World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

spybot919
De azért megpróbálom megfogadni mindenki tanácsát és jobban oda figyelni ,hogy milyen tankal hova állok és mit csinálok avagy alkalmas -e a játék stílusomhoz. Apropó akkor a francia könnyû ,méd tankokat nem is érdemes fejleszteni? valaki lentebb írta ,hogy ezek 1tierel feljebb fognak kerülni.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Pont ezt a szöveget vallottam én is anno, mikor még csak mid tierben tartottam, szó szerint, hogy t6 környékén érzem a legjobban magam, mert a VK3601H valami istencsászár jó tank volt számomra, sokkal jobban imádtam, mint az utána következõ Tigrist, de hidd el csúcsragadozónak a legjobb lenni, bátorítanálak a továbblépésre.
Például a t9 medek olyan fokú szabadságot és mellé impresszív tûzerõt kölcsönöznek, hogy sztem az a wot mennyország. :-) A fenntartásuk is jelentõsen olcsóbb lett.
Az nem igaz, hogy feljebb hülyébbek vannak, csak sokkal bosszantóbb egy hülye E-75, mint egy giganoob M6-os. Értelemszerûen alacsony és közepes tierben van a legtöbb növény, financiális okokból közülük sokan nem képesek eljutni t9-ig, mert már t7-ben deficitesek bármilyen tankkal, legfeljebb 10k csatányi kitartó szenvedéssel kerülnek t9-be és akkor is lesz nekik egy, olyanról viszont még nem hallottam, hogy valaki 6-ban penge, de t9-10-re már elbutul.

spybot919
Igen ,pontosan. Eddig élveztem is a témát. De jönnek úgyis a renegade féle trollok akik képtelenek elolvasni a leírtakat csak gyors be flamelnek egy mondatban így nem is firtatnám a témát tovább. Idõvel majd.. szerintem a kezdõ játékosokat még nem is nagyon érdekli a win ratio vagy az eff.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Váó.. ügyes a srác, na errõl hadováltam magam kapcsán, csak épp közel sem vagyok ennyire jó. A lényeg valóban el lehet boldogulni low tierben is és még jól is szórakozik az ember.

Pluskast
Sokat számít a platoon. Velünk volt már többször olyan, hogy hárman összesen 14 tankot lõttünk ki. Sokat segíthet egy-két társ.

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Utolsó hozzászólásom ehhez a témához, mert neked idõ kell, amíg tudatosulnak benned a leírtak.

Low tier tankkal is lehet alkotni, ha jól választ az ember. RCSA nevû felhasználó rengeteg csatát játszott le tier 2-3-4-es tankokkal igen jó eredmények mellett. Szerintem ha elég leleményes valaki, akkor könnyedén megtalálja azt a tiert, ahol jól tud teljesíteni.

MatchDiabolo
Megnézed a saját statodat és látod hogy mennyivel többet nyertél.

Metalmilitiakid
kivéve amikor t6 al egymás után 6x kerülök t8-9-10 csatába, fõleg a vk 36 130 as penjével 😄 Az tényleg pech XD

[BF2 151k,156k,164k,170k][TF2:10k] [Humoros: 168k] Steam: MortalMilka, Bnet: MortalMilka#2417

1-2k csatáig azért ez így nem igaz.

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

szent szalmaszál, még midig vannak olyanok, akik szerint a winratio nem számít, meg hogy csak szerecse? beszarás

spybot, meg az újak kedvéért: magas winrate+magas kill damage+magas effi = jó játékos

alacsony "nemek mindig pechem van" winratio/effi = rossz játékos

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Forolto
Ennyi.Én plö platoonban a noob vagyok,azaz sebez,a társam aki kilövi õ a király. 😊 Csak ez rengeteget számit,mikor egy célpontra rááll 2 tank.Fõleg ha artyzunk,az isten segitse azt,akit kiszemelünk.
Elsõnek természetesen a török a célpont,második a káromkodó magyar harmadik a szõröslábú spanyol,aki angolul se tud. 😊

spybot919
Az valóban igaz ,hogy a szituációnak köszönhetõen ellehet dönteni meccseket. De vannak olyan meccsek amiket nem lehet .Ebbe bele kell törödni. De van olyan aki csak ilyen "eldönthetetlen" szituációkba kerül. PL: amikor 3perce megy a játék és tõletek már 10embert kilõttek az ellnféltõl meg még senkit onnantól nehéz is tenni bármit is. Föleg ,hogy olyan tankok fognak rádjönni utána akikrõl minden gané lepattan vagy csak szétszednek téged számfölénnyel.

