World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

patchaou
Ezt nem konkrétan neked írtam Kantalusz, mivel Te ezekkel nyilván tisztában vagy, csak úgy kijött belõlem 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

patchaou
Artyztam régen Én is, plusz ha megkérnek hogy duplázgassak stb... akkor meg is teszem. Ezért merem azt mondani, hogy sokkal több ész nem kell hozzá mint ahogy azt állítani szokták itt néha.
A felvonulási vonalakat ismerni kell, Én elsõ körben, ha csak nem nagyon kicsi a map oda szûkûlök és várom a spotot, akkor már nem kell odahúzni, szûkülni, csak elengedni a malacot. De egy heavyben és medben is kell annak az ismerete, hogy tudd merrõl mire mikor számíthatsz.
Nem árt ismerni a triviális arty és td bokrokat, így könnyû counterezni vagy akár látatlanban is kilehet pár lowot szedni. De ezeket a helyeket szintén ismerni kell a többi tankkal is két dolog miatt is. Hogy úgy helyezkedj hogy lehetõleg védve legyél a láthatatlannal szemben is, a másik pedig hogy ha melléd csap akkor meg tudd mondani honnan jött a lövés, hogy a saját artyd oda fókuszáljon (bár ez csak akkor mûködik ha van kommunikáció, randomban a legtöbb arty nem bántja a fajtársait)
Nagyjából ennyi is. Elõre gondolkodni is mindennel kell nem csak az artyval. Az már más kérdés hogy a játékosok 80%-ának nyilván fizikai fájdalmakat okoz a gondolkodás 😊

tú tú tú túú tutú túú tutúú túú tú tú túú tutúú tú tutúú tu túúú tú tutu tututu tutúúú tu tu tututu tutúúú tú tutu tú tutúúú

a gyökér az gyökér tökmindegy miben ül...

WoT Artyst

pointer4
Az amx1390 sebezné a legtöbbet ha megkapná a jegpze100 lövegét, fõleg a hatos tárral.
Csak a mai nap tekintetében:
Redshire-en Pantherral szedek szét egy IS-2õt, már csak 4-en voltunk, mi +1-1 arty a két oldalon. Leépítem az IS-t, már csak egy lövés kéne bele és ekkor BUMM -600hp hála az M41-nek. Engem kivégzett, majd a mi hatos brit artynk kinyirja magát és game over.
Ennyit az artykról....
Nagyonjó ebben egyet értünk 😊

WoT Artyst

Orosz heavy, orosz TD, amcsi forgótronyos TD.

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

patchaou
Minden amit egy artystának tudni kell ahhoz, hogy jól artyzzon, azt tudnia kell az összes többinek is ha eredményes akar lenni.

Mint Csörcsi tulaj meg kellett néznem, neked aztán bejött az élet😄 Lendületes volt, szinte minden bejött, kár hogy nem lett meg a 10 kill. (még nagyobb kár hogy szerintem a távol lévõ Su 85 kivételével kár volt goldot töllteni).
Szerintetek melyik nemzet t4-t5-t6 tankja a legjobb, melyik ágba érdemes belekezdeni (németen kívül)?

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

patchaou
A golddal sok bajom nincs. Aki azért lõ golddal mert máshogy nem tud, az fizessen. Aki meg olyan tankkal spameli a goldot amivel simán átlõne azt kiröhögöm 😊
A TD-kkel sincs szerintem a számukon kívül semmi gond.

És dicsérni szoktuk a goldot?
És ha úgy tenném fel a kérdés, hogy ha egy arty kapna egy olyan löveget, mint a JPZE100, azaz 1000-es átlag és 20 másodpercenkénti lövés akkor vajon ki sebezne MINDIG legtöbbet egy csatában?
A baj az, hogy a mostani adatokkal is sokszor végez arty az élen.

