World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Mentem egy kört: kvázi egy új tank. Ha jobb is, mint a többi T8 med legalább nem az elcseszett páncélozottsága miatt az.
Az hogy mit vetettek be és mit nem, nem az egyezmények miatt volt - hanem ahogy mondod, mert féltek a következményektõl, hogy ellenük is azt vetik be. Vagy még rosszabbat.

A hidegháborúban is csak ezért nem tört ki a nukleáris holokauszt, nem azért mert aláírtak vmi papírt.

Nekem jobban tetszik. Leheletnyi különbséget érzek csak mobilitásban, de az épp elég, hogy több, mint ezer csata után ne undorodva vegyem elõ. Aztán lehet, hogy nekem is csak illúzió 😊 De összességében nekem baromira tetszik.
Ne a mai fejeddel gondolkozz.

Ez egy mindig ajánlott olvasmány :

A History of Warfare: John Keegan

popey8
Nektek mi a véleményetek az "új" typeról? Lehet csak rémeket látok, de szerintem sokkal szarabbul gyorsul. Sebzés jó, forgás jó, de olyan nehezen indul meg, mint egy traktor.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Az egyén megadására és a csoportos megadásra nem tudom milyen szabályok vonatkoztak. De szerintem egészen más elbírálás alá esett, ha valaki passzióból dezertál az enemyhez vagy olyan helyzetbe kerül, hogy nem tud már tovább harcolni (bekerítik, elfogy a lõszer stb).
Ja igen, meg a szovjetek nem is írták alá a genfi egyezményt.
Az ilyen szerzõdéseknek meg nyilván az a lényege hogy ne tegyék a szükségesnél kegyetlenebbé a háborút. Mondjuk a legtöbb dolgot így is a hadi helyzet alakulása határozott meg. Pl nem lehetett dumm dumm lövedékeket használni, amit kb mindenki leszart. De vegyi és biológiai fegyvereket viszont csak a szovjetek és a japánok vetettek be, a többi ország túlságosan félt a következményektõl, bármennyire is csábította õket a lehetõség a nehéz helyzetekben, szóval itt se igazából az a darab papír volt a döntõ.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

A németek által angolszász területre beküldött kémekre gondoltam. A többiekkel kapcsolatban nincsennek illúzióim. 😊

Szerintem összekevered a szovjetekkel. A németeknél nem volt a megadás miatt retorzió. Sztálinnak volt egy parancsa, aminek értelmében a magukat megadó katonák (és a családjuk) hazaáruló. Meg ugye a japánok se nézték jó szemmel, de õk megint más miatt.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Meg van ez a nyomi tankos játék...

I.C.ram
Ennek presztízsértéke van. Ki lehet rakni a kirakatba, hogy te milyen civilizált ország vagy, de tudjuk jól, hogy a Genfi egyezményt nagyon sok esetben nem tartotta be egyik fél sem.
Ez is egy érdekes téma, pl arra gondolva hogy a Hitleri németországban a megadás (amennyire én tudom) majdhogynem hazaárulás kategória volt. Ezek után érdekes belegondolni, ugyanaz az államhatalom miért írt alá ilyen szerzõdést (hogy azokat a foglyokat ne bántsák, akiket õk hazaárulónak tekintettek - ezzel gyakorlatilag csak könnyebbé tették a megadást a katonáik számára).

Amúgy is, civilek bombázása meg szabad, ez milyen már? Mennyivel védtelenebb egy katona aki feltartja a kezét (bár 2 perce még lõtt rám) mint a civil akinek fegyvere sincs?

Ezért tartom eszement dolognak a szerzõdéseket HÁBORÚ esetén, meg a rájuk való hivatkozást.

Pontosítok: jogszabályokkal. Meg etikával sem. Viszont egy védekezésre képtelen / magát megadó / cselekményétõl elálló katona bántalmazása, aktív v. passzív kivégzése igen. Abban persze igazad van, hogy nem feltétlen tartotta be mindenki. De általános gyakorlat azért az volt, hogy törekedtek rá azok az országok amelyek aláírták. Túlkapások és példák ennek ellenkezõjére vannak, de az általános gyakorlat a betartás volt.
De itt most hadifoglyokról van szó leginkább. Õ rájuk vonatkozó szabályok azért nem véletlenül lettek létrehozva. A nyugati szövetségesek és a németek még úgy ahogy be is tartották õket.

