World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Túl nagy? Egy gyors, elefántb@szó táras td, aminek még forgó tornya is van? Szerintem benne van a TOP 5 tízes tankban ami jelenleg a legjobb a játékban.
Ismerek valakit aki a Foch 155-öt 2 hét alatt húzta ki nulláról. Igaz rákockult rendesen. És ott még a tier 8-as (SE!!!) op. Kettõ hónap alatt ki lehetne húzni az új TD-t, egy minimális erõfeszítéssel. Szerintem megéri...
Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Ha nem érdekel lapozz.
Az itteni megnyilvánulásadiból annyi jött eddig át, hogy az ajtókon oldalazva közlekedhetsz mert az arcod másként nem férne át.
Ennyi.
Tortoise-hez képest a páncélzata bizony ütõs, csak vigyázni kell hogy az oldalát még véletlenül se, soha, semminek, semmilyen szögbõl...(bár csak 155-ös ágyúk viszik át automatikusan, ez alatt ha nagyon kicsi a szög akkor auto bounce)
davidbog: pedig az object nem rossz, a lövegpajzs és környéke kifejezetten erõs, olyannyira hogy lényegében átlõhetetlen. Aztán a frontpáncél szélein a két csapott rész is pattint mindent, tehát nagyon jó helyre kell mennie a lövésnek,hogy átüssön. Oldalán meg spaced armor...nagyon tud trollkodni az a tank, a célzási idõ sem vészes annyira.
Nekem az Obj.-el van eddig a legnagyobb átlagsebzésem, 2750 körül ha jól emlékszem, bár nekem meg Jagdtiger-em nem volt, talán az beérné...talán.
"No Sacrifice, No Victory" World of Warships játékosnév: Esovius
Eagle:
Ez azért tartja bennem a lelket, hogy szinte mindenki pozitívan nyilatkozik a 9-esrõl 😊
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Nashorn-al WR-em 19% 😞
hihetetlen milyen csapatokba tesz be vele :S
Viszont a mai nappal meg döbbenetes felfedezést tettem, vannak a wotnál is sokkal idegesítõbb játékok. Ez már az totál agyhalál kategória:
http://www.youtube.com/watch?v=X_HH5YkeMOs
A Foch-on lényegében sokkal erõsebb a páncélzat, nincs a tetején egy extra gyengepont (Mle. 48-ason a géppuskatorony ami hihetetlen nagy célpont), és persze a maradék gyengepont is sokkal-sokkal erõsebb.
A löveg is gyorsabban tölt és céloz, teljesen rendben van rammer-el és EGLD-vel.
JeffDunham: T110E3 és FV 183 után szerintem nem nyújtana valami egyedi élményt a Tier 10-es sem. Szerintem túl nagy árat fizetnek a jó ágyúkért ezek a tankok.
Ha jól használod 1v1ben nincs igazán ellenfele így, hogy a Maust is elbontja egy tárból.
A Foch tényleg mindenben jobb. Szerintem az AC Mle48 nem olyan rossz a 100 mm-essel. Tier 8-ban elég jó a homlokpáncélja. Legnagyobb hátránya a kevés HP és az a buzi géppuskatorony a test hátulján. És a magas harckocsik simán rá tudnak lõni a tetõpáncéljára. Ha nem jön be az mle48 akkor is megéri szenvedni, szerintem a Foch az egyik legjobb tier 9 TD amiket eddig próbáltam.
A Jagdtiger ami még kiváló, fõleg a növelt végsebességgel.
A Tortoise egy szutyok, Eagle leírta hogy miért. Ugyanazt tapasztalom mint õ, ha nincs meg rá a 120 mm AT L1A1 akkor igazából rosszabb mint az AT-15.
T95 véleményem szerint totálisan használhatatlan. Meglátásom szerint pár kivételes esettõl eltekintve a T95 -1 harcjármû annak a csapatnak amihez tartozik.
