418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• tigrincses
    System requirements:

Minimum system requirements for the game client:

Operating system: Windows XP/Vista/7

Processor (CPU): Intel from 2.2 GHz or equivalent AMD Family

(RAM): minimum of 1.5 GB for Windows XP, 2 GB for Windows Vista / 7

Free hard disk space: At least 3.5 GB

Video Card: Shader Model 3.0 GeForce 6800GT with 256 MB of RAM / ATI X800 with 256 MB RAM, DirectX 9.0c

Sound Card: DirectX 9.0c compatible Internet connection speed: at least 128 Kbps.
  • Czdano
    Bocsáss meg hogy tapasztaltabb játékosokat meg mertem kérdezni, akiknek valszeg volt/van már ilyen gépük.

Én töltésgyorsító + venti + valamelyik látótávolságos cuccra gondoltam, de más véleményére is kíváncsi vagyok...
  • BoneDragon
    Nem akad? Videóban eléggé akadtál, ráadásul egy idő után ki fog folyni a szemed. :)
  • tigrincses
    fps -nek nem mindig van köze a játékhoz.. akinek nem megy akad a játék az a 2x élsimítás miatt lehet még kapcsolja ki anélkül is élvezhető a látvány. leginkább ez fogja le a gépet, optikát maxra a többi nem lényeges.. lehet variálni kinek mi a jó ...nekem fps 16 ot allig éri el és nem akadok egyáltalán nem a pingem 100 körül mozog ha töltök le közben ez felugorhat..
    nem veszek a játék miatt 30 000 ft ért jobb videokártyát , nekem beépített van multkor futtattam le a 3d tesztet a gép a legjobb eredményt érte el. tavalyi gép " netem 5X sebességű, szóval elég normál gépem van, engem nem érdekel a virágok szirmai meg egyebek a lényeg hogy élvezetesen tudok játszani ez minden. és grafika sem roszz! tudom milyen volt régebben maxon minden nem vesztettem sokat ,sőt nyertem is nem akadok* szóval fps ide oda az nem mindent magyaráz.
  • BoneDragon
    Low grafika + átlag 12 fps. Biztos élvezet lehet vele játszani.
  • Neilhun
    Prem nélkül szerintem :)
  • I.C.ram
    767xp... Képzelem, hogy jött ez össze... :P
  • Plata
    Azt is megmutatnád mennyit lőttél és mennyit találatot vittél be?
  • hNeo
    Sziasztok:

Na megtaláltam a képet a világ legjobb platoonjáról:

Ennyi...

• tigrincses
    még annyit nem tudja valaki mért lett lassabb a leopard ??? full minden rajta) a patch óta lassabbnak tűnik :(
  • Plata
    M41 56-al robog.
  • Amergin
  • tigrincses
    gondoltam teszek ki kis érdekes történeteket is mert számomra unalmas MINDIG A VITÁKAT olvasni meg a sok fényezést amit csinálnak itt eggyesek magukról...... lol ,ennyi be is fejeztem :) csak unom a vitákat ti nem???!
    további szép napot.
  • tigrincses

még annyit bizonyítottan a tiger2 jóval jobb a löwe-nél!)
  • R3nton
    jól vagy?
  • tigrincses
    *[HPTS]-HUNGARIAN PIRATES klán*

