418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    hozzáadtalak friend listhez
  • Torzonborz
    f@szom mi van itt , irc ? tegnap este 8 óta 150 üzenet :D
  • Ulvar
    menjél artyval. próbáld ki milyen abból a szemszögből a játék. Tanulságos...hidd el.
  • SuLtAN17
    Szevasztok!
    Visszaolvasgattam, de nem találtam rá választ, szóval elolvastam az ismertetőt ezt azt, szerintetek elsőként mivel érdemes kezdeni, míg meg nem értem a játékot rendesen?:) Én az orosz vonalon a tankelhárítókat néztem ki, de nem tudom, hogy ez "egyszerű" út-e :) Mert gondolom mint minden MMO- dologban itt is van könnyebb és nehezebb kezdés.
    Előre is köszönöm a válaszokat!
  • lammaer
    Ebben a sorrendben :)
  • CharrDen
    Lánctalp, motor, torony, ágyú és a legvégén rádió szerintem.
  • mijki
    Persze :D

PzIV-hez mit fejlesszek? Lánctalp, motor, ágyú?
  • CharrDen
    De eközbe Bt-7el meg 1-2 killel ömlik az xp és pénz, legalább t44 hamar meglesz :D Azt majd egyik menet t44, másik menet lee(vagy ha addigra meglesz akkor t1 heavy)
  • lammaer
    Nagyon rádjár a rúd :)
  • CharrDen
    Jee :/
  • crossy104
    Ezek a tetves qrva arty-k elveszik az ember kedvét a játéktól.
  • Ulvar
    Hmmmm

• lammaer
    Hát, attól függ melyik TD. Jelen pillanatban felváltva tolom egy Hetzerrel, és a Hetzerhez képest a Lee egy agilis Ferrari. Szóval minden csak viszonyitás kérdése :)

Mijki - azt ugye tudod, hogy egy csatában ha meghalsz, nem kell megvárni hogy vége legyen. Exit battle, átváltasz egy másik tankra és már robogsz is az új meccsbe.
  • mijki
    Én PzIII+HE-vel sebeztem az IS-3-at
  • Renegade
    nekem egyszer DB-vel az volt a mákom, hogy nem váltott át HE-re (40HP-m volt max). Én kerestem az artyt, ő jött a seggembe és lőt megállás nélkül, persze mind lepattant, aztán megtaláltam az artyt és már vot időm vele foglalkozni :-)
  • mijki
    Pedig hasonló nekem volt, PzIII-al voltam és jött IS-4, Ferdinand, persze miután két Leo-t szét szereltem :D
  • CharrDen
    Igen, HE ammot használok, viszont szerintem lassabban forog, mint egy TD. Nagyon nem szeretem, alig várom már hogy szerezzek még 9ezer xpt, és megvehessem a T1 heavyt..
  • lammaer
    Szerencse kérdése, az elején én is utáltam, aztán kezdtem megszokni - a Lee gyakorlatilag egy elfuserált TD, mivel ugye a tornya nem forog, viszont álcázást sem kap (szóval kár bújkálni vele).

Ennek megfelelően úgy kell játszani vele mintha egyszerre lennél TD meg egy erősebb light tank. Nem szabad vele előre döngetni, inkább hátrébbról kell supportot játszani vele. Ja, és HE ammo kötelező, azzal még a VK3002DBt is sebzi.
  • HuffnagelSteve
    Egyébként engem az artyknál sokkal - sokkal jobban zavar az, hogy kevés a gémer és ha EU szerver lesz akkor meg mégkevesebb lesz. Ez csak azért baj, hogy kis szinten majdnem lehetetlen a fejlődés. Mert ugye a viszonylag kevés játékos miatt lófasz van nem tierbalansz egy-egy party alkalmával. Az orosz szerveren a rengeteg játékos miatt ritkán fordul elő, hogy t4-es cuccokat összerak t8-9-es terminátorokkal. Lee meg Stuart nem igazán tud mit kezdeni a ferdi, is-4 kombóval :D
  • CharrDen
    Hát nekem M3 Lee-vel nem túl szórakoztató, hogy 31-50 közötti xp-t kapok, esetleg 200 körül ha nyerek. Elég szar ez a tank, ritka amikor olyan ellenség jön velem szembe aki "engedi" hogy megöljem. BT-7el kapok 4szer ennyi xp-t, pedig lejjebb van tierben.
  • lammaer
    Már megint a realitás... :)
    Artyban ülve azt nem tartom reálisnak, hogy nem tudok szétlőni egy istállót ami mögött ott bújkál a heavy. Az milyen reális már hogy adamantiumból van építve a házak többsége?

Heavyben ülve azt nem tartom reálisnak, hogy egy PZIII-as nem robban fel instant amikor rádurrantok egy 122-es lövedékkel.
    Heavyben ülve azt sem tartom reálisnak, hogy mi az hogy letrackelek nagy nehezen egy leot vagy egy T44et, és egyrészt 0%-ot sérül, másrészt láthatatlan kezek körülbelül 10 másodperc múlva visszarakják a lánctalpat és megy tovább mintha mi se történt volna.

M3 Lee-ben ülve azt nem tartom reálisnak, hogy kb 7 emberem ül abban a rohadt tankban, ehhez képest a felső torony nem is lő, de még csak nem is forog.

Mediumokkal játszva azt nem tartom reálisnak, hogy hogyan képes egy Maus átjönni egy fahídon, ami a fizika összes törvénye szerint be kéne hogy szakadjon alatta.