Még véletlenül sem szeretnék személyeskedni, de biztos vagyok abban, hogy aki ebben a játékban többet játszik tüzérekkel, mint bármely más tankkal, az az életben is más (nem jobb, nem rosszabb, de más) ember, mint az aki fordítva.
Nekem van 1000 csatám artyval, igaz a nerf elõtt. Egyszerûen már szégyelltem beülni komolyan mondom, ezért is fejeztem be. Nerf után teszten játszottam a tízes brittel nem olyan régen. Egyet mentem top sebzõ voltam, ezután egy picit sem csodálkoztam, hogy újra rengetegen vannak. Másfél év után simán topon végeztem vele, ennyit az artyhoz való tudásról. Igazából elfogadom mindazt amit leírtatok, kell hozzá pályaismeret, tudni kell mikorra ér be a gránát és hogy hova kell állni. Namost az a véleményem, hogy ez 1000 csata alatt megtanulható, a pályák lehet kicsit több, de ugye az minden tankra vonatkozó ismeret. Az artyk nem különböznek egymástól (egy-két kivételtõl eltekintve), aki tud T2-es artyval játszani, az ugyanolyan jól fog T10-essel is. Nem mondom, hogy pl. medeknél nagy különbség lenne, de azért annál több, mint az artyk esetében.

Mert a gold nem "pátkónysáúg"?! arti 1. td 2. gold 3. emelet... uyge?!

WoT Artyst

patchaou
Hogy az életben mennyire kell gusztustalannak és genyónak lenni az egy dolog. De egy játékba nem kellene helyet adni ilyen aljas játékmodort megkövetelõ dolgoknak beletenni min az arty.
Tudom bent van és nincs mit ellene tenni. Éppen ezért csak az undor és szitkok maradnak ellenük. Szóval az artysták csak örüljenek annak hogy artyzhatnak, de ne akarják megmagyarázni hogy az artyzáshoz mekkora skill kell és hogy nincs velük semmi gond.

patchaou
Éppen ez a gond, hogy egy játékba beraktak egy ilyen gerinctelen féreg cuccot mint az arty.

nagyonszép!

WoT Artyst

Patkányság, az igen... 😄 ez egy játék könyörgöm mi az hogy patkányság XD

WoT Artyst

Isten ments, csak szerintem nem gyökerek játszák (jól) az artit, nem olyan egyszerû mint állítod és messze nincs akkora befojása a csata kimenetelére mint gondoljátok, az hogy titeket mindig kivesznek az kicsit más jelent 😄

WoT Artyst

Igen, tapintatosan én is erre próbáltam célozni😄
Sherman0070
Elnézést de. Aztak*rva élet ez mekkora meccs volt!

Csata: http://wotreplays.com/site/844358#serene_coast-sherman0070-churchill

Ne bánts, goldot lövök! ARANYLŐSZER UNIKUM, BuZI artys, STATPADDER, kredithacker, kevés AP átütés, prem user, rigger, reroll, kevés az átlagsebzése és érzékeny is, gyerek theKSA

patchaou
Azért próbálják meggyõzni az embereket, mert Õk is tudják mekkora patkányság az artyzás és azt hiszik, ha ennek az ellenkezõjérõl meg tudják nyerni a másikat akkor feloldozást nyernek, megtisztul a karmájuk, vagy tudomisén XD

Master91
én vagyok a szar mikor 40-el megyek és 1 hittel az a genya pff

nem baj, vissza vettem én is a francia 6ost (kell az exp)

vicces mikor 9esekbe 700-akat csapok xD
Most kit próbálsz meggyõzni?
Master91
Én is ezt mondtam <#nevetes1>
Lököttek vagytok, sírtok hogy OP ez OP az, legyetek ügyesek azzal amivel tudtok és voila OP lesz a kezetektõl egy átlagos tank is, vagy nem, de az nem az én hibám hogy kilõttelek, hanem a tied 😉

WoT Artyst

pointer4
Nyilván az én MAUS-om is pont olyan gyors mint a tiéd, mégis imádok vele játszani.
Természetesen. Te sidescrape és toronyforgatás közben a Mausoddal félreugrálsz az artylövedékek elõl, miközben a másik kezeddel még meg is fõzöl egy jó erõs feketét.

