World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Én gyûlölöm. Alig várom, hogy végre túl legyek rajta. Lehet, hogy még meg is tudnám szeretni, de egész egyszerûen el vagyok vele átkozva. Állandóan alacsony esélyes csatákba kerülök vele, és rendre bukta. Íme az elmúlt pár nap xvm által becsült gyõzelmi esélyei: 38%, 42%, 27%, 41%, 43%, 42%, 28%, 51%, 43%, 33%, 54%.
Mivel nem szeretem, sõt már egyenesen tartok tõle, ezért nem is igazán megy vele a játék és ez meg is látszik a statisztikámon.

Mivel mindig az okos enged, már rég a hülyék uralkodnak.

hát én lesz.... magam 😄
Tundra mapon továbbra is nyeretlen vagyok <#szomoru2>
wildstorm
Lenne egy eladó accom:

garázs
amerikai ág
brit ág
francia ág
német ág
orosz ág

Továbbá:
- 15 millió kredit
- 150 arany
- 7.000 free XP
- 32 helyes barakk
- 17 garázs hely
- 8.500 csata
- 1.300 WN7
- A Type 59-nek minden terepre végleges camo-ja van
- Soha nem volt bannolva az account
- Kínai ághoz nem kezdtem hozzá
- Minden tankon van töltésgyorsító, venti (amire lehet rakni)
- Type-on, T-54-en 3. sor skill van fejlesztés alatt
- Alap felhasználói fiók
- Javító készlet, tûzoltó készülék, elsõsegély csomag minden tankon
- Nem vagyok klánban

Szóljatok ha kihagytam valamit. Akit érdekel, privátban tud ajánlatot tenni.

Master91
Elméletileg jön a 2. fázis, gondolom arra állnak át!
Én már tegnap este sem tudtam bejelentkezni. Valami beállítási hibát ír.
Játszik valaki most teszt szerón? Mert nekem sehogy sem akar csatlakozni... Nálam van a hiba vagy most nem elérhetõ?
Vicces, hogy az artik már megint 100% pontossággal köpködik a tomahawk rakétáikat és ha a csapatod át is tört azonnal lecapelik az egész meccset, nem számít, hogy kb csak 4 tankot sebeztek meg és max csak 120 xp-t fog kapni még a legnagyobb noob körhuszár is... de gyõzelem és csak ez számít. Egy hányás az egész már megint. Eddig az artik nélkül legalább lehetett mozogni a pályán, de most újra megjelent a bunkervédelem és az összes nyílt páylán kb 3-4 percet kell várni átlagosan az elsõ halottra is... zseniális. Remélem a sok nyomoréknak megérte sírni az artikért. Hát tessék élvezzétek újra azt ami régen volt...

JeffDunham
Az új német td ágban milyen jól mutatott volna a Pz740, 75-ös csõvel, mondjuk a Marder2 mellett az új ág hármasaként.

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Nem tudom volt-e már, de én megtaláltam az uj kedvenc animém...
Tono34
Azt hozzátenném, hogy nem való az elsõ vonalba, mert csak az nem sebzi aki nem találja el.

10 féle amber van a világon, az egyik amelyik ismeri a kettes számrendszert, és a másik, amelyik nem.

De ha van valakinek T95-öse, kipróbálhatjuk, hozom a KT-met a hosszú 88-assal. 😊
Nem teljesen értelek. Arról írtam, hogy átlövöd a távolabbi lánctalpat, aztán a külsõ kötényrõl, ami rétegelt páncél, befelé pattan a lövedék, a test oldalába. A lánctalp is rétegelt páncélnak számít, nem tartozik a tank testéhez. A szabály csak annyi, hogy a lövedék egyszer pattanhat, ez esetben a kötényrõl, tehát csak a lánctalpat kell átlõni. Feltételezem, hogy a köténynek belülrõl is ugyanolyan páncélzata van, mint kívülrõl, különben elég bugos lenne a dolog.
Maala
Ezzel az a baj, hogy tankon belül nincs richochet, miután penetrált a lõszer.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Köszi!
JeffDunham
Használható. Elõnye a brutálisan jó nagy csöve. Gyorsan szûkül, precíz, pontos. Menet közben is el lövöd vele a légy f@szát. De a tornya, az amilyen szépen megtervezett, annyira lövi át minden. Szerintem a legjobb sniper heavy tank.

