418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    vááá, ez már vicces (gyúrok egy nagy fika golyót a tiszteletedre), sajna látok logikát abban amit mondasz, nem is keveset (elvégre, ha visszamászok humiba, akkor én is kiemelten rájuk vadászom), ezért kell majd a KT, a végén még én is arty gyűlölő leszek, az lenne az igazi tudathasadás :-)
  • Renegade
    sajnos ritkán, kb 10:3-hoz az arány, megint csak hangsúlyozom párduccal megyek (sokszor ugye top3), tehát megindulok előre, scout + arty csali, ha az az ominózus 3 alkalom egyike, akkor követ 2-3 heavy, felismerik, hogy a hülye párduc táncol az artyknak, az ellennek csőlátása lesz, és korrekten szétlövetik magukat. Sokszor van, hogy az ellen még azt is elfelejti, hogy nálunk is vannak artyk, és hülyére lövetik magukat, mert: wááá, párduc, wááá lőjük ki, sok xp :-) (számát sem tudom, hány zseni KT lövette így szét magát.

A baj akkor van, ha az ellenségnek van egy értelmes TD-je és lekapja a lánctalpamat. :-)

Tény, kb: 30% körül mozog a túlélésem, de ezzel a taktikával élvezem a játékot és egy normálisabb csapatnál nagyon hozzájárulok a nyeréshez, szerintem.

A kulcs annyi, hogy scout tempóba (elsőként) kell valahol kulcspoziciót elfoglalni és felkészülni arra, hogy ha rosszul sül el, akkor én leszek akit legelőször kikapnak.

• Adjunktus
    Az IS is viszonylag gyors.:D
    Vegyél egy komolyabb heavyt vagy TD-t,amelyik max 30km/h körül mozog.Nagy páncélzattal és erős fegyverzettel!(mutáns arti ellen egyik sem fog érni egy kalap szart sem)
    Ha azzal is azt mondod majd 2-300csata után,hogy nem félsz és hogy minden fasza az artykkal,akkor túszul ejtem a Salgótarjáni polgármestert és addig nem engedem el,amég a főtérre föl nem állíttat egy minimum 20méteres Renegade szobrot!
  • kerla
    Nincs egy kicsit arty fóbiád? Sok mindenben igazad van, alkalmazkodni kell, mert arty-t nem fogják kiszedni. én is használom farmolásra elég sikeresen, de az uccsó pacccccs óta jóval kevesebb az arty, tegnap a meccsek harmadában egy sem volt és a sok beszarijani ugyanúgy kempelt tovább a bokorban, bár szerencsére sikerült rávenni őket a csapatban való előretörésre és győztünk is frankón!
  • Renegade
    azért emelem ki, hogy med-el vagyok, ha lesz soft wipe, akkor biztos szerzek egy KT-t, hogy jobb rálátásom legyen. Bár egyszer lenyomtam 100 menetet IS-el, de mivel az artyktól akkor sem kellett félnem, így gondolom nem mérvadó, bár a fene tudja, sokszor nézem a többiek játékát, ha meghalok, és sok béndzsó gyereket látni (lő hevyvel, majd áll tovább a placcon büszkén, ahelyett, hogy rögtön elmozdulna)
  • Adjunktus
    "csak simán hülye és nincsen érzéke a társasjátékokhoz"-
    "nincsen helyzet felismerő képessége"

