World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

ToCsEk
mai:

- A Löwenek és T34-nek nincs szüksége korlátozott MMre a fejlesztõk szerint.
- Nem fog semmi se történni a T6 Francia és Kínai könnyû tankokkal az új Amerikaiak miatt.
- A fejlesztõk szerint a Matilda "átlagos" MM súllyal rendelkezik. Yurko2F azt mondja egy kézen meglehet számolni a különleges MM súllyal rendelkezõ tankokat. ("ha csak nem vagy ügyetlen a vágóeszközökkel")
- Nincs szabály az MM mechanizmusban ami meggátolná hogy sok ugyan olyan tank legyen egy oldalon.
- Úgy tûnik "normálisnak" tekinthetõ hogy a nemzeti csatákban elõfordulhat hogy 10 ugyan olyan jármû legyen egy oldalon.
- SerB megerõsíti hogy van kapcsolat a HD modellek és az között hogy 2014ben nem sok új ág lesz.
- Úgy tûnik hogy a HD modellek nem lesznek letöltve a gyengébb számítógépeken.
- Ha felderítesz egy artyt és eltûnik majd kilövik akkor nem kapsz érte pontot.

Egy nem dokumentált változás a 8.11ben hogy a nyerési arány kijelzése változott. pl. 52,7% helyett 52%ot ír.

¯_(ツ)_/¯ (ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻ ヾ(⌐■_■)ノ ༼ ■Å̯■ ̿ ༽ ?(???)?

Lunki88
Emberek történelmi pillanat! Meglett a nagy ágyú a sturer emilhez. 😄
észrevettem...elég sunyin kell vele tolni. teszt szerveren kipróbáltam az sta-t meg az stb-t is nagyon bejött mind2.szerencsére nincs elõtte(eddig) szopóág.a type 61-et nem próbáltam de az alap ágyúját elnézve nem lehet rossz.
popey8
Ja nagyon fasza. Alig várom, h túl adhassak rajta és meglegyen a sta (még 93k xp<#rinya>). T7-ben am nem rossz, de annál feljebb... Ráadásul 10-bõl 1x rakja a tierjébe.

Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png

fasza ez a kis japán
http://wiki.worldoftanks.com/Battle_Mechanics#Penetration_Mechanics
Ja, 70-tõl ha nincs overmatch, nem kompenzál.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

70 felett autobounce, hacsak nincs 3x overmatch. HEAT-nál 80, de nincs overmatch.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Igen. Mindig úgy változik a szög, hogy a páncélzat hátrányban legyen a valós poziciójához képest.
Volt valami WoT wiki vagy micsoda, nem tudom még létezik-e, de ott szépen le volt írva példával és képekkel. Amikor Oddball-al csináltuk a páncélteszteléseket a bloghoz akkor is észrevehetõ volt a hatása.
Azt viszont nem tudom hogy az automatikus lepattanás vagy annál nagyobb szög esetén mûködik-e. Ha nem mûködik, akkor 70° vagy annál nagyobbnál lepattan. Ha mûködik akkor csak 75° felett van automatikus lepattanás mert ugye az az 5° közbelép.
Maala
Helyzetnormalizáció? Magyarul ha van egy 45°osan beforgatott tank elõtted, és rálõsz, akkor az olyan lesz, mintha csak 40°-os szögbõl lõtted volna?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Lunki88
Nem gondoltam hogy ezzel a kis porbafingóval is lesz masterym. 😊
mikor a 183as tdvel beledurrantasz egy foch 155 be és marad neki 1 HPja, mikor a meedeket szembõl meglövöd és 10-20-30-50 hpval túléli, mikor egy lövés kéne bele és tuti lepattansz. és ez nem egyszer fordul elõ.
A játék dönti el, hogy mit ad be és mit nem, mikor kigyújtasz egy tankot, téged is kigyújtanak, pedig ott a legénységen a karbantartás.
Ez ilyen WG anomáliák.
Elolvastam es ugy dontottem hogy ha legkozelebb lepattanok valamirol akkor nem fogom firtatni... Inkabb lovok mashova ! 😊
Városi harcra elég durca, ha van támogatás a tank mellett. Klasszius TD-zésre alkalmatlan.
Au...