Nekem az átlag tank level az effes oldal szerint 5.36. Tier7nél nagyobb tankkal nem mentem és nem is szeretnék mert tier5-6ban érzem magam a legjobban. A problémádat mégsem tudom átérezni mert mint említettem én jól érzem magam ezen a szinten és lehet boldogulni bõven itt is valamint ahogy észre vettem feljebb kár is menni mert hülyébbek vannak mint ezen a szinten(szvsz.).

Mondtam, dobjat a vacak szovjet KV-t, és maxold ki a francia Tier6 TD-t. 212mm átütés tier6on már csak elég lesz hogy mindenkit tudjál sebezni.

Mellesleg ha olyan jön szembe, akivel nem tudsz mit kezdeni, futni kell, és olyan helyen harcba bocsátkozni, ahol tudsz kárt okozni. Ezt ugye a szutykos szovjet nehéztankkal megintcsak nem tudod megcsinálni. De egy medium tankal már igen.

Pluskast
Van kb 7 milló 200ezer kiosztott sebzésem eddig😊 Amúgy igen sokszor többet kapsz a sebzésért mint a killért.

spybot919
Valószinüleg a problémámat senki nem fogja átérezni mert ez a lowtiereket érintik a legjobban és nem a IX-X es réteget..

Forolto
Egy cél lebegjen elöttetek:SEBZÉS.Az, ha hülye a csapat,ha tuti bukjátok valamit sebezz,vagy foglalj,vagy bármi mert azé kapod az effit és a zsozsót.

Kilõttem, mert kilõttem. Ez van. Legközelebb biztos meggondolja, hogy száekaszsszaga-ra rá akar-e menni, de itt nem ez a lényeg. Az a lényeg, hogy a csaták apró dolgokon múlnak, amit vagy észreveszel, elismersz és megpróbálsz javítani rajta legközelebb, vagy pedig odadobod a szar játék, szar csapat és szar MM triót, - meg bármit ami éppen eszedbe ötlik - és marad minden a régiben.

Pluskast
Ez sem teljesen igaz mert ugye az mm nem azt nézi, hogy hány százalékon állsz vagy, hogy mennyi az efficiency-d, hanem azt, hogy milyen hk-val jöttél be.

Pluskast
Õõõ nem tudom tegnap pont nem olvastam a topikot😊 Sajnos én nem találok semmi jót abban ha az idióta csapat társam olyan nyilvánvaló hibát csinál amit kb akkor tesz az ember amikor elkezdi a játékot. Erre csak anyázni tudok magamban, mert tehetetlen vagyok.
A többi részével egyetértek túl sok vesztett csata esetén abba kell hagyni arra a napra. A klán meg szó, szó😊 Voltm háromban is köszönöm elég volt😊 Maradok inkább a 3 fõs platoon-nál a barátokkal😉

spybot919
De azt kell hogy mondjam ezt nem minden tankal tudtad volna megcsinálni. Ha éppen más marad életben náluk vagy te jösz más tipusú tankal nem tudtad vola így megjátszani és én is legtöbször így járok. Hiába védek jó helyen jó pontot ha olyan jön szembe akit esélyem sincs szétlõni. Mit tettél volna te is ha olyan jön akit nem tudsz szét löni de még megsebezni sem mert nálunk ez a gyakori probléma. Hogy esély sincs megsebezni és az nem azért van mert valamit nagyon jól csinál..

Jó csata volt. Én tuti elbasztam vón valahol félúton. 😊

Forolto
Jóóóóóó,mi átlagos játékosok vagyunk,akik nem a tankba születtek,de az átlag az az 50%.Barátnõm accja 1 hét alatt 51%-os lett és nem azért mert top tier voltam.Nyamvadt t-34/85-el sikerült feltornásznom.Hogyan?Kihoztam a rosszból a jót,pedig a szerencsétlen nem is medium,és mindig berakta tier 9-be.Jól kell hozzáállni még akkor is ha xarban vagy.😊

MatchDiabolo
Meg ami eszembe jutott winrate nem mindegy hogy az elején még nem stock tankkal mész és ki tudsz fogni jó sorozatokat amikor csak +10-20 nyert meccs elég a sikerhez és villogsz szép gyõzelmi aránnyal mert szerencséd volt az elsõ 100 körnél de ezt nézd meg 400+ csata után már nem elég csak 20+ szerencse kört produkálni ott már százas nagyságrendben kell gondolkodni.

