418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• LeonSilver
    Kíváncsi vagyok, hogy mennyire fogják lenerfelni. Ami ágyút lehet rá rakni az mondjuk brutális.
  • Fenrir
    T29 is eléggé brutális, ez az új csúcsom most:

• lammaer
    Ne bizony :)
  • Renegade
    erre azért ne vegyél mérget
  • zalkad
    Meggyözödésem, hogy a statisztikában a sima XP -t számolja, nem pedig amit prémiummal szereztél. Mégha nem is pontosan, de valamilyen szinten a stat egy mérce, amivel össze lehet hasonlítani a játékosok teljesítményeit, és ebbe nem hiszem, hogy számítana a prémium... az így nagyon torzítaná a képet.
    A prémiumnak szerintem csak annyi hatása van, hogy gyorsabban fejlödhetsz.
  • weissewolfe
    Köszi!Akkor azért volt olyan ismerős. :D
  • Ulvar
    Az Elit alakulat (Band of brothers) + Sztálingrád. című filmek.

• a.carkey
    De,

"A Band of Brothers in Stalingrad"

:D
  • weissewolfe
    Nem tudja valaki mi ennek a filmnek a címe?
    link
  • HuffnagelSteve
    Milyen fasza ez a kis sörmen ha jók a csapattársak. Majdnem meg volt az IS is ami kilőtt :)

• mijki
    Lehetnének magyar tankok is, bár nem sokra mennénk velük :)
  • davidbog
    A 8,8 cm L/71 kapcsán nem a WoT-os ágyúra gondoltam, hanem a valódira, a WoT HP alapú rendszerében nem olyan kiemelkedő.

A 130 mm-es ágyúnak 260 mm a páncélátütése a WoT-ban. Ez a német ágyúk adatai alapján 100 méteres távolságra és 30 fokos döntött páncélzatra vonatkozik. Szerintem körülbelül megfelelő érték.

Jó táblázat, meg van adva döntött és függőleges páncélzatra is. Látszik az a majd két évtized a 115 és 125 mm-es ágyúknál. :)
  • lammaer
    Keress rá, ott van alul a kereső :)
  • zoltang
    Most találtam ...

részlet:

forrás:
    http://otvaga2004.narod.ru/publ_w7_2010/pavlov/pdf/pavlov05_2008_09.pdf
  • mijki
    *Soft
  • mijki
    Mikor lesz Sowf Wipe? És ez pontosan mit jelent?
  • a.carkey
    Mekkora taktikát mutatott meg most a sors. (Remélem újdonság lesz.)

Egy Sherman és én egy ruszki csodamasinával egyszerre rusholtunk ki Kampinovkán. Egyszerre értünk be egy nagy bokorba, egyszerre bújtunk el - nem ismertem a gyereket, szimpla játékos volt, tehát nem beszéltünk össze -, és egyszerre tűntünk el benne. Őt kilőtték amikor elkezdett puffogtatni, én meg ottmaradtam kussban. Percekig láttam az egész bandájukat, sorra szedték ki a kempelő tankjaikat a tüzéreink, mert folyamatosan mentek ide és oda. Aztán az ő tüzérségük is elkezdett mozogni, akiket én szedtem ki, ha már rájuk tudtam lőni, meg a mi tüzérségünk. 30 sec múlva nem volt tüzérségük, és láttuk őket folyamatosan, már aki megmozdította a tankját, és a többség túlmozgásos volt, mint egykori ..., na mindegy. Ha nem a cheater gun van rajtam, akkor a másik 76ossal lebontom az ISt 0%ra, de sajna az volt a tankomon, így csak 61%ig sikerült, mire leesett neki, hogy van a bokorban egy másik tank is. :D Na akkor megőrültek, mindenki engem akart kinyírni, és a vége az volt, hogy beírták: vegyél máskor jobb ágyút, mintha ez lett volna a lényeg, nem az, hogy 15ből lettek öten. :)

