418797
banner
A 'láthatósági / álcázási rendszer' magyarázataLegfrissebb MM táblázat Képfeltöltés ittReplay feltöltés ittOnline Tech-Tree Virtuális pénisz mérő (EFF/WN7)Serious Threat StreamMr Scheff Stream[FAQ - GYIK avagy Gyakran Ismételt Kérdések]Individuális missziók listája TeamSpeak: pointer4.no-ip.org, jelszó nincs

• Forolto
    Szeretem azt,mikor ezt mondjátok,artyhoz nem kell tudás.Én soha nem szóltam le a tankokat,de most öszintén:arra mennyi tudás kell?
    Mielött bárki erre reagálna,IGEN van tier 10-es tankom,nem beszélek a levegőbe több mint 4000 csata után.

Szánalom,hogy több oldalon ezt olvasom itt a topicban,hogy igy utálom az artyt meg ugy,ki kell venni a játékból,meg kell verni stb.Én csak röhögök és tényleg élvezem a játékot vele.Én is megírhatom a véleményem,nem?

Prémiumra vadászom,mert tudom mit akaszt le egy Löwe,főleg ugy,hogy van nekem is.Ez olyan baj?

Arról sem tehetek,hogy volt csatám,ahol oldalanként 7 arty volt,ez már a játék hibája nem pedig a user-é.
  • Gunslinger
    Mondtátok többen, hogy magasabb szintűek ellen indított meccsek xp bányák. Hogyan érvényesültök, mikor meg se lehet karcolni a magas tierüeket?

Nyilván nem a tier 3-as tankokra érvényes, amiken túl lehet jutni legrosszabb esetben is 2-3 nap alatt és a magasabb szint nyilván nem a tier 5-től indul, hanem inkább a 7-8-tól, ezeket pedig akár tier 5-6 masinákkal is elég sok esetben lehet szépen sebezni.
  • Szpecnyaz
    Sok kisebb tankon van HE ágyú, használd őket, azok szépen harapdálják a nagyokat is.
  • wmisi
    A vicc az hogy 1x kérdezték Overlordot az artykról...azt írta azért kellenek hogy ne legyen kemp....:D
  • ratgab
    Én nem akarok belepofázni ismét a "nagyfiúk" dolgába, de te pl. nem szeretsz nyerni?

Ha Tier 3-asok ellen sokan mennek KV-val, akkor megkíméled az alacsony szintű tankokat, mert nem fair velük szemben, hogy megkarcolni sem tudnak, te meg oneshotolod őket? Ugye hogy nem.

Van akinek az a szórakoztató, ha mindenkit bealáz a látszólagos skillel (holott csak imba járművet használ), valakinek az a célja, hogy jól szórakozzon (de a rakás magasabb tierű miatt sokszor csak golyófogót játszik), mások pedig (ők a nagyon apró kisebbség szerintem) megpróbálnak fair játékot játszani, de a sok Imbával furikázó miatt kénytelenek ők is ilyen előnyökhöz jutni.... Sajnos ez van.

Mondtátok többen, hogy magasabb szintűek ellen indított meccsek xp bányák. Hogyan érvényesültök, mikor meg se lehet karcolni a magas tierüeket?
  • Szpecnyaz
    Na, újabb érdekes élménnyel gazdagodtam most. Kempirovka, valahogy sikerült elfoglalnunk a dombot, lezúztunk a templomhoz, ahol csikicsukiztam egy T-54-el meg egy Királytigrissel, a medet azt kiszedtem, a KT-t is majdnem teljesen kilőttük, amikor hátulról egy E-75 kilőtt. Ezután a derék artytól rögtön kaptam is a fejmosást, hogy én az E-50-emmel minek a francnak harcolok, amikor én nekem csak a spottolás a dolgom. Ezután megmagyaráztam neki, hogy mi lenne ha inkább az anyja temetésén játszana :) Na persze, ezt tudva legközelebb lőszert se viszek, elvégre nekem nincs más dolgom csak derítgetni.....
  • ilsalon
    A nem szót vegyétek ki onnan ahol bennegytam véletlenül
  • ilsalon
    Szerintem ezt eleve nagyon hehéz modellezni, hogy ki mekkorát sebez. A valóságban ugye vagy átvitte, vagy nem a páncélt. Ha átvitte, akkor sem biztos, hogy a tanknak bármi baja lett, viszont a legénység fele meghalt. A 75-ös és 88-as ágyúk szinte mindent átvittek a valóságban, itt meg ugye lepattannak. Ez a hp rendszer csak egy megoldás a valóság közelítésére.