Az elõzõre meg: arról nem tehetek, hogy nem értetted meg amit írtam.
pointer4
Kicsit pontosítanék az idézeteden, ha neked nem megy, akkor nem kell heavy-vel játszani.
Nekem jól megy, nem is panaszkodok, rinyálok, sírok.
Élvezem, és szeretem a játékot, minden típusú tankkal.
pointer4
De az artynak ( mint a TDnek is), 'hivatalosan' nem kell szpottolnia, flank-elnie, támadást vezetnie. Neki egy a dolga, hátul 'kempel' és kiosztja a nagy sebzést, és evvel töri az orra alá a borsot mindenkinek, nem ?
Akkor nem neki kéne legyen a legtöbb sebzése???
Ráadásul nem csak azt a tankot tudja meglõni, aki kint áll a mezõn, hanem a fedezék mögött lévõt is. Akkor ?
Szerintem sincs semmi baj az artykkal!!! Nagyon jó hogy benne vannak a járékban!!! <#levele>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Bezony, megmondta már Pointer, nem kell heavyvel játszani. Aztán majd biztos a medek meg a TD-k pofozkodnak a chokepointokon, meg nyújtanak gyors táplálékforrást a pióca artyknak <#hehe>
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Annál nincs is jobb mikor a túlerõ ellen felveszed a védelmi pozíciót és pár érdemi lövéstõl eltekintve csak pattognak meg a láncot lövik miközben az egy két hasonszõrû-vel védesz , az üveghegyen is túlról el kezd lõni az arta... Jajj bocs én vagyok a hülye hogy ellenállást merek ott tanusítani ott ahol szükség van rá. Ebben a játékben néha olyan térbelileg kell gondolkodni mint valami ûr stratégiában... Mert a kukutyinból szét lõ a mozsár TD-vel.
Jézus istenem... igen be tud ívelni, ellát az egyik sarokból a másikba de ez nem DPM egy egy csata TELJES DMG-je... és ezért a 2 dologért elég sok - jön
úristen még egy kicsit nyomom a 10es artát és meglesz a 2600 wáááá, hol kell jelentkezni pointer?! 😄

WoT Artyst

Azért, mert az arty veszélyessége nem a DPM-jében van, hanem hogy belõ oda, ahova a tankok nem. Splashel. Modulokat, legénységet visz, jó eséllyel fel is gyújt. Az, hogy fedezékben állsz az ellenséges tankoktól, nem jelenti, hogy az artytól is védve vagy. És ha olyan helyre állsz, ahol artytól és tankoktól is védve vagy? Jó szórakozást a 10 perces, 500 sebzéses kempkörödhöz.
De ezek is már annyiszor le lettek írva, de az artysok mégis mindig úgy tesznek, mintha fogalmuk se lenne róla mirõl van szó.
De neeeem az arty OP mint állat XD

WoT Artyst

pointer4
Más megközelítés, EU top klán toborzó szöveg, ahova csak Milka csokik mehetnek, nem sealclubber statpadderek.

"If you are low/mid-tier padder save your time (and ours). As a general rule, your damage on recent tier 10 is expected to be around following marks :

TD 3500+, mediums 3000+, heavies 3000+, arties 2600+.

You also want to play CW or Company with players on the same level like you ?

You are tired that some green or blue noobs are failing all the time ?

You also want to be a part of the best european clan ?"

Miért az arty sebzése a legkevesebb a felvételi követelményekhez ?
Nincs lila artys?
Dehogynem.
Akkor?
Nem akar egy top klán jó artys játékost magának?
Dehogynem.
Akkor?
Nem szar, hülye leszek szar tankal játszani, bár volt 1-2 amin küzdõs volt átmenni de én szeretem ezt csinálni, mi a francért mennék 7k olyannal amit utálok?

WoT Artyst

patchaou
Nincs ezzel gondom. Ennyi csata alatt már sikerült megtanulnom hogy mozogjak stb.. már zsigerbõl árnyékban mozgok akkor is ha nincs arty. Más miatt utálom õket, de pont ez az amit nem értenek azok akik artyznak 😊

Ámen <#nevetes1>

WoT Artyst

A jelenlegi kõ papír olló állás: (minden tankot a playerek által használt default lõszerrel gondolom persze - ez manapság a gold)
SPG > HT, MT, LT, TD, SPG
LT > HT, MT, LT, TD, SPG
MT > HT, MT, LT, TD, SPG
HT > HT, TD
TD > HT, TD

Szóval lehet stratégiázni a mobilis tankok ütnek mindent. A legtöbb stratégiai érzék, elõrálátás szerény véleményem szerint a lassú tankokhoz kell. A gyorsaknál nem nagy mûvészet jó helyen lenni és sok dmg-et kitolni...

szerintem sem olyan könnyû artyval játszani.

