World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Visszaírtam, hogy "arty ROOLZ". Lehet, hogy nagyképû voltam?
- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!
A közel kelet Angliától is messze volt,ahogy a többi gyarmata még messzebb,mégis nekik köszönhette hogy túlélte.
A Földközi tengeren pedig nem lett volna rémálom a logisztika,mivel ha az angolok elvesztik Alexandriát ,akkor akár Olaszországból,akár a már elfoglalt Görögországból könnyen megoldható lett volna az utánpótlás,mivel az Angol flotta eltûnik a Földközi tengerrõl.Málta egyedüli támaszpont marad,amit így már nem tudtak volna tartani.(ráadásul messze is volt a Földközi tenger keleti részétõl)
A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
Akkor nem kékülsz.
Én is mindig kilövöm, hátha tanul belõle valamit a barom haverja, aki behozta.
- Kap egy csomó lóvét, kasztnit, és az úr elégedetlen. Mit akarsz még? - EGY MÁSIK SZPONZORT!
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Mindig mindenhol vannak maradiak/régi felfogásúak akik 2kézzel kapaszkodnak a múltba.Ez ma is így van.😊
Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog
Úgy tudom az angoloknak hamarabb volt sugárhajtómûvük(30körül talán már kísérleteztek),csak ott is a sok okos azt mondta nem kell,mert jó a dugattyús motor..
Nem én találtam ki,olvastam és filmekben (is)hallottam.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
Csatákban egyébként az Angliai csatát és Kurszk-ot mondanám, döntõ csatának, de errõl mint égen a csillag annyi vélemény.
Ja, az igaz hogy von Braun...de a rakétát Goddard és Ciolkovszkij találta fel. Robert Goddard építi az elsõ rakétát. Persze von Braun is úttörõ volt a rakétakutatásban, de nem õ az egyedüli. Csak ezt kevesebbet hangoztatják, ugyanígy az is kevesebbet, hogy az oroszok, az angolok és az amerikaiak is építettek sugárhajtású gépeket, sõt a ,,csupaszárny" ötlet sem a német Horten-testvérek kizárólagos érdeme, mert a Northrop (XP-79😎is tervezett ilyen gépet már korábban.
Érdemes megnézni, volt egy srác az ellennél T32-vel, bot volt (persze erre csak a végén jöttem rá), de kis híján miatta vesztettem el a kört, mikor folyamatosan blokkolt és így nem bírtam ráfordulni az E-50M-re... Aztán a végén mikor 1v1-ben maradtam vele, még fostam is egy pár másodpercig, gondoltam azért nem lõ, mert el van lõve az ágyúja vagy valami... de nem, egyáltalán nem lõtt, kényelmesen végezhettem ki a több mint fél perces reload timeommal. Így születnek a Kolobanovok 😄
mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor
WoT: Nishizumi77
A dosszié fájlt úgy kell feltölteni, mintha teljesen szûzen kezdenéd, ne a meglévõ linkeden próbáld. Magyarul lesz egy új dossziéd.
[HUN]Kami*, kiskami*
WoT: Nishizumi77
[HUN]Kami*, kiskami*
az más kérdés hogy mindeközben, göbbelszke otthon elkezdett egy bolsevik ellenes propagandát, kábé olyan módon mint itt annó az a két fász a "görögsalátával"
persze akármi elõferdülhet.. ,de azért ne felejtsük már el hogy csom dolgot a németek odakint tesztelgettek
egy totál spontán felindulásból ment az orosz hadjárat.. átgondolatlanul
ahogy mondottam... akármi elképzlhetõ utólag😊 ,de komolyan.....................
CSak azért küldött német erõket oda, hogy az olaszok az afrikai hadszíntéren elvesztett gyarmataik miatt ne száljanak ki a háborúból (megígérte Mussolininak hogy segít).
