418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• SZU
    Nem akarok nagyon hülyeséget mondani, de nekem az a felkiáltójel a kéziféket juttatja az eszembe!

Ráadásul csak állva jelenik meg, egy tankszimulátorral játszottam régebben és a kéziféket behúzva is ez a jel volt ott.
    Talán még a kocsimban is ez a jele, csak nem szoktam figyelni! =)
  • lammaer
    Himmelsdorfon :)

Mekkora dugó lenne ott...
  • Cukii
    server alive
  • zalkad
    Rohadt addiktív a game, az biztos... igaz, 2-3 óránál többet nem tudok vele játszani, mert befordulok, de ha egy nap nem tudok menni a tankjaimmal, már elvonási tüneteim vannak :D
    Ma is hajnali egykor értem haza, álmos voltam, reggel munka... de komolyan azon agyaltam, hogy pár kört menni kellene. Aztán az ágy gyözött.
  • Renegade
    na igen :-)

amit már nagyon szívesen megnéznék az egy 30 vs 30 :-)
  • zalkad
    Föleg mire 1 vs 1 szituációba kerül valaki, lehet hogy már döglött a motor, vagy kilötték a célzót, esetleg 40% HP van már csak...
  • lammaer
    Szerintem nem, mert pl TD-vel bezoomolva mindig látom ezt a felkiáltójelet, még akkor is ha éppen indul a csata és még a zászlómnál állok. Nemtom mi ez a felkiáltójel, de mintha csak TD-n lenne, de azon mindig...
  • zalkad
    Persze, rengetegen lesznek, akik nem klánban játszanak, meg ugye a klán sem fog éjjel - nappal csatázni, tehát a standard battle életképes marad.

Ami érdekes lehet még, az a team -ek felállítása, amiröl még alig hallottam valamit, de ha meg lehetne oldani, hogy ilyen team-ek kerüljenek standard battle -ba, az is érdekes lehet.
    Valahogy úgy tudom elképzelni, hogy több 3 fös platoon tud csatlakozni egy battle-ba egyszerre, és nem kell TS -en visszaszámolni, és egyszerre "battle" gombot nyomni, hogy hátha... :)
  • lammaer
    Rengeteg múlik a csapaton is meg a szitúáción is. Az 1VS1 messze nem mérvadó hogy a "valós" csatákban ki győz - mivel azon az 1 emberen kivül akit az ember lő van még egy csomó másik is :)
  • Renegade
    ez szinte biztosan így lesz, talán pont ezért fog népszerű maradni a standard battle (régebben volt róla szó, hogy esetleg kikopik), ami szerencsés esetben fűszerezve lesz néhány zsoldos csatával, így a hozzám hasonló very casual gamerek is jól elfognak tudni lötyögni, + néha lehet rettegni a prok között :-)

Hát, lehet, hogy felületes programozók ezek az Ivánék, de ezt a rendszert marha jól kitalálták
  • zalkad
    Amennyiben végre beindulnak a klánharcok, ez egy teljesen más játék lesz. Nagyon sok dolog fog átértékelödni a precíz csapatmunka által:
    - a nehéz harckocsik az általad említett módon tudják védeni egymást, szinte elképzelhetetlen lesz, hogy médiumok fognak táncolni egy szerencsétlen heavy körül
    - a TD is biztosan sokkal hatékonyabb lesz, a csapat jobban el tudja "helyezni" a pályán, ahol a leghasznosabban támogathatja a támadóéket
    - a tüzérség nem egyedi fragvadászattal lesz elfoglalva, hanem tényleges segítséget tud nyujtani, aminek végre komolyabb stratégiai értéke is lesz. (ennek gondolom nem mindenki örül, de mivel ez benne van a játékban, ki kell használni szigorúan a benne rejlö taktikai lehetöségeket)
    - Az is elképzelhetetlen lesz, hogy míg a map egyik felén dúl a csata, egy szerencsés felderítö befoglal egyedül egy zászlót... max akkor, ha tényleg már csak pár tank maradt a végére az egyik oldalon.

satubbi...
  • Adjunktus
    Álcázás.
    Érdekes,hogy az Orosz gépeken kifogástalanul működik.Tudom,nyomtam pár csatát és nekem minden egyes járművemen van álcaháló és minden egyes legénységem minden egyes tagja álcázásra van gyúrva Jürgentől nyikolájig!
    Alacsonyabb tierekben nem láttam problémát.
    Magasabb tierekben a Német Heavyket még nem tudom csak Tiger I-ig.A Tiger I-nél hol működik hol nem.Fogalmam sincs mi alapján dönti el.hogy éppen működik-e vagy sem.A JagdPanther,Ferdinánd,JagdTiger vonalon biztos,hogy nem.
    Viszont a SU-100,SU-152,ISU-152 vonalon már működik.Igaz hogy érezhetően gyengül.
    Sőtt IS-3-on tökéletes volt és a IS-4-en is úgy tünik,hogy működőképes.

