418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Mester61 #9936 thx
-
kicsit tovabb tarto reggeli reset:) -
Mester61 #9934 HY!
Nem tudok a játékba bejelentkezni nem tudjátok mi van? -
Oké, köszi. Most a T1 hvy-vel tolom, nem olyan rossz, ha úgy játszok vele mint egy KV-vel. Sok lövés lepattan, és egész sokat bír, sebzése 0, pontatlan is emellé. Viszont ha nyerek, és sebeztem, esetleg még meg is öltem valakit, nagyon jól jön vele pénz. -
A T29-es egy nagyon jó kis masina. Ha megvan rá a 105mm-es ágyú is, akkor se a Tigris sem az IS nem ellenfél, mert egyszerűen rengeteget sebez percre lebontva. Még ha folyamatosan sebez az egyik téged, akkor is te kerülsz ki győztesként, mert hamarabb szétszeded mint ő téged. Még a Királytigris / Is-3 párost is szépen le lehet sebezni annyira, hogy utána már csak 1-2 lövés kell neki valami nagyobbtól és vége.
Szóval IS-em ugyan nem volt, de egyértelműen jobb a Tigris I-nél.
Tényleg elég mozgékony, a frontpáncél test része mondjuk szar :D
De ezért kell kerülni a nagyon közeli harcot, messziről nagyrészt a torony mindent elhárít. -
ezért ha scout jön és arty van a pályán akkor véged.
Igen, ezt ismerem. :)
ha nem reagálsz időben akkor simán bekerítenek egy pillanat alatt, és szépen ki is kapnak...
Igen, ezt is. :)
Ezért kezdek egyre inkább báziskempelni sokszor... :S
Alapból úgy tudom hogy az álcázás TDnél 4es vagy 5ös tier felett nem működik semmilyen szinten akkora TDről beszélünk hogy ezt már nem támogatja a rendszer álcázással és védelemmel.
1.: Írják le akkor valahol (én úgy tudom, hogy a TD-k bónuszt kapnak az álcázásra, de arról sehol sem olvastam, hogy az álcázás nem működik!).
2.: Vegyék ki akkor az érintett járművek eszközlistájáról az álcahálót.
3.: Vagy ne lehessen álcázás skillt választani a személyzetnek ezen járműveken, vagy legalább figyelmeztessék valahogy, ha ilyesmi áll fent. -
Eagle-nek, és azoknak akiknek volt már T29: Szerintetek mi jobb? Ez, Tigris, vagy IS? Most amcsi heavy ágra gyúrok, remélem jó lesz az, leírás szerint nekem az tetszik (mozgékony, jó frontpáncél és sok sebzés). Emellett T44re, majd német TD ágra megyek/fogok menni. -
Nem kötekedni szeretnék, de miért pont Bison? Az a leggyengébb arty, főleg ha ferdivel együtt megy. -
Ferdinek semmi esélye. Ha az elején vagy még és fejlesztened kell, hát az kész rémálom. Minden drága és annyira ...nem éri meg főleg ha jön egy vesztes kört, mert nem sebez semmit, ráadásul csak a motor meg a legjobb ágyú hiányzik, max sebessége nem éri el a 30at (lánctalp befolyásolja motor csak a gyorsulást biztosítja) ezért ha scout jön és arty van a pályán akkor véged. Főleg olyan pályákon ahol sehova se tudsz fedezéket találni. Nem bokorra gondolok hanem sánc mögé házzal oldalról védve vagy valami. Arty szétkap és ha nem reagálsz időben akkor simán bekerítenek egy pillanat alatt, és szépen ki is kapnak...A 105ös ágyú van most, CSAK HE vel SZABAD VELE MENNI, SEMMI MÁS. Ap mindenről lepattan, ha páncélt akar átütni az illető ne vegyen 105öst maradjon a 88nál, ugyanúgy mint a KTnél, persze ha jön a nagy benga ágyú akkor ott aztán ihaj...
Álcázás: Alapból úgy tudom hogy az álcázás TDnél 4es vagy 5ös tier felett nem működik semmilyen szinten akkora TDről beszélünk hogy ezt már nem támogatja a rendszer álcázással és védelemmel. Ami tehető. Platoonba menni vele.