A Huba-hadrendben lefektetett hadsereg-fejlesztési elképzelések alapján megteremtett önálló magyar páncélosjármûgyártás. Az 1930-as évek végén idõ, illetve személyi és anyagi feltételek nem álltak rendelkezésre a hosszas és költséges saját fejlesztésre, ezért külföldi harckocsik licenc alapján történõ hazai gyártása mellett döntöttek. Gyártóként a jármûgyártásban már tapasztalatokkal rendelkezõ Weiss Manfréd Mûvek, a Magyar Waggon- és Gépgyár, a MÁVAG és a Ganz jöhetett szóba. 1937-1940 között 3 páncélosjármû gyártási jogát sikerült megszerezni: a svéd L-60 könnyû harckocsi (Toldi) és L-62 páncélvadász (Nimród), valamint a cseh T-21 közepes harckocsi (Turán). Az elsõ gyártására a MÁVAG és a Ganz, a másodikéra a MÁVAG, a harmadikéra mind a 4 gyár megbízást kapott. Ezekhez járult még hozzá a Weiss Manfréd-gyárban kifejlesztett Csaba páncélgépkocsi. A Huba-hadrend I-III. ütemében a Honvédelmi Minisztérium 1 450 páncélosjármûvet rendelt. Az ipar azonban nem tudta teljesíteni a feszített tervet. A gyártási nehézségek miatt a kevésbé fontosnak ítélt könnyû harckocsi és páncélozott tehergépkocsi megrendelések egy részét törölték, illetve átütemezték a Turán harckocsi és a Zrínyi rohamlöveg javára. Mire a gyárak a gyártási tapasztalatok birtokában teljes kapacitással mûködhettek volna, az 1944-ben megindult légitámadások lerombolták a szerelõcsarnokokat. 1938-1944 között Magyarországon a semmibõl komoly harckocsigyártó ipart hoztak létre, de Magyarország anyagi, mûszaki és személyi lehetõségei nem voltak elegendõk ahhoz, hogy a Honvédség harckocsi- és páncélosjármû igényeit fedezzék.
  • tigrincses
  • tigrincses
    http://www.youtube.com/watch?v=gCfda0zQN5A
  • Eagle16
    Kicsit sok lesz már...ez amúgy is egy játék topikja, a videó amit beraktál meg már be lett rakva egyszer. Van II. VH-s topik is, oda be lehet rakni ezeket...
  • tigrincses
  • tigrincses
    http://www.youtube.com/watch?v=S0ALooyE6bc
  • tigrincses
    http://www.youtube.com/results?search_query=titkolt+elen%C3%A1ll%C3%A1s&aq=f
  • ratgab
    Közelről meglepően halálosak lehetnek az arty-k, feltéve ha sikerül ráfordulni a támadóra (nekem a minap nem sikerült, a német tank gyorsabb volt, körbefurikázta a t57-esem, így nem bírtam ráfordulni, ő meg szép kényelmesen kinyírt)!

Menekülés meg baromság, a lassú arty-val nem lehet elfutni a medium, light tankok előle (legalábbis az én t-57-esem esélytelen ilyenkor).

Ám szerintetek van jobb Light tankok között a BT-2-nél? Eddig ez viszi a pálmát, főleg a mozgékonysága miatt!
  • I.C.ram
    Ezek a videók olyan szinten amatőrök, amilyen szinten néhány dolog a játékban is az.
  • tigrincses
  • tigrincses
    http://www.youtube.com/watch?v=EwIr-y14S9w&feature=channel_video_title
  • tigrincses
    A magyar-szlovák kis háború
    ....magyarok válasza heves és hatásos volt. A szlovákok előrenyomultak a nyílt terepen keresztül 1 km-re az Okna patak irányába, mire a magyar tankok tüzet nyitottak rájuk.

Egyik szlovák harckocsi motorját találat érte, így vissza kellett vonulnia, másikét pedig egy 37 mm-es magyar páncéltörő löveg ütötte ki az út közepén. A tapasztalatlan szlovák gyalogság ismeretlen új katonatiszteivel először vett részt bevetésen, vissza kellett vonulnia, majd a visszavonulás hamarosan pánikká alakult át. Néhányan csak Nagymihály előtt tudtak megállni. A harckocsik géppuskáikkal fedezték a gyalogság visszavonulását rendben, megelőzve lehetőleg a magyarok üldözését...
  • tigrincses
    pemvlinka-i csata szintén Carius nagy sikerei közé tartozott:

