World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Maala
Fogalmazzunk másképp... 1 napig volt az energizálók farka sz0pk0dva, most legyen 1 napig Szpecé és Kwaggáé. 😄

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

A történelem jobban idevág mint az energetika. Másrészt, kétlem hogy ez is egy napig fog menni. Meg a másik témát se lõttem le instant.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

voivod32
Csak arra céloztam, hogy ugyanúgy zavarhat egyeseket ez a téma, mint ahogy a másik is, mert nem vág ide. Egyébként engem egy téma sem zavar, mert ami nem érdekel, azt továbbgörgetem.

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Maala
Persze, hogy olvastam. Az Ubik után az volt a 2. Philiph K. Dick könyv, amit elolvastam... A kedvenc íróm, bármit látsz tõle, megéri elolvasni. De ez special Hugo-díjat is kapott, ami a sci-fi könyvek egyik legnagyobb elismerése. Lásd pl. Ender's Game is kapott, ami egy másik epic sztori.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Nyilván. Pl Roosevelt helyett bármikor felbukkanhatott volna egy hasonló figura, a többi vezetõ helyett szintén. Elsõsorban a társadalomtól függ hogy kit/mit termel ki magából.
Most már Hitlert is a 19. századi német társadalomból kiinduló folyamatokhoz képest szokták vizsgálni.

\"Szemem a pályán oda teszem a vasat nem szarozok tudok lőni, célpontot kikeresem aztán megszórom. Itt jön képbe a tehetség\" by Matyashun \"The only good arty is a dead arty\"

Egy töristõl kéred hogy töris posztot töröljön? (költõi kérdés).
Btw, tegnap óta ment a másik téma, bõven kiélhettétek magatokat.

Sunsetjoy
Pláne mi van akkor, ha megölnek egy személyt, így esélye van egy másik, hasonló formátumú (vagy jobb/rosszabb) személynek "átvenni" a helyét. És már ugyanott vagyunk, ahol a part szakad.
Az emberek nem diktároként, vagy államalapítóként pattannak ki édesanyjukból- a környezet és az egyéb behatások teszik õket azzá, formálják õket.
A szóbanforgó emberek környezetében hasonló figurák mozoghatnak- és még ott vannak bizonyos embereken felül álló (társadalmi szintû) történelmi szükségszerûségek...

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

ximix
Köszönöm.
Gondolom arányosították a lövedék energia vesztését a lõtávolsághoz még ha a kezdõsebessége valós érték .

Szovjet technikusok már fordítva is betudták építeni a csõszájféket.
voivod32
A történelmi posztokat nem fogod törölni?<#rolleyes>

Nekem az a bajom ezekkel a cuccokkal hogy mindig 1 személy megöléséhez vezetik vissza a változásokat.
Azért a történelmi folyamatok sokkal de sokkal komplexebbek ennél. Elég arra gondolni hogy a társadalmi/gazdasági folyamatok sokszor inkább döntõek mint 1-1 kiemelkedõ személy.

voivod32
Ma meg a VK3001D-t nem engedi nyerni! Hihetettlen! Mindennel tök jól megy , de ezt az egyet már 6 meccs óta képtelen vagyok leduplázni!

Embera fellegvarban? Erdekes a legjobb szo ra szerintem. Aki olvasott mar Philip K. Dicket az tudja mire gondolok szerintem..
Majd kicserélem a bannert valami épkézlábra, ha lesz kis idõm.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Pales27
Olvastad? Érdemes idõt szánnom rá? 😊

Maala
Ah, hehe. Még nem néztem meg sosem, csak a linket láttam. Az a könyv mindent elmondott a témáról, amit lehet. 😊

Pales27
Nem véletlen, ezt Õ is ajánlotta a blogján.

voivod32
Értelmes emberek vitázni szoktak, a veszekedés, az ostoba, vagy öntelt emberek sajátossága! 😄

Maala
A blogodat látva mindig az Az embere a fellegvárban c. könyv jut eszembe. 😊

Még jobb, ha az egészet még 1901-ben lezavarják Long Island-en, és utána Anglia a francia-orosz tengely ellensúlyozására szövetséget köt egy vilmostalanított Németországgal.

