418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• zalkad
    Szegény szerverek így is vért pisálnak, mire ezt a több száz csatát kiköhögik, ami egyidöben zajlik.
    Elöször talán a mostani motort próbálják meg optimalizálni (pl. ne röccenjen meg a játék, ha eltiprok egy kerítést)
  • [NST]Cifu
    Nincsen arról hír, hogy rendesen lemodellezzék az épületeket (át lehessen rajtuk lőni)?

Ilyen biztos nem lesz.

Illetve, az ágyúcső valós legyen, ne csak egy szellem, amivel lehet kardozni, átsuhan a sziklán, tankon, mindenen?

Ez megint erősen valószínűtlen, mert alapvetően rontaná a játszhatóságot. Gondold el egy ISzU-152 a hosszú ágyúkkal mennyire kerülné az épületeket. Arról nem is szólva, hogy így mekkora szívás lenne, ha azért nem tudsz elmenni a társad előtt, mert a "sorompó" zárva vagyon. :)
  • zalkad
    Végülis én is úgy vagyok vele, hogy a játék hülyeségeit már megszoktam, és tudok velük élni, mert kiszámítható... de az emberi hülyeség folyamatosan fejlödik, és mindig tudnak újat mutatni.
    Egymásra lönek a csapattársak, összevesznek egy bokron, kempelö scoutok, a kempelö scoutokat bszogató kempelö heavy -k, a gyáva artyk, a gyáva artykat bszogató gyáva heavy -k, a noob nubozó kórusok... ezekre nem lehet felkészülni.
  • Renegade
    azoktól kérdezném akik sűrűn megfordulnak a hivatalos fórumon:
    Nincsen arról hír, hogy rendesen lemodellezzék az épületeket (át lehessen rajtuk lőni)?

Illetve, az ágyúcső valós legyen, ne csak egy szellem, amivel lehet kardozni, átsuhan a sziklán, tankon, mindenen?
  • Renegade
    na ja, sajnos sok ember működik write only modeban, elvégre a mai napig lehet olvasni a "dont cap, kill them, more xp" mondatot, a 20%-al pontatlanabbat meg nem is értik sokan. Én is puffogok amikor látom, hogy a csapattárs arty körbe lövi az álló ellent, de tudom, hogy nem az ő sara, hanem, hogy ekkora a variancia :-(

Bezony, ha a két csapat hasonló felépítésű és szinvonalu, akkor sok esetben a győzelem csak azon múlik, hogy a szórásért felelős RNG kinek kedvez.
  • zalkad
    Néha komolyan sajnálom, hogy nem cigizek, tegnap jól jött volna:

Elsö csata Hummellel, 5 kill, mindent eltaláltam, egy csomót sebeztem, nyerünk.
    Második csata szintén Hummel, szinte semmit nem találtam el, de pár nehéz tankot azért lebontottam, viszont ugye nem volt még kill. Erre valamelyik büdösbarom nekiáll nubozni, meg hogy vak vagyok.
    Eleve idegesebb voltam, hogy iszonyatosan pontatlanok a lövéseim, de ez állat még fel is húzott rendesen.
    Visszaírtam egy "fackof" -ot (pont így).
    Egy perc múlva bedarálták a fél csapatot, mert egyesével támadtak, így a kilött pistikék is csatlakoztak a nubozó kórushoz.

Ekkor kellett volna szépen hátradölnöm és rágyujtanom :D
    Aztán én hülye még nekiálltam visszaírni nekik, hogy bszák meg nem a kill a mérvadó, mert azért bevittem pár sebzést, de nem kellett volna.
    Elég lett volna csak egy második "fackof" meg egy "going afk :)"

Ez az artyzás a patch óta egy nagy lutri. Hiába veszel fel jó poziciót, hiába figyeled hosszasan az ellenség tank mozgását, hogy kitaláld, merre kanyarodik... így már tényleg csak arról szól, kinek van mákja.
  • Eagle16
    Engem az idegesít fel nagyon, mikor bemegyek a fedezékbe, majd kimegyek a fedezékből és lövök, erre mire visszatolatnák már valami hülye beállt mögém és nem is nagyon zavarja hogy engem közben meg szétlőnek.

Sőt volt olyan is, hogy direkt nem engedett visszatolatni...na az ilyenek nagyon felidegesítenek.
  • Renegade
    :-)

addigra már sírdogált a legénység a roncsomnál, és kővel dobálta az IS-4est, így én sem bírtam tovább nézni, kimentem hát dohányozni :-)
  • a.carkey
    Ma behúztam 11 találatot KTval, és egyet sem én lőttem ki. Ja, és veszítettünk. :)

Most meg a kastélyos havas pályán a kastély oldalán beállnak kempelni, és elmennek máshová anélkül, hogy kilőnék a már felfedezett, saját térfelünkre átjött tankokat.