A röhej az, hogy ezt BÁRKI ellen el lehet játszani egy nagyobb de gyors mediummal, és mellette mondjuk egy Kimi szintü hidegvérrel rendelkező álcás Leoval, PZIIIal, vagy más jósággal (pl. A20), és SOHA SEM FOG leesni nekik, mert nem mászkálnak el hogy megnézzék, mert nem látják, hogy a másik KILŐTT tank mögött van egy másik tank. Ezt be lehet gyakorolni, és ha a Leo vagy egy álcás PZIII monjuk nem annyira mohó, mint én, aki rálőttem a tüzérségükre, akkor ha van tüzérség, MINIMÁLIS veszteséggel lehet folyamatosan hozni ezt a pályát, és még rusholni sem kell. :)
  • DummyBoy
    Tényleg ... Bocs :)
  • zoltang
    Nekem nincs JS7-em, de a játékban is ilyesmi pc. átütési értékek vannak?

A WoT -ban nem "jönnek át" a 88mm L/71-es ágyú erényei nekem...

Ha lenne 170mm KwK xx csúnya lenne, mert csak a tüzérségi változatának (173mm K18 ~L/47 ) az valódi pc. törő lövedékének adatai:
    1000m 255mm-es 60 fokos pc. 830 m/s valószínű APCBC...
  • Barrett 50 Cal
    Vki mondja már el h mi a rákot csináltak a t32vel, mert minden körbe 1 v 2 lövés és szarrá megy az ágyúm:S Innentől meg már meghaltam...
  • davidbog
    Ez zoltang 11432-es hozzászólására lett volna a válasz.
    Már másodszor kell így javítanom, lehet nem kéne frissíteni mielőtt elküldöm?
  • davidbog
    OFF

Szerintem ez van a játékban is csak a harckocsikban lévő ágyúknak más volt a neve nem M-46 hanem S-70.

Akkor valószínű valami APCBC lőszer lehet. Ahhoz képest hogy 130 mm-es nem valami egetrengető a páncélátütése, gyakorlatilag ugyan ezt tudja a német 8,8 cm L/71 és az amerikai 90 mm M3 ágyú APCR lőszerrel. A 130 mm-eshez nincs APCR (legalábbis egyik se tűnt annak a kép alapján), azzal nyílván sokkal erősebb lehetett volna.
    A többi ágyúval és lövedékkel összehasonlítva a német 8,8 cm L/71 ágyú Panzergranatpatrone 39/43 lőszerét nagyon jól megtervezték, csak 20-32 mm-el kisebb a páncélátütése mint az APCR lőszernek. Más ágyúknál általában sokkal jelentősebb a különbség az APCR javára. Az ameriaki 90 mm M3 vagy az orosz 85 mm L/52 ágyúk AP, APCHECBC illetve APC lövedékekkel (amik a német Panzergranatpatrone 39/43-hoz némileg hasonlatosak) szinte nevetségesen kicsi a páncélátütést produkálnak a némethez képest. 60-90 mm-el gyengébbek.

Jó könyv lehet, csak nem hogy oroszul, de igazából semmilyen idegen nyelven nem beszélek annyira hogy könyvet is olvassak, pláne nem szakirodalmat.
  • lammaer
    T44 nekem is csalódás volt, azt nem veszek én se. Az orosz és US heavy ág viszont tetszik, olyan biztis lesz :)
  • a.carkey
    És neki sem túl jó az átlaga vele, pedig top player és tuti prémiummal nyomja folyamatosan.
  • a.carkey
    Wááá, újabb Hetzer buzi! :D
  • zoltang
    Ha jól veszem ki a 130-мм пушка М-46 ez a lőszer olyan mint a német 88 mm Panzergranatpatrone 39/43 páncélrobbantó gránát.
    Ebben 0,125 gramm robbanóanyag van a németben 0,05 kg , ez 930 m/s-el a német 990-1000 m/s-el repült.
    A páncél átütés ahogy nézem az IS7 -nél 30 fokos (60 fokos pc. a vízszintestől) és merőleges szögben van megadva. Olyasmi értékek mint a 8,8-cm-KwK 43 L/71 Panzergranate 40/43 (1.130 m/s) lövedéke.