Társasjáték?Ember!Te 100 csatából hányszor látsz társasjátékot?Random társakkal nagyon ritkán!Minden ember aki a csapatodban szerepel az 1 db egyén!Saját gondolatvilággal.Ez a gondolatvilág pedig a körül fog mozogni,hogy ha elindulok akkor a nyomoronc arty kilő!
    Pontosan azért nem mozdul meg,mert van helyzetfelismerő képessége.
    Mindig vár valaki valakire!Először a scoutolást várják.Failed!Aztán a counter artyzást.Ez is failed.Akkor mi marad?Lesegetik egymást,hogy hátha valaki megmozdul.Jó esetben megbeszélik és akkor egyszerre indulnak meg több oldalról egyszerre.Ebben az esetben csak 1-2-3 tankot fognak veszíteni az első 5 másodpercben.
    De amikor mindenki a másikra vár és valaki megunva a tétlenkedést nekiindul,és rögtön az idulás után 2-3 másodpercel már füstölög is,akkor a többi egyén rögtön azt fogja gondolni,hogy na ez se fog menni,és marad a picsáján a bokorba
  • noname23
    Menjél tigris1-el T-29-el vagy KV-al
    SU-51 SU-14 ellen aztán majd meglátjuk mi a véleményed
  • noname23
    Szerintem joggal van kempelés orosz ágyúkkal simán leszednek és nem is kell telibe találni az én T-29-esem rendszerint 1lövéssel leszedik
    még én egy humival minimum: 3-at kell hogy lőjek egy T-29-hez
  • Renegade
    ja és artyban ülve nekem csak romlik a morálom, illetve amióta kipróbáltam a stugIII-at, azóta úgy gondolom, hogy az artyk rém szar farmerek :-)
  • Renegade
    ez szerintem erősen szubjektív, mert a két top tankom az humi és párduc és nem fosok az artytól (lehet, ha heavym lenne máshogy látnám)

nálam ez kb így néz ki: a franc sem akar humival menni, inkább beülök egy tankba, amivel ha ráviszem a célkeresztet az ellenre, akkor biztos, hogy eltalálom, nem kell az RNG jóindulatára bíznom magamat.
  • Tuvok #12809
    És mi lenne, ha konkrétan végleg eladnád azt az ágyút ? Csak próbaképp ?
  • LSSAHPAUL
    Pedig tényleg az lesz hogy szinte minden játékosnak lesz egy ágyúja, pénz keresés vagy csak "moral" feltöltés miatt.
    A heavy ágyúktól való félelem meg jogos. Pláne akinek van vagy volt az még jobban fosik tőle. S-51ben pedig csak 12 lőszer van. Én úgy számolok mikor meglátom a csapatot hogy tier9=1 esetleg 2 lőszer, tier 10= 3-5, 8-as tier alatt meg megpróbálok két tankot egylövéssel. (nem mindig jön be, de egyik tank mindig ugyanúgy megdöglik mintha rácéloztam volna, szal megéri kettő közé lőni)
  • Renegade
    tudtam, hogy drogos vagy, és ez a másnapos írásod (vagy csak nem ittál még kávét), mert ez most nem volt vicces, pedig hogy örültem, mikor megláttam a hosszú postot, még a fika golyót is eldobtam örömömben :-)

az arty már nagyon lutri (nekem már a napi egy is megeröltető) a counter pedig pláne, ezek egyszerű tények (amit a folyamatosan csökkenő találati% híven bizonyít), persze ettől még lehet utálni őket :-)

ha pedig van 1 mutáns és erre fogja a játékos, hogy nem mozog, akkor csak simán hülye és nincsen érzéke a társasjátékokhoz (vagy a társai közül sokan azok) :-)

