418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• TDantes
    Tőlem. De én leszarom mert nem használok közepes tankot.
  • Szakesz
    Megoldás? Ne a T-54-t nerfeljék, hanem a másik kettőt erősítsék!
  • TDantes
    Nem. Azért hívják annak, mert aránytalanul jobb mint a Párduc 2 vagy a Phersing.
  • lammaer
    És azért hivják OPnak, mert meg tudja szorongatni a vele egy tierben lévő heavyket :)
  • Szakesz
    Akárhogy is, medium tankokhoz kell a legtöbb tapasztalat és hozzáértés, ha ez nincs meg akkor ülhetsz akármilyen OP tankba, mert megszívod. :)
    Mellesleg akarják még nerfelni a T-54-t, vagy ennyi volt? :)
  • stork13
    Ha közelharc akkor T-44 (mozgékonyabb, fordulékonyabb), ha messzebbről támogatás akkor Párduc (a pontosabb, nagyobb pen-ű ágyú miatt) a választás részemről. Párduccal csak muszájból kezdek forgolódó közelharcba, nem elég gyors hozzá, de hátulról jobban sebződik minden.
    T-44-el jobban tartottam a DB-től, mint a Párductól. Valahogyan szívósabb dög, több lepattanóval. DB-vel ráadásul nekem élvezetesebb a játék, főleg ha van még mellette platoonba 2 3601. A nagyok nem veszik komolyan őket... :)
  • I.C.ram
    *nem
  • I.C.ram
    Inkább azt mondanám, hogy van 1 db OP med, többi semmi extra. T-54et meglátom, már rögtön hátrálók is fedezékbe. Párduc II-nél semmi... Pershinget meg szintem is látok soha.
  • erdos
    Ez a lényeg, most már hogy vannak ütőképes med tankok a heavyknak is meg kell tanulniuk csapatban gondolkozni. Ha ez megy akkor a medeknek nincs esélyük.
  • Eagle16
    Nem tudom milyen tapasztalt Párducosokkal beszéltél, de elég ha csak megnézed a torony és a test forgatási sebességét...én is toltam a Párduc I-ben kb. 300-350 csatát, szóval én tudom hogy nem tud körözni, mert túl nagy a fordulási sugara és emiatt sokat veszít a sebességéből.
  • lammaer
    Nemá hogy a P1 az nem köröz? Pedig tapasztalt párducosok azt irták, gyorsabb/agilisabb mint a T44... most akkor mégse?
  • Eagle16
    De azért ne általánosítsunk, mert a német ágon a Párduc I és II aztán semmi körül nem tud körözni. Még a 3002DB-re azt mondom hogy okés, bár a fejlesztett tornya lassan fordul.
  • stork13
    Hát itt már gondolkodni kellene, hogy a 2 sebessége összeadódik. Ez meg nem mindenkinek megy. :)
  • Adjunktus
    Van ami még ettől is értelmetlenebb.Csoportos harcról beszélgetünk ugy és nem 1v1-ről.
    Sokan csak 1v1-ben gondolkoznak,és ez alapján ítélnek meg dolgokat.
    A T-54 ügyes user-al szétszedi a IS-4-est.Egyszerűen nem fordul olyan gyorsan a IS tornya.Hozzáteszem,ha a testet is forgatja hozzá.az is kevés.
    Ilyenkor kellene valamilyen tereptárgy közelébe menni,és valahogyan kihasználni.
    Na de most ugye csoportos harc.
    Mondjuk 3 IS-4 vs 3 T-54. Itt a IS-eknek semmiféle problémát nem kellene,hogy okozzon a feladat.
    Csak azt az egyetlen dolgot kellene végre felismerniük,hogy ne azzal az ellenséggel foglalkozzanak,ami őket kerülgeti,hanem azt lőjjék ami a társuk körül forog!
    Mert mi történik ilyenkor?Elkezdenek külön külön forgolódni és próbálják befogni azt a gépet ami őket lövi.Aztán csodálkoznak,ha benéz a ló!Ha egymás céljait lőnék akkor meg 1perc alatt végeznének velük.
    Valóban a gyorsaság az ami fontossá teszi a medeket.
    Fogalmazzunk úgy,hogy a med tankok stratégiai szempontból fontosabbak,a heavyk meg taktikai szempontból.
  • I.C.ram
    Ha van más ellenfél is, akkor le se állok a T54-el... akkor lövöm azokat, akik egyhelyben vannak. Nyilván arra az esetre vonatkozott a taktikám, ha 1v1 van.
  • stork13
    Pontosan. Nekem tökéletesen megteszi. Csak az a nagy ágyú kellene még az enyémre.

