World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

patchaou
Ja, igen. Ebben egyet értünk 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Én egy ritkán tankozó játékos vagyok, és soha nem fizettem bele valódi pénzt, mindig nonpremium user voltam/vagyok. Kb.egy év játék után jutottam el oda, hogy megvettem az IS3 tankot. Ezt is úgy, hogy az addigiakat el kellett adnom, mert kellett a kavics az újonnan kifejlesztett tankra.
Most azt mondom, hogy nagyon nem érte meg! Annyira, hogy a kedvenc tankom a T-18, ami egy kettes szintû járgány.
Az IS3-al (ami az IS után kifejleszthetõ) tízbõl egyszer végzõdik a csata nyertesként, amit még túl is élek! Ráadásul, a csaták után nagyon ritkán van több kavics a számlámon, mint elõtte...

a kinek mi fekszik, az teljesen ok, na de a többi bekezdés...

ne vezesd már félre, téged az esetek pont ugyanakkora hányadában sorsolnak birkkák mellé mint bárki mást :-(

"Szóval ez a win rate is szerencse kérdése nem a skill-é" ez meg ááááááh :-(

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

szerintem nagyjából egyre gondoltunk: ha egy, a közösség által erõsnek/nyereségesnek mondott tankkal jó eredményeket szállít az ember, akkor könyen beleringathatja magát abba, hogy túlértékelje a saját tudását :-)

Ahhoz, hogy összehúzódj, El?bb ki kell tágulnod, Ahhoz, hogy elgyöngülhess, El?bb meg kell er?södnöd, Ahhoz, hogy összeomolj, El?bb fel kell épülnöd,

ozzz
Függ attól is mennyire áll neked adott tank játékstílusa, de tank függõ is azért, mert vannak nem túl acélos gépek is amivel ha megszakadsz se nagyon leszel sikeres. 😊

Nekem ez a win rate is nagy hülyeségnek tûnik. Engem az esetek majd 60-70%ában olyan csapatba sorol akik egy irányba mennek mind támadni bázis védtelenül hagyni, meg belerohannak egyedül az ellenséges csapatok közepébe defence pályán és megöletik magukat (nem a felderítõre gondolok), szóval hiába lövök én ki akár 3-4 tankot is egy játékban ha közben veszítünk 15-5re..

Szóval ez a win rate is szerencse kérdése nem a skill-é. Ha erõsebb csapatba kerülsz nyersz ha gyengébbe veszítesz és ennyi...
A skillen annyi múlik, hogy ha veszítesz is mondjuk attól még lehet hogy sok creditet szerzel a találatokból vagy érmekbõl, esetleg sikerül túlélned.
Szóval ez, hogy hány százalékos a gyõzelmi mutatója valkinek szerintem szinte semmit nem számít. Az hogy mennyit játszott eddig inkább számít a tapasztalat miatt, de mikor már az ellenség nagyon túlerõben van az se igazán.

patchaou
Ja, de most nem ez a lényeg.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Az IS tényleg nem annyira rossz, mint mondod. De ma valamiért nem megy vele, le is rakom pihenni. Az átlag 70% feletti találati arányom ma jó ha az 50%-ot eléri és a magas lõszerár mellett nem tudok eleget "termelni" a +os körökhöz, ha nem találom el a célt. Ráadásul ma még a hellcat testéröl is tudtam vele pattanni, szóval... majd holnap húzom tovább.. 😊

pedal to the metal...

ja, hogy KV1S, mint ügyeletes OP tank, ééértem :-)

Kv1-el max T7be rak.
Sokkal nagyobb a lehetõsége annak, hogy kevesebb meccset lejátszott emberek.
ISel már rakhat T9be, tehát több csatát láttak. (az mondjuk nem biztos, hogy okosabbak)
Alacsony szinten sokkal több olyan játékos van akik 1000 csatát se mentek, sé fogalmuk sincs arról, hogy a tankokon van gyenge pont.
Su85el olyan csatákba kerülök, ahol 29 többi játékosnak nincs annyi csatája összesen, mint nekem. Pedig nekem is csak 9000. Legtöbben max 500-1500 csatát mentek eddig.