Ami szinte biztos: a játékosok nagy részének (lehet, hogy még fiatalok, azért) nincsen helyzet felismerő képessége, de hogy a nagyoktól idézzek,: pont annyi van nekik, mint hullámvasúton büfé kocsi :-)
  • XenHai
    Idáig is volt kemp ! De nem ennyi !!!
  • LeonSilver
    Baszod, ettől a "fosási faktor"-tól kétszer is leestem a székről! :D Qrvanagy.
  • Adjunktus
    Hagyjuk már ezt a halálbokrozást!Nem a halálbokrok miatt van kempelés.
    Hányszor írtátok,hogy a mozgó tank egyszer csak eltünt a puszta közepén?Meg hogy jött feléd és 20m-re előtted eltünt,majd melletted bukkant elő?
    A halálbokor meg a camou bug a támadónak is ugyan úgy kedvez mint a védőnek!Sőtt a támadónak még inkább,mert normál esetben mozgás közben jobban kellene látszódnia,még ezzel a buggal menet közben is simán eltünhet!
    Egyébként meg nekem olyan nagyon azért nem tünt fel ez az óriásinak kikiálltott probléma.
    Ez a halálbokrozás szerintem csak az arty imádóknak jött kapóra,hogy végre ne velük foglalkozzanak!
    Pedig a probléma gyökere még mindig ott van!
    Elég egyetlen Mutáns arty is (SU-14,S-51)az ellenfélnél,hogy a csapat támadókedvét korlátozza!Tudat alatt ott motoszkál mindenkiben a bokorban pislogva,hogy- biztos engem figyel,nem mozdulok!-Ha meg 1-nél több is van,akkor még jobban megnő a fosási faktor!Senki nem akarja kidugni az orrát,nehogy egy második világháborús,műholdas tüzvezető rendszerű,inteligens lézeres célkeresőfejjel ellátott,önirányítású,taktikai atomtöltettel ellátott gránát,1 találattól kirobbantsa a játékból!
    Igen 1 találattal!Mi van ha kicsit mellémegy?Esetleg kigyulladok és leégek 100%-ról?Vagy tönkremegy pár rendszerem?Esetleg kihal 1-2 jampec a gépből?Semmi gond!Végül is túléltem nem?Csak a tankom lett innentől kezdve teljességgel használhatatlan!
    De ne legyünk ennyire pesszimisták!Csak a lánc essen le!Ha leesett kb 10-15másodperc mire megjavitjuk.Ennyi idő alatt csak 4-5x lőnek atomjainkra minket a szemben gubbasztó ellenséges tankok,akik meg a mi artyjainktól fosnak!
    Ellenben az artyknak mitől kell félniük?Esetleg attól,hogy elfogy a fika a golyógyúráshoz.:D
    A scoutoktól már nem!Köszönhetően az új(megnehezítettnek kikiálltott)autoaimnak.Szerencsétlenek a közelükbe se érnek!Nemhogy az övékbe,de már lassan annak is örülhetnek,ha legalább megpillantják az ellenség 1-2 előretolt tankját!
    Counter arty?Még ennek van a legnagyobb esélye.De csak az értelmesebb artysok használják,akiknek van némi agyuk is.
    Tehát!A játék problémáit én még mindig az op artykban látom!Teljeséggel érthetetlen számomra,hogy ez a fejlesztőknek miért nem tűnik föl,és miért ragaszkodnak hozzájuk ennyire?
    A másik probléma ezzel kapcsolatban,a tipikus emberi reakció!Ilyen op az arty??
    1.:Útálom őket??Na akkor én is veszek egyet,oszt majd jóó megmutatom!
    2.:ÓÓ ez nagyon király!Tudomány nem kell hozzá,nem baszogat senki,könnyű killek miat májer csávó lehetek,oszt még a péz is csurog!
    Így aztán egyre több lesz belőlük,a közütálat meg gyűlölet ellenére is.
    Milyen jó lesz majd,mikor elindul a teljes játék és mindenki legelőször egy artyt akar majd kihúzni!vicces lenne.
  • a.carkey
    Lehetne ésszel is csinálni, de most a legnagyobb gáz az, hogy hiába vagy jó, ha van egy nagy arty, aki jó, és még él a végén, akkor kilő, ha csak egy 1%os PZIII túlélő is van az ellennél. :(

Simán nyertünk volna, meg a maradékot ledaráljuk, de volt egy iskolabusz, és 1-1 lövésből szedte ki a KTm és egy T29et. Mindezt a sivatagos pályán.

