World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

még a végén megsajnálom az artykat <#nevetes1><#nevetes1>

te jó ég 😄

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

Bocs, ha van batchat, m48 vagy passzív kis scout, akkor inkább a bokorban állok és kihasználom a rejtõzési képességét/rofját eldönteni a csatát a bevitt sebzéssel. Ha nincs, akkor spotolok én.

De rögtön támadsz, hogy gáz amit csinálok... 😊

Simulacrum:
Na látod, valaki szerint a bat arty OP, valaki szerint meg a legszarabb 😄 (R3nton). Lehet így bármirõl is vitatkozni érdemben 😊?

Faboo:
Látom nem olvastad végig... az egy ace tankeres kurva mázlis kör volt, ahol minden bejött, amit csináltam!!! Így lett 682 a lövésenkénti sebzés, ezt vedd figyelembe. Jut eszembe, meg is nézem mennyi a lövésenkénti sebzésem az artykkal.

Gw Panther: 487 sebzés/össz lövés: 210
S-51: 803 322
Obj 212: 917 345
Obj 261: 733 331

Megnéztem tankokra is:
IS4: 286 240
T62: 226 188
T110E4: 546 452
E75: 263 216
(E75-re nem használtam freet, a csaták felét az L/68 al toltam, azért ilyen szar)

Elsõ ránézésre az artyk OP-k, fúúúúújjjjjjjjjjjjjjjjj!!!!

Ja, hogy a rájuk írt átlagsebzés 3-4-5-6x-sa a felsorolt tankokénak, és mégis a sebzés/össz lövés arányuk kb. nincs 1,5x-es....

Ezek az én adataim. Szerintem erõs felsõ becslése ez az átlag játékosokénak.

Folyamatosan visszatér ugyanaz hiba a mátrixba.
"Téged lát meg elõször" ---> itt van a gond.
A csapat többi tagját is látni kéne, nem csak 1 embert, ha mindenki kempel persze, hogy agyaggalamb lövészet lesz és 1-esével mennek a vágóhídra, a csapat morál meg egyre csökken, hogy itt már csak meghalni fogunk és marad a kempelés.
Mi van akkor, ha meghal valaki az artyk által? Valamelyik csapatból úgy is meg fog halni kör végére mindenki. Nagyon rossz ez hozzáállás. Attól, mert mindenki vár a másikra, hogy õ haljon meg elõször nem fog nyerni a csapata. Ritka az, hogy a kemper csapat nyer. Minél jobban mozogsz annál kevesebb mozgástere marad az ellenfél artynak, annál jobban beszorul az alap helyekre, esetleg elfelejt mozogni lövés után és ki lehet counterezni. Vagy csak simán olyan közel kerül a csapatod, hogy bespottolja õket. Pont ettõl lesz OP az arty, ha senki sem csinál semmit, csak várja a csodát. De ezt már leírták elõttem.
-"Ha téged szed ki elõször csak nézel.."
Nem, nem néz, exit és megy másik csatába és reménykedik, hogy ott jobban végzik a dolgukat a scoutok. Aki heavy tankban fél meghalni, rossz ágat választott. Azoknak nem az a dolga, hogy a csapat mögött kempeljenek. Megy a felderítõk után, vagy ha nincs, akkor õ derít fel.
Egy-két napja linkelt valaki Teknõcös patrol dutys képet, nem csak a light tankok tudnak deríteni. És attól hogy elõl mész, amíg nem ész nélkül teszed mit veszítesz? Te kapod a spot dmgt, ha te deríted fel õket. Annyi a dolgod, hogy okosan mozogsz és kihasználod a fedezékeket.
De még mindig ott van a csapat többi tagja is, akiknek szintén mozogni kell ,mert 1v15ben csak a csoda ment meg téged.
Upsz. <#confused>

Teljesen igazad van. Néha ugyan kicsit idegesítõ, de amúgy nagyon jó játék.

Mi bajod van a lámákkal? <#mf1>

Az a baj, hogy te feltételezed, hogy olyan emberekkel vagy egy csapatban akik legalább egy átlagos játékos szintén elsajátították a játék ismeretét. De nem valójában legalább 5 semmire nem jó ember van egy csapatban, de van hogy több is.

Ideális esetben csapatmunkával 5 arty sem jelenthet gondot, de a random az nem ez, a legtöbbször nem ez. Például egy lemming traint 5 arty 1,5 perc alatt füstölgõ roncshalommá változtat, minimális erõfeszítéssel.

