World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1. VeloCraptoR 75%
2. povel 72%
3. Humbart 72%
4. EMBRYONICJOURNEY 71%
5. MrScheff 71%

De ott van még MARMIST, incurably, Hami stb.

Stream minden hétfőn és pénteken 18:00 órától! World of Tanks Random csata magyar kommentárral. Link: www.twitch.tv/mrscheff

Én eddig azt sem tudtam, hogy kivették. Azt hittem még mindig benne van, mint az egyik olyan láthatatlan módsoítható bizbaz, amivel balanszolnak. Mint a talajnyomás.

popey8
Nem emlékszem már, de magyarázat az mindig mindenre van nekik.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

,,Lehetséges (de nem garantált) hogy a "páncél minõség" vissza fog térni a történelmi csatákban (Aki nem tudja a nagyon korai WoT verziókban volt egy szorzó ami megnövelte a páncélzatot bizonyos mennyiségben, a páncél minõségétõl függõen: például normál páncél értéke 1, jó minõségû háború közbeni RH Német páncél szorzója 1.1 amitõl így 10%al vastagabb.)"

Ez vissza térhetne normál csatákban is. Egyébként, ha volt ilyen benne, mi a szarért vették ki? Volt valami magyarázat, emlékszik valaki?

popey8
Remélem nekem is😉

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

TOMSILENT
Tessék, 44 perc tömör-gyönyör:
NatGeO - Wot teljes adás - külföldi

AMD FX-8350 4,0 Ghz | GIGABYTE RX580 8GB | 720 GB SSD | 2T HDD | 32 GB RAM | CM 700W PSU | GIGABYTE 970A-DS3P lap | AOC G2460F |

Master91
Nem kell nerfelni azt a szar specialt, szerver 85%-a játszik vele, semmi probléma nincs vele

15-6-ra kaptunk ki....
o/

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

Szerintem is az egyik legjobb heavy az E100. A sok HP miatt engedi a hibázást, beforgatva nehéz átlõni (a tornyot is be kell fordítani!), arannyal használva majdnem mindent átvisz.

És a legfontosabb: jó, élvezetes vele játszani, nem érzem azt, hogy a pengeélen vagyok.

Olvastam valahol egy elemzést, nagyon találó az E100-ra: ha beleülsz, Te vagy HULK, játsz is úgy vele!
Mydgard
Forgatva az E-75 pattogosabb fater. ;-)

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Mogorva vénember vagyok a WoT-ban már. Sajna annyi türelmem nincs már másokhoz, hogy szakaszozzak is.

Illetve most kezdtem el fél év után megint csapatépítõzni egy régi-új társasággal. Ott speciel szociális vagyok, de ez nem alapállapot, hanem erõfeszítés.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Angol 10-esek (TD kivételével), amik az igazán ritka jószágok.
Kínaiból nekem 6 121 és 5 113 van, ezért mondom hogy nem annyira ritkák (kb. 300 csatát játszottam X-es tankkal).
Vettem én is BT-2-t, elõszedtem a mikromaust/Locustot a kicsik miatt.
Japók érkezéséig nem akartam már várni, azok is angol/kínai gyakoriságúak lesznek sztem.

http://wotlabs.net/eu/

ˆ Mydgard: az E100 az egyik legélvezetesebb tank a játékban. Nem papír, beforgatva (test és torony) szinte mindent tud pattintani. Golddal a legtöbb tank sebezhetõ szembõl, a gyenge pontokat célozd.
Master91
"Valami itt nagyon el van baszva orosz > nemet realcioban."

Haha

nincs
Master91
Hát nekem tetszik, jó az a torony forgási sebesség :3

Kár hogy sose lesz nekem ...shet
Mydgard
Udv!

