World of Tanks

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ugyanakkora pedig az aiming timejuk. <#zavart1>

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

És melyik lenne az a brit csodaheavy?
voivod32
Srácok! Most tényleg komoly ez a löveg , az IS-2-n?! Olyan a célzási sebessége, hogy egy T-34 kinyír szemtõl-szembe, mire rá tudok lõni!

"Cs?döt mond az üreges páncél, prémium nélkül nincsen hátszél." By Lunki88

Köszönd meg a Cseh stronk plutonnak a közremûködést. Az ezres átlagsebzésük tier 8 ban csodálatra méltó.

A lehetetlen csak annyit jelent, hogy egy kicsit tovább tart. Cyrix MII300-64MB SDRAM-VooDoo2 Kérlek sírj még az artik miatt. A könnyeid édesek.

Gyorsabbnak gyorsabb, de hét fok a történelmi gun depression.

Everybody wants to win the lottery. Everybody wants to fuck Scarlett Johansson!

Engem nem érdekel csak, ne 40el vánszorogjon lövegpajzs nélkül, mint a mostani 😄
mijki
Köszi MM...

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Utóbbi hét statisztika 10-20 csatára levetítve amit mentem hogy melyik szöveget hányszor kaptam. <#idiota>
FU arty: 1
GJ arty: 3
<#banplz>

Csak arra ne, az csak egy harmadik világbeli hidakhoz könnyített (papírabb) Centurion az L7 löveggel.

Hát igen a gyenge brit tankok. Elvégre nagy bánatukra õk rendelkeznek az egyik legjobb nem táras all-around heavy tankkal. A 9-es td-jük meg olyan gyorsan kopkodi a 4-500-akat mint amikor egy foch éppen üríti a tárat, a 10-es fv pedig a hesh lövedékkel 10-es tankokat one-shotolhat....

Míg ott a többi nemzet csodás tankjai, mint a T30. Mennyivel jobb ez mint egy Tortoise nem? Vagy a T-95 ami nagyon lassú, egy igazi szétterülõs tehénlepény ami szinte vonzza a Tomahawk rakétákat és cserébe még lassan is lõ. és még hosszan lehetne sorolni a sort. Szóval a lényeg, a brit tankok egyáltalán nem rosszak, sõt sok szempontból kiemelkedõnek is számítanak.

Angol TD-k tényleg ótvarok, piros játékosnak való, az elálldogál hátul vele. Mondjuk a 10-es elég brutál azért.

Japán ág szerintem nem rossz. A tier 5-6 átlagos. A Chi-ri tierjében sztem OP viszont tier9ben már szar. STA-1-nek egy gyenge pontja van a papír páncél, egyébként nagyon jó tank sztem. A 9-es megint csak elég jó. 10-es meg sztem a legjobb 10-es med a játékban. Max a Bat és a LEo1 szórakoztató még annyira.

Covaneteren nem tudom mit szerettél 😄 Viszont cromwelltõl felfelé tényleg mindegyik baromi jó kivéve ugye a 10-es, ami egy ipari hulladék, de azt úgyis le fogják cserélni nem sokára a Vickers MBT-re.
Emlékszem, egyszer régen volt itt egy illetõ, aki elmondta, miért kell a Tigrisre a rövid 105-ös HE-vel mert ha nála nagyobb tankokkal találkozik, azokat a 88-assal nem üti át, ám a 150-ös HE-vel valamit mindenbe sebez. Hát...izé.

ximix
OFF

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Nem lehet hogy .png a kép mert az sem jó.

Ha tutira akarsz menni a weboldalakon található képekkel, mert van hogy a képen nem a kép linkje van.
Akkor a képre jobb klikk, majd kép megjelenítése ezután a képen megint jobb klikk a kép címének másolása ezt ha beilleszted a böngészõbe egy új lapon és a kép jelenik meg akkor ok.

Ha végzõdése nem .jpg akkor vagy google képkereséssel keresel jót vagy lemented gépre egy késszerkesztõvel, megnyitva újra elmented .jpg-e ként, amit feltöltesz valahova, amit belinkelsz ide 😊

Ui:

Tegnap a linkeknél volt egy sortöréses link nem írtam oda, hogy a fórum ablak töri meg a linket NE TE törd meg csak mint példa volt ott, hogy nem baj ha olyan ha elõtte a IMG jól szerepel.
Maala
Ki beszélt, és hol, a jövõrõl?

