418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
lammaer #10856 2 napja találtam rá a hiv fórumon, jó kis guide.
Én speciel nem tudtam, hogyan kell csekkelni hogy most látszom e elölről e vagy sem, állandóan beleálltam a bokor közepébe oszt jóvan.
:) -
TDantes #10855 Mivel csak a netes fordítóra hagyatkozom, arról nem ír, hogy jön a teljes német és orosz tank fa? Csak az amerikairól írt valamit. -
Renegade #10854
-
Azért az nem mind1 kinek megy ki ez a kép...lehet az IP-d alapján neked fordítva lesz. -
Renegade #10852 remélem tudják tartani a határidőket, irány EU, + Párduc2 és T6 ger SPG (bár nem látom a listában)
a Team mode is üdvözítő :-) -
Akkor ide is:
A láthatósági rendszer működése:
A játékmotor azt, hogy látod-e az adott ellenfelet, vagy sem úgy állapítja meg, hogy kb. a lövegpajzsból kiindulóan három "sugarat" indít, kettőt az ellenséges harckocsi testének két széle felé, a harmadikat a torony irányába. A sugarak 360°-osan kezeli, tehát teljesen mindegy, hogy elötted, mögötted vagy melletted van a célpont. Ha a háromból egy "sugár" eléri az adott harckocsit, akkor láthatod meg. A sugarak útjába eső akadályokat két fő típusra osztja:
-nem átlátható: Ilyenek az épületek, sziklák, stb. Ezek megszakítják a "sugarat".
-áttetsző: Ilyenek a bokrok és a fák lombkoronája. Ezek korlátozzák a láthatóságot (csökkentik a látótávolságot). A kidőlt fák kikerülnek a rendszerből, semmiféle akadályt nem jelentenek a láthatóság tekintetében.
Itt fent látható a működése a rendszernek, az ágyúpajzsból indul ki a látótávolság, ha valami megszakítja (jobb oldalon belül egy ház például), akkor azt nem látod. Ha valami egy bokor mögött van (jobb oldalt alul), akkor az korlátozza a látótávolságot.
A bokrok úgy működnek, hogy ha 15 méternél közelebb kerülsz a középpontjukhoz, átlátszóvá vállnak, a rendszer többé számodra nem tekinti akadálynak, persze aki rád néz, annak továbbra korlátozó akadálynak számítanak. Tehát nem a bokorba, hanem a bokor mögé célszerű állni úgy, hogy az ellenfél felől nézve ne látszódjon ki semmi a harckocsiból.
A láthatóságot befolyásolja a járműved "mérete". Sajnos eddig nem találtam választ arra, hogy ez pontosan mit jelent, az eddigi tesztjeink szerint nem a tömeget (a ~46-48 tonnás JagdPanther, Panther és a ~57 tonnás Tigris és M6 kb. azonos távolságra tűnt fel), és nem a magasságot (a JagdPanther alacsonyabb majdnem fél méterrel a Panthernél, mégis azonos távolságra tűnt fel). Egyes felvetések szerint a harckocsik térfogata, de hogy ezt hogy lehetne ellenőrizni fogalmam sincs.
A további befolyásoló tényezők a saját harckocsi személyzetének (a parancsnoknak) a skillje, 100%-os skillnél éri el a jármű Sight Range tulajdonságánál olvasható távolságot. Ennél lehet valamivel több is, hiszen a Ventillation ad plusz öt százalékot.
Befolyásolja az, hogy az ellenfél személyzetének milyen a Camouflage skillje. Ez folyamatosan számolva van, nyílt terepen, bokorban, ha lősz és így tovább. Minél nagyobb a skill, annál közelebb kell legyen, hogy meglásd.
Az álcaháló ha jól értem csak a bokrokban működik, és a két jármű között lévő bokrok számával exponenciálisan növekedő bónuszt ad.
Befolyásolja még az, hogy mozogsz vagy állsz (a mozgás negatív bónusz, vagyis büntetést jelent). Mozgásnak a test mozgatása, forgatása, illetve a haladás számít. A torony forgatása ebből a szempontból nem számít semmit. Ha lősz vagy mozogsz, 5 másodpercig elveszted a látótávcsökkentő bónuszokat (kivéve a személyzet camouflage skilljéből eredőt).
