418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
1.: Maradjunk a Cifu-nál. :)
2.: Ágyúk terén 88 -> 105 -> 128 az erősségi sorrend, ahogy vannak. Én a 105-öst kihagytam, mert anno ugye a pénz is szűk keresztmetszet volt, márpedig a 105-ös lőszere 4x annyiba kerül, mint a 88-asé, és mindezért cserébe annyi előnyt kapsz, hogy másfélszer annyit sebez a lőszer, de persze a RoF kisebb. Értelemszerűen a 128-ast megéri felrakni rá, amint megvan. Azzal az ágyúval tud a Ferdi kiteljesedni, a 88-as és a 105-ös után olyan, mint megkapnád a "Finger of Death" varázslatot. :)
3.: Ettől függetlenül én azt ajánlom, hogy lánctalp -> motor -> ágyú legyen a fejlesztési sorrend...
4.: Kötelező rá a Rammer, valami optika (ha bokorból sniperkedsz binocular, ha mész előre, mint a áttörő ék, akkor coated optics), és vagy ventillátor (+5% skill, ami mindenre kihat, látótávolságtól kezdve a töltési sebességig) vagy spall liner (a Ferdit sokan lövik már HE-vel).
5.: Kötelező a small repair kit! Rakd be az első helyre, ha lánctalpadat lelövik egyből "4" -> "5" billentyű és megjavítottad!
6.: Ahogy már a fentiekből lehet sejteni, a Ferdinek két "üzemmódja" van, vagy hátulról osztogatja a népet (binocular és jó rádió kötelező ehhez), vagy pedig a viszonylag vastag felépítmény miatt mész előre, mint áttörő ék. Utóbbinál azért ne légy túl bátor, mert Tier VIII. felett már szemből is át tud lőni kb. mindenki. Ha meg belerohansz egy ISzU-152-be / Object 704-be / T34-be / T30-ba, rövid úton szembesülsz azzal, hogy ezek úgy lőnek át, mintha papír lennél, és annyit sebeznek, hogy két lövéstől széthullasz.
Amíg nincs meg a legjobb motorod, azt javaslom, hogy vetődj be az indulóhely környékén valami mély erdőbe (a láthatósági rendszerről szóló cuccot olvasd el a banner alatt!!!), és onnan oszd a népet. Nem túl dicső harcmodor, de a 88-as az egyik legpontosabb ágyú a játékban, hát használd is ki!
Igazából mint a legtöbb német harcjárműre igaz, ez is fullosan felszerelve lesz igazán használható. Ha 100% már a crew, ki van minden fejlesztve hozzá, és kitapasztalod a hiányosságait (például azt, hogy olyan, mint egy világító torony, tehát campinovkán ha az indulóhelyről, bokorfedés nélkül lősz, a túloldalról egy távolabbra látó ellenfél simán meglát! Sőt, néha már az is elég, ha egy kicsivel előrébb jönnek, ekkor még lőnöd sem kell, és már látnak!), akkor nagyon szerethető. De addig jó pár poklot meg fogsz járni, úgy hogy erre készülj fel.
Annyi biztos, hogy nem a Ferdi lesz az, amely könnyen adja az élvezeti faktorát a játéknak. Az Arty-k imádják, mert messziről meglátja mindenki, és mivel TD, nem tudja a fedezékeket kihasználni rendesen, ráadásul nem fog csak úgy hipp-hopp poziciót váltani. A gyors mediumok (VK3002, T-44 és persze a T-54) imádják, mert könnyű mellé kerülni, és ha folyamatosan lövik a lánctalpadat, olyan leszel, mint egy kikötözött kutya, amit szabadon, büntetlenül lehet ütni-verni. A nagy tűzerejű (top tier) heavyk és a szovjet TD-k is imádják, mert a nagy alfa miatt előnyben vannak veled szemben és a szovjet TD-k és az amcsi és szovjet heavy-k hozzád képest láthatattlanok -> ezért IS kell minél nagyobb látótávra törekedned!