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Hogy jut el?!?! 4-5-k csata és E-100-ban virít top tankként!

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

Maala
Ja, hát én is jókat nevetek azon, amiket a WoTról mondanak a GF-esek úgy, hogy nem is játszottak már idõtlen idõk óta. 😊

Ennek ellenére hadd engedtessék meg nem csak a ti véleményeteket elmondani.

Maala | Shyuri i7-8700K@5GHz, Asrock Taichi, 16GB DDR4 3000MHz, MSI Gaming X GTX 1080 Ti, Acer XB271HU

Az is nagy kedvenc!!!<#gonosz1>

Rahotep_Alfa JgPzE100,Tiger II,AT 8,T14,T32,IS-7,IS-4,SU-122-54,ISU-152,Obj 261,T-34-1,Foch,Churchill lll.,Obj 704,S35 CA,Stug III,Obj 268,Waffenträger auf Pz. IV,T28 Prot,M41Bulldog,MT-25

88-asba is? Az igen. Az szép lehet. Az ilyen hogy jut el egyáltalán a Tigrisig? Ennyire kitartó?

Hát elég felemásnak tûnik, az biztos. A lassúság meg a gyengepontok amit mindenki megtalál, de aki nem, az átlõ gold-al. Bár az ágyú nem volna rossz.

Igen. Az összes brit TD tele van rossz/gyenge jellemzõkkel. Más nemzeteknél is vannak olyan TD ágak, ahol egy-két gyenge gép, de az hogy szinte az összes az nincs még egy. (Illetve van az pedig a japán ág, de ez meg nem TD ág.)

A brit nehéz ág szintén hasonlóan gyenge. Úgy önmagában véve még nem is lennének rosszak, lehetne velük jól teljesíteni. De ha összehsonlítjuk az amerikai, orosz, német nemzetek harckocsijaival a britek rútul alul maradnak. A másik három nemzetnél sokkal több jó vagy kiemelkedõ nehéz harckocsi van.

A közepeseik jók. Bár nekem nem a Cromwell és a Centurion Mk1 tetszett, amit sokan szeretnek hanem a Covenanter és a Comet. De ezen az ágon rossz géppel még nem találkoztam.
mijki
Most miért vagy ilyen? Mindenki tudja hogy a HE olcsóbb 😄

IL-2 Cliffs of Dover: mijki World of Tanks: mijki Win7 x64 Ultimate ; Gigabyte P41T-ES3G ; Core 2 Duo E6750 2,66Ghz ; 4GB DDR3 ; GT 240 1GB driver 304.79 ; Samsung HD321KJ, HD103SJ ; Saitek X52Pro

Ja, látni hogy miért ért el. A zárt betas állapotot. De te nyilván a jövõbe látsz, és tudod hogy milyen lesz 1-2 év múlva. A jövõheti lottószámokat nem tudod véletlenül? <#szomoru2>

Egy dologhoz van igazi tehetségem: hogy tehetségesnek látsszam.

Annál van rosszabb, amikor a hosszú 88-assal is HE-vel tolja.

És amikor Tigris rövid 105-össel, HE-t puffogtat? És szerencsére a csapattársad? Az is jó.

Látom valaki már megint szorgalmasan nyomkodja a Mínuszt! Na ez a tanult viselkedés és a sunyiság nem a játék! Ha valaki nem ért egyet valamivel vitázzon,ha nem megy a vita akkor le lehet lépni!<#mf2>

Maala
Nem fognak a WoTon fejleszteni, látni, hogy mit ért el a GF: töméntelen kredit a játékba bagóért, semmi más. Sõt, grafikában csak visszafejlõdés.

A géppuskákba hatalmas fun a gold...és még eredményes is lehet vele az ember....lol<#banplz>

Akinek a 175pen kevés annak általában a 217 is kevés lesz T5-ben is... KV-1S-ben golddal a leggyakrabban elég szerény képességû "vérpistikéket" látok vagy "Kék-Lila" szakaszpedósokat.A Stugba nekem szinte teljesen mindegy, mert ha meglátnak 1pukk és garázs! Ha goldal lõ legalább annak örülök,hogy nem voltam olcsó! ;-) A kedvenc KV-1S fajtám még mindig a 122mm U11-es HE-vel.Legszívesebben már a kezdõkörbe kilõném amikor a saját csapatban van...<#vigyor1>

Én néha az ajándékba kapott angol T2-es lighttal szoktam gurulni pár kört. tegnap egy PzII full golddal lõtt. No comment...