Az arty-k és azok a csatában nyújtott teljesítménye, pláne 4-5 oldalankénti esetén, meg igenis csatadöntõ, ezt kétségbe vonni meg nem érdemes.

Másrészt nem kellene sajnálni valónak beállítani szegény artykat, mert azok olyan használhatatlanan vackok, mert mindenki más op hozzájuk képest. Ugyan már.

De tény együtt lehet velük élni mivel pedig benne vannak a játékban és benne is lesznek, vagy megszöksz vagy megszoksz ennyi. De azért a nerfet nyugodtan kaphatják, nem fog ártani nekik. De ez a mostani egyelõre maximum szépségtapasznak tûnik csak.
Egyszerre írtuk. :-)

Amúgy nem véletlen ez a nerf. A WG is rájött, hogy az már sok, ami T10-ben megy és mivel, ahogy írtam azt nem lehet megcsinálni egy ilyen arcade játékban, hogy bárki bármilyen tankkal is több, mint 1 percet várjon a csatára ezért nem számukat csökkentik, hanem nerfelik õket. Ezzel tulajdonképpen ugyanúgy elérik a célt, hogy kevesebb legyen belõlük és nem kell órákat várni a csatába kerülésre. Én úgy gondolom ez egy teljesen megfontolt, jó döntés, remélem javul is tõle a játék. És megjegyezném, hogy én a mostani állapotában is nagyon szeretem ezt, még a sok arty ellenére is. Nagyon sokat jelentett pl. a két tieres MM bevezetése. A fizikán kívül az volt még az igazán nagy lépés amúgy.

Ott a pont.

Kétlem, hogy olyan mértékû lesz a nerf, hogy kukába kéne dobni az artykat. Inkább az lesz, hogy a tapasztalt, okos játékosok továbbra is hozzák a jó eredményt, a lámák meg buknak.

Srácok ti századoztok, CW-ztek? Veqtornak is írom. Mikor láttatok ti olyat randomban, hogy egy csapat teszi a dolgát? És itt most a csapat szón van a hangsúly. Mert olyat látok, hogy egy hármas unicum platoon teszi a dolgát és láttam olyat is, hogy 3-an meg néhány hozzájuk csapódóval tényleg gyorsan végigmennek és megvan a csata, de 15 ezer csata után 1-2 ilyenre emlékszem. Én csak egyedül játszom és higgyétek el a csaták 99%-a olyan, hogy mondjuk egy-két játékos teszi a dolgát és a csapat ezt vagy kihasználja vagy sem. Álom az olyan, hogy azt várjam el a scouttol, hogy ne halljon meg a félpályán a rushban és okosan scoutoljon vagy egy med foglalja el a fontos pontot. Ezek néha-néha elõfordulnak, de olyan, amirõl ti beszéltek, hogy 5 arty mellett még van 10 játékos aki teszi dolgát, olyan nem igazán van randomban. De abban igazatok van, hogy ha ez így lenne akkor tényleg ülhetne unicum játékos is abban az ellen 5 artyban végük lenne, de ez csak álom.

Az, hogy egyszerre támadjon mindenki randomban tulajdonképpen nincs. A századolás más téma. Randomban mindenki félti a saját bõrét azaz egy-két játékos pedig aki tudja mit kellene csinálni vagy szerencsés és megcsinálja, vagy belepusztul. A másik, amit írsz mindkét félre igaz, legtöbbször a jobb spotter és a szerencse dönt.

hátulról okoskodni könnyû. De ha téged szed ki elõszõr akokr nézel. Vannak olyan pályák ahol játszhatatlan lesz a játék az 5 nagy arty miatt, fõleg heavyvel. Meddel, meg lightal még hagyján.

De amúgy kár vitetkozni, mennek a köv patchtõl a kukába 50-60 seces reloadok, pontosság nerf stb stb 😄 Ennyi volt, kuka 😄 Barátkozzatok meg a gondolattal, hogy át kell ülnötök egy tankba 😄
Koridor
"Jó játékos egyértelmûen úgy játszik azzal az artyval, hogy a 70-es töltés idõ közben kilométereket vándorol, nem csak két métert elõremegy, hanem pontosan oda megy, ahonnan a legjobb lõni."

