418795
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    ha hegyes szögben jön egy lassú hvy, akkor nem feltétlen, mert így is eltalálod.
    Ha meg megtanultál manuálisan célozni (szerintem már mindenki tud), akkor rájön az ember, hogy egy nagy médium teste elé célozva (ugye az a nagy felület + a sebezhetőbb), 1 mmre bármilyen távolságról találatot eredményez a hátsó traktusban (motor, lőszer, lánctalp).

Plusz még jön a célkövető hatás + a célzó computer.

Hát igen fura II. vhs kütyük ezek, mert az artyk satelit módban vannak, értsd: tudják merre jár az ellenfél (tereprombolást azonnal látják), továbbá minden nagyobb ágyú lövedéke csíkot húz, tehát ha tudsz counterezni, akkor bármilyen tank kilőhető, nem csak az arty.

De a kedvencem, amire rejtélyes módon senki nem mondja hogy OP, meg csíííít, az a radar/célzó komputer/bármi/akármi és pedig, hogy bár egy tank látótávolsága a játékban maximum 500 m, de ha ezen kívül harcol egy haverod, akkor rádión átküldi a jelet, amitől te sokkal pontosabban lőheted mint az arty
  • HuffnagelSteve
    Ennyi ostoba, gyáva, köcsögöt mint ebben a játékban még a CS-ben sem láttam, pedog ott aztán össze tud jönni a színe-java ..
  • Jacek
  • mijki
    Megvan a tigris
  • Jacek
    Elobb voltam egy roppant elvezetes jatekban, 8 arty vs 9 arty:D mint agusztus 20-an
  • CharrDen
    Ez igaz? Nem kell kicsit elé célozni, mert a lövedék viszont lassabb lett?
  • HuffnagelSteve
    Nem annyira rosszak a közepes tankok de az biztos, hogy a közelébe sem érnek a peccs előtti mivoltuknak. Én például "féltem" ha megláttam az ellesnég járművei között a T-44-et vagy a Párducot. Most rápillantok oszt jónapot, olyan mint a többi. Szerintem sokkal másabb játékstílust követelnek meg most mint a pöccccss előtt.
  • Fenrir
    Tegnap egyik ismerősömmel játszottam, ő IS-sel ment én T29-cel. A Monestary pályán a bal oldalon mentünk abban a völgyben ahol bele futottunk egy IS-3-ba, egy Tiger-be, egy JagdPanther-be, egy sima IS-be és volt még pár medium is. Miután messziről az IS-t félbe lőttem az el is kotródott, de a többi jött. A sráccal megöltük mindet mert a sok noob autoaim-ezett. Az IS-3 úgy esett szét mint ha muszáj lett volna neki. A végén mind a kettőnket a nyomorék arty-k lőttek ki amik persze a teljes harc alatt soroztak minket. Überbrutál harc volt, már előtte is volt egy ilyen amikor 2 KT, egy IS, egy Tigris, T29 meg talán egy M6 kellett, hogy legyűrjenek minket.

A végén egy 10%-os KT ölt meg mind a kettőnket miután már én is meg a társam is 5% hp alatt voltunk. Hihetetlen, hogy ketten megakasztottunk egy 6-7 fős csapatot és ennek a nagyját ki is lőttük amiből mindegyik a mi tierünk vagy afeletti volt.

Ennyit számít a csapatjáték.
  • RatBaG #11689
    nem a warpolás kijavítása miatt talál most el mindenki, hanem mert leegyszerűsítették a célzást.
    most már nem kell elé tartani, csak rámutatsz és bumm...
  • Renegade
    sajnos igen, patch óta átnyergeltem TD-re, napi egy panther megvan, ügyesen mímelem a heavyket, ha meg nosztalgiázni akarok, akkor roppant hamar halál :-(
  • lammaer
    Pontosan. Mivel nem lehet kihasználni a sebességet és mozgékonyságot. Nem gondoltam volna, hogy a teleport fixálása ilyen hatással lesz. Nagyon utáltam, az elsődleges bugnak tartottam amit javitaniuk kell, és most hogy kijavították.... szerintem jobb volt előtte :)

Kérdés hogy a visibility rendszer megjavítása (pl halálbokrok) vajon fog e vmit javítani, de kételyeim vannak.
  • exoterm
    A közepes (és light) tankoknak leáldozott.
  • lammaer
    Ja, ha heavy stilusban csinálod. Bújkálás fedezékben, kikukkolás, lövés.

