418753
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• yossarianHUN
    Én nem tudom, de úgy tűni, csodával határos módon még a WoT játékosállomány is képes a további, fokozatos elbutulásra. Ez a trend, hogy Lakevillen mindenki kanyon vagy közép, csak egy-két hónapja törd be, de azóta folyamatosan meg lehet figyelni. Régen a kanyonba csak az egy-két balf*sz ment mindkét csapatból, akik aztán általában szépen elhomokozgattak ott, amíg a többiek lerendezték a meccset a városban. Manapság el vagyok ájulva, ha két tanknál több megy a városba. Helyette inkább lelökdösik egymást középen a tóba, meg a kanyonban idiótáskodnak.
  • Angelus1991ster
    Nekem az egyik kedvencem. Jobb mint a szaros Kharkov és a tönkretett muravanka, el halluf .
    Kharkov - van annál rühedékebb pálya?

El Halluf-ot nagyon elcseszték. A csapat 80%-a mindig balra megy.
    Utoljára szerkesztette: Angelus1991ster, 2015.02.23. 15:31:45
  • András77
    Így vége felé kezdem megszeretni a Szent Emilt, bár stock ágyúval 39% WR-t tudtam produkálni vele csak, nagyon kegyetlen csatáim voltak vele, ráadásul jó sok, mert alig jött az xp. "Sikerült" 45%-ra feltornásznom, de sokkal jobb már nem lesz, talán 50% körülire felhozom. Legalább 0,5%-t esett miatta a WR-em, de mondjuk mindegy is, inkább csak azt sajnálom, hogy így sokkal több időm ment el rá, mert alig jött az xp.

Amit viszont nem gondoltam volna, hogy ezzel csináltam meg a lőj 5x zsinórban sebző-t küldetést meg előtte a sebezd a hp-d 3x.

Ezzel együtt nem tartom jó tanknak, érdekes hogy tier7-ben mennyi mocsok szemét tankot berakott a WG, feltűnően sok van (chi-ri vagy brit tier7 arty egy borzalom, a bp is igényel némi nyugodt idegrendszert, a német vk30.02 szintén egy mocskos szemét tank)
  • R3nton
    Pont emiatt brutál szar az a pálya. Legszívesebben befalaznám azt az átjárót, és akkor ott tolonganának, nem értenék, miért nem lehet arra menni. Egyébként azt nem értem, hogy nem jön rá az 50. vereség után, hogy nem kéne arra menni??!!!
  • yossarianHUN
    Gyanús lett a dolog, mikor az egész csapatot magukkal rántva (mert persze azoknak sincs több esze) elmentek Lakevillen a kanyonba, ahol aztán egy ellenséges M4A3E8 egészen addig megakasztotta a dicső rohamot, amíg a többiek körbeértek a városban, és cafattá lőtték őket hátulról.
  • yossarianHUN
    Csak tudnám, miért csodálkozom. Két top tankunk az előző csatából (nem, nem voltak szakaszban):
  • madmanic
    hello kittytől fogadd a meghívót!
  • Bee
    Inv ment
  • Pityu0
    ezaz
  • Bee
    5 perc, és hívlak.
    TS: 195.20.152.44
    Vendégház, ötös szoba.

Tegnapi köröm artyval, vesztes csatára 1230 base XP. Lehet, hogy ma nem fogja adni.