Komolyan, néha (mindig?) olyan hülyékkel akad össze az ember, hogy legszivesebben már az elején megnyomná a destroy gombot, ha lenne ilyen a tankban ...
  • a.carkey
    Nincs valami unstuck parancs? Katasztrófálisan be lehet ragadni a nehéztankokkal a kiálló biz baszok közé.
  • lammaer
    Na az ilyen TDtől mentsen meg az isten, aki jön utánam, aztán amikor csata közben elmegy cigizni
  • Renegade
    tudtommal nem, ráadásul az összesítő táblázat is csalóka a végén, mert aki élve marad az kerül előre, függetlenül a teljesitménytől :-(
  • lammaer
    Ennyi sebzésért még loss esetén is minimum 30k jár a hummelnek....

Gyokraltilag humival nem lehet veszteséget termelni, ez nem tudom neked hogy sikerült :)
  • Sir Charles
    Azt nem, csak figyeltem mit csinál, és szerintem 2-3 találatnál többje nem volt.
  • Sir Charles
    Nekem is volt olyan köröm Hummel-lel, hogy kilőttem 5 ellenséget, megsebeztem, vagy 4-5-t. Elvesztettük a meccset, mert béna volt a csapat,
    de gondoltam nem baj mert így is kapok egy csomó lóvét, meg XP-t.
    Erre kaptam 500 XP-t, meg 11000 creditet. A szépséghiba az volt, hogy a lőszer 13000-be került, a szerelés meg 6000-be.
  • Renegade
    ezt meg tudom erősíteni (TD-vel voltam, mentem utánatok), amikor átértünk én már boritékoltam, hogy nyerünk, láttam az IS-t (ezek szerint téged), a roncs mögött, a nagy vas meg ahogy leírtad, erősen figyelt, hogy nehogy belépjen a körbe, áh, ki is mentem cigizni :-(
  • lammaer
    "Végignéztem a meccset és 0 kill-el, meg vagy 2 találattal fejezte be füstölgő roncsként."

Meg lehet nézni mások csatabeli teljesítményét is? Jó, a kill ki van irva, de azt is hogy hányat lőtt, kit sebzett?
  • Renegade
    na igen, plusz még vegyük hozzá, hogy a haverja az utolsó másodpercben bele lőtt Asmoba, hogy ne legyen meg a bázisfoglaló plecsnije. :-(
    Mégis mitt hitt? Hogy hagyunk neki egy 20%-os KV-t, amit lejöhet nagy kegyesen kilőni, mi meg közben mad max körözünk körülötte és ütemesen kántáljuk a nevét?
  • Sir Charles
    Komarin pályán történt tegnap. Délen kezdett a csapat, én IS-el elindultam az ellen bázisa felé. Velem tartott 3-4 medium tank, meg egy IS-4. Kiirtottuk a bázisvédőket, és elkezdtük foglalni a bázist. Erre elindult felénk a másik oldalról két KT, egy IS-3 meg elkezdett lőni a tüzérség(Su-8 meg egy busz). Én bebújtam a kör szélén az egyik kilőtt csapattárs mögé és capoltam a bázist. A nagy tankok nem tudtak lőni, még a tüzérség is alig. Ekkorra már csak én meg az IS-4 voltunk. Körülöttem másodpercenként robbannások, de nem talált el senki. Erre mit csinál az IS-4? Semmit. Megállt a körön kívül!! a domb takarásában és nézelődött.(nem lépett ki, mert mozgott, meg forgatta a tornyot)
    Már 70 %-on volt a bázis foglalás, amikor bekaptam egy lövést. A csapatunk kilőtt fele írja az IS-4-nek, hogy takarodjon be a körbe és semmi. Megint 50 % volt a cap, amikor megint eltaláltak, utána meg kilőttek. Csak 2x nyerhettük volna meg a meccset, ha csak 5 m-t előretolja a verdáját, de nem. Végignéztem a meccset és 0 kill-el, meg vagy 2 találattal fejezte be füstölgő roncsként.
    Ha valaki megmondja, hogy ennek mi értelme volt, azt szívesen meghallgatom.
  • lammaer
    Az csak az olyan földi halandóknak volt takarásban, akik a házaknál csikicsukiznak a minimausszal... az én isten nézetemben a hülyegyerek félúton táncolt zászlójuknál a szélmalom meg a házsor között :), ha jól láttam még egy nagy matricát is ragasztott magára hogy "ide lőjetek".