Én nem beszélek a medekrõl, mert nem vagyok jó velük. Nem nagyon szólok hozzá a heavykhez, mert abban sem vagyok túl pro. Lightozni szeretek, és artyzni. Kiváncsi lennék, hány csatája van azoknak, akik szerint az artyk OP-ék, és kurva könnyû velük játszani? 200-300? Az nem szignifikáns, lehet, hogy random hullámhegyen kezdtél velük.

Kell taktikai érzék az artyhoz, és játéktudás. Tudni kell, hol, melyik szektorban lehet spot, számolni kell a domborzati együtthatóval, a repülési idõvel, a tank mozgásával, és ha ez mind megvan, akkor még bejátszik a random.
Aláírom, hogy a splash nagy elõny, mert ha mellélõsz is jön a sebzés, pláne azóta, hogy aszisztot ér a láncolás is.

Egyhit......

Hányszor talált el arty a 60-al száguldó mededdel? Biztos vagyok, hogy kevesebbszer, mint mát tank. Ha meg 1000 mecsbõl 1 szer megtörténik, az sem olyan gyakori, mint egy ammorack.

Ma senkinek nem megy úgy látszik, én is csak szopni jártam fel. Arty-hegyek, a nem artyknak is valamiért egész nap én kellettem, a térkép túlsó felérõl felspottolnak, és valamiért mindenki téged akar szitává lõni, tök mindegy milyen bolyban állsz éppen😊 Aztán a Jagd E-100 1250 HP-ról kilõ, és még sorolhatnám. Na mindegy, az online filmezés lehetõsége "azokon" a napokon is veled van.
Hmm megvettem a Panthert ha már ilyen akciók vannak (lehet a Su 152-õt is ha már kaptam + garázst), kemény 16% a wr-em... Na nem azért mert szar (olvastam róla mire kell számítani) de ha stock gunnal összekaparok 2 k sebzést az gondolom nem az én hibám. Még szarabban is sikerült 1000 környékén. Persze az 1. win 780-asra lett meg. De ugyanígy szoptam wz 131-el meg t34-1-el délelõtt...
Azt mondd már meg, ha ilyen szar az arty, akkor miért játszol vele folyamatosan?
Na ilyen csatám se volt még: Hetzer, Erlenberg, 6-ot lõttem, 2hp-m maradt, de elfogyott a 20db HE lövedék (1462 sebzés), a csatából még hét és fél perc volt hátra, utolsó vagyok a csapatból, szemben az egyik kilõtt tank mögött bújkált egy másik Hetzer, plusz két arty folyamatosan lõtt rám, aztán inkább kilövettem magam a Hetzerrel... Ha még lett volna 5 darab lövedékem, mindegyiket kilövöm... 😄

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

pointer4
Na végre egy értelmes ember, akinek az írására érdemes válaszolni itt arty témában, és nem csak legyinteni, hogy agyhalott 😊

Ami írtál, hogy lexikális tudás kell a tankok páncézatáról, azt vitathatatlan.
Viszont az artysak is kell tudnia (már ha jó akar lenni) rengeteg infót, csak itt a pályáról. Honnan hova érdemes mozdulni, figyelni a minimapot, hol nem fogják kapásból megrépázni, mert segíteni senki nem fog neki. Elõre tudnia hogy a tiszavirág életû mongolodiok hova fognak szpottolni, mert a célzásidõ kb 13 másodperc is lehet, és esélytelen egy suicid szpotter 'munkásságát kamatoztatni'. Tracer ellen okoskodni, és ami a legrosszabb, tökéletesen rá vagy utalva a csapattársaidra. Azokra a retardált, agyhalott majmokra, akik néha még ki is lõnek se szó se beszéd, kedvtelésbõl ha elõzõ csatában valaki lelõtte õket a mezõ közepén mert még megvárta, hogy rátölt egyet.
Ha meddel vagyok, csak én miattam 100 csatából megnyerünk 10-et. Ha artyval, akkor 100ból jó ha egyet, de általában annyit sem. Szóval ennek a létnek is vannak árnyoldalai 😄 Ráadásul CW-n pl te leszel az elsõ hibás, ha a random épp nem kedvez.
nem azt mondtam h szar, jó..., pont annyira mint bármi más, de már nem OP, az csak volt...

WoT Artyst