Megmondom õszintén, jobban szerettem a Conq-ut mint a tízes FV-t, a gyenge tornya ellenére.

Ott a teszt szeró, most ki tudod próbálni te is.

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Csak saccra mondom, eredetileg láncolni akartam, aztán néztem nagyot, hogy sebzi is.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

25 foknál a közelebbi lánctalp kicsit trükkös, a négy közül a hozzád legközelebb esõ lánctalp felett kell lõni a sárhányót. 51mm sárhányó + 40mm lánctalp + 51mm test, mindez ilyen-olyan fokban döntve, nem egyszerû. Viszont ha a távolabbi dupla lánctalp sárhányóját lövöd, ott csak 51mm sárhányót plusz 40 milli lánctalpat kell átvinni, aztán a 100 millis oldalkötényrõl bepattan (ha a teóriám helyes 😊 ).
A T8 nekem nagyon tetszik, nincs szívem eladni ha meglesz a Conqueror, de el kell ha tovább akarom vinni az ágat.
Nekem nincs, de nem szokás szeretni, amennyire tudom közepes mozgékonyság, egy jó ágyú, és szinte nulla páncél. Én meg már a BDR-nél megtanultam, hogy egy ágyú magában nem visz el a hátán egy heavyt😄
Közelebbinél. Kb. 25 fokban állhatott hozzám képest, mikor szembõl T14 AP-vel kilyuggattam a láncon keresztül.

Mondjuk ezt speciel nem tudtam, hogy a T95-nél is ki lehet kerülni a kötényt.

Van annyira jó a Conqueror T9-ben, mint a Caernarvon T8-ban?
Igazság szerint replayeket már valamikor a 7.7 óta nem csinálok, de kb. úgy történt az eset, ahogy elmondtam. Még ki is írtam ide a fórumra, és itt írták az okosok, hogy annak akkor a hátsó görgõnek kellett lennie. Emlékszem, mert akkor még frissek voltak a brit TD-k, nem sokat találkoztam velük, és ezek után el sem tudtam képzelni, hogy miféle lézerágyú lehet azon az AT-7-en, ami átlövi a beforgatott KV-4 oldalát.
Akkor fogalmam sincs, mi történt. Egy ilyen replayre kíváncsi lennék 😊
Ja, és mindkét esetben kb. a sárvédõre kell célozni.
Szinte esélytelen, akkor még fentvolt az effektív páncélvédettséget jelzõ mod, KV-4-gyel sidescraperben, ha megfelelõen mész ki (és azért igyekeztem mindig megfelelõen kimenni😊 330 miliméter körüli az effektív védelme. Egy AT-7 volt a delikvens, Ensken, majdnem cafatokra lõtt, hiába sidescrapeltem, 5-bõl 5 lövése átlõtt. Elõször arra gyanakodtam, hogy a tornyot, vagy a toronygyûrût sorozta, de mikor megnéztem az sértetlen volt, és nekem is úgy tûnt még az adok-kapok közben, hogy a testet lövi, úgyhogy végül nem tudtam másra gondolni, minthogy a hátsó feszítõt lövöldözte.
A közelebbi vagy a távolabbi láncnál próbáltad? A közelebbinél átviszi a láncot és a 25 milli oldalpáncélt, az világos. Arra lennék kíváncsi, hogy a távolabbinál visszapattan-e az oldalkötényrõl úgy, hogy utána sebzi az oldalát. Mert akkor így a T95-öst is lehet lövöldözni.
Szerintem a lánc önmagában nem sebzõdik, ahogy írtam is. A KV-4 eset... szerintem sidescrape közben szinte lehetetlen onnan átlõni. Lehet, hogy túl meredeken fordultál ki és az ellenfél átütött 20+130 mm-t döntve?
Master91
- SerB on WoT development priorities: “First is always the fixing of critical bugs. At this moment, it is followed by improved graphics along with client optimization and then it’s new game modes.”

