418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    a 3001 egy fura jószág, nagyon megy, de szinte semmi páncélja, 1-2 lövés T5-től, a mostani patchben nem annyira használható, mert nem tudod érvényesíteni a gyorsaságát, a P ugyanilyen szar lesz (medium fanoknak az a mumus)
  • TDantes
    Ízlés kérdése, de nekem a vk36 tetszett. Nagyon jól használható, ügyes tank, jobb mint a felette lévő Tigris.
  • DummyBoy
    Urak, lenne egy kérdésem ...

Beleszaladtam abba, hogy egyszerre tudok kifejleszteni 4 tankot is ... de megvenni csak 1-et ...

A lista legalján a Hummel ... Arty ugye, én meg utálom a artyt ...

Mellette ott a VK3001H és a VK3601H ... Mediumok ... később mindkettőt szeretném majd kipróbálni, nem nagyon tudok dönteni, 36-ot sokan dicsérik, de 3001-el meg lehet menni médium irányba is ...

ÉS végül a JagdPanzer 4 is ...

Melyiket ajánlanátok - FUN - kérdés ... később úgyis megveszem a többit is ... de melyik legyen az első?
  • Renegade
    amikor megvettem a stugot 400K pénzem volt, még 3000 Xp a JPzIV, most van 1.8M, erre még a humi sem képes
  • Szakesz
    T29-essel egyedül az IS-3 és Jagdpanzer IV ellen, mint a hülye szemtől szembe (úgyis kipurcanok mondom), a végén szinte HP veszteség nélkül odébbálltam, mellettem a 2tank maradványai füstölögtek...

Tigrissel vagy IS-sel lehet még fedezékből se tudnám ezt megcsinálni, de legalábbis nem HP vagy modulsérülés nélkül, az is biztos!
  • lammaer
    "De nem unalmas állandóan minden pályán megpurcanni, mert a nagyok így akarják? Mi értelme van annak, hogy csak azért játszol, hogy kilőjenek? "

Unalmasnak unalmas, ki szereti ha kilövik. Viszont ez nem azért van mert a nagyok igy akarják, hanem azért mert maximum ezzel tudsz hozzájárulni a csapat sikeréhez. Kb a WoT fejlesztők akarják itt, nem a többi játékos.
  • lammaer
    Igazság szerint 2-3-4 lövéstől egy IS3 is megadja magát, ha mondjuk egy KT vagy egy IS4 lövi.

Szóval elsőként azt kell elsajátítani, hogy tankokkal nem úgy játszunk hogy kiállunk a pusztába, beforditjuk a frontpáncélt az ellenfelek fel aztán adok kapok. Azért vannak mélyedések, roncsok, sziklák, bokrok, kisebb nagyok dombok, házak, töltések a játékban, hogy az ember kihasználja azokat, manőverezzen, trükközzön.

Ez nemcsak a luch2, nemcsak a PZIV, nemcsak a Vk3601 hanem az ÖSSZES tank esetén így van, mert majd minden tankot kinyír valami másik tank 2-3 lövésből :)

Vagy ha nem is 2-3 lövés, de mondjuk 5 másodperc, amikor azt hiszed hogy tevagy az übertáp IS7, kiállsz a nyilt terepre, egy szaros PZ3 lerobbantja a lánctalpadat és hirtelen a fél ellenséges csapat elkezd téged osztani - igaz, 25 lövés kell hogy meghalj, de ezt bekapod cirka 5 másodperc alatt. A Steel wall nem vigasztal.
  • Met
    Most azt csinálom, akkor nincs más megoldás :)
  • TDantes
    Nem csak úgy lehet felderíteni, hogy ész nélkül előre rohansz.
  • LeonSilver
    Az amit ebben a játékban felderítésnek hívnak az a legritkább esetben az. Inkább ilyen kamikaze akció, amit qrva hamar megunható ahogy írod.
  • malystryx
    Wing-nek üzenem, hogy azért én is valamennyire egyetértek vele. Én is sokszor scoutot játszottam, mert jó volt. Aztán kicsit meguntam, hogy felderítettem a "nagyoknak" pár tankot, azok meg csak vártak tovább a házak mögött, és szitkozódtak, hogy menjek és csináljam a kib*** dolgomat. Hát én ezt meguntam. Rendben, a scoutnak AZ a dolga. De nem unalmas állandóan minden pályán megpurcanni, mert a nagyok így akarják? Mi értelme van annak, hogy csak azért játszol, hogy kilőjenek? Ez szerintem is uncsi. El is adtam az összes ilyen tankomat.
    Viszont csalódtam a VK3601-ben is, megfogadtam néhányótok tanácsát, és feltettem a 88-ast, és megpróbálok távol maradni a nagyoktól, inkább supportálok. De hiába, mert ez a tank is, 2 lövésből megadja magát, az arty természetesen :) 1 lövéssel kivégez. Méghogy nerfelve lettek.. muhaha.. Hajszálpontos találatok, legtöbbször oneshot ;-)
    Ezért is kezdek el TD ágon működni, jó is lesz majd a softwipe, minden cucc megy TD-be. Pontos időpontot nem tud valaki, mert akkor nem fogok dec. elején belekezdeni a prémiumos hónapba... (tudom sokan kérdezték már, de ha jól emlékszem nem volt konkrét időpont)
  • davidbog
    Akkor biztos neked lesz igazad, ha a tesztetek ezt bizonyítja. Én csak lövegpajzsra gondoltam ami a képen a kegnagyobb átmérőjű körön belüli terület, de ezek szerint nem. Majd letesztelem én is, mert azért nagyon furcsállom hogy az eddigi több mint 400 KT-s csatámban nem volt vele ilyen jellegű problémám.

