World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Swampen amíg ki nem vették, olyanokat láttam rendszeresen, hogy a hátsó párkányra felálló TD, többnyire JT úgy lõtt magának 7-10 killeket, de tényleg rendszeresen, hogy a világért se spotolták fel. Na ez mennyivel jobb az artynál, gyakorlatilag verheti is a faszát a bal kezével ugyanúgy. Arty nem szokott ennyi killt szedni. Azért mozgó célpontot elég nehéz eltalálni vele, jó nagy artynál már ott van a splash. Akárhogyan nézzük az artyzás még mindig az egyik legkomplexebb játékstílus a medek mellett. TD-vel és heavyvel mindenki tud játszani😛
Elõször is nem akartam személyeskedni.
Csak arra próbáltam rávilágítani, hogy nem tudsz véleményt formálni amíg nem jársz azon a szinten. Mégpedig azért, mert a Tierek emelkedésével a heavy tank-arty viszony drasztikusan megváltozik majd, ahogy azt te is tapasztalni fogod. Ha nem hiszed, nézd csak meg a tech treeben, hogy milyen durván növekszik az egyes artyk sebzése a tierjük növekedésével. Tier5-ön az artyk még csak csipegetik a heavyket, és kicsi a lõtávolságuk. Magas tieren pedig egy lövésbõl ki tudják csinálni akár a T8-T9 heavyket is, és általában nagyobb a hatótávolságuk mint maga a pálya. És ott már van splash damageük is, vagyis területre hat a sebzésük, tehát nem is kell hogy pontosan eltaláljanak. Egészen más helyzet lesz mint tier5-ön.
És szerintem valaki, aki elkezdni a játékot, nem azért áll neki a Maus kihúzásának, hogy amikor végre megszerzi(tömérdek energia, idõ és pénz beleölésével), akkor egy arty egy, maximum két lövésbõl elintézze õt a pálya túlsó végérõl, harc és kockázat nélkül. Márpedig Tier10-ben sajnos így megy a játék. Felspotolják a Mausodat, két bumm, és számodra vége a körnek. Ennek nem szabadna így mennie, az artyk gyakorlatilag játszhatatlanná teszik a magas tierû lassú heavyket.

Renton:
"minden mapon van olyan rész ahova nem tud belõni az arty, minden mapon!"

- Amikor heavy tankal megyek, akkor az elsõ sorból vezetem a támadást, ahogy azt a top heavy tanktól elvárják. Vagy ez, vagy az arty fedezékben ácsorgok az egész csata alatt. A kettõ együtt nem megy. És ugyebár nem is azért játszunk a játékkal hogy egy helyben ágyorogva álljuk végig a csatát.

- Szerintem a sokezer lejátszott csata alatt mindannyiónkal elõfordult már nem egyszer olyan helyzet, hogy az arty ott lõtte ki(akár splash damaggel), ahol elvileg lehetetlen lett volna. Nagyon sokszor megesik.
A mapok területének 90-95%-át simán be tudja lõni az arty, az arány csak a városi térképeken jobb.

Pedig pillangókat és madárcsicsergést ígértek, nem holmi szaros repülõket.

Nincs nekem semmi bajom. a DSS team baja a költözés nem az enyém. Az én bajom az, hogy holnap jönnek az egyik UPS-t áthelyezni délután 5-re és legalább 6 óra... Gondolhatod... Szombaton ugyanez 9-tõl..

A csapatjáték fontos. Nem csak téged lőhetnek!

osztom Szakesz véleményét

dombok felé csak fejlógatós tankkal megyünk. valójában még mázlid is volt, hogy nem oneshotoltak, hiszen a segged mutattad az artyk felé, tudtál sokat lõni

persze a csapat is hülye volt, pl a med úton kempelõ 2 retardált hvy szemrebbenés nélkül végignézte, hogy az ellen med rendet vág az artyk között.

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

Random work
Pontosan! És nem kicsit örülök, ha a saját oldalamon van arty ami elõkészíti nekem a terepet.

Abba kell belegondolni, hogy minden játékosnak azonos szopás a játék.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Forolto
NH picit idegesnek teccik lenni,már várod a holnapi napot? 😛 délután 4tõl tiétek a pálya.😄

disorder14
Én utána olvastam, mert már én is kérdeztem, de nem válaszolt senki.
KV-4:
The turret traverse speed seems to have been increased from 18 to 20 degree per second.
The minimum RoF of the 107mm ZiS-24 has been increased from 5,22 to 5,26 rounds per minute.
Ja és +70 hp-t...-.-' nem értem minek erõltetik a Zis24et egyáltalán...

A kv3 pedig csak +100 hp-t kapott.

