418795

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
A BL-20 a valóságban az ML-20 egy változata volt, az ML-20 egy 152mm-es L/29 csőhosszúságú ágyútarack. A BL-20 ékzáras volt a csavarzáras ML-20-al szemben. Egyébként azért nem értem a BL-20-at, mert ugye a Szu-152 és ISzU-152-ben már ott az ML-20Sz, ami az ML-20-tól csak kozmetikai dolgokban tér el (máshol vannak a kezelőszervek). -
Európai szervereket akarok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Faszom, csata indul, a fél enemy brigád úgy bújt el, hogy tökéletesen lőhetőek voltak SU152-vel, mire az elkezdett pörögni egyhelyben és 2 perc után a hegyoldalon beszorulva találtam magam ...
Utána Su85, megyünk CAP-elni, beérek a körbe, elengedem a W-t ... erre megy tovább ... ki a világból ... -
Adjunktus #12415 Egyébként vonásban általában akkor adták meg a célt,ha a figyelőből vezették a tüzet,hogy az egy adott irányból támadó ellenséget lövessék.
Ha a parancs az volt,hogy -"A célokat önállóan derítsék föl,semmisítsék meg"-akkor a pk-k sokszor inkább órát mondtak,mert az irányzók így gyorsabban"felfogták".:)A páncéltörő tűzvázlaton is óraszöget meg métereket adtunk meg.Esetleg finomításként még nyomtak hozzá néhány adatot.-Földút mellett magányos bokorcsoportól balra 100 előre 50!
Szóval elég sokféle megközelítése volt a dolognak.
Hangsúlyozom,hogy ez a tüzérségnél volt!De gyanítom,hogy olyan nagy eltérés nem lehet a harckocsizókhoz képest. -
Adjunktus #12414 Sejtettem,hogy valaki beleköt! 
Azért írtam így,mert a játékban jobban hangzik.
A harckocsizók pontos parancs sorát,meg céljelölését nem tudom.De egy hivatalos tüzérségi tűzfeladatot még le tudok nyomni.
-Figyelem! Lő az üteg!
Hotel Bravo 00 23 számú cél! Beásott gyalogság!
Irányzék 456...456! Alap iránytól jobbra 02...02!Zárd a tüzet a vezérhez 001-el...001.el!Merev zárótűz!Repeszromboló gránát pillanatgyújtó 3-as töltet!10 lövedék gyors tűz!1 lövedék tölts!
A parancsnokok ismétlik a legénységnek,majd a pk előjegyzéből kiszámolják a célhoz tartozó pontos oldal irányt és adják le az irányzónak.Az irányzó ez alapján áll rá a célra.A töltő közben állítja a gyujtókat és előkészíti a gránátokat és 1-et betölt.A vezető ponyvázza a csőszájféket,csukja a búvónyílást,figyeli a feszültséget,rögzíti a féket és behúzza a nyakát.:)Mikor mindez megvan,akkor a parancsnok jelenti,hogy
-x löveg irányozva,töltve tűzkész!
mikor minden löveg jelentett.
-Üteg figyelem!Figyelem!Össztűz! TŰZ!
És kezdődik a móka.
-
davidbog #12413 Nem kötekedésből, mert gondolom poénnak szántad, de nekem úgy rémlik nem órában adták meg a célpont irányát, hanem vonásokban. Szerintem már a 2. vh-ban is. Gyanítom a lőszernél is a típust mondták, mert nem egyértelmű, hogy melyik páncéltörőre gondolt. Mivel általában 2 fajta volt. Jól gondolom?
Pontosan hogyan zajlott egy párbeszéd a hk, parancsnok és a legénység közt a cél észlelésétől a tűzparancsig? Egy harckocsis fórumon már olvastam de sajnos nem mentettem el és nem is emlékszem rá. :( -
Nemsokára lesz hivatalosan is, de abban hangok nem lesznek.. -
-Ellenséges tank 11-óránál! Távolság 1200méter! Páncéltörő gránát! Tölts! Irányozz!
-Töltve tűzkész!
-Irányozva!
-...TŰZ!
(( mellé ))
-BAZMEG! -
lammaer #12410 11? De há' még csak háromnegyed van... :) -
Képzeld oda :) -
Adjunktus #12408 Hát ilyen stílusban csak valami hajléktalan Szerb csetnik banda kommunikálna egy harcjárműben!
Ott kérem rend van és fegyelem!
-Ellenséges tank 11-óránál! Távolság 1200méter! Páncéltörő gránát! Tölts! Irányozz!
-Töltve tűzkész!
-Irányozva!
-...TŰZ!
No valami ilyesmi.
-
davidbog #12407 A képeden az az ágyú a 152 mm BL-10, jól írta Overlord, annak BL-10 a neve (de mintha régen nem az lett volna). A BL-20 nem tudom mi lehet, nem rémlik ilyen. Nem valószínű hogy a 130 mm-es lenne a BL-20 annak a S-26 volt a neve az ISU-130-asban, de én még reménykedek hátha mégis a 130-as lesz az. :) -
Eagle ez hogyan lett ilyen ???? -
"Bááázmeg ... mán megin' lepattant ez a szar!!!" :) -
Nemtom, nem próbáltam ... :) -
ja az franko lenne... most csinaltuk a hivatalos forditast nem az amit itt belinkeltek, de hangokrol se kozel se tavol szo se volt ... -
nem de nem volt kedvem veszodni a letoltesevel jo lett ? -
TDantes #12401 Amíg hivatalos magyar szinkron nincs hozzá, nem érdekel. Akarom hallani, hogy
,, Induljunk má'! Ott van baszod egy tank" -
Ezt a Hungarian Localization-t láttátok már? -
lammaer #12399 Inkább a mákfaktorra gondolok :) Szép nagy az az ellipszis, bármit meg lehet magyarázni :) -
spiczi91 #12398 Amilyen random lövöldöz az a szar, pont mákod is lehet. Nekem eddig ma konkrétan ezzel a módszerrel pontosabb volt. -
lammaer #12397 Hát, de abból van egy rakás, ráadásul ugye az ellipszis két végén lévők mégegymástól messze is vannak. Demajd megnézem :) -
lammaer #12396 Legjobb hint töltés közben: "Shooting unmasks your position".