• madmanic
    platoon valaki?
  • Pares

Amióta Wotozok, azóta "faith in humanity permanently lost".
    Utoljára szerkesztette: Pares, 2015.02.23. 14:05:42
  • TiborTamas
    Az a hihetetlen, hogy neked az a lövés, amire beadta, nem is sebzett egy tankot sem, csak közel lőttél hozzájuk és felsorolta a tankokat a végén a listába. Nekem már 4x volt olyan lövésem, hogy 2 tankot megsebzett, a harmadikat nem, csak közel volt hozzá, de ugyanúgy felsorolta a végén és mégsem adta meg... Bugos sz.r :(
  • yossarianHUN
    Köszi. Szerintem Afrikával még jobban is járnánk, ott legalább tényleg szükség van napi szinten egy alapfokú leleményességre és életrevalóságra a túléléshez, nem úgy, mint itt. Sokszor azért megborzongok, ha belegondolok hogy hogy viselkedhetnek ezek a mindennapokban. Melóban például külön öröm ilyen kaliberű kollégákkal dolgozni, mert garantálom, hogy aki egy ilyen összetettségű játékban nem tud legalább sárga szinten játszani mire eljut T10-be, az a való élet problémáival szembesülve is csak vakarja a fejét (vagy pont az ellenkezőjét csinálja mint kéne). Nem várok én zöld, kék, lila statot, mert persze, nem mindenkinek van rá ideje/energiája hogy összehozza, de szerintem minimális józan paraszti ésszel és összeszedett gondolkodással egy sárga szint abszolút teljesíthető. De úgy látszik, az emberiség nagyja pont ezeknek van a híján.
  • madmanic
    malinovkát 3 hete nem láttam... amióta ez a fos aktív..
  • madmanic
    valaki help pls 5k spot damages küldiben.. agyfaszt kapok már...

Arty TD heavy mindegy... bulldogom van
  • Tarathiel2
    Na ezt se gondoltam volna, hogy egy 3,97 m-est durrantó stock ágyúval fogja megadni, de:

(replay)
    Utoljára szerkesztette: Tarathiel2, 2015.02.23. 13:25:09
  • popey8
    Grat! Ennél már tuti nincs lejjebb. T7 lighttal top 3 sebző T10-ben. A játékosbázis egy része az emberiség söpredéke, de tényleg. Pedig még csak nem is Afrikában stb. vagyunk, hanem Európában. Nagyon szánalmas.
  • besti
    Nem tudom, nekem kicsit több a damage és jóval több a kill (ami állítólag az XP-t is hozza), neked a spot damage. Nem teljesen egyértelmű az XP rendszer minden esetben. STA-1 nem volt nehéz régen, kb. 3x meglett a grind alatt (2100 prémium XP a legtöbb amit ír). Viszont utána a Type, meg állítólag az STB is kemény dió (nekem már megvan az STB-re az XP, de ász még nincs).
  • AlucardHuN
    Fura... sosem voltam a kapáslövések híve mert többnyire csak pofáraesés van belőle. Ha tehetem inkább addig megállok célozni (med és light más téma). De ez is inkább azokat fogja zavarni akik céloznak.
  • yossarianHUN
    Mit tegyünk ha szerény a koszt, avagy 7 kill AMX 13-75-tel T10-ben, Serene Coast-on.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!

Az elején csak kolbászoltam fel-alá, nem is igazán érdekelt, mit csinálok, úgy voltam vele, hogy képtelenség, hogy én itt értelmes kört hozzak össze. Aztán végülis jól sült el a dolog. Érzékenyebb lelkületűek ne figyeljenek a chatre, csata közben bizony hajlamosak magasra hágni az indulatok.
    replay
  • popey8
    Hogy a tomatók, de legfőképpen a jó playerek ne vigyenek be hihetetlen találatokat kapáslövésből. Újabb agyhalott segítő intézkedés...

Mondjuk nem tudom mennyit csökkenhetett az ilyen találatok száma konkrétan, de én most is tapasztalok artyval és heavyvel ugyanúgy ráfordulás után, célzás nélküli találatot.
  • AlucardHuN
    Most olvasom itt ezt a pontosság nerfet, ez új keletű? Jó ideje nem foglalkoztam komolyabban a wottal azért kérdezem. És ha igen, miért nerfeltek?
  • Simulacrum
    Egy picit még jobban oda kell tenni a vasat, de tényleg elég kemény. Az enyém így lett meg.

Most én STA-1-el látom durvának az ász elérését. Éppen egy 3000 körüli WN8-as játékos tankjait nézegettem és neki sincs meg. Szóval oda fel kell kötni majd az alsóneműt.

