418797

A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs
-
Gunslinger #32394 A találati rátád überjó. -
Renegade #32393 kezd bemelegedni a tigrincs, hozta is, az ilyenkor kötelező 4 plecsnit :-)
-
crossy104 #32392 Kis tankokért nem ad nagy lóvét. Ha nagy tankokat deritesz fel sunnyogós taktikával abban van a nagy pénz.Tehát ha felderitesz 5 panzer 3-at az nem sok lóvé, de ha 5 nagyvasat amit a társaid szétkapnak mert te láttad meg őket és mutatod nekik hogy hol vannak az már jó pénz.Ne rohanj ész nélkül az ellenség táborába hogy kinyirjanak.Semmi értelme. Felderitőn legyen álcaháló, plusz optika amit át is tudsz tenni másik tankba, és legyen fullos a rádiód.Persze a legénységet képezd ki álcázásra.Tehát a sunnyogós módszer iszonyat jó, vagy rohanj előre ész nélkül, de középtájon lehetőleg a szélen fás bokros helyen bújj el és ne mozdulj.Jönni fog az ellen és ha jó az álcázásod nem vesz észre. Van egy pálya nem tudom mi a neve csak az egyik oldalon van erdő ahol el szoktunk bújni nagyvasakkal és várjuk a csodát.Na odacammogtunk kb 25-el és ott szépen beálltunk, és egyszer csak szétkaptak minket. Miért? Mert egy Leo hamarabb odarohant és elbújt egy bokros részen mellettünk és nem mozdult.Kb. 10 méterre lehetett. Gondolom széjjel kereste magát. -
pett3rson #32391 kiemelném:
- Bónusz jár azért, ha egy csata végén még életben vagyunk!! -
pett3rson #32390 amelyiknek nagy a végsebessége és nagy hatótávú rádiója van...Te néha értelmezed is a mondatokat?
egyébként nincs olyan, hogy űber-scout, mert ami nekem jó az neked lehet nem jó. ahogy le van írva, van hogy sunnyogni kell és van, hogy gyorsan mozogni. ami egyértelmű, hogy jó rádiód legyen, de mindentől függetlenül két egyforma meccsed sosem lesz, mindig alkalmazkodni kell a körülményekhez. Szerintem csak játssz, próbálj életben maradni és majd rájössz, hogy neked melyik tank és taktika a jó. lehet Te a nehéz tankokkal mész jól és nem vagy jó scout vagy lehet az artillery-kkel tudsz jól operálni vagy egy gyors medium-al aratsz a pályán, ez majd kialakul. -
az jo, most fogok A-20at venni -
Gunslinger #32388 A-20, A-32, BT-7, talán még a T-46 is. -
A szovijetek kozzul meik tank jo scoutolashoz? -
pett3rson #32386 Mit csináljak a kis tankommal a nagy monstrumok között?
Az emberek elkövetik azt a hibát, hogy azt hiszik nekik a top tankokat kell legyőzni. Elmondom a titkot - NEM.
Az ellenség IS7 + Maus brigádjának a megállítása a saját IS7-ek meg egerek feladata. A tied pedig leküzdeni azt, ami a másik oldalon veled egy szinten van + azokat akik közelharcra nem alkalmasak. Azaz:
- idióta ellenséges scoutok, akik 10 másodperccel kezdés után már ott vannak a te zászlódnál. Úgy lőhetsz rájuk, mint a céllövöldében. Ha begyűjtesz egy Leo, a20 vagy PZIII skalpot, máris prónak látszol a csapatban
- sunnyogós scoutolás: ugye van camo net a PZIII-on? Szépen, bokorról-bokorra óvatosan előre, nem sokkal a csapat előtt. Ha jön az ellen és tökösek vagyunk, nem lövünk, csak mutatjuk a célt. Ha úgy sebzik, hogy te mutatod, kapsz érte jutalmat.
Imakönyv upgrade nem árt, mert ugye a bokor most lutri, de többnyire - mint tudjuk - ápol és eltakar.
- kihasználjuk, hogy van sebességünk: ha látjuk, hogy jön a valami marha nagy, nem leállunk lőni, nem tesszük fel a kezünket, hanem futunk el - lehetőleg valami fedezék felé vagy vissza a csapat felé (ami ott van nem sokkal mögötted, emlékszel? ), vagy el a tűzvonalból.
- ellenséges artyk levadászása, amikor már elkezdődött a bál: Szépen átsunnyogunk ott, ahol a legkevesebb piros látszik, PZIII-al full gázzal beleszállunk az oldalába, és megkínáljuk egy 7.5-es HE-vel. Szeretni fogja.
- ellenséges TDk, akkor amikor mondjuk elfoglaltak vki mással: Oldalt kiszaladunk, leszedjük a láncát a nagynak, a kicsinek meg leszedjük a láncát és megöljük.
Fontos: leszarjuk, hogy ugat a csapat, ha a fentiek bármelyikét csináljuk. Egyedül akkor ugathatnak, ha MÖGÖTTÜK kempelsz egy bokorban. Na, akkor jogos. Sajnos a nagy tankok tulajdonosai hajlandóak zavargálni a kicsiket hogy rohanjanak előre scoutolni, nem kell rájuk mindig hallgatni...
