G1 | Corsair 4x4GB DDR4 2133MHz | Samsung 840Evo 250Gb | Seagate Barracuda 2TB | Zalman H1

erlenberg pl sztem sokkal nagyobb szívás ilyen szempontból. Heavyk, tdk elbújnak a házak mögé, védik a hidakat mediummal esélyed sincs átmenni+még akárhová be is tudl õni ott az arty
sand riveren engem szinte sose lõ meg arty nem tudom😄 azért pl a déli dûnéknél az az 1 hely a térkép negyede kb.P d6ba nem tud belõni csak ha lemozognak de randomban az nem valószínû, fõleg, hogy délen is vannak saját tankok.
Konkrétan a töltési idõre, a robbanások helyére meg a terep dõlésére ahol állsz.
Nincs csodaszer ellenük sajnos, de egy picit segít.
Nekem egyébként úgy tûnt, hogy arról beszéltek hogyan lehet jobban elkerülni azt, hogy kilõjenek.
mijki
Ezek akkora faszcibálók uram isten.

Olyan mocskok ezek. Modellt összerak a csávó és 5. lesz? És nem csak õ az egyetlen aki makettet rakott össze. Ki nem tud össze rakni egy makettet? Gyökér ízlesficamosok.

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

És amikor hang sincs? Az milyen? Ez bug lehet, de megyek megyek, egyszer csak kiírja, hogy tálat, és leszedett 500 hp-t. De még hangja se volt. Vagy már az arty többszörös hangsebességgel lõ, és elõbb becsapódik és csak késõbb jön a hang?<#fejvakaras>

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

-És mire figyeljek oda ha nincs látható tracer?
-Az artikra. Hisz mondták.

Én annak is örülnék ha jobban látszódnának a piszok arty-k. Steppes-en tegnap azért buktuk, mert nem láttam hol van az arty. Sikerült volna befoglalni a bázist. Tudtam hogy ott van valahol, de nem láttam csak miután szinte közvetlen közelrõl kilõtt.

Oké, ez nem arty-hanem láthatatlansági probléma, de akkor is már. Elbújt a több tonnás bigyó két fûszál mögé, és akkor se látom ha az orrom elõtt van?

csak sajnos nem látod a lövedék irányát, így sokkal nehezebb lett.
<vs>
Egyetértek Szakesz mesterrel, hogy oda kell figyelni.

Nem a régenõl beszélünk, hanem a mostról. A tracert az esetek többségében nem látod, csak robbannak melletted az aknák. Akkor most miért értesz egyet ha sokkal nehezebb lett? És mire figyeljek oda ha nincs látható tracer?

Tudod jól hogy sokat szoktam medezni. A probléma ott kezdõik ha heavyvel vagy TD-vel akarok játszani. Abban igazad van, hogy figyelni kell a spottokat meg a töltési idõket. De 2nél több artynál ez már nem megy. Már 3 arty esetén is piszok nehéz számolgatni hogy melyik mikor lõtte el magát, harc közben meg képtelenség, 3+ arty esetén meg egyenesen lehetetlen. Hogy ha korlátozva lenne a számuk max 2ben akkor egy szavam nem lenne miattuk.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Régen, mielõtt kivették volna az állandó tracereket kifejezetten könnyû volt. Ugye tudod, h te mennyi idõ alatt töltesz be. Illik tudni, hogy az ellenfele(i)dnek mennyi idõbe kerül. Az üresjáratban meg lehetett nézni, hogy melyik irányból jönnek a lövedékek.
Most is ugyanez a szitu, csak sajnos nem látod a lövedék irányát, így sokkal nehezebb lett. Egyetértek Szakesz mesterrel, hogy oda kell figyelni.
Node jön az új pöccs, és egy lövéssel lehet majd 5 parasztot kiszedni 150 mm páncél mögül. 😊

Pluskast
Nekem egy Grille-ig futotta, de rájöttem, hogy totál béna vagyok hozzá. Asszem kb 20 csatát mentem és 3-4-et nyertem meg<#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Semmi baj, én még mindig gyûjtöm az SPG-védõ nikkeket.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Konkrétan én mindig D6-ból spottolok, oda bebasz az arty úgy ahogy kell.

És valóban, heavyvel a déli dûnékhez szoktam menni, há átérek az védett hely.

Namost nézzük csak - van e még más hely? Marhára nincs. Tehát a lenti zászlótól indulva van 1 (!!!) hely ahova nem tud belõni az arty (ha vagy olyan gyors hogy el is tudod érni) és a fenti zászlótól szintén van kemény 1 hely (B7) ahol biztonságban vagy. Valóban, sok lehetõség van.

Ja, van még egy, városban a mecset, de csak azért mert azt nem lehet lerombolni.

