World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Inkább 2 stílus, de a JP 2-õt talán nem olyan nehéz fejleszteni mint a Ferdit mert gyorsabb, mozgékonyabb..
Heló.Kéne egy kis segítség ferdinand vagy a jp 2 a jobb tank
Maala
Megvan már neki azóta az FV TD?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

JeffDunham
Tévedni emberi dolog... <#nevetes1>

Na félre téve a tréfát. Oly annyira op a Tortoise hogy vissza is vettem 3.5 fél milláért. Ennyit az ember nem dob ki "csak úgy" minden alap nélkül. Poi 8 tankot tartott vissza egymaga Dragon R. pályán, 10.000+ sebzést okozva az ellenfélnek.

A kis csõvel ciki, mert senki nem fél tõled. De amint meg van a nagy... szét kapsz mindenkit vele.

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

máshol is hasonló a helyzet?

Gyõzelem/Csata: 1 (7) (14.29%)
Tapasztalat: 3 428 (490)
Szabad tapasztalat: 147
Kredit/Arany: 30 350 0

Kilõtt: 2 (0.29)
Találat/Lövés: 52 / 64 (81.25%)
Sebzés: 7 106 (1 015)
Sérülés: 5 765
Felderített: 7 (1)

Efficiency: 633

Maala
Kérsz egy ölelést? Nem buzulósat. 😊

Amúgy az elsõ részben teljesen igazad van.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

popey8
Eagle nem ezt mondta a Tortoise-ról😊

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Köszi szépen!<#smile> Ez elég meggyõzõ volt! Hiszek neked mert tudom hogy öreg róka vagy itt is és a játékban is és tudod mit beszélsz!
Na most lelki szemeim elõtt megjelent HAMI, amint azt üvölti az asztalt verve, hogy Fegelein... Fegelein... Az akcentusa megvan hozzá.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

JeffDunham
Csináld meg, R3ntonnal meg ne foglalkozz. Elfogult, elvakult és a realitás csak elvétve figyelhetõ meg nála.

AT 15 már elég jól használható td, a Tortoise full op. Csak vánszorog, elég jó páncélja van, de a csöve világbajnoki. Szinte szûkülnie sem kell, át visz mindent, és úgy köpködi pár másodpercenként a nagy sebzéseket mint a villám. Az FV td-vel pedig ha megtanulsz játszani, olyanokra leszel képes, hogy még magad is meglepõdsz a teljesítményeden.

Az új német td ágat (R3nton jól mondta) kötelezõ megcsinálni. Szintén op cuccok, kihagyhatatlan.

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

Igen. Neked gyûjtöm.

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

Annyit had szóljak bele a klánok vezetése dologba, hogy:
Szerintem nem feltétlenül baj, hogy ha a klán vezére játéktudást, és mechanikát kevésbé ismerve vezeti a klánt.
Ha nem õ akarja vezetni a cw-ket!
Szerintem a klánvezér inkább legyen otthon magában a vezetésben, összetartásában a klánnak, fegyelmezésben, háttér biztosításában stratégia kigondolásában.
Ez mellett ha még be tud vállalni cw/század vezetést is akkor hajrá. (ha ért hozzá)
Pont azért vannak az FC-k DC-k, hogy levezessék a gyakorlót, századot.
De erre nem pacsi/haver alapon kell kijelölni az embereket, hanem nekik kell érteni a tankokhoz stb.
Ez a baj a kis/új klánokkal is. Mindenki DC, meg toborzó, de fogalma sincs mit kellene csinálni, csak haver.
TGH-ban volt példa:
Holnap ki lesz fent hogy le tudja rakni a chipeket? Mert akkor annak adok jogot.
Így lett 3 tagunk DC.
Visítottam a röhögéstõl, de közben szarul is esett, mert hónapokig melóztam a klánnal és nem lettem DC (csak már amikor mind1 volt), mert szombaton nem értem rá lerakni a chipet.
Nos ez a 3 DC végül is úgy volt DC, hogy nem volt nekik feladatuk (bocs 1ik toborzott csatákban, vagyis spammelt.), de simán kirúgott ha nem jól válaszoltál.

Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle

A virtuális világokat is emberek népesítik be, mi emberek pedig az virtuális térben is emberek maradunk, akár egy tankként, akár egy muszklis harcos barbárként, akár egy dögös varázslónõként, vagy egy repülõként, stb... is jelenünk meg a bitek világában.

Talán annyi a különbség, hogy a virtuális térben a való életben meglévõ gátlásainkat, önkontrollunkat, néha kulturáltságunkat is elveszítjük. Hiszen itt nem érvényesek azok a erkölcsi, törvényi gátak amik a való életben ott vannak.

Ráadásul a virtuális világban mások lehetünk mint az IRL életben. Lehet a virtuális világban egy utcaseprõbõl is a világ császára, egy kis hivatalnokból mindenható fõnök, és egy vezérigazgatóból is egy lesajnált noob, vagy csak egy egyszerû klán katona.

Maala
Csak a WoT-ban a kettõt nem lehet összeegyeztetni, míg van olyan online játék, ahol a kettõ jól kiegészítheti egymást.

A kláok javát mindig a CW öli meg. Azt nem értem miért nem teszi fel egyik emberke se magának a kérdést hogy ilyen nem szedem magam hülyére CW meg ESL ekbõl. Meg gondolná végig mennyit gürizik ilyen semmi aranyakért amibõl tartósan mondjuk prémium számlát nem tud finanszírozni egy klán se a játékosainak. Minek melóznak,görcsölnek,idegeskednek,szenvednek,izzadnak vért a gép elõtt?

Normális klánok amik max századolnak,team battle és ezt mester szinten csinálják meg egy sincs. Mindenütt ahova beléptem eddig mással nem tudtak foglalkozni csak azzal hogy vernek láncra aztán napszámosként harcoljak területekért meg védjek és egyéb. Túl komolyan veszik a magyarok az egészet holott csak egy játék. Ezért is van az hogy max pár év aztán mindegyik klán kiég max egyet kettõt kivéve.

Nekem hasonló volt a történet az SZLH-val, bár nem teljesen ugyanez. Amit Gseldon leír a kétféle klánokkal, azzal teljesen egyetértek. Hardcore klánnal játszani, területekkel bohóckodni (és ugye értük potyaaranyat bezsebelni) jó lenne, de azt tudom magamról hogy soha nem menne, mivel se prémem, se tízes tankom, de legfõképp nem játszom annyit, és nem olyan rendszerességgel, hogy bármilyen klán sokra menne velem. Ezért is lettem kidobva az SZLH-ból.
Én fõként délután-este, miután hazaértem gurulok pár kört, pihenésképp, ezekhez az esti gyakorlózásokhoz, TS-hez, companyzáshoz többnyire már nincs kanalam. Az éles verzió megjelenése óta van 8000 csatám, van hogy hetekig, esetleg SG-fórum nikotintapasszal egy-két hónapig nem játszom, ezzel meg semmilyen komolyabb klán nem tud mit kezdeni.
Fun klán meg minek, voltam már olyanban is, sokan szeretik az ilyenek által adta lehetõségeket, mindig van pár ismerõs platoonhoz, olykor company, marhulás, de én egyáltalán nem használtam ki, egyedül szeretek a leginkább menni. Két csata közt asztalra kilépegetni, esetleg párhuzamosan egy filmet nézni (igen, elvetemültségemben még ilyet is szoktam😊, ez való nekem.
Egész WoT-os pályafutásom alatt szerintem ha féltucat companyn voltam, ott is csak kipróbálni, szakaszozni meg soha nem szakaszoztam sokat, amikor meg igen, akkor innen a fórumról Tesseliával, vele jól elhülyéskedtünk régebben, de õ egy ideje bizonytalan ideig abbahagyta a játékot, úgyhogy megint maradok a magányos farkas szerepnél.
Ezeket vágólapról másolod? Mert majd minden nap látok tõled egy ilyen szöveget.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Ez középszerû klánoknál kb. úgy mûködött, hogy csatánként kb. 30-40 perc eligazítás, mert szájba kellett rágni, hogy mikor-mit-hogyan, és ebben az eredeti tervezés még benne sincsen. Most ezt ismételd el naponta kb. háromszor, és mindig akadt valami marha, aki nem figyelt oda, és eltévedt az elsõ percben. Hát ennyire strapás.

