418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Renegade
    szó se róla tud róla pattogni, ugye ezekkel jó eséllyel úgy futsz össze, hogy szembe találkoztok és pánikszerűen fordítod ki a testet és tolatsz, ha sikerül 1 "négyzet" távolságról harcolni, akkor már jók az esélyeid, mert ott már bejöhet a nem ott talál el, vagy a szög miatti magas efektív páncélvastagság. Viszont ha van a közelükben egy tigris (vagy egyébb pontos jószág) akkor az úgy 5-6*200-at kioszt rá percenként, mert a 100milis részeket kényelmesen becélozva tudja bontani.

Egyébként már nagyon várom azokat az időket, amikor beindul az OP-ozás (jogosan) az egérre, én meg majd ártatlanul, áááh nem is, buffolni kéne :-)

Ami viszont biztosan mókás lesz, ha egy csata végén marad egy egér, meg az a 4patás hernyó (t28), és az egér elkezdi "körbeszaladni" meg kimozogni, micsoda epikus harc lesz az :-)
  • Szakesz
    Azért az Object 704 és a T30 így is pattog róla...:)
  • Renegade
    minden nagyon szép, minden nagyon jó
  • Tuvok #28031
    117 új üzi, hírlevélt plííz !
  • Renegade
    na, megint mentem pár kört egérkével, ej de jó tank lesz ez, ha végre páncél is lesz rajta, sőt ha igaz, pontosabb lesz az ágyúja, akkor messzebbről puffogtathat mint most, akkor már egy szinten lesz a többivel, és ha még a + ágyút is megkapja, akkor akár még legjobb is lehet :-)

viszont fura, hogy még mindig van olyan ember, aki össze-vissza lövi, ahelyett, hogy a kartonpapírokat lőne.

de a még meglepőbb, hogy olyanok is vannak, akik korrekten a lánctalpak között lövi.
  • TDantes
    De a testet is átkéne! 200 méterről egy lazán odavetett lövés a testre, és a lövedék átmegy a T32-őn, közvetlen közelről meg lepattan? Ezért mondom, ez valami bug lehet.
  • Adjunktus
    Egyébként meg soha nem szabad összehasonlítani az éles helyzetet,a tesztkörülményekkel.
    A Francia-Angol koalíciós hadseregek is rendeztek pár hadgyakorlatot,a II világháború elején.Mind fényes győzelemmel zárult persze.
    Aztán jött a"nagy festő"és 3 hét alatt összepocsékolta őket,hogy csak tankolni álltak meg.:D
  • lammaer
    A fronton lévő kukucskálókat kell lőni, azt jelzi zöldnek és megbizhatóan átlövi T8 is. Elég magasan van a test frontján hogy lőhető legyen.

Amit sehogy sem lehetett áttlőni, az a T32 segge volt, ha seggel támadott. Ott nem találtam rajta semmilyen fogást :D
  • TDantes
    Mi is teszteltük, és a testét közelről nem lehetett átlőni. HE lövedék se ért semmit. Szerintem valami bug.
  • davidbog
    Jó grafikonok, majd átnézem őket alaposan.
    Kétségkívül az átütés-lőtáv grafikonok a leghasznosabbak az átütéses táblázatok, képek esetén. A lövedéksebesség-átütés inkább érdekes. Mindenesetre ezeket is lementettem.

A WWII Ballisticban szereplő FH-s lőszerek milyenek? Mit jelöl az FH? Valamelyik ágyúnál a normál, valamelyiknél az FH verziós lövedék a jobb. A németeknél nincsenek ilyen lőszerek, a többi nemzetnél igen.

Jut eszembe, amikor az eszkábált Super Perschingről volt szó (jó régen), akkor kérdezted, hogy nem terhelte-e le a plusz páncélzat. 80 mm vastag lemezekkel számoltam, akkor olyan 2,5 tonna körül jött ki a plusz tömeg. Ez elég sok, biztosan rontotta a mozgékonyságát, gyorsulását.