Na ez már vereség 😄

Defeat
Battle: Abbey 2014.02.18. 17:27:37
Vehicle: Hetzer
Experience received: 1 602
Credits received: 32 302
Battle achievements: High Caliber, Mastery Badge: "Ace Tanker"

WoT: Nishizumi77

Tudom, tudom, poénnak szántam.
Gyakorló, troll platoon stb.

Sose kerül össze T1 Cunnignham-el.
Akkor pont annyira pattog mint az összes tankom amivel megyek szóval nem venném észre a különbséget... A másik meg: kit érdekel, hogy meglõnek egyszer, ha én utána beletáraznék mondjuk 3k-t. Ráadásul tornya van szóval elég rugalmas jószág és egyenes úton nem is annyira lassú. Szóval még pozíciókat is lehet vele váltogatni.

Adott a lehetõség, húzd ki a WT-t. Ha a fochnak a páncélját szarnak találtad, érdekes lenne erre mit mondanál 😄 😄 T1 cunningham belövi szembõl 😄 😄 😄
A játékban lévõ átütési értékek 100 m-re értendõek. Nagyobb távolságon csökken az átütés, de ez nincs számszerûsítve. Kb egy másfél éve volt egy lista amin szerepelt pár tier 10-es nehéz hk lövegének az átütése nagy távolságra: 5-20 mm-el csökkent az átütésük. Azóta már biztosan változott a dolog, mert a régi átütésekhez (120 mm M58/SA47: 269 mm, 130 mm S-70: 260 mm átütéssekkel rendelkeztek) volt megadva a nagyobb távolságé.

A WoT-ban lévõ 70° feletti automatikus lepattanó tényleg létezik és a teljes kaliberû lövedékeknél (amelyeknek az L/D aránya kisebb mint 5) kb ilyen szögnél következik be.
A valóságban ez függ a lövedék L/D arányától és anyagától. (Például egy 10:1 L/D arányú acél penetrátor ugye ez nyilván már csak APDS vagy APFSDS lehet ez 78°-nál következik be, ha a DU vagy WC akkor 81°-nál. 1:15-ösnél ez 82-83°, 1:30-asnál 84-84°. Ezek abban az esetben igazak ha a T/D (lemez vastagság/penetrátor átmérõje) arány 4:1 alatt van, ha 4:1 vagy ennél nagyobb akkor a fenti szögek 1-2°-al csökkennek.)
Nathan Okun 80°-ot ad meg az átütési formuláknál az automatikus lepattanóra.
A játékban ebbe még belekavar az overmatch és a lövedék normalizáció is.

A 25%-os randommal nem akarták a lövedék minõségét (mert amit leírtál az gyakorlatilag az) imitálni. Egyszerûen csak azért adtak meg egy ilyen intervallumot, hogy ne legyen mindig ugyanannyi a lövedék átütése. Mellesleg szerintem is nagyon sok ez a +/-25% bõven elég lett volna +/-10%.

Ezekkel még nem is lenne túlbonyolítva az átütési rednszer. Még a lövedéknormalizáció (AP(CBC): 5°, APCR/APDS: 2°) is elfogadható. Bár lenne jobb megoldás arra is.
Ami nagyon kiborító az a helyzetnormalizáció (amikor a harckocsi pozicióján változtat 5°-ot a számítási rendszer) és az overmatch. Ez a kettõ a legnagyobb gyökérség. A helyzetnormalizációról sokan nem is tudnak és nem is annyira feltûnõ. Az overmatch meg szimplán hülyeség. Nincs olyan hogy ha 3-szor nagyobb a lövedék kalibere a lemez vastagságánál akkor automatikus átütés.
Az most csak azért, mert event van rá.
Hatásos volt azért, mármint én érezhetõen kevesebb td-t látok, medek száma nõtt meg most, illetve az artyké.
Az artyk miatt is lehet h kevesebb a TD, mert megmondom õszintén, nagyon pontosak most az artyk, igaz nem mentem sok kört velük az utóbbi 2 patch óta (30-50 csata) de sokkal egyszerûbb mozgó célpontot is eltalálni, illetve még az ilyen pontatlan s51-el is betalálok (régebben hiába voltam fullra rászûkülve, tuti h mellé, elé, "fölé" lõttem az esetek nagy részében).
Illetve nagyon idegesítõ h 6-800 eff-s babuinok csinálnak 2-4k dmg-t artykban ülve úgy h igazából fogalmuk nincs mi a helyzet.