Amúgy csak ezt az egy menetet toltam humiban - azt is csak azért mert van ugye ez a dupla xp dolog :)

Most T29-IS3 a kedvenc.
  • Renegade
    az én voltam, te lökött :-)

nagy csíter ez a lammaer gyerek, mert az ellenfél minimause-a végig takarásban volt, de azért lebontotta 15%-ra :-)

na majd este rád írok, felmegyünk egy TS-re, Ventrire, megyek humival, aztán lealázunk mindenkit :-)
  • lammaer
    "+1. 5en vagyunk, nem tudunk együtt játszani orosz szerveren mert: 1. platoon is kicsi 2. ki fizetne amikor még a teljes sincs kinnt :/"

Az orosz szerveren kinn van a teljes, nem?

Amúgy nekem általában az a bajom a platoonal, hogy nehéz olyan embereket találni, akik mondjuk legalább 1 órát játszanak miután összeálltunk a platoonba.

Az a halálom, hogy hun chaten rimánkodnak emberek platoonért. Behivom, várok rá 6-8 percet hogy mehessünk együtt, majd két meccs múlva benyögi hogy "csá, mennem kell aludni".

Jó, nem kell olyan fanatiknak lenni mint én, hogy este 9-10-től tolom hajnali 2-ig (bár szerencsére akadnak ilyenek is), de ne rimánkodjon már plattonért az aki 10 perc múlva lelép.

Szóval, 3 jól együttműködő embert sem könnyű összeszedni, nem hogy 5-öt...
  • lammaer
    "Ma Lammaer-el találkoztam, a Karnelia pályán.. Végre innen is valaki :)"

Hát, ha feljössz a hun csatira és csinálunk platoont, láthatsz gyakrabban is embereket innen... bár, nem biztos, hogy mindig élmény :)

Tegnap is valaki meglátott a hummelemben kampirovkán, aztán mivel 0 killel fejeztem be a meccset, megfenyegetett hogy elmondja mindenkinek itt az SG-n hogy milyen béna vagyok

• XenHai
    De ha meg indul meg eszel pár orosz tankot
  • [NST]Cifu
    Jah, milyen szép lenne, ha a téli pályákon 5 perc bikázás után indulna csak be a Panzer, mi? :D

Hülyékből amúgy tényleg nincs hiány a játékban. Volt, hogy a sivatagos pályán az IS-4 azzal kezdte, hogy a szokott bázis előtti magaslati pozíciót elfoglalta, és el sem hagyta egész idő alatt. Mi északról kemény harcok árán elvergődtünk a bázisukig, már foglalja egyik társunk (engem már bedaráltak eddigre) a bázist, mikor beírja, hogy 'don't cap'. Ja persze... Ő a bázist védi egy IS-4-el, én meg végig támadok a Ferdivel, mert nem nincs üres bokor a bázison...
  • a.carkey
    Na ugyanez velem is, csak két amerikai bádogkoporsó nézte végéig ahogy egy M6, két T1 és én a KTben vagy 11 ellenfél ellen csatázunk jó pozícióból, majd persze az artyk szépen eldöntötték (sivatagos pálya) a "küzdelmet". Persze ahogy purcantunk, abból a 11 tankból 7 megjelent a bázisunk előtt, majd úgy lemészároltak mindenkit, hogy lövést alig adtak le a mieink. Iszonyat faszláma szarkupacok rohangálnak heavy tankkal. Én leszarnám a balanceot, csak tényleg, lehessen jó társakkal menni. Amikor a németek levillámháborúzták a ruszkikat 41 során, "ott sem annyira voltak" minőség beli fölényben, hanem főleg taktikailag és kommunikációban verték meg az oroszokat. (Majd jött a tél és felnőttek az oroszok is a feladathoz.)
  • CharrDen
    +1. 5en vagyunk, nem tudunk együtt játszani orosz szerveren mert: 1. platoon is kicsi 2. ki fizetne amikor még a teljes sincs kinnt :/
  • HuffnagelSteve
    Tomogatom ;) Tegnap este két gyökér (is-3 és tigger2) végignézte a sivatagos mapon egy dombtetőről, tőlem 20 méterre ahogy szétkapott egy tigger meg egy IS. Én M6-al voltam, nem volt nehéz. Majd amikor velem végeztek akkor a mi két, bátor szarkupacunk kilőtte a két támadót. Addig egyetlen egy lövést sem adtak le, hiába szpottolgattam meg nyomkodtam a HELP-el.
  • malystryx
    Na, ez már tetszik :)
    A Marder II-re megvettem a legnagyobb ágyút, és gyors ki is próbáltam, Enszk városos pálya. A játék közben sikerült egy Marder II-t kiszednem, közben én is kaptam egy lövést tőle. Aztán azt vettem észre, hogy egy arty maradt meg én, és 6 másik ellenfél. Az arty még kiszedett egyet, aztán kilőtték. Már foglalták a bázisunkat mire odaértem, 70% fölött volt már. Befordultam a kőfal egy résén, és pont oldalból elkaptam egy Pz3 Ausf.-ot, már sérült volt, így 1 lövés elég volt neki, a másik egy Lee volt, gyors lelőttem a láncát, ezzel is megvoltam, majd jött 1 TD, azt is sikerült kilőnöm, és a maradék TD, és arty után eredtem, és a végét megnyertem 3 plecsnivel: Top Gun, Sniper, Defender.
    Most jön ami nem tetszett, kinyomta a szememet 960 xp-vel, meg 8900 credittel!
    De lexartam, mert tök izgultam végig, és a végén nem a pénz volt a lényeg :)
    Bocs, hogy leírtam, de ez nekem ritkaság, és nagy élmény volt. :DD

