418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Nagy nehezen sikerült beküzdenem magam a betaba. Tudtok adni pár hasznos tanácsot a kezdéshez? -
no comment.... -
Sir Charles #12857 Hihetetlen módon felb.sztam magam délután a játékon.
Összeszedtem végre 44000Xp-t az IS-3 legjobb ágyújára(122 mm, pen:225,dam:390). Na gondoltam végre mindenkire veszélyes vagyok, nem kell a nagyobb tankok mögé,mellé menni, ha sebezni akarom.
Első meccs első lövés VK450-ről lepattant. Hát ez elfordul, gondoltam.
Következő lövés már kicsapta a biztosítékot. VK 3601 közvetlen közelről lepattan.
De a java még most jött: következő meccs, sorolom:
-T-43-ról lepattant kb 20 méterről oldalról
-PZIV-ről lepattant közvetlen közelről
-és a kedvencem: PZIII-ról lepattant 20 méterről hátulról.
Azt értem, hogy a kisebb tankoknak is adni kell esélyt, hogy ne one-shotolja egy nagyobb tank őket, de azért ez kicsit durva volt.
Ja és a legénység 100%+98%-on mindenki. -
max on van a hócipőm minden csata után kidob újra be kell jelentkeznem -
Renegade #12855 na ja, azt, hogy használja-e, azt annyiból tudod, hogy a pöty
elszalad-e (ilyenkor azért óvatos az ember, mert jó eséllyel "jelenti" és engem nézegetnek az artyk), vagy neked ront. -
lammaer #12854 Hát, adjustálgatnak folyamatosan, az adott hozzászólás az október végi állapotot tükrözi.
Azóta az SPGk elleni bosszúhadjárat miatt simán lehet hogy az SPGket feljebb engedik a létrán. -
khm... [ALT] -
spiczi91 #12852 Most átolvastam a match-making rendszeres írást és elcsodálkoztam. A Bison elvileg T 2-5 közé kerülhet, ehelyett folyton Tigrisek meg KT-k ellen hajigál, míg pl. a Wespe általában közepes harcokba kerül. wtf -
Renegade #12851 Ja és még két érv a pantherrel/T44-el (látom egyesek mit kihoznak a T44ből, le a kalappal) való scoutolás mellett: látótávja 480m és összefut az ember egy csomó A20-al, Leoval, Leevel, szegények csak annyit látnak, hogy egy med van a következő sarkon (csak pici lehet, elvégre a csata 25. másodpercében más nem lehet középtájt), aztán jön a meglepetés, igazán jól mutatnak a kill listen :-) -
-
Renegade #12849 szvsz volt rajta egy-egy csilis bab után, főleg, ha mellé tesszük, hogy mennyit ivott az öreg... -
Churchill ? Kéne flamethrower modul rá :) -
Azt a mapot (Ha az amire gondolok ...) nemes egyszerűséggel Deadly Forest-nek hívom :)
De legyünk stílszerűek: смертельной леса -
követeljünk lángszórós tankokat! prohorovkán de szépen lángolna pl az erdő... -
Ha jól emlékszem, abban a csatában nem volt arty, de lehet tévedek. -
lammaer #12844 Amúgy van egy Jegesmedve is (ő mindig fürdik, fürdeni megy vagy éppen fürdőből jön), őt is néha csak jegesnek hivjuk mert ugye csata közben nem látszik a teljes neve :) -
Denem, mer a Geschützwagen Maus-al fogok menni és instagibelem az összes bokrot
-
lammaer #12842 És az mé lesz megoldás? Döngetsz a JagdMausszal, és a másik jagdmausz amelyik a bokorban figyel szitává lő úgy, hogy egyszer sem látod hol van... :) -
lammaer #12841 Azé mert kilőtte az arty.
-
:DDD
inkább az volt a gáz, hogy elindultunk balra, sehol senki, uccu át jobbra, mert ott van mind, aztán mire visszamásztam a dombra, el is fogytak...
olyan ez az isu, mint egy mozdony: egyenesen, sík terepen hasít, csak kanyarodni ne kelljen (meg emelkedőre mászni) :) -
Asszem SW után az lesz a megoldás a halálbokrok meg ezek ellen, hogy kell venni egy Maus-t, egy JagdMaus-t meg egy Geschützwagen Maus-t és kész ... -
IS-4el száguldasz ugye? Kicsit kihagy a memóriám. De azt tudom, hogy akkor vesztettetek ellenünk :) -
Adjunktus #12837 Engem -
Kit hívnak itt Jegesnek a játékba? Mert akkor ellene már mentem...:) -
lammaer #12835 "Társasjáték?Ember!Te 100 csatából hányszor látsz társasjátékot?Random társakkal nagyon ritkán!Minden ember aki a csapatodban szerepel az 1 db egyén!"