"megszerzi a közelkeleti olajat"
A közel kelet rohadt messze van európától, logisztikai rémálom lett volna háborús helyzetben, úgy hogy a földközi tengeren nem egyeduralkodó eljuttatni az olajat a keleti frontra. Még arról se vagyok meggyõzõdve hogy abban az idõben a közel keleten már nagyban ment e az olajkitermelés, azaz egyáltalán megvolt-e az infrastruktúra.
Az meg hogy délrõl fenyegessék a szovjetúniót - már észak afrikában is az volt Rommel egyik baja, hogy miközben tört elõre, az utánpótlási vonalai megnyúltak, többek közt ezért sem tudtak effektíven harcolni. Nyújtsd tovább az utánbótlási vonalakat aközel keletig, ahol az infrastruktúra akkoriban kb 0 volt...
Kretén..
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
az hogy sztálinka ugyanolyan agresszív birka volt az tény... ugyanakkor egy végtelenségig legyengített (tisztikar), +elavult technikával rendelkezõ haderõvel ezt beválalni.....
ez elég vad kijelentés... eltom képzelni honnan származik az elmélet
(szegény Hitler csak védekezett.. szegény náciknak nem volt más lehetõsége)
<#whatever>#whatever>
Ezt a gépet több, mint egy hónapja használtam utoljára. Az akkori dossziém be is volt téve a könyvjelzõk közé. Azt most nem tudja megnyitni. Így megpróbáltam feltölteni az adataimat, de azt meg nem engedi...
Bevezethettek valami felhasználómennyiség korlátot, vagy mi történhetett?
De tuti hogy nem 2 hét múlva - és Sztálin is megelõzõ csapásként csinálta volna (ami az õ esetében inkább elfogadható érv, tekintve hogy Adolf nézetei az orosz néprõl ismertek voltak).

Ha egy tisztességes haderõt kap,egy lendülettelkiveri az angolokat észak afrikából és a közel keletrõl és ezzel az angol gyarmatbirodalmat elvágja az anyaországtól,megszerzi a közelkeleti olajat és délrõl fenyegeti a szovjetúniót.
A távolanbbi elõnyökrõl(anglia kiütése a háborúból) már nem is beszélve,amivel elkerülhette volna a kétfrontos háborút.
A '41-es afrikai erõviszonyokat ismerve ez "lazán" kivetzelezhetõ lett volna ha nem a Szu. ellen indul meg.Így '42 tavaszán(ha annyira ragaszkodik a Szu. megtámadásához)sokkal kedvezõbb feltételekkel támadhatott volna.(persze hogy mi lett volna a vége arról nem érdemes vitát nyitni de szerintem egész másképp alakul minden)
A játékot vedd komolyan,az életet lazán!
Nem véletlen hogy a Bismarck féle "realpolitik" arra épített hogy minden háborúban egyszerre max 1 ellenség legyen. Ez tökéletesen mûködött. Viszont amikor a Bismarcki elveket felrúgták egybõl buktak is (I.vh). Ugyan ez játszódott le 1941-45 között is.
Technológia téren se voltak ám annyival jobbak a németek mint amennyire ajnározzák õket. Tény hogy rengeteg olyan dolgot kitaláltak ami sok sok évvel megelõzte a korát. Viszont ezek mind kísérleti dolgok voltak, amikkel õk se tudtak mit kezdeni. Másrészt a "high tech" német felszerelés rendre becsõdölt a fronton, mivel még kiforratlan volt, vagy pedig nem volt alkalmas hosszú távú frontszolgálatra. Ami azt hozta hogy a gyakorlatban nem lett tõle elõnyük pl a primitívebb szovjet technológiával szemben.
Én ezzel a kis szösszenettel nem a németeket kívántam szarozni, még mielõtt valaki nekem esne. Csak kicsit objektívebben kívántam rávilágítani a dolgokra.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
A hajóhadra azért volt szükségük, mert az anyaország MINDENBEN a behozataltól függött, ha ezt blokkolják, akkor az amúgy gyenge iparuk végképp összeomlik - ez volt a legnagyobb gyenge pontjuk.