Pluskast
Ez tök igaz amit leírsz Szakesz csak ez egy optimális eset. Az efficiency ratinged alapján hova is tartozól? 0.9%? 0.9. Ergó a játékosok 1%-ba se. Szerinted, mikor fog a wot játékos társadalma olyan játékot játszani mint a 0.9%? Soha. De elmondom neked még olyan módon sem fognak játszani mint a játékosok 9%-a ugye akik good player minõsítést kapnak.

spybot919
Õ német ágon játszik TD-t. Csak én játszom Szovjet heavy-t mert valaki azt mondta ,hogy jól lehet profitálni a KV1-bõl de egyenlõre több a javitása szemétül sok pénzt elvisz.

A mondatod elsõ felét nem értem. Milyen 200 csata és milyen 100% win rate? Mirõl beszélsz?

Érdemes megnézni emu86 statisztikáját, mert õ köztudottan csak random csatát játszik szólóban, de még így is képes ~70% körül tartani a gyõzelmi arányát. Nem lehetetlen feladat ez.

Forolto
Jó látni,hogy ismét elõjött a win rate és az eff rating.Tegnap nem errõl beszélgettünk?😛

Ez a nem rajtad múlik dolog Lex írta jól,most 3000 csatából kapsz 100 olyat,hogy oneshotol egy arty legyen 300 ahol noobok a top tier tankok de ott van a többi,amikor nem,mert igenis alacsony tierrel is neki kell menni a csatának és keresni a saját tierben lévõ tankokat.Nem a kifogást a jót kell keresni a rosszban és a legjobban kijönni egy csatából.A fele be kell hogy jöjjön.Ha xar napod van abba kell hagyni,majd másnap jobb lesz,vagy keresni kell egy klánt aki századozik és hagyni a fenébe a randomot,vagy ott a platoon.3 fõ igenis befolyásolni tudja a csata menetét akármilyen tierben van.

Tehát nem kifogás,tenni akarás köll.

spybot919
Aha ezt akartam mondani. gondolom Õ meg arra célzott hogy ha eléred a 1000-2000 csatádat akkor feljutsz egy olyan szintre ahol hozzád hasonló mentalitású emberekel játszol egy csapatban. Akik nem csak zombiként jönnek fel lövöldözni a fákra meg a tartályokra hanem tényleg nyerni is akarnak. És ez választja el a 100winest a 3000 tõl. De amig vannak illenek akik 2000 gyõzelem után is szarik az egészre addig magas szinten is kaphatsz "retardáltat"ugyan úgy mintha a kis szintûekrõl beszélnénk.

Attól függ, hogy mit értünk azalatt, hogy rajta ment-e el a csata vagy sem. Alapvetõen nem kell hõstettet végrehajtani egy csatában sem. Minden azon múlik, hogy tudja-e, mire való a tankja. Ha Himmelsdorfon elindul heavy tankkal a hegyre, Prohorovka védésnél a töltés rossz oldalára áll, késõn reagál pl. egy scout érkezésére vagy egy medium rushra, akkor ezen bizony könnyedén elúszhat egy csata.

A visszajátszásaimnál meg lehet tekinteni az ENSK-es Patton replayt, mert az egy remek példa erre. Röviden az a lényege, hogy egy Jagdtiger 6-7 killel foglalja a bázisunkat, és én szintén az övéket és a számláló közel ugyanott jár. Az ellenfélnél még ketten vannak; (Jagdtiger és E-75) az egyik foglal, a másik pedig visszajön védeni a bázist. Lehet szépíteni, megmagyarázni stb., de miután az E-75 megszakította a foglalásomat, az ellenséges JT kijött a körbõl, hogy kilõhessen engem egy top gunért vagy Boelter medálért, vagy egyszerûen a plusz fragért, de csúnyán ráfaragott, mert kilõttem mindkettõjüket. A Jagdtiger ugyan jól játszott, rengeteg tankot kilõtt tõlünk, de végeredményben miatta vesztette el az ellenséges csapat a csatát.

Ennél jobb példával szerintem nem is lehetne ezt szemléltetni, de íme a visszajátszás.

Igaz amit leírtál, de sok lejátszott csata mellett már a winraten is megmutatkozik, ki a jó játékos és ki nem az. Ugyanis egy játékos is tudja befolyásolni egy csata végkimenetelét, és ez sok lehátszott csata után megmutatkozik a számokban. Nyilván nem 100%-winratere kell gondolni, de azért az sokat elmond egy játékosról hogy 40 vagy 60% a winrateje.

Emellett a platoonozás is hatással van a hatékonyságra, és az is milyen tierû tankal játszol. Tier7-8 körül kezdõdnek az igazi csatadöntõ tankok. Aki állandóan jó tankal játszik összeszokott platoonban, azok tudnak extrém magas, 65-70% körüli winratet felmutatni.

