418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
1 meccsen 3x is reportoltak 
Ensk,kezdés,valaki vonul a K soron,bontja a keritést végig,k1 belevertem1et,utólag kiderült Wte100 volt 600-
Reported
Erre az okos 261 ugyanoda áll,lö1et,én is
-1 arty
Reported
Ezért meg a 3.at
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
-
9.15 ös patchben érkezik garázs szűrő tankoknak.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
Obejct 430
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
R3nton #371002 Már rég játszottam a lorrainnel, de mozgékonyságra nekem még a lorr jobbnak is tűnik, így emlékezet alapján, mérete is hasonló a 2 tanknak. Viszont a gunhandling sokkal sokkal jobb a skodának. Nagyobb átütés, gyorsabb szűkülés, pontosabb ágyú. szóval ez nagyon nagy különbség. És sokkal flexibilisebb a 3as tár, mint a 6os, nem beszélve a gyorsabb burstről. Szóval jó nagyon a skoda. -
Sokan mondták,hogy kifagynak rendszeresen Fisermenbéjen
Velem most fordult elő előszór,csak a gép restart segített,még a feladatkezelőt se tudtam elinditani
A9 ben voltam épp
-
yossarianHUN #371000 Na meg azért nézd meg az adataikat. A csehnek jobb a DPM-e, átütése, alfája, pontossága, célzásideje, lövések közötti ideje, páncélozottabb, sokkal mozgékonyabb (42 fok/mp forgás vs. 34), jobban gyorsul, és nem is akkora drabális pajta, mint a Lóri. Gyakorlatilag a Lóri egyetlen fegyverténye vele szemben a nagyobb végsebessége, aminek kb. semmi jelentősége, meg az, hogy 6-os tárral dolgozik. Cserébe beleőszülsz, amíg betölt. -
Lokker #370999 mert a lorraine, böhömnagy lassú dög egy papír medhez képest. anno t8-ban tökéletes volt de én akkor értem oda mikor felrakták t9-be és gyűlöltem azt a tankot... -
András77 #370998 Várom én is. Amit nem értek ,hogy nekem olyan lorraine-nak tűnik így messziről. A lorraine-t mégis mindenki szidja (nekem mondjuk tetszett), a skoda tier9-10 meg mindenkinek tetszik. -
R3nton #370997 Na azért csak megérte a szenvedés, néhány napja fullos lett a 9-es skoda. Ez valami állati cucc. Nagyon bejön ez a 3as dobtár, gyors reloaddal és gyors bursttel. Valószínűleg a 10-es se lesz kutya. Viszont idáig totál szenvedés volt az ág. 5ös még jó volt, 6is nagyon jó, 7es már elég trágya, de még elment, a 8as kritikán aluli, talán a legrosszabb 8as az összes tank közül, de medek közül mindenképpen, és a 9-es se volt leányálom stockon (bár jobb, mint a 8as fullosan) -
yossarianHUN #370996 Össze lehet foglalni úgy, hogy míg normál tankokban a teljesítmény kb. 80%-ban az egyéni képességektől, és 20%-ban az RNG-től függ, addig artyban ez fordítva van, 20% egyéni képességek, és 80% RNG felállásban. Artyban nincs jelentősége a tapasztalatot és ügyességet igénylő manővereknek, hulldownozásnak, sidescrapenek, fedezékharcnak, forgatásnak, na meg ami a legfontosabb, a megfelelő helyzetfelismerésnek és pozicionálásnak, egyszóval azoknak a dolgoknak, amikhez "skill" kell egy hagyományos tankot vezetve. Az arty lényege, hogy ráviszed a célkeresztet a tank tetejére, és kattintasz. A 20% skill maradékát a lövés utáni átpozicionálás, meg az elé/mögé célzás adja. Minden mást, azaz a lényeget, a célba találás esélyét már tisztán az RNG dönti el.