@I.C.ram: Mert ha ott a T-54 és forog körülötted, akkor a többi ellen szemben van veled. Ha ilyenkor forogsz akkor hamarabb meghalsz, mert nem szép dolog a segged mutatni az ellennek, pláne ha sokan vannak. :D

@tenkenorman: Én ATI kártyával szívtam. A legújabb 10.11-es driverrel és az ATI Tray Tools-al a gond megoldódott. Az ATT-ben mindent alkalmazásvezérletre állítottam és így már működik rendesen a tankok körüli sziluett.
    Felcsatlakozni meg úgy tudsz, ha a csatornáknál rákeresel a hun-ra, ott kiválasztod a hun(kisrác)-ot dupla klikkel, beadod a jelszót és kész.
  • Met
    Tegnap vettem egy Hetzert, egész jól elvoltam vele, ma meg kb. 15x futok neki és nem nyerünk.
  • tenkenorman
    még azt szeretném kérdezni hogy újabban miért nem látom a tankok körvonalait, nah meg azt hogy hol tudok felcsatlakozni arra a hun(kissrac) szerverre.
  • I.C.ram
    Én azt nem értem, hogy a t-54-ek mikor köröznek a préda körül, akkor a préda miért csak a tornyát forgatja?

Én egyszerre szoktam forgatni a KT testét és a tornyát is, és így összeadódik a két forgási sebesség, és így már simán rá tudom állítani az ágyúmat a t-54-esre. Az már más kérdés, hogy szinte minden lepattan róla :D
  • lammaer
    Nyilván, a med előnye elsősorban a mobilitás, a T-54nél ez párosul azzal az irdatlan lánctalp javításal és egy remek ágyúval és egy fasza páncélzattal.

Mást nem is kivánhat egy medbuzi.
  • stork13
    Sok-sok játékkal. Kb 250 meccs kellett a T-44-el, hogy meglegyen a következő tank. Úgyhogy: hajrá! :D
    Ja, gyűjts premiumra, több pénz és xp.
  • stork13
    Ebből azt veszem ki, hogy a fő előnye a mobilitása és a cheat-tényezője (nem páncélozottságnak mondanám, hanem a sok lepattanónak). Ahol ez tud érvényesülni ott nyert helyzete van, ahol nem, ott vége a dalnak.
  • tenkenorman
    Hali. hogy lehet a leggyorsabban xp-t szerezni? még ja 3-400 xp ket kapok menetenként akkor is vagy 40-et kell még játszanom hogy meglegyen a köv tank. és ez még egy olcsóbb fajta...
  • stork13
    Én úgy számolom, hogy egy Tier Y-os med egy tier Y-0,5-ös heavynek felel meg. Saját tierjéhez mérten kevés, eggyel lejjebb lévőhöz pedig vagy egál vagy jobb (heavy-je válogatja).
  • lammaer
    Hála az égnek, szerintem ez nem igy működik :)

Vegyük a szitut amit említesz: 4*T-54 egy csoportban mozog, és a másik oldalon van 4 VK45 egy csoportban, és mindkét brigád koordinált, a csapatokban ezen túlmenően van 10 egyéb tank minden más vegyesen (mert hát csapatjáték).

- ha a T-54ek nekimennek direktbe a heavyknek, valszeg megszívják ahogy irod, ez nem kérdés.

- ha a két 4fős csapat elkerüli egymást (pl Karelián a heavyik mennek délen mert van ellenséges arty mig a T-54ek mennek középen vagy északon), mivel a heavyik nagyon lassúak, a T-54ek szétvernek minden mást, beleértve a heavyik arty supportját (ez tipikus scenario, én T-54ben erre utazom) és a 4 dög azon veszi észre magát, hogy csak ők maradtak. Innentől kezdve az ellenséges csapat vérmérsékletén múlik, hogy cappelnek, vagy a saját artykkal lövetik rommá a heavyket :)

- a heavyknek nincs lehetősége a harc helyszinének megválasztására, mig a T-54-ek mobilitása és páncélozottsága lehetővé teszi, hogy ők döntsék el hol állnak le bunyózni és mikor szállnak ki a meccsből.

- szintén, ha a csapat szemszögéből nézzük, a medek mobilitása döntő tényező ha nem várt szituációk történek (mondjuk vki suttyomban elkezdi húzni a zászlót). A gyors medek visza tudnak érni és elhárítani a bajt, míg valljuk be, a Tier9 heavy erre nem alkalmas.

