418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Adjunktus #11937
A parancsnok.: Hans Jeges von Regenkurt.:D -
Akkor a VK mg a maus nem kap semmi pluszt? -
Ááááá dehogy megyek én orvoshoz. Nem megyek én sehova, csak játszani. :D
Remélhetőleg nem fog a sok núb külföldi JT-t venni egyből. Örülök, hogy kevés van belőlünk. Jah és végre talán lesz csapatösszetartás, vagyis a TD-k védelme, mivel a mostani állapotban mindenki szarik a TD-kre. Nem veszik észre, hogy a csapat gerince lehet 1-2 kokemény TD. :D -
ha a nehéz szar legalább a német td-ék ütni fognak! -
Megkérdeztem, csak a Ferdinand 128-asa, meg a JT két ágyúja kapja meg a sebzés növelést.
Csak így nem értem, ugyanaz a kaliber, de mégis valamiért többet sebez. De legalább ezért is megéri majd TD irányba menni. -
Adjunktus #11932 Basszus Hell! Keress fel egy szakembert,minnél előbb!
Ez a JagdTigeres beszűkült tudatállapot már kóros!
-
Ha ez elböffenti magát ...
... kő kövön nem marad ! -
Egy lövés majdnem atomvillanás lesz. :) -
Valószínűleg így fog kinézni a Tier 8-as német. Az alváza egy E-100-asé.
Egy ilyen tuti kell majd, de csak néha veszem majd elő :D -
spiczi91 #11928 A kis cuki :ASD -
Renegade #11927 fura egy elgondolás, vajon, hogyan modelezik le a élőerős toronyforgatást? Lesz + 1 japó aki ezért felel és ha meghal, akkor átmegy td-be a tank? :-) -
Renegade #11926 hát nem aranyos? :-)
-
JAPÁN???? -
Persze hogyne ...... én is sok mindent akarok. :D -
spiczi91 #11923 A Sturmtigerem akarom. -
Meg egy kis infó hogy hogy alakul majd a kaliber (és ezzel együtt a sebzés is) a nagyobb SPG-kel.
Szovjet: Tier 7-ig marad a 203mm-es, a Tier 8 viszont kap mjad egy 180mm-es ágyút, aminek olyasmi sebzése lesz mint a 203-asnak, de gyorsabban tölt újra.
Német: 150, 178, 210mm-es űrméretek a tier 6-os kategóriáig.
Japán: a csúcs SPG 300mm-es gránátokat fog dobálni...
Amerikai: Tier 6 már 240mm-el. -
Röviden a reakcióm erre : ÉLJEN !!!! :D:D:D:D:D
JT powa ! :D -
Grat... már csak pár ezer XP kell, és megvan a Tiger II nekem is.
Illetve még lóvé is kell hozzá, de a Tigris I marad, szóval máshonnan kell kigazdálkodnom.
Van kb 40.000 free XP -m is, gondolom elöször lánctalp + torony ami kell rá, ugye? -
-
Mostanában menő a kurva jó csaták fényképezése és linkelése.
Tegnap a KT-m igen komolyat irtott miután az első 2 percben 40%ra lecseszték az erejét. Úgy felhúztam magam hogy teljesen ellentétes irányba elmentem (miután ellőtték a tornyom és ágyúm) és Ammo racket találtam az IS3nak ami 43%ról felrobbant. A többi az csak töltelék volt.
-
HuffnagelSteve #11917 "Nekem a kedvenc olcsó védelmem a zimmerit :-"
Nekem meg a rákó zsümi ;) -
Renegade #11916 én olyat is olvastam, hogy a németek lőttek először menetből, ráadásul elég hatékonyan (a technikának hála), talán még Rommel erőltette a gyakorlását, amikor megkapta a szellemeket a francia vakáció előtt.
nagy kópék voltak ezek a németek, nagyon precízen megfogalmazták még azt is, hogy támadás esetén hogyan bontsák fel és rendezzék át az alakzatokat, hogy ne zavarják egymást a lövöldözésben
szerintem (na de itt ez már merő fikció) nem lett volna abból semmi baj, ha csak négyszeres fölénybe vannak, nagyobb baj volt, hogy Hitlernek elment a józan esze és hülyeségeket parancsolt (last man standing, stb).