Egyetértek. Sokkal de sokkal többet ki lehetett volna hozni belõle.

Nem, de ránézek.

szerintem nagyon ures story lett. ugy a harmadanal azon kaptam magam, h ezt a vagokepet mar lattam egyszer. aztan a film vegeig meg minimum ketszer.
en joval tobbet vartam tole.
picsába... most lebuktam XD
(am nem is jártam suliba, csak a kocsmában mindig a Nat Geo megy.. én meg így tanultam meg XDDD)
Na jó, ezután törölni fogom az energetikás posztokat.

Bár lehetséges , hogy MI játékos volt.

angelus1991ster.blogspot.hu

Mi motiválhatja? Mi a lófasz? ilyenkor már 50% feletti zöld effesnek kéne lenni.

Jó példákat hoztál fel, de hangsúlyozni kell, hogy ezek mind lokális megoldások (kivéve a vízerõmû), nem pedig ipari villamos energia termelõ alternatívák, viszont jól megtervezve nagyon hasznosak volnának.

- nap energia: elsõsorban napkollektoros formában használható. Pl. egy panel ház tetejére épített napkollektoros rendszer 8-9 hónapon át képes évente biztosítani a meleg vizet. Egy napelemes rendszerrel lehet pl. ellátni a panel ház szellõzõ motorjainak, napkollektoros szivattyúinak, esetleg liftjeinek az áramellátását, nyáron a közös használatú villany is részben beleférhet. Ehhez ad-vesz órát kell igényelni az elektromos mûvektõl, és még csak tárolni sem kell.
Még családi háznál is bõven megéri egy jól megtervezett rendszer.

- szél energia: ipari alkalmazásra csak kevés helyen alkalmas (Kis-alföld pl), de pl az Alföldön a kisebb falvakban, elszórt tanyáknál, nehezen megközelíthetõ helyeken, kis energia igény mellett megfelelõ akkumulátoros kapacitás mellett volna értelme

- a geotermikusról már írtam

Szóval a megújuló energiákkal a lokális/önellátó termelés volna érdemben segíthetõ/helyenként/idõszakonként megoldható. Másrészt ezzel a villamos energia/(fûtéshez gáz) igény volna csökkenthetõ.
Szóval az energiahatékonyság növelését a takarékoskodás mellett a megújuló energiák lokális felhasználása kéne hogy jelentse. Csak ezt nem nagyon hangoztatják.
Elsõt kellett volna megnyerni és nem lett volna antistratéga hitler, alkesztálin, dizsnóchurchill és remélhetõleg álszent roosevelt. Bár utóbbi kettõ esélyesebb , ugynaugy hatalomra kerülnek szavazás által.

voivod32
Mivel 40 éves vagyok, és már 20éves koromban is érdekelt az atomenergia (egy régebbi balaset, : a Three Mile Islandon történtek miatt), ezért nem a mostani bõvítés miatt kezdett el foglalkoztatni a téma. Jó néhány könyvet vettem ki a könyvtárból ezügyben, mert akkor még internet nálunk nem létezett.
Tehát nem kell az alapoktól a számba rágni, hogy nagyjából mirõl is van szó. A paksi reaktorok egyébként szintén nyomottvizes reaktorok, bár nem pontosan olyan típusúak, mint a csernobili.(RBMK)
Egyébként ITT van egy érdekes oldal ezügyben.

Am ezt már láttad?
The Great Martian War 1913 - 1917
Ncore-on fent van.

Solten
<#ijedt>

Saor Alba

Zegi Norbi HUN
Az ilyen tuti bot😊

&#10084;The Witcher 3&#10084; &#10084;Batman&#10084 &#10084;Bioshock Infinite&#10084; &#10084;Linkin Park&#10084; &#10084;Ford Mustang&#10084; &#10084;Assassin's Creed Rogue&#10084;

OFF. Update. Német invázió az USA-ban, 1901.