Ha tényleg linkelnél 1 profilt, akkor azért vannak itt olyanok, akik abból jósolva 1 pillanat alatt megmondanák mi a baj.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

patchaou
Hogy jön ide? KV-1S egy 6-os tank amivel 400+-akat sebzel, elég sûrûn van a toppon, és semmiféle tapasztalatot/skillt/tudást nem igényel az, hogy abban a mezõnyben jó legyél azzal a tankkal. IS már más tészta, mivel keményebb tankok ellen játszik, amiket tapasztaltabb játékosok irányítanak. Ergó több "tudás" kell ahhoz, hogy értékelhetõt alkoss.

itt meg szépen kigyûjtve tudod megnézni más mit hoz ki az IS-bõl. Bele néztem egy-kettõbe, még csak nem is kimondottan ügyesek. Arra tök jó, hogy tanulj belõle

IS replays

KV1-el mindenki ügyes :-)

(A többieknek: nem effi vita miatt)

Mennyi az effid/milyenek a statjaid, abból is lehet következtetni pár dologra, de továbbra is, linkelj replayt, kielemezzük :-)

Nem értem.KV1-s az jó ,azzal sikeres vagyok ezzel meg nem...Akkor hogy jön ide a tudás???
Még kezdõként játszottam az IS-el, akkor nekem is minuszos köröket adott, el is adtam.
Azután a nyáron visszavettem, és mivel a játéktudásom is fejlõdött kicsit a kedvenc T7 tankom lett.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

játékban bekapcsolod a replay lehetõséget, regisztrálsz mwreplays.com ra (vagy csak feltöltöd valahova a replays mapából a szóban forgó fájlt)

akkor nagyon rosszul csinálsz valamit, mondom 25-50k bevételt tud

sima lõszer, 175-ös pen mindennek átviszi az oldalát (néha még az egérét is) :-)

Honnan lehet ilyen replay-t linkelni?
Van olyan ,hogy 8-9000 kredit összesen.Az mire elég???
egyébként meg linkelj be pár csata végi összesítõt, meg replayt, pikpak megmondjuk mit csinálsz jól/rosszul

Gold ammo-val?
ahogy nézem prém nélkül olyan 25-50K egy kör bevétele, mennyi jön le belõle? 10-20K?

patchaou
Önmagában az, hogy egy csata nyert vagy bukott nem befolyásolja a kredit mennyiségét. Ha hamar szétlõnek és semmit nem csináltál, akkor kevés a kredit akkor is, ha nyertek, viszont ha sokáig élsz és sokat sebzel, akkor vesztes csatában is jön a kredit.
Ha tier-7-ben mínuszos vagy, akkor feljebb ne is erõltesd a játékot, sokan hálásak lesznek érte.

pedig nagy kedvencem 😄
amikor E-75ökbe 400-450eket sebzek vele annál nincs is jobb érzés 😄😄
patchaou
Szerintem is kicsik ehhez a jelenlegi mapok. FPS játékoknál is sok gond van a respawn-al. Több mapos meg szerintem totál fölösleges. Warplanes-bõl nyugodtan átrakhatnának mapokat, azok már megfelelõ méretûek.

Az nem tudom hogy lehet én 10 csatából 8-at elvesztek,és ha nyerek is éppen kijövök.Vesztes csatában pedig a fele se jön aminek kellene.
Ajaj, mi lesz az IS3-al, ugyanezzel a csõvel mire kitermeled a 44000 xp a BL-9-re. CSak ott már 12000 kredit a javitás 😉

Ha egy mapos, akkor a respawnt kell nagyon ügyesen megoldani, hogy ne az legyen, hogy még be sem mentem, de már öten lõnek. Az idegesítõbb lenne mindennél, ami most van.