Nekem a kedvenc olcsó védelmem a zimmerit :-)
-
Ja ja
-
Jönnek az egerek...de a patkány még várhat. -
Ja igen, az alap ágyúja is...szóval a kisebbik 128-as 560-at fog sebezni, legalábbis ezt írták. Csak akkor furcsa lesz, hogy a Maus ágyúja meg marad ugyanolyan...esetleg az is jobb lesz? Mert akkor végre versenyképesebb lesz a VK4502 és a Maus is. -
Tudtam én hogy JT-t kell venni :D
A következő patch-ben 620-as sebzést kap a nagyobbik ágyúja a mostani 520 helyett, valamint lövés után kevésbé lesz látható (-20%) -
Érdekes,hogy a régi felvételeken,csak Orosz és szövetséges tankokat látni,hogy menet közben tüzelnek,még a Német tankok álló helyzetből,sokszor nyitott búvónyílásokkal lőnek,miközben a parancsnok a toronyból távcsővel vezeti a tüzet.:D
Na nem azért lőttek menetből mert akkora májerek lettek volna!Egész egyszerűen fostak.Ha tudták,hogy Német páncélelhárítás van a körzetben és még messziről látták is őket,akkor ilyen random fire lövöldözés ment menetből,hogy hátha véletlenül eltalálunk valakit.Az 5 másodperctől több megállás már határozottan káros volt az egészségre.
Számvéber Norbert anyagai alapján maga Sztálin adott parancsot arra, hogy menetből tüzeljenek 1942-től. A német eljárás az volt, hogy rövid megállásból tüzeltek, majd mozogtak tovább, amíg újratöltöttek.
És ez mid a Német optikák és precízebb nagyteljesítményű lövegek miatt volt.A játékban ebből semmit nem lehet észrevenni.
Legyünk őszinték: abból sem, hogy a szovjetek bő 4x számbeli fölényben voltak...
Ami a TD-k álcázását illeti, az való igaz, hogy a képzés minőség egészen 1944 elejéig roppant alapos és minőségi volt. 1944-től kezdve viszont egyre kevesebb és kevesebb idő és lehetőség volt az alapos képzésre.
Nekem is nagy kedvenceim a rohamlövegek és páncélvadászok, különösen a sufnituning módszerek. A finnek például a háború vége felé betonnal erősítették meg az ágyúpajzsot, és rönkfákat rögzítettek a test oldalára.
-
Renegade #11910 good story bro :-)
"hullámvasúton a büfékocsi." azért látom a hülyeségért nem mész a szomszédba :-)
kicit más, még a szellem ágyú témához: azért is lenne üdvös, mert elég frusztráló, hogy néhány ami tankos rájött, hogy a kardozós taktika nekik halmozottan előnyös, mert elég szöszölős úgy testre célozni, hogy szemből rám mászik a tank -
Adjunktus #11909 Egyébként a Heavy tankok nyilvánvalóan támadásra lettek kitalálva,még a TD-k a gyalogságot támadásban támogatandó rohamlövegek mintájára fejlesztették ki.Kezdetben kényszerűségből.Az első T-34 és KV tankok felbukkanását kibírták röhögés nélkül.Egyszerűen nem volt hatásos lövegük ellenük.Akkoriban még az 5cm hosszúcsövű pak-ok voltak divatban,azok meg kevesek voltak mint hullámvasúton a büfékocsi.
Előszőr a zsákmányolt 76mm-is Ruszki lövegek voltak azok amik hatékonyan tudták semlegesíteni őket.A Németek szerencséjére volt belőle jópár.
De ezek vontatott üzemmódban nem tudtak kellő sebességgel felzárkózni az akkor még offenzív Német csapatokhoz.Ezért aztán mindenféle alvázra pakolgatták fel a 76-osokat.Skoda,PZ38 Opel plató,sörös ló nyerge,meg mit tudom én még mi nem volt.
De ezek aztán annyira jól beváltak,hogy elkezdték tudatosan tervezni a kimondottan páncélelhárításra használatos páncélvadászokat,vadászpáncélosokat.Jóval gazdaságosabb gyártás,alacsonyabb felépítmény,a torony elhagyása miatti súlycsökkenés,nagyobb mozgékonyságot eredményezett.Persze a Németek sokszor inkább a páncélzat vastagítására használták a súlynyereséget.