Legalább több idöm lesz jo poziciot találni. Azt a 70-es töltési idöt meg majd meglátjuk, mert a SU14 203-asa alaptöltése 57mp, az tudtam levinni 38,xx-re.

Na akkor tömören reagálok pár dologra.

Nem vagyok überpró, egy átlagos játékos vagyok. Tudom, hogy az arty-k a játék részei, de most beállítani ezt a nerf-et egy világmegváltó hû de jó most már aztán sokkal jobb lesz, artyk-nak meg sokkal rosszabb baromság.

Nem játszok sokat t10/t9-es jármûvekkel annak elemére, hogy van belõle bõven a garázsban átlag (200-300 csata van velük (t10) kb 50% randomban). De nem csak a top arty-kal van a baj t5-t6-ol kezdõdnek a problémák.

Másrészt értem én a kivárós taktikádat, hogy a sok okoska megy oszt szétlövetik egymást te meg a végén majd lelövöldözöd azt a 200-500 hp a maradékról. De ez sokszor nem jön be (több mint 50%-ban), mivel azt veszed észre, hogy te míg jóképûen kushadsz és távolról pufogtatsz addig egyszer csak 8v3-ban találod magad.

Másrészt az állandó mozgásra oké szép és jó, hogy folyamatosan mozgásban vagy és egy 20-30-40-el haladó tankkal mennyi esélyed van valakit eltalálni, nem beszélve a weak spot kilövésérõl. Egy szikla mögül meg te sem tudsz lõni nem csak téged nem tudnak sebezni.

Együtt lehet élni az artykkal, de sokkal élvezetesebb az amikor 1 maximum 2 van egy oldalon vagy egy sem.

Másrészt az ellenfél arty-a ellen tudsz védekezni, már amennyire mondjuk próbálj meg egy lassú td-vel védekezni ellenük sok sikert. De a saját arty-d ellen nem tudsz. Márpedig igencsak sokszor kapok saját artytól is a fenekembe, mert neki kell a kill a 30 HP-s ellenfélrõl. Meg jól besegít nekem aztán a fasza kis sziklám mögött ülve azt veszem észre, hogy hupsz belõtt valami, ja persze nem az ellenfél volt nem az én kedves és segítõkész csapattársam.

A lényeg az, hogy ettõl a mostani nerftõl semmivel sem lesz jobb a helyzet. A valódi nerf a létszámkorlát, sebzés csökkentés, vagy masszív rof csökkentés lenne. Nem csak top tierben lejjebb is ott még talán inkább szükséges lenne.

De amint mondtam a puding próbája az evés majd meglátjuk, de én javulást nem várok csak romlást mert most már minden tierû csatában ott fog figyelni a 3-4-5 arty több mint 50% eséllyel.
de papa nem fogszt udni elindulni, mert ha te indulsz el elõszõr ki leszel spotolva és odalõ 5 köcsög, neked annyi. Max akkor van esély egy sikeres támadásra, ha van egy 7-8as med wolfpack és végigdarálja az oldalt, de pl red shireon elég rizikos mindez, mert a domról lõhetõ minden + az artyk.
Na ez az. Szerinted mennyit fog sebezni az az 5 arty, ha a 10 tankból csak 5 is egyszerre mozog?
Számoljunk 5 db 261el, meg 5 db 10es heavyvel 2200 hpval.
1 arty telibe veri az elsõt 1k hpval, aztán még 1 odalõ, megint 1k hpval, majd odalõ a 3ik is közben, csak az õ lõszere már egy halottba szállt bele (mert minden lövés természetesen clean hit), vagy célozhat újra.
Közben a maradék 4-re jut 2 arty.

(Ha kempel a csapatod persze, hogy a szemét artyk apránként, de ha splashel is, akkor is kiszedik õket.)

De, tegyük fel mennek tovább és nem állnak meg, addig míg nem érnek az ellenfél heavyjeinek közvetlen közelébe. Nyilván lesz akit kilõnek, lesz aki odaér és közben
1. leköti az artyk figyelmét,
2. folyamatosan spotol a sajátjainak,
3. hagy idõt a medeknek, tdknek flankelni, megfelelõ pozíciót felvenni a tüzeléshez,
4. helyet nyit a scoutoknak, medeknek spotolni/megölni az artykat.