Perszeeeeeeeeeeeeeeeeee, láthatatlan fal már mióta meg van....
AT-2-õt lehet lõni ferdén szembõl az elsõ görgõn keresztül 92 pennel is.

Ez a láncfeszítõs dolog hogy van? Az elsõ láncfeszítõt lõve lehet sebezni? És a hátsón? Azt tudom, hogy az legtöbbször sebez, de minden tanknál? Annak idején elõfordult párszor, hogy egy-egy profibb játékos így fingatott meg KV-4 sidescraperezés közben.
Szóval önmagában a lánctalp szerintem sosem sebzõdik. Két esetben lehet láncolni plusz sebezni: ha a lánctalp mögött van test (oldalról mindegyiknél van ilyen rész, szembõl csak kevésnél, pl. Church 7), vagy ha úgy lövöd meg féloldalról a távolabbi lánctalpat, hogy a külsõ lánctalpvédõ kötényrõl bepattan a test oldalába (szerintem csak az AT-2-nek és a T95-nek ilyen, de valóban, ki kéne próbálni).
Jaaa, az teljesen más. Oldalról azért sebzõdik csak felül, mert alul nincs teste. Átlövöd a lánctalpat, aztán földbe fúródik a skuló, ez teljesen világos. A legtöbb tanknál így van, hiszen egyiknek sem ér földig a teste 😊
popey8
Megpróbáltam neked megkeresni a képet, ahol ezt láttam, de sajnos nem találom. Ez asszem még jó pár peccsel ezelõtt volt téma. A képen egy német tank volt látható OLDALról, azt hiszem talán a Panther I. Egy piros vonal volt behúzva a felfüggesztésen, ami kb. a görgõk felénél húzódott.

Tapasztalatom szerint ez "mûködik" is, mert eddig ahányszor a görgõk alját találtam el, nem sebzett sosem, csak crit. Amit te mondasz azzal kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ki kell próbálni😊

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Van valakinek kedve letesztelni az "elméletemet"? 😊
AT-2 és/vagy T95 kellene.
Ha így történt, akkor ez az AT-2 újabb gyenge pontja 😊 Ha nem teljesen szemben áll veled ("szemben" legyen 0 fok), hanem mondjuk 20-30 fokban, akkor lõdd a "távolabbi" lánctalp tetejét a sárvédõnél vagy kicsit lentebb, és láncolás+sebzés 😊

Végignéztem a tankok oldalsó kötényét:

Hasonlóan ki lehet cseszni a tier9-es T95-tel is 😊 Lánctalp 40mm, kötény 100mm, oldal 51, oldal teteje 25mm, lánctalp felsõ részét (felét) kell lõni, a sárhányó alatt (mert a sárhányó is 51mm rétegelt páncél, csökkentené a végén az átütést).

Maus: eléggé határeset, mert az oldalkötény (105mm) alig erõsebb a test oldalánál (80mm), de meg lehet próbálni. Sárhányó alatti részt érdemes célozni.

AT-8-nál, AT 15A-nál, AT-7-nél, T-14-nél stb. nem mûködik, mert gyenge az oldalsó kötény és erõs az oldalpáncél.

Matildánál, Matilda IV-nél, Matilda Black Prince-nél, Excelsiornál stb. sem jó, gyenge a kötény.

Persze ez csak elmélet.
Kiskaliberû APCR-nél szerintem, mondjuk 50-75mm alatt (legalábbis történelmileg) 4-500m felé már kisebb az APCR átütése, mint az AP-é.
Fogalmam sincs. Számomra már jó ideje rejtély, hogyan is mûködik a lánctalp sebzõdése, páncélzata, pattanása, különösen szembõl. Az világos, hogy vannak tankok, amiket szembõl lánctalplövéssel lehet sebezni, mert ott is van test, pl. Church 7, egynémely francia med és heavy stb. Nade úgy tûnik, olyanokat is lehet így sebezni néha, amelyeknél nincs semmi a "lánctalpban", pl. AT-2.

Vagy lehet, h az AT-2 esetén az történt, hogy
- a lövedék átment a lánctalpon, trackelte,
- utána továbbment, neki a külsõ 76,2 millis oldalköténynek BELÜLRÕL
- errõl lepattant, átment megint a már hatástalan lánctalpon
- aztán meg nekipattant a test oldala 25,4 millis aljának?