A térkép 90+%-a belõhetõ, és mivel mindenki ugye nem fér be erre a két védett helyre ugye... 😄

Lehet, hogy artizni kéne inkább. Jobb kézben egér, bal kézben sör, nyugi van. Nézegethetném a pillangókat felülnézetbõl.

Kár, hogy nincs duda, mert akkor álmomban dudálnék egy kicsit. <#banplz>

Pluskast
Nekem már rég nincs bajom az ilyenekkel😊 Elfogadtam, hogy ilyen a játék. Szúúúszá, nagy levegõ és mehet tovább😊

engem is szedett már ki 65el robogó batbõl arty telitalálattal, de erre azt mondom megérdemli szép lövés volt.
Pluskast
<#zavart1>

de lehet d6-ból pl lehet spotolny az artynak a déli részen meg el kell érni a dûnéket és ott lehet harcolgatni a tankokkal úgy hogy az õ artyjuk nem lát rád.
Rossz ütemben léptél ki mert rosszul számoltad a reloadot. Ennyi. Gyökér vagy.

/sacrcasm off 😄

Amúgy ez fura. 1v1-ben harcolni? Hehehe...hányszor van olyan hogy 3v1-ben vagy 5v1-ben kellet volna harcolni. Mert vagy elhullottak mellõlem kapásból, vagy fogták magukat és ott hagytak, hátha egyedül is csak lebírom a túlerõt...vagy lemmingvonatoznak...ezek minden napos esetek randomban.

Pluskast
Én pedig szoktam. Bár már volt szerencsém olyan élményben is részesülnöm, hogy az E50-el full sebességgel száguldok és az arty 1 lövéssel kiszedett. Semmire sincs 100% megoldás.

Többnyire az a baj, az arty árnyékban te se tudsz semmit se csinálni. Ami ugyanis artí árnyék sandriveren, onnan te se látsz ám rá sokféle célpontra.

Abból pedig nem lesz XP 😊

Ha háromnál több magas tierû arty van tehetsz bármit, akkor is ki szednek, ha csak el nem bújsz a pálya legtávolabbi sarkába, ahol nem lát senki.

Sok pályán meg fedezék sincs egyáltalán.

Lassú tankkal meg esély nincs végképp.

De értem én, lehet menni könnyû vagy közepesekkel ,és már nincs is ilyen gond. Ez így van. Sõt, ha arty-val mennék ,még én szívathatnám a többi szerencsétlent. Ez is így van.

de azért lehet tudni hová lövöldöznek befelé, még a legnyíltabb mapokon is mint sandriver megvannak az arty árnyékok. És randomban nem tudják megcsinálni, mint CWben hogy felhozzák az artyt vagy valami.
Pluskast
Szerencséd van, hogy nem kellett még 1v1-ben harcolnod, én már párszor megtapasztaltam😊 Az artys téma meg mint írtam szerintem lerágott csont. Tök felesleges idegeskedni miatta mert úgy sem fog változni.

"de meg lehet csinálni egy kis odafigyeléssel."

"kis" odafigyeléssel a lónak a f@szát 😊

Fõleg ha van 2+ arty, amit nem is látsz, éppen ugye azt se látod mikor lõnek (hacsak nem ölnek meg vkit, mert akkor kiirja ugye).
Számolj már nekem reloadot egy olyan célpontra amirõl nem tudod mikor lõtt... 😊

Azé nem kéne elbagatellizálni hogy milyen könnyû figyelemmel követni a láthatatlan artik tevékenységét... 😄

<#taps>

ha rádrohan 3 med és egyedül vagy már rég rossz. Egyébként ez elég ritkán fordul elõ, mivel nagyon ritkán megyek heavyvel, inkább én szoktam a lerohanó medben ülni😛 ^^
Öljük meg a rohadékot, hát tuti hogy troll.

Égessük meg, égessük meg....

Sõt inkább.... KIMONDTA HOGY ARTYYYYYY!!!!!!

WaseK: Nem várok el senkitõl semmit, csak gondoltam leírom, hogy megoldás éppenséggel van rá.

Pluskat: Õszintén szólva még sosem harcoltam 1v1-ben, mert általában vagy volt mellettem 1-2 tank, vagy megvártam, amíg odajön, szóval errõl nem tudok nyilatkozni, de biztos így van. Engem csak az az egyetlen egy dolog zavar, amiért az elsõ mondata hülyét csinálnak valakibõl, akinek különbözik a véleménye a többségtõl.
Lincseljük meg! 😊

TDantes: Annyit írtam le, hogy mit lehet tenni, és igen, nem egyszerû, de meg lehet csinálni egy kis odafigyeléssel.