418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    értem én, én is végig irónikus gondolatokkal átitatva írtam, amit írtam. Elvégre azt remélem senki nem kérdőjelezi meg, hogy a II. Vh-ban a tankokhoz és a hozzájuk kapcsolódó harcmodorhoz a németek értettek a legjobban, de ez valamiért a legritkább esetekben implementálódik a játékokban. :-(
  • TDantes
    A fenét. A játékban is 180/80/80 mm van megadva a toronyhoz. Csak direkt gyengítik.

Tudom semmi értelme ezen mérgelődni, nem is mérges vagyok, csak csalódott. Milyen dolog az, hogy direkt elcsesznek egy adott dolgot, egy MMO-ban? Nem ismerem a WoW-ot, de nem tudom mit szólnának hozzá a játékosok, ha az übertáp harcos karakter a nagyon fasza kardjával, valójában csak tizedannyit érne, mint amennyit kellene. Mert most a fejlesztőknek ilyen kedvük van, jól legyengítik.

Az ilyen húzásokkal csak azt érik el, hogy egyre több ember fog a játékban csalódni, és hagyja a fenébe, és nem fizet érte. De ők tudják, biztos elég az orosz piac is nekik.
  • Renegade
    rossza szövegértésük, angol wikiről:

Hull front (lower) 100 mm (3.9 in) at 40° (upper) 150 mm (5.9 in) at 40°
    Hull side (lower) 80 mm (3.1 in) at 90° (upper) 80 mm (3.1 in) at 65°
    Hull rear 80 mm (3.1 in) at 60°
    Hull top 40 mm (1.6 in) at 90°
    Hull bottom (front) 40 mm (1.6 in) at 90° (rear) 25 mm (0.98 in) at 90°
    Turret front (production) 180 mm (7.1 in) at 80° ("Porsche") 60 to 110 mm (2.4 to 4.3 in), rounded
    Turret side (production) 80 mm (3.1 in) at 69° ("Porsche") 80 mm (3.1 in) at 60°
    Turret rear (production) 80 mm (3.1 in) at 70° ("Porsche") 80 mm (3.1 in) at 60°
    Turret top (production) 44 mm (1.7 in) at 0–10° ("Porsche") 40 mm (1.6 in) at 0–12°

fehéren feketén látszik, hogy a porschénak van olyan pontja, ahol valóban csak 60mm a páncél, ők meg nagyvonalúan rádobtak még egy ötöst, és azt mondták, hogy legyen ez, elvégre a 180mm az biztosan csak propaganda :-))
  • TDantes
    De. Ez csalás. Szerinted , olyan tudatlanok a fejlesztők, hogy azt hiszik a KT tornya 65 mm-es?
    Egyszerűen csak megint hülyeségeket találnak ki. Csak tudnám mire lesz ez így , mi céljuk vele?
    Hogy mindenki hagyja a francba a német tankokat? Hogy mindenki inkább orosszal, vagy amerikaival menjen?
  • noname23
    én már megszoktam mert az enyém is xar
    nyomd a pagedown-t
  • Renegade
    nem csalás ez, csak szimpla tudatlanság :-)
    két "apró" dologról megfeledkeztek a fejlesztők, mégpedig, hogy a német tankok a kor legfejlettebb célzó optikájával voltak felszerelve, és a doktrinák amiket használtak, ugyancsak nagyon hatékonyak voltak.

nem vonom kétségbe azt, hogy ha lerakunk egy mezőre egymással szemben 400 mre egy KT-t és egy IS3-at, akkor a KT döglik meg, máskérdés, hogy ez általában nem így történt, hanem úgy, hogy az oroszok onnan tudták, hogy valahol a távolban van pár tigris, hogy elfogytak a tankjaik az adott front szakaszon :-)
  • TVelvet
    Jöhetne már az EU
  • noname23
    Pingek emelkedtek?
    vagy csak nálam van ez régen 130-140 között volt de most már 160-170
  • zoltang
    Én nem vagyok meggyőződve, hogy a orosz vasak a valódi értékekre van beállítva. Lásd JS4 módosítgatás...
  • Eagle16
    Ez a Henschel torony, ami szemből elvileg 180mm és egy nagyon kicsit meg is van döntve. De akkor minek írják oda ha nem annyi, hanem 65.

Az IS-eken meg fogadok hogy tutira annyi, amennyi oda van írva...