Folytassam?
  • HuffnagelSteve
    Igen, tudott de senki nem is állította az ellenkezőjét. Ha olyan helyzetben voltak biztos vagyok benne, hogy lőttek is. De nem erről volt szó.
    "vagyis az ellenség nem látott rájuk" tehát itt a közvetett célzásról volt szó és erre reagáltam, hogy nem a pontatlanság miatt nem használták őket.

De abban teljesen igazad van, hogy ez nem szimulátor. A tankok helyén akár mi is lehetne ;)
  • lammaer
  • [NST]Cifu
    Ez így megint nem teljesen igaz, hiszen a Hummel, Wespe, stb. tudott közvetlen célzással is lőni a valóságban is...

A játékbani SPG megoldás egy játéktechnikai döntés, lehet pro és kontra érveket felhozni a realitást hangoztatva, csak akkor emlékezzünk meg arról is, hogy ez nem egy tank-szimulátor, hanem egy szórakoztató MMO játék.
  • HuffnagelSteve
    Ez majdnem igaz is így, ebben a formában. Abban sántít, hogy a tüzérség igen pontos fegyvernem és nem azzal volt a baj, hogy pontatlanok. Mivel nem közvetlen célzással lőttek (kaptak adatokat, hogy hova kell lőni, ők pedig különböző tényezőket figyelembe véve kiszámolták a dolgaikat) ezért adott esetben előfordulhatott volna, hogy ahova lőttek ott már nem ellenség volt hanem saját erő. Szóval inkább ezért nem alkalmazták őket és nem azért mert pontatlanok bár ezt is fellehet fogni egyfajta pontatlanságnak.
  • Cukii
  • [NST]Cifu
    Nekem nem úgy tűnik a háború végkifejletét ismerve, hogy az amerikaiaknak olyan hú, de hiányzott volna a nehéz harckocsi.

Amúgy M26 Pershing nehéz harckocsi volt amerikai besorolás szerint, legfeljebb most azon lehet vitatkozni, hogy hány tonnától nehéz, hány tonnától közepes.
  • Renegade
    csak ironizált
  • spiczi91
    Eléggé irónia szagot érzek.
  • Cukii
    Nem egészen Egy offenzívában, nemigen vetettek be tüzérséget közvetlenül, vagyis az ellenség nem látott rájuk, csak az előkészítés volt a feladatuk esetleg ha valami balul sült el támogatták a visszavonulást. De mikor már megindult a harc nem használták, pontosan azért mert pontatlan volt így félő volt hogy sajátot találnak el mikor már összekavarodott a két ellenséges támadóék. Mindig a nehéz tankok mentek elöl, utánuk és körülöttük a közepes tankok támogatásként, majd a motorizált gyalogság (kivéve a szovjeteknél mert ott nagy divat volt a harckocsikon szállítani a gyalogságot). A könnyű tankoknak semmilyen szerep sem jutott a háború későbbi szakaszában, az meg pláne nem hogy felderítsenek az első vonalban ahogy te is írtad. Persze voltak felderítő páncélkocsik, de azok nem vettek részt a nagyobb offenzívákban közvetlenül.
  • yossarianHUN
    Csak prototípusok. Elég szégyen hogy az amcsiknak nem volt nehéz tankjuk a háború végéig.
  • Renegade
    más: valaki már kérdezte, de nem rémlik, hogy meg lett-e válaszolva: az ami heavy ágon csak prototípus tankok vannak, vagy olyan amit ténylegesen gyártottak is?
  • Renegade
  • Renegade
    ez a tip régi

ez egy arkad játék, ha Guderian látná a sok kardozó, vagy szikláról csüngő HV-t, atom artyt, meg úgy amúgy a játékban alkalmazott "taktikákat", sírni.
  • yossarianHUN
    De a nagyobb artyk nagyobb tankokra lőnek. Míg én a Szu 26-al max PZ III-asokra lövöldözök addig egy iskolabusz vagy humi már az Isz 7-et sasolja ami azért nagyobb célpont. És lassab.
  • mijki
    Megvan a Pz IV
  • CharrDen
    Így is van. Ha jól emlékszem a WWII-ben úgy voltak a nagy harcok, hogy az artyk beálltak a hegytetőre, light tankok előrementek scoutolni, medium tankok kilőtték az esetlegesen közeledő tankokat, a heavy meg ott áll az arty mellett hogy felfogja a kósza lövedékeket.
  • yossarianHUN
    Persze, vannak rossz napjai az embernek én is vertem már szét pár dolgot mert 5 egymás utáni meccsen nyírtak ki anélkül hogy egyet lőttem volna. De elhiheted, ha a Mardert saját, vagy max 1-2 tierrel magasabb tankok közé dobja a játék, akkor nagyon ütőképes kis masina.
  • Cukii
    Ma láttam egy új tip-et pályabetöltés közbe:

Artillery is your main firepower of the team.

Én eddig úgy tudtam a ww2-ben a nehéz tankok töltötték be ezt a szerepet, manapság meg a MBT-k. Szerintem Guderian forog a sírjában, hogy ilyeneket írnak, kicsit az az érzésem a fejlesztőknek az a szándékuk, hogy legfontosabb fegyverré a tüzérséget tegyék és minden mást az ő támogatásukra rendeljenek alá.
  • Renegade
    Bár nem tudom, hogy a SU-26nak mekkor a célkeresztje, csak feltételezni tudom, hogy kb mint a sturmpanzerII-nek (anyajegy méretű), na akkor erre dobjál rá 20%-ot. Nem ezeknél érezhető a bünteti, hanem a nagyoknál, amiknek 0,5-1,5 tank méretű az összeugrott célkereszt.