418753
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Supa #930 Tolem jobban senki nem szidta jatek kozben a vk tankokat,mig nincsenek maxra fejlesztve tenyleg az egyik legrosszabb tankok a jatekban.Kifejlesztve viszont a leghalalosabb jarmuvek koze tartoznak:gyorsak(3001P 60!km/h,DB is vmi 54km/h)ezt kell kihasznalni,lehetoleg nem szembol rontani az ellenre foleg nem a nagy dogokre.En probalok mindig a tamadok masodik hullamaval erkezni(scoutok hagy menjenek csak elore)aztan kiszedem a kisebb celpontokat(pz3,pz3/4,pz4 es hasonlo orosz tarsaik,ezutan johetnek a tdk es spgk)Ha mar 3-4 tankot kilottel megvan az esetleges javitas meg a loszer ara(prem eseten meg termeszetesen jelentos profit)Ami szerintem a lenyeg es ez minden tanknal igaz nem szabad arra torekedni hogy tuleld a csatat hanem torekedni kell arra hogy minel tobb sebzest,kilovest csinalj mert erre jon a nagy penz.VK tankokkal egyebkent sokat lehet sporolni a loszeren ha rendszeresen nagy sebesseggel rammolod a kis tankokat(ellen scoutokat rendszeresen rammolom ami gyakorlatilag instakill)Remelem adtam jo otleteket ezekhez a tankokhozmert szerintem ezekkel a legelvezetesebb a jatek....miutan feltetted a legjobb cuccokat ra persze,addig viszont nagy szivas mindegyik -
#929 Bizony, a Tigris I sajnos nem valami jó, általában az első találat a lőszeres dobozt éri, aztán utána neked annyi, percenként tudsz lőni kb. 2-t....de. Azután meglesz a Tigris II, amivel már nagy élvezet menni, a 150mm-es frontpáncélon nem sok minden megy át, a Jgdpz-eket a 75-ös L/70-el körberöhögi :) Szóval erre gondoljatok, mikor el akarjátok majd adni azt a papírdobozt. -
Szpecnyaz #928 Azért én megvédeném a KV-t. Igaz hogy alapállapotban elég gyenge, mivel nincs túl jó lövege, és lassú mint a dög. Viszont ha kifejlesztjük rá a 107mm-es löveget akkor azzal aztán lehet aprítani. Simán ki lehet vele szedni bármilyen nehéztankot, a könnyebbekről már nem is beszélek, egy PzIV-es 1-2 lövés csak. Az egyedüli hátulütő itt is a KV lassúsága, szóval inkább megéri hátul maradni, és úgy harcolni vele mint egy páncélvadásszal. Premium account nélkül simán össze lehet vele szedni 8-10k-t (ebben benne van a javítás és a lőszer is). -
#927 elárulok egy titkot: nincs szintenkénti besorolás. majd lesz, valamikor... -
Porsche911 #926 Na hát én is összefutottam egy Maussal.Fair játék volt.Vagy hatan lőttük egyszerre de meg sem érezte.Egyenként pukkantott ki mindenkit egymás után...ezen az szintösszesorsoláson van mit még javítani:D -
csirketarkó #925 Nem pattant le csak 1 de kb lövésenként 30% szedett le csak... A tigrisnek lehet hogy hosszú csövű 88mm-e lehetett annak 203mm az átütési értéke amíg a rövid csövűnek csak 130 körül van. Gondolom az a lövés végigmegy a tankon és tönkretesz mindent hmmm... lehet tigris-re kellett volna mennem... -
TDantes #924 Ezt nem értem hogy lehet. Szemből is simán leszedett a 88-assal a Tigris. Akkor hátulról hogy pattanhattak le? -
TDantes #923 Ja, erről halottam. -
#922 a vk3601 az egyik legjobb tank, a pantheres ágon meg a vk3000akármennyi DB a másik. és erősebb ágyújuk van, mint a panzer 4nek.
nem akarom lelőni a "poént", de majd ha meglesz a tigris, akkor fogsz igazán nyüszíteni... -
#921 Amit szereny 14k XP-bol ki is lehet fejleszteni es 60k-ba kerul, mikozben 160 xp jon koronkent, mivel evvel felderiteni nem lehet, masokat leloni meg szinten nem. :/ -
csirketarkó #920 Én most egy VK 3002-esel vagyok és tökéletesen megvagyok elégedve vele imádom hogy lepattan minden szar róla nem úgy mint a többi német konzervdobozról a legjobb tank -
exoterm #919 Pedig jóak a VK-k, nem is értem . Az egyetlen baja, h alapból egy 75 kwk40 L/48 van rajta, ami teljesen irreális, mert valójában L/70-el szerelték volna fel öket.. -
Scharnhorst #918 Én most elkezdtem röhögni de nagyon :D Bírom ahogy mindenki azt szarozza amivel éppen van :D érdekes mindenesetre :D :D -
csirketarkó #917 A Vk 3601 szar lenne? én amivel találkoztam 4-5 88mm találatot is túlélt úgy hogy hátulról lőttem... egyértelműen jobb a 3001-nél szerintem -
csirketarkó #916 Nyugi meglehet azt csinálni kb 10-15 óra alatt (5-6nap) alatt túl lehet rajta jutni és ahogy fejleszted úgy lesz egyre tűrhetőbb.. Amúgy minden tank szar alapból de mondjuk a vk 3001P valamiért szarabb mitn a többi.... -
TDantes #915 A vk 3601 is szar . Eh, a PanzerIV jobb volt. Gyorsabb, fegyvere erősebb.