Tier 4-ben is. Minden tier-ben gyakori. De t6-ban mihez nem elég érted, a 175-ös pen? De ha nem elég, legalább sebezne vagy 2000-ret, de még 600-at se. KV-1S-el ha ezer alatt sebez valaki, az nagyon gyenge szerintem.

Nagyon jókat nevetek mikor valaki a GF re aztmondja ,hogy "campfest" a WOT ban lehet campelni mert ott nem látod meg az ellenfelet amíg a játék nem engedi. Miazt már hogy a Tanknak van maximum látótávolsága, most komolyan valami falat húznak a Commander elé ,hogy igen elláthatsz eddig de semmi tovább. (ami azt illeti abban a játékban jól mukodik de ha mozogsz látnak és a nem mozgó nem lovo TD ket csak akkor veszed észre mikor már ellotte magát) A másik játékban a játékostól fugg észre e veszi a tankot vagy sem (az hogy a térképenn is megjelolje az meg a legénység skilljétol fugg de mivel még CBT ezért nem tisztázott a dolog) Nagyon sokat kel még fejlodnie a GF nek elégg sok térenn de legalább van már mibol választani és van a WG nek konkurenciája (csak osszekapják magukat)
Az elõbb újdonságot láttam. Egy zöld T-150 U-11-es löveggel és golddal lõtt rám.
Elég sokat pedózok<#eplus2> T5-ben és már ott is nagyon gyakori a gold,de amíg a Stug-ról is pattan nem zavar(ha a másik oldalon játszik)<#banplz>

Igen, biztos divatból ugrottak rá sokan, nem is azért mert például valami másra vágytak a WoT után/mellett, kicsit valósághûbb játékmenetre. Biztos õk is csak campelni szeretnek...
És egyébként pont a WoT-nak tehet jót hogy van konkurencia, mert így a fejlesztõk végre hajlandók valami fejlesztést végrehajtani.
Én megértem ha nem tetszik,de attól még nem kel világraszóló marhaságokat híresztelni róla...

Na ez a szomorú. Tier 6-os csata, KV-1S csak gold ammot lõtt, és így is kevesebb mint 600 sebzést ért el. Duplán szánalmas, és ezt kéne megérteni, nem önmagában a gold-ot használókkal van baj, hanem az ilyenekkel, és hogy belõlük van egyre több. De tier 6-ban top tanként, azzal az ágyúval 600-nál kevesebbet, gold-al érthetetlen.

OFF
Na azért ezt ne!!! Ne azonosítsuk a játékban célravezetõ dolgokat a valós élettel.Nem a neveltetés és a tanult viselkedésmód határozza meg a játékban célravezetõ taktikát hanem az adott szituáció.Az életnek és a jellemnek semmi köze a játékhoz,de ha valaki mégis azt gondolná,hogy van az sürgõsen fejezze be a játékot és csináljon valami olyan dolgot ami nem rongálja ennyire! Elnézést kérek az offért!
ON

Ezzel vitatkoznék egy kicsit: minden fegyvernemnek meg van a feladata a harcmezõn és a játékban is.A tüzérség, a td-k(néhány kivételellel) támogató (kempelõ) harcmodorral használhatóak eredményesen,a scoutok(ahogy azt nevükbõl sem nehéz kikövetkeztetni) felderítõ feladatokat látnak el. A medeknek sem feladatuk szembõl nekirohanni az ellenségnek mivel nekik is támogató feladatuk van. A frontharcosok a haevy tankok(bár itt is vannak második vonalbeli támogatók).Ebben a játékban nincs szükség "hõsi halottakra". Az õrülten elõre rohanó arty,td,med,light nem hõs csak egyszerûen kezdõ vagy buta.Randomban az az ideális,ha mindenki tudja mire kell használni a tankját és használja is,de az sem hátrány ha közben követi a változásokat a minimapon ;-).A bázison kempelõ TD-Haevy-arty összeállításoknál pedig a scoutok és medek feladata a folyamatos spot és nem feltétlenül a havy támadó csapatnak kell berohanni a mészárszékbe,hanem az artyknak és a TD-nek kell új pozíciót felvennie és támogatni a haevyket.Ez van! A közelharc nem bátorság dolga,az határozza meg,hogy milyen tankban "ülsz" és milyenek a terep adta lehetõségek.Sajnos nagyon rosszul értelmezed ezt a játékot!