Nehéz tank, szemből 65mm páncéllal :) Így igazából az ágyúja marad az egyetlen előnye, mert az tényleg elég jó. (a 105mm-es)
  • Renegade
    én ezt nem értem, a leírás szerint 100mm, akkor ez az érték hibás?

egyébként nincsen ezzel gond, elvégre nem sokkal gyengébb mint az vele egy szinten lévő orosz 220mm-e :-))

nagy kópék ezek az orosz fejlesztők :-)
  • TDantes
    Most komolyan, ezek megőrültek? Ez miféle szarság már? Milyen 100 mm? 180 mm döntött-nek kéne lennie. Nem hogy 65-nek meg 100-nak.

Szerintem, vegyék is ki a páncélzatát, ne legyen neki. Nulla milliméter, lője át egy MS-1 is. Így lenne fair.

Néha azért kiakasztóak a fejlesztők.
  • zoltang
    Melyik a széria vagy a Porsche torony?

Ezt írtam ide is korábban, hogy a széria torony 180mm -ét simán átlőttem egy 88mm L/56-os "alap" lőszerrel. Érdekes...

Ki tudja milyen csalások vannak még beépítve...
  • Eagle16
    A torony szemből 65mm. Nem csak az ágyú körüli rész, hanem az egész torony szemből. Még egy T1 hvy is át tudja lőni a legkisebb ágyújával.

És ezt fogják megnövelni 100mm-re a patch után, magyarán egy Sherman is át tudja majd lőni ugyanúgy...hát én inkább akkor megyek a T32 felé megint, az legalább alacsonyabb és jó a torony páncélzata.
  • TDantes
    Ez most mi a tökömet akar jelenti?( fordítóval se jöttem rá, mi van a KT páncéljával?)
  • Eagle16
    "KT's mantle armor is 65mm at the moment.

Pz III/IV is able to penetrate it with any of its guns. "

Puff neki, aztán így vegyél német nehéz tankot...(Overlord írta)

Az Is-3-at meg hol tudja megsebezni egy Pz III/IV? Talán hátulról.
  • Renegade
    bár én megszállottam 10,5 párti vagyok, de a tegnapi vita is jól bizonyítja, hogy nagyon megoszlanak a vélemények :-) Szóval szerintem menj tíz-tíz kört hosszú 7,5-el is meg a ducussal is és amelyik jobban passzol az egyéniségedhez (egész jól mérhető a világhoz való hozzáállásod a választás fényében). :-)

néhány döntés segítő (ez nem feltétlenül lesz objektív):

10,5 (csak HE!): fun gun, mert a variancia (pontatlan, lassú, 50-500 között is ingadozhat a sebzés) miatt van móka faktora rendesen, artykat T5-ig egy lövéssel kiszed, tankokat, TD-ket T3-ig is majd mindig, T9-10re picit sebez, de legalább sebez, viszont nagyjából mindegy hogy hol találod el, nem kell finomkodni, homlokpáncélra, had szóljon (ferdi homlokra is garantált a 6-12%), és ugye még ott a nagyobb esély a kritikálra a HE miatt)

7,5: precíz fegyver, nem okoz meglepetést jó lövészeknek, könnyű vele számolni, az ő kezükben nagyon hatékony (T7 fölött már kell lavírozni, hogy ne legyen sok lepattanó), pontos nagy távolságra is, gyors.
  • LeonSilver
    Szerintem igen.
  • SZU
    Vegyél egy 1000Ft-s egeret. Ha másra nem arra jó, hogy legyen egy tartalék egered ha a csoda komoly megpusztul.

Egyébként shift-el is tudsz zoomolni, de csak két állású.
  • peter9228
    Szóval stugra inkább 105-ös mint 75-ös ágyú?
  • Jacek
    szerintem ne, premium 1 honapra tobber er foleg hogy 17 nap utan megint emgvan az egy havi premium...
  • mijki
    2000 aranyat beáldozzak a Tigrisért? Nincs prémiumom.
  • a.carkey
    Off.
    Megadta magát az egér görgőm. Este még jó volt, reggel már nem.
    Van tippetek, hogy mi a fenével lehetne helyrehozni? Nem tudok ingame zoomolni, és ez így baromira nehézzé teszi a harcot.
  • HuffnagelSteve
    Nem sértettél meg ;)
    Azért egyértelmű nekem, hogy én lőttem ki őket mert a többi pöcs a bázis körül kempelt :D (tudod az a fele volt a mienk ahol a szélmalom van)

