418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• [NST]Cifu
    A T29 csak egy Tier-el magasabb, mint a VK3601...
  • mijki
    Jó tudom, az jó hogy ingyenes, de hát VK3601-el berak IS-4 meg T29 ellen... na mind1, azért jó játék, szeretem
  • LeonSilver
    Ez így igaz!

**--**

@ Mijki : Qrva sok munka van még vele szerintem, hiába fizetős már a ruszkiknál. Szerintem nem véletlenül nem az még az eu-ban és az usa-ban. Nem sokan lennének akik fizetnének érte, ilyen állapotban. Meg hát menne (jogosan!) az anyázás.
  • mijki
    Ez a balance rendszer egy kalap szar. Végre megcsinálhatnák.
  • HuffnagelSteve
    Erre mondok Neked egy példát ami ma már nem igaz (vagy nem teljesen) de régebben bizony igaz volt. Tehát még a 3.1-es windóz idejében az angol és a magyar azonos volt. Elvileg. Gyakorlatilag aki komoly munkát végzett rajta (például volt oylan térképész szoftver ami w3.1 alatt működött, de más egyéb is) az kizárólag angolt használt. Nem azért mert menő volt vagy mert sznobok voltak ezek az illetők. Egyszerűen arról volt szó, hogy a magyar nem volt olyan stabil mint az angol (ja, és ez nem urbánus legenda, tapasztalat). Itt is az orosz és az angol elvileg ugyan az de gyakorlatilag nem, mert itt előfordulnak olyanok amik az oroszon nem.
  • [NST]Cifu
    Első kérdés: ha itt lesz soft wipe, és kettéválik a szerver, akkor nem leszünk túl kevesen?

Ha a szerver leterheltségét nézzük, lehet, hogy még így is megéri. :)

Második kérdés: Az E szériás tankok miben mások, mint a Maus és VK4502? Jobban megéri arra menni?

Úgy tudom az E- széria adatai még nem kerültek napvilágra. Szóval nem tudjuk. Azt azért tudni kell, hogy az E-50 gyakorlatilag olyasmi, mint a Panther II. (ehhez képest a Panther II. medium, az E-50 meg nehéz...), az E-75 mint egy kicsivel jobb KingTiger, az E-100 meg többé-kevésbé egy KingTiger alvázra rakott Maus torony egy ágyúval (nincs 75mm-es coax. lövege).

? És ha a teljes játékot nézzük, a Panther2, vagy a T-44 utáni T-53 (ha jól emlékszem) tank jobb?

T-54 és igen, jobb lehet, hiszen Tier IX.-es. :)

Ha a Panther ilyen "sniper" tank, arra nem jobb mondjuk egy IS-3/4/7?

Pontosabb a Panther hosszú ágyúja, mint a szovjetek lövegei.
  • CharrDen
    Na jó sok új üzenet jött. Engem speciel néhány dolog érdekelne, ettől függ hogy mit kezdek. Jelenleg orosz szerveren játszom, mert ott nem fog elveszni az amit már megszereztem. Első kérdés: ha itt lesz soft wipe, és kettéválik a szerver, akkor nem leszünk túl kevesen? Második kérdés: Az E szériás tankok miben mások, mint a Maus és VK4502? Jobban megéri arra menni? És ha a teljes játékot nézzük, a Panther2, vagy a T-44 utáni T-53 (ha jól emlékszem) tank jobb? Most éppen IS-3ra gyúrok, kedvenc tankom, közbe meg mennék vagy Panther vagy T44re, csak az a baj, hogy a Panther jobban tetszik. És megint: Ha a Panther ilyen "sniper" tank, arra nem jobb mondjuk egy IS-3/4/7?
  • lammaer
    Igaz.

Egyedül azt nem értem, az EU béta szerver mindig azt kapja meg, ami az oroszon már kinn van élesben. Ehhez képest olyan bugok kerülnek elő, amik az orosz éles szerveren nincsenek.