Viszont ha kitapasztalod, és kiismered, meglesz hozzá a 128-as, akkor ritka élvezetes harcokat nyújthat, mert nem az a kihívás, hogy egy T-54-essel, T29-essel, Object 704-essel vagy JSz-4-essel alázd a néped, hanem az, hogy egy Ferdiben tud ugyanezt elérni egy Tier IX. / Tier X. topped csatában, esetleg még Tier VII.-es artykkal megspékelve. Amikor a Ferdiben egy ilyen csatában győzedelmeskedsz, tudván, hogy milyen nehézségek akadályoznak, annak azért megvan a saját kis kellemes szájíze, pedigréje. Én ezért ülök még most is sokszor bele a Ferdibe. A JagdTiger tán jobb ágyúval bír és félelmetesebben néz ki, de a Ferdi számomra a nagy szerelem, az igazi vas. :D -
128-ast tedd rá -
malystryx #19632 Cifu Mester!
Ha jól emlékszem volt vagy van is Ferdid ugye?
Hát addig jutottam, hogy vettem rá lánctalpat, meg egy motort. Iszonyat csiga, és szemből is simán átlövik, 2 vagy 3 lövés és ez is pukkan. (olyan lassú, hogy néha nem érek fedezékbe
).
Nekem eddig csalódás, de az ágyúk tetszenek rajta. Lehet azért mert mindegyik 200 mm fölötti pen.-el rendelkezik, mégis mintha az alap gyenge lenne. Melyik ágyút javasolnád?
@ Lammaer, a T29 tényleg vadállat tank, ha nem lőnek ki az artyk, egész jó eséllyel élek túl IS-4 gránátokat, meg hasonló nagyok találatait. Rengeteg lövedék lepattan. A 105-ös ágyú meg pont jó, sok ellenfél sírta már :) -
Most, hogy mindenkinek tier 9-10-es cucca lett, tényleg csak a jobb platoonok tudják eldönteni a meccseket
Hétvégén ráállunk a témára :) -
Remélem is :)
Majd ha vége ennek a 5x grindelésnek, lehetne megint platoonozni, aztán akkor talán nem lőjük egymást halomra
-
Azért megjegyeztem -
Akkor tulajdonképpen még jót is tettem veled :) -
Öngyilkos kör volt T32-vel, pár száz xp kellett a lánctalphoz :) -
Csak gondoltam elnézést kérek, hogy kilőttelek :D -
Végülis alig pár tucat meccset toltunk le együtt, honnan is emlékezhetnél :D -
Te ugye nem "Tuvok" néven WoT -ozol? :D -
Imation #19623 Na ma érdekes meccsen voltam a mi csapatunk 3 maus, 2 t-54, 1 pershing, 1 T32, 3 T29 meg a maradék, a túlsó oldalon jó részt minden féle IS. Azt hittem simábban nyerünk de az igazán érdekes rész az volt mikor a med tankjaink hátulról akartak megerőszakolni egy jagtigert! :) valaki be is írta hogy tiszta mario cart az egész. -
Akkor én pápá wot -
Az igazi szívatás majd akkor lesz ha bejelentik hogy februárban jön a HW
aztán pápá a sok megszerzett cuccomnak IS7 T54 Su-51 -
Hát embert barátjáról..:) -
lammaer #19619 Szemetek!
Viszon igy nekem szimpatikusabbak, mert kimondottan teged szivatnak. Haverok. -
Nincs akkora üst, amiben a problémáim elférnek megfőni .
De komolyan, nem elég hogy evett a fene egész nap, hogy milyen cuccokat fejleszthettem volna ki ma, zombi voltam mert aludtam 3 órát múlt éjjel, most megint ne aludjak ? Muszáj lesz, holnap is meló . Persze egész hétvégén itthon leszek, hogy megörültem már hogy hátha kitolják vasárnapig ...
Komolyan, ezek az én bosszantásomra utaznak . -
Melyik agyament idióta balfék találta ezt ki ? EURÓPAIAKNAK reggel 7-ig fél ÉJSZAKÁVAL meghosszabbítjuk ... még péntek vagy szombat este talán aláírom ..