Hogy egy pozitívumot is említsek a KT-nél: valóban kicserélték a lánctalpakat, jól néz ki a szélesebb lánctalpakkal. :) Már csak a 10,5 cm-es ágyúk skinjeit kéne javítani.
  • DummyBoy
    Szerintem nem gyengébbek a németek ... nincs olyan, hogy "gyengébb" hanem minden másban jobb ...
  • Renegade
    az emberi viselkedés sajátossága, hogy a jót természetesnek vesszük, a rossz ellen meg felszólalunk :-)
  • balika95
    sziasztok, mindenki szidja a játékot így meg úgy, ne mtagadom nagyon sokszor engem is felbosszant, ha kilő az arty, meg a németek gyengébbek, mindig magasabb tierűek ellen kell játszani stb
    mi lenne ha a jó oldalát néznénk?
    végre van egy játék, amelynek van egy tök jó grafikája, második vh.-s tankok, elég szépen kidolgozva, egy összetett játék, nem árt a taktika sem, ráadásul ingyenes mmo.
    végre nem olyan a játék mint egy cod4 vagy mittudoménmi, hogy kilősz egy tárat, és halott vagy, mert nyolc falon keresztül lőttek ki.
    a másik, mindenki aki szidja, az általában elég sokat játszik vele..
    nekem se tetszik benne nagyon sok minden, de néha jó csak úgy leülni és élvezni, ahogy vezethetek egy tankot, vagy csak nézni mondjuk egy tigrist.
    saját vélemény természetesen
  • Eagle16
    Vagy baloldalt a legénységnél beállítod az "accelerate crew training"-et.
    Ilyenkor a kapott xp-d egésze arra megy el, hogy a legénységed gyorsabban fejlődhessen.
  • Met
    Mit lehet csinálni az xp-vel ha már minden ki van fejlesztve a tankhoz?
    Azt tudom, hogy aranyért át lehet tenni a free-be de a napi 150 arany nem sokra elég :(
  • Eagle16
    Erről a részről beszélek, úgy kompletten az egészről ami a piros részen belül van. Szerintem még az M4-es Sherman legkisebb löveges is átviszi.

• davidbog
    Ez pont úgy hangzott mint a Panzer Elit többfelhasználós verziója, amiben vannak orosz harcjárművek is. :)

A prototípúsokat én is támogatom, érdekesek és színesítik a játékot. Néha egy csatába több a prototípus tank mint a hardrendbe állított, ez azért néha zavar engem.
  • davidbog
    Hát én ezt nem értem. Amikor 1 hete játszottam a WoT-tal, nem volt ilyen probléma a KT tornyával. Ha szemből lőttek és nem a lövegpajzsot találták el akkor nem sérültem kicsi ágyúktól. Minimum tier VIII-as ágyúk kellettek hogy átüssés. Lehet hogy az én tornyom nem selejtes? :)

Nem a lövegpajzsot lőttétek? Nem olyan nehéz eltalálni a lövegpajzsot, nem olyan kicsi. Mellesleg ahhoz képest, hogy a lövegpajzs íves erről se pattan le semmi.