Az erõsebb klánoknál már nem kell ennyit pöcsölni, jobb esetben maptactic vagy twiddla link alapján is megértik, mit kell csinálni.

Megnéznék egy Trónok harcát a magyar klánéletbe átültetve 😄.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

mi az isten van ma?

Hazaérek leülök kikapcsolódni és a világ összes egysejtûje most játszik...

4 csata egymás után, úgy hogy 20 másodperc után 7-0...

Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...

xotyi
Még most védesd le az ötletet, jön egy forgatókönyv író és picit átkozmetikázva kiadja akcióközpontú Trónak harca féleség képpen.😊

Trance&Friends nothing more..

Ez minden játékban probléma, nem csak itt a WOT-ban. Alapvetõ ellentét van a baráti hangulatú, ökörködõ, klántalálkozón sörözgetõ, sokat csetelõ de semmilyen komoly eredményt el nem érõ ún. "szociális" klánok és komoly eredményeket kõkemény munkával, gyakorlással, szabályok, hierarchia, parancsnoki lánc felállításával elérõ "hardcore" klánok között. Sajnos ez utóbbi egyszerûen az emberek 90%-nak nem jön be, és ez az, amit nem értenek egyes emberek. Ez egy játék, amit az emberek munka/iskola stb. után kikapcsolódásképpen játszanak és nem azért, hogy ez egy második munkájuk legyen, abból egy is bõven elég. Senki nem akar a napi stressz után még egy estit is. Viszont enélkül nem lehet eredményt elérni, ez tény. Sajnos emiatt magas a kiégési arány, amit láthatunk is permier plánban.

Battlegroup42 mod! Próbáld ki, megéri!

Pedig jó ha van egy normális klánod.... ami sztem manapság már nem nagyon van.
Nekem a GLA volt 2011-ben az elsõ, az jó volt 1 évig
Jó társaság, sok baromkodás, nem volt véresen komolyan véve a CW
de aztán nagyon ráállt a klán arra hogy legyen terület, legyünk sikeresek CW-ken, legyünk fent többet, gyakoroljunk, kötelezõ CW, kötelezõ gyak stb stb.... aztán ez ráment az emberek agyára majd minden jó gamer kilépett 😊
Huhh, ezek után szinte örülök, hogy sosem volt részem komolyabb klánéletben😊 Vagyis egyszer volt, de onnan is hálistennek nem személyes ellentétek, csak inaktivitás miatt dobtak ki. Komolyan a kövektezõ évszázad színházi darabjai a mostani MMO-k klánjairól fognak szólni. Intrikák, bajtársiasság, cselszövés, van itt minden😄
Ok! Köszi a tippet!
Hát figyu, nekem van pl Leo1-esem, sztem kurva jó és nem tervezik nerfelni...Hát nem rossz az angol, csak úgyea gold ammo elég rapszodikusan sebez. Pl IS-7, Maus meg ilyeneket azért nehéz jól meglõni vele. Persze ha weakspoton bemegy a HESH, akkor ott az 1800-as sebzés.

Nem rossz tank szerintem, de nekem nem lenne türelmem az elõtte lévõ dög lassú TD-khez. Nem az én stílusom...
Aha értem...de mivel német úgyis szét nerfelik 2hónapon belül nem? Lehet tévedek. És az fv-rõl vélemény? Megállja a helyét rendesen?
Waffentrager E-100. Annyira OP, hogy az már vicc kategória. Még én is elkezdtem húzni, pedig én gyûlölöm a TD-ket. Nagyon OP-k a 10-es TD-k a heavykhez és a medekhez képest sajnos...
Annyit biztosan nem, mint a HHR. Nem is voltatok végig fenn a térképen, a végét meg elücsörögtétek. Ettõl még nem állítom, hogy nem volt megérdemelt a helyezéstek. Biztos az volt, de a HHR-nek átlagban napi 3-4 csata naponta biztosan kijött a hadjárat alatt.