Most vagy nemtudnak verziót kezelni az orosz devek, vagy az orosz éles is bugos :)

• Jacek
    valoszinuleg lesz teszt szero, legalabbis mashol igy csinaljak... bemesz azzal mehetsz amit ok akarnak tesztelni
  • lammaer
    Jelen pillanatban úgy néz ki, ha patchet csinálnak, akkor egy csomó mindent elkúrnak. Most elnézzük nekik, mert béta (aminek főként a balancról kéne szólnia), de patcheket fognak élesben is csinálni, és ha igy csinálják mint most, élesben is szét fognak barmolni egy csomó mindent.

A TESZTELÉS célja hogy kiszúrják ha vki beleszart a palacsintába, ezt a cég oldaláról sem szabad megspórolni - ha igy haladnak, élesben lesz sok anyázás amikor a fizetős embereken kisérleteznek... :)
  • lammaer
    Igaz, itt azt irták tankok esetén a turret movement is töri a camót, aminél tuti biztos vagyok benne hogy sosem igy működött.
  • lammaer
    Nekem még hivatalos fórumon irták, hogy a hull movement TD/SPG esetén nem töri meg a camót.

De hát az már rég volt....

what-determines-being-stationary
  • RatBaG #10886
    én is olvastam, aztán leteszteltük, és nem igaz.
    bokorban lapultam isuval, ha kicsit jobbra-balra forogtam, akkor 150 méterről kiszúrtak, egyébként meg kb 50-60 m. mondjuk ez még patch előtt volt...
  • HuffnagelSteve
    Erről van szó. A béta teszt egyik célja éppen az, hogy kiderüljön ha valaki vagy valami beleszart a ventilátorba. :)
  • DummyBoy
    Régebben itt is tárgyaltuk a fórumon ... Lehet hogy General-ba írta valaki ... sajnos nem emlékszem ... :(
  • HuffnagelSteve
    Ne fantáziálj ;) Olvasd el mind a két postot amit írt. Egyébként pedig valami nem kerek a camoval. Érdekes módon az orosz szerveren semmi ilyent nem tapasztaltam ezen a szutyok us szerveren meg a peccs óta valami szaraxxik.
  • Forolto
    Az bug akkor,tehát az ilyen esetet jelenteni kell neked,mint béta tesztelő.
  • Forolto
    Malinovka asszem,ahol az egyik csapat szépen bekempeli az erdőt?

Azon a pályán berobogok az erdőbe,kapom az áldást és csak közvetlen közelről láttuk meg az M6-ost!!!Ami nem pici tank.Ott bujkált egy kis domb mögött és nem látta senki,még a scout sem.

Másik eset.SPG-vel robogok egyedül egy 1v1 harcra egy jagdtiger ellen.Egy bokornál elmegy mellettem közvetlen közel én meg ráfordultam és hátulról kilőttem.Nem hiszem,hogy vak lett volna az ipse.Igaz, a SU-8 full camóra volt fejlesztve.
  • Tono34
    Mehetne a bannerbe, sztem nem árt ha gyorsan le lehetne érni esetleg v csinálni egy FAQ-ot és oda.
  • [NST]Cifu
    Egy párduc látótávolsága ha jól emlékszem 600méter.

460m. A játékengine lekorlátozza a max. látótávot 500 méterre. Tehát hiába rakok Binoculart (+25% látótáv ha állok) a Ferdimre, 525 méter helyett csak 500 méter lesz az elméleti látótávolságom.
  • Savage85
    Hát de akkor se tudjon már elbujni tőlem 13m re úgy, hogy még lő is közben. Azt meg kétlem, hogy a full IS4 meg ennyire vak lenne már lassan "300%" os legénységgel.
    Eddig ilyet még én nem láttam patch előtt.
  • HuffnagelSteve
    Azért 13m-ről a bolha tökén a pattanást is meglátod nem egy kiba pz iv-et.
  • Forolto
    Sok függ attól,hogy a parancsnokod skillje mennyi.
    Függ attól,hogy milyen tankban ülsz.Egy párduc látótávolsága ha jól emlékszem 600méter.
    Sok függ attól,hogy aki lő milyen skilles.Elég egy kis domb ahova felvezeti a tankot,hogy csak a csöve látszik ki.Egyébként is a JGPz elég alacsony építésű,jobb a rejtőzködési képessége,mint egy maus-nak.
  • Savage85
    Ez a camo tényleg elég rossz lett finoman fogalmazva. Most találkoztam egy jgpz4 el lőtt rám szemből, nézegettem a háttérben hogy vajon honnan lőhet merre menjek. Erre egy csapattársam elrobogott mellettem és akkor lett látható a jgpz a célkereszt szerint 13m re volt tőlem......
    És nem láttam hiába lövöldözött :S:S:S
  • Forolto
    Hivatalos fórum volt?Mert ez nagyon érdekelne.
  • Forolto
    Kivéve azt a flancos M10-et.:)