Van pár pálya, hogy lehet nyerni nagy arty fölényben is (Lake, Muro, Abbey), de a többin (különösen Kampin és a vasúti sinesen) nos ott nagy eséllyel bedarálnak. Még azt se lehet mondani, hogy a városi pályákon lehet tobzódni, mert már ez sem igaz. Anno ritkábban volt, most hogy sűrűbben van, így megtanulták az artyk is.
  • BoneDragon
    Mostanában én is kamikázét játszom. Néha megunom, hogy 10!! percen keresztül áll mindenki a bokorba, mint egy f*sz! Hamar kilőnek, de legalább nem idegesítem magam tovább...
  • lammaer
    Túlértékeled az artykat... ha van mondjuk kettő (hála égnek én a legtöbb esetben oldalanként 2 artit kapok, ritka a 3, afeletti éjszakánként max 1-2 csata), azok jó esetben megeresztenek 4 lövést amig a scout meg nem purcan.

És tedd hozzá, a defenziv csapat halálbokrokban ül, a scout örülhet ha egyáltalán lát valamit mielőtt elfüstöl.

Ráadásul kerülni: általában egy mapon van 3-4 hely ahol lehet menni, jó esetben az ellenséges csapatból mindenhová jut 2-3-4, ergó valakivel mindig szembe fog menni a scout, és ilyenkor a túlélési esélyek igen-igen csekélyek :)
  • DummyBoy
    Az ész nélkül kempelő csapat mindig veszít ... Az okosan védekező csapat az más ... De nagy általánosságban elmondható, ha mindenki kempel, akkor bukunk, főleg ha sok nagy arty van ...

Counterarty olyan mint a lottó, sokan leszarják már, egyszerűen nem biznisz ... ráadásul egy iskolabuszt vagy egy "unikornis"-t (Akkoris pinokkió ...) a maga másfél lövés per percével qrva nehéz megtalálni ... ráadásul ezeknek már nem elég mellélőni, még a telitalálatba sem döglenek bele, ami elég ritka, főleg 2-szer, szóval szarik bele mindenki ...

Pont tegnap beszéltem valakivel, hogy az utolsó peccs arty nerfjei gyakorlatilag egy qrvanagy arty buff részei csak titokban, hogy ne hisztizzen a nép: Kissebb pontosság - nagyobb szórás - lecsökkentett lövedéksebesség ... ez picit megnehezíti az artyk dolgát a tankokkal szemben ... viszont qrvára megnehezíti a counterartyt ... mellé meg ott a lézercélzó és kész ... Ez mind csak buff volt nekik.

Elég ha 1-2 komolyabb tank bevonul az enemyhez, akkor a kempelő csapatnak sanyi ... elég ha meglátják őket, az artyk bedarálnak mindent ...