És akkor ott vannak a szélsõséges esetek, profi platoon, OP tankal.
Én emléxem még rá amikor bejött a Type59 és szemét módon OP volt. Láttam olyan csatát, ahol három Tájpos jött be platoonban, és a csóri T5-T6 ellenfelekbõl álló ellenséges csapatot úgy nyomták le lazán hárman hogy alig sebzõdtek, mert a frontpáncéljuk egyszerûen sebezhetetlen volt.

Még annyit hadd jegyezzek meg, hogy kezdõként a barátoddal nagyon ostoba döntés volt a nehéz és szar szovjet heavy ágat választani. Hagyjátok a francba, és játszátok mondjuk az új francia TD vonalat. Ha kimaxoljátok a Tier6 francia TD-ket, nagyon sokat fog javulni a platoonotok hatékonysága.

Pluskast
Igen ebben igazad van de biztos veled is elõfordult már, hogy mondjuk szombat délelõtt leültél a géped elé, hogy na akkor wotozzunk egy kicsit és azt vetted észre, hogy már a 10-ik csatádat bukód zsinórba. Nem azért mert noob vagy - jó ok elõfordulhat az is hisz nem lehet az ember minden pályán jó - hanem mert egyszerûen feljöttek az agyatlan 13 éves zombik is akiknek épp nincs suli és ugye ahhoz meg már túl kövérek, hogy egy kicsit bicajozzanak meg ahhoz is kevés a fantáziájuk, hogy legózzanak, és helyette bejöttek wotozni. Mindannyian ismerjük annak a kiskölöknek a videóját aki megpróbálta bemutatni, hogy mi is az a wot és hogyan is "kell játszani". Sajnos hemzseg a játék az ilyenektõl. Ez meg igen csak rontja a statodat. Még akkor is ha 7-8 ezer csatád van.

Én IS-7-ben láttam pont tegnapelõtt egy nagyon furcsát. Egy ház két oldalán álltak az ellenféllel, asszem az E-75 volt. Kigurult, mellélõtt az 5 méterre tanyázó tanknak, majd az oldalával levette a lövedéket, mert heavy tankkal ugye oldalazva érdemes harcolni. Ha nem ér oda valaki még segteni, õ a full HP-ról indult 10-es tank elvérzik egy 300 HP-s 9-es csapásai alatt. Nézni alig bírtam.

..azert 27 ezer mecsnel mint minap mutatott valaki, nincs mar veletlen.. annal a mokusnal a 43% mar nem volt veletlen!
MatchDiabolo
Szakesz maradj már csendben te is "csak" +200 nyert meccsel tudtad feltornászni a statod egy tanknál<#nevetes1> talán ha majd az új Tier10 medet viszed csak klán wárra akkor sikerülni fog a 100%.

Win rate 50+-10%-ig amúgy szerencse kérdése randomnál ha szakasz nélkül csinálja az ember sok dolgot nem tehet kell hozzá a másik 14 és nem ugyan az 200 csata után vagy 1000 után egy tanknál.
Pl: op lori tankal a jó besorolás miatt 300kör után is könnyedén csináltam 62%-ot.

spybot919
OTT A PONT ! ezt akartam kihozni a beszélgetésbõl. Végre más is elismeri!

..tobb ezres csataszamokrol erdemes csak beszelni. azokat mar nem fogja jelentosen befolyasolnia veletlen..par szazrol nincs ertelme..
Elmondhtanád azt is hogy ezeket az eredményeket prém számlával vagy anélkül csináltad, hogy tudjuk hová tenni ezeket a számokat amiket megadtál. Így nyersen nem sokat mondanak.

spybot919
Sok igazság van amit írtál. De hogy szemléltessem a példát szerintem megfelel a League of Legends is (úgyebár azt majdnem mindenki ismeri) Ott van csomó jó játékos akik rankedem próbálnak feljebb jútni de egyszerûen nem tudnak mint mindig agyatlan zombik a társaik akiket a rendszer hozzájuk vág. vagy éppen a játék elején kilépnek és már hozhatatlan az egész. Ezért van ott hogy egy nagyon jó játékosnak is csak 50% a win ratio ja mert hát a fentebb leírt dolgok érvényesülnek. És szerintem ez a példa ehez a játékhoz is bõven illik mivel itt sem viselkednek másként az emberek. Ahogy a lentebb a kolléga leírta hasonló embereket kapsz a team be akkor bukni fogod a csatát ha skilles vagy ha nem. Nem elõször volt példa itt is arra hogy a top tier afk-zott. A mentalitás mindenhol ugyan az. És minden ilyen játékba rávagy utalva a csapattársaidra és ha nem csinálnak semmit vagy rosszul csinálják az ugyan úgy hátrányba hoz téged is meg õt is (csak nem érdekli). Ezen szerencsétlen körülmények dacára mindig lesznek olyanok akiknek jó lesz az arányuk jókor voltak jó helyen vagy valamit nagyon jól csináltak de mindig lesznek olyanok akik vért izzadva sem tudnak mittudom én 60% fölé menni hiába próbálkozik.