Még egy bosszantó gyenge pont a KT-nél: a toronygyűrű találat. Ez nagyon kicsi terület de rendszesen eltalálták régebben, mostanában nem. Valószínűleg az auto célzással lőtt arra a területre, de most már nem nagyon használják. Akkor sérült a harckocsi és torony KO is esélyes volt. De gondolom ti a teszt alatt nem itt találtátok el.
  • TDantes
    De ez szerintem nem baj. Több típus, így változatosabb. A baj az, hogy a német tankoknál ilyen marhaságok vannak, hogy a torony jóval gyengébb mint kellene.
  • Adjunktus
    Valószínűleg ők is úgy ültek neki a fejlesztésnek.hogy kizárólag IIvh-s tankos játékot csinálnak.Csak amikor átnyálazták a szakirodalmat meg megnézték a háborús beszámolókat meg statisztikákat,akkor rájöttek,hogy a Németek túl nagy fölénybe lettek volna.Ebben a játékban a balance rendszer felborítása nélkül nem tudták volna lemodellezni az Orosz mennyiségi fölényt.(Bár az előzőekben vázolt tervek szerint érdekes lenne egy 10 Tigris vs 35 T-34 csata.:D)
    Ezért aztán kerestek olyan Orosz tankokat amik felvehetik a versenyt a Német gépekkel.De ilyeneket csak a háború után gyártottak vagy terveztek.Gondolom valahogy így tolták ki pár évvel a tank listákat.
    De ha már IS-4 meg 7,akkor be kellett rakni a prototípusokat is,mert akkor meg már az Orosz oldal lett volna túl erős.Meg aztán ha ragaszkodnak az Amerikai ághoz is,(márpedig üzletpolitikai szempontból ragaszkodniuk kellett hozzá)akkor kénytelenek voltak normális Amerikai tankokat keresni.Azok meg csak prototípus szinten léteztek ebben az idővallumban.Senki nem akarná a hajléktalan Sherman különbdöző verzióit,még madáretetőnek sem.:)
    Szerintem valahogy így kerülhettek be a prototípusok.
  • Renegade
    egyetértek, a prototipusos vélemény kivételével (szerintem azok lehetnének a prémium kütyük).

Viszont kevesen játszanának vele, nem véletlen a WOW-os utalás: egyszerű legyen mint a faék, nagy tömegeknek nyújtson szórakozási lehetőséget, mint a trash reality/show vagy az egyszerű fiú v. lány zenekarok :-)

Még ha a tankoknak súlyozva is lenne az értéke (nem 15 vs 15, hanem xpont vs xpont), milyen sírás lenne már amerikában, hogy brühühü 2tiger vs 15 sherman, brühühü, mind meghaltunk, ez csalás, brühühü :-)
  • Renegade
    ezt így látva azért elég kemény, na mindegy, elvégre tudjuk, hogy ez egy elfogultan szovjet tank barát árkád játék :-((
  • TDantes
    A prototípusoknak én kimondottan örülök. Ha már a valóságban nem harcoltak, legalább a játékban .
  • Adjunktus
    Ha én lennék a fejlesztők atyaúristene,akkor én eleve másképp csináltam volna.
    Jóval nagyobb térképek,nagyobb látótávolsággal és nagyobb optika nagyítással.Német tankok jobb optikával felszerelve és a pontosabb lövegeikkel,1500-2000méteren belülről már oszthatnák az észt.Az Orosz tankoknak csak 1000méteren belülről lenne esélye pontos válasz lövésekre és csak 5-600 méterről lennének egyenrangú ellenfelei a Németeknek.Viszont közelről már fordulna a helyzet,merthogy az Oroszokat gyorsabbra,agilisabbra csináltatnám.
    Ezen felül a Német tankok jóval nehezebben fejleszthetők lennének.Több xp,credit és a fentartásuk is sokkal költségesebb lenne mint az Orosz tankoknak.Aztán lehetne választani,hogy Német,szenvedéses fejlesztés,nagy költségek vagy Orosz gyors fejlődés,olcsó fenntartás.
    Eleve kihagynám a prototípusokat.Csak II vh-ban használt tankokat indíttatnék.Volt a PZ IV-nek is vagy 6 verziója,a StuG-nak is volt több vagy akár a Panthernek.Ugyan úgy a másik oldalon is volt több olyan II vh-s tank ami nem szerepel a játékban.Német KT,JT Orosz IS-3,ISU vonal maradna meg.
    Nem lennének müholdas tüzvezető rendszerű,lézeres keresőfejű,taktikai atomtöltetet lövő artyk.Őket ténylegesen leamortizálnám support feladatok ellátására,amire valók lennének igazság szerint.Nem lennének főszereplők mint most.
    Eleve nem hp rendszerű sebzésmodelt használnék.Nem tudom milyet,de nem hp alapút az biztos.Vicc hogy a"félelmetes"88-assal egy alap T-34-be 3-4-et kell lőni,hogy feldobja a pacskert.
  • zoltang
    Érdekességnek egy ismert valódi táblázat.

f.:
    Osprey - New Vanguard 001
    Kingtiger Heavy Tank 1942-45
  • PLaci #11630
    Ballance FTW!