Egyszerűen már ott tartok, hogy nincs ötletem hogyan lehetne a kempelést megszüntetni ... (DRAW-nál lehetne 0 credit 0 xp pl ...)
  • Ulvar
    Hát...nem szemből nyíl egyenesen kell átmenni hanem kerülni :). Kerülve Rush könnyű tankok előre rohannak ki merre hány méter arty ad egy sor tüzet közben ti vonultok. És a defenzív csapatnak vége.
  • ZelenkaP
    Az oroszoknál megint frissítés van: 0.6.1.5.56921 a patch verziószáma
  • exoterm
    Manapság kamikaze leókat látni csak, eszetlenül berohannak szép sorjában a bázisra. Nem nagy üzlet scout tankkal tolni a paccs óta.
  • Renegade
    na ja, sajnos sokszor lehet látni, hogy T9-10es tankok tolatnak az artykhoz és rezignáltan kivárják, hogy őket lőjék ki utoljára. A scoutok vagy előrerohannak, vagy retardáltak vezetik, így mostanában pantherrel scoutolok-kommandózok, , meg van a móka faktora :-)
  • SuLtAN17
    Ezt mondom én is, hogy ez nem megoldás, vagy nagyon kevésszer. De most mit tudsz kezdeni random emberekkel, akik gyakran angolul sem beszélnek, ventrin sincs a 15 ember?:) Sok taktika tényleg nincs, de ez az eszetlen kempelés akkor sem megoldás. Legalábbis számomra visszataszító.
  • noname23
    Észnélküli rush nem megoldás akármennyi nehézfiú is próbákozik
    pl:ma sivatagos pályán természetesen középen beindult egy i7-es Vk4502 T-32 IS, KT meg én Tiger I-el
    1sőnek elhullott az i7:) pedig szemből kapdosta a bogyókat bár az arty is jól besegített
    mondanom se kell mindannyian megpusztultunk pedig rohantunk rendesen
  • noname23
    Modul sérülések nagyon jók ezen a tigrisen
    Laken próbálkoztam az emelkedős résznél jön az 1 ellen piff löveg találat cant shoot
    végre fixálják erre 2.ellen ugyan oda 3. is
    utána arty találat ammorack na mondom ebből elég vissza zurrickelek gyorsba erre mellettem megint egy arty bepottyantott lánc le és megölte a driver-em na innentől teljesen kész voltam mondom csak 1et lőjek vissza valakibe de az fájni fog 1et tényleg tudtam is de erre jön a 4.löveg találat wtf utána az 5.
    még szerencse hogy nem egyedül voltam mert szét szednek úgy hogy nem tudok vissza lőni de így meg én voltam a golyó fogó
    +főként csak modul találatot kaptam így nem vett le sok életet
  • Tono34
    Tudod ez nem PoE2 :)
  • REPS0L
    na így már mindjárt jobb :)
  • SuLtAN17
    Én csak azt nem bírom feldolgozni, hogy campelnek a társaim campel az enemy elindulunk egy maroknyian eljutunk valameddig megmozdulok(nem tudom melyik az a pálya) és az erdőből kb 6 torkolat tűz rommá lő. Jó magyar módjára elkezdek anyázni, mert ma már a 10. ilyen volt és elszakadt a cérna, majd a saját csapattársaim oltanak le. De remélem mindenki tudja, hogy nagyon gyenge érv a következők: "ez egy taktikai játék, ha nem tetszik nintendozz"---> ohh tényleg random nemzetiségű emberek hordájából rengeteg csapatjátékot lehet kihozni, így az egész inkább egy camper sz*r amit egy valami dönt el az a randomfaktor ki critel nagyobbat címen. Persze néha-néha összejön egy "rusholjunk bal oldalt" Rommeli magasságokban lebegő toptank ötlete de ez elenyészően ritka. Nah csak kisírtam ide is a gondom, akinek nem inge... tudjátok...
  • Renegade
    ne vedd magadra, nem képesek feldolgozni, hogy ők a vér pontos ágyúikkal nem képesek ilyet csinálni, bezzeg egy szaros arty, a pontatlan ágyúval igen ;)
  • Cukii
    Sokan vannak itt akik Július óta játszanak és nem ritka akinek 40-50 Topgunja van, persze azok egyből leszólnak. De az első az mindig nagy élmény
  • HappyHunter
    És ha azt mondom hogy ugyanilyet csináltam ma T-34-el? :D 25.000 credit, 1200 xp. Kicsit nagyon örültem magamnak :D
  • REPS0L
    nem vagyok még egy nagy spíler, kb. 2 hete játszom, majd beletanulok a dolgokba. azért örültem a fejemnek, gondoltam megosztom a jónéppel, de ha nem hát nem, plz don't kill me.
  • BoneDragon
    Nem csoda ennyi kill, mikor a wespe a legmagasabb tier kb... De azért grat :)
  • REPS0L
    remélem, már hallom a tapsoló tömeget :)
    miáu, te buta. :c
  • Me0w
    Nyomorek.
  • Tono34
    Ennek itt nagyon fognak örülni :)
  • REPS0L
    Sziasztok!
    Top Gun, eddigi legjobb köröm :)
  • [NST]Cifu
    Ne aggódj. Jön majd a Tier VII. és Tier VIII. tüzérség. Annak a Maus is egy lövés lesz. :)