Ez az ára mondjuk annak is,hogy olcsóbb a javíttatása és effektive olcsóbb a lőszere és nem beszélve a TD áráról.Guderian kacsái olcsóbbak mint a tank testvéreik.:)
  • DummyBoy
    Valahol olvastam, hogy TD esetében az egy helyben forgás nem szünteti meg az álcázást ...
  • Forolto
    Ezt azért kérdezem,mert nálam azonnali reakció ha felfedeznek,hogy mozogjak.Namost ha erre elég a felfedezésért járó 5 sec,akkor a további mozgásért büntit kapok azaz más is felfedezhet,vagy a kilövésért járó 5 sec tetőzi akkor 10 secig minimum mozognom kell,hogy ne legyek célpont.
  • XenHai
    És a tier 9 nél mi a helyzet(JT) ott ez nem érvényesül..
    Mondjuk jön is hozzá 1 kis tápolás.
  • [NST]Cifu
    Egyfelől a TD képes az ágyúját a testtől függetlenül jobbra-balra mozgatni ~15°-ot, ez ugye nem számít mozgásnak.
    Másfelől elviekben ez az ára annak, hogy az azonos tier-be eső hk.-hoz képest egy tierral nagyobb ágyút lehet rájuk szerelni (Tier VIII. (ISzU-152, Ferdinand) esetén már lehet Tier X.-es ágyú rajtuk, míg a harckocsiknál legfeljebb Tier IX.-es lehet, a Tier X.-es ágyút csak a Tier IX.-es harckocsik kapják meg).
  • Forolto
    Ezek alapján a TD halálra van itélve a fix torony miatt,vagy csak ténylegesen védekező illetve nagyon hátul support szerepe lehet,ami valljuk be öszintén egy random csapatnál elég nehézkes.
    Ezt szerintem pedig figyelembe kellene venni,hogy egy tank egy helyben való forgása nem olyan mozgás,mintha elölre illetve hátra gurulna.
  • Tuvok #10867
    Privit küldj neki, nem mindig olvas vissza
  • [NST]Cifu
    A kérdés jó, a pontos választ nem tudom. De felteszem (és eddigi tapasztalataim is ezt mutatják) még pár másodpercig biztosan.
  • Forolto
    Tudtam,hogy valamit elfelejtettem kérdezni.

Felvázolok egy esetet.

Csücsül egy tank a bokorban.Közelít felé egy scout tank,felfedezi és tegyük fel a rádiója adja a jeleket egy közeli,de scout nélkül fel nem fedezhető távolságban egy másik tanknak a célpontot.
    A scoutot kilövi:

A eset:A bokorban ülő tank.
    B eset:Egy másik tank a csapatodból.

Ilyen esetekben,meddig kapja a távolabb levő tank a bokorban csücsülő tankról az információt?
  • [NST]Cifu
    Szerintem a forgás nem befolyásolja ugyanúgy,mintha a lövegtornyod forog.Nekem ugy tünne fair-nek.Viszont ha már láthatóságról beszélünk egy TD-nek lővés után nagyobbnak kell lennie a láthatóságnak,mint egy tanknak,mivel az alacsonyabb építésű td lövege nagyobb port verhet mint egy forgó tornyú tank.Persze kivétel az M10,amit a mai napig nem tekintek TD-nek.:)

Nem fair, de a játékmechanika szempontjából elviekben így működik. Egyébként korábban azt hittem, hogy a torony forgatása mozgásnak minősül, de a jelek szerint mégsem.