Aha :) -
spiczi91 #12395 Az, hogy azokat a pontokat találja el rendszerint. Nagyobb az esélye a találtnak, mintha az 1 középen lévő ponttal célzok. -
Tobruk? -
lammaer #12393 "Nem a célkeresztet veszi figyelembe, hanem a zöld kis pontok által bezárt ovális alakú képződményt..."
.... amin belül kb bárhova becsapódhat a skuló. Mi ezen a célzás? :) -
Köszi ... akkor tárgytalan ... az M37-ben az az egy jó, hogy alig kell vele fordulni, akkora szögben mozog az ágyú ... valami vidón mintha az m41 is hasonló (bár nem akkora) lett volna ... de akkor asszem benéztem ...
Köszi! -
Az M41 is nagyjából ugyanakkora szögben tudja mozgatni az ágyúját és ugyanolyan lassan céloz mint a Hummel.
A fordulási sebessége viszont borzalmas, kb. ISU meg JT szintű...
Adjunktus: Találtam pár jó célkeresztet, de egyik sem úgy néz ki mint a videóban lévő :( -
Amiatt érdekelt volna, mert ugye nagyobb az a szög, ahol mozgatni tudja az ágyút, mint Hummel esetében (Meg nem mellékesen jobban tetszik :) )
Normális tankokon nem kell gondolkoznom, lehet hogy csak TD-im lesznek :)
IS még tuti, a többi majd kiderül ... Sajnos az új peccsel együtt lett meg a T43-asom is, és nem igazán jön be ez az új médium dolog :( Az ágyúi gyengék, cserébe még tohonya is ... Pedig imádtam a médiumokat előtte ...
@ZelenkaP: Köszi ... a fegyverek statjai nagyjából egyformák, engem a mozgékonysága meg ilyenek érdekeltek volna leginkább ...
Célzási idő --- A hummel GLD-vel kb 13 sec ... (GLD nélkül papíron 6 ...) Mindenesetre ezt TD sofőrnént nem bánom ... csak az a baj, hogy állítólag csak a Hummel bugos ... :( -
ZelenkaP #12389 Én szeretem az M41-et, jó gyors, tegnap is jött egy Tigris mellém, kaptam egy lövést, de szemből, így túléltem, aztán elmenekültem (52-53Km/h a max seb.) Egy ideig próbált követni, aztán feladta. Ez a meneküléses dolog már többször bejött. Nem használtam a Hummelt, így nem akarom fikázni. Ezen ugye a 155mm-es löveg van, ami elég gyilok, egy T34,44 egy lövés. Lassan tölt újra, néha furcsán pontatlan. a pöttyök is aránylag lassan állnak össze, de én meg vagyok vele elégedve. Ha ezek a dolgok nem lennének, akkor nem lenne fair a játékban ilyet használni. Szeretem na...;) Igyekszem a csapattagokat követni, hogy támogatást nyújtsak vele és sokszor mentek életet..;)
Borzasztó nagyot sebez. Mindez persze az orosz szerveren, nagyobb pinggen nem tudom, hogy viselkednek az artyk. Ott jók. Végigszaladtam az USA arty vonalon és nem bántam meg. -
-
Ezt? :) Szerintem sehonnan, de meg lehet csinálni. A fórumban volt valaki aki csinált egyedi célkeresztet.
-
Adjunktus #12386 Igen.És ezzel a videóval kapcsolatban kérdeztem már vagy 2x,hogy valahonnan le lehet-e tölteni ezt a fajta célzó optikát? -
Szakesz #12385 Nem a célkeresztet veszi figyelembe, hanem a zöld kis pontok által bezárt ovális alakú képződményt...
-
lammaer #12384 "hanem a gyűrű pontjai"
Kifejtenéd? :) -
lammaer #12383 Lehet egyedül vagyok, de jobban értékelném ha a 128. tank bevezetése helyett inkább értelmes funkcionalitás bevezetésén ügyködnének (platoon chat, belső voip, új játékmódok, falhoz ragadás javitása, rendes láthatósági rendszer, clan content, egyértelmes és angolul jól beszélő customer support stb stb).
-
köszke, lehet 2 új taggal örvendeztetlek meg cserébe :) -
Nem tudom :D Egy kicsivel biztos :)
Amúgy ilyen lesz az ágyúk hangja, mint ebben a videóban: link -
Zsolt7411 #12380 Köszi megpróbálom. -
exoterm #12379 Továbbra is 100mm? Nem kő....És a panther2 mennyivel is lesz mozgékonyabb, mint a királytigris?
-
Ez valószínűleg a 100mm LB-1. Ez végülis egy D-10T lesz, csak 200mm körül átütéssel.