World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A hidegháborúban is csak ezért nem tört ki a nukleáris holokauszt, nem azért mert aláírtak vmi papírt.
Ez egy mindig ajánlott olvasmány :
A History of Warfare: John Keegan
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Az ilyen szerzõdéseknek meg nyilván az a lényege hogy ne tegyék a szükségesnél kegyetlenebbé a háborút. Mondjuk a legtöbb dolgot így is a hadi helyzet alakulása határozott meg. Pl nem lehetett dumm dumm lövedékeket használni, amit kb mindenki leszart. De vegyi és biológiai fegyvereket viszont csak a szovjetek és a japánok vetettek be, a többi ország túlságosan félt a következményektõl, bármennyire is csábította õket a lehetõség a nehéz helyzetekben, szóval itt se igazából az a darab papír volt a döntõ.
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Amúgy is, civilek bombázása meg szabad, ez milyen már? Mennyivel védtelenebb egy katona aki feltartja a kezét (bár 2 perce még lõtt rám) mint a civil akinek fegyvere sincs?
Ezért tartom eszement dolognak a szerzõdéseket HÁBORÚ esetén, meg a rájuk való hivatkozást.
Amikor háború van, és két ország megy egymásra ezerrel, mi értelme van bármiféle egyezménynek? A háború (fõleg ha világháború) nem sportverseny, ott nincs olyan hogy van egy harmadik független fél, akihez oda lehet menni panaszkodni hogy "jajaja, a müllerék lelõtték az ejtõernyõn csüngõ pilótánkat, ez agenfi egyezmény megszegése, tessék õket sarokba állítani).
Van egy ex amerikai katona ismerõsöm (volt mogadishuban is, igen ott az akcióban ahol a Blackhawk Down is történt), õ megmondta: ha háború van, õ a legnagyobb nyugalommal lõ bazookával az ellenséges gyalogosra, és sztoikus nyugalommal vadássza le az ejtõernyõn himbálózó ellenfelet.
Azt nagy ügy, legfeljebb majd jól meghadbíróságoskodják, de nem õ fog holtan heverni a csatamezõn ilyen szerzõdések miatt.
TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever
De hátha valaki tudja.
- Müller - gondolta Stirlitz.
- Stirlitz - gondolta a bagoly.
- Two martinis, please.
- Dry?
- Nein, zwei!
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
- Nahát Stirlitz, hol vette azt a gatyát? - kérdezte Müller.
- A Gorkij fasorban - mondta Stirlitz.
"Vajon nem fecsegtem túl sokat?" - tette hozzá gondolatban.
- Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.
Stirlitz ezúttal talán tényleg gyanúba keverte magát...
Stirlitz kilépett a Gestapo épületébõl: - Daszvidanyja! - vetette oda az õrnek, majd rögtön elgondolkodott, hogy nem hibázott-e.
Ezeken a vicceket mindig olyanokat tudok röhögni 😄.
Egyszer csak harmonikaszóra lesz figyelmes.
Végigoson a folyosón, majd berúgja az ajtót, és értetlenül mered a láthatóan részeg, kozáksapkában harmonikázó Müllerre, aki így szól:
"Mi van Makszimovics, asszed csak neked van honvágyad?"
És:
Stirlitz Berlin fõutcáján sétál, miközben a járókelõk gyanakodva figyelik.
- Úgy látszik, lebuktam - gondolja Stirlitz. - Most vagy az oroszos pofám az oka, vagy ez az ejtõernyõ a hátamon.
😄
Hanem épp ellenkezõleg, beépülnek az ellenséghez. Egy fiktív példa, egy német hírszerzõ, aki kivállóan beszél oroszul , évek óta Moszkvában él, közel a tûzhöz, és úgy tesz mintha igazi orosz volna, de közben jelent a német Abwehr felé.
Vagy, láttad a Tû a szénakazalban c. filmet? Jó, az csak egy romatikus kémregény, de egy deka egyenruhás sincs benne.
Tessék, itt egy cikk róla
Hogy konkrét legyek, a Vörös Zenekarról halottál már? Például, annak orosz tagja , Antolij Gurevics. Soha semmiféle egyenruhában nem dobták le sehová. De volt német tagjai is, náciellenes, kommunista érzemû emberek, Arvid Harnack, vagy Harro Schulzen-Boysen.
Amirõl te beszélsz, hogy egyenruhában ledobják...eleve, hol láttál ilyet? Mondj már egy konkrét példát.
Másfelõl, azok nem kémek, az nem így mûködik.
TomDantes: Ha én egy kém lennék, de felvennék egy 90M-et + a papírjaim szerint én Toweliee hdgy vagyok a Lovas-könnyûbúvár ezredbõl, attól én még kém vagyok csak álcáztam magam Toweliee hdgy-nek aki egy tiszt a Lovas-könnyûbúvár ezrednél. Vágod? Ezt a cselt mindkét oldal bevetette a VH-ban. A hírszerzõk meg katonák. Szép is lenne, ha civilek lennének.
Aztán, kémek egyenruhában? Nincs , olyan hogy kém-egyenruha. A hírszerzõk, beépített ügynökök nem katonák.
Ellenben , a különleges alakulatok, kommandósok mint teszem azt Otto Skorzeny alakulata, katonai egység volt, és be is öltöztek amerikainak...de õk nem kémkedtek.
Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.
Az O betû kicsit jobban.
LuvUwot
Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támadòt keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem àllásajánlat.
A II. vh-ban a kémeket a saját nemzetük egyenruhájában juttatták el a célterületre. Miután biztonságba helyezték magukat csak ekkor öltöztek át civilbe. Miért?
Mint az eletben itt is mindenki mashogy dolgozza fel a sikereket. Nem egy hiresseget latni aki nem tud viselkedni es itt most nem a cristofel vagy ki a faszom felekre gondolok hanem olyanokra akik letettek mar valamit az asztalra csak az ezzel jaro dicsoseg szallt a fejukbe.
A lenti videon lathato "fiatalembernek" is eloszor szepen mondtak, hogy menjen el majd a kopasz csavo leereszkedett a vitapartner szintjere es nyomatekositotta a mondanivalojat. Ezzel is arra utalva, hogy amit az elobb mondott azt komolyan gondolta.
<#mf1>#mf1> ez a videonak ment
Szoval egy 2000 effesnek nem vitapartner egy 500 effes ezen a forumon. Az elet mas teruleten lehet mindenben felulmulja az 500-as a 2000-est, de itt nem es ezt kellene megerteni.
Na innentõl tényleg abszolút hiteltelen vagy.
Meg egy kérdés.
Az a troll suliban külön tantárgy, hogy a magyart hogyan basszátok el folyamatosan?

Kell az ellenfel benazasa is sokszor.