"A századom már a pihenőt töltötte, a harckocsikat feltöltötték és ellenőrizték, mikor jelentést kaptunk róla, hogy egy ellenséges harckocsioszlop közeledik felénk: Gyorsan bemásztunk a Tigriseinkbe és feléjük indultunk. V alakban hajtottunk, egymástól 100 méter távolságra. Összesen 12 működőképes Tigris harckocsink volt, a maradék hármat magunk mögött hagytuk, álcázva, statikus védelmi pozícióban. A formáció felbomlott, és az út felé tartottunk. Volt egy felderítőnk, aki motorkerékpárral haladt előttünk és folyamatosan jelentette, amit látott. Körülbelül öt kilométert hagytunk magunk mögött, mikor a felderítőnk jelentette, hogy körülbelül húsz darab T-34 harckocsi és SU-122 rohamlöveg halad át a mezőn, óvatos tempóban. A célpontok felé vettük az irányt és bemértük a T-34 harckocsikat. Nagyon lassan haladtunk, úgy tűnt, hogy nincsen gyalogsági támogatásuk, így támadtunk. Három Tigrisünk egyből kilőtt három T-34 harckocsit. A többiek teljesen összezavarodtak, meglepetésként érte őket a rajtaütés. Valamennyien megálltak, ami számomra furcsának tűnt, és forgatták a tornyaikat, próbálva felkutatni a támadókat. Ismét tüzet parancsoltam, és utasítottam a csapatot, hogy változtassanak pozíciót, miután kilőtték a lőszereket. A felderítőnk jelentésében azt mondta, hogy két T-34 harckocsi és egy SU-122 már lángokban áll. Felbontottuk a formációt, és végrehajtottunk egy tökéletes bekerítő manővert, miközben folyamatosan tüzeltünk az oroszokra. A bajtársaim sikeresen bekerítették az ellenfelet, és több oldalról is lőtték a harckocsikat. 30 perccel később, miután az első lövés eldördült, már valamennyi ellenséges harckocsit megsemmisítettük. Az ütközet fontos próba volt, mivel gyalogsági támogatás nélkül kerültünk szembe az ellenféllel, így önállóan kellett szembenéznünk velük. Ezután tüzérségi támogatást kértünk, majd visszavonultunk, és védelmi gyűrűt alkottunk, míg meg nem érkezett a gyalogságunk."
  • tigrincses
    Otto Carius Oberleutnant szintén jó néhány forró helyzetet élt át Tiger-ével. Az 1944. július 22-i malinava-i csatára például így emlékszik:

"Megközelítettük a falut, hogy ellenőrizzünk egy megerősítetlen jelentést, amely ellenséges csapatmozgásokról számolt be. Felkúsztunk a dombra, Albert (Albert Kerscher) pedig kiszúrta őket, legkevesebb öt T-34-es volt ott és gyalogság nagy létszámban. Visszamentünk a Tigrisekhez és megtámadtuk a falut. Észrevettem, hogy két T-34 kiszúrta a harckocsimat, és felém forgatták a tornyaikat. Én is rájuk fordultam, de Albert gyorsabb volt és elkapta őket, a harckocsik felrobbantak. Bejutottam a faluba, és repesz-robbanó lőszerrel lőttem a teherautókat és a gyalogságot. Az oroszokat meglepte a támadás, ekkor már meghátráltak, megkezdték a visszavonulást. A helység sarkában találkoztunk velük, három T-34-es harckocsival. Albert a bal oldalamon haladt, és a hozzám legközelebbi páncélost kilőtte. A másik kettőt én lőttem ki, teljesen tehetetlennek tűntek, mert egyikük sem lépett fel támadóan velem szemben. Ekkor észrevettem egy páncélost, amit elsőre Királytigrisnek véltem, úgy hétszáz méterrel odébb. A rádiósom tudatta velem, hogy 50 kilométeres körzeten belül egyetlen Tigris II harckocsi sincs, így tüzet nyitottam. Kilőttük a harckocsit, később kiderült, hogy egy újonnan hadrendbe állított típus volt, amelyet JS-I néven azonosítottunk. Több puha járművet (nehézfegyverzettel nem rendelkező járművek, például teherautók) is kilőttünk, illetve számos páncélelhárító üteget is megsemmisítettünk, majd a falu mögött még további három T-34-est találtunk. A lövegtornyok már a detonációk irányába fordultak, már várták, hogy mikor bukkanunk elő a porfelhőből. Valószínűleg nem tudták, hogy ellenséges vagy saját jármű közeledik, mivel már áttörtük a vonalaikat. Még azelőtt kilőttük mind a hármat, hogy rájöttek volna, mekkora hibát követtek el. Mire megérkezett a gyalogságunk, már összesen 17 ellenséges harckocsit lőttünk ki, és Isten tudja, hány teherautót és ágyút. Felvettük a megfelelő pozíciót, hogy védeni tudjuk az állásainkat, míg a gyalogság kisöpörte a maradék ellenállást."
  • tigrincses
    Wittmann :Az első Szövetségesek - a 3. Country of London Yeomanry (az angol 22. harckocsidandár egy harckocsizó és egy gépesített lövészzászlóalja) - június 13-án, reggel 8 óra körül tűntek fel a térségben. A Cromwell, Stuart és M4 Sherman Firefly (páncélvadász) harckocsikból és tucatnyi páncélos csapatszállítókból, dzsipekből álló menetoszlop magabiztosan haladt felfelé az úton, és miután nem látta nyomát ellenségnek, behatolt a faluba. Miután Wittmann felmérte az ellenség erejét, elhatározta, hogy megkerülve az ellenséget betör a településre. Szinte azonnal beleütközött 4 ellenséges páncélosba, amiből hármat sikerült is kilőnie, a negyedik egy gyümölcsösbe befarolva keresett menedéket a Tigris elől, ahonnan tétlenül kellett végignéznie, ahogy a ragadozó továbbhalad a falu belseje felé. Kis idő múlva Wittmann Tigrise újra összecsapott a falu központjában tanyázó ellenséggel, de miután találatot kapott egy Firefly páncélostól, kénytelen volt hátramenetbe kapcsolni. Visszafelé a gyümölcsösben várakozó páncélos többször is rálőtt Wittmann harckocsijára, ám a 75 mm-es ágyú lövedéke lepattant a Tigris vastag páncéllemezéről, így Pat Dyas százados nem kerülhetett ki győztesen az összecsapásból.