Remélem értitek már.
Ha a csapatod teszi a dolgát nem tud RÁD figyelni egyszerre mind, és nekem ne mondja senki, hogy mind az 5 kipécéz magának és a csata végéig csak õt lövi... és minden csatában csak õ a közellenség...

Nem, áll mindenki földbe gyökerezett lábbal, és ha valaki spotolodik, akkor az artyk többségének van ideje lövöldözni nyugiban. ----->
Ezek a camper csaták..

A linkelt 5 db Obj 261es körben egy sem volt ilyen, pedig legalább 4 arty volt.

De lehet csak ez a wg-féle szopóág és engem szívat a játék, csak hogy a másik fõ témát is elõvegyem 😄.
Camperek, Olyan mint az arty, hátulról lõ nagyot, és nem viszi vásárra a bõrét. A sebességük pedig egyenesen vérlázítóak. Azt nem mondom, hogy nem kénének a játékba, mivel nekem az a legnagyobb élvezet, mikoer egy 10es td mögé érkezek meg a 13-90 le vagy egy meddel 😊 Nekem nagyobb élvezet kinyírni egy TD-t, mint egy artyt, látni ahogy próbál forgolodni, vegõdni, de semmi esélye 😄 Meg az mi már, hogy a fv183b 1sootolja mondjuk a batchatet...
Nem kell a tdk mögött állni, hogy bokrot találjon. Az meg teljesen lényegtelen, hogy honnan hozza le a kört. Amíg õ osztja a legtöbb sebzést nem kell élvonalban harcoljon, csak azért mert med. Leo1el sem fogsz berambózni, hogy elsõnek spottoljanak.

Már nem akarom újra leírni, amit eddig. Nem az 5 arty a hibás, hanem a csapat hozzáállása. Akárhogy nézed, van még ott 10 játékos, szóval kétszer annyi, mint arty, aki úgy döntött, hogy nem csinál semmit annak ellenére, hogy õt is támogatja 5 arty, csak mert fél attól az 5tõl, ami az ellenfélnél van. Egy részük önként hozta meg a döntést, a maradék pár jó játékos meg kényszerbõl, mert nem akar egyedül meghalni.
Meg azt a felemelõ érzést se felejtsd el a Bat artynál, amikor jön az elsõ csomag a semmibõl, lánctalp le, modulsérülés, esetleg a legénységbõl is kidõl 1-2 tag, és állsz a placc közepén. Ilyenkor 2 lehetõséged van:
-1: gyorsan felteszed a lánctalpat, és szarrá dõlt tankkal megpróbálsz odébbvánszorogni a következõ csomag elõtt(csak néhány másodperced van...)
-2: mivel fontos modul is sérült(ágyú, motor) nem pocsékolod el a javítócsomagot a lánctalpra, és megvárod, amíg magától javításra kerül.
Ilyenkor szokott jönni a második csomag, ami megint viszi a lánctalpat, stb....
Szegény artyk....<#violent>
A batchat arty iszonyat szar!!!!! Nekem az az 1 arty van kifejlesztve, de állítom az a legrosszabb az összes közül. 67 sec reload nagyon sok, írtó rossz a dpmje. A gunnak nincs splashje, könnyû mellélõni. Ha nem tudod gyorsan ellõni a 4-t, akkor még taktikai hátrányod is lesz.

A tier7esnek kéne a 8asnak lennie, a lori155-51 baromi jó, sokkal jobb, mint ez az autoladeres fos, remélem ha 10es lesz elveszik tõle az autoloadert és akkor talán kapok egy normális artyt.
Ha a TD-któl sajnálod az ágyújukat, akkor biztos jó sokat játszhattál velük...

Lövésenként 682 sebzés szerintem nagyon jó. E100 gold ammoval ritkán hozok ilyet ugyanis a fele 0 dam. vagy lepattan. És az ilyenbe sose számoljátok bele a modul és személyzet sebzést. Ha minden csatában 5-5 lenne az artyk száma, hoznák a jó winratét is. Szerencsére ez nem így van.

Pár dologra reagálnék, ami felvetõdött.
Egy arty HE-vel lõ legtöbbször. Nagyon ritka, hogy normál tank lövésével két emberem haljon meg tankban, arty nagyon sokszor lõ rám ilyet. Máris kész vagyok arra csatára, mert csak egy jó embert tudok feltámasztani. Trollgunos tank magas szinten nem is tudom van-e? A brit 10-es TD talán, meg a SU, ISU a mozsárral, de az se jellemzõ, mert gyorsan váltanak BL-10-re, a SU meg nem kerül 10-es csatába.