3an haverokkal kifejlesztettünk egy nagyon jó kis triumvirátust, főleg a sivatagos pályán jött be eddig.
Recept: Kell egy Bison, egy T44, és egy Ferdi.
T44 ott marad a két lassú és távolra lövővel, amikor közeledik az ellenség a csapat többi része úgyis scoutolja a feladat annyi, hogy a lehető legjobb fedezéket kell találni arty ellen, tehát ahova nem tud belőni, És első sorban úgyse téged fog lőni. Jönnek a scoutok, T44 kikapja őket. Jönnek a Heavyk, TDk, de néha még Médiumok is és ha látótávolságban vannak akkor Bison és Ferdi csapkodja őket. A 3 ember így rengeteg pontot tud gyűjteni még vesztés esetén is.
Bison és Ferdi a pontossága miatt T44 a sebessége és mozgékonysága miatt.
Ez egy jó pont tud lenni akik most kezdik Ferdivel így hamar lehet fejlődni mert amúgy marha kevés XPt kap még ha győztes is, mert a Tier 8 és a lassúsága miatt sokszor jóval alacsonyabb tankokat tud csak kilőni.
-
PZ3-hoz miért jó az álca és a távcső? Ezek nem csak úgy működnek, ha pár másodpercig állva maradunk? A pz3 nem egy gyors mozgású a sebesség a páncélom tank?
De igen. Csak van egy kis trükk. Pz.III-al a high tier csatákban scout vagy. Scoutolni lehet több féle képen, mivel az általános tévhittel szemben a scoutolás nem merül ki annyiban, hogy berohansz a csata második percében az ellenfél bázisára, és a harmadik percben már halott vagy. Álcahálóval és binocularral el lehet azt játszani, hogy beállsz egy általános támadó útvonal mellé egy bokorba (hogy te láss mindenkit, de téged ne vegyenek észre). A birkák jönni fognak a vágóhídra, vagyis szépen spotolod őket a tüzérségnek és a hosszú ágyús csapattársaknak, nekik viszont ötletük sem lesz, hogy ki és hogyan látja őket.
Meg kell mondanom ennek a taktikának a szenvedő alanyának lenni roppant idegesítő dolog. :) -
Jobbank mindig is felette lévő jobb, anyagilag meg fullra fejlesztve az alatta lévővel jössz ki jobban. :)
Egyébként a két 3001 közül az egyik papír, a másiknál meg beledöglesz, mire Free xp nélkül felhúzod a tornyot, hogy használhatóbbá! váljon, de azzal már könnyebb lesz kifejleszteni a ferdi motort, ami szépen megmozgatja majd azt a szart. Ha megvan a torony, érezhetően értelmesebbé válik vele a játék. -
SZU #9925 A VK3001P és H között van annyi különbség hogy érdemes legyen mind2t elérnem? Mert ügye továbbugranom elég az egyik is. Annyit meg nem játszok hogy feleslegesen mindent elérjek.
Szóval melyik a jobb?
Illetve KV1 vagy 3?
PZ3-hoz miért jó az álca és a távcső? Ezek nem csak úgy működnek, ha pár másodpercig állva maradunk? A pz3 nem egy gyors mozgású a sebesség a páncélom tank? -
Először is: nekem tetszett a Ferdi. Jó volt vele mulatni. Az álcaháló mikor hogy működik sztem. Volt, hogy észre sem vettek mikor elmentek mellettem, viszont volt az ellentéte is. A legénységi álcázás meg persze csak a 100 % után működik néhány %-ig. Nincs sok értelme álcázásról beszélni, mert van hogy látnak van hogy nem. Szval lószar, ami a mocskos ruszkik hibája, mivel csak a vöröscsillag anyjukat tápolták fel.