Olvastam mindenféle könyveket és általában az a vélekedés, hogy nem a harcjármű elpusztításának legegyszerűbb módja a legénység kiiktatása. Hiszen az egész jármű is azért jött létre, hogy megvédje a kis puhatestűeket a lövedékektől. Ez a hp megközelítés csak arra jó, hogy durrogtathassuk egymás járgányát a szimulátorban.
  • ratgab
    Kösz a jótanácsot!

Ui.: Lehet veszek ismét Arty-t, csak hogy átérezzem, hogy mennyire imba...
  • Szpecnyaz
    Ezért lenne nagyon jó a tracer, így legalább az artyk egymással is foglalkoznának, nem csak a mezei tankokkal.
  • Renegade
    hhehe jó vicc, elvégre ilyet ember nem ír komolyan akinek az IQ-ja több mint 70, gondolom ez nálad is így van, szóval vicces :-)
  • gvarga12
    counter az igen csak fun lenne ha visszatennek a tracert vegre
    igy dog unalom az agyuzas de tenyleg
    en is hasonlo alantas indokokkal huzom az artyt
  • Szpecnyaz
    Nekem most van egy GW Pantherem, de nem azért mert olyan borzasztóan élvezném, csak a CW miatt próbálok kihúzni egy nagy artyt, hogy több lábon álljak, ha be fogják vezetni CW-n a tankbefagyasztást. (ha azt mondaná a WG, hogy kivesznek minden artyt, boldogan eladnám a francba XD)De legalább ha artyval megyek csatába, megpróbálok a hasznára lenni a csapatomnak, meg nem úgy tekintek rájuk, hogy ők azért vannak a pályán hogy nekem csinálják a kulimunkát, hanem én próbálok nekik segíteni. Vagyis nem 10%-os kis vackokat lövöldözök ki, + ha máshogy nem is, de legalább random shotokkal próbálom kiszedni az ellen artyját.
  • Redmaster
    Én azt nem értem hogy ha az spg-k ekkorát sebeznek akkor a Td-k miért nem. Mert ha úgy vesszük ez lenne a dolguk. Bár inkább örülnöm kéne nekik hogy nem sebeznek jobban ilyen láthatósági rendszer mellett. De akkor legalább a penjük legyen nagyobb. Vagy erősebb front páncél.
  • maniac78
    És akkor ők mondják, hogy mi sírunk............. no comment
  • wmisi
    előfordul olyan is....de az se baj...mert legalább egy szarházival kevesebb van..:D
  • Redmaster
    Amúgy tegnap volt egy érdekes csata amit nem értettem. Van az a pálya amelyiken egyik oldalt van egy falu középen tó melette a hegy eeggyik oldalán egy kis út a hegy másik oldalán meg egy völgy. Na ott középen az úton egy spg rush-olt én meg néztem hogy mit is akar. Hát nem sok mindent mert nem jutott messzire.
  • Eagle16
    Igen,a CW is erről szól ahogy hallottam...mivel nem CW-zek, direkt ezért.
    Hiába van már több nagy tankom is, így nem érdekel az egész.

ilsalon: igen, egészen jól elvagyok egy E-75-össel olyan csatában ahol pl. 4 nagy SPG-t pakolt be oldalra...annyi a titok hogy az első 15 mp-ben keresni kell egy szép nagy fedezéket, és ott maradni a csata végéig. Kár hogy ilyen csaták végére elmegy a kedvem a játéktól egész napra.