De ezek nem ütköznek a hadviselés "szabályaival".
Genfi egyezmény... ugyan hagyjuk már 😊

Amikor háború van, és két ország megy egymásra ezerrel, mi értelme van bármiféle egyezménynek? A háború (fõleg ha világháború) nem sportverseny, ott nincs olyan hogy van egy harmadik független fél, akihez oda lehet menni panaszkodni hogy "jajaja, a müllerék lelõtték az ejtõernyõn csüngõ pilótánkat, ez agenfi egyezmény megszegése, tessék õket sarokba állítani).

Van egy ex amerikai katona ismerõsöm (volt mogadishuban is, igen ott az akcióban ahol a Blackhawk Down is történt), õ megmondta: ha háború van, õ a legnagyobb nyugalommal lõ bazookával az ellenséges gyalogosra, és sztoikus nyugalommal vadássza le az ejtõernyõn himbálózó ellenfelet.
Azt nagy ügy, legfeljebb majd jól meghadbíróságoskodják, de nem õ fog holtan heverni a csatamezõn ilyen szerzõdések miatt.

A kémekkel kb azt csináltak amit akartak igazából. De ha egyenruhában volt az se jelentett sokat szerintem. Esetleg az angolszászok nem verték õket agyon, de ebben is kételkedek. A németek általában az elfogott kommandósokat is kivégezték. De az amcsiknál is van rá példa. A szovjetekrõl pedig kár szót ejteni, a Smers és az NKVD senkivel se bánt kesztyûs kézzel.

Roger6
<#taps><#hehe><#vigyor2> Ez nagyon jó 😊

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

Toby0501
Zárható a topik.<#banplz>

Egyébként az egyenruhánál én is arra tippelnék, hogy mivel a legveszélyesebb pillanat a partrszállás, ezért inkább katonaként tették meg, nem kémként. A katonák kínzását a Genfi egyezmény tiltotta. A kémek esetében lehet, hogy nem volt ilyen. Persze ki sem végezhetik, hiszen nem kém, hanem katona.

De hátha valaki tudja.

Stirlitz, este átmegy a parkon, észreveszi, hogy egy szempár figyeli.
- Müller - gondolta Stirlitz.
- Stirlitz - gondolta a bagoly.

Bakker<#nevetes1>.

Egyszeri német kém 1940 õszén egy dél-angliai kisváros kocsmájában.

- Two martinis, please.

- Dry?

- Nein, zwei!

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Stirlitz es Müller gõzfürdõbe mennek. Vetkõzés közben Müller észrevette Stirlitz nagy vörös csillagokkal ékesített alsónadrágját.
- Nahát Stirlitz, hol vette azt a gatyát? - kérdezte Müller.
- A Gorkij fasorban - mondta Stirlitz.
"Vajon nem fecsegtem túl sokat?" - tette hozzá gondolatban.

- Elégett néhány titkos iratunk - panaszkodott Bormann.
- Hazaszólhatok, biztos van az otthoniaknál másolat - nyugtatta Stirlitz.
Stirlitz ezúttal talán tényleg gyanúba keverte magát...

Stirlitz kilépett a Gestapo épületébõl: - Daszvidanyja! - vetette oda az õrnek, majd rögtön elgondolkodott, hogy nem hibázott-e.

Ezeken a vicceket mindig olyanokat tudok röhögni 😄.

Stirlitz megdöbbenve konstatálja, hogy irodájából eltûnt a vodkás üveg, a kozák sapka, meg a harmonikája.
Egyszer csak harmonikaszóra lesz figyelmes.
Végigoson a folyosón, majd berúgja az ajtót, és értetlenül mered a láthatóan részeg, kozáksapkában harmonikázó Müllerre, aki így szól:
"Mi van Makszimovics, asszed csak neked van honvágyad?"

És:

Stirlitz Berlin fõutcáján sétál, miközben a járókelõk gyanakodva figyelik.
- Úgy látszik, lebuktam - gondolja Stirlitz. - Most vagy az oroszos pofám az oka, vagy ez az ejtõernyõ a hátamon.

Mondjuk nem feltétlenül õ volt a balfasz, nekem az egész elég amatõr munkának tûnik az Abwehr részérõl. Szerintem nem kapott se elég jó kiképzést, de még olyanra se figyeltek hogy érvényes pénzt kapjon szerencsétlen.