Vagy kifejezetten garage battle pálya kellene.

nézzél pár vidit, mwreplayen, t7 még bõven plusszos

beszarás jelzõt puffancsra vétek rakni, csak annyit érsz el vele szerintem, hogy óvatosakodni fogsz, az a tank pedig nem arról szól, hogy osonj vele :-)

Ez az IS egy nagy szar...Lassú sebezhetõ,és nem tudok annyit keresni vele ,hogy a lõszert meg a javítást állja...KV1-S kell hogy fent tudjam tartani ezt a szart.Megvettem rá a töltés gyorsítót,de semmi különbség...Hogy lehetne kicsit feltuningolni?Mert így el megy a kedvem az egésztõl... 😞
patchaou
Lehet, bár számomra igen.

azért nagyon hasznos ez a részletes lista csata után, hogy eltüntek a mindenkit én lõttem ki, de csak 123 xp-t kaptam hozzászólások :-)

Az azért nagyon nem ugyanaz.

Mint írtad T8 angol heavy, valamint lõttél, és bokrok is voltak.
Ugye a bokrok adnak 1 jó nagy +-t.
Ha lõttél, a tankod 6,5ös álca skillje, lement 3 mp-re 1,5re, tehát gyakorlatilag a + álcád nem ért semmit, és a tankod is "világított", de a bokrok miatt nem láttak.
Az is elképzelhetõ, hogy pont azon a határon voltál, amikor még éppen ért valamit az a +10%, de ennek minimális esélye van.
Valamint a 400m-es látótávodat megnövelted +25%al tehát 500 lett, így valószínû elõnyöd volt az ellenféllel szemben, és nem tudtak olyan közel jönni, hogy lássanak még a +10%os álcád nélkül sem. Mint írtam: az álcád minden lövésnél visszaesett 1,5-re, amin a +10% nem dob.

De szerintem azt a témát hagyjuk, mert játékban nem mérhetõ dologról beszélünk. Pont a bokrok, látótáv, mozgás-lövés együtthatók miatt.
Tehát a szubjektív dolgok felértékelõdnek, és ilyenek lesznek a kiindulási alapok, mint a tiéd: azt mondod, hogy az miatt a +10%álcád miatt sikerült az egész. Pedig lehet az nélkül is ment volna.
Vagy: a másikat észrevették, engem nem. Lehet a másiknak is volt álcája, csak neki rosszabb az alap cammoja, vagy közte és ellenfél között kevesebb bokor volt.

patchaou
Ilyen erõvel fölösleges is lenne, ha kilõnek most is mész más tankkal másik pályára...

OFC Toptier volt a srác.

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Ezért is gondoltam, hogy ne egy pályás legyen, hanem mondjuk 3. Indulás a középsõrõl, aztán ha az veszett fejsze nyele, ne kelljen már spawnolnom, hogy 10 mp múlva szétlõjenek. Csak annyi kellenem hogy ha mondjuk az emberek több, mint a fele már nem akar ott spawnolni, akkor a nagyon akarókat se engedje.

persze, de (szerencsére) gyengébbek mint az adott tier adott típusú tankja 😊
Sunsetjoy
Igazából úgy kéne, hogy 3 csatás lineárisnak, mintha haladna a front.

pl. arctic region -> himmelsdorf -> abbey
vagy mines -> steppes -> el halluf

Így a sok prémhuszár még az álcát is cserélgetné simán xD

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

Azért nem írnám le a prémtankokat😊. Úgyis az a lényeg, hogy ki használja.