Pörgős közelharc mint patch előtt... esélytelen.
  • Scharnhorst
    Nekem nincs túl régóta Párducom szóval én nem követtem azt a taktikát amit mesélsz. Picit másképp csinálom , de meglehet oldani h hasznos legyél :) Legalábbis nekem sikerül többnyire megoldani.
  • lammaer
    Sivatagos meg a Monastery szar? Nekem az egyik legaktivabb pályának tűnnek, alig van kemp mert mindketőn jól meg lehet indulni...
  • lammaer
    Hát, régen én is a medium tankokra esküdtem (ki van gyúrva most is a medium orosz/német ág is), de az utóbbi időben, mióta megoldották a távoli warpot, bárki bárhonnan eltalál. Hiába állsz le körözni egy IS körül, a barátai pekingből is eltalálnak, autoaimmal.
  • Scharnhorst
    Nem tudom miért írjátok ezt, de nekem a kedvenc járművem lett a Párduc. Imádom azt a kis gyönyörűséget :) Átlagos körbe 3-4 kill tuti az enyém , IS, IS-3-mal lazán leállok 1v1-be harcolni és többnyire én nyerek :) Én nagyon meg vagyok vele elégedve :)
  • a.carkey
    Azérd Pvel összehozni a DBt, majd DBvel, amíg nincs tornyod addig is összehozni a Panthert, nos, enyhén szólva is gyilkos. Aztán a végén szart se ér majd a tank? Azért nem. De én már bármit kinézek a ruszkikból. :)

Én nem tudom mi volt ma velem, új egér, vagy fáradtság miatt, de ritka szarul ment ma a KTvel. Szar pályákat (sivatagos vagy 5x, Monastery 4x, Kampinovka 3x) adott be, más nem, és 1x sem éltem túl a végét. Nyerni nyertünk, de valami iszonyat, hogy mekkora lag volt, és, hogy sokszor milyen buta csapattagok közé kerültem.

Remélem holnap jobb lesz! :(
  • CharrDen
    Miért, mostmár a med tankok (t44 és panther) használhatatlan lett? Pedig pont azon az ágon fejlődök :(
  • mijki
    160k és megvan a tigris
  • a.carkey
    Jaja. A patch előtt piszok jó support tank volt mindkettő. Ugyanazt a szerepkört játszottam velük (elkaptam az összes gyorsmanót aki az ágyúimra tört), és tökéletesek voltak rá. Jobb ágyúval, mint a T34, de kb. akkora páncélzattal és sebességgel. Most meg?! Csak a Panther 2 miatt nyomok velük a BDig pár kört, mert DBm még nem volt. :(
  • Renegade
    patch előt jó volt lehetet velük rodeózni, 10,5 fel, aztán kőröztem a nagyok körül, most meg áááh, még a Pantherrel is rettegek :-(
  • a.carkey
    Mindkettő jó tank, csak MÁS játékstílust kíván, bár a P 60 km/h-ás végsebessége messze nem 60, és a sima 88as minden, csak nem jó, DE nagy terepen, okosan használva a patch előtt zseniális volt mindkettő bizonyos szerepkörben (arty def, scout). A patch óta a H szar, a P pedig átlagos. A gond velük is az, hogy 4. rangsorolva tesz be a 88as és a tier miatt nagyvadak közé, és annyit érsz, mint egy PZIII, vagy a lista legvégén vagy, és tobzódhatsz az élvezetekben. :)
  • CharrDen
    Ilyenkor örülök, hogy az orosz szerveren játszom, ott egész normálisan játszanak, nem rohannak be előre hogy meghaljanak stb. Érdekes módon az arty se a killre, hanem a támogatásra megy és igen gyakori a "szép" menet :D
  • TDantes
    Azért ez nagyon szar, hogy valaki ilyen kis nyomi legyen. Nekem eszembe nem jutna ilyesmi. Ha kilőtt, kilőtt. Látott, látott. Jobb volt mint én. Nem az, hogy majd írogatok...eh...
  • Eagle16
    A másik meg :D