Ledobják saját nemzetük egyenruhájában majd átöltözik civilbe. Ezt írtam. A filmet nem láttam de a cikk alapján érdekel és felhajtom!!
http://lemil.blog.hu/2012/11/28/a_masodik_vilaghaboru_legbalfaszabb_keme

😄
Ez oké ,de a szabotõr az nem kém. A kém az hírszerzõ. A szabotõr az más dolog. Kémek, például az Abwehr ügynökei angliában, akik közül nerm egy angol gyûlölõ ír volt.

Nem értem mirõl beszélsz. A kémek, azaz a hírszerzés tagjai nem járnak egyenruhában. Nem úgy van ,hogy ledobják õket, az ellenséges hátországban és ott kémkednek.

Hanem épp ellenkezõleg, beépülnek az ellenséghez. Egy fiktív példa, egy német hírszerzõ, aki kivállóan beszél oroszul , évek óta Moszkvában él, közel a tûzhöz, és úgy tesz mintha igazi orosz volna, de közben jelent a német Abwehr felé.

Vagy, láttad a Tû a szénakazalban c. filmet? Jó, az csak egy romatikus kémregény, de egy deka egyenruhás sincs benne.
Tessék, itt egy cikk róla

Hogy konkrét legyek, a Vörös Zenekarról halottál már? Például, annak orosz tagja , Antolij Gurevics. Soha semmiféle egyenruhában nem dobták le sehová. De volt német tagjai is, náciellenes, kommunista érzemû emberek, Arvid Harnack, vagy Harro Schulzen-Boysen.

Amirõl te beszélsz, hogy egyenruhában ledobják...eleve, hol láttál ilyet? Mondj már egy konkrét példát.
Másfelõl, azok nem kémek, az nem így mûködik.

Igen, gyûjtõfogalomként használtam a kém szót. Kémnek lenni természetesen ennél komplexebb tevékenység.
Pl angliába és amerikába szabotõröket juttattak el így. Így nyilván lehetett hivatkozni a genfi konvencióra ha a landoláskor elfogták a delikvenst. Egyéb eseteknél nem nagyon olvastam ilyenrõl. Szerintem biztos nem volt túl gyakori a dolog. Meg "klasszikus" kémeket amúgy se nagyon dobáltak ejtõernyõn, azok inkább szabotõrök, összekötõ tisztek stb voltak.

Nem indultál el rossz irányban.

TomDantes: Ha én egy kém lennék, de felvennék egy 90M-et + a papírjaim szerint én Toweliee hdgy vagyok a Lovas-könnyûbúvár ezredbõl, attól én még kém vagyok csak álcáztam magam Toweliee hdgy-nek aki egy tiszt a Lovas-könnyûbúvár ezrednél. Vágod? Ezt a cselt mindkét oldal bevetette a VH-ban. A hírszerzõk meg katonák. Szép is lenne, ha civilek lennének.
Már a kérdést se értem. Honnan veszed hogy a saját egyenruhájukban? Hol láttál te ilyet?
Aztán, kémek egyenruhában? Nincs , olyan hogy kém-egyenruha. A hírszerzõk, beépített ügynökök nem katonák.

Ellenben , a különleges alakulatok, kommandósok mint teszem azt Otto Skorzeny alakulata, katonai egység volt, és be is öltöztek amerikainak...de õk nem kémkedtek.

Pontosan. Ha egyenruhában fogjál el akkor vonatkoznak rá a genfi egyezmény törvényei s hadifogoly státusz illeti meg (tilos bántalmazni stb), civilben meg rögtönítélõ bíróság.
Ja most latom, hogy sajat egyenruhat irtal. Akkor meg az lehet a megoldas, hogy ha katonakent fogjak el csak hadifogsagba kerul vagy siman kinirjak es nem gyanakodnak kemkedesre mintha egy civilruhas idegent fognanak el. De lehet rosszul gondolom es tekjesen mas oka volt.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Félreérted vagy rosszul fejeztem ki magam. Az ellenséges területre juttatták el saját nemzetük uniformisába, s miután megérkezett anélkül, hogy felfedezték volna utána öltözött át civilbe.
hmm.... elkezdett lekopni a billentyûzetemen az N, O és B billentyûk.
Az O betû kicsit jobban.