T30-al nagyon régen játszottam de ezt is gyûlöltem. A 155 mm-essel lassan célzó és pontatlan, a 120 mm-essel meg egy nagyobb tûzgyorsaságú T34. Nem sok értelme van.
Most az SU-122-54-el játszok. Elfogadható, valami olyasmi akar lenni mint a Foch, csak a Foch mindenben jobb. Legnagyobb baja a páncélzat hiánya és a gyenge negatív (-4°) lövegkitéríthetõség. El lehet vele szórakozni. De szegény peches, mivel van Foch-om. Egyenlõre esélye sincs arra, hogy megtartsam.
Amit nem próbáltam az az Object 704 és a WT auf Pz IV.
Az Objectet se tartom sokra. Lassú fordulás, közepes páncélzat és trágya löveg. 2,9-es célzási idõ egy TD-n az halál. Egyedül a rejtõzködésében bízhat.
A WT auf Pz IV szerintem a T95 inverze. Eddig két esetben lõttem rá, mindkétszer HE-vel a lövegpajzsot, mindig átütötte. Ha spottolva van és két csak tier 7-es lövi akkor is pillanatok alatt el tud fogyni.
A többi franciával eddig elvoltam, de a t8-cal valahogy nem tudok mit kezdeni...
A 6-ossal volt 1300 átlag sebzésem, a 7-essel 1500, a 8-assal meg van megint 1300, így 20 csata után, ami azon a szinten már nagyon kevés. Valahogy mindent kevésnek érzek rajta: az ágyút, a páncélt, a lövegkitérítést. A mozgékonysága jó, de az egy TD-nél önmagában nem igazán tudja kompenzálni a többi hiányosságot.
Meg ez már lehet paranoia nálam, de mintha többet is kerülnék vele t10 csatába, mint a többi 8-as tankommal 😊
Fostalicska:
Így sem a top löveggel használom (ahogy az elõdein sem a top lövegüket használtam a lassú célzás és gyenge DPM miatt), hanem a 100 millissel. A 90-eset nem mertem kipróbálni. Így is röhögve letámad boldog-boldogtalan, tudván, hogy úgyis nagyobbat lõ belém, mint amekkorát én belé 😄
Maala:
Kíváncsi leszek már arra a Foch-ra, jó érzés lenne néha pattintani valamit 😄
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Az AC.48-ra meg a legideálisabb a 90mm-es, gyorsan szûkül, gyorsan lõ. Csak a kis sebzés az egyetlen hátulütõje.
A Foch minden tekintetben jobb.
A frontpáncél sokkal jobb,nagyon pattogós.A löveg is gyorsabb és jobban szûkül.
Az 48-nak a nagyobb löveg lassú célzása a legnagyobb baja szerintem.
Bár egyik Francia se a marha gyors célzásáról híres..
Ha meghalsz,te nem tudsz róla,csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is ha hülye vagy...
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Karakterisztikában nekem nagyon hasonlónak tûnik az ACM 48-hoz, de érdekes módon a Foch-t szinte mindenki dícséri, míg a 8-ast általában szapulni szokták.
Miben rejlik a különbség a kettõ között, amitõl a Foch annyival jobb lesz?
Én még csak a 8-asnál tartok, de ki nem állhatom. Nagyon gyengének tûnik... Jól emlékszem, talán te voltál az, aki írta is annak idején, hogy nem is a top löveget használta a 8-ason a borzalmas karakterisztikája miatt? 😊
Map: Komarin
Date: 2013.11.05. 18:04:11
Vehicle: Pz.Sfl. IVc
Exp: 1 750 Credits: 42 445
Achievements: : Top Gun, Sniper, Master Gunner, Sharpshooter, Mastery Badge: "Ace Tanker"
Replay
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ
Számítottam rá hogy ilyen sunyi stílusban kell vele játszani, de mondom megpróbálom...hát nem gyere be. Ha meg nem magamnak spottolok akkor nem is kapok értelmes xp-t sajnos. A másik dolog meg, hogy vörös csapatokat ezekkel a TD-kel nem lehet átbillenteni a gyõzelem irányába, tehát nagyon csapatfüggõek. Én meg szeretek legelöl harcolni és nagy befolyással lenni a csaták végkimenetelére, szóval nem nekem találták ki õket. Kár, ez már a második új német ág ami nem nekem van...