Ha 50 méternél közelebb kerülsz, akkor bármi is van közöttetek (akár egy 10 méteres várfal) meglátod az ellenfelet, kvázi röntgenlátást nyersz rá.
Az ágyúcső nincs számolva a látótávolság vizsgálata szempontjából, hiába lóg ki a fal mögül vagy a bokorból.
No de milyen gyakran elenőrzi ezt a szerver? Amíg a "célpont" a maximális effektív látótávolságodon (legfeljebb 500 méter) túl van, addig 10 másodpercenként. Az effektív látótávolságon belül 1-től 5 másodpercig, függően a távolságtól. Ha a közeledben van (50m) akkor másodpercenként, a látótávolságod határán viszont már csak 5 másodpercenként.
Még ezzel a trükkel is jelenleg a szerverek CPU terhelésének 50%-át a láthatóság ellenőrzése adja.
A fenti képen a rendszer működésének vázlata látható. A szembe lévő harckocsi rálát a tornyodra (a belőle kiindulók közül a középső "sugár), a bal alsó pedig a harckocsitest végére (legalsó "sugár"). A másik kettő nem lát rád a bokrok miatt. -
Ezt a ámedikaiaknak írják tezsvír. Jól be is baszna, ha germániába nekünk 134-es pingünk volna. -
nagypite #10849 1) US Heavy Tier 7-10 Adjustments. Weapon Changes (120mm_Gun_T53: aiming time 3.0->2.4, increased accuracy during movement and turret traverse.
155mm_Gun_T7: aiming time 3.0->2.7, increased accuracy during movement and turret traverse.) Armor Adjustments (T29, Т30, Т32, Т34: fixed error with discrepancy between displayed and actual armor of the hull. Actual armor decreased by 20%) Other Adjustments in testing.
2) Light Tanks, There are improvements coming for Scouts. A few examples full list to come. (BT-2: decreased visibility in movement, by 6% reduced influence of movement and turning on dispersion.
BT-7: decreased visibility during movement and rest, improved passability on medium grounds, by 4% reduced influence of movement and turning on dispersion, view range of the top turret increased by 15 meters. BT-2: decreased visibility in movement, by 6% reduced influence of movement and turning on dispersion. BT-7: decreased visibility during movement and rest, improved passability on medium grounds, by 4% reduced influence of movement and turning on dispersion, view range of the top turret increased by 15 meters.)
3) Medium Tanks, There are improvements coming for Medium Tanks. A few examples full list to come. (PzIII: reduced visibility during movement, by 5% reduced influence of movement and turns on dispersion. Pz III/IV: 5% improvement pass-ability on medium grounds, 8% decreased reduced influence of movement and turns on dispersion. Т-43: by 9% reduced influence of movement and turning on dispersion. Т-44: by 5% reduced influence of movement and turning on dispersion.)
4) New Maps, We should see 2 new maps Early/Mid December, One Desert Map, One City Map.
5) Tier 9 Medium Tanks, US, German, and Russian Tier 9 Mediums. Current time frame end of December/Early January. See "Pictures of the Week" for a sneak peak.
6) Coming Patch Times, Patch 0.6.2 (2 new Maps, Team Mode "15vs15" and Match Making Re-balancing) Early/Mid December, Patch 0.6.3 (New Vehicles Tier 9 Mediums possibly more tanks)
7) US Tech Tree, Adjustments to US Tech Tree. 105mm Howitzers will be available for M6, T1 Heavy, M4A3E8 (Easy 8).
8) Clans, In game Clan formation, 100 members, Clan creation will have a small one time gold cost. Subject to change Date coming soon.
9) EU Server Cluster, Server up Early/Mid December.
10) Soft Wipe, We should see a soft wipe with the EU server coming online. -
Erről hol találok több infót vagy honnan származik a kép?? -
Renegade #10847 velem mi van? nekem is van kütyüm amin fent van, de a neve miatt én valami öklelő vacakra gondoltam, teljes volt a képzavar. :-) -
nagypite #10846 -
Nem csak amcsi tankokra lehet tenni de van amire nem ( például Leora, értelme sem lenne). -10% reload time. -
HuffnagelSteve #10844 Kipróbáltam ma a felderítést egy leoval.
A következő.
Ha balfasz a csapat akkor teljesen felesleges a scout. Az artyk és mindenki más leszarja nagyívben, lőnek össze-vissza -> tuti vesztes csata.
Ha viszont jó a party akkor még most is hálás a leo.