Egyedül a confrontation módban van sok TD, mármint szarul pakolássza az MM õket be. Tegnap t34/85-el 6 csatán keresztül confrontation volt, és abból 5-be amcsik ellen mentünk, t6-ban 15 hellcat....3 csata volt ilyen. Abból 1x bírtunk csak el velük, akkor is azért mert én voltam az egyedüli t34/85, a többiek mind kv1s-el voltak. T8-ba meg amcsi oldalon t28/proto, orosz oldalon v isu dömping v pedig is-3/is-6.

Focht eddig a közel 375 csata óta, 2 alkalommal láttam, obj268-t láttam még párszor, e3-t is, de nem olyan nagy számban. Az tuti h jpze100 meg halálcsillag most "gyakoribb" (sztem nem nõtt a számuk, csak most nincsenek/alig szerepelnek a nerfelt t10 td-k, és jobban feltûnik h jé nézd már 3 jpze100 v 2 halálcsillag is van)
Jaja, ez a 3-as uralja most a terepet.

Pales27
jpz e100ból is rengeteg van

Amúgy jól jött ez a td nerf. Ugyanúgy tele van velük a játék csak most a 80%-uk már FV meg WT e100... Még jó hogy a nagyrészük válogatott nyomorék különbdne nem lehetne tõlük játszani.
Bár lehet mégsem olyan könnyû a WT-vel tolni hiszen R3nton is megmondta, hogy nehéz... 😄

patchaou
Tényleg bosszantó jelenség. A minap történt, hogy 50 100-al bedaráltam egy is-8-at, elkeringtem egy ház körül majd betöltés után újra rámentem, elvileg két lövés kellett volna bele, de az elsõ sebzõ után egy lepattant a seggérõl, kettõ nullás ment az oldalába, és kilõtt.. pedig a szerencsétlen azt sem tudta merre akar forogni...

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Az ilyenekbõl lesznek a hegytetõre kiálló, 3 másodperc alatt 1HP-ra redukálódó, kilõhetetlen izék.

Én azt utálom legjobban, hogy pl.: 250-eket lövõ ágyúval egy 100%-os tankba lövöldözök, majd amikor már csak 100 élete van, akkor valamiért csak 95-öt sebez, a következõ lövés pedig lepattan. Nos régebben is volt errõl szó, hogy csak véletlen, stb. Én személy szerint kötve hiszem, hogy így lenne, sokkal hihetõbbnek tartom, hogy minden tanknak kicsit megnõ az esélye a pattintásra vagy lövedék elnyelésre bizonyos HP alatt. Hogy ez az öcsik miatt van, vagy hogy legyen esély visszalõni, nem tudom. De nekem nem tetszik, még ha velem is elõfordul.

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Roger6
Jó volt ez a TD nerf amúgy, az Obj. 268-al tegnap kétszer is lõttem 610-et, amin konkrétan szarrá röhögtem magam - szánalmas 😊 10-es TD-tõl kicsit vicces 14 mp-s töltési idõvel.

TDU, Counter Strike-Source, Heroes & Generals nick: Grabowszki Commodore Világ and CoVboy forever

JT nagyon jó tank, egyszerûen meghálálja ha játszol vele. Benne még nem csalódtam szerencsére, pontos, gyors, halálos.
Legjobb benne, h lebecsülik, a "mágikus" foch-tól, v a zojjektól jobban félnek mint tõle....aztán mikor már 2x-ra csapom a 600-t beléjük míg õk még be se töltöttek a 2. lövésre...olyankor jó nézni õket h meggondolják magukat és inkább visszavonulót fújnak 😄
Számomra a JT a játékban a joker tank, egyszerûen elõveszem és tutira hozom vele (minimum) a 3k avg. dmg-t. Akkor van gebasz, mikor sok az arty, azokra azért érzékeny, mint a legtöbb TD...😊
Azért tudni kell vele játszani, de pl. foch sztem kanyarba nincs hozzá képest (most meg h nerfelték...pf 😄)
Statom is ezt bizonyítja, sztem igazán jó játékosok 4k avg. dmg-t is ki tudnak csikarni belõle.
Engem is zavar, sztem ez a +-25% túl sok.
5 max 10% bõven elég lenne.