Nos most mar muszaj vagyok leirni, hogy ez az E-100 egy ritka nagy szarkupac. Gold ammoval pattanok mindenrol, engem minden atlo tehat papir, teljesen nevetseges, lassu mint a tetu, lassan tolt, lassan fordul. Nincs egy olyan tulajdonsaga, ami barmilyen formaban kiemelne a 10-es tierbol. Osszehasonlitaskepp, hogy lehet hogy a T-34-85-osom, a kozepes csovel, 122-es pennel gyakorlatilag mindent sebez, elobb 2 T8-as tankot lottem ki vele, tegnap Type 59-et, es meg csak nem is fullra fejlesztett. Valami itt nagyon el van baszva orosz > nemet realcioban. Mar sajnalom a tomenytelen belefektetett idot, penzt, hogy ezt a szar monstrumot valasztottam elso 10-esnek...

Razer Blade 16 | Intel Core i9-13950HX | 16" 240 Hz QHD+ | GeForce RTX 4070 | 32 GB 5600 MHz RAM | 2 TB SSD

Ezeket az eredményeket hol tudom megnézni?

"Lényegtelen, hogy 3k vagy 30k."
Magamat ismétlem csak: a 30k csatás sokkal régebb óta játszik, megtapasztalta a nem épp kegyes MM idõket. Ha megnézzük az egyik fórumlakót, 1500 WN6 32k csatára, a másik accján 1900 WN6 1,5k csatára. A francia ágon T8 TD-ig, T9 heavy-ig jutott el. A most kezdett acc rövidesen 2000 WN6 fölé fog menni, a régi a nagy csataszám miatt nagyon lassan változik.
"Nem tudsz reálisan összehasonlítani két játékost, mert nem nem tudod, hogy az adott csatából mennyi volt stathúzó cw/company/platoon és mennyi a szál egyedül futott random."
Valóban? Kwagga:
Szakaszt valóban nem tudom, hogy mennyit mentek. De CW-t vagy company-t stathúzásra nem lehet használni (kivéve WR). Ha téged beküldenek a masszába, hiába vagy jó, nagy eséllyel hamar kilõnek. Ha TD-vel azt az oldalt kell figyelned, ahol nincs enemy, akkor nem fogsz sebezni.
Visszaraktam XVM-be a színezést, gondoltam kipróbálom azt, amit a prohardveren írtál, azaz, egyszerûen megnéztem az ellenfélnél ki a jó, legjobb játékos és arrafelé próbálok menni, ahol várható. Hihetetlen mennyit számít, hogy arra figyelek, hogy õket, õt minél gyorsabban kiiktassam a játékból. Már korábban is felfigyeltem rá, hogy más is játszik így. Emiatt én kicsit se bánom, hogy egy accom van és a régi katasztrofális eredményeim miatt nem vagyok se lila, se kék. 😊
Hihetetlen látni, hogy ha 10-be megyek, akkor is csak 1-2 zöld játékos van egy-egy oldalon.

A WoT Dossier Tool nálam valamiért nem mutatja az újabb tankokat. Van most valami olyan online felület, ahol tankokra bontva nézhetném meg a WIN6 értékeket?

Nekem valamelyik német kis tank hiányzott sokáig, szerencsére patch elõtt kilõttem. Franciknál meg a Hotchkiss, amit nem találtam soha, most meg ezek az új brit artyk szivatnak <#hehe>

Nekem a kínaiak közzül már csak az I.-es szintû hiányzik. V.-X. tierben játszom. Várom, hogy valaki behozza troll szakaszban, de mindig csak LTraktor-okat hoznak <#nemtudom> <#vigyor2>
Kinek lesz ilyen?

Várjátok már?
mire lesz jó?
Hi Bro!
Este mehetünk 1-2 órát,most meló van..Holnap tuti jó napközben is.