Engem is húztak már fel árty-k, de csapattársként párszor jól jöttek. Ugyanakkor egyszerûen bele kell törõdni, hogy a játék része. Más játékokban is vannak hasonló elemek. pl. COD-ban ilyen-olyan aknák, légicsapás, stb.
Annyi más szarság van az életben, kár ilyenek miatt idegeskedni! Kilõtt 1 arty, szar ügy, de kilépsz, átülsz egy másik tankodba, s megbosszulód (máson)! 😊

BF3: Atomiccore

Pontos idõpontot azután lehet tudni, miután kiirják... LoooL

Tudni már, hogy pontosan mikor jön a 7.5 ?

BF3: Atomiccore

Random work
Valóban idegesítõ, ha kettõnél több arty van, sõt ha egyáltalán van! Én azonban annyira megszoktam már a játékot, hogy mindig figyelek rájuk.

Olyan napom volt, amitől Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. Műkutyától, műkrokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

Nem a lóf*szt! T28-al 2 nap alatt 2x lõtt meg hummel 1100 dmg-t. 1150 a HPm... Persze elmegy a 2 track, az ágyú, a töltõ. És ezt 24 órán belül 2x!

"Úgy gondolom, hogy artiból max tier 6 lenne az ideális. Azok is tudnak nagyon kellemetlen perceket szerezni, nem hogy a tier7-8-asok..."

Akkor már mind1...
S-51 és GWPanther a két prominens arty az említett tierben és a magasabb tierû artyknak már csak kicsivel nagyobb a sebzésük,rOF-juk,sebességük vagy horizontális csõkitérésük...
Jó ez így, ahogy van. Ha csak az S-51-et nézem egy vadállat a 203-as csõvel(az obj212-nek is "csak" az van)...a MAUS elõtti VK is oneshot oldalról 800 méterrõl.

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

A teszt szerveren? Ott biztos.
A teszt szerveren kapott aranyból lehet prémium elõfizetést venni ?

Mighty
"Különben meg nem tudom miben tér el az artytól egy bokorban ácsorgó mások által felderített célpontot lövöldözõ heavytõl."

- a világ végérõl lõ rád, lövés után általában nem spotolódik
- a nem kicsi sebzés mellett átlagosan két ember és két modul kampec
- többször egy lövéssel megöl full hp-n lévõ tier8-9-10 tankokat.

vs bokorban ülõ HT vagy TD:

- max 400-500 méterrõl lõ rád, a lövés után általában spotolódik
- mivel az esetek nagy részében AP-vel lõ, lepattanhat, 0 sebzés lehet, illetve nincs splash dmg. Max 1 ember és/vagy 1 modul sérül
- egylövéses kill nincs, csak ammo rack robbantással lehet full hp-s tier8-9-10 tankot kivégezni.

Sokan mondják, hogy maradj fedezékben: sose fogom elfelejteni, hogy Erlenbergen (folyó középen, három hídon lehet átmenni) a folyó mellett álló több 2 szintes házak egyikének fedezékében álltam IS-4-gyel. A tier8-as arty a tetõt lõve is kaptam a nem kevés splash damage-et.

Úgy gondolom, hogy artiból max tier 6 lenne az ideális. Azok is tudnak nagyon kellemetlen perceket szerezni, nem hogy a tier7-8-asok...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Ez egyszerû ballisztikai tény,de extrém esetekben(viharos szembeszél) akár "tompa" szögben is becsapódhat egy gránát mivel csak a gravitációs erõ hat rá folyamatosan,azonos mértékben(feltéve,hogy a gránát tömege nem változik a kilövés és a becsapódás között)ami az egyedüli konstans az egyenletben...<#idiota>

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

Random_
Te beszélsz hülyeséget, mert nem függõlegesen esik. Valószínû tényleg nem voltál hibátlan...

Amúgy ne kezdjük az arty rinyát, mert már látom mirõl fog szólni a mai nap. El kell fogadni, hogy a játék ilyen!

Olyan napom volt, amit?l Assziszi szent Ferenc gyerekeket rugdosna. M?kutyától, m?krokodiloktól nem kell megijedni, mindegyikben ember van.

A gránátra ható "erõ" soha nem fogy el. 😊 Lásd: gravitáció, légköri nyomás, stb. Ha a kilövésnek van "szöge", a 90 fokos becsapódás esélye 0. 😊

Jó reggelt mindenkinek.
Valaki le tudná írni,hogy ez konkrétan mit fog jelenteni a KV-3-nál és KV-4-nél? :
"Rebalanced (mainly buffed) some parameters of the second USSR Heavy Tank line: Т-150, КV-3, КV-4, SТ-1, IS-4."

halkan jegyzem meg,hogy bizony tud ám a gránát függõlegesen érkezni.
Ez egyszerû ballisztika.Ha elég nagy szögben lövik ki és elfogy a lövés következtében a gránátra ható erõ,akkor a röppályája egyre meredekebbé válik,egészen a függõlegesig.
Lásd,aknavetõ...

Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...

Fec papa
Egy t5ös meddel amivel valószinûleg farmolsz, persze hogy sokat játszol, de majd szólj ha érdemi meddel játszottál. Ha a köcsög artysokat tier6 fölött számítod, akkor tégy így a medekkel is.

Az alvástól kajás leszek, a kajától álmos.... az élet szép -_-

spybot919

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

Tehát ha kezdésnél beírod chatbe, hogy "shoot the planes! 200 free gold for every destroyed one!" akkor a rövid ágyús tigriskék végig az eget fogják lövöldözni?

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Legkozelebb probald meg ertelmezni azt amit olvasol mielott kommentelsz(persze csak ha kepes vagy ra) <#nyes> En nem azt mondtam, hogy ne legyenek artyk hanem azt, hogy max. 2 azaz ketto csapatonkent. A legtobb csatam en is meddel nyomtam(PzIV) ugyhogy nem kell a hulye duma, hogy heavyvel mindenki tud jatszani. Nezd meg a statisztikakat <#nezze> mielott megprobalsz leugatni valakit.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Most nézem!
A fejlesztõk ismét tudták, hogy hol kellene belenyúlni a játékélménybe.

Added 'planes in the sky' environment effect to ‘Airfield’ map.

Így már sokkal jobb lesz. Köszönjük.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

Nekem az orosz IS-7 ag van kihuzva az IS-7 miatt ami nekem nagyon tetszik, csak ajanlani tudom. Viszont az oda vezeto ut IS-8 nagyon idegesito. Ha erre indulsz a nehez tankok kozott az IS-3-bol vidd tovabb az embereid mert a skillek nagyon fontosak. A parancsnoknak 6. erzek a tobbieknek meg javitas legyen az elso. Aztan a biztonsagos elhelyezes a toltonek meg vizes loszertarto az elejetol mert hamar kilovik az ammot meg igy is az IS-7-bol is. Azt meg mindenkepp meg kell javitani a javitokeszlettel igy a lancot nem tudod majd felrakni viszont ha 4 embernek maxon van a javitas plusz a szerszamoslada 3 mp es visszarakjak.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

ennyi, meg lehet sírni az artyk miatt úgyse veszik ki szal tök mind1😄
spybot919
Ne próbálj velük vitatkozni mert sosem lesz a vérpistikék ellen igazad. 😊 Mindig is lesznek olyanok akik egy rosszul sikerült meccs után a fórumra jönnek hogy másokon töltsék ki a dühüket. Csak annyit tudok nekik mondani amit reggel nekem is tanácsolt itt egy két rendes szimpatikus fiatal ember: "Élvezd a játékot ez az egy ami számít"

Jó éjt mindenkinek.

Software Engineering might be science; but that's not what I do. I'm a hacker, not an engineer.

meg akkor mi a francnak med is játékba meg spottolás, elég csak a heavy azzal mindenki tud játszani😛 Emberek volt vagy 4-5000 csatám, szidtam az artykat mint a bokrot, csak utána megtanultam hova nem célszerû állni, illetve átültem medium tankba, és láss csodát nincs probléma😄
minden mapon van olyan rész ahova nem tud belõni az arty, minden mapon!
spybot919
Igazad van!

spybot919
Szpecnyaz: Igaz. Nem , nem osztanak 1000+ os sebzést de nem is kell nekik mert ezen a szinten 300-600 között megy a hp így elég egy 300-as sebzés is hogy ugyan ezt a hatást érjük el mint amit Gábor replayeben láttunk.

Gottfried inkább a helyesírási szótárat nyitogasd mert ez a "mijen" eléggé durva helyesírási hiba...

Ha te eldöntheted kirõl milyen kritikát írsz akkor ám én is így tehetek 😊

Es ha nincs szikla vagy epulet fedezeknek csak domborzat akkor hova bujsz egy GWPanther elol? ami meg a haz mogul is kiszed mert sebez ha melled esik akkor is. Ezek mar nem Grille meg Bison kategoriak. Raadasul 1-2 vagy akar tobb modulod is tonkremegy amellet, hogy lelancol es azt sem tudod mit javits meg vagy melyik halott embered eleszd ujra a harombol. Majd eszedbe jutnak ezek ha fellepsz tier 9-10-be.
En tier 6-os artynal nem engednek nagyobbat es azokbol is max. kettot oldalankent. Aki sunyi modon akarja ezt a jatokot tolni varjon a sorara a fajtajaval egyutt.

