418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Jakuza001
    Meg volt a mai napi XP csucs is. :D
    3664 a duplaval. :D
  • SZU
    Ugyan már. Malinovkán legutóbb IS3-mal voltam a legtetején a listának.

Elindultunk a szokásos kerülő úton. Egy szerencsétlen scout jött előttünk, mögöttem meg egy KV3 meg egy KT. Az összes többi birka meg beállt kempelni a bázisnál, vagy az elkerülő melletti bokornál.

Mi meg négyen szépe csoszogtunk a végzet felé. Hál égnek csak a néhai spotterünk feküdt el, én csak kb. 10%-on vergődtem és a másik két nehézfiú is lesérült keményen.

Kb. 3x könyörögtem egy nyamvadt scoutért, miközben a bokorban kushadtak a PZIII/IV-es és PZIII-asok. Senki nem jött, mi meg elkeseredetten nekilódultunk és mázlisan kiiktattunk mindenkit.
  • Gunslinger
    Áhh, ez már rég rossz, ha screenshotokat kell elemezgetni, ki van csukva, hogy idejük lenne rá mikor naponta több tízezren játszanak és sztem legalább fél-egy millió csata mehet le akár egy nap.
  • TDantes
    Áh, de meg szoptam , hogy megvettem a Maus-t .

Ugyanaz az ágyú van rajta mint a vk45-ön, de mintha mégse. Egy 9%-on lévő Jagdpanzer-t nem tudtam kilőni. Ellenben a Maus-t mindenki látja, és mindenki lövi. Jó befektetés volt.

De minden tankkal ez van, megveszi az ember, és az elején valami botrányos milyen vacakul működik, pedig eleve 100%-os legénységgel vettem. Kell vagy 50-60 meccs mire normálisan kezd működni.
  • Molnibalage
    A mostani pályán is nekem kellet a végén MII-vel megindulni. Basztaka többiek. Én voltak az egyeten anti tank...
  • lammaer
    Csak szabvány választ fogsz kapni, hogy megnézik...
  • Gunslinger
    Ilyen nincs, zsinórban 8 vesztes csata és majdnem mindben volt killem, iszonyú nyomikkal hoz össze a sors.
    Ja illetve volt közben egy draw is, Malinovka pályán, volt egy könnyed ütközet, mindkét csapatból kb. 5-5 tank ment ki, én is viszonylag hamar kiestem meg akik kimentek elvéreztünk, a maradék 10-10 ember gyakorlatilag az idő lejárta előtt 2 perccel mozdult ki a camper bokorjukból, persze idő már nem maradt egy normális csatára.
    Elképesztő, hogy két csapat hogy bír végigkempelni egy csatát, még fürge Pz III-ak is.
  • Renegade
    na ja, elküldtem, kiváncsi vagyok visszaírnak-e és ha igen meddig pihen a srác
  • Gunslinger
    Mert nincs is. De ezt tuti logolja valahogy a játék ahogy az összes többi statot is, egy script is bannolhatná őket utólag, ha macera megírni a játék közbeni autobant. Ahol mínusz 3 meg 5 van, oda screenshot tök felesleges.
  • lammaer
    Azt regélték azt adminok a fórumon, van vmi tk autoban system, de szerintem csak pszicho hadviselést folytattak hogy hátha megilyednek az emberek :)

Amióta egyik éjjel 1 órán belül kétszer is összefutottam egy csávóval aki -5öket csinált, nem nagyon hiszek az autobanban :)
  • ximix #24064
    Ismét Hofi jutott eszembe
    "Képzeld el. És hogy abba' a kommunista világba' ilyenkor azt mondták, hogy "Ez vajon kinek a szeretője?" Na, ez annyival tisztább világ, föl se' merül."
  • lammaer
    A 100mm-esnek és az összes IS-re rakható 122-esnek is pontosan ugyanannyi (175) a penje :)

Ha a D10 lepattant, a D25 is lepattant volna...
  • Gunslinger
    Herr General :-)
  • Molnibalage
    Most is az volt, hogy én rohantam az arty segítségére. Kilőttem az A-20-at, csak felfedtem pozíciómat. Körbevettek + arty rájött. Még kivégeztem egy Pz IV-ezt, aztán harangoztak...
  • Molnibalage
    Ja, II.
  • Molnibalage
    Egyébként a legtöbb játékos annyira birka...

Néha hallgatnak rá. Megkérem, hogy fedezze valaki az egy szar arty-kak. Minek az...

Biztosítsa a szárnyam? Minek az.

Egyszer tették a dolgukat. Eredmény? 4 kill csak tőlem. :)
  • Gunslinger
    EU-s supportnak kell írni elvileg, amit linkeltek múltkor topicot ott fél éve nem volt új post, kizárt hogy azóta nem jelentettek fel tk legényt.