Ezután Wittmann lefordult az útról és halálos csapdát állított az ellenfél számára: miután kilőtte az oszlop elején és végén haladó harcjárműveket, lassan végighaladt az oszlop mentén és kilőtte mind a 25 mozgásképtelenségre ítélt brit harckocsit. Miután jelentést tett a 213-as magaslatnál történtekről, parancsba kapta, hogy újra hatoljon be Villers-Bocageba és füstölje ki az ottani brit egységeket. Wittmann immár két Tigris és egy PzKpfw. IV társaságában tört előre a faluba, ám a szűk utcai harcok során Tigrise páncéltörő-találatot kapott, amely leszakította a lánctalpat, így téve mozgásképtelenné a harckocsit. Wittmann és személyzete kénytelen volt elhagyni a páncélost. Az ütközetben további két Tiger is találatot kapott, ám Wittmann felismerte a kínálkozó lehetőséget és nyomban elindult a mindössze 6 km-re lévő Panzer Lehr hadosztály főhadiszállásához, ahonnan egy századnyi PzKpfw. IV harckocsival tért vissza, melyet Möbius Tigereivel erősített meg. A briteket sikerült kiűzni a faluból, így ha rövid időre is, de megállították a Szövetséges előrenyomulást a térségben. (A britek veszteségeit jól szemlélteti az a tény, hogy miután elképesztő veszteségeket szenvedtek a Tigris sorozatos rácsapásai során, mit sem kívántak jobban, mint páncélosokkal visszamerészkedni a faluba. Inkább a légierőt riasztották: a brit gépek néhány órával később összesen 1100 tonna bombát dobtak le, amivel szinte leradírozták a települést a föld színéről - így sikerült kiverni a Wittmann által parancsnokolt páncélosokat.)
  • tigrincses
    Felvétel: Donkanyar 1941-ben

Az elkövetkezõ napokban az osztály folyamatosan harcban állt a számbeli fölényben lévõ szovjet harckocsikkal.