• TDantes
    Bizony. Ezért mondtam, azért van így, hogy a Sherman is ki tudja lőni a Királytigrist. Még végén a német tank, túl erős lenne, a három szinttel lejjebb lévő kis tankban ülő hülyegyereknek
  • Mester61
    Nem tudom mióta játszol nekem több mint 3000 csata van szeptember óta, júniusban én is igy kezdtem,menj végig mindenen te is gyakorolj fejlessz ezt mindenki végigcsinálta és nekünk is volt, keserédes élmény, de mostmár ütős gépekben ülünk,
    és hidd el a gyakorlat kell, jó is, hogy nem egyből full nagy gépben ülsz , gyakorolj, fejlessz,ha meg nem tetszik millió más játék is van.
  • Eagle16
    Dantes-el próbáltuk tréningszobában...M4A3E8-as M1A2-es lövege olyan 20 méter távolságból átlőtte a KT tornyát szemből.
  • Renegade
    mert a játékosok nagy része már nagy vassal nyomul, tehát nehezen tud olyan csatába rakni, ahol lehet picivel lövöldözni, próbáld valahogy megemészteni, gyakorolj, készülj az élesre, ott ugye mindenki nulláról indul, persze lesz ott is olyan, aki már a 3. nap tigrisben fog ülni, de nem ez lesz a jellemző.
    Többször be volt már rakva az a táblázat, ami megmutatja, hogy az adott jószág milyen csatába kerülhez be. Sajna, ha késön csatlakozol be, akkor az elején kevés a játék élmény, viszont szerencsére ezek hamar kipörgethetőek és gyorsan javul a játékélmény.
  • TDantes
    Ne hét csatát nézz, hanem vagy huszat, harmincat.
  • WinG
    Az a baj, hogy nem panaszkodnék, ha nem mindig az utolsó háromban lennék, hanem mondjuk néha az első ötben. Az utóbbi 7 lejátszott csatából 7 alkalommal indultam az utolsó két hely valamelyikéről, és csak egyszer volt olyan, hogy a legerősebb harckocsi nem egy IS-7 vagy Ktiger lett volna.

Én elhiszem, hogy felderítésre való ez a tank, de ha Pz2-vel Pz3-asok ellen harcolok, akkor Pz3-mal miért nem játszhatok olyanok ellen, amilyen nekem is van?
  • TDantes
    Nem hát. Nem pattannak le. Hát akkor, hogy lenne esélye egy szaros Sherman-ak vagy T-34-esnek a Királytigris ellen?

Amúgy ez semmi, az alap Tigrisem, az régen folyton kigyulladt. Emlékszem, valaki magyar srác, Panzer III/IV-el lenyomta a Tigrisemet. Rá lőttem, a PzIII/IV-re hátulról, lepattant. Ő vissza lőtt, és kigyulladtam. Vicces...de állítólag ilyen már nincs benne.

Volt IS-em is, harcoltam egy IS3-ellen, és folyamatosan pattogtunk egymásról. Leadtunk mind ketten egy rakás lövést, és nagy része folyamatosan lepattant. Bezzeg a Királytigrist...eh...minden képes sebezni.

Az E-széria is ugyanilyen lesz, ezt megmondom előre. 100%
  • TDantes
    Nincs. Luch-al ne is nagyon akarj ki lőni senkit, az a felderítő ág. Csak felderíteni jó.

PzIII-at, időnként olyan csatába rakja, ahol bőven van esélye kilőni másokat. Nem mindig IS7-ek ellen rak be.

Előbb engem PzIV-el berakott olyan csatába, ahol a második, vagy harmadik voltam a tornasorban. Lett is öt kilőtt tankom. De PzIII-al is rakott jó párszor ilyen csatába.

Ha viszont a nagyok közé rak be; hát...ez van. Nincs esélyed, de ha ügyes vagy, jó felderítő, kapsz egy rakás XP-t.

De azt hiszed, meg mindenki más aki amitt bosszankodik mint most te, hogy ez a szívás. Nem. Fingod sincs milyen jó most neked.