Azért nem volt 50%,mert az én átlag 2-3k sebzésemhez a te 3-4k dmg-t kevés.
Ismétlem kevés!<#alien2>

Nekem jelenleg nincs 1801 wn6 értékem,mint neked.(Még 500 csata a borsószóróval és kész vok)

Tessék összekapni magad.A 4k dmg kevés tõled,neked stabilizálni(állandósítani)kell az 5 k dmg-t.<#alien2>

Am ketten sztem nehéz 15 ellen nyerni,nem 1x mondtam ha 3an lettünk volna simán nyerünk..vagy ha legalább nem rohantak volna egyszerre meghalni,hanem percenként csak 1-2 tank,akik közben 1 kis spot dmg-t is csinálnak.
Õk kapnak spot dmg xp-t mi meg lehoztuk volna..

Erre fel team dmg,team kill.Én a saját heavy-t"csak"meglõttem,te voltál aki megölte...<#alien2>

patchaou
Egészen pontosan a franciák bejövetele után lett meg. Emlékszem egy 50-100 vagy valami ilyesmi volt az utolsó és öngyilkos merényletet kellett érte végrehajtanom. A csapatom le is noobozott, aztán amikor beírtam hogy ez kellett a master tankerhez akkor rögtön mindenki gratulált 😊 Elõtte a T92 volt még amire hetekig vadásztam.

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

patchaou
Régen még egyszerû volt, nekem legalább másfél éve megvan 😛

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Nem voltak ritkák? Akkor te mázlista vagy, én alig láttam belõlük eddig, most meg már volt olyan csata is, amiben 2-2 volt.

Már annyira ki akartam lõni, hogy volt olyan csata, amiben szartam rá mi történik körülöttem, csak a 113-at akartam kiszedni(persze lenyúlták elõlem). Ha volt olyan csata...10-bõl 9 T10-es csatában egy darab se volt, szóval nagyon nem kellett törni magam.

De ma végre szembe jött egy, marhajó érzés volt kilõni, annak ellenére, hogy utána egy szép nagy fehér 1-es jelent meg a képernyõn a következõ kill-ig<#hehe>

Master91
Kapják be, 3-5 tank kéne hogy meg legyen ,erre jön 1 patch 5-10 új tankkal megint...
Én már nem vadászok rá:
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Lusta vagyok új XVM configot csinálni (meg ez az újabb fajta nem is olyan egyértelmû nekem) és némelyik kínai még mindig tönkreteszi a játékot. Egyébként nem volt eddig sem olyan ritkák.

Nem volt egyszerû ez az acsi. Ha nagy nehezen összeszedtem a hagyományos ágakról (pl. obi 263), mindig sikerült a WG-nek új nemzeteket berakni. Angol X-es med/heavy, kínai tizesek, de a csúcs az angol arti ág. Ott egy Conqueror GC-t találni... Mostmár jöhetnek a japók.

Jah ok. Lehet fel kéne ülnöm a Hami-expresszre? Áhh, az a pofa még nekem is sok.

popey8
Biztos nem, mert itthon 24-én este 9 órától adják elõször.

Az a company-ban lejátszott meccseid winrate-je. Felette van, hogy 442 csatát játszottál eddig company-ban, ami az összes csatád ~1%-a.

http://wotinfo.net/en/signaturerecent/EU/501645978/jagdpanther/signature.png

toocha
Használja valaki a VTEPS-es Episco mod packot? A HP számok melletti kis ikonokat hogy lehet megszüntetni vagy módosítani, mert néha majdnem rálõttem a csapattársra mikor megláttam a piros kis bizbaszt.
Remélem érthetõ voltam?

Mi vagyunk a Zsoldosok Kezünk sosem dolgozott

Mondjuk ezt nem értem, mi ez a company 74%, hónapjában átlag egyszer megyek olyanba.

Hát Destymeme én mondtam h nem fogunk kihozni 50%-os napot 😛
Nem tudom, hogy megtanultam-e, viszont akik megbíznak bennem, azoknak jó vagyok így is.

Ezt a magyar natgeón adták/adják már?