-3 az már kemény bazze, de ez ott van elbaszva, hogy a játék automatikusan nem bünteti ezt. Simán át lehetne venni az America's Army módszerét, mínusz 500 XP-t neki második teammate találattól találatonként. Nézne csak asszem a sok idióta mikor a főoldalon látja, hogy -2000-ben van a következő fejlesztéséig.
  • Gunslinger
    Marder II lesz az, III később lesz benne.
  • ximix #24056
    Persze hogy jó, de a Marder III-at én is szívesen kipróbálnám :)
  • Renegade
    alakul ez, egyébként dugod valamelyik fejlesztő hugát, hogy már marderIII-asod van?
  • Molnibalage
    Marder III-mal elég jó kis mészárlásokat csinálok.
    A 70% körüli találati arány az jó? Az utóbbi két meccsen 80% felet volt. :)
  • Renegade
    valaki pár napja belinkelte a hivatalos fórum azon részét, ahova ki lehet posztolni a tk fanokat, vagy írni kell a supportnak és ők csinálják?

egy retardált -3ig jutott, ezt már jelezném
  • Gunslinger
    Köszönöm szépen.
  • yossarianHUN
  • davidbog
    Az általad felsorolt három közül egyik se. Külön érték van rá. Álatlában 20-40 mm között változik, típustól függ. A harcjárművek adatlapján lévő értékek (front/sides/rear) csak egy bizonyos területekre vonatkoznak, hiába írják ott, hogy ennyi meg ennyi a páncélvastagság. Például a hull frontnál szereplő értékek általában a homlokpáncálra igazak, a teknő aljára már többnyire nem. A vízszintes páncélzatok, lövegpajzsok egyik gépnél sincsenek megemlítve.
  • SZU
    Inkább neki van szép íves segge!

• yossarianHUN
    A közepén kábé függőleges az a tartály szerű cucc ami van rajta nem tom miaz nem értek a ruszki tankokhoz lapított henger alakú kábé középen szép függőleges de még ha ferde is azért nem hinném hogy lepattan 75 miliről a 175-ös pennel bíró AP.
  • Gunslinger
    Pz IV-hez a leghosszabb 75mm-es vagy a rövidke 105mm-es ágyút válasszam?

Utóbbi elvileg elég pontatlan és brutálisan szar az átütése, de a sebzése hatalmas, már ha bemegy. Gondolom HE-vel azért lehet vele sikereket elérni, mert az fix, hogy akik ellen szánom azzal a belőle kilőtt AP lepattog bárhova is lövök. A ROF sztem nem annyira lényeges tényező ebben az esetben, tök mindegy, hogy ötször vagy kétszer lövök lepattanót az AP-nek csúfolt teniszlabdával.
  • Renegade
    kis ROF, nagy DMG:

meg kell tanulni célozni és nics gond (szovjet tankkal közel menni)
    a pszichológiai előnye hatalmas a nagy sebzésnek, sok kezdő úgy megijed, hogy még visszalőni is elfelejt, német vonalon a KT-nál jön be először ez a lehetőség a rövidcsövű 10,5-esnél, már azt megéri felrakni, ég és föld, bármennyire is jobb összeségében a 88-as
  • Eagle16
    A KV-3 segge szép íves, T-44 lövése 3-szor pattant le a KV-3-asomról, pedig hátulról lőtt.
  • yossarianHUN
    Csak azért volt furcsa mert elméletileg a D10T 175 milit visz át, ehhez képest a KV3 seggén 75 mm vas van, és majdnem függőleges... Hmm
  • stork13
    Mint írtam én pont ezért dobtam le a kisebbik 122-est, mert pattogot :D

Most pedig azt mondják a hangok, hogy csökkentsem a kognitív disszonanciámat:
    Attól függ, kinek, mikor, mit "dob" a gép.
  • yossarianHUN
    Hát nem tudom, én sokkal eredményesebb voltam D2-5T-vel bár tény a Rof szar. Azt az esetet meg máig emlegetem amikor D10T-vel egymás után két lövésem pattant le egy KV3 faráról, ráadásul olyan szituban hogy ha átmegy meghal, megzavarom a capjüket és nyerünk
  • Neutralpoint
    Én KV-ra és KV-3-ra is 107mm-est tettem fel a 7-es ROF meg nem zavart mert lehet azzal ölni csak ügyesen a D10T meg 8-as ROF. szal jólesz az:D
  • stork13
    Mondtam, hogy viták lesznek. :D
    A sebzése lepkefing, de ha kiszámolod:
    4,65*390= 1813,5 vs 8*230=1840 vagyis több sebzés vihető be vele.
    A nagyobbiké 390*5,56=2168,4. Itt már érdemes váltani de addig a lepkefing sebzés nem áll meg.
    Mondtam: játékstílustól is függ nagyban...
  • stork13
    Nekem a 122 D-2-5T száműzve lett róla. Sok lett a lepattanó vele. Ez 4,5-es ROF-nál sokszor élet-halál kérdése volt. Ráadásul gazdaságosabb a 100 mm-es. A pen meg 8 mm-el kevesebb csak, na meg orosz medvonalról már ismertem elég jól.
    Tegnap este meglett a D-25-T, az megy fel helyette ma. Szokni kell vele a játékot a géppuskás T-54 után. :D
    Bár a lövegválasztás habitusfüggő és hitvitákra ad lehetőséget. :)
    Kinek mi jön be. Próbáld ki és meglátod.
  • yossarianHUN
    Kezdjük ott hogy nem 125-ös hanem 122-es, és egyáltalán nem rossz ágyú az, sőt kifejezetten jó. Amiért mindenki hörög rajta az az hogy az első komolyabb visszalépés ROF téren. Eddig elputtyogtattál a 85-ösökkel, ezért a 122-es brutál alacsony tűzgyorsasága először tényleg mellbevágó, csak épp abba nem gondolnak bele a szidalmazók hogy később ez már alig lesz jobb tier 8-9-ben sem lesznek gyorsabbak az ágyúk úgyhogy jobb ha megszokod. Én kipróbáltam IS-re a D10T-t is de hamar visszaálltam a 122-esekre mert sokkal jobban bejöttek. A D10T is elég lassú a korábbiakhoz képest a penje kábé mint a többié viszont a sebzése lepkefing a 122-esekhez képest.
  • szabii98
    ok :P
  • V43 1105
    Simán..
  • szabii98
    IS-7 5%ról IS-el.
    Lehetséges?