Burmester õrnagy az idõközben megjavított Királytigrisekkel elhárító harcokat folytatott a Baracska-Pettend terepszakaszon. Az osztály ilyen jellegû megosztottsága ellenére több ellenséges harckocsitámadást hárított el. A szovjeteknek súlyos áldozatok ellenére sem sikerült áttörést kierõszakolniuk a Velencei-tó északkeleti térségében. Január 27-én egy három Királytigrisbõl álló részleg Seregélyesrõl Kápolnásnyéken keresztül egészen Pettendig jutott elõre egy ellenlökés során. A három közül kettõa falu belterületén (harckocsiparancsnokok: Neuhaus fõõrmester és Kollmannsberger õrmester), míg a harmadik (Bauer õrmester 133-as toronyszámú jármûve) a falu északkeleti végében az egyik szélsõház mellett foglalt tüzelõállást és a tornyát a kb. 1200 m-re lévõ vasúti töltés irányába fordította.

Délelõtt tíz óra körül egy T-34-es oszlop jelent meg északkelet felõl. Bauer õrmester harckocsija azonnal tüzet nyitott, ahogy a szovjetek lõtávolságba értek. Rövid idõn belül öt szovjet harckocsit semmisített meg. A maradék T-34-es a vasúti töltés fedezékét kihasználva teljes sebességre kapcsolt és a faluban próbált menedéket lelni. Bauer õrmester egyelõre nem váltott tüzelõállást. A falu felõl harci zaj hallatszott, majd ismét feltûntek az ekkor már visszavonulóban lévõT-34-esek. A vasúti töltés ellenére a 133-as újabb három szovjet harckocsit lõtt ki. Egy negyediket is eltalált, de az fekete füstöt eregetve még el tudott menekülni. Egy jó óra múlva újabb ellenséges harckocsioszlop jelent meg. Ezek a páncélosok viszont olyan nagy sebességgel száguldottak, hogy a 133-as harckocsinak nem volt ideje célzott lövést leadni rájuk. Valószínûsíthetõvolt hogy a szovjetek már ismerték a Királytigris tüzelõállásának helyét.

Bauer õrmester elrendelte a tüzelõállás-váltást. Az új tüzelõállásból tûz alatt tarthatta a falu teljes keleti szegélyét. Hamarosan ismét feltûntek a T-34-esek. Ezúttal öt szovjet harckocsi semmisült meg a 133-as páncéltörõgránátjaitól. A harcban beállt szünetben feltûnt az osztályparancsnok Királytigrise. Burmester õrnagy páncélosa is kilõtt két szovjet harckocsit útközben, de motorikus gondok miatt vissza kellett fordulnia Kápolnásnyék irányába. (Egy saját “” találat után jelentkezett a meghibásodás!) A harc egyelõre véget ért.

A három lesállásban lévõ Királytigris utolsó áldozata az a sérült T-34-es volt, amelyet még Bauer õrmester harckocsija talált el a délelõtti harcok során. Idõközben beesteledett. A mozgásképtelen szovjet páncélos közvetlen közelrõl eltalálta a felé közeledõ”133-ast” A lövedék mélyen behatolt a Királytigris lövegpajzsába, aminek következtében a harckocsi lövege használhatatlanná vált. A szovjet harckocsinak a torkolattüzét észlelõ Neuhaus fõõrmester páncélosa adta meg a kegyelemdöfést. A jelentések alapján kiderült, hogy a Pettendnél harcoló három német harckocsi és az osztályparancsnoki jármû összesen 41 db T-34-est semmisített meg (Neuhaus fõõrmester – 15, Bauer õrmester – 13, Kollmannsberg õrmester – 11, Burmester õrnagy – 2). A számok alapján Pettendnél egy egész szovjet harckocsi dandárt állított meg néhány Királytigris. Ez az eset jól példázza a típus nagy fölényét, amely a tûzerõben és a páncélvédettségben nyilvánult meg a T-34-es típussal szemben.
  • tigrincses
    A Zrínyi rohamtarack a harcban [szerkesztés]