Amikor megkapod a 7-es, vagy 8-as szintű nehéz tankot, és berak olyan csatába, ahol esélyed nincs, és mész vagy tíz mínuszos kört egymás után, na az lesz majd igazán bosszantó.
  • Renegade
    nem szeretsz visszaolvasni?

light + PzIII = scout, tehát nem az a dolga, hogy harcoljon, hanem, hogy spotolja az ellent védje a saját artyt és ha tudja semmisítse meg az ellenségét, tíz csatából kilencszer ez így volt és így is lesz
  • davidbog
    A mantle armor a lövegpajzsot jelenti, ami valóban nem volt erős, 100 mm, de azért annak a 100-nak nem 65-nek kéne lennie. (A bemásolt wiki részletből esetünkben pont a lényeg a gun mantlet hiányzik.)

Én nem vettem észre hogy a KT Henschell tornya 65 mm vastag lenne szemből. Overlord vagy ti valamit nagyon félre értelmeztetek vagy félre fordítottatok. (Ki ez az Overlord valami fejlesztő? Mert igérgetni és felhajtást csinállni nagyon tud.)
    A Henschell torony általában megfogja a gyengébbik 122 mm és a 100 mm-es ágyúk lövéseit kb 150 méteres távolságból.
    Amikor a T29-esemen 76,2 és 90 mm-es ágyú volt nem tudtam átütni a tornyot szemből, pedig tulajdonképpen 2 méter volt a távolság, mert az ágyúcsövem belelógott a toronyba (Himmelsdorf pályán lerammoltuk egymást szemből. Mindeketten oldalra lőttünk, míg a harckocsik előre mentek, az ütközésig nem is vettük észre egymást). Azonnal elkezdtem a lövegpajzsot lőni, átvitte és sebződött is, ráadásul 5 lövésből kettő kritikus volt.

A KT-nél sokkal kiborítóbb két másik dolog:
    1. Allandóan modulsérüléseket szenved, vagy a legénység sérül meg.
    2. A döntött homlokpáncélon kívűl sehonnan nem pattan le semmilyen lövedék. Például, ha pontosan szemből nézzük akkor a torony oldalai is látszanak, mivel van egy kis ívük, ezért kidudorodnak a torony frontlemezén kívülre. Ez nagyon lapos szög olyan, de soha nem pattan le egy lövedék se. Ha máshonnan nem is de azért innen gellert kaphatna a lövedék.

Az ilyen apró WoT-os csúsztatások miatt nagyon kiváncsi leszek a full treeben szereplő többi német gépre.
  • WinG
    Na, asszem én most kezdem megunni ezt a játékot. megvettem a pz2 luchst, nyomtam vele a nálam ezerszer keményebb harckocsik ellen (KV, T1, T-34, PzIV stb.), nyilván minimális sikerrel. Scoutnak lenni egy bizonyos fokig jó, de már kurva unalmas, hogy egyszerűen ESÉLYEM sincs kilőni egyet sem.

Jó, gondoltam, akkor irány a PzIII vonal. Sikerült is megszereznem a PzIII-at. Na, irány egy csata, gyűjtsünk XP-t. Erre BERAK IS-7-EK MEG TIGER II-K KÖZÉ!!! Mi a lófasz? Már nem azért, de ennek mi a búbánatos lófasz értelme van? Mégis mit vár el a játék, amikor ilyenek közé rak be? Miért nem kerülök be SOHA olyan harckocsik közé, amelyek NAGYJÁBÓL megfelelnek annak, ami nekem van? PzII-vel hadonászhattam a KV-k ellen, PzIII-mal meg hetventonnás monstrumokat lőjek ki?

Erősen gondolkodom, hogy törlöm a f*szba ezt a játékot, mert ennek így semmi értelme. Én szeretem a kihívást, de ez már csak felbassza az agyamat. Nincs valami beállítás, hogy ha már Tier 4-es járművel megyek, akkor max Tier 6-os ellenfeleket adjon? Mert Tier 10-esek ellen SEMMI esélyem nincs még túlélni sem a csatát.
  • TDantes
    Jó, az hogy mi volt a valóságban az egy dolog. Erről is lehet beszélni, de ez engem nem izgat. Nem az a lényeg, hogy valóságos legyen. Hanem, hogy akár németet, akár amerikait, akár oroszt választok, ugyanúgy lehessen vele játszani, ugyanolyan élvezetes legyen. Ne pedig az legyen, hümm, puff, a német tank tornyáról lehámozunk 120 mm páncélt, és az IS4 seggére ragasztjuk.