Dillettáns lóánuszkotró kutyacucacibálók
-
lammaer #19616 Neked semmi nem jó, akor főjj meg a levedbe :P -
Na ezzel aztán kurtára ki vagyok segítve
-
lammaer #19614 na jó, kiegészitem a hirlevelet
- az 5x szorzó reggel 7-ig tart -
1 óra már kevés arra amit még jó lenne kifejleszteni, de lényegében a célkitűzéseim javát teljesítettem . -
Renegade #19612
-
lammaer #19611 Mennyi inkább grindelni, lassan lejár az idő... -
Te ne szólj hozzám ! :D -
lammaer #19609 - Andrew Vajna oldja meg a problémát?
- 600 milliárdos spórolás jön februárban
- Feldaraboltak egy kunszentmártoni fiút
- Pénzbírságra ítélték a Wikileaksnek szivárogtató bankárt
- Távirányítású bombát találtak egy Martin Luther King-megemlékezésen
-
Hírlevélt ! -
lammaer #19607 Szerintem Tier 7 heavyben a legjobb a T29, az már majdnem Tier8.
Az IS és a Tigris között nem tudok dönteni, mivel tigrisem nem volt, csak IS.
Talán csak annyi, hogy amikor alacsonyabb Tier5/6 tankokkal tologatom, a Tigrist könnyen át tudom lőni, az IS-ről meg jobban pattog a cucc... ezért hajlamos vagyok az IS-t magasabbra prioritizálni. -
Imation #19606 Valóban, most nézegetem a paramétereket. Ahogy látom az IS3 nál jön be a ma már emlegetett BL-9 ami már jobb mint a 105 ös -
lammaer #19605 Hát a vele egy Tierű IS az semmi extra. A 122-es rajta ugyanolyan lassú mint a 105-ös a T-29en, viszont nincsen spéci tulajdonsága. Olyan általános heavy mint a tigrincs, csak inkább közelharcos tipus. -
Imation #19604 Pont azon gondolkodom hogy lehet visszarakom a 90 mm est a 105 helyett mert pokoli lassan tölt. Ebben viszont az tetszik hogy olyanokat is tudok sebezni akiket eddig nem.
A gép még mindig tetszik bár most már nagyon piszkálja az agyam hogy milyen lehet egy orosz heavy. -
Akkor szerintem nem lesz patch, csak szerverújraindítás -
majd holnap reggel, a szorzó kivételével :) -
apropó patch: nektek is még mindig karácsonyi díszlet van? Nekem nem is töltött le, rakott fel peccset. Pedig úgy volt, hogy a karácsonyi díszletet kiszedik. -
Szakesz #19600 Az biztos, hogy a német tankok újabban nagyon aratnak. Elképzelni se tudom mi lelte őket, nagyon megtáltosodtak.
Az a plusz pontosság amit a patchel kaptak nem hiszem, hogy magyarázat lenne az állóképességük drasztikus növekedésére. Biztos állítottak még pár dolgot rajtuk, mindenesetre egy Vk45 vagy Maustól most már jobban tartok, mint bármely más hasonló kategóriájú járműtől. -
yossarianHUN #19599 Megy még most kaptam 168 rugót kápéban ami azért durva lenne 5x nélkül :D -
Tuti megy még az 5x szorzó. -
SZU #19597 Naja, azt nem mondtam neki, hogy lehet chatelni, meg ilyenek! Érted, W az ellenfél zászlójához és egér bal klikk!
Hazajöttem csinált így is 2 millát meg sok TP-t. Azt mondja hármat ölt összesen, de már nagyon fusztráló, hogy mindig kilövik! =) Édes!
Egyébként az előbb nyomtam pár kört, mintha már nem lenne bónusz. KT-vel 900 Tp, meg 50K kredit. Ez eléggé béna teljesítményre utalna 5x-val... -
exoterm #19596 Német fölény van még t9-t10-es heavy és t8-as med fronton is. -
lammaer #19595 Úgyis útbaesik az IS4 felé, nem?
Amúgy nem sokkaldrágább ha jól emlékszem mint a többi 122-esbe a lőszer, szóval tessék csak kigrindelni. De előbb lánctalp/motor, hogy jó gyors legyen. Mert az IS3 már már medium mozgékonyságú lesz majd :)