Nekem wz-n ezek vannak: 10%-os menetközbeni optika, venti, rammer

Én a camonetet nem tartom túl jó ötletnek. A jó legénységes lightot elég nehezen szúrnak ki amúgy is. Ha már annyira közel vannak, akkor inkább jobb kereket oldani.

1390-en viszont ezek vannak: venti+mind a 2 optika
Maala
Azt írtam, hogy akkor volt élvezetes. Egyébként unalmas, mert még annyira sem lehet benne PvP-zni, mint a WoT-ban. (És igen, egy ilyen buggal kb bármelyik csatát megnyerhet egy ember, fõleg, ha nem csak pár napja játszik, és ismeri a mapokat. Szimplán wallhack-szerû volt az egész. Btw jelentettem.)

"És persze a WoT-ban aztán tényleg jobb a helyzet, itt teljesen esélytelen a campelés, nem is jellemzõ..."
De, jellemzõ. A logika az lenne, ha van valami, ami mûködik valahogy, akkor miért játszon az ember még 1 valamivel, ami ugyanúgy mûködik? Csak mert más a neve, és divatos kedvelni?

Remélhetõleg megmenti a WoT a GF-et, és itt tartja a sok birkát, nem fognak átmenni. Aztán jó campfestet nektek. 😊

Antimat
* ötük

cyka blyat

Antimat
Ja, errõl jut eszembe, hogy egyetlen Kolobanov medálomat úgy szereztem, hogy befoglaltam az ellenfél bázisát öltük ellen, talán 2 ellenfelet lõttem ki közben. És akkor nem is tudatosult bennem, hogy ez milyen medált ér, csak a csata végi összegzéskor láttam, hogy „Jé, ez mi?”. De biztos nem utáltak a csapattársak, hogy egy elbukott csatát így nyerem meg nekik is.

cyka blyat

Ennyire ócskának tartod az angol ágat? Érdekes. A németeknél Emilt eladtam, rohadtul nem tetszett. Az angol TD-k teljesen mások, hát nem tudom. Kíváncsi vagyok, lehet ezt is eladom ha nagyon bosszantanak.

Szóval azért, mert egy meccset meg tudtál nyerni így, akkor már bármelyik megtudod és ezért unalmas a játék? Micsoda logika...
És persze a WoT-ban aztán tényleg jobb a helyzet, itt teljesen esélytelen a campelés, nem is jellemzõ...

Az meg hogy volt egy grafikai bugod az sajnálatos, de ezért van még zárt szakaszban. De ilyenkor jelezni kell a fejlesztõk felé és javítják.

Még most hagyd abba. Addig, amíg nem öltél bele sok csatát azokba az ócskaságokba. 😄
Az AT-8 egy nagy 0. Kicsi löveg, lassú, hatalmas kupolával és a szembõl a jobb oldala valami 33 mm vastag. Lövegkitéríthetõség minimális.
Az AT-7 egy fokkal jobb. Normálisabb löveg, és legalább egységes vastagságú az egész front lemeze.
AT-15 tûzerõben alig jobb mint az AT-7, + a szokásos gyengeségek. A legnagyobb elõnye a kiváló horizontális lövegkitéríthetõség.
Tortoise elég ócska, lerontják a szokákos brit TD jellemvonások. Löveg jó, fõleg a RoF miatt. De igazból ez se ér sokat, mert a jobb oldalon lévõ kupolában van egy töltõ ember aki meghal ha átütik a kupolát. Oké megy a first aid pack semmi gond, de következõ találatra megint meghal. Mindenki azt a kupolát lövi, a gyakorlatban nem igen lehet kihasználni a nagy RoF-ot.
FV215b (183)-at sokan istenítik. Nekem annyira nem jött be, szerintem átlagos. A homlokpáncélja és a torony eleje nem kifejezetten gyenge (200-265 mm effektív védelmû), de a motortér teteje és a teknõ eleje simán beüthetõ és a forgatni se szabad mert az oldala is nagyon gyenge. Mozgékony. Legalábbis a korábbi brit TD-khez képest. A löveg meg egyszerûen csak szar: lassú, pontatlan, lassan célzó. Egyetlen kimagasló tulajdonsága van ez pedig a HESH lõszer. Ha ez nem lenne semmit nem érne a lövege a többi tier 10 TD löveghez képest. A HESH elég rapszódikus. Van, hogy 1800 HP-ról kilõ egy JagdE100-at, van hogy 92-t sebez egy közepesbe. A csata féltávja után már nem is nagyon érdemes a HESH-t használni, mert addigra úgyis lelövöldözik annyira az ellent, hogy elég az AP sebzése is és jóval megbízhatóbb a HESH-nél.
pointer4
Felmerülhet a lehetõség, hogy õk nem értenek a játékhoz. Lusták utána olvasni 😄
Régen is kellett 2 másodperc, mire aktív lett az álcaháló, most már ezt az ikonja jelzi is.
Scout-hoz sokszor a két optika, és álcaháló is lehet akár a leguniverzálisabb felszerelés. Lehet menet közben, és passzív szpotter is, ahogy a szituációs megkívánja. De ha bivaj jó a camoja, (skillek+festés, és az alap camo érétk is jó), ráadásul jó az ágyú is rajta, akkor a tûzerõre is lehet felszerelni vegyesen. (stabi, töltésgyorsító, venti)
Passzív scoutolás, majd a végjátékban medezés. Sokféle kombináció létezik, sokféle stílushoz.
Például a lentebb linkelt wz-132 videóban a srác használ: rammer, vstab és camonet. Azt gondolnám helyette egy optics vagy binocular jobb lenne.