Vérvörös Pistike megtalálta, ahol jó lehet témára annyit, hogy én túlélem, ha atomgyenge a csapat, mert ilyen szerencsére nem túl gyakran fordul elõ, illetve, ha nincs arty akkor is le tudom sebezni az én részem és már nem rossz szájízzel jövök ki a csatából, mert tudom a dolgom megtettem.

Jó, hogy följött a Batchat arty, mert az az igazán OP. Azért is indultam el a francia arty ágon, de nincs hozzá kedvem befejezni, meg a szétbontásig nem is végeznék. Jó játékos egyértelmûen úgy játszik azzal az artyval, hogy a 70-es töltés idõ közben kilométereket vándorol, nem csak két métert elõremegy, hanem pontosan oda megy, ahonnan a legjobb lõni. Nem egyszer láttam vele kimagasló teljesítményeket, mert azzal akkor és abban a pillanatban van ott, ahol és amikor kell az, aki jól tud vele játszani.

mondjuk az szerintem elég gáz ha t-62vel TD-k mögött állsz bokorban. T-62 jól érzi magát a fronton, spotolni is egész jól lehet vele.
Koridor
a su100-at kifelejtetted, 50km/h a vége

Hmm, még a végén megsajnálom az artykat. Ezeket most úgy írod, mintha tankkal nem lennének problémák. A másik, ahogy mondtad ez csapat játék ha az 5 arty fejenként sebezz min 2000-et az simán csatadöntõ. A nézetem még mindig az, hogy arty nélkül is simán játszható, sõt játszhatóbb lenne ez a játék. Persze így is jó játék, de ha 3 artynál több van jelentõsen romlik a játékélmény.

Axon
Hol lehet olvasni a 8.6-ban jövõ újdonságokról?

Igen, mert az a jó, mikor beadja pl red shiret 5 tier8as artyval. És 13 percig full campvan, még a lightok se nagyon mernek elõre menni, ha egyáltalán vannak. Meg az rendben van, mikor a tier6os gw panther 20 secenként 1200-t ver a tier9es leo P-be. Én amõgy a TD-ktõl is elvenném ezeket a batár gunokat, és az objeketet és a fochot le is lassítanám, azért ne elõzzék már le a medeket.
Koridor
Nekem a su14-nek 38,xx mp a töltési idö, és nemegyszer volt rá példa hogy kezdésnél azelött odaért egy scout hogy betöltöttem volna.

lammaer:

Tévedsz. Veszít.. 30-40 secig teljesen védtelen. Te is tudod, hogy a csaták jó részében van öngyilkos/értelmes spotter és már bajban vagy artyval, ha ellõtted magad...

Azzal nincs gond, amikor te mész 13 90el, batchattel, vagy t62-vel és beszabadulsz 3-4 arty közé? Ott hol van a kiegyenlített küzdelem esélye?
Telibe verhet ott is az arty, de mind meg is ölheted õket, ha jókor mész.

Másrészt közvetett tûz... egy jó camos tankkal pont ezt csinálod, nem tudsz vele mit kezdeni amíg nem látod. T62vel számtalanszor ölök így... csak néznek... Tdvel 2 bokor mögött állsz és nem spotolnak be ha lõttél.

Értem én, hogy tehetetlennek érzi magát az ember, de attól még benne van a játékban, alkalmazkodni kell hozzá.

Neked nem tetszik az artys játék, oké. Megértelek. De veled legalább érvek mentén lehet vitatkozni, és nem csak a benyalt szöveget szajkózod.

Faboo: Sokkal kevésbé leszel csatadöntõ, mint tankkal. Ezt mutatja, hogy a jó playerek artyval nem tudják ugyanazt a winratet hozni, mint a tankjaikkal.

Fostalicskaaa:
Mutass nekem top artykat légy szíves 50% hit ratetel 😊.
Ismétlen bizonyára én vagyok az artykkal béna, de még nincs sniper medálom artyval (GW, 212, 261, S-51). Egy lehetett volna 261el 13/13 hitre de nem én kaptam. Megjegyzem, hogy az egy ace tankeres, kurva mázlis kör volt. 13 lövéssel sebeztem 8866-ot. Az lövésenként 682-----> ATOMCSAPÁS sõt termonukleáris😄
A másik hitratek:
Gw 43%
212 38%
51 40%
261 45% a második legpontosabb top artyval..., aminek heavyre nincs normális splashe.

