World of Tanks
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
angelus1991ster.blogspot.hu
Épülõ erõmûvek? Egy csomó erõmûvünk veszteséges már most is. Van, amelyik be is zárt.
Majd ha esetleg lesz olyan napcella, ami a napenergiát normális hatásfokban tudja átalakítani, és a hálózatba kapcsolni, akkor esetleg visszatérhetünk rá. Addig azonban az atomenergia marad a legek legje. Legolcsóbb, legkörnyezetbarátabb, leggazdaságosabb. Bámit is mondanak a zöldek. Õk ebbõl élnek, nyilván azt mondják, ami az õ érdekük. A slusszpoén az egészben, hogy az itthoni zöldpárt a németországiak sikerét próbálja meglovagolni... Észrevettétek már? Csak 2 évet késtek. Nevetségesek. Bár úgy tûnik nekem, hogy nem is jött be nekik.
Az baj, hogy új munkahelyeket teremt az erõmû? Ne vicceljünk már, még mindenféle statisztikai trükkel (értsd: 1 nap munkaviszony az utolsó 6 hónapban, és máris nem számítasz munkanélkülinek) is 10% körüli a munkanélküliség itthon...
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Ott a Mag címû film. Kell egy olyan kukacgép és azzal szállítani az atomhulladékot. Ott úgyis van urán.<#violent>#violent>
TomDantes: a háttéralkukról soha nem tud meg az egyszerû választópolgár semmit.
#294874 Nekem több is van.
1. Igen, az atomhulladék. "rendkívül könnyen kezelhetõ problémán" ezt azért így túlzás kijelenteni.
2. "Aztán jött a következõ indok, a tartozás! Tartozás? De hát máshonnan is van, lesz. Nem ez fogja tönkreverni az országot" Nem mindegy ám, h egyel több vagy kevesebb helyre van tartozás, amit mellesleg a demográfiai adatokat nézve ki tudja meddig tud az ország finanszírozni. 10-20 év múlva lehet pont ez fog betenni az ország költségvetésének. Arról meg ne is beszéljünk, h a tartozást az emberekkel/velünk fogják kifizettetni és emiatt a Pakson termelt energia nem olcsóbb lesz, hanem drágább. Mert befogják építeni az árba, ezt biztosra vehetjük.
3. Sokan abban a hitben élnek, h az atomenergia a megoldás az egyre növekvõ energiaéhségre. Õk elég nagyot tévednek. Hiszen ahogy a kõolaj, földgáz stb. egy idõ után el fog fogyni, úgy a Föld urán készlete is véges (ha jól emlékszem 100 évre becsülik). Persze ideiglenes megoldásként jó, de hosszútávra aligha.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
A szélkerék _nem_ az energiatermelés gerincét képezõ, nagyteljesítményû erõmûvek kiváltására született a hazai földrajzi viszonyok mellett.
Utópia:
Szerintem telepítsünk annyi erõmûvet a Kisalföldre, hogy az a valami kevés csapadék se jöhessen be a széllel. Tudod, a szél arra fúj amerre a domborzat engedi. Ha megállítom a lapátokkal, akkor csapadék hiányában szárazság lesz.
Továbbá a kéregvastagság is kisebb mint Európa más területein.
Igaz Japán , az egy aktív zóna, és az is marad.
Ha meg jön valami külföldi? Mi testvérek vagyunk, és egymás ellen akarsz minket ugrasztani? Na húzzál innen! (Értsd: összezárnak) Egyszerûen imádnivaló, ahogyan kezelik a dolgokat.
Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU
Ha teszem azt napelemeket telepítenének, és több négyzetkilométernyi erdõt-zöldterületet "feketítenek" be ezzel. Akkor a függetlenség érdekében Magyarországon gyártod le a legfejlettebb paneleket, magyar nyersanyagokból?
Hát, tudod: erõsen kétlem. Még munkaerõ csak lenne rá.
Ok.
A fidesz baszott ki a szélerõmûvekkel (is)
3700 milliárdból mennyi szélerõmûvet lehetne építeni..? Pontosan 3700 darabot. Ami AZONNAL TERMEL. Ami nem különösebb karbantartást.( a mágneses ) Ami NEM igényel személyzetet. Ami KÖRNYEZETBARÁT, nem termel nukleáris hulladékot. Amihez NEM kell hitel, ugyanis ha visszaállítaná a fidesz, hogy az áramszolgáltatók KÖTELESEK átvenni a termelt energiát megtermeli a többi épülõ erõmû árát. És még hosszasan lehet sorolni.