A TD-k legénysége aztán külön kiképzést kapott.Külön tantárgy volt az álcázás a pozícióváltás sőt még hívatásos erdészek is oktattak növénytant!:D
Nem vicc!Azért,hogy megtanulják melyik fa,bokor dobja le könnyen a leveleit és melyik szívósabb.Következésképp,hogy melyikkel érdemes álcázni annélkül,hogy az első lövés után ne látszódjon kilóméterekről a levél felhő,a gépen meg ne csak a csupasz gallyak maradjanak.:D
Vizezték,vagy vizesponyvát feszítettek az alacsony felépítményű gépek csöve alá,hogy ne verjék fel a port,stb.Tehát elég komoly ággá fejlődőtt a TD.
Na faszom,de ráérek ennyit pofázni!:D -
Adjunktus #11908 Teljesen helyzetfüggő volt.Kivéve a Ruszkikat!Ők még a boronával is rohamoztak!:D
Mondjuk nekik muszály volt.Egyrészt hajtotta őket a az agyonképzett vezérkar (persze őket is nyomták felülről és a vége felé már nekik is voltak tehetséges harckocsizó parancsnokaik),másrészt minnél előbb a saját lövegeik hatásos lőtávolságán belül kellett kerülniük,ha valami sikerélményt akartak a komolyabb Német tankok ellen.
Érdekes,hogy a régi felvételeken,csak Orosz és szövetséges tankokat látni,hogy menet közben tüzelnek,még a Német tankok álló helyzetből,sokszor nyitott búvónyílásokkal lőnek,miközben a parancsnok a toronyból távcsővel vezeti a tüzet.:D
Na nem azért lőttek menetből mert akkora májerek lettek volna!Egész egyszerűen fostak.Ha tudták,hogy Német páncélelhárítás van a körzetben és még messziről látták is őket,akkor ilyen random fire lövöldözés ment menetből,hogy hátha véletlenül eltalálunk valakit.Az 5 másodperctől több megállás már határozottan káros volt az egészségre.
Ha meg nem tudták,hogy vannak-e Német tankok vagy pak-ok a körzetben,akkor meg azért fostak mert mert minden pillanatban kaphatták az ívet.(Halálbokor szindróma!):D
És ez mid a Német optikák és precízebb nagyteljesítményű lövegek miatt volt.A játékban ebből semmit nem lehet észrevenni. -
lammaer #11907 Azt gondolom utána ők is irták a team chatbe hogy noob infantry :) -
Hogy ne tudjak elszakadni a Ferditől, emlékezzünk meg arról, hogy Kharkov-nál a Ferdik jó része azért veszett oda, mert előrenyomulás közben messze maguk mögött hagyták a gyalogságot... :)
Szóval ez a TD / Heavy feladatkör a játékban jogos, elviekben leosztott dolog, de ez egy játék. A realitás meg más dolog. -
davidbog #11905 Az egész helyzetfüggő, van hogy TD-k és nehézharckocsik is támadtak. A felvételek nagy részén persze hogy "kempelnek", egyrészt azért mert nem szoktak mozgó harckocsikból lövöldözni. Másrészt nem sok olyan ember volt aki követte az első vonalakba a támadóéket kockáztatva az életét egy film kedvéért.
A KT és a híd pedig hídfüggő. A nagyok elbírták. A legtöbb folyónál persze bajban lehetett. De normális esetben vasúton szállították őket ameddig lehetett. Lehetőleg úgy hogy minél kevesebb folyón való átkelést kelljen végrehajtaniuk. Ha van rá mód (például kapacitás) minden harckocsit vasúton szállítanak ameddig lehet.
-
Renegade #11904 és egy pár IS, KV felvételt? :-) -
Megnézünk egy pár Tigris, KV felvételt? :). Esetleg Maus, Király Tigris :). (Jelzem a Király Tigris, Maus már olyan nehéz volt hogy a hidakon nem tudott átmenni) -
Renegade #11902 hvy támadott, td védekezett -
Együtt érzek veled...Most kb 5 meccset nyomtam, abból 3-ból így öltek meg... Vicces. Meg a másik... KV-3 tankom van, de iszonyat sok is-3 és is-7 el futok össze...aucs.. -
Kérdésem az.
Valóságban mit csinált egy Heavy, TD....tank -
Renegade #11899 na volt egy üde színfolt: kampinyovka, faszlámákkal, mi páran bőszen megyünk fel a dombra, az ellennél volt 2 humi megy egy su8 azt hiszem, elunták, hogy a társaság nagy része kempel átmentek a bázisunkra mindenkit kilőttek, majd befoglalták (persze a saját hvy-jeik még ekkor sem mertek kijönni a szikla mögül) :-) -
De már most is World of Camping TD and Heavies...