Ez van a játékba is? :)

Van egy ilyen könyv
    А. Широкорад - Энциклопедия отечественной артиллерии
    1188 oldal minden ágyú, lőszer benne van, csak már nem tudok oroszul és nehéz a tájékozódás benne. Orosz ágyútörténelem, 2000-ben adták ki.
  • RatBaG #11431
    nem mondanám. nem lesz úgy tele a garázs, de felesleges is. a t44 csak xp pazarlás volt, az is4 amit wipe után elsőnek vettem ott porosodik, alig toltam azzal.
    az ISU-t meg egy tier 8 heavyt bőven kifut(t9-t is szűkösen), plusz egy-másfél hónap alatt ez eléggé gyarapodik lightos játékkal is...
  • Wespe88
    Wipe azért lesz mert a mostani US(EU) szerver magad a helyén, s EU-ban új lesz. Ja és kb December közepe - Január eleje az ETA.
  • crossy104
    Csak az a gond, hogy megszokom pl. IS4-et, azután ha kijön a játék talán március körül, még prémiumon is marha nagy cumi lesz mire eljutok újra addig.
  • crossy104
    December eleje. Állitólag azért akarják a wipe-t, hogy a klán és egyéb csatákban a nagyvasakat,/ mert klánban úgyis azok lesznek a döntően / főleg az újakat leteszteljék, mennyire vannak egyensúlyban, melyik nagyvason mit kell még csiszolni.Ergo azt szeretnék, hogy pár hónapig mindenki nagyvassal futkozzon.Illetve nagy arty-val.
  • crossy104
    Nekem is pont annyi van. Mikorra várható a wipe?
  • Adjunktus
    Nagyjából már mindent kipróbáltam,amit akartam.
    Most mi a lófaszt vegyek 1 435 858 xp-ből?:)
  • lammaer
    Érdekes.
    Akkor te most beszivod a WIPE-után?
  • SZU
    Nem, T72 avatarja T72 nickű usernek volt! =)

Nekem eleinte mindenféle poén gifes avatarom volt és havonta változtattam. Majd negyon sokáig ez volt az avatarom! =)
  • davidbog
    Megnéztem a te accountodat, szerintem azt szeptember óta szedted össze.
    Már csak azért is, mert ha összeszorzod az átlag xp-det és a csatáid számát ki is jön az az 1,2 millió xp. Ugyan úgy mint nekem a 682k xp. A csaták számát és az összességében egész stastisztikát szeptemberben lenullázták mindenkinek.
  • DummyBoy
    (Shadowrun-oztam is anno koleszban :) )
  • RatBaG #11421
    resetelődött, mindent a wipe óta számol.
    nekem kb 1.1 millió össz xp-m volt akkor, most meg 600k...
  • lammaer
    Hát nemtom, csodálkoznék ha szeptember óta összeszedtem volna 1.2 mill XP-t. Nekem akkortájt 700k körül volt, szóval sztem ez nem resetelődött...
  • Ulvar
    Nekem kicsit kiegyenlített a statom xDDD
  • DummyBoy
    Jaja :) Neked asszem sokáig egy (hanemmondokhülyeséget) T72-es volt az avatarod :)

Nem a lóvé volt a gáz (Hála istennek ...) ... az idő :( Műszakban dolgoztam, és nem volt sokáig szabad hétvégém ... volt hogy fél évig ... emiatt eladtam mindent ... Aztán kikerültem "normál" munkarendbe, nagy örömmel újra felszerelkeztem, akkor meg kiderült, hogy a "normál élet" nem csak játék és mese ... gyakorlatilag még kevesebb szabad hétvégém volt ...

Volt már majdnem fullos keleti blokkos felszerelésem, KZS1, minden, de a biztosítékot az verte ki, mikor vettem egy M249 Para-t, pár barátommal egyforma BDU-kat, hogy megpróbálunk "összeszokni" és egy egységként operálni ... (Nem is emlékszem milyen pontosan, de nem a szokásos mintázat ...) erre a következő fél évben a szekrényben rohadt megint minden ... Akkor feladtam, és úgy döntöttem, ha megint lesz időm eljárni, akkor majd bérelek fegyvert barátaimtól és kész ...

Sajnos emiatt ... fáj a szivem utána néha, főleg mikor barátaim mesélnek ... De sajnos nemigazán van időm semmire mostanában :(

Bocs az offért ...