De ez még mindig a csapatod hibája, nem az artyé. Az, hogy nem tudsz helyezkedni valószínûleg egyedül vagy és nem segít senki, és többen is figyelnek rád egyszerre, ez már alapból rossz felállás és értelmetlen. Itt csak veszíteni tudsz. Harcértékrõl meg felesleges beszélni, hiszen ez nem 1v1 játék, ahol megmutathatod mennyire vagy jó. Itt, ha nincs támogatásod, és nincs veled a randomisten, halott vagy. Az arty meg szerinted mennyire víg, ha 5bõl 1x talál el. T92vel ez 5x 40 sec várakozás és reménykedés, hogy nem hal meg a csapat mielõtt újratöltök. A 12500 kredit sima lõszerárról nem is beszélek, ha nem talál alig lehet fenntartani. Még mit akarsz, mit csináljon egy arty. Van elég bajuk így is. Bat arty nemrég lett meg, nagyon jó ezt beismerem, de most 70 sec az újratöltése, annyi idõ alatt egyesek csatát nyernek. És akkor még lehet õ is mellélõ 3x, hurrá 1 sebzés után 70 secig reménykedik, hogy nem hal meg a fél/egész csapata. GPS mód nagyon OP, meg hogy a map másik felébõl lövöldöz? Akkor örülök a legjobban, ha a map másik felén van, olyankor legalább 6 sec mire átér a lövedék és ki lehet kerülni, ha nem egyenesen mozogsz, aztán vagy eltalál vagy nem, ezt már nem tudja befolyásolni a játékos, csak a játék.
bocs ua. a célzási idõ is... (elnéztem) tényleg kell a sör mert berozsdásodott az agyam .D
méglassabb lesz célzásidõt tekintve a BL-10 😊
töltésidõ ugyanannyi.... stock 152essel faszán ráhangolódsz a BL-10.-re
nekem nincs vele gondom.... nem egy sniper gun.... sokszor lõ mellé, de amikor betalál, és nagyot csap akkor egy széles mosollyal a pofámon ülök a gépe elõtt <#wink>
De jó is lenne ha visszakapnám free-be a GWTigerbe beleölt felesleges xp-m 😄

Nagyon logikus amit írsz. Ennek fényében nem látom már annyira optimistán. ezt az arty nerfet. Pudig próbálja az evés.

Valaki mindig meg tudja csinálni 😊. Tény,hogy abban egyetértünk, ebben a formában 4-5 arty sok oldalanként.

Ezek szerint neked a célzásidejével sikerült megbarátkoznod 😊
Most hétvégén vettem meg, és még csak a 152-es van rajta. Nem mentem vele sokat, csak duplázgaom, amíg meglesz a BL-10. De a célzásideje annak sem lesz jobb, szóval érdekes összeszokási folyamat lesz 😄

Valóban a troll gunos is ellõ annyit, de neki vissza tudok lõni és 8-10-es szinten nem sok troll gunos van. A harc meg hasonlóan folyik le ahogy te írod de ha egyszer megsoroznak akkor vmiket elvisznek a modulodból mindet javítani, gyógyítani nem tudod ergo csökken a harcérték. Nem csak az artykra kell figyelni, hanem a többi tankra is akiknek ilyenkor már csak egy-két lövés vagy. Ha mind az 5 engem néz,akkor nekem kanyi és onnantól máshova tudnak koncentrálni. A lényeg: én küszködök míg az artysta vigyorogva osztja. Ezzel a helyezkedéssel meg tudtok õrjíteni, persze hogy lehet jól helyezkedni de ha 3 irányból lõnek akkor hova? Megvan a választásom, hogy az arty lõjön ki vagy más.

ííííígy van!!!!! mindjárt megyek is arany péntekezni!
beverek vagy 5 sört, hazajövök leöblítem egy kis almapálesszel!
Aztán isten kegyelmezzen a nooboknak akik bekerülnek a célkeresztembe....
2 célkereszt közül csak belemegy az egyikbe 😄
habár 30 ellenség is lesz xD
Miért is gond, hogy ki lehet lõni vele egy t50est 60km/h-nál? Ha te ezt nekem 10bõl 3 szor meg tudod csinálni top artyval, akkor über pro vagy, amennyiben a t50 nem egyenes vonalban halad....

