418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• zalkad
    +1, hogy legyen mégegy tankod, amig a Tigrised roncsait bevontatják a másik csatából, mert ha jól tudom, most csak ez a VK3601 -ed van.
  • mijki
    Micsoda? :)
  • zalkad
    Három okból ne tedd:
    1. Elöfordult már párszor, hogy eladta valaki a tankját, hogy nagyobb tierüt tudjon venni, erre visszakapta azt amit eladott, lóvé meg ment a ´csába... nem törvényszerü, de óvatosan kell lenni.
    2. A vk3601 jó lesz farmolni, amíg a Tigrised nem fullos
    3. A vk3601 egy krva jó közepes tank (föleg ha nem rohangálsz bele mindenbe, mint tegnap tetted )
  • lammaer
    Ne, tartsd meg, jó pénzszerző tanki. Kivéve ha van másik pénzszerző tankod.
  • lammaer
    Ne keverjünk bele mindent: naná hogy a KT-ba nem rakunk HE-t csak nagyon végszükségben (pl Mausz), mert a KT már top tier tank, még jó hogy átüt majdnem mindent ami egy csatában van.

De vedd csak a stugot: Tier 5-ös tank, és a kimondottan HE-re kigyúrt 10.5-ese konkrétan akkorát rúg (410), mint a KT-ra feltehető ágyú HE-vel (420).

Igen, lehet hogy KT-ben szar hogy 10%-ot versz le egy ISről HE-vel, azért lófingot se kapsz. De vegyél egy stugot, az ha 10%-ot lever ugyanarról az ISről rengeteget kap érte (megjegyzem ISről nem 10%-ot verek le egy 410et sebző HE-vel :) ).
    Konkrétan a nagyobbik shermanról most is lőttem le 50%-ot.

Szóval a stug ezzel az ágyúval olyan ellenfelekkel is szembeszállhat, amit egyszerűen nem tudna hatékonyan átütni. És fontos, a HE csak azoknál az ágyúknál ütős, amik kimondottan erre vannak kigyúrva (tehát amik AP-vel is szinte alig ütnek át).

Pl: a stugra rakható 7.5-esek mindegyike szar HE-vel, mivel alig sebeznek. Tehát azokba elvből nem rakunk HE-t. A 10.5-esbe viszont APt nem rakunk (én nem is tárazok), mert nem abba való :)

• mijki
    Eladjam a VK3601-em, hogy hamarabb meg legyen a Tiger I?
  • Adjunktus
    El kellene végre vonatkoztatni az átütést a sebzéstől!

A penetration (átütés) értéke azt mutatja meg,hogy mekkora vastagságú páncélon képes átjutni.Az AP-hoz beírt sebzés (damage) érték CSAK AKKOR fog bekövetkezni,ha a célpont páncélján sikerült áthatolnia.Ha pl a célpontod páncélja a megcélzott területen 100mm a te löveged AP gránáttal meg 160mm képes átütni,akkor meg fogod sebezni (hacsak nem pattan le a gránát.De ez teljesen független a sebzéstől meg a penetrationtól.Csak a becsapódás szögétől függ,meg van rá x random százalék.)
    Ugyan azzal a löveggel a HE gránát jóval kissebb penetration értéket fog produkálni.Mondjuk 64mm.Következésképpen nem fogja átütni a 64mm-től vastagabb páncélzattal rendelkező célokat.De mivel robbanó töltettel rendelkezik,ezért valamennyit mindenképpen sebezni fog.A HE gránáthoz beírt sebzésérték CSAK AKKOR teljesül,ha a célpont páncélzata nem éri el,jelen esetben a 64mm-t.Ha ettől nagyobb a páncélja,akkor a célkereszted piros lesz és a célpont a HE löszernél beírt sebzés töredékét fogja sebezni!
    Ennél szájbarágósabban már nem tudom leírni.:)
  • Renegade
    hááát, nekem nem erőségem a matek, szóval, max annyira, hogy hmmm, szép számok :-)
  • Tuvok #11569
    221 csata
    55 %
    109 232 sebzés

Na mire jutsz ?
  • Renegade
    hogy melyik a hatékonyabb, de aztán rájöttem, hogy még annyi mindentől függ (pl milyen tankokra lövöldöz az ember, stb), hogy nem tükrözne semmit se :-)
  • Tuvok #11567
    Mit szeretnél kiszámolni ? :)
  • Renegade
    ha van itt jó matekos akkor elég könnyen eltudja dönteni szvsz