A Zrínyi II rohamtarack első példányai 1944 tavaszán az 1. Magyar Hadsereg kötelékében már a keleti fronton, Galíciában harcoltak a Vörös Hadsereg csapatai ellen. A rohamtarackok itt néhány – a háború végkimeneteléhez képest jelentéktelen – győzelmet arattak. A rohamtarackok a tordai csatában megsemmisítettek 18 T-34 típusú szovjet közepes harckocsit, míg a Zrínyi II-es típusú rohamtarackok közül csak 6 darabot tettek harcképtelenné a szovjet páncélosok [1]. Később ezeket a rohamlövegeket Bozsoki János próbaszolgálatos zászlós rohamtarackjával elvontatta, így meg tudták javítani őket. Bozsoki zászlós tettéért megkapta a Magyar Tiszti Arany Vitézségi Érmet. A Zrínyik Budapest védelménél is kiválóan szerepeltek Billnitzer Ernő tábornok parancsnoksága alatt [2]. A Zrínyi I-es prototípusa nem vett részt a harcokban.

A Zrínyiket a tervek szerint rohamtüzérosztályokba szervezték volna. Egy ilyen osztály három ütegből állt (ütegenként 10 harcjárművel), valamint a háromból kettő 7,5 cm-es Zrínyi I-es rohamlövegekkel, a harmadik pedig a 105 mm-es Zrínyi II rohamtarackokkal lett volna ellátva, ezen kívül a rohamlövegosztály törzse is kapott volna 1 db parancsnoki Zrínyit, így egy rohamtüzérosztály 31 járműből állt volna. Első körben nyolc rohamtüzérosztály került felállításra (1., 7., 10., 13., 16., 20., 24. és 25.) 1943-44 folyamán, de a gyártás lassúsága miatt 1944-re csak az 1. és 10. rohamtüzérosztályokat tudták Zrínyikkel ellátni, ezeket sem mindig a hadrendben előírt mennyiséggel vagy típusokkal (az 1. rto. csak a 2. és 3. ütegével indult Galíciába; 75 mm-es rohamlövegek hiánya miatt pedig minden üteg az itt tárgyalt 105 mm-es tarackos változatból kapott). Egyébként a 7. rohamtüzérosztályt német StuG. III rohamlövegekkel, a 20.-at, valamint részben a 16. és 24. rohamtüzérosztályokat (utóbbi kettőnek csak két-két ütegét) pedig Hetzer vadászpáncélosokkal látták el. A többi rohamtüzérosztály nem jutott semmilyen harcjárműhöz, ezért jobb esetben 7,5 cm-es gépvontatású páncéltörő ágyúkkal rendelkeztek, rosszabb esetben pedig hagyományos gyalogságként kerültek alkalmazásra.

A végzet [szerkesztés]

1944 nyarán még töretlenül folyt a sorozatgyártás, amikor pusztító légitámadás érte a Weiss Manfréd gyárat, és a csarnokban lévő félkész Zrínyi rohamlövegeket és a gépsorokat megsemmisítették a bombák. A még javítható alkatrészeket a Ganz gyárba szállították, és ott újabb 6 darab rohamlöveget szereltek össze. Napjainkban csupán egyetlen Zrínyi II rohamtarack létezik a világon, ezt a Moszkva melletti kubinkai harckocsimúzeumban őrzik.

• zoltang
    Az biztos, és nem az "előnyére"...
  • Neutralpoint
    ŐŐŐ ebbe mi a nagy szám.
  • tutika14
    köszi :)
  • patchaou
    Visszatérő kérdés ez is.
    "WoT oldalán jelentkezz be, találsz egy olyan linket jobb oldalt hogy "use promo code" ide írd be ezt: WOT1YEAR ."
  • tutika14
    Hol kell aktiválni az ingyenes prémiumot? keresem már egy ideje de nem találom :( Segítsen már valaki legyen szíves.
  • Plata
    Lol,rossz kép.
  • Plata
  • Plata
    Szoktátok írni,hogy az artyk elmenekülnek a csatából ha odamentek a bázisukra,hát én nem,királytigris jagtiger vk3200 jött a bázisra,meleg fogadtatást kaptak.Vk oneshot,kt-ba kellett kettő is.
    Sajna a jagdtiger túl beszari volt,így a két arty társam aki hátul állt kiszedte.Win nem lett mert nem értünk oda a bázisukra,de jó csata volt.
    http://iaro.3dmax.hu/images/2011/08/21/shot_278.jpg