World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Segíthetek egy kicsit?

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

Derítsd ki. Nem titok, elég sokan ismerik itt. Találd fel magad és derítsd ki.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

patchaou

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

fsb1000
Remélem kerülünk egy csapatba.... Mi is a nicked Wot-ban?
Megnézném a statod, hogy legyen viszonyítási alapom.

ximix
Kösz.
Komarini csoda pályán támadtunk, gyûjtöm a zsét Type-al berongyolok a nagy hegy mögé ahol az enemi spotterek szoktak szotyizni, voltak is Persing,T-43 elvéreztem meg egy TigerP is, de fûbe haraptak a két szárny ezt az önfeláldozást meghálálva elfoglalta két magaslatot majd a bal oldalon a VKp meg KT megláttak egy SuperPunit és rácuppantak az szépen tolatott ezek utána , na itt akartam beírni hogy oldalról támadjon legalább az egyik, ezek szépen utána és ahogy odaértek a lejtõ szélére már kapták is az ívet a védõk ott helyben kivégezték õket a többit már nem is néztem.
patchaou

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Hidd el mindenki tudja mirõl beszélsz...sokszor az én nyomorult statommal vagyok a csapatban "helikopter" :-D Már annak is örülök ha van mellettem 1-2 sárga...(zöld,lila-mint a fehér holló!),de a kedvencem a 0k csata 4-500 effi és a tank:Löwe,Type59,T34...

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

Leszarom.

Mi előtt valaki megkérdezné: A Tigris márpedig egy vacak tank. Hiába is rinyálsz. A valóságban is az volt. http://de-rerum-natura.freeblog.hu/ saját blog

fsb1000
Azzal hogy kilõtted és dezertáltál nagyobb hátrányt okoztál a csapatodnak, mint aki behozta a t1-et. Ezért nem jár MM kompenzáció a t1-ért meg igen. Így már 2 tank hátránnyal megy a csapat....
Szerintem nem vall kellõ megfontoltságra a dezertálás. Súllyosabb vétségnek gondolom mint t1-et behozni.

Amikor ilyen van, nem tudom hogy mit képzelnek. Mert vagy az van ,hogy jó poénak gondolja, höhöh...hehehe...tier 1-2-es szarral megyek magas tier-be juj de jó pofa...szerintem meg az a jó pofa ha beleverek egyet.

Vagy annyira sötétek, hogy nem tûnt fel nekik, hogy platoon-náé a magasabb tierû tankot nézi, és hiába áll össze a loltraktor egy Tigrissel, olyan nem lesz, hogy a Tigris megy a traktorok ellen.

Véletlenek pedig nincsenek: az ilyen platoonok egyik tankja sem haladja meg a 700-as effit, de én sem azért lövöm ki a kicsit mert alcsony az effije...pedagógiai célzattal: legközelebb inkább megy saját tierbe játszani.

ez így nem annyira megy.. cska kép
patchaou
Sajnos... pedig közel sem olyan a statom mint szeretném 😊

lol....Szerénytelen,de igaz!!!

imádom 😄
patchaou
Ennek a kilõdözésnek megvan a haszna, mivel lényegesen ritkábban látni ilyen agyhalott platoont mint egy éve. Csak azért TK-t pedig még nem láttam, mert valakinek alacsonyabb volt a winrátája, vagy az effije. Ilyen erõvel a csaták 90%-át úgy kéne kezdenem, hogy kilövök mindenkit a csapatból.

TDantesnek szerintem igaza van! Ha sz.r érjen nyakig...Tier 9-es csatába többször elõfordul,hogy az E75 toptank behoz magával egy loltrakit...jelentõsen csökkenti ezzel a gyõzelem esélyét!Én is elküldöm a kicsit a saját tierjébe játszani!Semmi haszna sem lenne a T9-es csatában...

Nem azért lõttem ki, mert rossz játékos, hanem mert egy kibaszott hülye!