"A villamosenergia-törvény (VET) értelmében szélerõmûvet csak akkor lehet építeni, ha pályázatot írnak ki rá. Utoljára 2009-ben volt erre konkrét próbálkozás (430 MW kapacitást osztottak volna szét), de a 2010-ben érkezõ új kormány visszavonta a már eredményhirdetésig jutott pályázatot."
"tényleges szélerõ eltérése miatt nem volt ritka az 500 ezer forintos büntetés sem havonta, egy szélerõmûre vetítve. Egy birtokunkba került bizonylaton pedig az olvasható, hogy a menetrendeltérés miatt közel 180 ezer forint bírságot szabott ki a MAVIR egy szélerõmûre egyetlen hónapban."
A szél fúj, a nap süt, a víz folyik... Ezekbõl kellene áramot elõállítani... De mi inkább BÜNTETJÜK!
On.
Nincs olyan tárgy a világon ami nem sörnyitó...
Etnikai határok alapján kellett volna meghúzni a határvonalakat ( legigazságosabb az 1941 nyarán lévõ határok voltak ) .
- Jaj, a mi nagyon nagy elnyomásunk,jujj. Annyira elnyomtuk õket,hogy a kétnyelvû táblákon a másik nyelvû szöveg egyik betûje 1%-al volt kisebb.
Arról senki nem beszél, hogy õk mit csináltak. Mi se voltunk szentek, de ezek a kisantant fattyak már 2-3-szor több ideje szívják a magyarság vérét. Határon túli magyar fiatalságnak a hülye, hamísított történelmet hazudják : uhorskó, dákó-oláh "elmélet".
Fukusimát pedig ne keverd ide. Az egy óceáni partvidék, itt pedig a Kárpát-medencében vagyunk, kontinentális talapzaton. Itt nem lesz cunami, hogy szétverje a biztonsági rendszert. A földrengés pedig ott sem okozott semmilyen kárt.
Ha a fülünkön folyna a pénz,rendeben,de messze nem.
Ezt olvasd:http://magyarnarancs.hu/belpol/bovul-e_a_paksi_eromu_-_nem_tudjak_de_akarjak-76732
Aztán ezt:http://hvg.hu/gazdasag/20140212_Meg_20_ezer_haztartast_zoldit_Amerika
A boríték persze mehet+engem,téged nem kérdeztek meg.Bezzeg Svájcban a külföldi munkavállalók szabályozásáról IS megkérdezték a prolikat.
Nem én írtam alá,de hidd el van olcsóbb és biztonságosabb!Na tömören ennyi.
"Beszéltünk olyan banki szakemberekkel, akik korábban finanszíroztak energetikai ügyleteket. Igaz, vagy sem, szerintük ma már minden ilyen beruházásra legalább 10 százalékos korrupciós felár rakódik - ez sok kis projekt esetében nem látványos, mivel e pluszköltségek felaprózódnak a különbözõ engedélyezési szintek között. A paksi atomerõmûvi beruházáshoz mérhetõ nagyságú projektnél azonban mindez koncentráltabban jelentkezne - az ebben rejlõ motivációs erõ pedig sok mindenre magyarázat lehet. "
"Az Energiaklub hosszas huzavona után nyilvánosságra perelte a paksi atomerõmû tervezett bõvítését megalapozó Teller-projekt 2008-as szerzõdéseit. A Tolna Megyei Bíróság június eleji másodfokú ítéletével kötelezte az állami céget a dokumentumok betekinthetõvé tételére. Ezekbõl kiderült, hogy a Paksi Atomerõmû Zrt. összesen 470 millió forintot költött a különbözõ szerzõdésekre. A legnagyobb durranás eddig az ismeretlen tulajdonosi hátterû és tevékenységû tanácsadó, az Esplanade Hungary 40 milliós szerzõdése volt, mivel az atomerõmû-beruházáshoz készített pénzügyi megvalósíthatósági tanulmányról kiderült, hogy értéktelen, semmiféle új információt nem tartalmaz. A szerzõdést aláíró Molnár Lászlót (az MVM és a Paksi Atomerõmû korábbi vezérigazgató-helyettesét) különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hûtlen kezeléssel gyanúsítják. "Boríték.....
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
- A lezavarás elég gyors volt, kétségtelen. Nagy valószínûséggel a választási idõtényezõ játszott szerepet benne. Hogy ez "jelentené" a mostani kormány vesztét? Fenéket- a nép elég nagy része tesz rá magasról, nem érdekli sokukat a 10-20 év múlva következõ jövõ...