• madmanic
    Bocs már kiléptem mire írtál.
  • besti
    Oda kell tenni a vasat E50M-mel az ászhoz. Megvan már korábbról, de azt hittem ez is az lesz:

Mit kell még tenni?
  • R3nton
    én 7000 körül sebeztem himmelsdorfon mostanában wte-vel, akkor lett meg a 6000+ sebzés. Gyakorlatilag bármilyen városi map jó neki mert tornyos és fedezékbe tud vonulni. Amin még csináltam vele 8000+ sebzést az a mines volt, de csak a jobbik oldalról lehet, a város felé kell nézni és szarrá szedni őket, meg a dombot támogatni hátulról. Sztem a másik nagyon jó az FV183, jó páncél nagy alfa és ha 8asokat is berak 1hitelni lehet őket.
  • András77
    Meg a pályákat is átalakították teljesen. Meg mindenféle TD nerf volt. Amikor megjelent a WT ág, öcsémnek kihúztam a WTE100-t, mert megkért rá, meg engem is érdekelt, hogy milyen.

Most nekiálltam az én accomon is és azt látom, hogy kevesebb az átlagsebzésem a Nashorn-al meg a Szent Emillel is, pedig azóta valamennyit fejlődtem is. Sok térképen, ahol régebben könnyebb volt TD-vel játszani, most már nem lehet.

A tier8-10 WT TD-vel akkoriban mindegyikkel megcsináltam az 6e-t, a wt pz 4-el a 8e-t is, a wte-vel meg a régi varázserdőben 11e-t. Most mégsem vagyok biztos benne, hogy könnyen meglesz akárcsak az 5e is.

Nekem a legjobb pályának a Lakeville tűnik, ott csináltam meg az Emillel a 4e-t (ráadásul a rosszabbik oldalról). Nagyok a távolságok, de mégis majdnem az egész pálya tó felőli része belőhető TD szempontból biztonságosan. Innentől csak az a kérdés, hogy jön-e elég ellenfél a város felé. Illetve persze sand river, a koreai pálya is jó lehet, meg van még pár, de pl a murovanka TD szempontból nem jó, ott alig van olyan helyzet, hogy felspotolódás nélkül tudnék lőni, márpedig nagy sebzést ezek a papír TD-k közelharcban csak nagyon szerencsés esetben tudnak kiosztani.

A tartalék tervem, hogy t95 és E3 irányába is megyek, azok városban kiosztják a sebzést, ami kell
  • Simulacrum
    Köszi mindenkinek.
    JT-vel csinálom most az ötezrest. Volt vele anno 9000 fölötti csatám is, szóval tényleg lehet vele 6000-et, de most annyi az arty, hogy mindig kiszednek. Majd még meglátjuk, ha oda jutok, lehet tényleg nem veszek ezért 10-es TD-t, nem hiányzik, egyszer csak meg lesz majd JT-vel is.
    Utoljára szerkesztette: Simulacrum, 2015.02.23. 09:43:04
  • madmanic
    t30. 7-800 a sebzése, vagy wte100, 3 csatából 2 szer megvan jobb napokon.
  • okosszöszi26
    nos elárulom neked, hogy annak a 7-es franciának qrvanagy mákja volt, ugyanis azzal a fossal félóra célzás után sem lehet semmit eltalálni, viszont 100-ból kétszer olyanokat ad be, hogy az ember csak néz, hogy hát ezt meg most hogyan?
  • András77
    autoaim, azt használni kell bátran a látható célpontokra, illetve közvetlen közelre a célkereszt. Autoaim-el egy nagy gond van, hogy mozgó célpont ellen csak közvetlen közelre működik (ha nagyobb a splash-e az artynak, akkor működhet már távolságra is), tehát vagy megvárod, hogy megálljon (aztán vagy egy helyben marad vagy tovább megy, gyengébb játékosok tipikusan úgy lőnek, hogy egy helyben állnak, sőt most a pontosság nerf után szinte mindenki rákényszerül egy kis megállóra, de jobb játékos csak pillanatokra áll le, őt nem lehet autoaim-el elkapni) vagy műhold nézet vagy a célkereszt.
  • Lunki88
    Nekem is csak a 6-os francia artym van, de én td nézetben semmit nem találok el vele. Fogalmam sincs hogy csinálják egyesek azokat a kapáslövéseket. Múltkor láttam egy 7-es lorrain artyt ahogy menet közben kirakott egy bázist foglaló tankot. Lehet hogy valami modot használnak ezek, vagy csak rá kell érezni de nekem nem megy az ilyesmi.
  • András77
    A tier6 franciával már többször is megcsináltam, csak még elakadtam a szakaszos küldetéseknél és addig nem tudok tovább jutni, amíg nem lesz olyan artym, ami képes 2e-t lehozni különösebb erőlködés nélkül (szakaszban soha nem sikerült a 2e, aztán nem is erőltettem).