Német TD-k álcázása Hetzernél és JagdPanzer IV-nél tökéletes!Többször volt,hogy koppantam rajtuk 1 bokorba érve.:)
  • Renegade
    a képeken a tank sebződés paneljén lévő felkiáltó jel, jelenti azt, hogy észrevettek?
  • Renegade
    ami lemaradt, az az első mondat:
    a tegnapi ferdis teszttel kapcsolatban:
  • Renegade
    gondoltam hozzáfűzök valamit a másik oldalról, de elolvasva az angolt, rájöttem, hogy már megint nem lehet, mert a "támadó" oldalról is aprólékosan kifejtetted a történteket.
    Talán csak annyi, hogy kicsit bosszant, hogy leoval, nem szúrtalak ki 500 m-ről, de ez betudható a legénységnek, na majd felfejlesztem és újra teszteljük, hogy 100%-nál meg lesz-e az 500 m. :-)

viszont, nem a témával kapcsolatban, csak abból kiindúlva:

a PZIV-en 10,5 HE volt, ami jó, hogy a ferdi homlokpáncéljára leadott 2 lövés 15%-ot sebzet (űbertáp), illetve, hogy bár mindkettő csilingelt, kritikál nem volt, szóval amiről Lammaerrel beszélgettünk pár oldallal ezelőt, az úgy néz ki, hogy helytálló (a csilingelés, nem feltétlenül okoz kritikált)

megint csak picit más:
    PzIV farm, azoknak akik ezt az utat választják: PZIV maxra + 10,5 HE
    a nehéz ágyú + torony tönkre teszi a mozgékonyságát ugyan (KV1-et varázsol az agilis kicskacsából), de ideális support tank lesz, továbbá azt vettem észre, hogy, alábecsülik (inkább a nagyobb, veszélyesebb vadakra öszpontosít az ellen). Ebből kifolyólag relatív sokáig lehet húzni vele, hatékonyan harap (mindenkit sebez, piciket pl: Lee, artyk one shotol) és ugyanúgy hozza a 15K+ nettó árbevételt, mint a többi farmer. A lényeg, gyáván, sunyin játszva csatát fordíthat még a nagyok között is.
  • Jacek
    jol ertem kicsit tapoljak a szervert?
  • Adjunktus
    Egyébként nem lenne nehéz gyors tankok ellen közelharcot vívni.Csak ilyenkor a legtöbbször elkezd kapkodni az ember és ösztönösen próbál forogni és belemegy a reménytelen"táncba"a gyors tankkal.
    Platoon-ban vagy értelmes társsal nincs probléma.Egymástól látó és lőtávolságba kell lenni és ha valamelyik vagy mindkettő közelharcba keveredik,akkor egymás céljait kell lőni.
  • erdos
    Tejóisten, mennyit játszottál ennyi killhez :-)
    Bár kíváncsi lennék hogy az egy körben 11 killes egyszeri mákos soha vissza nem térő csatám hol szerepelhetne :-)
  • Adjunktus
    Érdekes.
    A csaták száma alapján a 2401-ik vagyok.
    Az ellenséges kilőtt tankoknál meg a 293-ik.
    Kár,hogy nincs battle/kill lista.:)
  • erdos
    Köszi, igazad van, átsiklottam felette :-(
  • zalkad
    Megmondom öszintén, nem szeretem ha valaki a seggemnél mászkál, föleg ha még csöve is van! :D:D

Amúgy komolyan idegesít, mikor elkezd egy fürge tank rohangálni körülöttem, és olyankor hajlamosabb vagyok hibázni :S

Bár a fordítottja is igaz, volt hogy éppen a Tigrisemmel táncoltattam meg egy Tiger II -t Ensken, szegény nem nagyon tudott mit kezdeni velem :)
  • LeonSilver
  • erdos
    Nekem működik, most néztem average exp 363. helyezett :P
    Még egyszer hadd kérdezzem nektek megy most a játék?
  • erdos
    Azért nem kapnál ki még ha a seggedben van sem :-)
  • erdos
    http://game.worldoftanks.com/
    oldalt a Challenge/players menü.
  • Mester61
    Hall of Fame nem hozza fel a listát, tudja valaki miért?
  • zalkad
    Így van: a Tigrisemben nem félek semmitöl... amíg közel (mellém, mögém) nem jön. Egy az egyben kikapnék egy t34 -töl, nem kétlem.
    Viszont ez pont hogy csapatjáték, és ha véletlenül egy jobb csapatban találom magam, akkor elö sem fordulhat, hogy egy t34 meg tudjon közelíteni.
    Ezt azzal hálálom meg, hogy a hosszú 8,8 -asommal akkorákat harapok sebészi pontossággal, amekkorát csak lehet :)
  • Cukii
    Nagyon jól összeszedett és megfogalmazott érvek, de egyvalamiben jó az álcaháló. Mégpedig, hogy nehezítse a kilátást az optikán keresztül
  • Mester61
    Erdos hol nézted meg a rangsort?
  • Mester61
    Igazad van Jeges. én a Mausnál és Is-4 nél járok tehát már majdnem mindent kipróbáltam, de egy biztos, mindegyik gép más más stílust, kíván és amíg meg nem találod csak kinlódás az egész, épp ez az élvezet benne, hogy folyamatosan tanulsz.
    Mondhatja bárki, hogy ezt meg azt szedett szét, de egy biztos, több mint 3000 csatánál járok szept 2.-óta de nagy menetelés top gun csak 7-8 volt, amikor megismersz egy egy járművet, azért átlagban a 3-4 kill és az életbenmaradás megvan.