Az jó! :-DDDD
Én is kilövöm a kicsit,de ha drága a lõszer akkor csak nekimegyek...lol

fsb1000
Ez is egy álláspont, bár a helyedben belegondolnék, hogy nálad jobb játékosok téged tarthatnak fogyatékosnak és mégsem lõnek ki a csata elején. (mondjuk eff alapján statárium, vagy akinek a vinrátiója X% alatt van.)

Szerintem elég a "<Józsi>, flank <Pisti> please" is. Ezt talán megértik.

Leszarom. Amúgy tuti hogy kilõtték, mert én lõttem ki. Nem fogok fogyatékosokkal szórakozni

ximix
Angolul hogyan kell írni -Kerülj a hátába- ?
fsb1000
Ezzel elestél a sebzésekkel begyûjthetõ kredittõl.
Meg attól is, hogy megtud az elején kilõtték vagy valamennyit tett a csatához a kis tank. Javaslom a wiki Wot idevágó részét elolvasni.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A special case of this is when you see a top tier tank platooned with one or two tier 1 tank. This is sometimes done on purpose. If you look above, a tier 10 heavy tank weighs 145 points, whereas a tier 1 tank weighs only 2. Thus the platoon's team a priori has a massive point deficit, which the match-maker will balance out by either dragging more lower tier tanks into the enemy team or by dragging more high tier tanks into the platoon's team. The tactic is frowned upon but permissible. It has become rare these days, likely because the success chances are mediocre. With two tier 1 tanks the team is missing 13.3% of its team that could play a useful role during the battle, whereas the only useful contribution the tier 1 tanks can make is sneak into the enemy cap.

Apart from these considerations, platoons play no role in matchmaking, the matchmaker does not balance the number of platoons nor do platooned tanks receive special weight anymore.

Három csata alatt kétszer láttam olyat, hogy valami idióta hülye kibaszott gyökér, magas tierû csatába , platoon-ba behoz egy kis tankot. Alt+F4. Ennyi.

fsb1000
Nehogy valaki félreértse: század INDÍTÁSHOZ kell a prém.acc.

fsb1000
Igen, századhoz prémfiók kell.
És úgy gondolom akkor érdemes belevágni ha van FC, mert nélküle könnyû a vesztes oldalra kerülne. EGy jó század min. 60%-os winratiot produkál, de inkább 80-at. Azaz vannak olyan századok akik többet veszítenek.

Régebben írtam egy összefoglalót kezdõ századozós játékosoknak
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

A sikeres századnak 3 fõ eleme van:
1. Megfelelõ tankállomány
Csak a század szintjének megfelelõ tankok kerülnek beválogatásra. Pl. "Közepes" században egy jellemzõ felállás: 3 db t4 arty és 8 db t6-os tank. Ebbõl max 2 db TD (lehetõleg mozgékony Slugger vagy Helicat, JagPz felejtõs) és max. 2 db med (elsõsorban VK3601).

2. Megfelelõ játékosállomány
Ha van elegendõ játékos a várakozó listában, akkor játéktudás(stat) alapján is lehet válogatni, de klántárs mindig elõnyben részesül. A században hasznos játékos nem csak ügyes, de képes végrehajtani a rá kirótt feladatot kellõ fegyelmezettséggel és kreativitással.

3. Field Commander (század vezetõ vagy parancsnok) és taktika.
Tapasztal játékos vezesse a századot, aki ismeri a pályákat, ismer kipróbált taktikákat és azokat képes variálni tankállománytól függõen, valamint kellõ eréllyel irányítja a játékosokat.
A közepes szintû taktika is jobb mint a semmi, de a jó taktika semmit sem ér, ha a csapattagok nem hajtják vágre.
---------------------------------------------------------