én kb 3 csatát mentem az alap 75-ös ágyúval (stug, lánctalp miatt), 1-et elbasztam, mert raktam be AP lőszert, a maradék 25-öt 10,5 HE

statok:
    29 csata
    57%-os találati arány
    13410 HP sebzés

ez elég ahhoz, hogy kiszámolható legyen mennyi az átlagsebzés/lövés

ha te túlnyomó részt 75-ssel mentél, akkor össze is lehet hasonlítani
    :-)
  • Tuvok #11565
    KT, nagyobbik 105-ös, HE-t tettem bele próbaképp, ellenfél egy IS .
    1 bounced, 1 ricochet, harmadik átmegy, 9% sebzés . Negyedik AP-vel 32% .
    Ez 2 perccel ezelőtt .
  • Tuvok #11564
    Bármelyikkel bármire . Azonos tier, vagy az fölött .
  • Renegade
    amikor jól muzsikál a 10,5 HE:

összesen ötöt lőttem

KV 100%-ról: 3 lövés
    Stug100%-ról: 1 lövés (Cr volt)
    Hezi, a nap hőse 100%-ról, 45%-ra: 1 lövés, ez azért fáj, mert általában instagib

• a.carkey
    ZIS4, és bizony, zöld volt. :)
  • mijki
    Én AP-vel lövök a tier 6-os tankokra, és az alattiakra, tier 7-8-9-10-re már HE-vel, mert így sebzem őket, AP-val meg nem...
  • HuffnagelSteve
    Milyen ágyúval és mire lőttél?
  • Tuvok #11559
    Nálam ez pont fordítva működik . AP-vel sebezgetek rendesen, HE-vel - mint előbb többször is írtam - alig pár %-okat, azt is ritkán . Tehát jóval több lövés kell belőle, így értelmetlennek találtam a használatát .
  • DummyBoy
    Egy kicsit kijavítanálak ha nem gond:

Ha nem megy át akkor nem biztos hogy lepattan ... A lepattanás az a beérkezési szögtől és a páncél döntöttségétől függ ...

IS 122-es ágyúja AP-val simán pattant már le nekem minden olyan tankról, amin át kellett volna mennie mint forró késnek a vajon a híg f.s tengerén ...

Ellenben a HE-nek nem kell átütni, hogy sebezzen ... Ha átüt (zöld és mákod van) akkor nagyot sebez ... ha piros akkor nem üt át, viszont felrobban, sebez, bár kisebbet, de ekkor is okozhat modul sebzést és ilyeneket.

ÉS emellett még le is pattanhat, bár nekem HE nagyon ritkán pattan le ... Nekem első körben nem jött be a 10.5-ös, sem PZ4-en, sem Stug-on ...

Aztán felraktam megint próbaképp ... saját tierű csatába tett, lett 7 killem, ebből 5 oneshot, meg 3 tankot sebeztem le pár %-ra, amit a mellettem jövő tank szedett ki ...

Annyira nem rossz, és nagyobb tierek ellen tényleg jól tud jönni ... Nekem jobban tetszene a 75-ös, de az esetek túlnyomó többségében nagy tankok közé kerülök, és mindig szembe ... ott pedig nem jó a 75-ös ágyú ...

Mellesleg a német HE lövedékek csíterbogyók ... Stug-al simán sebzek 200-300 körül HE-vel tigrisbe ... Ennyit sebzek Su152-essel is ... csak annak 900 körül kellene ...
  • LeonSilver
    LáL

Ezek ilyen csiter töttények ;)
  • HuffnagelSteve
    A HE nem is igen fog átvinni semmit, jobb ha tőlem tudod.
    Tízésfelessel, Hetzivel simán kilövöm a tigris vagy a kv-3-at. Persze az is kell hozzá, hogy n00b legyen az ellen. De a tizésfelessel vagy másik ágyúval ha az AP-t használnám meg sem karcolnám sem a tigrist sem a kv-t.
  • Tuvok #11555
    Mivel lőtted te azt ? :D
    Biztos zöld volt a célkereszted ? Stugnak legrosszabb esetben is 3 lövés .
  • Tuvok #11554
    Csuda HE lőszereid lehetnek, nekem soha semmit nem visz át :)
    Érdekes módon még a KT 105-ösében se visz át semmit, és ha igen, akkor is alig sebez valamit .
    AP mindenen átmegy, és harap is rendesen . Direkt próbálgattam, mert KT-n örök kérdés, hogy 88 vagy 105 mm, de némi próbálgatás után elég egyértelmű a dolog .
    Csak példának:
    IS3-at ha átütöm, leveszek belőle 30 %-ot AP-vel . HE-vel max 5-öt .
    AP-ből majdnem mind átmegy, ha odafigyelek a célzásra . HE-ből fele se .