Persze sokszor nem jön össze, és jobb lenne másik PZIII netán PZII ellen harcolni - de nem eldobni a szerszámot, ha a kicsik között vagyunk a tornasorban…
Elmondom, IS7-el szemben én is egy az egyben elbukom a legnagyobb tankjaimban (IS3, KT) is. Csak én nem 1 lövésből mint a PZIII, hanem kettobol. Esetleg 3-ból :)
Miért kapok XPt és pénzt a csatában?
Pontos számokat nem tudunk, de a hivatalos fórumon felsorolták hogy miért jár jutalom egy csatában:
- Ellenséges tankok sebzése
- Kritikus sebzés ellenséges járművön (csilingelo hang amikor eltaláljuk). A tankok közötti szintkülönbség számít, tehát ha egy magasabb szintű tankot találsz el, több XP-t meg pénzt kapsz.
- Ellenséges tank felfedezése (amikor meglátod és megjelenik a térképen piros pontként). Tüzérség felfedéséért kicsivel több jár mint a normál tankokért.
- Ha csapattársaink olyan tankot sebeznek, amit mi fedeztünk fel és mutatunk meg nekik (mivel azok távolabb vannak tőlük mint az o látótávolságuk).
- Bónusz jár egy tank megsemmisítéséért (kill). Ugyanúgy mint sebzésnél, itt is több jár, ha nagyobb szintű tankot ölünk meg.
- Bázisfoglalásért, de csak azok a tankok kapnak jutalmat akik a zászló körüli körben tartózkodva „húzzák” a zászlót. A jutalom arányos a körben eltöltött idovel.
- Ha megsebzünk olyan ellenfelet, aki húzza a zászlónkat (ilyenkor őt reseteljük, ez különösen hasznos ha a mi csapatunk is foglal már de kicsit le van maradva)
- Bónusz jár azért, ha egy csata végén még életben vagyunk.
- Csatában való részvételért – azaz ha úgy lövünk ellenségre hogy viszonylag közel vagyunk hozzá (a megfogalmazás ködös, és azt is írták hogy ez csak minimálisan befolyásolja a jutalmat)
- A csapat minél több sebzést visz be a másiknak, annál több XPt kapnak a játékosok – viszont ennél az összetevőnél csak a megsemmisített ellenséges tankokat veszik figyelembe. Ennek a tételnek kicsi a hatása, de azért számít valamit.
A legnagyobb bónusz: +50% XP és pénz a győztes csapatnak. (a vesztes illetve döntetlen meccsek esetén egyik csapat sem kapja meg ezt a bónuszt. Ergó a döntetlen az olyan, mintha mindkét csapat veszítene. Ráadásul sokáig is tart) -
Wlanseraf #32385 célkereszt rajta és alapból a T betű -
De mit ertenek a kijeloles alatt? ha becelzod az ellenseged az kijeloles ? vagy a minimapon ha pislogtatsz? -
Szakesz #32383 Biztos elolvastad az alapozót és a FAQ-t? -
TheBossbuster #32382 Her Ober!
Kérek egy kis eligazitást.
Scouttal miért ad nagy "pénzeket" és tapasztalati pontokat?
Ha előre megyek feltéve hogy nem halok bele,és kijelölöm az Spg számára a célpontot,jó rádióval felderitem az előrenyomulásuk mikéntjét,azért ilyen sok az xp?
Mert én panzer II-essel csináltam ugyanezt,és max 2000 kaptam meg max 200 tap pontot!