Semmi gondom nem lenne az SPG játékosokkal ha lenne tracer és / vagy SPG limit, de jelenleg SPG-vel játszani tracer és limit nélkül nagyon aljas dolog...és azért játszik vele mert nincs prémium de kell neki pénz? Tier 5-ös tankokkal hasonló módon lehet kreditet gyűjteni, ráadásul úgy hogy nem unja szét az ember a fejét...ja igen, mellette nem lehet teázni, sem tv-t nézni, kicsi odafigyelést igényel...
  • Szpecnyaz
    Már amikor nem dezertál a gyáva féreg.
  • wmisi
    Én meg nagyon szeretek bele robogni a gyáva artykba...olyan jó látni ahogy szétrobban...vagy amikor már látja hogy gáz van akkor izzadva próbál kattintani a csata elhagyásra...és nem sikerül...de szívesen látnám akkor a vérben forgó szemeit mikor bele gázolok...és PUKK!
  • Szpecnyaz
    Bőven megoldaná dolgot az az oldalanként 2 arty + tracer. Bár a tier 7-8 artykból elég lenne 1db is. Így az egész játék másról se szól, csak hogy világítsunk az artyknak aprópénzért, amíg ők kilőnek mindent és közben hülyére keresik magukat. A CW is szinte csak erről szól, általában nem a tankok küzdenek egymással, hanem világítunk az artyknak, közben pedig tapadunk a falra, hogy az ellen artyja ne tudjon kilőni minket. Ha véletlenül azon kapom magam, hogy arty nélküli csatába dob be, már akkor is tapadok minden sziklához meg házhoz, megszokásból. Mindenesetre szerintem egyre többen fogják otthagyni a játékot, mert úgy látszik kezd állandósulni az oldalankénti 5-6 tier 7es 8as arty. Ha ez megtörténik, majd a ruszkik is észhez kapnak szerintem.
  • Szakesz
    "Gondolom akkor te is jól megvagy olyan csatákban ahol összesen 8-12 SPG van, mindenki nekik spottol, mindenki őket védi (vagy nem?), mindenki miattuk hal meg. "

Akarod mondani majdhogynem az összes CW csatában? :)
  • ilsalon
    Artisták ellen több megoldás is van és persze a legegyszerűbb, ha nem játszod ezt a játékot.

Én gyorsan megbartákozom bármilyen helyzettel és igyekszem kihozni belőle a legjobbat. Csak egy dolog bánt, hogy minden járgány oldalához oda van ragasztva egy ház, vagy egy kő, vagy egy nagy hegyoldal. Ez nélkül már nem is játszik senki.

• Wlanseraf
  • Eagle16
    Majd egyszer csak elfogynak a tankok és akkor lövöldözhetsz 14 másik SPG-re....jaj de szép is lenne.

Tisztelni az SPG-ket...haha :) Olyasmit nem tisztelek amihez nem kell tudás.

Gondolom akkor te is jól megvagy olyan csatákban ahol összesen 8-12 SPG van, mindenki nekik spottol, mindenki őket védi (vagy nem?), mindenki miattuk hal meg.

Prémium tankokra vadászol de neked is van Löwe-d...hát furcsa.

Én leszarom hogy ha valaki ezekkel játszik és még élvezi is (blöáh :) ), de nem kéne őket úgy beállítani mintha ezek miatt élvezné mindenki a játékot...20-25% játszik vele és elrontja a maradék 75-80% játékát.

(oldalanként 4 vagy több SPG esetén...bár 3 Tier 7-8-ast sem kéne már egy oldalra rakni)
  • Wlanseraf

Az szomorú hogy azt hiszed ügyes meg skilles gyerek vagy...
  • Czdano
    Olvasd el a FAQ-t, scoutolj.
  • Forolto
    Én világ életmben artyztam és most is azt csinálom és ilyen emberekre vadászok,akik sírnak miatta.Szeretem látni,mikor 1 lövésre a kukába zuhan egy tank.Főleg a premium tankokra vadászok.Lehet van könnyebb célpont,de én nem szeretem ha valaki a csapatomon akar keresni.Jó azt nézni,mikor bujkál a szerencsétlen és ha melléfingok is, meghal.:D De a legszebb,mikor AP-t töltök be,jön a tankjával,hogy artyt vadásszon és egy lövés az illető,majd pislog.:)

Lehet szídni az artyt,de jobb lenne tisztelni,mert csatákat dönthet el egy barom artys vagy egy skilles.
  • Nikosi
    Egyszerű a megoldás az arty kérdésre. Nem kell nerfelni, nem kell még korlátozni sem. A megoldás egyetlen egy dolog.

Íme: Le kell vinni a pénz keresetét azaz a szorzót a t5-t8 (0.4-0.5 körülire). Ergo ha nem lő ki vagy 3-4 tankot egy körben akkor veszteséges még prémiummal is. Na akkor vajon mennyi artista rohangálna. Mert az ok, hogy ennyi arty-t látunk az egyetlen egy. Az arty egy pénznyomda, sok sebzés sok kill, olcsó javítás, a lőszer sem drága ha sebzel is vele.