De mégjobb lenne ha megszünne a nullás kritikus sebzés. Mert a kritikus az legyen kritikus.

Fura Alak

ToCsEk
de
a 16 és 17.
meg volt már korábban is ,beírta valaki 😊

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Oké oké
pointer4
Ez nem tegnap volt a tegnap elõtti hírcsomag ?
patchaou
Félreértesz, nekem nem azért nem jó mert szivat, hanem azért nem jó mert közben az engem célzónak lehet hogy éppen kedvez. Ezzel elõáll egy olyan helyzet, hogy egy olyan nyom le akinek a random nélkül kevesebb esélye lenne, de mivel õ 6-ost dobott én meg 1-est ezért Õ nyer...
Viszont annyira azért nem zavar, hogy ez miatt ne aludjak, csak ez is egy olyan dolog a wotban ami nem tetszik 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

Legyél sztoikus, és neked is jó lesz! (-:
patchaou
Jó neked 😊

Szerintem épp annyira szívat engem, mint másokat, emiatt nem is zavar a kelleténél jobban.
patchaou
Valóban lehet élvezni az elõnyét, de lehet szívni a hátránya miatt is. Ráadásul elõre nem tudhatod biztosan soha, hogy + vagy - lesz ezért építeni nem lehet rá legfeljebb úgy hogy mindig a legrosszabbat várod. Az meg gáz és ezzel is a kazuárvérpistikék malmára hajtják a vizet...

PING és LAG.

Két fontos érték, a hálózaton játszott játékokban.

A Ping a hálózat jóságát, gyorsaságát méri a kliens géptõl a szerverig.
Az a jó, ha alacsony lehetõleg állandóan. De ha magas akkor sem akadozik a játék, csak az információ jut el késve a géptõl a szerverig, és vissza.
Mondjuk ha egy mozgó célpontra lõsz és megnyomod a tûz gombot, akkor a kliens elküldi azt a vektort, koordinátát a szervernek, ahova mutatott az ágyú csöved. Mivel az objektumok mozgását, legyen az jármû, vagy lövedék a szerver számolja, ezért ha magas a ping, akkor mire az adat megérkezik a szerverre akkor ott már a célobjektum más pozícióban van, a hatás az mintha mögé lõttél volna.
Vagy fordítva. A szerver küldi neked folyamatosan a többi objektum pozícióinak a koordinátáit. Ha magas a ping, akkor mire a te géped kirajzolja, hogy hol van éppen az ellenfél az adott pillanatban, akkor az a valóságban már másutt van. Tehát hiába lõsz rá, az egész rendszer úgy érzékeli, hogy mellé lõttél.

A Lag ettõl független, az a szerver oldali feldolgozási problémákra utal. Például ha nyomod a jobbra kanyar gombot, és a tankod csak másodpercek múlva kezd el kanyarodni az tipikus Lag probléma. A szerveren az adattorlódás miatt alakulhat ki. Vagyis valószínûleg nincs megfelelõen optimalizálva, beállítva a szerver program.

Ezért is indították újra az EU2 szervert, amikor elkezdték bombázni õket a magas Lag miatt.

A Ping-re a fejlesztõk nem nagyon vannak hatással. Azt tudták megtenni, hogy lokalizáltan telepítettek szervereket Európába, Amerikába, Ázsiába, stb. Õk max. ennyit tehetnek, hogy az adott hálózati területhez legközelebb legyenek a szervereik. Ezért is nem javasolják, hogy Európából amerikai szervereken játsszanak, mert ott mindig magasabb lesz a ping, a távolság, és a sokkal több átjárási pont miatt.

A Lag viszont egyértelmûen az õ kompetenciájuk, ha úgy tetszik saruk.
Ezt nagyobb teljesítményû szerverekkel, jobban optimalizált, finomhangolt programmal tudják csak javítani. És ez nem egyszerû.