Ezért érdemes platoonban menni, lehetőleg magas tierű tankokkal. Mert akkor egyrészt ti vagytok a csapatban a mérvadók, ráadásul tudod hogy van 2 ember a 14-ből, akire számíthatsz.
Tegnap egyébként több alkalommal is volt nagy élményem, amikor IS3-ban ülve konkrétan levezényeltem chaten egy csatát. És a vicc az volt, hogy amikor mondtam hogy SU152, please relocate to... akkor jött egy affirmative, és a csávó ment át oda ahol szükség volt rá.
egyedül a platoonban velem lévő ISU (Ratbag :) ) volt mérges rám a végén, mert nyertünk de nem neki volt a 6 killje hanem a SU-s gyereknek :)
Szóval, egyre többször tapasztalom, ha a top tank NORMÁLISAN, nem noobozva instrukciókat ad, jópár ember hajlamos pozitívan reagálni és elfogadni (stay back, hold, relocate).
Nyilván lesz mindig rossz élmény is, de ezek talán még élvezetesebbé teszik azokata meccseket ahol működik a dolog.
Persze ember függő is, hogy én emlékszem arra a 3 meccsre ahol ilyen volt és nem arra a 15re ahol nem. :)
-
lammaer #12834 Márpedig Jeges, az óriási kempelés hullám jelenleg a halálbokrok miatt van.
Nézd meg pl komarint, még ha nincs is arty, már rutinból húznak be az emberek a zászlók mögötti bokrokba hogy lőhessék a támadókat büntetlenül.
Az pedig végképp kicsavart gondolkodás, hogy a halálbokrok meg a visibility bug a támadóknak kedvez. Már csak abba gondolj bele, ha ugyanúgy láthatatlan lenne mindkettő (ami nem igaz, mert a mozgó még mindig jobban látszik), ki tud pontosabban lőni? Az aki mozog, vagy az aki áll?
-
Renegade #12833 jogos az észrevétel, ahogy én látom (lehet rosszul), hogy ha jön egy TD is velünk, akkor az JPanther legyen az agilitása miatt. -
Renegade #12832 na, noname23 belinkelt képét segítségül hívva, Cliff: E4-nél lévő sziklára gondoltam -
Renegade #12831 Na, hogy minden félreértést eloszlassak, leírom, hogy én hogyan gondolom az öngyilkos párduc taktikát (belátom, hogy nem ez a gyakori, és elfogadom, hogy aki nem tud jól improvizálni, az nem is tud vele mit kezdeni, mert nem ezt szokta meg).
Cliff: elsőnek érni a pálya közepén lévő nagy sziklához, hogy az ellen arty ne tudjon lőni, de tudjam spottolni a középső terület felé haladó tankokat, hova tovább még lőni is tudom a heavyket, mert az oldalukat mutatják.
Kampinyovka: rögtön irány a jobb felső sarokban lévő malom, itt a legkönnyebb az ember dolga, mert végig erdő.
Komarin (vagy mi): mindig a térkép keleti oldala, fentről kezdve, tempóból be a saját zászlónál lévő házakhoz, spot ezerrel, lentről kezdve a domb takarásában egy ideig a középső erdő szemmel tartása, majd a fent említett épületek takarásából lövésre kényszeríteni az északon kempelőket.
havas pálya: a távolabbi domb, híd szemmel tartása, majd átrohanni a hídon és a házak mögül nézelődni
sivatag: lentről nézve mindig bal oldalt, dűnék között incselkedés
stb, stb. (a város kivételével, mindenhol van lehetőség értelmesen lavírozni) ha gyáva a saját csapat, akkor pik-pak meghalok, ha figyelmes, akkor, ha más nem, a saját arty rájön, hogy mi van és vidáman lövöldöz, ami meg maga a mámor: a top hevyk kísérnek és darálnak.
rossz csapatnál kevés siker, gyors halál, de legalább úgy érzem, hogy tettem valamit a draw ellen. -
29 a tempó fullosan még naftát is vettem bele a 30 az csak 1 szép álom -
M6 vs 88KwK43/L71 220/203mm és nem üti át "dont penetration"
-
Ezzel a gondolatkörrel csak az a baj, hogy ha olyan TD-d van, aminek az a lényege, hogy távolabbról, egyhelyből támogassa a támadó Heavyket, zsíros arty célpontként, akkor annyira nem vígasztal, hogy van 20 másodperced mozogni ...