A Fusion elõtt meg teljesíthetetlen követelésekkel álltatok elõ, aztán mentetek a gyengébb ellenállás irányába. Egyik farkas olyan, mint a másik. Nincsen igazságos háború, csak rablóhadjárat.

Szumma szummárum: az eredeti állításom nekem itt annyi volt, hogy igazi jó magyar vezetõvel én még nem találkoztam. Lensver akkor biztos nem volt parancsnok (szakaszban meg az állandó ordibálásával ment az agyamra). Kacsa pedig ugye a kompetens de antikarizmatikus, ezen szerintem még õ sem fog megsértõdni.

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni hogy páncélvadászok közül nekem szimpi az FV183-as és megéri-e kifejleszteni vagy inkább ugorjak máshová? Az AT8-nál járok! Még innen nem késõ váltani ha gáz ez az ág!<#vigyor3> Teszt szerón próbáltam, ott tetszett is meg minden, de ott nem mérvadó a vélemény mert mindenki fullos X-esekkel nyomul hogy kipróbálja. Élõben nem úgy teljesítenek a vasak mint teszten ez miatt.
HUNS fórum 😄 De kit érdekel a Huns? 😄
popey8
Mi fordultunk ellenetek? Na ez hazugság. Mi nem akartunk titeket megtámadni. De mivel ti követtétek a Fusion parancsát (a VTEPS meg nem) képtelenek voltunk védekezni és ellentámadásba átmenni. Nem tudom, h a HHR az 1. kampányban mennyit harcolt, de azt kétlem, h nálunk annyival többet, mint amennyivel te állítod. Mi is elfáradtunk a kampány után, mégis képesek voltunk jó teljesítményt elérni.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

Tehát összefoglalva: A magyar klánélet olyan, mint a brazil szappanopera. ó, borzalom. <#vigyor2>

Jah, tényleg, talán kétszer bementem ellenetek elvinni a balhét, mert más nem volt kéznél. Tudtam, hogy rendes felkészülés nélkül semmi értelme. Egy demoralizált, fejetlen, az elsõ kampány során hozzátok képest vagy háromszor annyit csatázó, és emiatt kifáradt klán ellen fordultatok.

Ezen kívül egyszer kerültünk megint szembe korábban, a Magyar Liga alatt. Azt éppen mi nyertük. Ott történetesen volt felkészülés és fegyelem is.

Bee: A HHR azért oszlott fel, mert utánam más FC-k is kifáradtak a hosszú kampány miatt ahol lényegében körkörösen kellett harcolni, és nem vagy alig volt utána taktikai tervezés. Senkinek nem volt kedve CW-zni.

Én már az elsõ kampány felénél abbahagytam az FC-skedést.

... amivel el is érkeztünk a magyar klánok alapvetõ problémájához: nincs elég tehetséges field commander. Túl sok a magyar klán, túl kevés a jó FC. Miért oszlatta fel Heinz a -HHR--t? (a kérdés költõi)
popey8
Sztem ezt nem itt kéne "kiteregetni". Inkább kérdeznék egyet. Átmentél a HHR-be. Komolyan azt hiszed, h ott neked jobb volt? A válaszodat mondjuk tudom: (bizonyos okból) igen. Azonban, ha az eredményességet nézzük, akkor aligha. Elég csak megnézni az 1. kampány utáni HHR-HUNS csatákat azokat is beleértve, amiket te vezettél. Ne értsd félre, ezzel nem téged akarlak minõsíteni vagy személyeskedni, szimplán csak az eredményességet vizsgálom a 2 klán szempontjából. Mert azzal jössz itt, h 1 (azaz egy) csatán tömeges parancsmegtagadás volt (ami ha jól emlékszem nem is szándékos volt) és amiatt vesztettünk. Mint mondtam ez bárhol elõfordulhat néha napján, fõleg egy olyan idõszakban, amilyenben akkor voltunk. A HHR-ben mindenki flottul követett minden parancsot, minden csatában? Nem hiszem, de még ha így is volt, nézzük meg az eredményét. Szal, a "magán" gondjaid miatt nem a klánt, a vezetõséget (legfõképpen a parancsnokot) és a tagokat kell szvsz igazságtalanul kritizálni.