Századra vonatkozó "elvek" amelyeket csata elõtt és közben is érdemes sulykolni:
Nem várható el a random csatákban rögzült reflexek (rejtõzködés, killéhség, túlzott rejtõzés, stb.) elhagyása, de egy szervezett században másként kell játszani.
Gyõzelem a cél, lehetõleg kredit maximalizálással. Ha van rá mód, akkor az ellenfél összes tankját elpusztítjuk, de a foglalás ("cap"-elés) is fontos taktikai elem.
A legtöbb taktika a csapaterõ asszimetrikus megosztására épül, így mindig lesz 2-3 játékos, akik akár lövéshez sem jutnak, vagy tankjuk hamar elpusztul. A taktikák másik fõ jellemzõje (pályafüggõ) az arty elõny megszerzése.
Az artyk (önjáró lövegek) a század legértékesebb harcjármûvei. Nekik spottolunk (ellenség felderítése) és az artykat védjük. Az arty védés nem azt jelenti, hogy mellé állunk, hanem az arty pozícióktól távolabbi védelmi vonalat vagy ellenõrzött területet hozunk létre, hogy ne tudják felderíteni és artykkal távolról vagy a felderítõvel közelrõl lõni az önjáró lövegeket.
A Nehéz tankok (HT) fõ feladata a tûzerõ biztosítása és a megfelelõ idõben és helyen felvett sérülések elszenvedése (értsd golyófogó).
Ha van Könnyû tank a században, akkor esetenként beáldozható az ellenfél artyjainak bespottolására egyéb felderítõ feladatai mellett.
A Medek és a mozgékony TD-k felderítenek és a Nehéz tankokat támogatják. Fontos szerepük lehet a visszaérkezõ bázis védelemben, illetve resetelés (ellenfél capelésének megszüntetetése). Ha van lassú TD, akkor fõleg hátulról támogat vagy védelmi pozícióban marad.
Irányelvek: Arty elsõsorban artyt lövi. Ha az ellenfél artyját sikerül bespottolni, akkor azt célozza, spot eltûnés esetén is oda lõ. Ha több arty bespottolódott akkor jelölik melyiket lövik.
Egyéb esetben arty a nagy HP-s tankokat lövi (Nehéz tank elõnyben), kis HP-seket, lesebzett tankot meghagyja a saját tankoknak, ha az tûz alatt áll.
A Tankok mindig a kis HP-s ellenfelet lövik és semmisítik meg, hogy csökkenjen az ellenfél tûzereje. Több kis HP-s ellenfél esetén, vagy ha nincs ilyen, akkor a legbiztosabban eltalálható célt választják vagy amely veszélyt jelent. Spotter kilövése elsõdleges feladat, illetve ha van lõtávon belül bespottolt arty.
Rohamnál vagy elõrenyomulásnál mindig a nagy HP-s tank megy elõl. Ha lesebzik hátra maradva követi a többit. Közelharcnál nagy HP-s védi a kis HP-st (értsd elé áll), hogy az leadhasson még pár lövést.
Egyéni és kamikáze akciókat kerüljük, fedezék és arty mentes hely keresése alapfeladat, amit kiegészít a fedezékbõl való spot adás a saját artynak vagy más tankunknak.
Ha bázist foglalunk max 3-4 tankunk capel, többi védi a foglalókat, túlfutással vagy ahonnan a védõk várhatóak. A legrégebben capelõt kell védeni elsõsorban, akár tankfedezékkel.
Ha bázisunkat foglalják, akkor a fõ cél nem a kill szerzés, hanem hogy minden foglaló kapjon találatot (lehet critikal is). Resetelésnél jelölni kell kit lövünk, hogy a csapattárs másik tankot lõjön.

S35-el...prémes...
3 kill-2 sebzés,6 felderités..
Gyõzelem!
Csata: Malinovka 2012. szeptember 23. 15:52:46
Jármû: S-35 CA
Szerzett tapasztalat: 1 524
Szerzett kredit: 81 504
Csatában elért Achievement: Kiváló soför jelvény: "Tank ász"
Holnap felveszlek Téged és Scuy-t is és megpróbálunk összehozni egy századot is ha sikerül...én még nem csináltam ilyet,de azt hiszem,hogy századalapításhoz prémfiók kell...vagy nem?