Én nagyon szeretek TD-zni, de még nagyon messze vagyok a fullos TD-ktől ... a Stug meg főleg ... az egy igazi kis genyó, jókat lehet vele ökörködni.
A SU152 az nem Stug. (És gondolom az ISU, Ferdi, JT sem ...) 20 másodperc alatt kb. 5 métert megyek arrébb ... ha egyáltalán elindulok addig ... (nemtom mennyit, csak mondtam egy számot ... de nem sokat) ... Cserébe nem is kell hogy eltaláljanak, elég ha mellémlőnek, végem van ...
Olyan nincs hogy nem akar velem foglalkozni az arty ... az arty pénzkereső ... másra nem jó ... qrva mindegy mibe sebez, csak sebezzen. Mindenre lőnek, ami kevésbé mozgékony ... Minek pazarolja a bogyót a T44-re , ha ott egy Ferdi? Ésatöbbi ...
Nem kell arty ... mindig is lesz, mindig is OP marad ... ez van ... De ettől függetlenül nem kell ... -
Adjunktus #12827 Itt most mit is kell nézni?
Hacsak azt nem,hogy szegény Major Tamás bácsit már az elején kilőtték.
Hogy lehet így bánni egy ekkora művésszel?! -
-
Azért kedvesek a csapattársak is :)
1. meccs: védem a bázist - mi az anyádért nem támadsz ? defeat, ~360 xp duplázva
2. meccs: elindulok - mi az anyádért nem bázist védesz TD-vel ? defeat, ~150 xp
3. meccs: igen jó körnek indul, 4 kill rögtön az elején, majd kigyulladok és csontig égek egy M6-os lövésétől .. defeat, ~220 xp
4. meccs: 2 Maus, 5 IS7 összesen, Ferdim a lista alján szerepel . defeat, ~250 xp
5. meccs: Komarin, tömény kemp, draw . ~180 xp
Ismét uninstall hangulatban vagyok 0 sikerélmény miatt . -
Renegade #12824 ha lesz team speak, akkor azért egyszerűbb lesz, ha az ember oda szólhat a figyelmetlen saját heavyknek, hogy na most induljatok, mert mind 2 arty rám lőt így van 20 mp mozgásteretek. Az a szomorú, hogy ezért nem kéne szólni nekik, hanem rá kéne jönniük :-( -
Adjunktus #12823 Na akkor ezt megbeszéltük!:D
Egyébként minden fóbiám és gyűlöletem ellenére még mindig bőven tudok kill-eket termelni.Csak az bosszant,hogy ezt megtehetném sokkal élvezetesebb csatákban is. -
Renegade #12822 elhiszem, hogy rém frusztráló :-(
ami SZERINTEM segíthet az emberen, ha az "ülök a bokorba, hogy ne bántsanak" gondolatkör helyett, azt a vonalat erölteti amit te is írtál: hogyan jussak úgy előre, hogy a legkevésbé velem akarjon foglalkozni az arty. -
A Tier 6-os német tüzérség még ki sem jött, de már nerfelték :D
Igazából a tornya 360 fokban körbefordult, itt meg adtak neki 80 fokot...hehe.
Ráadásul a maxos ágyúja is 150mm-es lesz, hétszentség hogy nem fog annyit sebezni mint a szovjet 203mm-es. Viszont annyi előnye lesz, hogy kb. egy Párduc mozgékonyságával fog rendelkezni. Ez lesz a roham Geschützwagen Panther, csak majd ki kell neki találni egy rövidebb nevet :D -
Persze a humi meg hasonló ágyúkat megszoktam már meg tudom hova kell bújni vagy kicselezni hogy kevesebbet sebbződjek de azt nem tudom megszokni hogy piff akárhova kapok hit-et a T-29-em kipusztul de a tigrisbe is minimum -1000 pedig csak mellém csapódott az SU-14 lövedéke
+gyorsan tud tölteni is a gyökér mert szokás szerint szétcseszi a motoromat.
Szerintem a SU-51-14-et csak tier 10esek ellen kéne balance-olni
mert ott megértem hogy 1maus-ba kell annyi sebzés