Ezért linkeltem 5 replayt. Nézd meg, 5bõl legalább 3ban ránk mászik legalább egy scout... hú de biztonságos lövöldözni hátulról...
4 csatában emlékeim szerint nem tököltek, kempeltek, hanem mozogtak az emberek. Sok haszna volt az artyknak ezekben a csatákban.

Mindketten azt írtok, hogy sok az 5-5 oldalanként, nem kell 66x elismételni. Ebben egyetértünk.

A játék ám blokk egy vicc, ami a valósághûséget illeti. Ebbõl az arty nem a legdurvább szerintem. A közvetett célzásnál... mert téged mindig eltalálnak ilyenkor...

Ja, atomcsapás... oké számoljunk csak:
- telitalálatonként 1500as sebzéssel mondjuk, ami azt jelenti, hogy egy arty mivel általában 2000-2500nál a kivételesen jókat leszámítva sem produkálnak több átlag sebzést 2x, ismétlem kétszer sebeznek körönként az adatlapon kiírt átlagos sebzést (majdnem). De ezt nem két lövésbõl, hanem 6-12 lövésbõl lehet összehozni (átlagban)
Hú hát ez odabasz...

Tény, hogy egy szerencsés találattal sok embered/modulod is meghalhat.
De ha valaki figyel és tudja mikor kell trackelni (tankban ülve), akkor szintén halott vagy...

Igazából értelmetlennek tartom a vitát a késõbbiekben. Elég sok érvet felhoztam. Azt akartam kifejezni, hogy ezzel a nerfel nem lesz megoldva a probléma, és azzal sem ha törölnénk az artykat...
<#hehe>

mwreplays: /marchizor steam community page: /marchizor

A trükkös kinézés mûködik. Az hogy elkap szembõl a splash - szembõl alig sebez, olyan, mintha eltalált volna a veled szemben álló tank HEvel. Csak a T92nek van veszélyes splashe, de az meg a 10 sec újracélzásával vagy téged néz egész csatában és a többieknek nincs mitõl tartani, vagy nem fog becélozni az alatt a 3 sec alatt, amíg kinézel és lõsz egyet.
Tono34
Nem részeg, csak nem józan 😊

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

Aha, akkor az 😄

"Atomot nekik, atomot a bestiáknak".

Ej vazze, ha én lettem volna a helyedben, minden lövés után még all chaten nyomtam volna a propaganda szöveget nekik... 😄

Tetszik? Kértek még? Itt van még egy, nincs itt semmi balance probléma! Hopp szergej, hány modulod ment ki most? Itt van még egy, ezt Serb küldi!

Semmi káromkodás, csak az igazi kifinomult trollkodás....

Úristen.. te teljes hónapokon keresztül szoktál részeg lenni? 😊

Ilyen a logójuk...talán?
Az igazat megvallva csak az eredmény jelzõn láttam a végén kiket tüzérkedtem széjjel,igaz az Is-6-oson maradt valami 90hp az utolsó találatomtól...õt nem én zsákoltam be sajna😞
Tudod miért tartom viccesnek ezt a pontosságnerfet, meg az egyéb nerfeket? Mert az artik egy külön kategória a játékban, nem számítanak náluk ezek az értékek.
A 7-es fr. td 0.34 pontossággal rendelkezik ami azt jelentené, hogy 100 méterenként ennyi méter a szórása. Ok. Akkor 150-200 méteres lõtávon hogy az istenbe jön össze 75% hit ration, 500+ m pedig max minden 50. lövés talál és abból is minden 20. szökõévben talán egyszer elõfordul sebzés. Ezzel szemben az artik: 0.6-0.8 pontosság. lõtáv 2km és hozzák a 45-50% hit ratiot, ha a splash lövéseik is beleszámítanának akkor ez lehetne akár 80-90% is. Nem egy arti-t láttam már sniper medált szerezni...
Kíváncsi lennék ha én a "pontos" ágyúmmal elkezdenék ugyanekkora távra lõni vajon mekkora találati arányom lenne. Valszeg 0%.

Tényleg, ha hazaértem csinálok is pár arti TK-t, csak úgy a lelkiismeretem megnyugtatása céljából... olyan jó érzés, amikor én is tönkretehetem az õ játékukat.

De ez vajon az a WG?