Na most ebből egyenes ágon következik, hogy egy jó játékos artyban rosszabbul teljesít, mivel a (hasra ütéses) 20% nem ad elég mozgásteret ahhoz, hogy kamatoztassa mindazt, ami normál tankban az átlag fölé emeli, azaz a "skillességét" (jujj). Ugyanígy, egy rossz játékos artyban jobban fog teljesíteni, mivel az egyéni bénasága csak 20%-ban befolyásolja a játékmenetet, a maradék 80% meg már úgysem rajta, hanem az RNG-n múlik, ebbe már nem tud belerondítani az ügyetlenségével, ergo jóval eredményesebb lesz, mint sima tankban, amiben a második-harmadik idióta húzás után úgy szétkapják az embert, mint floki a lábtörlőt.
Tulajdonképpen zseniális rendszer (nem véletlen, hogy évek óta ragaszkodik hozzá a WG), de ettől még nem kevésbé ellenszenves azoknak, akik normál tankban a véres verítékkel megszerzett tapasztalatukat és ügyességüket latba vetve próbálnak boldogulni, csak azért, hogy időnként az artyban csücsülő lajcsika a térkép másik végéből az RNG segédletével egy lövéssel lenullázhassa a tankjukat, nagyokat sikongatva az élvezettől, hogy végre ő is eséllyel szállhatott szembe, és üthetett ki olyan ellenfelet, aki ellen normál tankban (azaz egyenlő viszonyok között) esélye sem lett volna. Az persze már más kérdés, hogy lajcsika áldozatának esélye sincs visszaütni, vagy megtorolni a támadást. Körülbelül olyan ez, mintha 40 kilós, remegő térdű, sápkóros kis lajcsika odaállhatna egy gúsba kötött nehézsúlyú bokszbajnok elé, és addig ütlegelhetné egy baseball ütővel, amíg az el nem veszti az eszméletét.
Utoljára szerkesztette: yossarianHUN, 2016.03.25. 15:05:11 -
András77 #370995 Múltkor kazna-s szakasz jött és volt 1 arty benne (a g.ci brit tier10) és elkezdték a chat-ben b.sztatni a srácot, pontosabban az egész szakaszt, hogy majd biztos legázolják az ellenfelet. Nincs xwm-em, csak sejtettem, hogy nagyon sz.r nyerési esélyt kaphatott az ellen, azért ugatnak annyit. Na de a lényeg, a kazna gyerek mondja, hogy ő régen sokat artyzott, de most már csak IM miatt használja randomban, meg mondta, hogy azért sem szereti, mert a wn8-t nagyon viszi le, nem tud eleget sebezni vele, úgyhogy nem kell félni.
Megnéztem én is és tényleg basszus vagy 1000 ponttal rosszabb vagyok artyval, mint az átlagom (tehát még annál is többel, mert az átlagot már eleve lehúzta az arty csata). Nyilván én nem vagyok egy sztár artysta, nem is akarok az lenni csak az IM-t valahogy kiszenvedni velük, aztán ennyi. Az FV304-t kivéve szórakozásból nem artyztam és az a szerencsétlen arty is teljesen használhatatlan ebben a rush környezetben, megy rozsdásodni vissza a garázsba (pedig még örök álcát is vettem, annyira teccet genyózni vele a pályán, tanulság normál, nem prém tankra soha ne vegyünk örök álcát). Nade azért teljesen hülye sem vagyok, tudom, hogy oda kell vinni a célkeresztet, a tankok elé kell célozni ha mozognak és kivárom a célzást, amennyire csak lehet. Sőt még mozgok is, hogy ne találjon el a counterarty vagy a csíter g.ce piros pontos meg odébb megyek, ha onnan jobban rálátok az ellenre. Szóval olyan nagyon nem is tudom elképzelni mit lehetne ezen fejleszteni, az artyzás nem egy olyan dolog, amiből doktorit lehetne írni...