Ma Lammaer-el találkoztam, a Karnelia pályán.. Végre innen is valaki :)
  • Renegade
    én eljutottam oda, hogy leszarom a tápos orosz tankokat, a csiterOPlámagagyi bármit, akármit, az sem érdekel, ha nem lesz több új tank kezdésik, de könyörgöm lehessen nagyobb csapatban, ismerősökkel játszani, mert amit művel egy-két ember, az nagyon kiborító.
  • Achmed927
    Nem azt mondtam hogy direkt kilövöm őket. Csak ha akkor mászik elém mikor lövök. Hát akkor dögöljön meg na. Ő hibája. Én nem fogom más nemzet emberére figyelni. Ha magyar csapattal játszok természetesen jobban figyelek. Ha sima meccset nyomok csak magamra figyelek, hogy nekem hogy jobb lőni. Ha meg a kis ,,low" tier sikítozik tehet 1 szívességet.
  • DummyBoy
    Nemtom ... valamilyen szinten igazad van, sőt ... de mikor akkor mászik mikor fullra zoomolva lövök? Én kérjek bocsánatot, mert az idióta beáll közvetlenül a SU152 elé?

Ráadásul szépen le is track-eltem magam miatta ...

Direkt nem lövök bele, csak puffogok magamban, max beírok neki ... De balesetek előfordulnak ...
  • TDantes
    Szemét dolog ha eléd másznak, de az még szemetebb ha ki lövöd őket. Utálom azokat a köcsögöket, akik azért lőnek bele egy csapattársba, mert az szerintük rossz helyen áll.

Lehet megsértődni nyugodtan, de az ilyen bann-t érdemel. Aki direkt a csapatársait lövi, azt ki kell vágni a francba a játékból.
  • a.carkey
    Van Loltracktorom. Maga a tank alacsony szintü, de van Ktm is. :) Ezért nem jó ez a megközelítés. De az előbb belelőttem, mert én voltam ott előbb, és ő állt be elém egy LEOval!!! :D Persze előtte szóltam, hogy takarodj onnan, nem reagált rá. Aztán odébbállt, és két utcával arrébb elpatkolt egy másik sajáttól. :)
  • Achmed927
    Ismerős jaja. Mivel a ,,kisebb" tankok 1 lövés a JT-nek kilövöm őket a szarba ha elém másznak. Aztán arrébb gurulok. :D

Ez a láthatatlanság bug mikor kerül javításra ? Elegem van már, hogy MINDENKI csak kempel. Én meg támadok. Persze hogy elsőre halok meg.
  • lammaer
    Pillanatnyi hangulat kérdése :)

Ha alacsony szintű tankról van szó (tehát feltételezhetően kezdő) többnyire be szoktam irni, hogy "ugye tudsz róla hogy a tűzvonalamban vagy? Nem tudom garantálni hogy esetleg véletlenül téged talállak el".
  • PLaci #11783
    Velem szerencsére még nem fordult elő
  • a.carkey
    Ti mit csináltok az olyan barmokkal, akik - miközben te egy TD vagy - PZ IIIal és artyval (zseniálisan "rövid" töltési idő) bemásznak eléd olyan terepen, ami TDnek kedvez? Belelőttök? Mert én beírom, hogy takarodás, vagy beléd lövök, de nem mennek el ...
  • PLaci #11781
    Most pl P-vel köröztem egy VK36 körül, és ki is szedem, ha nem szedett volna ki az arty...
  • lammaer
    Mit akarsz, mire szóljunk be Ogár? :)
    Befizetsz egy 5 perces gyalázásra, akkor szivesen osztalak. Igaz, másoknak alapból jár :)