Ez meg...annyi a jó, több az élete, de amúgy egy szar. Már most bánom, hogy megvettem.
De most már nem fogok át menni a másik VK-ra, ennél maradok, és szenvedek a Tiger-ig. -
#914 OMG ma megint taliztam a német haditechnika csodájával,a Maus-al(már másodszor).6 tankot kilőtt az állat és nem panzer3asokat:)Sokan írták neki h ennek nincs is élete h már Maus-al tolja
I love Maus,talán ha én is szakítok az életemmel és egész nap a gép előtt ülök,akk talán nekem is lesz ilyenem -
exoterm #913 Mindegyik VK egy nagy kalap kaki alapból. A vk3001P igencsak gyors tank és a páncélja is elég jó (a 88-as lövedék jó sokszor pattan le róla). -
#912 Jezusom, ez a VK3001P a legnagyobb fostomeg tank, ami letezik. Lassu, nem fordul, szar a pancelja es a fegyvere is borzalmasan szar, evvel kene 40k xpt gyujteni argh. -
#911 ha a hetzeren túl jutsz, jobb lesz. a stug már elég nagyot lő, a jagdpanzer meg aztán már tényleg király gép! -
Porsche911 #910 Hát nekem a Hetzer teljesen elvette a kedvem attól az ágtól.Az okok hasonlóak mint amiket leírtatok.Nemrég lett meg a Panzer IV-es azzal meglepően jó meccseket produkálok.Nem egy KV-t szedtem ki egy lövésből.Egy Tigris is megvolt megszenvedve bár de sikerült kilőni.Panzer III után felüdülés,hogy már nekem is van egy kis esélyem túlélni:D -
Scharnhorst #909 Hűűű el sem hiszem h sikerült 3-t ölnöm Marderral :D végigmentem a pályaszéle mentén :D és a tüzérségüket oldalba kaptam :D ritka pillanatok egyike :) -
lammaer #908 Azé Hetzer ellen jó a KV :)
Én már 3x megpróbáltam KVt, mert az került az utamba (ennek van az a böszme hengeres tornya nem?), és ugye egy Hetzer mobilitása 0.
Közvetlen közelről ha seggbe lövöm lepattan minden. Próbáltam a tornyot is hátulról, dettó. Sőt, próbáltam a lánctalpat is, hogyha meg is halok (nem kérdés) legalább legyen vmi haszna a csapatnak belőlem. Az se esett le :)
Kinomban már kerestem a gombot, amivel kiugrik a legénység és csákányokkal esik neki az ellenségnek, mert sztem az is többet érne :)
Akármilyen lassan fordul, 3 próbálkozás után egy lövésből irt ki minden esetben (jó, mondjuk ez érthető).
-
#907 Nekem is volt marder meg hetzer és úgy befordultam hogy átmentem orosz ágra :) Minden szép és jó volt addig mig nem vettem egy KV nevü valami szenesvagon-viselkedésü járművet. Szerintem a legbefordítósabb tank a KV. Bármi is jön NEM SZEMBEN akkor nincs esélyed mert lassan fordul a "tank" is meg a torony is. Még egy traktor is kinyírja ha van elég lőszere :) mivel a páncélzata ennek a nehéztanknak :D igen gyenge. Apropó egy jármű ellen mégis csak van esélye: egy sorstárs KV -
Scharnhorst #906 Én ezt értem hogy nem teljes játék és tisztában vagyok vele :) de ha valami szar akkor most kell elkezdeni javítani rajta és kipróbálni hogy működik-e ne pedig akkor mikor kész a teljes és jönnek majd az ilyen-olyan patch-ek. Legalábbis én így vélem (lehet rosszul). -
#905 Le lett parszor mar irva, hogy ez nem a teljes jatek, ott nem valoszinu, hogy lenne olyan, hogy t3-as scout megy IS-7 ellen. -
Scharnhorst #904 Nem tudom , de szerintem nem szabadna egyből összeengedni kis-közepes járműveket a nagyokkal, szerintem ott is kéne egy külön osztályozó rész mint ugye a kezdőknél. Talán nem lenne akkora különbség akkor és lehetne haladni is , meg persze esély is lenne rá hogy ölj. -
#903 A Pz III/IV szempontbol pedig ugy megy a csata, hogy:
- Eloremegyek a tobbiekkel
- Valaki scoutol, es megjelennek a KV-3, IS tankok a tavolban
- Megfordulok, probalkozok massal, talalok egy TD-t
case 1:
- Megyek fele, 1 loves, track leesik, allok
- Masodik loves, 'bail out'
case 2:
- Nem talal el, probalok korozni korulotte, de o gyorsabban fordul korbe, mint en korulotte, belenyomja a csovet a seggembe, es 1 lovestol megpukkan a tank, ha be is viszek 1 lovest, az 25% damage max.