Nem tudom ennek az okát, talán a nerf miatt van, mert a wn8-be beleszámít minden sebzés, nerf előtt és után is. Az is észrevehető, hogy jó játékost nem látok artyban csak nagyon ritkán. Mivel nincs xwm-m, ezért arra gondolok, hogy ismertebb, neves klánból való játékost alig látok artyban. Viszont mondjuk pont a brit 10-es artyt elvileg nem érintette nagyon a nerf hatása a wn8 számításban, mondjuk talán a későbbi pontosság kiherélés vagy más nerf, ami most nem jut eszembe.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.03.25. 14:49:37 -
yossarianHUN #370994 Artyban tök fölösleges kiszámíthatóságot keresni, az egész járműosztály a randomságra épül. Az, hogy artyban ötször egymás után telibe találsz valamit, ugyanúgy nem jelent semmit, mintha ötször egymás után mérföldekkel mellélősz. -
Lichtmaschin #370993 Nekem is ez a tapasztalatom, csak már leírni sem merem, mert azért is megszólnak.....
CSinálom a fos arty küldiket, legalább 2 hónapot szoptam azzal, hogy egy tankot kilövök a másik meg sebződik egy lövéssel. Mindig mindig akkor lőtt el a halál faszára az arty mikor lehetőségem lett volna megcsinálni. Most is csak azért sikerült mert a csapattársaim bénák voltak, mert a fos arty 100 méterre pontosan ugyan úgy mellé lőtt 2x is. Bezzeg máskor fullgázon 500 méterre eltalálom az ellenfélt.....
Hozzáteszem, sikerült a küldi utána 10 ből 2x találok el tankot....nevetséges....
Mostanában kezdek más játék felé kacsingatni ami tud szórakoztatni is és van benne kihívás....mert ebben egyre kevesebb. -
yossarianHUN #370992 Miért van az, Gyuszó, hogy mikor meglátja az ember a nevedet a hsz-eknél, már pontosan tudja, hogy mi lesz a komment tartalma?:P -
Gyuszopapa #370991 Merre találom a beállításoknál a szopóállarc mellőzése opciót.Lehet hogy a módok miatt nem látom.
Megint olyan gyetra népséget kapok csapattársnak hogy már nem hiszem el hogy ez véletlen.A top tankok elmennek a harcolni majd kikapnak na mi a másik oldalt lehozzuk.Na várunk hogy jöjjenek a sérült ellenfelek.Bazdmeg full HP-s tankok jönnek 6-ból 2 sérült csak.
Ez kb. több hónapja megy már így a gyerek már nem is szereti nézni a csatákat,pedig inkább később feküdt le mindig de most megnézi az első 1-2-őt és elmegy.Már kezdem én is unni. -
András77 #370990 Annyira azért nem rossz, nagyjából minden 5. csatában valaki rinyál azért mert nem tudja beütni. Amit én látok, hogy ezt nem szabad forgatni nagyon, hanem inkább rázni kicsit az elejét, bár ez sok tankra igaz lehet. A másik dolog, hogy közelharcban tényleg szó szerint bele kell mászni vele az ellenség arcába, nem kell finomkodni. Általában nem vagyok híve ennek a belemászok az ellenfél arcába dolognak, mert egy kiba noob dolognak tartom és a csapat sem tud ilyenkor olyan hatékonyan segíteni (sőt, tk veszély), de ezzel az is7-el működhet, annyira trollos az eleje, ha nem látnak rá az aljára. Akkor is mozgatni kell kicsit, tornyot forgatni töltés közben ha az ellenfél arcában van a tank, hogy nehezebb legyen célozni az ellennek. A magas tankok elméletben be tudják lőni a tetejét a gyakorlatban ha izgek mozgok nem fog nekik sikerülni.
Még egy maus-al sem bízom a helyzetet kizárólag a páncéljára, hanem ringatom a tankot, izegni-mozogni kell minden tankkal még közelharcban is. A célzás időt kell jól megjegyezni és a lövés előtt 2-3 másodperccel megállni és célozni, egyébként meg mozogni.