Azzal a kurvanagy egóddal amennyire ismerlek.

Ilyenkor a vezetõnek szerintem az a felelõssége, hogy több "vasat" tartson a tûzben, hogy ne álljon elõ olyan helyzet, amikor az agyonhasznált taktikus kidõl, és nincs aki irányítson.

Na mégis mivel?

Azért a mániákusoknak szükségük van a tudatra, hogy rajtuk múlik majdnem minden az adott klánban. Ezek hamar visszatérnek, vagy máshol folytatják ugyanazt.
Egy jó klánvezetõt az eredményei és a klán fluktuációja alapján lehet objektíven megítélni.
Eredmények: jó FC-i vannak, skilles játékosai, ...
Fluktuáció: ...akik jól érzik magukat a klánban, és nem mennek el.
popey8
Ugyan már ezek csak kifogások. Ilyenek bármelyik klánban elõfordulhatnak néha napján. Lens igen is jó vezetõ, nélküle nem lett volna M60-unk és nem értünk volna el ilyen sikereket. Sõt, talán már a klán is széthullott volna. Nem Lenssel, meg a parancsmegtagadással volt ott neked bajod...

Már nem emlékszek rá hogy ez az eset hogyan is volt pontosan, szóval nem kívánom kommentálni.
Ennek ellenére nem néznék le egy olyan embert, akinek nagyban köszönhetõ a legsikeresebb magyar klán felfuttatása/mûködése.

Pfff... Ez esetben remek példát mutatott a többieknek azzal, hogy egy elszúrás után még vissza is beszélt. Ettõl csak simán mérges voltam. Aztán hozzám jön panaszkodni egy másik FC, hogy tömeges parancsmegtagadás miatt ment el a rákövetkezõ meccs. Megnéztem, igaza volt, na ekkor mutattam fel mindkét középsõ ujjamat. Vannak olyan HC klánok, ahol ezért simán és teljes joggal kirúgják az embert.

Olyan nincs, hogy Lensver engem többet utasítson. Már attól összekoccan a fogam, ha csak meghallom a hangját.

En hirtelen nem tudok felidezni egyetlen idoszakot sem, ahol igazan szamitott volna a pancel. Plane olyat nem, ahol serthetetlenseg lett volna.
Szerintem mindig is Lensver volt a HUNS vezetõje.

Nem tudom, most milyen. De nálam pont õ (is) csapta ki a biztosítékot, amikor otthagytam õket. Mondjuk akkor nem is volt vezetõ.

Nagyjából egyetértek, tény hogy a gold növeli a sebzés esélyét, de az se csodafegyver. Miután mindenki számára elérhetõ creditért, nem látok problémát a használatában.

Persze megértem azokat is, akik egy páncélra kihegyezett lomha tankban sérelmezik hogy a sérthetetlenségük mostmár csak "nehezen átüthetõvé" változott a gold lõszer miatt, de hát adaptálódni kell, a játék változik.

Lensver a HUNS vezetõje szerintem nagyon jó klánparancsnok!

WOT nick: tepi1

Hehe, a mostaniban is így vagyok benn.
Már kerestek a vezetõségtõl hogy egy ilyen skills jóarc mint én 😊 miért nem vesz részt a klán életében - de aztán megbeszéltük, hogy csodabogárhoz (aka oddball a kelly hõseibõl) hasonlóan én akkor vetem be szuper T10es tankjaimat CWn, amikor azok a klánvezér testi épségét és otthonát veszélyeztetik.

Sajnos-nem sajnos, nekem sem fekszik a 8kor gyakorló van, meg éjjel ugrásra készen kell várni mkor jön a CW invte, bontani a platoont amit tologatok.