Bokorba beállni talán azért érdemes, mert jól mutat. :D Arty talán nehezebben figyel fel rád, de ez csak megjegyzés. -
A Pz.III. scoutnak van minősítva, tehát a Leopard és az A-20 járművekkel együtt van kezelve. Ez azt jelenti, hogy a LvL10-es csatákig bárhova bekerülhetsz, a feltételezett feladatod az, hogy felderítsd az ellenség pozícióját (ehhez jó motor és rádió nem árt, illetve ha gazdag van, akkor álcaháló és binocular sem :)). -
Ferdi játékosok (ill. aki sokat találkozott Ferdivel ellenségként) elmesélhetnék, hogy mik a tapasztalataik az álcázás (camouflage) skill és a camo net (álcaháló) kapcsán. Teszteltünk egy kicsit, és azt találtuk, hogy nem csak a camo net (plusz camo skill) nem működik a Ferdi esetében, de még a bokorba se éri meg beállni vele...
Azt találtuk, hogy hiába a camo net, a 4 camo skilles emberke (60% felett mind camo skill terén), sőt, még az is, hogy beállok a bokorba, még egy 80%-os skillű crew-al megvert Pz.IV is meglátott 310 méterről.
Hivatalos fórumba írtam részletesebben, képekkel együtt a dologról. -
Armisael #9921 Normális az ha egy PzIII-al (5cm es ágyú) állandóan KT;Tigrisek és JS3 mellé tesz be?
Egyébként a szerverrel van valami mert minden 2. csatában disconnectel! (Internet kapcsolatom nem szakad meg) csak mindig kidob. -
lammaer #9920 Szerintem ez sokváltozós egyenlet. -
én csináltam már ki t34 et kv val !
De mindig van kivétel. -
exoterm #9918 1v1 a t34 kicsinálja a KV-t, nem kell itt semmit sem fogalmazni. -
Intel Q9400, 4giga ram, ati 4870 1giga. Szerintem ez nem kevés neki. Driverből meg a legfrissebb van fent. -
lammaer #9916 nekem még sose fogyott ki a humi :) -
Renegade #9915 az összes német ágyú ( a többit nem ismerem) kevés lőszerrel operál Humi:18, a többi is hasonló -
Melyik arty jobb mint a Sturmpanzer II, főleg, melyikbe fér több lőszer? -
Renegade #9913 10,5 HE :-)
KV-t 15-30%ra sebez/lövés, tier10ig hatékony, az valami borzasztó csíter ágyú -
Persze ... AT1 és Bison is sebzi :)
Akárhányszor voltam KV-vel saját Tierű csatában, ha nem 10-en jöttek akkor nem volt gondom ... (BTW, minden tankommal lőttemm ár ki KV-t ...)
De átfogalmazom: a saját tierjében igen strapabíró :)
Elnézést :) -
Renegade #9911 PZ IV :-) -
Én meg annyit hogy Marder II 76mm-essel :D -
exoterm #9909 "Ellenben a saját tierjében jóformán sebezhetetlen ... "
Öhm....annyit tudok mondani, hogy t-34.
-
A Tigris - bigris még kb. fél hónap múlva lesz meg...sajna...még 12 xp a VK 3601-ig :) -
A KV egy T5-ös heavy ... lassú mint a bűn és nem forog a tornya ... Nem az lenne a dolga, hogy IS3-4-esek ellen csatázzon ...
Ellenben a saját tierjében jóformán sebezhetetlen ... magasabb tierekben meg a 107-es ágyúja jóformán mindent tud sebezni ... Szóval mind XP mind lóvé grindelésre tökéletes, mert ráadásul több lövést is bír mint a tierjében lévő tankok ...
Szedtem ki vele tigrist és KT-t is ... Ha kicsit hátrábbről supportálja a nagyokat, és nem bántják, finom kis segítség tud lenni ... és akkor még ott a 152-es ágyú is (Amit mondjuk én nem szerettem ...)
Sokaknak nem jön be mert egy tetű, ez tény ... de ha valaki együtt tud élni ezzel, akkor igen is jó kis tank ... KV3 még jobb, de mivel 1 tierrel fentebb van, ezért kevésbé jó "kereső". -
TDantes #9906 X-es szintűként simán betehetik, és különben is, ha lesz, neked úgy is lesz ilyen tankod egy héten belül
-
davidbog #9905 A Centirion kell. Az se olyan felülmúlhatatlan. A Mark I és II-es a 17 fontos ágyúval volt felszerelve, a Mark III-as a 20 fontossal. A 105 mm L7-es ágyú csak a Mark V-ösnél lett befezetve, ami már nem fér bele a WoT időtartamába. Szerintem max Mark III-ig lesznek a WoT-ban.