Mester61
  • erdos
    Apropó, nektek megy most a játék?
  • erdos
    Jé, a 926-ik vagyok, benn az első ezerben :-)
    nekem van egy t44-em, szerintem messze a legjobb medium tank, még azt is meg merem kockáztatni hogy túl tápos de ebben teljesen igazad van. Meg kell állítani egy lánctalplövéssel aztán secperc vége. Nem kevésszer végeztem így én is.
  • Adjunktus
    No akkor.
    Nekem már volt IS és Tiger I is.Nem merném ilyen egyértelműen kijelenteni,hogy az IS jobb.Más stílust igényelnek.
    A IS-el bátrabban lehet nyomulni.Jobban manőverezhető,gyorsabb és a páncélzata is komolyabb.
    A Tigris-el meg a nagy távolságú harcot lehet jobban csinálni,lévén a 88 hosszú löveg,klasszisokkal pontosabb és gyorsabb a IS 122-esénél.

Más.
    Nem is tudom hányadszor olvasom már ezt az "Ez szétkap ezt,az meg szétkap amazt".A médium,light vs Heavy,TD-kel kapcsolatban.
    Igen.A T-44,T-34,Panther stb stb gyors tankok,valóban szétkapják a Ferdit,meg a JT-t,meg a KV-t meg a fasz tudja még hogy mit nem.Sőtt!Gyakorlatilag a gyors tankok mindent szétkapnak amit tudnak sebezni! Ez tény.
    Viszont! Ehez egy nagyon fontos kritériumnak kell teljesülnie.Nevezetesen,hogy KÖZEL KELL KERÜLNIÜK HOZZÁ!
    És most tegye fel a kezét az,akinek kezdődött már el úgy csata,hogy a visszaszámlálás és start után rögtön egy ellenséges heavy,vagy TD mellett találta magát.Segítek.Nem lesz olyan.
    A közelkerüléshez szükséges út számos buktatójára most nem térnék ki bővebben.:)
    Köszönettel!
    Jeges
  • spiczi91
    Azért, mert poénból azzal nyomultam. Amúgy Su5-Su8 alkalmasabb, bár a németek közül a Hummel-Wespe-Bison tiróból csak a Bisonnal találok el bármit is, így az a legeffektívebb. Bár a drágább lőszer már egész szépet harap.
  • LeonSilver
    4 egész HSZT kellene visszaolvasnod. Nem többet.
  • Mester61
    EMBEREK MI VAN A GAMMEL NEM INDUL MÉG MOST SEM,
  • [NST]Cifu
    Mondjuk az tény, hogy egy Ferdi az nem pici, de nagy :)

Nézőpont kérdése, a T1, M6, T29 stb. harckocsikhoz képest nem nagy. Pedig azokon működik. Tényleg a KT-n működik vajon az álcaháló?
  • DummyBoy
    Nekem volt KV-m és T34-em is, mindkettő fullon.

A KV-vel jobban tudtam keresni ... A T34 rossz esetben is 2 lövés a KV-nak, és ha nem lövi ki a lánctalpat a T34, akkor meghal.

A T34 volt a másik kedvenc tankom, csak sajna egylövéses volt a lelkem ... De azzal ki lehet szedni akár Tigrist is, ha nem elég jó a pilóta benne ...

TD-k: Asszem T7 felett nem kapnak a TD-k camo bonuszt. Azt viszont sajnálom, hogy a camonet sem megy rajtuk (Bár én úgy tudom, hogy ez bug, nem feature ...) ... Mondjuk az tény, hogy egy Ferdi az nem pici, de nagy :)
  • CharrDen
    Hmm, orosz szerver se megy nekem.
  • Eagle16
    The maintenance works are scheduled for November 16, from 3:00 am EST / 8:00 am UTC to 5:00 am EST / 10:00 am UTC. The game will be unavailable during maintenance.

Reason: installing new equipment.