Ha a hálózat maga annyira szar, hogy a ping nagyságrendeket ugrál, akkor az okozhat Lag szerû akadozásokat, de ehhez az kell, hogy néhány tíz ms ról ugráljon több száz vagy még több ms os értékre folyamatosan.
Ez azért nem olyan dolog, hogy mondjuk egész európát érintené, ezek lokális problémák lehetnek, max egy-egy szolgáltató hálózatára érvényesen.

Nekem meg ez kifejezetten tetszik. Sokszor élvezem az elõnyét.
Fostalicskaa!
De igen, arra írtam ezt: "+-25% -os érték ingadozást ad a lövedék becsapódásakor történõ átütõ erõnek, valamint az okozott sebzésnek."

A valóságban egy lövedékre sok minden hat. A széltõl kezdve a hõmérsékleten át a kilövéskor benne keletkezõ feszültségekig aminek következtében akár már a kilövéskor sérülhet, leválhatnak belõle darabok.
A játékban ezt lehetetlen lett volna imitálni úgy, ahogy a valóságban van. Ezt oldották meg ezzel a 25%-os random dologgal ami magába foglalja azt, hogy nem üt át lepattan, átüt de nem sebez stb.
Igazából ennek semmi értelme szerintem, mert pont egy olyan dologban próbálják követni a valóságot ami csak bosszúságot, mérget okoz a játékosokban és értetlenséget jogosan.
ToCsEk
- Olasz nehéz ág? "No comment"
- Olasz hajók biztosan lesznek a World of Warshipsben és van rá esély hogy lesznek Olasz gépek a Warplanesben is.
- A lövedék szórás köre lineárisan nõ a távolsággal. (tehát aminek 100m-nél 0,3m, annak 1000m-nél 3m)
- Lehetséges hogy pár tanknak lesznek tanktestei plusz felszerelhetõ páncéllal.
- SerB azt mondja az Olasz ág top közepes tankja lehet hogy a Leopard 1 autoloader lesz. De még nem döntöttek semmirõl.
- Nem lesz WoT a Playstationra mert a WG-nek exkluzív szerzõdése van a Microsoftal.
- WoT Unix és Linuxra (OpenGl támogatással)? Úgy tûnik vannak valami gondok az OpenGl-el. "Majd idõvel elválik" - de nem a következõ hónapokban lesz.
- Még mindig tervbe vannak a Japán szuper-nehéz tankok.
- Hellcat jól van statisztikailag.
- No comment az idei prémium tankokról.
- Sturmtiger T10be passzolna. (Valószínû nem 2014ben)
- SerB nem tudja a Chi-Ru projekt háború utáni hamisítvány-e , de ha nem akkor lehet bekerül.
- SerB azt mondja a RU251 problémáinak egy része meg lett oldva.

- Úgy tûnik a tankparancsnokok rangjai történelmileg pontosan van megcsinálva a WoT-ban.
- SerB úgy gondolja hogy a Kínai ragoka játékban valószínû az 1955 PLA rangok - az infót a Kínaiak szolgáltatták.
- SerB azt mondja a Britek végeztek teszteket az elfoglalt E-100 alvázon. A jármû elég rossznak bizonyult.

&#175;_(&#12484;)_/&#175; (&#12494;&#3232;&#30410;&#3232;)&#12494;&#24417;&#9531;&#9473;&#9531; &#12542;(&#8976;&#9632;_&#9632;)&#12494; &#3900; &#9632;Å&#815;&#9632; &#831; &#3901; ?(???)?

Hát, lehet hogy beadom a derekam SerBéknek, mert a JT T9, és az hamar kerül csatába. Hull downban egyébként elég csúnyán szoktam pattogni róla szembõl szóval akár még jó is lehet.

A zojjectet én se szerettem vmiért, az ISU jobb 😄

Pedig az is nagyon élvezetes, a tank ász már a fedri ágyúval meglett vele, s top ágyú meg istenkirály. Jobban szeretem mint a tortosie-t, O704-et meg a foch-ot.

Persze hogy lát, megy vele mindennap 😊