LuvUwot
Mert ha egyenruhában fogták el akkor elvben hadifogolyként kezelték õket, ha viszont civilben akkor automatikusan kémeknek nyilvánultak és headshot.

Talan mert egy egyenruhas katonat nem ellenoriztek annyira mint egy civilt. A celteruleten visoznt civilkent jobban el lehetett vegyulni.

Olvasom a rendőrségi hireket rasszista támad&#242;t keresnek. Felhivtam őket ekkor derült ki, hogy nem &#224;llásajánlat.

Totál off, de érdekes:
A II. vh-ban a kémeket a saját nemzetük egyenruhájában juttatták el a célterületre. Miután biztonságba helyezték magukat csak ekkor öltöztek át civilbe. Miért?
Az egy masik dolog ha valaki nagyon jo jatekos, de primitiv. Emberileg nem sokra tartom az ilyeneket, de azt elismerem, hogy ebben a jatekban ok a kiralyok.
Mint az eletben itt is mindenki mashogy dolgozza fel a sikereket. Nem egy hiresseget latni aki nem tud viselkedni es itt most nem a cristofel vagy ki a faszom felekre gondolok hanem olyanokra akik letettek mar valamit az asztalra csak az ezzel jaro dicsoseg szallt a fejukbe.

Rendben, ezt nem érdekes ragozni, én azt is leugatom a picsába, aki nagy tudással pofátlankodik, fõleg ha nagyrészt indokolatlanul.
Embernek ember mind a ketto nem is errol volt szo. Az mar mas, hogy az egyiknek adok a velemenyere a masikat meg meghallgatom es jobb jatekos reven kijavitom amit rosszul tud. Ha normalis hangon adja elo a mondanivalojat akkor normalis valaszt kap ha viszont nagykepuen, magabiztosan allitja a nyilvanvalo hulyeseget akkor leugatom a picsaba. Sokszor le kell ereszkedni masok szintjere, hogy meg tudd magad ertetni es ne csak elbeszeljetek egymas mellett.

A lenti videon lathato "fiatalembernek" is eloszor szepen mondtak, hogy menjen el majd a kopasz csavo leereszkedett a vitapartner szintjere es nyomatekositotta a mondanivalojat. Ezzel is arra utalva, hogy amit az elobb mondott azt komolyan gondolta.

<#mf1> ez a videonak ment

Szoval egy 2000 effesnek nem vitapartner egy 500 effes ezen a forumon. Az elet mas teruleten lehet mindenben felulmulja az 500-as a 2000-est, de itt nem es ezt kellene megerteni.

Pl ottvan Matyashun õt is majdhogynem fajelmélet szerint bántok vele miközbe õ is egy emberi lény.

Na innentõl tényleg abszolút hiteltelen vagy.
Meg egy kérdés.
Az a troll suliban külön tantárgy, hogy a magyart hogyan basszátok el folyamatosan?

NA srácok befejeztem, van más dolgom is! Szivesen a mûsort! <#wave><#hehe><#hawaii>

Hogy erõlködik mikor minden beírásomra 10 percen belül válaszolsz. Most is kb 1 órája tuti itt ülsz! LOL Áldozat vagy öcsém! LOL <#hehe>

Szerencsere meg most is vannak idiotak akik auto aim-mel jatszanak vagy nem tudjak hova kell loni. A multkor a T-62-vel voltam mikor ramrontot ket batchat. Na mondom nekem annyi. Koroztek korulottem es lottek veszettul. Mikor kitaraztak csodalkoztam, hogy meg mindig elek. Mit elek, 1500 hp-m maradt. Ezek a hulyek auto aim-mel lohettek mert csak a tornyomon voltak lovesnyomok. Az egyiket kinyirtam a masik elmenekult. Jottek is a chaten a cheater noob-ozasok kemenyen attol amelyiket kinyirtam.
Kell az ellenfel benazasa is sokszor.

Ez vélemény volt amit sok külsõs leírt. Akik bejöttek ide és kértek tanácsot és ugyan így lelettek oltva. Pl ottvan Matyashun õt is majdhogynem fajelmélet szerint bántok vele miközbe õ is egy emberi lény. Mint írtam ez vélemény ilyen az SG! Sajnos ezt is kb 3x írtam le még nem jutott el a pici agyadig.