A Settlers 2-be xd
Master91
Natgeon a gyáróriások mûsorából lopott képek

új pálya

Fjord 1 zászlós <#rinya><#rinya><#rinya><#rinya>

Miért kell a sz.r pályákra 1 zászlót tenni? :S
Lényegtelen, hogy 3k vagy 30k. 5-8k meccs felett már csak az új tankok zavarnak be, a többi dolog "beáll".
Nem tudsz reálisan összehasonlítani két játékost, mert nem nem tudod, hogy az adott csatából mennyi volt stathúzó cw/company/platoon és mennyi a szál egyedül futott random. Sõt a randomot csatákat sem tudod összehasonlítani mert a körülmények csatánként mások.
Az oldalon megnézve meg amúgy is látható ha valaki az OP tankok játszásával ért el jó eredményt.
Alapvetõen hibás a nézõpont, mert egy valószínûleg újrakezdett acc-ot hasonlítanál össze egy 34k csatás acc-al. Tegyük fel, hogy 10k csata után újrakezded a játékot. Tudod, hogy melyik ágat kell húznod, hogy sokat sebezz-sokat ölj-keveset halj, esetleg ismered már a saját stílusodhoz illõ tankokat. Az új acc-on kimarad a régmúlt MM miatti szívás, kimaradnak a nem OP tankok grindjei, kimarad a kezdeti párezer csata alatti bénáskodás.
Ha például most egy átlagosnál jobb játékos (1300-1600 WN7) ráfeküdne egy új acc-on a német táras TD vonalnak, akkor lazán lila statot tudna produkálni. Azért, mert az új T8 német TD-vel lazán 2,5k fölötti átlagsebzést lehet hozni randomban.
Értem én a mondanivalód!(bár annyit a magánélet munka ,asszony )mellett nem lehet játszani,én is úgy vagyok ,hogy megcsinálom a napi küldetést és kész!Bár valszeg én is azok közé tartozok akiket irányítani kell egy század/CW során,de ezzel nincs is gond,nem tudok annyit áldozni rá,hogy az általad leírt kutakodást megtegyem!Azt is vágom,hogy felállított szisztem alapján gázolsz randomban!azt is értem ,hogy képes vagy eldönteni egy random csatát,nekem is ,mint mindenki másnak is néha sikerül,gondolom neked többX is!DE ha egyedül vagy randomban,se szakasz ,se épkézláb társak ami mostanában döntõen jelentkezik,hiába lõsz 6-7-8k dmg-t mégis loose,mert mire egyedül a kigondolt pozíciót tartos,(ha mákod van ,van aki segít) de ez ritka,és az eredmény pl 11-3 amit te egyedül lõttél (3) és azt a 7-8 k dmg-t addig lövöd be amíg ki nem nyírnak!nem általános persze a 7-8 k dmg,de hogy 5 csatából 3x minimum 13-2 az eredmény a csata elsõ 4 percébe az tuti!!Nem látok erre megoldást (én)gondolom benned megvan az a + ami ezt feljavítja de sztem neked is 5-2 csata tuti tehetetlen bukta!mert amikor a kukik egy tizes tankba azt hiszik elpusztíthatatlanok akkor már megette a fene!
Mondjuk eddig nekem se volt meg <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Ha valaki jó játékos és sokat játszik olyan ágon, ahogy ésszel nagyon jól játszható tankok vannak (amerikai és francia tankok), akkor azokkal simán hozható a jó winrate. Miért amerikai és francia?

Amerikai heavy/med (nem táras): mert a gun depression a legjobb dolog a játékban, ha ki tudod használni csatákat dönthetsz el, hiszen amíg rólad nagy eséllyel pattannak, te nyugodtan lõhetsz.

Amerikai táras: mert a viszonylag jó gun depression mellé kapsz még gyorsan tárazó, lövések között gyorsan töltõ, valamilyen szinten páncélozott és mozgékony tankokat, ha kihasználod a tár elõnyét és kombinálod a random páncélzattal valamint a gyors újratárazással simán csatákat döntesz el egyedül.