Az imént igaz, hogy kb. 1 perc alatt kilőttek de a mi tüzéreink 5 tankot lőttek ki a scout miatt, köztük az ellenfél összes artyját :D -
A hétvégén egy lájtos platoonban voltam Kingel.Ő huzza a t-29-et és gondoltam Tier 7, húztom a Tigrist.Már minden pályán tudjuk ki merre megy,általában én lánctalpra megyek,ő kivégzi az ellenfelet.
Az a paprikajancsi tornyú T-29 nem olyan rossz.A stock T-29 gyorsabb,mint a fejlesztett Tigris.Viszont a vékonyabb lánctalpja ugyanolyan nyomot hagy,mint a tigris széles tappancsai.:)
Ha nem 100%-os a tigrised lövegkezelője,számíts sok miss-re.:))
Pompás a fordulékonysága a tigrisnek.Ajánlom a tankot forgatni,mint a tornyot!
Szóval nem rossz a kis macska,de nem is ez a lényeg.Sajnos a hétvégi ligameccsből azt szűrtem le,hogy nem összeszokott a társaság,még 3 ember se érez rá arra,mit csinál a másik.Szombaton taktikusan vertek meg minket,szerintem sokkal de sokkal többet kellene együtt játszani.Ha kijön a végleges játék a klánharcban nagyon alul fogunk teljesíteni. -
Renegade #10842 mi az a rammer? az csak amcsi tankokra rakható? -
Ja rammer, de azt írta hogy az már van neki. Nekem is fent van mindegyiken, így pl. a T53-as ágyúnak 6,2 helyett 6,82-es ROF-ja van, ami nem nagyon látszik meg de még így is hasznosabb mint a többi kiegészítő. (ez a tuti kombó az amcsikra: spall liner + vertical stab. + rammer)
Renegade: hát ezekkel én max. 35-tel megyek, te meg 48-al, szóval neked így is nagyobb a célzóköröd ilyenkor, lehet azért nem veszed észre annyira.
-
TDantes #10840 Szerintem a +10% töltés gyorsító vagy mi fene sem árt, ugyanis marha lassan töltenek ezen a szinten újra. Meg nem is tudom. Nekem még az a Spall Liner van fent. (meg vertical stabilizer helyett kamuflázs, de ez szarra se jó) -
Renegade #10839 Ha nincs lehetőség célzott lövést leadni az ami tankokra, akkor nagyon szívósak a front páncél miatt.
azt mondod jó a vertical? Én a pantheremre raktam fel, de ott egyelőre a csalódás, nem érzem, hogy javult volna a találati pontosságom. :-(
Lehet, hogy közbe játszik a menet sebesség is. -
Lovinho #10838 WoT fórumról egy super moderátor írta, vmi MrVic. -
Én erősen javaslom a vertical stabilizer-t, felraktam mindkét nehéz tankomra és elég jó, bár általában sokszor lövök mozgásból, ezért tűnhet ilyen hasznosnak. -
Ha lehet szarozni meg papírtankozni az amerikai ágat, akkor lehet dicsérni is, majd ha hazaérek berakom róla a képet is te ISU fanboy :)
És ez nem csak ilyen 1000-ből egy meccs, az utána lévőn 7 tankot lőttem ki a szar papírtankommal, a VK4502 azért menekült meg mert elfogyott a lőszerem. (26 db van benne csak, lol)
Igen, csak akkor tudok ilyen jó köröket menni, ha nincs vagy alig van SPG, mert ilyenkor meglepő módon a játékosok tudása dönt és nem az, hogy valaki a pálya másik végéből felrobbant 100%-ról egy lövéssel és ezzel vége is a "tankcsatának". -
Mit érdemes még rátenni a Ktra? Reload, páncél fent, és aztán? Aim vagy +20as menetközbeni accuracy? -
+ 20%, az nem olyan sok. A torony így is 179mm marad, a többin meg 298, 279 :)
A testet meg így is átlövik mindennel, ott nem lesz nagy érvágás az a 20mm páncél.