Hétvégén hazajutok és végre megszerzem a 122 mm BL-9S ágyút az ISU-ra. Kiváncsi leszek mennyivel lesz jobb az ISU ezzel az ágyúval. Ezek a fejlesztett 122 mm-esek elég érdekesek. Szinte csak annyit lehet róluk tudni, hogy léteztek. :) Többnyire csak kaliberhossz és csőtorkolati sebesség van megadva.
  • lammaer
    Há rajtad próbáltuk ki :D
  • Adjunktus
    Akkor lehet.Viszont valamiért csak nem szokott sikerülni.:D
  • Szakesz
    Megerősítve.
  • lammaer
    Lehet, IS4/IS3-al kipróbálva :)
  • lammaer
    Lehet, teszteltük, csak oda kell lőni ahol zöldnek mutatja az ágyú. Mégis, még Tier9es tankok is sokkot kapnak ilyenkor és lövik a tornyot.
  • Adjunktus
    Igen erről már írtam korábban.
    Az Orosz tankok lövegét nem lehet olyan alacsony szögre állítani,hogy lőni tudná közvetlen közelről,az egyébként is lapos T32-őt.A T32 viszont vígan lövöldözheti bárhol.
    Ugyan ez a helyzet a VK-val is,mert az meg a magassága miatt nem tud olyan alacsonyra lőni.
    A t32 tornyához szemből meg mindkettő kevés mint árvaházban a szülői értekezlet.
  • TDantes
    Mert az arctámadó T32 teste valamiért ilyenkor sebezhetetlen. Nem értem miért, de ilyenkor nem lehet sebezi. Fura

• zsupeti
    Ehhh
    T29+105mm gun,premier plánban előttem 1 Lee.Gondoltam oldalba lövöm mi bajom lehet.Lett belőle rikosé+leeső lánctalp+nulla HP veszteség.Ez magas volt nekem,mint kacsának a ping-pong asztal.
  • lammaer
    Van benne vmi.

Ami viszont számomra megdöbbentő, hogy az arctámadó módban rohamozó T32-k még mindig megszívatják a VK45 és IS4 pilótákat.
  • Adjunktus
    Ha domb van,akkor feltételezem az egyik az egyik oldalán a másik meg a másik oldalán áll.Viszont ha mindkettő hull down pozícióban van,akkor a T29 nem fogja átlőni a IS tornyát,még a IS a füleknél elkapja.
    Én legalább is ezt tenném.
  • TDantes
    Mert? Domb mögül lazán ki lehet szedni a T29-et, azért nem olyan atombiztos az a torony se, annak is vannak gyenge részei, és hiába takarja a T29 testét fedezék ,nem takarhatja örökké. Minden tankot kilehet ugrasztani a legjobbnak tűnő fedezékből.

Bár igaz ami igazm marha bosszantó a testét eldugó T29, de azért vk45-ben ülve nem igazán jelentenek gondot. Az IS4 meg erősebb a vk45-nél ,szóval...
  • lammaer
    "szemtől-szemben"

Domb van? :)
  • TDantes
    Vagy marha bénának kell lennie az IS4 pilótájának. Én is lőttem ki DB-vel IS7-etet, Panzer IV-el Tigriseket, de ezek csak a szerencsének voltak köszönhetőek, és ilyen történetei mindenkinek vannak.

Alap esetben, a T29 nem bír el az IS4-el. Alapeset alatt pedig azt értem, hogy szemtől-szemben, 100%-on, nem teljesen sügér játékosokkal.
  • bornofakone
    zárásul, h azért volt mikor panzerjager kigyújtott full hp-ről szóval, ezért szeretem a játékot, mert sok a meglepetés benne:)
    annyit bánok h jönnek a t8-s artyk, meg nem foglalkoztam még annyira a témával, de ilyen airstrike meg ilyesmi féle?! :D ... azokat nem várom, nem cod4 ez :D h uav-t hívj és airstrike-t tolj:)
    végén még jönnek majd a p51-s, il-2-s meg stuka gépek? :DD a bf109-esek? :DD
  • bornofakone
    volt rá példa:) de azért természetesen nagyobb %-ban ő nyer :DD tudtam meglepetéseket okozni vele, mert lebecsülnek:)
  • Adjunktus
    Az IS-4-et szemből közelről sok minden átviszi,ha belősz a vezető kémlelőnyílásán.
    Én csak a HP vs 105damage összehasonlításából következtettem ki,hogy 80%alatt lehetséges a dolog.Ámbár lehet,hogy rosszul számoltam.
    Ettől függetlenül,marha furfangos versenyzőnek kell lennie annak aki 100%-ról kilő egy IS-4-et T29-el.
  • bornofakone
    adjunktus:
    youtube-search-t29 vs is-4:)
    lehet nézni a 105-s csodáit :) ill. is-4 gyengeségeit:) de sztem ezeket alapból ismertétek, csak 105-sel nem mertétek lőni:)
    is-7-t is sebzi szemből:)
  • Szakesz
    #27962-re valami idevágót? :)
  • bornofakone
    sokat:) az a baj h nem tudok linkelgetni videót, de szemből simán bontható:) annyi a gond, h nem mindig találom el, néha eltűnnek amit lövök:)
    meg azért nehéz h ha mellette még páran lőnek, olyankor tudom bontogatni rendesen, mikor arctámadót játszok:) igazán előnyös akkor:)
  • Adjunktus
    Hát sokat!Feltéve ha már 80% alatt vannak!:D
  • TDantes
    Azért kíváncsi lennék hány IS4-et bontasz le, 100%-ról 4-5 lövéssel...
  • bornofakone
    amúgy t29-el nagyon lehet menni, tápos jószág, főleg akkor néznek mikor is-4-t lebontom 5 lövéssel :) (105-s ágyú)
    én ha lehet azt ajánlom, gunslinger
    igaz pz4 is sebzi a hull-t, de vmit vmiért:), ha vki tudja hol kell lőni tornyot, elég egyszerű kinyírni, de azért tud meglepetéseket okozni:)
  • Adjunktus
    Érdekes,érdekes!
  • bornofakone
    hát relatíve sokat:) van aki sokkal sokkal többet tolta nálam mind JT-ben, mind object-ben, csak belelátok 1-2 dologba:)
    ettől függetlenül lehet még neki igaza:) csak nem minden dologban:)
    amúgy nehogy félreértés legyen, a német ág húz a szívemhez igazán, rajongok a német tankokért, csak néha sokan túlzásokba esnek és szapulják az orosz oldalt, és én úgy érzem nem mindig az orosz tankok a hibásak:)
  • lammaer
    "ez nem bűn:)"