Mar nagyon varom a valtast, 4k xp kell :/
-
lammaer #902 Igen, én is pont azért mentem a páncélvadász irányba, mert a PzJg nagyon a szivemhez nőtt, jól lehetett aprítani vele a sunnyogós játékstílussal.
Ehhez képest T2/T3 szintű ellenséges tankokat alig-alig lehet elintézni egy azonos szintű tank killerrel, egy T4 felettit pedig még sebezni is alig birok egy Hetzerrel. Pedig papíron - főleg hátulról - a páncélátütő képessége jobb mint az adott célpontok páncélzata, de az esetek 90%-ban a lövedék lepattan, ha pedig van találat, az max 15-20%ot sebez.
Ugye a páncélvadászoknak mobilitása nincsen, tehát ha felfeded magad, szinte azonnal kilőnek.
Nálam kb Hetzerrel ez a játék:
- start, előreengedem a többieket
- arcvonal mögött bebújok egy bokorba, várok egy célpontot
- célpont jön, megvárom mig minimum az oldalát tudom lőni
- lövök
- lövedék lepattan, vagy sebez 15%-20%-ot
- jó esetben tudok lőni még egyet
- az enemy arty kiszed, vagy az áldozatom rámfordítja a tornyát és instant kinyir.
Mondom, PZ III/IV-el is ez a móka, nyilván nem királytigrissel próbálkozom (azoknak még a lánctalpát se bírom lerobbantani :) ) -
Scharnhorst #901 Hát elég fura akkor, pedig hát azért páncélvadász a Hetzer meg Marder h jobban ölje a páncélosokat ehhez képest egy vicc. Pedig a PanzerJager nagyon meghálálta a gondoskodást és szépen lehetett vele ölni, de ez :D -
lammaer #900 Isten hozott a klubban. Ha rákeresel a Marder és Hetzer szavakra a forumon, megtalálod hogy szopni fogsz velük mint a torkosborz.
Momentán mind a kettővel tolom felváltva, de még a legerősebb Hetzer ágyú is egy kalap túró. Még egy PZ4-eshez is 3-4 lövés kell hátulról, neki meg elég egy is hogy instant kinyirjon.
--------------------
A retrainnel kapcsolatban - ezt találtam a hiv fórumon
You can (and should) "Retrain" your crew for new vehicle:
-19% for free;
-11% for 20k credits;
0% penalty for 300 "gold".
Szóval úgy tűnik nem csak disznek van ott a retrainnál a fizetési opció...
http://forum.worldoftanks.com/index.php?/topic/2698-is-worth-to-swap-crew-between-tanks/page__st__20
-
Scharnhorst #899 Üdv!
Végre sikerült szereznem egy Marder II-st ám olyan gyatra esélyeim vannak h iszonyat :D :D Nincs valami ötlet , taktika amivel tán elérhető valami garantált fejlődés? Sajna az ágyúra még nincs pénzem így az összes lövésem lepattan a francba :D -
lammaer #898 Jaja, és még válogatni is lehet hogy melyik opcióval retrainelsz.
De ha nincs tétje, akkor szupi.
Amúgy a 19% az mindig igaz? Tehát mondjuk egy Artillery gunnert átképezve heavy tankra is "csak" 19% a bünti?
-
#897 Csak picit zavaró, hogy retrain-nél is kirakja a rapid training opcióit. -
Adjunktus #896 Ez nem kerül pénzbe.Amit te néztél az arra vonatkozik,hogy goldért felgyorsíthatod a kezszemed fejlődését.Ennek semmi köze nincs a másik típusra való átképzéshez.
Amit te akarsz az a retrain opciónál van felül 2 megnyitható fül.Vehicle type meg Vehicle model,vagy valami ilyesmi.Azokat kell megnyitni és ott kiválasztod a megfelelő járművet. -
lammaer #895 Srácok, ezt a retrain-t most nem teljesen vágom.
Van egy 95%os Marder gunnerem átraknám Hetzerre. Ha azt mondom retrain, úgyanúgy az a 75%=300 gold / 50 % = 20000 pénz / 25% tréning opció jelenik meg, mint amikor a rapid traininget választom egy totál zöldfülű gunnernél.
Akkor most hogy van ez? Egy zöldfülüből ugyanannyiért csinálok 75%-os Hetzer gunnert, mint egy 95%-os Marder gunnerből? -
#894 Visszarakod az eredeti felszerelést rá... -
#893 Van valakinek tapasztalata az Equipment vásárlással kapcsolatban? Melyiket érdemes megvenni szerintetek? Én a Toolbox-ot és az Anti-fragmentation liner-t tartom a leghasználhatóbbnak, de az Additional grousers és a 20%-os célzás gyorsító se lehet rossz. -
csirketarkó #892 Lecsupaszítod ? Hogy értve ? Ezt eddig még nem tudtam hogy lehet átvinni tartozékokat a másik tankra. -
#891 Percenkent? ;)