Szerintem így is a T29 lesz a kategória legjobbja. (főleg a 105mm-es ágyú miatt) -
exoterm #10833 Neked az is elég ha rájuk nézel és felrobbannak, csák norisz. -
Renegade #10832 hohó, egy műértő :-) -
T32-34-30 is ilyen :)
Tegnap T34-el mentem, egyedül voltam, erre feltűnt szemből egy Is-7...(nem volt semmi fedezék) na mondom itt végem van. Első lövése lepattant én meg oldalba lőttem párszor, második lövése is lepattant és addigra már alig volt hp-je, a harmadik eltalált de aztán kivégeztem :) Nem szabad egyből adatok alapján megítélni egy tankot.
Tegnap raktam fel a 120mm-es T53-as ágyút a T34-re és azonkívül hogy brutálisan néz ki még elég hatékony is, csak a hosszú célra tartási idő zavar (3mp).
Első körömben kilőttem vele egy 11%-os és egy 66% Is-4-et, egy 100%-os Vk45-öt, meg 6 közepes tankot.
Azt hinné az ember hogy papírtank, de nagy távolságból mindig a tornyomat találják el, mert jó nagy :) -
TDantes #10830 Minden nap kapsz 150-et. Ha egy tankod elite státuszú lesz, akkor válthatod át free XP-re.
Prémium acc-ot érdemes venni, ha meg van fölösleges sok gold-od és elite tankod, érdemes free XP-re váltani -
SuLtAN17 #10829 Azért az vicces volt ma, a valentine kódos játékkal kezdtem el, és megpróbáltam kilőni egy tigrist lőttem mindenhová, fara, lánctalp stb, leadtam vagy 20 lövést erre megfordult és agyonlőtt:)) Egyébként lenne pár kérdésem. Az aranyat azon kívül, hogy prémium accból hogy kapod még máshogy? Időközönként kapsz 150-t?:) És miért nem tudom az aranyat xp-re váltani, napi egyszer lehet csak van valami rejtett cd? Mert váltottam 15 aranyat xpre és most nem tudok. Egyébként az aranyat mire érdemes használni mert gondolom töltényekre fölösleges elkótyavetyélni :) Még annyit hogy a szovjet ágon a IS nehéz tank fele indultam el, nem tudom hogy jól választottam-e ha nem akkor még tudok váltani. Előre is köszi aki válaszol és szán időt arra hogy elolvassa amit írtam :) -
És ez mennyire hivatalos ? -
TDantes #10827 Nekem lenen így, egy millió free XP-m. Tudnám mire költeni, az egyszer biztos. Credit meg...a tököm tudja mennyi. -
xxxx casts Fulminictus.
yyyy casts Ignifaxus.
Imádtam az Arkania sorozatot. :) -
Lovinho #10825 Azért pattog, mert bugos, de ez is javítva lesz. -
exoterm #10824 Az nagyon jó, mert lesz egy kis kreditem (úgy 22 millió), de free xp-m az nem sok... :) -
Lovinho #10823 Az jó lenne. -
Másik. Próbáljátok ki: rádlőnek, eltűnik, hátramozogsz (nem forogsz, simán F 1x), és mozgásból zoom nélkül lőjj oda, ahol volt, mielőtt eltűnt. :D (Nem lövöm le a poént, de baszottul halálos! :)) Megj. tuti bug. -
TDantes #10821 Szerintem, azt arra értik, aki az USA-ból játszik. -
Ki van csukva, hogy nagyobb legyen. Hacsak nem az USAból játszol EUs szerveren. :) -
Miért lenne nagyobb ping?Az EU szerók München-ben vannak,azért annak nem szabadna nagyobb pinget csinálnia,mint a USA keleti partján fekvő szervereknek. -
Háááááát nem tudom,ez játékstílustól függ.Én párduccal ugyanezt csinálom,mint te a t-44-el.
A hétvégén megint tanultam valamit.A Tigris baszottjó gép lett és mikor szemtől szembe állsz egy játékossal és te nem tudsz lőni és nincs időd nagy mozgásra,mozogj elölre-hátra.Hihetettlen mennyi lövedék lepattan.
A saját szememnek nem hittem,csak mikor King-el mentem és a T-29-ről ugy pattogtak le a lövedékek,mintha hógolyóval találkozna.
A másik,ha mégis van időd,menj az ellenfél közvetlen közelébe,sok hp-t megspórolsz vele.
Napersze ez csak egyszintű tankoknál érvényes.Tehát traktorral maus ellen nem hatásos.:) -
Lovinho #10817 Ez van a képen. Gondolom, így akarják marasztalni a népet, mert azért elég csábító az a soft wipe.