Ráadásul a Centurion páncélzata se volt nagyon erős, a test front része Mark I esetén 76 mm (ez gyanúsan kevés de a wikin ezt írják) a Mark II-nél növellték 118 mm-re. A torony pedig 152 mm vastag páncélzatot kapott. Az első típusok ráadásul nem is voltak mozgékonyságban se kiemelkedőek. -
Na hülyeséget írtam már megint :D Ez valami fejlesztett verzió volt, de a sima L7-es is 400mm körül tudott. -
Bármikor lehet ilyen accot,ha felvesznek a szupertesztelők közé. -
Nem véletlen,hogy visszaminősítették közepes harckocsivá az M26-ost,de legyen egy jó pont is írva a számlájára,ahhoz képest milyen harckocsiparkja volt az amcsiknak ez már nem olyan rossz.:)
-
Oké, de ha berakják azzal az ágyúval akkor nem áll meg előtte semmilyen tank az tuti. 2000m-ről 540mm páncélt ütött át...("penetration of 540 mm of rolled homogeneous armour at a range of 2,000 m is probable.") -
nagypite #9900 1 millia gold? 83 millió credit? nekem is kéne egy ilyen acount :) -
Julius óta tankozom,kevés dolog van,amit nem próbáltam.
Grindelni még mindig arty,KV meg a szükséges rossz,hogy elérd a jobb orosz nehéztankokat. -
Dehogynem :) pl 1944 augusztusában Sandomierz közelében 11 db IS-2-es és 14 db
Királytigris csapott össze. Az IS-2-esek négy ellenséges harckocsit megsemmisítettek, hetet pedig megrongáltak azt nem tudom hogy vesztettek e valami.. de az biztos hogy 4-et megpocsékoltak. -
davidbog #9897 A nehézharckocsi vitához:
A Tigrisek átlapolt futóműve terepjáró képesség szempontjából kiváló volt, annál jobb nem igen van. Cserébe nagy volt a szervízigénye.
Az viszont igaz hogy a Tigrisek addig voltak igazán fergetegesek amíg közepes harckocsikkal kerültek szembe, amint megjelentek az IS-ek és a komoly vadászpáncélosok már azok is jelentős veszteségeket szenvedtek. Természetesen Királytigriseket is lőttek ki ellenséges harckocsik. Ha jól emlékszem a KT-k egyik első bevetése keleten igen csak harmatgyengére sikerült: 24 támadó KT-ből 12-t kilőttek, oldalról. A nehézharckocsik nagy kaliberű ágyúi könnyedén átütik oldalról bármelyik harckocsit, de még a közepesek is komoly veszélyt jelentenek oldalról. A mostani harckocsiknak is kinetikus energiával szemben az oldala nem nyújt többet 100-150 mm-nél, miközben a frontpáncéljuk 700-800 mm körülinek felel meg.
Az IS-2 homlok és az orrpáncél számított NAGYON erősnek körülbelül a KT frontpáncélzatával egyezett meg. A torony nem, amit nem lehetett jobban megerősíteni a 122-es D-25T ágyú tömege és hátralökő ereje miatt, így is kiegyensúlyozatlan volt. A torony szemből is csak 122 mm homogén hengerelt acélnak felelt meg, ami azért nem valami sok. Az IS 122 mm-es ágyúja szintén nem volt egy nagy durranás, a páncélátütése még kielégítő ugyan, de a tűzgyorsasága már nem, még a háború utáni módosításokkal is csak 2-3 lövés/perc tűzgyorsaságot értek el. Sokkal többet ért a 100 mm-es ágyú.
Az M26 Pershingtől viszont nem vagyok elragadtatva, '45-ben került ki a csapatokhoz, akkor volt olyan tűzereje és valamivel jobb páncélzata mint a Tiger I-nek, ami '42-es. Ezek mellett ez is benzines volt, kicsit alulmotorizált és 18 méteres (ebben nem vagyok teljesen biztos) fordulási köre volt. A lövegpajzs erősen bullet tarp kinézetű. APCR lőszert nem nagyon kaptak (más amerikai harckosik se).