Ha a szovjetek ellen indulnak hadba, akkor a flottájuknak - ami igen csak jelentõs részt vett ki magának a költségvetésükbõl, még fenntartásra is, nem hogy háborúra - nem sok hasznát veszik, de fennáll a lehetõség, hogy hátba támadja õket az USA, amíg más irányban vannak lekötve az erõik (légierõ pl.).
Az USA - de inkább az irányítását mindinkább kisajátító csoport: "azok a bizonyos Dallas-i körök"(by J.F.K.) - elõre kidolgozott haditervvel állt neki japánt beleugrasztani a háborúba, hiszen már tudták, õk nem veszíthetnek:
- iparilag elsöprõ fölényben voltak, mire a "sárgák" - esetleg - elfoglalják a Csendes-Óceáni szigeteiket, addigra új flottát építenek (ahogy az történt is)
- A németek szovjetellenessége nyílt titok volt, így volt egy szövetségesük is (CCCP), akit bármikor, az oldalukon - némi japán területekért cserébe - bevethettek volna (ahogy az történt is)
A PH-i "rajtaütés"-hez a háttérben asszisztált az USA vezetése: semmiféle katonai elõkészület nem történ(hetet)t a védelem megerõsítésére, pedig az Kimmel admirális már régen kérvényezte - rá "bûnbak"-ként volt szükség a színi elõadásban.
...
Az USA már a kezdetektõl (1939) "hadban állt" a németekkel, hiszen az angolokkal együtt hajóztak a konvojokban a kereskedelmi hajóik, amik NYÍLTAN hadianyagot szállítottak a briteknek - ezt a hajózási "törvények" tiltották, a németeknek "joguk" lett volna internálni, lefoglalni az USA kereskedelmi hajókat - , és a hadihajóik kísérték a konvojokat, majdnem Angliáig is akár - szintén "jogba" ütközõ cselekedet!
...
A Magyar katonák voltak a legtovább kitartók a szovjet elõretörésnél - a román és olasz csapatok eddig sem tartottak ki - , ill. a felszerelésük is a leginkább alkalmatlanabb volt az összes többihez képest (pl. kaptak pár PAK 40-st a németektõl - mert szinte egyáltalán nem rendelkeztek páncéltörõ fegyverzettel!!! - , de lõszert már nem hozzá).
A '42-'43-s visszavonulás során nem egy SS(!!!) egységparancsnok is külön kérvényezte, hogy magyar egységekbõl álljon az utóvéd, mert õk is tapasztalták, hogy a magyar katonák kitartása átlagon felüli volt (lásd: az I. VH-n is õk tartottak ki legtovább a k.u.k. kötelékekbõl).
Mindent egybevetve: a magyar katonák (nem a munkaszolgálatosok!!!) a feladatra alkalmatlan fegyverzetükkel is többet értek el, "hatékonyabbak" voltak, mint a "jól" felszerelt német egységek.
...
Pz. 38(t) egyre jobban muzsikál, ahogy közelít a személyzetének a tudása a 100%-hoz (jelenleg 93% + 100%-s parancsnok):
- a tûzgyorsaság már egész jó (bár az ágyú nem a tier-jének élvonala)
- a nem éppen könnyû páncélos mozgásával és manõverezõ képességével (álcaháló+kukker segítségével) inkább "páncélvadászként" camp-elek vele -> egyre sikeresebben (1404 prém.-XP-s kör, 5 kill-el, pár medállal) 😄
"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)
Azért vicces hogy az a 25 ember ténylegesen le tudott programozni egy játékmotort, licenceléssel mindennel, a WG meg 1000 emberrel tényleg csak mind modder tudott eddig babrálni. Meg marketingelni, de azt nagyon.