Maala
Köszönjük Emese, egy darab AB-t sem mentem. Nem vonzott a kevés xp miatt.

A legjobb az volt GF-ben, amikor grafikai állítás utáni bug miatt nem volt "talaj"... Tehát nem láttál semmit, amin mozgott a tankod, csak a növényzetet. Szerencsére addigra már tudtam, hogy hogy néz ki a pálya, bekempeltem, és vártam az ellent. 1v4-et lehoztam pár nap játék után.

Az volt az egyetlen alkalom, amikor a WoT-hoz hasonló PvP élmény nyújtott a GF.

Gottfried
Nos,ha érdekel írok pár sort.(úgyis régen borzoltam már itt a kedélyeket<#mf1>)

(a WOT-al 30K+ csatám volt,egész jó effivel(1700 körüli vn6),cw-vel egyebekkel,szóval van tapasztalatom)

A wottal már lassan 3 hónapja nem játszottam,tehát ha valami változott(javult)azóta akkor sorry a tévedéeskért.Az hogy mióta bent vagyok a GF bétában,gyakorlatilag nem játszom itt(kétszer léptem be de 2 csatánál többet nem mentem ,mert annyira gyengének tûnt a GF után)sokat elárul a véleményemrõl.

A grafika sokkal szebb,magas beállításon is szépen fut a gépemen,nem lagol.(a wotot anno a lagok miatti játszhatatlansága miatt hagytam itt,pontosabban ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban) Szóval nekem jobban tetszik,életûbb a növényzet,sokkal jobban érezni hogy egy tankban ülök.Vannak persze apró részletek ami nem annyira tetszik.(pl. víz és a sziklák szögletessége itt-ott) A láthatóság sokkal jobb,nincsenek láthatatlanul tüzelõ tankok.Ami nem látszik a növényzettõl de látótávban van,azok a minimapon látszanak.A sérülések is sokkal élethûbbek,a javítás jól meg van oldva.A tüzérségi támogatás kérése is tetszik(medeknél) és a repülõk közel sem olyan zavaróak mint azt azelõtt gondoltam hogy játszottam a játékkal.(sokan riogattak velük)
Már hónapok óta játszom és még nem untam meg,annak ellenére sem hogy csak zárt béta,hibákkal és kevés térképpel.

Ami jelenleg hiányzik az a több map és valami olyan játékmód amit csapatban lehet játszani.(cw vagy századok)Ezek nyilván lesznek majd mert egyébként egy idõ után céltalanná válik a játék.
A játékmódok közül az AB egy vicc,az tényleg csak pixelvadászat. Nekem az RB és a szim tetszik. Szimulátorban egyelõre csak egy nagy nyitott map van de az egy igazi tankcsata feelingjét adja.
Összességében azt gondolom hogy ha megtöltik tartalommal a játékot,nagyon jó kis game lesz.Szerintem negy jövõ elõtt áll ha valamit nem csesznek el nagyon.

Remélem elég kimerítõ volt a válaszom.Ha nem,kérdezz csak bátran a GF fórumon. 😊(itt egy darabig megint nem írok mert néhányan egybõl nekem esnek 😄)

A játékot vedd komolyan,az életet lazán!