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

de nem mostanában lesz ilyen garage battle sajna :S
azért ez nem War Thunder, mert az már rég így megy, egy csatába 5 géppel megyek be 😊
de ott hatalmas pálya van... nincs gond a spawn-olással mert nem fog egybõl lelõni az ellenség...
wot-ban már neccesebb!!! kicsi pálya, valahogy meg kell oldani a fejlesztõknek a spawn-olást hogy ne legyen szar...
meg persze korlátozni a vihetõ tankokat...
szerintem meccsenként 3 elég lenne +/- 1 tier eltérés... kivéve arta...
ott -2 tier kellene....
szóval pl: KT-ISU-KV4 vagy T34-Tiger-Jp vagy IS3-IS-8-E-75 értitek, nem?
Remélem nem egy pályásra tervezik, mert úgy elég gagyi lenne.

az nem lenne gond ha t8 prémeket hozná a sok noob.... azok azért gyenge tankok 😊
hoznám a KT, Kv-4, ISU-152 kombómat és adnék a sok prém tanknak 😄😄
Hohó, így lehet majd egy egy meccs alatt 100-200 ezres minuszokat is csinálni 😄. Vagy a sok t8 prémiummal rendelkezõknek orbitális nagy összegeket szakítani egy-egy meccs alatt.

„vezérünk a bátorság, kísérőnk a szerencse”

Garage battle azt jelenti hogy egy csatába több tankot tudsz vinni... ha az egyiket kilövik akkor viszed a másikat, egészen addig amíg vagy meg nem döglik az összes tankod amit vihetsz vagy ameddig vége nem lesz a csatának mert vagy lejár az idõ vagy eléritek a célt.
Akkor bocs, összeolvadtak a mondatok és kérdésnek láttam a kijelentésed😊.

izlések és pofonok, ahogy kijöttek a bõvített perkek, azonnal kapta a bia-t

mivel ezzel a tankkal folyamatosan mozogsz és nem campelsz, ezért nagyjából mellékes mikor szúrnak ki. Mint írtad kezdõk ellen mész, akik mire lereagálnak már halottak. :-)

Nem azt mondtam, hogy az event nagyobb prioritást élvez. <#rolleyes> SõõõT.
Csak azt, hogy ebben a hónapban így jártam!

Az álcázáshoz:
Amíg van fedezék az arty elõl, vagy 50 méteren belül vagy az ellenségtõl, addig lényegtelen a camo (és a látótávolság, mivel ez annak párja) értéke. De amint nyíltabb, bokrosabb területen vagy kénytelen, akár még mozogni is, egybõl elõjönnek ezek az elõnyök (ahogy a példa is szólt: nem téged látnak meg elõször és így nem téged lõnek (ki) elõször).

A gyakorlati példám erre:
T8 ánglius nehézzel a kanadai szigetrõl spottolok (400m + 25%, a periszkóp miatt). Az egyetlen közepes tankunkat kilövik, mindenki húzza be a nyakát: az ellenség támad. De mivel látjuk õket, így kapják az adagokat a nyakukba - 3-3 tüzér oldalanként. Mivel engem csak 1x vesznek észre a bozótos miatt, így az 5 lövésbõl csak 1 talál el, ami nem sebez és tovább spottolhatok. A csata vége: 2(+)k sebzés önerõbõl, 4,5(+)k sebzés a spottolásnak köszönhetõen.
Ha lát az ellenség, akkor rám koncentrálja a tüzét és nem mozog addig, amíg élek, de mivel nem látott, de én õket és a mozgásukat igen, így gyõztünk.

Az "Észrevettek!" még nem mutatja meg az ellenséget, de a camo+látótávnövelés már tud segíteni, a csapaton is. Lehet, hogy nem éppen a nehéz tank feladata a (csöndben) nézelõdés és mutogatás, de tud csatadöntõ tényezõ is lenni ez a képesség, így haszontalannak nem mondanám ezt/ezeket.

"Oh, you misunderstand me, Lieutenant. All I meant was it's a little foolish to worry about your careers at a time like this when there's a good chance we're all about to be killed." (Garak)

Sunsetjoy
Ezt írtam én is😊 Azért kérdeztem, hogy tudja-e, melyek voltak ezek? Vagyis mire lehet számítani.

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...