- Népszavazás? amikor el lehet hihetni mindenfélét a néppel (lásd elsõ szavazás a határontúli magyarokról, vagy a szociális népszavazás- 2004, 2008), és arra szavaz, amelyik mögé az õ választottjuk sorakozik fel pártszinten?
- a megújuló energiák hiába léteznek, még nincsenek olyan számban, hogy lényegi, nagy szintû termelést hajtsanak végre. A szélerõmû fizikai felépítésébõl adódóan veszteséges, gyakorlati maximum hatásfoka sem túl magas.
Plusz hazánkban, bár gyakran érezzük ellentétét, nincs olyan állandó uralkodó szél/szélirány, mint mondjuk tenger/óceán melletti országokban, illetve lankás hosszú domborzat esetén. A napsütésrõl- naperõmûvek nem is beszélve.
Vizekbõl van elég sok; aztán hogy-hogy nem, nagy vízerõmûbõl nem lett semmi.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
A munkájukkal vagy annak minõségével semmi bajom, de hogy a háttérben milyen politikai üzlet volt, arról nem tudunk.
Nézd, ez olyan mint a Grippen ügy, nem az a baj hogy ilyen típusú gépeket vettek, vagy hogy ennyit, csak épp hogy zajlott mindez? Miért ezek lettek? Miért ez érte meg, miért nem egy másik megoldás?
Ott is jókora csalás volt a háttérben, magával géptípussal nincs baj, mintahogy ittsem maga az erõmû a problémás, hanem a háttérszálak.
Köztük errõl is. A te példáddal élve, a 10 emeletet társasház felsõ 3 szintje döntött a háziúr jogáról, hogy nyugodtan felújíttathatja a házat azzal, akivel akarja, és úgy, ahogy akarja. Mindenki helyett.
Ha az alsó 7 szint is bele akar szólni a ház felújításába, akkor talán a háziúr választásába is bele kellene szólnia.
Akkor aztán hidd el, lesz akkora diverzitás, mert rá lesz kényszerítve, hogy ne csak egyedül döntsön a háziúr. Különben legközelebb biztos lehet benne, hogy nem lesz megválasztva.
Tudom hogy nem vagyunk olyan helyzetben, hogy újra tárgyaljuk/szegjük a szerzõdést.
Csak annyit akartam ezzel mondani, hogy annyit ér amennyit a papír amire írták. (Bármelyik szerzõdés)
Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle
"Rá lehetne fogni, hogy minden "rossz" azért van, mert felvettük õket, és fel kell õket zárkóztatni. "(Minket is így vettek fel,meg lett 10millió potenciális piac)
Ezt olvassátok:http://iksz.beszolunk.hu/#
Ez a párt jelenleg be sem jut,bár oda szavazok,de leír mindent az elmúlt 23 évrõl.
A többivel egyetértek, ja elég sok gondot jelentene kisebbségi problémát stb.
És itt le kell még egy dolgot szögezni, és nem azt mondom, hogy a körülöttünk lévõ népek nyakába kell borulni és szeressük egymást gyerekek, de a rossz nemzetiségi politika, a magyar nacionalizmus(még OMM idejében) vezetett oda részben, hogy szar lett a viszony a magyarok és a nemzetiségek között, az utána következõ irredentizmus meg mindent vissza elv, csak rontott a dolgokon, persze a másik oldal is ugyanúgy hibás, de...ha ezt a gondolkodás módot folytatjuk, az biztos hogy semmi se lesz jobb.
Én még úgy tanultam,ha anno Moszkva ellen megy mki és elesik vége..
Sõt,ha Rommel Afrikában több sereget kap és Suez elesik,akkor is vége..Az olaj miatt.
Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...
"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88
A magyar "atomhelyzethez" általánosan:
A most (is) tiltakozó környezetvédelmi szervezetektõl azt kell megkérdezni, hogy a Bõs-Nagymaros vízlépcsõ ellen miért tiltakoztak?
Az atommentes, "tiszta", és "zöld" energiát állított volna elõ.
Jaaa, hogy az is rombolja a környezetet.
Tudod, én ilyenkor azt mondom: itt szerintük semmit ne építsenek, menjünk vissza a kõkorba és haljunk ki.
Én társasházban lakom, de ha ház felujítást tervez a közösképviselõ, azt elõbb megbeszéli a lakóközösséggel, felvázolja milyen lehetõségek vannak, kiket lehet választani, melyik cég végezze a felújítást.