IS-7 homlokpáncél-változás 8.0-ban

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Nem cempeltem..csak bevártam hogy felfejlödjenek a nehéztankok-TD-k..és aztán indultam elöre...mert fejetlen csirke ként sztem nem érdemes elörre rohanni.Ja,és itt is közelröl leppattantam több tankrol is,pl.ul JPZE100-rol..oldalrol:-(meg az Is3 rol is..meg még egyröl...Tudom,lehet ebbe is noob vagyok:-)
No.itt egy menet a t62 vel...T62A Scuy
1069 effi "bõven" jó, ha figyelembe vesszük hogy mennyir piros/sötét piros gamer van....
az nem gond ha egyszer kétszer nem engedsz visszatolatni ha nagyon együtt megyünk (wolfpack) mindenkinél elõfordul..... nálam is pedig én állítólag jó gamer vagyok az 1610valamennyi effimmel, pedig nem érzem magam jónak 😊
Nekem alt-nélkül: a tank ikon van - alatta tank típusa - alatta hp/fullhp
Alt-tal: Win ratio, eff rating egymás után színezve - alatta player név - alatta tank hp %

xvmconfig

Acc név?

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

patchaou
Ez így nagyon baba 😊 Köszi még egyszer!

Én is jönnék a drágaságommal.
Gyõzelem!
Csata: Port 2012. szeptember 23. 14:28:16
Jármû: T34
Szerzett tapasztalat: 1 073
Szerzett kredit: 69 115
Csatában elért Achievement: Mesterlövész

Maala
14 vereséggel sikerült letudni a 26 tankot... Mennyei áldás van ma, vagy mi a fene? 😄

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Az SG-s század ötletét feldobtam,holnapra kellene egy játékos aki vezényli a csatákat,mert én nem érzem magam annyira tapasztaltnak...

Maala
http://zworqy.com/up/files/XVM2.txt

Kicsit megbütyköltem, de az a fránya négyzet még mindig ott van...

Most mennem kell, majd még megnézem.

Én köszönöm a jó ötletet. 😊

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

M6 nagyon fasza tank.
De nem valami sok pénzt kaptál,ennyi xp mellé többet adhatna.
Két szar csata után két nem rossz kör T30-al.

Prém nélkül.
Gyõzelem!
Csata: Siegfried Line 2012. szeptember 23. 14:11:41
Jármû: M6
Szerzett tapasztalat: 1 240
Szerzett kredit: 31 743
Csatában elért Achievement: Mesterlövész

Most egész jól megy😊

Acer Aspire E5-571G (I3-4030U, 12GB RAM, Nvidia GT 840M)

Bemegyek csatába T30-al elkezd tölteni elszáll net,szentségeltem egy nagyot mert gondoltam mire visszamegyek tuti csak a hullám lesz,visszamentem,még élek két ellenséges t4-5 tank halott,velem szembe meg jön 3 ellenség le a dombon.Tigris egy lövés volt,mögötte egy is3 meg M103.De Is3-at csak célozni tudtam mert többiek ki kapták õket,megyek feléjük erre keresztben áll egy Jtiger8.8,1 golyó elég volt neki.15-2 lett a végeredmény.

patchaou
Köszönöm szépen!

Maala
http://zworqy.com/up/files/XVM.txt

Tessék, itt van. Csak mivel txt-ben van, ezért érdemesebb a linkre jobbal kattintva, mentés máskénttel, és xvm.xvmconf néven elmenteni ...gui/flash-be.

De, pontosan. Saját érdekedben, ha zavarnak, hogy beszólnak neked, mert ha nagyon felhúzod magad, akkor az egészségkárosító is lehet hosszútávon. Ezért írtam, hogy játssz tovább, csak próbálj ki egy másik tankfajtát, ami jobban passzol a stílusodhoz. Tier 8 fölé meg akkor menj, ha alsóbb szinteken sikerül elsajátítani az adott kategóriához passzoló harcmodort.

patchaou
Hú, nekem ehhez most nagyon vasárnap van 😊 Ha valaki feltölt egyet amin alt-al effet mutat (színezve vagy sem az mindegy) Akkor boldogan letöltöm 😊

fsb1000
Köszi!

Vevõ vagyok T6-8 századra.