Megyek Marder II-vel, észreveszem a másik Marder II-t a bokorban, kb. 75m-re tőlem. Kilövöm. Ere visszaír hogy jelenteni fog, mert én ott aztán sehogy se láthattam volna meg, hackercsítercsaló vagyok.

De tényleg, mit fog írni a levelében a support-nak? "Valószínűleg csaló az illető, mert meglátott a bokorban" :D
  • TDantes
    Nagyon remélem, mind az IS7-et mind az IS3-at tovább erősítik. A többi tankot meg gyengítsék. Kiváltképp a német nehéz tankokat.
  • Renegade
    "Az IS-7 túl sérülékeny" hűű, ha admin lennék, egy ilyen emberkének felraknék egy MS1 tornyot az IS7-ese alvázára, egy hétre :-)
  • Eagle16
    A nap topikja a hivatalosban:

"Az IS-7 túl sérülékeny"

A másik meg az "Errors" topikban:

A T29 túl erős, az Is-3asomat kilőtte és nem tudtam sebezni se a tornyán se a testén, pedig ezzel mindent kilövök, KT-t, VK4502-t, Maus-t :)

Hát ja, szar dolog amikor gondolkodni is kell, nem csak neki menni az ellenfélnek, mert szovjet tankban vagyok és úgy is én nyerek. (azt inkább már nem akarom tudni, hogy BL-9-es löveggel hogy nem sikerült átütnie a 102mm-es páncélt)
  • lammaer
    Egy KVnek mi NEM szedi le a lánctalpát?

Az hogy a lánctalp fejlesztett tudtommal nem befolyásolja azt hogy lelövik e rőlad vagy nem, csak a teherbirást a fordulási sebességet és a max sebességet befolyásolja.
  • Renegade
    inkább humi, annak rohadt nagy a látószöge
  • crossy104
    Egy grillsürő a nagyobb ágyúval már jó.
  • Renegade
    nem igaz, mert OP, és punktum ;)
  • CharrDen
    Attól függ. Wespével megyek, hihetetlenül pontatlan, és ha eltalálok valakit, aki t4-5, akkor is csak 20%ot sebez :/
  • Renegade
    amiért még érdemes artyt venni: rájösz, hogy mégsem op (esetleg azt hiszed majd, hogy a tied nem op, de mindenki másé az, de ez már más történet), ami viszont sokkal fontosabb; ha megtanulsz artyzni, megtanulod elkerülni a találatokat.

A másik, KV az arty csemege: lassú és nem bírja a találatokat
  • crossy104
    De most komolyan.Vegyél. Én kétszer is letöröltem miattuk.Vettem egy arty-t, már nem idegesit.Ha kiszednek, felveszem az arty-t, és idegesitem , és irtom őket én is, széles vigyorral az arcomon.Jót tesz a léleknek, a vérnyomásnak, és az orrodat is tiszticcsa.
  • crossy104
    Vegyél egy arty-t. Engem is az nyugtatott meg.
  • SuLtAN17
    Rosszul vagyok az artyktól néha nagyon kevés választ el attól hogy letöröljem ezt a rakás sz.... Ez a pontosság félelmetesen op. Nem tudok eljutni egy KV-val a bázisukra úgy hogy ne lőnék le a fejlesztett lánctalpam és állok és várom hogy 3-4 arty 30-at sebezve, de 1 perc alatt szétlőjön... Aki tud erre valami okosat mondani szeretettel várom.
  • DummyBoy
    Hmmm ... Akkor marad a VK36 és a JPZ4 ... reggelig eldöntöm ... köszi ...
  • Renegade
    ami kimaradt: a 3001 oldalpáncélja a testen 30mm, szóval loltraktornak se mutasd az oldalad