\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Persze minden rohadt pályán a tank jobb oldala lógott ki állandóan 😄 És mindenhol balos kanyart kellett venni...már csak röhögtem rajta a végén 😄 Mondom ok, dugjuk ki a szép nagy kupolát itt is.
A távolsági harcot kéne vele erõltetni, de hát ilyen miniatûr pályákon...
És még azt elfelejtettem, hogy negatív camo értéke van, akkor is spottolják ha csak a kupola lóg ki, és higgyétek el, az a kupola mindenhonnan kilóg...mindig elsõnek fedeztek fel.
Az FV amúgy ezt örökölte, csak ha lehet akkor még durvább a camo értéke, tegnap meg mernék esküdni rá hogy a spottolási határ szélérõl láttak meg 😄 Még véletlenül se lehet rá számítani, hogy ezt valahonnan valaki nem fogja spottolni.
A Tortoise.
Az a helyzet, hogy nem rossz tank, lehet vele jól teljesíteni, a Foch-al szinte teljesen megegyezõ átlagsebzést tudtam vele hozni (~2650). Ennek az az oka, hogy az ágyúja brutális, viszont maga a tank lassú, nem mindig van ott ahol kéne.
Foch-al mindig ott vagyok ahol az akció van, nem maradok le és be tudom gyûjteni a maradék ellenfél maradék HP-ját is, lehet vele takarítani a végén.
Szóval az ágyú tökéletes, az ágyú kitérítés is szuper minden irányban, fölfelé kicsit szûk de nem vészes. Maga a tank viszont idegesítõ és frusztráló volt nekem. Egy az hogy lassú, de nem borzalmas végülis, csak meg kell gondolni merre indul az ember.
Aztán a páncélzat. MINDENKI tudja hogy hol kell lõni rá, annyira egyértelmû hogy fáj. Mint a többi kis AT TD-nél...bazi nagy kupola, na vajon hol lehet a gyengepont.
De oké legyen neki, bár nem tudom miért nem lehetett a teljes géppuskatorony 150mm vastag szembõl, amúgy is teljesen függõleges...nem, a két széle valami 90mm, vicc. Még egy AMX-13 90 is belövi szembõl gond nélkül.
És ez a tank ugye -10 fokos ágyú kitérítést kapott, de vajon mit látnak meg elõször ha feljössz a domb mögül? Hát azt a kupolát ami akkora mint egy toronyház. Rá se tudsz lõni az ellenre, de te már be is kaptad a 100% garantált átütõ találatot. És nagy valószínûséggel a töltõ meghalt ugye, mert azt pontosan a gyenge pontba kellett ültetni. 5.99-es célzási idõ felmegy 7 fölé, viszlát DPM, viszlát egyetlen elõny, ami a tanknak van lényegében. A végére már teljesen ráállt a kezem a gyógyító cuccra, 5-7...5/7...5/7. Már reflexbõl nyomtam.
Ennek kompenzálására szánták a Tier 10-es szintû HP-t (2000). Na ez az ami nekem nem tetszett. Inkább legyen 1700 Hp-ja, de azt a buta kupolát erõsítsék meg kicsit.
Ja és még annyi, hogy a teteje nagyon vékony, ha ott találja el az SPG akkor max. sebzés mindig. Nem sûrûn találtak el mondjuk, de mikor igen akkor szépen repült 1200-1500 HP mindig.
Szóval jól teljesítettem a tankkal, de közben rohadtul felidegesített majdnem minden csatában. A Foch mérföldekkel élvezetesebb TD.
Áron Benedek, mindkettõt ki kell próbálni. Mindkettõ nagyon jó. A löveg ugyanaz, a JP II kevésbé páncélozott de mozgékonyabb, a Ferdi páncélozott de lomhább.