A sarokharc kritikus az is7 esetében, mert normál side scrap esetén belövik az orr részét. Én sokkal merészebben kirakom az oldalát, nagyon erős és nem kell vele annyira finoman kis szöget bezárva kimenni. Ilyenkor az orr rész nem merőlegesen megy ki és tud pattintani.
Az nyilvánvaló, ha talál jó helyet, ahol az alját elrejti, akkor kilőhetetlen, pl ma úgy volt vele ászom, hogy megvédtem a bázist serene coast-on, srégen felmentem, ahogy az orosz medek is szoktak és csak a tornyát látták.
Még egy dolog eszembe jut, amit ezzel egészen jól működik, ha megyek előre és tudom, hogy lőni fognak, akkor dupla R és utána amennyire tudom nagyon kicsit jobbra utána balra, nagyon enyhe kígyóvonalban és rengeteg lepattanóm van így, mondjuk a láncolás ellen nincs megoldás, de ha csak simán egyenes vonalban megyek, akkor könnyen belövik.
Az ágyúja meg olyan, amilyen. Kell a vezetőre + lövészre a skill, ami a lövés pontosságot támogatja meg BiA. Modulokból én egld+vert stab+rammert tettem rá, így gyakorlatilag a maximális elérhető pontossága van (csak prém kaja növelheti tovább meg a venti, de a rammert nem fogom ventire lecserélni,a nagy tűzoltó meg kell rá, kaja kilőve, amúgy se lenne rá kreditem).Pontosan ezért érdemes belemenni az ellenfélbe, onnan nem fog hibázni (még a tpye5-nek a bolhap.csnyi bal oldali 0mm-es szellőző vagy kinéző kis gyenge pontját is belőttem ma, de persze benne álltam az arcában), 100-150m-ig lehet próbálkozni gyenge ponttal, afölött meg flank vagy nagy gyenge pontok (e100 alja mondjuk) jöhetnek szóba.
Gyulladás előfordult, robbanni még nem robbantam, de vigyázok, hogy ne rakjam ki merőlegesen a testét. Van annyi nagy tűzoltóm, hogy most azon nem kell spórolnom. Kb 15-20 csatánként egyet felhasználok, duplán még nem gyújtottak fel.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.03.25. 11:48:16 -
rogan99 #370989 Én is ezt a küldetést tolom épp. Baromi régen mentem előtte is7-el és most jól meg is lepődtem mekkora egy fos tank. Minden 2. találat ammo rack vagy driver vagy gun + ~3-4 meccsenként ki is gyújtanak. Nevetséges helyeken lőnek be állandóan, pl ferdi sima ap-vel belövi a tornyomat 300m-ről, nem akartam elhinni. Teljesen szituáció függő a páncélja. A gunja az valami ótvar fos, lassan tölt de cserébe pontatlan. Alig várom h meglegyen a küldi és letehessem. -
András77 #370988 Az más, nem gépfüggő. Még streamen is láttam ilyent pedig a gyereknek i7 + valami top videokártya volt. A pz1c rengeteg lövedéket lő ki és azoknak a követésével vannak gondok. A másik, hogy szerintem a szerver is behal ilyenkor. Volt régen ilyen tier3 csapat bajnokság vagy küldetés valami és meghívtak random srácok, elfogadtam. Én pzs35-el jöttem, ami bírná a pz1c lövéseit, csakhogy arannyal lőttek, de a lényeg, hogy teljesen lehalt a gépem tőle, belassult minden, amikor az ellenfél szinte összes tankja elkezdte okádni a lövedékeket.
A jó hír, hogy tier3 fölött már nincsenek golyószórók, megszűnik ez a probléma.
bekescsaba: a hónap végéig. Adott 50x dupla legénységi xp-t a "normál" ToT +50%-n felül, ha nyertünk és top10-ben voltam ! Meg ad az 50-es grind végén 10-10db dupla xp-t és tripla legénységi xp reserve-t. Érdemes kihúzni, ha van rá lehetőség.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.03.25. 11:04:12 -
bekescsaba #370987 meddig lehet megcsinálni az IS7-es küldetést? -
suba53 #370986 A géped még ma is jónak számít, így ott más lesz a probléma.