Nem pedig az van ,hogy jövõ héten jönnek, ennyibe kerül, nektek lakók kuss, én döntök , én tudom hogy van ez, és az hogy sógorom cége intézi a munkát és esetleg jóval drágábban mint mások? Ugyan, ez nem csalás, ez puszta véletlen. Na, ilyen esetben a közösképviselõt elzavarják a francba.
Szóval, ha biztosan kell erõmû, csak nem ilyen módón kellet volna ezt intézni.
Amit ma megtehetsz, azt halaszd holnapra. http://wotlabs.net/sig_dark/eu/popey8/signature.png
Itt annyi a lényeg amit én akartam ebbõl kihozni:
Ha Ukrajna MÁR annyira szakad, hogy Kárpátalja sorsa is kétséges, akkor ott lesznek más területek is pl: Lengyelország határánál. (megismétlem: ha ennyire szakad)
Legésszerûbb ha ez Ukrajna belügye marad nem pedig még 2-3 másik országé is.
Így könnyebb kezelni az EU-nak is. (csak 1 ország érintett, ami még nem is Uniós nem pedig 3-4 amik között vannak EU-s országok is)
De hiába forrong a magyar internetes társadalom van 1-2 fontos kérdés is:
Mit nyerünk mi vele?
- történelmi területet, magyar lakosságot
Mit kapunk még hozzá?
- Russzinokat, újabb kisebbségi problémákat, idõs lakosságot, fejletlen infrastruktúrát + kormányzati/önkormányzati, oktatási problémákat. Az EU és Ukrajna nem tetszését stb-stb-stb
És a legfontosabb kérdés amit mindenki elfelejt feltenni:
Kárpátalja akarja-e hogy újra Magyarországhoz tartozzon?
Én ezt csupán netes társadalom forrongására írtam.
Borzalmas ebben a játékban az, hogy mindenki átvesz mindenkit?l mindent. A stat úgysem ér semmit, ha nem tudsz vele játszani. by: mausbattle
Mire felspottolnak tier 8-9ben addigra már közel végezned kell(4-600 dmg/lövés)vele,tier 8al fix,tier 9 meg megijed(10-20%hp-n) és elszalad,de azt is hazavágod mire meglát.
Patch óta nem játszok,mert lag van nálam(How terrible mondaná a fax,de nem mondja mert már nem költök rá=nincs jogom szidni,meg lexarom)2sec+red led.
Bár nem játszom,de eddig van vele(megnéztem neked) 1182 csata és lila érték 2k (wn6 és 2.3k wn8).
Szal csináld.<#alien2>#alien2>
Be kell látni, az energiafogyasztásunk nõ. Exponenciálisan. A megújuló források még Némethonban is csak alig 10%-át teszi ki az E-termelésnek, 20%-nál már tapsikolnának a szakik. Nem életképes. Mo-n volt uránbánya is, de bezáratták. Érthetetlen, amit "odafönt" mûvelnek. Ahogy az átlagember félelme is.
Usa messze van,meg õk is csak "ott"tartanak demokráciát.
Rossz kimondani,de egyik kutya másik eb.Sztem ezt látja a fõnök és ebbõl lett Paks 2.0,az,h jó-e majd kiderül a gyermekeinknél,a szopás az,h meg sem kérdeztek,illetve véleményem szerint maxc ua hozzánemértõ nyomta a gombot és szavazott.
Volt itt már népszavazás faxságról pár éve,most nem...Elgondolkodtató,h Svájc a külföldi munkavállalókról is népszavazást írt ki és"nem is kérték".
Kézzelfogható közelségbe került a moszkvai katonai akció elindítása, miután az orosz parlament felsõháza jóváhagyta az elnök kérvényét, hogy a helyzet "normlizálására" fegyveres erõket vethessenek be Ukrajnában. Az ENSZ rendkívüli ülést hívott össze, Klicsko az ukrán hadsereg "általános mozgósításának" elrendelését szorgalmazta. Kárpátaljai tudósítónk azt írta, Harkivban elszabadult a pokol: a városi, megyei önkormányzatokból a több ezres tömegben nyitott folyosón, egyenként vezették ki a bent tartózkodókat. Többen eszméletlenül hevertek. Megszólalt az ideiglenes ukrán államfõ is, aki nyílt agressziónak nevezte az orosz lépést. Obama korábban azt mondta, minden intervenciónak „ára lesz".
Van 1000 server, miért pont itt kell játszani?