Egy szó mint száz, a Stug a 10.5-cm-es ágyúval és HE-vel nagyon ütős kis fegyver.
  • PLaci #11593
    Tök használható a Leicht Tracktor

• Renegade
    épp az imént volt, mi oldalunkon maradt egy pzIV (fejlesztett toronnyal) 55%-on, a másikon egy stug 8%-on, meg valami pici light (foglaltak). A mi csodahuszárunk mindent megtett, hogy ne érjen vissza, gondolom félt a stugtol, amikor letelt az idő, azért a stug még beírta, hogy nem maradt tölténye :-)
  • lammaer
    Nem akartalak megsérteni, az igy is volt arra vonatkozott, hogy nem mindig egyértelmű lövi e vki más is a célpontot.
  • HuffnagelSteve
    Még annyi hozzá tartozik, hogy a legénység 100%-os, rammer, camu meg a binocular van van felrakva. 1300XP-t és 37503 creditet kaptam :P
  • HuffnagelSteve
    oké, használd azzal. Én meg használom a tízésfelessel.
  • HuffnagelSteve
    Grill - 1 (tuti, hogy 100% volt és senki más nem lőtte)
    3002DB - 3 (szintén)
    JPzIV - 1 (ő lehet, hogy már sérült volt)

Tigger - 1 lövés (a többit a romba lőttem, nem is mert előjönni)

Igen. Lehet, hogy szerencse volt de mint tudjuk bátraké a szerencse :) és én elég ritkán ülök a babérjaimon még TD-vel sem. Ebben a meccsben is néhány scouton kívül igen sokáig csak én voltam elől.

"Még ha igy is volt.."
    Füllenteni nem szokásom. Kinőttem már abból a korból.
  • nagypite
    Szerintem a stug-ra sokkal jobb a 75/70-es ágyú - messzire is nagyon pontos, gyorsan céloz, gyorsan lő és 135mm-t átlagban átlő ami is4-ig simán sebez mindent és azzal is lőhetsz he-vel ha is-4 vagy hasonló jön
  • TVelvet
    Gondolom százalékosan számolja mennyit sebez.

pl. 100mm a páncél, 50mm HE (400sebzés) akkor valszeg 200-at fog sebezni. (Én így gondolom
  • lammaer
    Tudom, amúgy a 410 is csak átlag damage, és a HE még jobban szór. Nem állítottam hogy mind a 410-et leverem rajta, csak annyit irtam nem 10%-ot :)
  • Adjunktus
    "ISről rengeteget kap érte (megjegyzem ISről nem 10%-ot verek le egy 410et sebző HE-vel :) ). "

De te a HE-vel nem fogsz 1 lövésből 410-et sebezni a büdös életbe se az IS-re 105-össel.
    Pont ezt magyarázom!Csak akkor sebeznél ennyit ha át is tudnád ütni a páncélját a HE gránáttal.De a IS-nek mindenhol vastagabb a páncélja.
    Jelen esetben 105-össel HE gránáttal a 410hp-nak csak egy kis részét tudod besebezni.
  • lammaer
    Kicsit erősnek találom hogy azt a 3 tankot 5 (vagy kevesebb, hiszen legalább egy lövedéket toltál a Tigris 2-be is) lövésből 100%-ról szedted ki, egyedül.

Még ha igy is volt, ez azért nem átlagos szerencsére utal.
  • zalkad
    Ma szerintem ha fel is megyek, csak kicsit késöbb. Viszont nincs most prémiumom, össze akarok szedni elég aranyat havi prémiumra.
  • mijki
    40.000xp-ig elmegyek, holnap 5000xp, megvan a tiger I, és össze szedek 400k creditet
  • HuffnagelSteve
    Nos nézd megezt. Stug, 105, HE. Egy csomót elpuffogtattam mert a kemeprovkán a tigrincset a templomnál kellett tartanom amíg ki nem lőtték.
    Ha megnézed 6 találat volt ebből ugye kilőttem három tankot, sebeztem és ott tartottam a TII-t és meg scout is voltam :)
    Amiket kilőttem azokat egyedül, 100%-ról szedtem le. Szerintem nem is rossz :)

Ahogy lammaer kolléga is mondja, nem mindenbe jó a HE. Ki kell tapasztalni vagy meg kell kérdezni. A tízésfeles ágyúkba vétek lenne AP-t tenni. Az M3 is sokkal jobban muzsikál HE-vel mint AP-vel.

• mijki
    Ma platoon? Hívj meg :)
  • zalkad
    Alig bírtunk követni Tuvokkal :)