ON

JeffDunham
Nem akartam elhinni... <#falbav><#falbav><#falbav>

Senior Technical Engineer megszerezve 2013.05.22 (8.5) és 2014.04.04 (8.11) Saját videóim: http://www.youtube.com/channel/UCO2qNKAnbpuN2xW0L7RmfnQ

legalabb annyi ertelme van, mint a szlovakiai resz megepult, a mi reszunk meg nem.
Am lassan elvonulhatna innen a sok energetikai szakember. Biztos van ennek külön topikja.

Ja tényleg, szerintem is jó ötlet lenne, tegyünk vizierõmûvet a Dunára, basszuk el a Dunakanyart, kit érdekel a látvány, az élõvilág, a környezeti hatás ,hogy felborul a folyó természetes egyensúlya. Én is egy bazi nagy erõmûvet szeretnék látni arrafelé, nem, azt a hülye tájat. Azt kinek kell?

Maala
Hát igen, ez a vicces, hogy ami értelmes dolog, azt így jellemezhetjük mind: "politikai öngyilkosság". Szánalom.

Nyilván. Lehet az elsõ 1-2 tierben nem éri meg vele tökölni. De utána mindenképpen szükség van rá hogy mire T10be érsz legyen egy 2 skilles legénységed.
Az arany meg player függõ, én speciel csak akkor szoktam ha vissza veszek egy régi tankot mert kell valamire (cw kampány, fun, HB,).

Maala
4-es, vagy 5-ös szint, és felette, már muszáj. Még ha meg is tartod az adott tankot, 5-8. tierben jön a leggyorsabban az XP, így a továbbvitt legénységet érdemesebb a nagyobb tankba rakni. Így 10-es tankban már 3skilles legénység fog ülni.

Ja, és érdemes azért megnézni elõtte a tech tree-ben, hogy nem-e kell a 10esbe pl. eggyel több töltõ. Én ilyenkor az elsõ töltõnek elit alakulatot adok, aztán ha eléri a 100%-ot, akkor félrerakom, és elkezdek egy új töltõt képezni (ezt már a szokásos javítással). Ez T8 grind felénél szokott általában megtörténni.

Aha. Egyrészt a Dunának nincs ,,fasza" áramlása, másrészt a vizierõmû minden csak nem környezetbarát. <#taps>

Kiváló érv. Csak ideiglenesen az atomenergia a jó.

Geotermikus energia: Hazánk a medence közepi helyzet, a vékonyabb kéreg miatt kedvezõ a geotermikus gradiens mutató. AZ alternatívák közt tényleg ez a legjobb. Csak nehogy a mélyebben fekvõ rétegek fosszilis rétegvizeit elcsesszük.

Sajnos az sem oldja meg a villamos energia termelést.
Végeztek régi olajkutakkal itthon kísérleteket, és kb. 10 MW teljesítményt lehet kiszedni a legjobb itthoni lelõhelyeken (egy lelõhely több kutat jelent), ami édes kevés sajnos. A technológia sem egyszerû hozzá, és a hosszútávú mûködés se biztosított, mivel a víz visszasajtolása problémás stb.
Ipari alkalmazáshoz az izlandi viszonyok (sok kis vulkánon csücsülnek végül is 😊) kellenének, de ott is az elsõdleges felhasználása tudtommal a fûtés.

Fürdõ és wellness központ ettõl még lehet kis hazánkból 😊!

Jelentõs szerepe a vízenergiának lehetne itthon, kb 1000 MW-nyi erõmûvet lehetne a Dunára építeni, ami áramot is termelne, meg a hajózhatóságon is sokat javítani. No de Bõs-Nagymarosnál egyszer már el...ták a politikusok a vízerõmûves dolgot, szóval még egyszer elõhuzakodni vele politikai öngyilkosság lenne.
Víz: Bõs-Nagymaros? Csak hogy a közelmúltat említsem. Legalább ekkora hiszti volt, ha nem nagyobb. Ha duzzasztógátat terveznének ez a sirám menne: "Jajj, a halak, és a mikro-ökológia, meg a hordalékot visszatartja."
A vízlépcsõk között is van egy minimális távolság, aminél közelebb nem éri meg építeni õket.