Az, hogy a TD'k ágyúja közelebb van a talajhoz, nem feltétlenül igaz, lásd Ferdi vagy JagdTiger. Na annak az ágyúja nincs éppenséggel közel a talajhoz.

A porfelverés már ötlet szintjén fel lett vetve a hiv. fórumban, de állítólag túl sok számítást igényelne.

Cifu,ezt le is teszteltétek?Tehát ha egy JagdPantherrel forogsz az mozgást jelent,nem pedig egy helyben való forgást?

Nincs megkülönböztetve a forgás és a mozgás. Mindkettő ugyanazt jelenti álcázás/láthatóság szempontjából.
  • [NST]Cifu
    Cifu,mennyire befolyásolja a láthatóságot mondjuk az a tényező,hogy TD van a bokorban,vagy épp egy tank,vagy egy spg?

Az SPG-k és a TD-k (elviekben valami Tier VII.-ig, tehát a Ferdi és a JT már nem) kapnak bónuszt az álcázásra. Hogy pontosan milyen mértékűt és hogyan, arról nincs információm.

A 15 méteren kivüli észlelést gondolom a tank és a parancsnok skillje befolyásolja pozitív és a bokorban csücsülő tank rejtözködési skillje és az álcaháló viselése.

A 15 méter arra vonatkozik, hogy ha ennél közelebb van bokor, akkor az számodra "átlátszó lesz", tehát nem akadályozza a látásodat.
    Ha 50 méteren belül van valaki, akkor meglátod elviekben mindenképpen, függetlenül attól, mi van közöttetek.

Az írva vagyon lent, hogy a saját harckocsi parancsnok skillje hogy befolyásolja a látótávot, illetve az ellenfél camouflage skillje és álcahálója hogyan.

A második kérdésem,gonolom a láthatóságot merőben felborítja,ha a bokorban rejtősködő tank mondjuk lő egyet.

Ez is szerepel benne. A lövés után 5 másodpercig elviekben nem kapja meg a bónuszt a bokortól.
  • Forolto
    Cifu,ezt le is teszteltétek?Tehát ha egy JagdPantherrel forogsz az mozgást jelent,nem pedig egy helyben való forgást?
  • Forolto
    Szerintem a forgás nem befolyásolja ugyanúgy,mintha a lövegtornyod forog.Nekem ugy tünne fair-nek.Viszont ha már láthatóságról beszélünk egy TD-nek lővés után nagyobbnak kell lennie a láthatóságnak,mint egy tanknak,mivel az alacsonyabb építésű td lövege nagyobb port verhet mint egy forgó tornyú tank.Persze kivétel az M10,amit a mai napig nem tekintek TD-nek.:)
  • [NST]Cifu
    És mi van az SPG - TD - M3 Lee -vel? Nekik kell mozogni a célzáshoz lévén qrva kicsit mozdul a löveg

Ők hátrányban vannak ebből a szempontból.

És mi van azzal amikor a nyílt terepen nem látni a HK-t még akkor sem ha lő?

A camouflage skill elviekben befolyásolja ezt is.
    Gyakorlatilag sokan panaszkodnak erre a "hibára", de nem tudni, hogy csak a láthatósági ellenőrzést végző rendszer hibás, avagy a patch után más okból állt fejre a rendszer.
  • Forolto
    Cifu,mennyire befolyásolja a láthatóságot mondjuk az a tényező,hogy TD van a bokorban,vagy épp egy tank,vagy egy spg?
    A 15 méteren kivüli észlelést gondolom a tank és a parancsnok skillje befolyásolja pozitív és a bokorban csücsülő tank rejtözködési skillje és az álcaháló viselése.

A második kérdésem,gonolom a láthatóságot merőben felborítja,ha a bokorban rejtősködő tank mondjuk lő egyet.