Nekem GTX650-el nem megy 40 alá az FPS full HD felbontás mellett.
Igaz nem maximum beállításokkal megy, de a játékélményben az nem ront semmit.
HD kliens van fent, pár környezeti beállítás mediumon van, de nem tapasztalok hasonlót.
Igaz low tierben nem játszom, ahol a sok meggymag köpködő garázdálkodik.
Utoljára szerkesztette: suba53, 2016.03.25. 10:55:08 -
nem az általános teljesítménnyel van a probléma,hanem azzal amikor sok minden történik egyszerre...pl.mikor a 3db Pz1C nekiállt 3 oldalról csattogni vagy mikor havas pályán ketten lőttünk egyszerre és a kolléga betalált a hóba,azt hittem diavetítést nézek
-
András77 #370984 micropatch
Gondolom a minapi szerver balhé kapcsán lehet valami fix vagy ki tudja.
Más, megcsináltam az 50 küldetést az is7-el és most nézem, hogy ez basszus 3x legénységi szorzós reserve-t ad. Valamiért csak 2x-re emlékeztem. Kár, hogy a jpze100 nincs meg nekem és esélytelen, hogy kihúzzam, úgyhogy a következő hónapban az kimarad. Azt lehet tudni, hogy a jpanther2 vagy ferdi ág lesz preferálva? -
Mit peccseltek ma?
Utoljára szerkesztette: Antimat, 2016.03.25. 10:14:48 -
bekescsaba #370982 Én nem értek a gépekhez, nekem ez van, tartósan megy 60 FPS-en full grafikával.
Processzor: Intel core i5 4460 3.2 GHZ box 1150
Memória: 8gb DDR3 1600 Mhz Kingston Hyper Fury BL.
Videókártya: MSI GTX 950 Gaming "G Nvidia
Op. rendszer: windows 64 bit /Windows 10
Alaplap: Intel/Asus/B85M-G (S1150)
Merevlemez: 1 TB WD3.5" S3 HDD-WD 10 EZEX Kingston 120 GB SATA 3 2,5 " HyperX
Optikai meghajtó: DVD RW Samsung SH-224 OEM
Tápegység: Chieftec-iArena GPA-600S 600 W PFC
Azt mondták, hogy a gép meg tudna hajtani nagyobb videokártyát is, de nem érzem szükségét a cserének. -
András77 #370981 Ott más gond lesz szerintem. Nekem Win10, 8gb ram, i5-2400 és GTX660Ti 50-60FPS-t tud 1900x1200 felbontáson. Minden high-max, pár dolgot levettem low-ra, mint a flora (kell a francnak annyi fű) meg az árnyékok de AA be van kapcsolva TSSAA-LQ-ra. Mostanában nem próbáltam full fullosan, ott mondjuk 40-50 FPS körül tolta legutóbb, de nagyon nem is láttam értelmét, mert én semmit nem vettem észre, ha nagyon figyeltem talán egy picit szebb, de komolyan nem láttam akkora különbséget (jó, több a fű, meg szebb az árnyék, meg az élsimítás miatt a tank csöve egy picit szebben néz ki kb ilyenek), hogy érdemes legyen gyilkolnom a videokarit miatta. Most szépen viszi, nem melegszik túl egész napos játék során sem.
Ráadásul mióta kiporszívóztam a video kari ventillátorát még a kerregés is mexünt
bár egy pasztázás nem ártana neki, csak nem merem bevállalni, nincs olyan kézügyességem. Ráadásul a procit visszavettem max 2800Mhz-re, mert 4 éve raktam össze a gépet és újra kéne a proci hűtőt is pasztáznom, nem akarom így kínlódtatni a hűtőjét. Ja és mindez egy alsó kategóriás Sharkoon Vaya házban, amit le akarok cserélni, csak amit kinéztem már nem kapható (midgard II) és amúgy is mindig csak tolom a házcserét.