Gottfried
Gondolom bgabor megnézte a statjaidat,ezért írta,ln meg mivel régóta fórumozok itt,adok a véleményére.Nem szokott a levegõbe beszélni.
Azt meg azt hiszem eldönthetem hogy mijen jellegû kritikát írok,akár este,akár reggel van. 😊

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

Ha tényleg el lehet mondani, akkor két észrevételem lenne. Az egyik, hogy azon a pályán balra a dombokhoz ostobaság elmenni, ha 2+ arty van a csatában, mert a domb mögé könnyedén be tudnak lõni és érdemben nem lehet támadni errõl az oldalról, mert arty támogatással 1-2 tank megállíthat 4-5 tankot. A másik, hogy 13:30-nál eléd lõtt az arty, ami egyrészt hatalmas mázli, másrészt felér egy kisebb maflással, - hogy márpedig itt rossz helyen vagy kisöcsi, menj arrébb! - és ennek elégnek kellett volna lennie ahhoz, hogy realizáld a közelgõ veszélyt.

Westfielden errõl az oldalról heavy tankkal a város az ideális választás.

Tudomásom szerint a Hummeleknek és Grilléknek nem szokása 1000-es sebzéseket osztogatni, majd 26K javítási számlát csinálni. Szóval szerintem még nem tudhatod hogy ez mennyire idegesítõ, mivel igen is hogy tier függvénye is.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

spybot919
Ennek örülök ,hogy mindenki megállapítja a másikról ,hogy milyen szinten játszott. Te akkor bizonyára médium vagy. Dehát ez van. Amit lentebb többen is kifejtettek idegesítõek minden szinten. Nagyobb szinten még jobban.

Ha lehet kérni estére csak építõ jellegû hozzászólásokat küldjetek ne álljatok neki személyeskedni mert nincs erõm hozzá 😊

Gottfried
Majd rájösz kedves barátom hogy kurvára tier függõ és bizony 5-6os szinten még inkább préda az arty,nem idegesítõ.Egyébként érdekes hogy olyan szintrõl van véleményed ahol még nem játszottál.
Az artysta meg egy gennyes állat,ezt minden jóérzésû ember tudja,kár ezen itt századszor is vitatkozni. 😊

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!

spybot919
"ne szólj bele a nagyok dolgába" Arra kérnélek ,hogy fejezd be a személyeskedést. Engem is ugyan úgy csesztetnek az artyk mint téged tiertõl függetlenül mégsem ide jövök flamelni miattuk. De most azonnal abba hagyom a játékot ha szerinted t7-t8 as altery-k függölegesen lõnek mert szerintem nem és ez tiertõl független. Változik a töltési sebesség a dmg de ez nem mert hát fizikailag képtelenség😊

Na megyek csicsikálni ha válaszolsz és azt akarod hogy én is lássam akkor privátba is légy szíves.
<#taps><#taps> Ez vicces volt 😊 Láttam kicsit elvette a kedvet a baráti simogatás mert utána csak céltalanul kolbászoltál. Közepesen jó helyen voltál a domb mögött, arra számítottam hogy akkor kapod az áldást amikor kijössz onnan mert az egy elég könnyen belõhetõ hely. Inkább a házak között haladj ha van az a tuti.
Ha lehet ne következzen az hogy ne oktassalak mert ki vagyok én meg stb stb... Te kérdeztél.
köszi, de te az S-35-öt használod
OFF:

Ez most ütött. 😊

ON:

Fújj, fújj arty, gonosz arty, minden csata elrontója fújj, fújj! (Meg ilyenek.)

OFF:

Crossy problémájához annyit, hogy a beállításoknál mindenki személyre szabhatja, hogy hány mínusz pontnál rejtse el a hozzászólásait az adott személynek a fórum. Alapból azt hiszem, hogy ez az érték -50, de ez ugye nem releváns.

Elég jó gép. Még csak az alap löveg van meg rajta, de azzal annyit sebzek, mint a PzIV az L/70-nel. Az ágyúja jobbra annyira téríthetõ ki, mint a Marderé, balra kicsit kevésbé, de így is nagy a mozgástér fordulás nélkül. Szó szerint tudsz vele lõni a sarkon túlra. Kicsit magas szembõl, de elég nagy a lövegpajzsa, így ha valaki messzirõl rád lõ, sokszor nem sebez, mert a pajzsot találja el.
S35-rõl mi a véleményed?
Aha. Tessék, itt a replay, meg lehet nézni, és el lehet mondani mit kellett volna másképp csinálnom.

ITT egy másik replay, ez már sokkal jobban sikerült csata volt.

azért a mostani francia spg-k nagyon nagy ívben lõnek, és olyan helyekre is be tudnak lõni ahová nem is gondolnád, ábr állítólag a gwtypE se rossz ebben