Megmondom őszintén, ilyen öszehasonlításban a Tier9 heavyik akkor sokkal jobbak a Tier9 medeknél, ha kempelnek a saját zászlójuknál. Ez az egyetlen szitu, ahol kompletten tudják ellensúlyozni a medek mobilitását és érvényesíteni a saját előnyeiket.
  • stork13
    Szerencse hát, mondtam én, hogy kilőttem? :D
    Én csak megcsaptam, hogy menjen le a százalék a foglalásból. Nem is lett volna elég a lőszerem ahhoz kinyírjam. :)
  • Wlanseraf
    Mindenkinél elszakadhat a cérna! valahol le kell vezetni:) peace
  • erdos
    Csoportokat mondtam. Egy az egyben HA van esélyed közel menni akkor ki tudod használni hogy gyorsabb vagy mint ahogy az ellen tornya forog, ez tény. De négy VK45 IS-4 kombó ha nem hülye és együtt mozog akkor megállíthatatlan 4db t54 számára szerintem. A T54 tényleg nagyon kemény de akkor is egy T9 med tank, nem egy T9 heavy.
  • Wlanseraf
  • Wlanseraf
    tudom, ilyenkor hétvégég eleég fos... a 140-160 ami ping nem gát ebben a játékban csak ilyenkor ez a 200+ ..
  • Wlanseraf
    Tudod ez egy fórum.. leírhatom a véleményem azt hiszem... nem üvöltöztem csak levezettem a feszültséget... te viszont személyeskedtél egyből.. ez pl jellemző rád..

Biztos úgy érezted meg lettél szólítva..
  • lammaer
    Pawned, ez jó visszavágás volt :)

Különben érdemes különválasztani a problémákat:

- ping: a 160-200as ping nekem semmit nem ront a játszhatóságon. Vagy a netkód miatt, vagy a játékmenet lassabb mivoltja miatt, de mig egy FPSben 100 felett játszhatatlan, itt a ping nem okoz gondot.

- eltünő skulók: az bug, azt hiszem beismerten, nincs köze a hálózati vagy szerver laghoz

- lag: többnyire a szerver túlterheltsége okozza, egyszerűen gyik a vas amit a rágógumizabálóknál beüzemeltek.
  • TDantes
    Tudod csak azért bazd meg, mert mi francot üvöltözöl, mikor még úgy egy napot kell kibírnod. Nem bírsz ki egy szájbalökött napot?
  • Met
    most lesz EU szerver
  • Wlanseraf
    Igen, egy osztályal fölötted járok a Pető intézetben..
  • TDantes
    Te valami fogyatékos vagy?
  • Wlanseraf
    Esetleg nem lehetett volna a holdra rakni ezt a kibaszott lagfos szervert??? van benne 5-6 europai nyelv de fasszopo ragogumiragoknal a szerver gratulalok a tetves ruszki barmoknak kurvara unom mar ezt a pinget/lagot feketelyukban eltuno loveseket egymas utan.....

Aki beirja hogy most lesz EU szerver az gondolja hozza hogy elkuldtem melegebb eghajlatra...
  • Eagle16
    Ja...a hasmagasság ugyanannyi maradt, csak a testet nyújtották meg fölfelé.
  • lammaer
    Érdekes, a két képet váltogatva nekem úgy néz ki, a hasmagasság nem változott, viszont maga a test lett magasabb.
  • lammaer
    "Ez egy jó példa volt, jó a t54 az alatta lévő tierek ellen de egy vele egyrangú heavy ellen azonos létszámban esélytelenek. "

Ezzel vitatkoznék... ha egy T-54 közel tud kerülni egy IS4-hez vagy egy VK45-höz, minden további nélkül szétveri ha van hely körülötte zöngeni - egyszerűen azért, mert a Tier9-es heavyk tornya nem forog olyan gyorsan hogy rá tudjanak lőni és a T-54nek van annyi penetrationja hogy oldalról és hátulról át tudja ütni őket.

De olyat is láttam, hogy városi pályán a zászlónál egy 100% IS4 + KT párosból az IS4-et leverte a T-54 100%-ról, mivel mindig úgy helyezkedett az IS4 körül hogy a KT ne tudjon rálőni, az IS4 tornya meg olyan lassú volt, hogy csak ott nézte mi zajlik körülötte. Igaz, pro gyerek volt a T54-es (nem én :) )