A te gépednek jobban kéne vinnie, hacsak nem extrém felbontáson és full full beállításokkal nyomod.
Utoljára szerkesztette: András77, 2016.03.25. 08:13:43 -
Ideje lenne ujra telepíteni a win-t...
Nekem semmi gond a 7 éves gépemmel. :D -
Hát igen, mivel nincstöbb magos támogatás vicces dolgokat csinál a játék. -
de a 9.14 óta borzasztó,sőt egyenesen szar a játék...engem ma körbevett 3 db Pz1C,csattogtak mint állat...és igaz nem mai a cucc,de szerintem az i5 3550+8Gb+Geforce 660 kombónak több,mint max.15 fpst kellett volna kiizzadni magából...szép és jó ez az új fizika,de milyen áron könyörgöm?nevetséges...mintha egy szar konzolport lenne -
Angelus1991ster #370977 Így már érdekesebb műsor lenne ez a szar. 
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Bár így is felhívnák ezeket a nyuggerek
-
30 alatt kezdődik a szar gép, 15-20 körül alkossál -
AlucardHuN #370975 30-40, tehát akkor lehet vele játszani. Na de akinek 7-12 (most hasamra ütöttem)? Úgy már elég jó kifogás ha azt mondja hogy szar a gépe. AZ egyik haveromnak szar laptopjuk volt otthon, hosszú ideig azon tolta, olyan FPS-el hogy a hajam égnek állt, kb lófaszt nem tudtam kezdeni a gépén. Így aztán 47% körüli WR-t produkált. Ennek ellenére egész jól tudott néha harcolni így is (főleg low tierben, akár top sebző is volt stb). Közben azért tanítgattam erre arra, pl sidescrapelés, weakspotok stb. Most hogy végre új laptopja van Noobmeteren látható a javulás.
Utoljára szerkesztette: AlucardHuN, 2016.03.24. 20:43:31 -
yossarianHUN #370974 Az még bőven élhető, sőt. Nekem is annyi volt 4-5 évig, egy évvel ezelőttig, amikor gépet újítottam. Azokat nem értem, akik 15-20 FPS-sel erőltetik a játékot. -
M0RN1NGST4R #370973 Nálam is voltak/vannak gondok a pinggel. 17 óra után voltak iszonyatos packet loss-ok pl meg kellett volna állnom a tankkal, de az ment tovább, vagy lőnöm kellett volna de csak 3 másodperccel később tüzelt a semmibe vagy elindult egyik irányba mikor csak egyenesen kellett volna mennie. Upc hálózat, de sztem nem azzal van a gond, mert teszteltem a pinget más kapcsolatnál. -
Nekem olyan 8-10 ezer meccsen keresztül a pingem volt 80-150 ms között, de megtanultam együtt élni vele. Mondjuk amikor ez megváltozott 20-40 ms-re, akkor azért történt némi javulás :D -
30-40 -
AlucardHuN #370970 Na ácsi Sherman, és mellette mennyi az FPS-ed? -
Sok noob van aki arra hivatkozik, hogy azért játszik rosszul, mert szar a gépe.
Na ezt cáfolnám. Mivel beszart a videókártyám rákényszerültem arra hogy Full Low grafikán játszak + 1280x1024 felbontás legyen.
Ugyanúgy adom az Unicum köröket, mint előtte.... -
Ez a kapcsolódási hibákról szól, amit többen jeleztek (report). Csak szól, hogy nem kell még több reportot írni arról, hogy szarok a szerverek... :D -
Angelus1991ster #370967 Hogy is mondjam. Babapöcs.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!babafasz
-
Plata #370966 

Bár így is felhívnák ezeket a nyuggerek