Francia tárasok: a nagyon jó mozgékonyságot és az 1 tárból leadható hatalmas burst dmg-t kombinálva a pályákon elõször érheted el a kulcspontokat és biztosíthatod addig, amíg a társaid odaérnek, ezzel már a csata elején helyzeti elõnybe hozhatod a csapatod + a mozgékonyságnak köszönhetõen pillanatok alatt válthatsz pozíciót és a pálya egyik oldaláról fél perc alatt a másikra érve segítheted az éppen bajban lévõ társaidat.

Ha egy alapvetõen jó játékos rááll ezekre a tankokra, akkor nagyon jó összesített eredménye lesz és a csaták többségében döntõ szerepe lesz a gyõzelemben.

Ha jó akarsz lenni semmi mást nem kell csinálni, csak gondolkodni és lejátszani a fejedben azt, hogy az ellenfél mit fog csinálni és ahhoz alkalmazkodni.

A lényeget leírtam itt: link Hiába gondolkodsz jól, ha nincsenek meg az alapok.
Szépen elszaporodtak a 113-ak, ma láttam háromszor is eddig.
Remélem mire megveszem, már mindenki kilõtt legalább egyet és nem az lesz az összes csatában, hogy az ellen csak engem akar kilõni <#nyes>

Master91
Ahol gyengusznak erzed magad,nezz 3-4replayt! erezni fogod majd utanna a hatasat garantalom!

www.wotreplays.com

palyara es tankra is tudsz keresni
(telon.vagyok,lehet nem ez a link)
Köszönöm, ezek evidenciák. :-)

Gondolom a 30 ezernél több csata is játszik, a pályaismeret, a szembe jövõ tankok gyenge pontjainak ismerete, stb.

Érdemes gyakorlóban bebóklászni a pályákat? Mert a "ne halj meg gyorsan" opcióban az is benne van, hogy olyan helyekre menjek a kezdéskor, ahol ha észre is vesznek ne lássanak rám öt helyrõl, azonnal kinyírva. :-)

Ha utánaszámolsz könnyen kijöhet, pedig free-bõl egyet sem ugrottam át.
1. Kína light elágazás kimaradt.
2.Francia low tier arty kimaradt.
3. Német low tier arty kimaradt.
4.Brit low tier arty+TD kimaradtak, meg a Matildás ág is.
5. Amerikai forgótornyos TD-ág kimaradt, mert T320-ból kezdtem az áthelyezés miatt.
6. Új orosz med ág nem kellett az Obj. 140-hez, illetve az IS-4 is kilencesbõl lett tízes, így alatta semmi sincs meg.
Ja, kértél tanácsot: egyszerû. Ossz le sok sebzést, ne halj meg egybõl, játsz okosan, és akkor a WRed 50% felett lesz, pár %kal.

Ezt már sokszor kibeszéltük.... ha megfigyeled (néhány extrém példától eltekintve), általában egyenes arányosság van egy játékos efficiency/WN6 statisztikája és a gyõzelmi aránya közt - természetesen minél több csatája van valakinek, ez annál megbízhatóbb infó.

A rossz játékosoknak a 40-50%os tartományban, a jobbaknak meg 50-60%os tartományban mozog - EZ van amiatt, hogy csapatjáték, tehát akármilyen szuperember is valaki, soha sem lesz 70-80-100 körül a WRje.

A jó játékos a csapata hasznára van, tbb sebzést ad le, többet öl, többet spottol, ezért a csapatának hosszútávon nagyobb az esélye a gyõzelemre. A jó játékos pl gyakrabban tud a mérleg nyelve lenni, esetleg lehozza a meccset egyedüliként a túloldalon lévõ 4 ellenféllel szemben stb stb.

Mindez hosszútávon jelentkezik.

És ezért nem lejhet azt mondani, hogy a stat nem számít, mert ha nem számítana, akkor a jó játékosoknak se lenne jobb, a rosszaknak meg rosszabb a gyõzelmi rátája.

Antimat
De csini!
Valami rokony? 😊

cyka blyat