Olyan nincs, hogy nem fogy el. Nem látod a hatását. Mindig van ellenhatás-következmény. Az változik, hogy ezt most titkolják, elhallgatják, vagy ismeretlen, felfedezetlen.
Maala
Ez a téma már önmagában azért is megérte, mert így kiderült, hogy foxy is tanult ember! 😄

Forrest Tomee
Ismét lenne egy kérdésem, Ti mikor eladtok egy tankot a legénységet átteszitek a következõbe? (ha azonos típusú tankokról van szó) És ilyenkor az átképzés közül aranyat használtok ?

akkor már OFF olok én is kicsit 😊
mivel környezetvédelmet és vízgazdálkodást tanultam így van egy "pici" rálátásom a dolgokra 😄

Igenis nem kellene paksot bõvíteni, annyi pénzbõl iszonyat mennyiségû értelmesebb, megújuló energiaforrást használó cuccot lehetne építeni!!!
VÍZERÕMÛ: ott a Duna, elég fasza áralmása van, városokhoz lehetne építeni egy egy vízerõmûvet: Gyõr, Bp., Százhalombatta, Dunaújváros, Dunaföldvár, Paks, Baja, Mohács
ide mind mind lehetne egy-egy vízierõmûvet építeni ami tökéletesen ellátná ezeknek a városoknak az áram igényét
NAPENERGIA: ez talán a "legrosszabb" megújuló energia, mert nem két forint és a hatásfoka sem magas és nem 2 nap alatt térül meg a költsége
de!!! kórházak, iskolák, egyetemek, közintézmények tetõjére lehetne tenni egyet egyet, arra épp elég lenne hogy segítsen meleg vizet termelni, vagy áramot.
SZÉLENERGIA: ez sem rossz... de nagy városokhoz sok kell, de egy kisebb településekkel teli körzetbe elég 1 db is
nem tudom ki merre lakik, én itt lakok Kulcstól nem messze, na ott már 13 éve megy a szélkerék... és tökéletesen dolgozik!!!
Magyarországon ráadásul a szél is elég jó, persze nem az erdõ közepébe kell tenni egy ilyet 😊
és szerintem mutatós is... nem hangos, és teljes mértékben biztonságos
GEOTERMIKUS ENERGIA: az egyik legnagyobb lehetõség!!!!
mindig van és sosem fogy el!!! nagyon olcsó a "kitermelése" és hamar visszahozza az árát!!!

emellett még ott van a biogáz, hõszivattyú, biomassza, de a közlekedésbõl is lehetne energiát visszanyerni, egyszerû fizikai megoldásokkal

csak az a baj, hogy valahogy ezekre kurvára nem nyitottak a "nagy" emberek 😊
Egyetértek 😊.
Az a jó, ha lehet vitázni, de ahhoz az kell, hogy meghallgassuk a másikat, és nyitottak legyünk az érveire. Aztán majd alakul majd valami értelmes konszenzus. Kár, hogy sem a wotban sem a politikában nem így van 😄!
Sunsetjoy

Mondom én, sokszor és sok területen az a baj, hogy félinformációkból vonnak le betonszilárd következtetéseket. Annak hisznek, akik több területen is, más témákban a számukra szimpatikus véleményt hangoztatják. Az lényegtelen, hogy mondjuk akkor épp tévednek, de korábban jól nyomták, ezt is beveszik, és embertõl függõen adják tovább az egészet.
Oké, hogy sok mindenrõl nem lehet gyorsan szélesebb képet kapni (utánajárás nélkül, két kattintással), de a vitatott (talán hibás) következtetést szajkózó megmondóemberek tökéletesen csak a propaganda elemei. Durvább esetben szemellenzõ-effektus.

Ezért annak kicsit örülök, hogy ilyen megosztó témában (bár nem hosszú oldalakon keresztül) kvázi anyázás nélkül ellötyögtünk. Bezzeg a Wot témáiban személyeskedésbe menõ késes vitákba szaladnak egyesek. Ja, hogy ezek nem szükségszerûen fedik a mostani témához hozzászólókat? 😄

Present: http://sunsethungary.atw.hu/ Past: http://fallouthun.hu | http://retemu.blog.hu | ...

voivod32
Kihagytad a legfontosabbat, amiben nagyon erõsek lehetnénk, : a geotermikus energiát.