A tier6 francia viszont ha megcsinál 2e sebzést, akkor szinte biztosan teljesíti a stug és t28 spg-15 küldetést. A t55 és obj260 viszont már 3e-t kér, az nekem eddig 2x sikerült vele (és mindkét esetben az obj260 spg-15 is meg lett volna, de persze ezok nagyon mákos csaták voltak, de eddig ezt találtam a legalkalmasabbnak. Nagyon jó TD módban, mellé fürge és az jól jön az xp osztásnál.

125 csatát mentem vele és kb 8-10 volt olyan, hogy 2e felett végeztem és kb 7-8 megfelelt volna az stug spg-15-nek, olyan 5-6, ami a t28 spg-15-t is hozta volna és további 2 olyan csatám volt, hogy 3e fölé jutottam és az obj260 spg-15 is teljesült volna akár.

Hozzáteszem nem vagyok nagy artysta, de szerintem ezek nem rossz arányok, ha csak az spg-15 küldetésre figyelek elméletben 1-1,5 hét alatt meg lehet csinálni mind a 4 spg-15 küldetést vele. Nyilván ez az arty nem alkalmas minden spg küldetésre, kell mellé egy/több nagy arty is, de specifikusan az spg-15 szerintem alkalmas.

Azt próbálom most, hogy fejlesztek egy-két nagyobb artyt, hogy meg tudjam csinálni a többi spg küldetést, de nem adtam el a tier6 franciát. Ha végképpen nem sikerül az spg-15 küldetés mással, akkor visszarakom rá a csapatot és ezzel meg tudom csinálni.
    Utoljára szerkesztette: András77, 2015.02.23. 09:02:10
  • Angelus1991ster
    Meguntam és GwPantherral repesz-gold-oztam.
  • Maala
    704, és JT is jó rá, még csak a 10-esek sem kellenek. Amúgy mind az 5-el meg lehet, csak Objectekkel, F155-el campelni kell, lőni, amíg a csapatunk elhullik, aztán tovább is lőni őket. Németekkel meg a hasat rejtve kell előre menni a többiekkel. JT-vel 13-14 lövést bevinni nem nagy kunszt azzal a ROFfal.

268, F155, meg 704 meg ugyanaz a nehézségi kategória. F155-el könnyebb kihasználni, ha jó csatát ad RNGesus.
    Utoljára szerkesztette: Maala, 2015.02.23. 07:54:44
  • Maala
    Stug-ét 9-es brittel (Sand River, last man standing voltam), T28C-ét meg már CGC-vel csináltam meg, Fjordson, pedig még 3-an maradtunk életben. Nem nehéz az, csak a csapatnak kell olyannak lennie. :)
  • EmR3
    Szerintem nem kell 10-es TD hozzá, az 5k sebzést is T95-el csináltam, és továbbra is jobbra ezzel tolom a TD missiont.
    De ha van legénység akkor talán a 268, ha nincs akkor JpzE. Szerintem randomban, egyedül a wte100-al gyakorlatilag művészet egy tárnál többet lőni, szóval megfontolandó ha csak ezért akarod beszerezni.
  • EmR3
    Nekem O261-el sikerült, de azóta lementem T7-be az artys küldetésekkel (S51, GwP) T10 artyval csak akkor fogod megcsinálni ha valami epic/hero (top gun, Confederate, Defender) medálod lesz mellé, vagy lesz bázis védelmi pontod (nálam is csak az utóbbi miatt lett meg). De ritka szar csapat kell mellé hogy ne sebezzenek túl, és csak foglalni legyen eszük mert különben mindenki több xp-t kap egy artynál.
  • Bee
    A Foch-hal sem lehetetlen, ha 6 percnél tovább tart a csata, és balfék a saját csapat. Ebben a körben 15,4 k sebzést tolt a szakaszunk.

@Popey: T8-at javaslom, szakaszban egy T10 TD-vel. Top csúzlival nagyot lehet alkotni. GWTigerP-vel nem nehéz, AP-vel 303 pen, a HE pedig full HP-ról csapja ki a papír tankokat.