Namost, amiből 2x annyi darab kell fele annyi sebzéshez, akkor miért érné meg ? :)
  • a.carkey
    11 AP shellem pattant le az előbb egy M7 Priestről ... :)

11 bakker! :D
    Megöltem, de csak azért, mert azt hittem otthagyom. :)
  • Renegade
    hát nem gyönyörű ezzel a turcsi orral? mint egy dagadt LEO :-)

• LeonSilver
    Leszögezem, hogy nem vagyok egy májer. De!
    A tízésfeles ágyú olyant mint az atomcsapás. Én még a 3002DB-n is szoktam használni! Sőt! A kisebb ágyúkban is használom ha olyan ellenféllel hoz össze ez a sz*r amit AP-vel tuti nem tudok sebezni. A HE oylankor is levesz 1-2%-ot ami ugyan nem sok de egyrészt sok kicsi ugye (aki tudja sebezni annak talán kevesebbet kell belelőni és lehet, hogy emiatt nyerünk) másrészt meg sok láma oylankor elkezd velem foglalkozni és más, nagyobb tesó esetleg jól seggbek**ja :)
  • Renegade
    akkor szvsz mindkettőnknél érzelmi okok erősen befolyásolják, én pl, még a phanteren is 10,5-eset használtam amíg meg nem lett a hosszú 88-as. Volt is nagy röhögés sokszor :-)

pontatlannak pontatlan, ez tény, de pl campinyovkát átlövi és 80% fölötti legénységnél (ágyúsnál ez ugye 88%) már többször talál mint nem.
  • Szakesz
    Azonos, vagy közel azonos tier ellen az AP kétségtelenül jobb, de a stugot általában min. IS-ek közé rakja be, akiket csak HE-vel tudsz sebezni, s elég szép %-kal fogy az ellen HP-ja...:))
  • Tuvok #11548
    Kipróbálásig, míg rá nem jöttem, hogy sz*r . :)
  • Tuvok #11547
    Ha nem megy át, lepattan .

Minden tankomban kipróbáltam a HE-t, és mindből el is adtam gyorsan . Felesleges pazarlás várni, hogy egy végre egy sebezzen valamit, és akkor is negyed annyit mint az AP .

Lövöldözöl 4-5%-okat az ellenfélről HE-vel, addig az leszed rólad AP-vel 20-30-akat azonos tiernél pl .
    Mellé még iszonyat pontatlan is a 105-ös Stugon . Nem is láttam senkit még azt használni .
  • Renegade
    lehet, hogy elbeszélünk egymás mellett, amiről én beszélek az csak a 10,5-es, minden más (esetemben ennél kissebb) ágyúból az ajánlott javadalmazást, mert azoknál jobb az AP.

Azért csendben megkérdezném, hogy hány kört használtad a 10,5-eset csak HP-val?
  • a.carkey
    Ott álltam mellette. Rálőtt egy majom, a lövedék lepattant és kinyírta a PZIVem. :)
  • Renegade
    :-))

gondolom imádtad :-)
  • Renegade
    tévedsz, bármikor hajlandó vagyok egy tesztre trainingben

HE: piros, nem azért mert lepattan, hanem mert nem megy át, de nem is kell.
  • a.carkey
    Engem többször ölt már meg társra leadott 10,5es AP. :) Az még a szép.
  • LeonSilver
    3*2 kéz kellene ahhoz, hogy megtudjam számolni ma mennyi iskolabuszt és társait láttam csatában. Persze nekem is volt néhány oylan köröm amikor egyáltalán nem volt arty de nem ez a jellemző. Ahogy a kolléga képén is látszik :)
  • Renegade
    10,5esbe összesen készer került AP lőszer, teljesen véletlenül (nem volt még beállítva az auto resupply), teljesen értetlenül álltam az előtt, hogy 4 lövésből 3 lepattanat az IS4-ről, nem ezt szoktam meg.

Az összes többi ágyunál amit használok (mind kisebb ürmértékű mint a 10-es), pedig vegyesen, mert ha a párducommal összefutok egy IS-7essel, vagy Maussal, akkor inkább bökdösöm, HP-val (pedig lényegesen szarabb a HP sebzése ezeknek, mint a 10-esnek), mert azok bár picit sebeznek, de legalább nem pattan le.

Traning battleban próbáljátok ki, borzasztó mit művel
  • a.carkey
    Mert ha 10,5essel lősz, a cheater fajtával, akkor több lepattan APből, mint HEből, de pattan le HEből is. Nálam pl. egy PZIVről, de ez a random saját tieri lepattanás miatt volt.
  • Tuvok #11538
    HE: majdnem mindig piros a célkereszt kényes pontokon is -> lepattan -> ha véletlen mégsem, alig pár % sebzés

AP: majdnem mindig zöld a célkereszt a tankok több pontján is -> nem pattan le -> sok % sebzés

Akkor miért érné meg 20-at elpocsékolni HE-ből, ha AP-vel elég negyede lőszer is ?