Ezen a fórumon ha vki Hell-el vagy velem nem ért egyet az nagyobb bűn mint az Istenkáromlás :)

De el kell ismernem, ha te mindkettőben sokat toltad, akkor valószínű objektívebb a véleményed.
  • bornofakone
    bocs gunslinger :)
    nem szokásom vesszőt, mondatvégi írásjelet használni, elég összefüggéstelen volt a mondanom, első részt neked szántam, a "h tudsz véleményt..." részt pedig a másik srácnak:)
    lammaer:
    én aláírom h mérvadó a véleménye, csak azt nem veszi figyelembe h nem ült még object-ba, nincs akkora összehasonlítási tapasztalata mint nekem, igaz én JT-ben kb csak 400 csatát toltam le, object-el is kb annyit. és én ez alapján írtam, míg ő túl egyoldalúan nézi ezt az egészet.
    amúgy nem vonom kétségbe amit mond, csak nem értek egyet vele mindenben:) ez nem bűn:) ez van! :D
    írtam h majd ha 1x összefutunk a csatában, akk majd elválik:)
    na mind1:)
  • lammaer
    A T29 HP-ját sztem csak benézte hell, mivel most épp a T32-t tolja éjjel nappal (miután becsülettel kigrindelte a T29-et), sztem azért rögződött az 1550 HP.

JTben is letolt 750 csatát, szóval nem hiszem hogy ne lehetne egész mérvadó véleménye arról a járgányról... :D Már ha neki szántad a mondandód.
  • Gunslinger
    Mármint miben nem ültem, Tigerben? Mert akkor muhaha neked, csak tegnapig olvass vissza, épp akkor sirattam el, hogy sikerült kimaxolnom és így is nagyon fos vagyok vele. Visszaültem a PzIV-be és VK3601-be a német med vonalat erőltetni és free XP-ből átugrani a gyengusz VK-kat. Szörnyű rossz a Tiger.
  • bornofakone
    +1 :)
    teljesen úgy van ahogy lammaer írta :).
  • lammaer
    Hát, sztem meg a T29 a nyerő - azzal a brutál toronnyal csudijó dolgokat lehet művelni.

Heavy tanknál nem igazán számít a mozgékonyság, persze a Maus az extrém lassú, de nem hiszem hogy azon állna vagy bukna egy IS vs T29 csata, hogy melyik a gyorsabb.

Az IS az egy átlagos Tier7-es heavy, a T29 viszont a hull down módban T8 vagy akár T9 tankokkal szemben is képes ellenállást kifejteni, amire az IS tökéletesen alkalmatlan.
    Egy csomó pályán remek dolgokat lehet a T29-el művelni.

Szóval, márcsak az egyedi és különleges játékstílus is miatt ajánlnám a T29 kipróbálását. Nagyon másképp kell használni mint a Tigrist vagy az IS-t, de ha ráérzel brutál.