Pluskast
Ja és akkor az arty faktort meg már ugye ne is említsük. T92 egy lövés temetés szindróma....

Sunsetjoy
A múltkor egy 2-3 ezer csatást láttam 400 körüli effel, 41% körüli winrate értékkel. Nos az tényleg csak beléphetett a csatákba.

Érdekes amúgy ez, mert pl. 6500 csata környékén 2% különbség (48% winrate) kevesebb, mint 100 csata különbség win és lose között, mivel volt már azért pár draw is. Alacsony csataszámnál pár tíz csata különbség nagyban befolyásolja az értéket, ezért van jó néhány 0-1k körüli 50% felett is.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Ilyet nem is állítottam 😛

Eagle16
Holnap 14:00-kor áll le a tesztszerver. Majd gondolom csütörtökön / pénteken jön a teszt 2.

"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius

Pluskast
Szerintem meg nem csak rajtad múlik a dolog. Hiába vagy top tank ha a társaid 2 perc alatt megdöglenek. Lehetsz te Maussal vagy E100-al bent a pályán, és lehetsz akármilyen über skill-es játékos ha egyszerre öten jönnek rád halott vagy.

Olyan zöldséget láttunk tegnap is, persze vmilyen Tigerrel. Az egy dolog, hogy ott ücsörög mellettem TD-pozícióban (T28), de legalább lõtt volna, amikor elénk került valami. Ehelyett nem tudom mit csinált, a tornyát forgatta, talán a madarakat nézte. Aztán amikor már csak egy-két tank maradt az ellenfélnél, bõszen megindult elõre, hogy aztán egy egylövéses T34 elõtt percekig megtorpanjon a full hp-s King Tigerével.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

spybot védelmében: Minél feljebb tesz az mm, annál jobban tudod befolyásolni a csata kimenetelét. Na most ha az illetõ csak T4-5-6-okkal megy, az mm jó szokásához híven általában alulra rakja, ahonnan nehéz döntõen befolyásolni a dolgokat. Igazából nem is csodálkozom, ha a KV-1-eddel egy csata sem miattatok ment el, tud ám geci lenni az mm..

Pluskast
Szerintem meg egyszerûen csak nagy ívben leszarja, hogy nyer vagy veszít. Egyszerûen megy elõre mint egy agyatlan zombi és szarik arra, hogy rajta kívül még 14-en játsszák ugyanazt a meccset és esetleg lehet, hogy be kellene segítenie a többieknek vagy legalább minimális szinten az együttmûködés jeleit kellene mutatnia. A baj az, hogy egyre csak nõ az ilyen agyatlan zombik száma a játékban.

Alien69
Erre az a válasz, hogy rendben, szivat az MM AZZAL a tankkal! Akkor menj másik tankkal! Amúgy akkor is gáz a 37% win ratió. Arra utal, szerintem, hogy az adott tankkal nem találtad meg a harmóniát. Lehet, hogy csak a harmonikát találtad. <#idiota> Én is megyek olyat tankkal, mellyel ótvar szar a win ratióm, de attól még a GLOBÁL win ratiom nem rossz. Nem fényes, csak átlagos. De pl az ARL44-l qrva szar, és van olyan, hogy már csak akkor kezd jó lenni a win ratiom, amikor már elitre van fejlesztve. Pl USA T20-t már majdnem eladtam, de meg találtam vele azt a taktikát, amivel még megtartom. Ergo, mihamarabb lépj túl azokon a tankokon, ahol a win ratiód 50% alatti, csak akkor tartsad meg, ha van bõven garázs helyed. <#vigyor1>
Mondjuk, akkor se nagyon érdemes, inkább 55% felett, hogy tudja kompenzálni a szarabb tankjaidat. <#alien2>

Szerintem ehhez már nem elég az afk. Ezen a szinten már konkrétan tenni kell a gyõzelem ellen.

..igen, es ez akkor kimondottan angy orom amikor bejon az e75el es o a top tank..