Elvileg így elképzelhetõ 😊 Szegény AT-2 oldalköténye ezúttal hátrányára vált 😊
ahhh továbbra is nyeretlen vagyok az új mapon :S
Maala
Az AT-2 ilyen szempontból csodabogár. 😄 Azt nem tartom valószínûnek, hogy az elsõ görgõrõl visszafelé (a tank teste felé) pattanna vissza a lövedék, vagy mégis? Amolyan shot trap féleség?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Maala
Vonal alatt is sebezheti a másik lánctalpat azért.

Meg ha alulról lõsz felfelé, akkor azért vannak érdekes sebzések. (Lánc+, és tank aljának sebzése, majd következõ lövésre ammo rak eredetileg full hpd Jagdpanther2-be. 😄 AT-15 rulez)

Fostalicska, az AP-nál más rendszer van, mint HEATnél... Ott a távolság számít 100m, és alatt van a garázsban, az ágyúnál leolvasható pen érték, 500m-nél egy másik, számunkra rejtett... A két távolság közt meg lineárisan változik a penetration (300m-nél a kettõ átlaga). Ezért van, hogy néha átlövöd a tracket, néha nem, AP-val. Mind csak távolságfüggõ. APCR is hasonló, csak eleve ott magasabb pen értékrõl indulsz, a vége is valamivel magasabb, mint az AP-é, de nem annyival, mint a kiindulási értékek különbsége. Ezért mondják, hogy az "APCR pen-je a távolság növekedésével gyorsabban romlik, mint az AP-é." (Mármint wotban 😄)

Ja, és AP-vel lõttem.
Mármint szembõl ha a felfüggesztés/lánctalp tetejét lövöm, akkor mindig van esély a sebzésre?

Nekem is csinált már érdekes dolgot az ellen lánctalpa. AT-2 majdnem teljesen szembõl jött szembe velem, kicsit jobbra. A nekem jobb oldali láncát lõttem, láncolódott, sebzõdött, pedig elméletileg az égvilágon semmi nem volt a lánctalpa mögött.
popey8
Nem tudom már ez melyik idõszakban volt, de akkor õ vezette a csatát és ez egy megtörtént dolog volt.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

popey8
Az AP többször sebez láncon keresztül, mint a HEAT. Ha esetleg nem tudnál róla: a felfüggesztés egészét nézve van egy (elméleti) vonal. Ha ez alá megy, akkor semmi nem sebez. Viszont ha felé, akkor sebezhet és ez már az átütéstõl, szögtõl stb. függ. Majd figyeld meg görgõn keresztül is lehet sebezni. Attól függ hogy a vonal alá vagy felé csapódik be a lövedék. De mondom felette is elnyelheti, de ott van esély a sebzésre, míg a vonal alatt egyáltalán nem.

Nem nem járok mostanában, azóta mióta goldfarming módba lépett a HUNS még kiev környékén aztán le is járt a prémem meg van jobb dolgom is úgyhogy pihi van. De a mezõ távolsága annyira még nem árt a goldnak csak azok érzik meg igazán akik hátrébbról lõnek. Olyan esetre emlékszem mikor object 268-akat lövöldöztunk oldalba goldal 500+ méterrõl, na ott meglátszott a hátránya. WoW akkoriban meg nem emlékszem hogy sok csatát vezetett volna, mindig esl-ezett vagy valami egyéb más cup.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Maala
Goldnoob. 😄

Mi ez a baromság? Az AP is ha láncot ér, már akkor sem sebez. Kivétel persze az elsõ és hátsó láncfeszítõ kerekek...

JeffDunham
"Up to 30% discount on Premium shells" <#szeret> <#szeret> <#szeret> <#szeret> <#nevetes1> <#nevetes1>

popey8
Ejnye-ejnye nem jársz CW-re😊 Az utóbbi idõben téma is volt, h a HEAT nagy sokszor elakad a láncban és nem sebez. Persze ez nem mindig van így és a láncfeszítõ görgõ kivétel, ott általában sebez.