Mivel a magasabb tierek 8-9-10 esetén már prémmel sem jön annyi kredit össze, hogy fejlődni is tudj, sőt ha nincs prém akkor a fenntartáshoz is pénznyomda kell. Az arty az ami erre szolgál főleg T5-T6-T7. Nem is látsz sok rohangáló artistát GW Type-E-vel mert az már veszteséges ám.

Ergo minden bajra megoldás lenne, hogy ha az arti nem fosná a pénzt hanem vinné. Akkor mindenki KV-PZIV és társaival nyomulna mert akkor az lenne a legjobban kereső. Artyzni meg csak az artyzna aki nagyon szereti az artykat és kész érte még pz IV-es köröket is futni, hogy legyen pénz fenntartani.
  • Tababo
    igazából kéne egy konkurencia (nemf2p), de nagyon. ruszkik azt csinálnak kb amit akarnak. soha nem lesz ballance sem arty limit, sem tracer.

battleship se lesz jobb. loltutaj vs Bismarck
  • Redmaster
    Azt nem mondtam hogy én megyek :D. Meg amúgyis túl fáradt vagyok a meló után. Kifáraszt nagyon hogy szumóbirkózoknak tartok közelharci edzéseket. Másodállásban pedig kidobó vagyok egy szórakozóhelyen ahova csak pankrátorok, kommandósok, Fekete Laci, szumósok, ukránok meg keményvonalas focidrukkerek járnak. :D
  • Dorgal
    Hali!Nemrégen kezdtem,el is jutottam PzKp ágon a 38nA-ig,de innen már szenvedés az egész.14 k fejlesztési pont,amikor örülök,ha csatánként 150-et kapok,a következő szint.Öt mecssből négybe berak,mint golyófogót,hát itt kicsit mellényúltak.A másik oldalon ennyi befektetéssel már közepes tankokkal rohangálnak.Nem túl korrekt.
  • maniac78
    Megveszem a Wargaming-et és kivágom az összes artyt.
    Most lőtt ki a saját artynk, mert bele akart húzni, hogy legyen XP-je. Amíg nem sebeztem le a KV-5-t ki sem dugta az orrát. Hogy a keze száradna el az ilyen idiótáknak!
  • Szacsa007
    Gyere:)
  • Eagle16
    Én is még a bétában mentem GW Tigrissel...de az azért nem ugyanaz volt mint most...volt tracer, akár az első lövésem után kiszedhettek (ki is szedtek, nem egyszer), na meg 2-3-an voltunk maximum, nem az volt hogy oldalanként 4-8 SPG aztán nesze, próbálj meg játszani...amúgy már akkor is untam, végén már a duplázós köröket se csináltam meg vele. Akkor döntöttem el hogy ha kiadják a játékot akkor el se kezdem az SPG vonalat.
  • sanya01
    Bunkóság!
    Én még az elején mentem 4artyval, összesen 55 kört.
    Eladtam mindet és soha többé nem vagyok hajlandó menni velük.
    Csak hogy legyen erkölcsi alapom anyázni őket.....a jó édes ***jukat!
  • Redmaster
    Én utoljára töredelmesen bevallom hogy mentem artyval de csak a bétában. Úgyhogy Fel is hívom a hibabejelentőt ezzel a szöveggel hogy:

-Halló hibabejelentő? Hibáztam amikor artyt használtam. Bocsánatot kérek.

Amúgy megint gondolkoztam rajta hogy kéne egy spg és én az S-51re gondoltam. Azzal szabad menni vagy az is bunkóság?
  • Czdano
    Tudom..itt a 4 arty boldog levadászásán volt a hangsúly :> meg mint írtam egy szárnyat se tartottak, ott mentem mögéjük ahol akartam..
  • Dean108
    Tegyék fel azok a kezüket, akiknek soha nem volt egy arty sem és soha egy csatát sem mentek még artyval!
    Mert aki akár csak egyszer is ki merészelt próbálni akár csak egyszer is egy arty-t, az rászolgált a verésre.

Persze lehet túl keveseknek kellene túl sokakat megruházni.
  • madmex