-
Renegade #32381 báááz van hova fejlődnöm, nekem csak 30K+ volt leóval, na ideje rágyúrni és utolérni téged:-) -
crossy104 #32380 Különben egyre jobban tetszik ez a felderitős dolog. -
Gunslinger #32379 Ja és ami még a csítre ad gyanút, hogy érdekes módon senki más nem lőtt a két KT-n kívül, még az arty sem, pedig rájuk gyanakodna először az ember, hogy belövik a kezdőhelyet. Ha scout van azt nem csak két tank látja ugye. -
crossy104 #32378 Holnap kipróbálom haverokkal gyakorló pályán.Ha gyors vagy akkor a mocsaras pályán ahol a sziget van középen iszonyat lehet keresni felderitővel.Ha sok az ellenségnél a heavy hamar odaérsz a hid és a zászló melletti bokros részhez a pálya szélén.Én odarohantam és nem vettek észre / nem mentem be a körbe /.Jöttek sorban át a hidon, és szedegették ki őket szakszerűen.1100 körüli xp meg 48 ezer a rekordom ott felderitővel. -
Plata #32377 Malinovkán én is láttam ilyet,elkezdődött csata és egymás után hullottunk el.Kb fél perccel kezdés után már 7 killjük volt.Gyakorlatilag a semmiből kilőttek minket,nem vártam meg a végét mert igencsak mérges voltam.Kezdőhelyről kb 30 méterre jutottam és meghaltam. -
Wlanseraf #32376 Nem hiszem hogy ne lenne.. mindenhol van büdös gyökér aki használja is.. -
Gunslinger #32375 Scoutot csak kiszúrtuk volna és tényleg egyből jött a támadás, ránéztem a számlálóra, 5 másodperc telt el az első killnél és oneshot volt, egy T-34-et lőttek ki. Kb. a fél csapat írta, hogy wtf, ennyi ember nem nézheti be. Mindegy, biztos valami ufó volt. Frapsal kéne videókat felvenni, béta alatt csináltam, csak az a gáz, hogy vagy 10-el csökkenti az fps-em. -
Renegade #32374 nálam kb 25-30 mp mire pozicióba érek leoval+ 5 mp binocular "töltés", onnantól nincsen fog of war :-)
bár ki kéne próbálni tempóból a mezőn a középső bokrokig, na az meg van kb 5mp alatt csak marha necces (ekkor is kell a +5 mp) -
Gunslinger #32373 Na de 5 másodperc alatt? Ahhoz kéne egy tank ami minimum 200-al megy. -
Szakesz #32372 Azon a pályán remekül lehet scoutolni. :) -
Gunslinger #32371 Létezik, hogy már van ehhez a szarhoz csít? Kampinovkán kezdés után 5 másodperccel két KT elkezdett lőni minket, "véletlenül" három tankot kapásból kiszedtek, egyiket pont láttam, orrom előtt ment, kb 35-el igyekezett a domb felé, szal azt sem lehet mondani, hogy egy szokásos bokor mögé bújt be. Egyébként szarrá vertek minket, pedig most tényleg nem ment a szokásos kempelés. -
Gunslinger #32370 Kajálnak közben, kezükben a bicska meg a kolbász, nehéz zsíros kézzel játszani. -
Szacsa007 #32369 Döntetlen. 99 xp. Ezért tényleg megérte. Legközelebb inkább lelövetem magam.
-
Szacsa007 #32368 Nem értem ezeket a nagy tankokkal mire várnak? Végül is nem halunk meg igazából:)
-
Wlanseraf #32367 Campinovka:) volt az útólsó két meccsem most, 5-6 percnél nekem kellett megindulnom az SU-152-el:) röhejes.. mind a kétszer nyertünk:) -
Szacsa007 #32366 Na elértük az IS-eket, Tigriseket, T-29-eket s megkezdődött a kempelés. Még öt perc van hátra, de semmi nem történik. Az én alap PZIV-em nem sok vizet zavar ezeknél, így én is várok. Nagyon izgalmas....
-
Ma baromira idegesit a sok kis fasz, azt hiszem lenyomom a kötelező dupla xp-s köröket és hagyom mára. -
Szacsa007 #32364 Sztem meg ne olvasd el ezeket a beírásokat. Én az elején beírom, hogy Hi all:), aztán mindenki azt ír amit akar. Nekem is volt már, hogy azt írták, hogy noob, de a végén én nyertem meg nekik a meccset, s akkor meg nem győztek elnézést kérni. Én nem olvasom ezeket, ha meg igen valóban nem idegesít. Kívülállónak lehet más a véleménye, de engem az nem nagyon érdekelt soha, s főleg nem ebben a játékban, játék közben.
-
Ez se rossz a hp-on kívül semmi sem sérült.
-
Amergin #32362 Különben meg leget, hogy igaza van és tényleg noob team volt 
De miért is lett volna más??? Hiszen vadidegen embereket a vakvéletlen alapján besorol egy "csapatba", ami azonban szinte sosem viselkedik csapatként és az a kivétel, amikor akként viselkedik. Mindenki megy a saját esze után. Ha platoon vagy klán lennénk, az más lenne, de így...
Nem lehetnek és ne is legyenek nagy elvárásaid és légy megbocsátóbb, kevesebbet fogsz idegeskedni, tovább élsz
Én már próbálom... -
Waala #32361 Lehet, hogy az hitte, ugyanolyan tájfutó vagy, mint ő. :P -
Gunslinger #32360 Ilyet se láttam még, megyek fel a hegyre Himmelsdorfon, első tank ami jön szembe: egy Hummel. Rám se lőtt, simán el akart menni mellettem. Mi a fenét akart vajon? -
Gunslinger #32359 Azt kell, hacsak a meglévőt nem rakod át. -
Rainbow15 #32358 igen, ugyan az. Akkor csak fizetni kell érte, vagy azt sem? -
Wlanseraf #32357 Ha ugyan az a típus akkor nem. -
Rainbow15 #32356 Ha már megvan egy 76mm-es löveg, megvettem egy medium tankra, azt akkor már nem kell megvennem XP-ért egy másik tankra? (heavyre, nem ez az alap lövege, de a mediumnak sem) -
SirArcheer #32355 Pedig most a premesekre is fújnak. :)
Tegnap minden köröm alatt amit M6-al mentem végig ment a duma.
Én visszaírok azoknak akik holtként beszólnak:
Kibitzer shut up! :D